|
|
#1621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz. V
dziewczyny, wiecie, ze ceny zespolow na 2010 rok wzrosly prawie o 1000 zl? Szok!
Moj zyczy sobie 4500 zl, gdzie ja mu place za 2009 rok 3100zl.
|
#1622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a tak swoją drogą, to ciekawe ile my przepłacamy - w porównaniu do 2008 r.
|
|
|
|
|
#1623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1624 | |||
|
Zakorzenienie
|
rano zgasiłam jeszcze laptopa, przytuliłam sie do TZ i zasnęłam. obudzilismy sie o 11a potem do 12 lezelismy i rozmawialismy sobie w łózku. no wiec ustalilismy ze od dzis zaczynamy sie brac ostro za siebie
ja zaczynam codzinnie cwieczyc po 30 min na hula hopie przed chwila skonczyłam TZ zaczyna robic brzuszki, pompki itp itd mamy 11 miesiecy (a dokładnie TZ ma bo ja to raczej chudnąc nie musze) aby ladnie wyglądac poza tym obiecałam sie zając moim włosami i tak samo jak wczoraj TZ kupił mi hula hop ttak smiesznie bo niby mamy kase wspólna ale ja płace baaardzo rzadko - jak mu sie skonczy kasa albo jak jestem sama wyciągam cos ze swojego portfela. i wczoraj latamy po miescie i szukamy dla mnie tego hula hop TZ patrzy a tu takie ładne srebrne z fioletowymi serduszkami i sru juz je miałam tak tez kupiłam sobie maseczke do włosów. troche sie przestarszyłam bo nie miała dobrych komentarzy na KWC ale dla mnie jest super (dzis rano po raz pierwszy uzylam) tak wiec cel mamy teraz aby nam jeszcze motywacji starczyło ale bedziemy sie nawzajem motywowac przed chwila TZ pojechał z tymi 2 kolagami na piłke na jakies 2 godzinki, potem jak wróci to zaczyna ćwczyc (oj chyba jutro razem bedziemy mieli zakwasy) a potem robimy razem jakis obiadek a w ogóle dzis rano TZ sciagnał cala posciel, wsadził mi ja do pralki . ja zebrałam jeszcze reczniki i zrobiłam pranie. potem je razem rozwiesilismy a przed wyjsciem pozmywał jeszcze góre naczyn z wczorajszego dnia miałam z nimi jechac na te piłke ale pomyslałam ze pocwicze sobie, poleniuszkuje bo co ja tam bede stała a oni beda grac a pogoda taka ze ciekawe czy zaraz nie bede musiała leciec i prania sciagac![]() zielony_motylku mysle, ze to świetny pomysł ![]() Cytat:
Cytat:
na drugi raz tak zrobie choc dzis jeszcze nie przechodzili przez moją sypialnie, tylko jak szli w piłke grac Cytat:
|
|||
|
|
|
#1625 | |
|
Zakorzenienie
|
Madzia to super
oby takdalej.. mam jedno pytanie po co ty chesz cwiczyc? przeciez ty chuda ja szkielet jestes..![]() Cytat:
![]() Da jesli chodzi o nauki to u nas mowili ze dozywotnio... padam po pracy...bardzo..
|
|
|
#1626 |
|
Zakorzenienie
|
Martuś ja tak towarzystko dla TZ chce sobie hula hopem pokręcic
poza tym ruch to zdrowie wiec niech będzie hehe dzis pocwiczyłam a potem całe opakowanie delicji zjadłam , nie wpsomne o batnie rano i pringelsach na spólke z TZ![]() napewno nie chce sie odchudzac chciałabym wazyc tyle co waże![]() u mnie tez nauki nie mają terminu ważnosci. moze ta poradnia rodzinna ma?? bo nam ksiądz przed slubem samym kazał dopiero zrobic. |
|
|
|
#1627 |
|
Raczkowanie
|
Jejku,tak mi się nie chce chodzić do pracy,rozleniwiłam się...
|
|
|
|
#1628 | |||
|
Zakorzenienie
|
My jesteśmy już po naukach przedmałżeńskich i po wizytach w poradni
Ana***, u nas w rodzinie nie ma zatargów, ani kłótni, żeby ktoś z kimś nie gadał... Dlatego też nie obawaimy się wizytówek i uważamy je za konieczne ![]() Cytat:
zielony_motylku, śliczne zdjęcia z romantycznego spaceru ![]() ewelinka3f, przygoda w kancelarii mnie powaliła! Dobrze, że się wszystko dobrze skończyło A ślubu z inną parą sobie nie wyobrażam... Kurczę, to taki wyjątkowy dzień, powinien być tylko nasz ![]() Cytat:
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/Chomik.aspx?id=kamsmig&sid=33 Cytat:
Nas pani w poradni się pytała kiedy ślubujemy i nie powiedziała, że zaświadczenie wygasa po jakimś czasie... Poza tym są tacy ludzie, któzy nauki przedmałżeńskie robili w liceum. Gdyby ich ważność wygasała, robienie ich w przeważającej ilości byłoby bezzasadne |
|||
|
|
|
#1629 |
|
Zakorzenienie
|
W moim miescie ksieza mowia, ze poradnia rodzinna wazna jest tylko 3 miesiace...
![]() Moj TZ nauki przedmalzenskie "wyrobil" jak byl w zawodowce... U mnie takiej mozliwosci nie bylo, wiec musze chodzic... Ale samej mi sie nie chce a w mojej parafii zaczynaja sie juz 21 wrzesnia...
|
#1630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pokaż pokaż koniecznie te zaproszeniaoj ja też |
|
|
|
|
#1631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
samą dietę znioslam dobrze,ale nie wiem czy drugi raz podjelabym sie jej...bo po tygodniu wygladalam jak szkieletor![]() Kaska z tego co wiem nauki są ważne przez okres pół roku,ale jeśli zrobicie je wczesniej to potem wystarczy pojsc do księdza po podpis ze zostały juz odbyte. |
|
|
|
|
#1632 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka, zapomniałąm się rano pochwalić
W piatek jadę do Krakowa na szkolenie, bo dostałam pracę![]() Ja tez mam zamiar schudnąć, tak z 10 kg, ale nie mogę się zabrać, pościągałam sobie jakies ćwicznia, aerobiki (tamilee - wymieklam po 10 min ), ale brak mi motywacji
|
|
|
|
#1633 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Kochane
Wpadlam Was na chwilke odwiedzic Mialam 4 nocki pod rzad i jestem wypluta dzis spalam do 17. Mialam dzis wolne, ale Tż w pracy wiec za bardzo nie mialam co robic i tak siedze sobie na kompie. Dzwonil dzisiaj do mnie gosciu i w piatek mam rozmowe w sprawie pracy w charakterze asystentki zarzadu. Zobaczymy co z tego wyniknie, ale jakos na zbyt wiele nie licze Znowu mam faze rozsylania cv, bo moja praca niby fajna jest i lubie ja, ale te 3 zmiany to dla mnie mordownia!!! a poza tym chcialam isc jeszcze na studia podyplomowe i niby na rozmowie powiedzieli mi ze staraja sie tak ustalac grafik zeby kazdej z nas pasowalo i jesli mamy jakies potrzeby zeby miec jakis konkretny dzien wolny bo mamy jakas sprawe do zalatwienia to mamy zglosic pod koniec miesiaca. No wiec w tym miesiacu poprosilam o 1, slownie 1 dzien wolnego bo mialam sprawe i co? oczywiscie go nie dostalam (tzn mam ten dzien teoretycznie wolny, bo ide na 3 zmiane, ale juz bede po 3 nockach, wiec juz widze jakbym miala sile jeszcze cos zalatwiac). No a poza tym kazda z nas miala miec przynajmniej 1 weekend wolny, a ja oczywiscie juz 2 miesiac pod rzad nie mam zadnego weekendu wolnego ;/ takze o studiach nie ma mowy Tyle fajnie ze dostalam 1 wyplate takze jestem szczesliwa heheh ![]() nooo a tak poza tym to bylismy ostatnio w wesolym miasteczku i kupilismy sobie pistolet do baniek mydlanych naciska sie 1 guziczek i banki same leca bedzie na 1 taniec heheh
|
|
|
|
#1634 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
juz mowilam tzowi zebysmy wlasnie nast razem sobie taki wypad zrobili![]() Cytat:
a Tobie napewno sie uda ![]() ani sie nieobejrzysz jak bedziemy z toba swietowac mgra![]() Cytat:
![]() Cytat:
nio a ja mam juz do konca tyg free ale az tak fajnie jest jak wychodzez pracy to moja mala mi macha i mowi: kocham cie, bede tesknic i przsyla buziaczki to takie slodkie![]() ![]() ![]() kurcze wiem ze tu sa inne wtaki co do tego ale ja tez strasznie chce schudnac ale nie nadaje sie na diety bo wymiekam zawsze...ale moze faktycznie odstawie slodycze....
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
||||
|
|
|
#1635 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to opijamy czym będziesz się zajmowac?Cytat:
![]() Praca 3-zmianowa musi być okropna, jejku to straszne jest pracować w nocy, nie wyobrażam sobie. Cytat:
słodka ta malutka
|
|||
|
|
|
#1636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie to wszystkie te zmiany sa do dupci, juz chyba najlepsza jest 1 bo wczesnie sie konczy, ale za to trzeba wstac o 4.30 No a najmniej lubie 2 zmiane bo wtedy to juz w ogole caly dzien do niczego Ale i tak bym wolala miec prace od 8 do 16 i wolne weekendy
|
|
|
|
|
#1637 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1638 |
|
Zakorzenienie
|
a bede sobie Pania sprzedawczynia w sklepie komputerowym
troche lipnie, bo w weekendy tez bede musiala pracowac, ale zawsze to lepsze niz siedzenie w domu.Basiu - a Ty ten starz, to masz taki z UP, czy to pierwszy stopień awansu zawodowego? |
|
|
|
#1639 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to już by była bajka ![]() Cytat:
![]() staż mam z UP |
||
|
|
|
#1640 |
|
Zakorzenienie
|
aha, no bo ja juz nie mogę się doczekać skończenia studiów, no i tak sie zastanawiam czy ten starz nauczycielski to bardzo trudno dostac.
Mam w tym roku praktyki z licealistami
|
|
|
|
#1641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja liczę, że po stażu zaproponują mi etat, a jak skończę studia mgr to uda mi się przejść na stanowisko nauczyciela w tym przedszkolu, no chyba, że polecą mnie do innej placówki, kto to wie. No i wtedy bym rozpoczęła pracę jako nauczyciel stażysta. Jak narazie to na tym stażu z UP jestem z jeszcze jedną dziewczyną, która tak samo jak ja teraz podejmuje studia 2 stopnia. Jedna z nas jest na zastępstwo za pracownicę, która jest teraz w ciąży, po macierzyńskim ma wrócić do pracy. Drugą z dużym prawdopodobieństwem zatrudnią. Bardzo się staram żebym to była ja z resztą tamta mi to ułatwia, bo spóźnia się do pracy, nie jest lubiana przez innych pracujących w przedszkolu, a dziś w 3 dniu pracy zadzwoniła, że jest na zwolnieniu lekarskim Aaaa zapomniałam się pochwalić, że dziś nauczycielka, której pomagam stwierdziła, że nadaję się do tego zawodu ![]() Co do praktyk w ogólniaku to zdecydowanie lepiej tak niż w gimnazjum Generalnie nie pozwalaj na to żeby zrobili sobie z lekcji godzinę rozrywkową. Jak dobrze przygotujesz zajęcia, zastosujesz metody aktywizacyjne to zainteresujesz ich tematem i jakoś pójdzie. Najgorsze są lekcje jak nauczyciel monolog prowadzi.ty studiujesz polonistykę, tak? |
|
|
|
|
#1642 |
|
Zakorzenienie
|
ja pamietam jak do nas praktykant przychodził w L.O.
![]() A gimnazjum w przyszłym roku, ale akurat mój brat będzie w 2 klasie, więc liczę na jakieś fory w stylu "To moja siostra, nie tykać jej "A tak właściwie to o wiele bardziej odpowiadają mi młodsze dzieciaki, moja 4 klasa z tego roku byla super - dlatego mysle o jakiejs podyplomowce z edukacji wczesnoszkolnej. ale zobaczymy. Gratuluje Basiu, zresztą wiadomo było, ze okazesz sie najlepsza, zreszta wygladasz na bardzo sympatyczna i ciepla osóbkę |
|
|
|
#1643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno świetnie sobie poradzisz Ja w gimnazjum byłam na praktykach u pedagoga szkolnego, właściwie za dużo nie robiłam z dzieciakami, ale miałam z nimi jakieś zajęcia, próbowali mnie ustawiać po swojemu, ale nie dałam się, trzeba być stanowczym gdy mi przeszkadzali tak ich mroziłam wzrokiem, że od razu spokój był![]() Najtrudniejsze dla mnie zawsze było ukryć to, że się stresuję, kurcze nie ma nic gorszego jak uczeń widzi, że się telepiesz, że strachu. Najgorsze są te pierwsze minuty zajęć, potem już jest z górki ![]() Dziękuje za miłe słowa
|
|
|
|
|
#1644 |
|
Raczkowanie
|
no i moj tz pojechal
tak mi jakos smutno ze go 4 dni i 5 nocy nie zobacze ale mam drugie zmiany w pracy wiec mam nadzieje ze zleci tylko najgorsze te noce.scio gratuluje pracy!!! baja i dalej nie moge zaladowac
|
#1645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojej szkoda, że nie mozesz może rozmiar zdjęć za duży?
|
|
|
|
|
#1646 | |
|
Zakorzenienie
|
Basiu pamiętam swoją pierwsza lekcje - masakra myslałam, ze umrę
ale jakos poszlo.No ja juz mówiam bratu (teraz w 1 gim) zeby sie wkrecił w jakies wplywowe towarzystwo i zeby nikt nie ruszył siostry Grześka ![]() Cytat:
A dziękujje, mam nadzieje, ze bedzie tak dobrze jak mi obiecuja
|
|
|
|
|
#1647 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a zdjecia juz zmniejszalam bo mam program i dalej nic
|
|
#1648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak znów z obiecanek będą gruszki na wierzbie to podziękujesz za współpracę, nie można dać się wykorzystywać, trzeba się szanować,a co ![]()
|
|
|
|
|
#1649 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1650 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.

Moj zyczy sobie 4500 zl, gdzie ja mu place za 2009 rok 3100zl.

ja zaczynam codzinnie cwieczyc po 30 min na hula hopie
i sru juz je miałam

Poza tym są tacy ludzie, któzy nauki przedmałżeńskie robili w liceum. Gdyby ich ważność wygasała, robienie ich w przeważającej ilości byłoby bezzasadne