Lubelskie Panny Młode cz. III - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-03, 09:45   #3781
martynka81
Rozeznanie

Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. III

Cytat:
Napisane przez Joasia*** Pokaż wiadomość
wiatm nowe wiżażanki, oczywiście podopisywałam do listy te które prosiły mnie wcześniej, kto jeszcze by chciał to może juz na priv ale super, że nasza lista codziennie się wydłuża, będzie o czym rozprawiać przez rok, co oglądać i w ogóle suuuper

martynka81 zdjęcia świetne, wyglądaliście prześlicznie, widziałam że ślub był u Ledóchowskiej, to tam gdzie i my mieć będziemy to zapytam się hmm ile was kosztowały opłaty kościelne tam bo chciałabym wiedzieć na ile mamy sie przygotować
juz mowie
wszystko 650 zl czyli 50 zapowiedzi, 50 koscielny, 100 organista i reszta dla ksiedza, wiem ze proboszcz cos mowil ze moze byc drozej, ale dokladnie nie wiem o co chodzilo, aha no i jeszcze dekorowalismy kosciol z dwoma innymi parami i to wyszlo 200 zl od pary, troche sie potargowalismy bo pani chciala wiecej,a ze to nie firma tylko chyba corka pana koscielnego wiec poszla na nasza cene
jesli moge w czyms jeszcze pomoc pytaj
martynka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-03, 09:52   #3782
madziam15
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martynka81 Pokaż wiadomość
wrzucam kilka fotek, takich ze tak powiem domowych czyli nie od fotografa
martynko prześlicznie wyglądaliście!!!!!dużo szczęścia Wam życzę!!!!

Cytat:
Napisane przez calinkinia Pokaż wiadomość
Joasiu to i ja bym poprosiła o wpisanie bo mnie nie ma na liście

Mam pytanie czy załatwianie teraz Kościoła to jest za wczesnie? Jesli któras z was na rok przed ślubem umawiała sie juz w Kosciele to bardzo prosze o pomoc jak to wygląda m.in co trzeba miec przy sobie, czy cos sie płaci bo mój kochany TŻ uwaza że najlepiej to w nowym roku a ja bym chciała wiedziec wczesniej Przynajmniej bym byla spokojna...

A co mierzenia sukni to nie pójde dopóki nie zrzuce troche centymetrów z tali bo bym chyba się załamała. Ale dzieki wam wiem gdzię mogę pójśc a gdzie nie powinnam także pewnie koło lutego zaczne się martwić o suknie.
ja byłam umawiać się z Księdzem ponad rok wcześniej bo chcieliśmy bardzo zaklepać sobie godzinę,no i pierwsza wizyta to tak jak już pisałuy dziewczyny polega tylko na wpisaniu w kalendarz iedy kto i o której a zapewne Ksiądz Wam dalej powie kiedy macie prrzyjść do niego po raz drugi buziaki

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-09-03 o 10:15 Powód: proszę nie pisać post pod postem (używać funkcji edytuj bądź multicytowania)!
madziam15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-03, 10:01   #3783
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
wrzucam kilka fotek, takich ze tak powiem domowych czyli nie od fotografa
śliczne zdjęcia, bo śliczni modele.
gratulacje!!!

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-03, 10:07   #3784
madziam15
Raczkowanie

Kochane mam pytanie...bo dużo osób wychwala zakład fryzjerski "U Ani"na ul. fabrycznej...same miłe rzeczy chyba o fryzurach tam zrobionych słyszałam...nie wiecie jakie mają tam ceny???buziaki
Stary 2008-09-03, 10:10   #3785
marteczka266
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madziam15 Pokaż wiadomość
Kochane mam pytanie...bo dużo osób wychwala zakład fryzjerski "U Ani"na ul. fabrycznej...same miłe rzeczy chyba o fryzurach tam zrobionych słyszałam...nie wiecie jakie mają tam ceny???buziaki
u Ani czesanie kosztuje 100 zl, mają tez swije ozdoby, ślubne i nei tylko, ale całkiem sporo sobie za nie licza
marteczka266 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-03, 10:24   #3786
Amira_2007
Rozeznanie

Madzikownia, pierwsza i trzecia sukienka z twojego postu są śliczne, bardzo w moim guście.

Co do fryzjera "U Ani" to zapadły mi w pamięć krytyczne posty PM, które musiały czekać kilka godzin na schodach na swoja kolej w dniu ślubu i uwagi o zbyt dużej ilości klientek umawianych na te sama godzinę.

Ja przed ślubem pomaluję włosy u swoje fryzjerki na Milenijnej, a co do czesania na ślub to prawdopodobnie pójdę do Uli, do salonu :"Prestiż" na Bursztynowej.
W tamtym roku bardzo ładnie uczesała mnie na ślub znajomych, byłam tez zadowolona z atmosfery w salonie.
Amira_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-03, 10:35   #3787
Joasia***
Rozeznanie

Cytat:
juz mowie
wszystko 650 zl czyli 50 zapowiedzi, 50 koscielny, 100 organista i reszta dla ksiedza, wiem ze proboszcz cos mowil ze moze byc drozej, ale dokladnie nie wiem o co chodzilo, aha no i jeszcze dekorowalismy kosciol z dwoma innymi parami i to wyszlo 200 zl od pary, troche sie potargowalismy bo pani chciala wiecej,a ze to nie firma tylko chyba corka pana koscielnego wiec poszla na nasza cene
jesli moge w czyms jeszcze pomoc pytaj
hmm sporo troszkę, myślałam że ok 500 a ty jeszcze piszesz że ma podrożeć, ehhh
my mamy ponownie wybrać sie pod koniec roku, godzine wybraliśmy na rok i 2 miesiące przed i byliśmy pierwsi ... jest to parafia tż, ksiądz zaprosił nas ponownie pod koniec roku na spotkanie chcielibyśmy, aby ksiądz Andrzej był u nas na ślubie, i do niego mój tżcik poszedł godzinę ustalać bo ja akurat byłam w W-wie w pracy i zwolnić się nie mogłam na tygodniu niestety. A dlaczego ks. Andrzej, hmmm bo wg Pana Z. lepiej jak onudziela ślubu niż jak proboszcz hi hi
Joasia*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-03, 12:09   #3788
Bakteryika
Wtajemniczenie

Cytat:
i jeszcze kilka
Jesli ja na swoim slubie bede w polowie tak ladnie wygladac jak Ty to bedzie sukces!!! Przesliczne!!!
Wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze Zycia!!!

I tak tylko dla zartu. Moja ciotka dostala kiedys na swoim weselu drewniana tabliczke z wypalonym napisem

"Szanuj Meza swego - Moglas miec gorszego!!!"

Pozdrowienia
Bakteryika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-03, 12:11   #3789
Bakteryika
Wtajemniczenie

Dla mnie 3 jest po prostu przepiekna. Ma ladny tren z tylu i podoba mi sie ten kolor!!!
Bakteryika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-03, 12:15   #3790
Diamante
Raczkowanie

GG do Diamante

Dziękuję Kochane za porady w sprawie wiązanki.
Z przygotowań ślubnych zostały nam już tylko szczegóły, ale z tym najwięcej zachodu, a mój TŻ jest niezbyt cierpliwy, jeżeli chodzi o planowanie, a szczególnie planowanie szczegółów. Chociaż pochwalę się Wam, że niedawno TŻ ciągał mnie po sklepach z garniturami i namiętnie je przymierzał, chociaż do ślubu jeszcze 8 miesięcy
Powiedzcie mi Kochane ile wcześniej trzeba zamawiać ciasto, tort, fryzjera, kosmetyczkę, wiązankę i kwiaty???

Edytowane przez Diamante
Czas edycji: 2008-09-03 o 12:19 Powód: Nie wyświetla się podpis...
Diamante jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-03, 12:40   #3791
edytka27101982
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Diamante Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi Kochane ile wcześniej trzeba zamawiać ciasto, tort, fryzjera, kosmetyczkę, wiązankę i kwiaty???
jak ze wszystkim, im wcześniej tym lepszy wybór i możliwość sprawdzenia,
dopytywać i potwierdzać jednak trzeba, bo jak już tu się na czytałam że kosmetyczki wystawiają do wiatru itp.... byle były to firmy sprawdzone i rzetelne,
chyba lepiej wcześniej zaklepać,

edytka27101982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-03, 13:44   #3792
madziam15
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Amira_2007 Pokaż wiadomość
Madzikownia, pierwsza i trzecia sukienka z twojego postu są śliczne, bardzo w moim guście.

Co do fryzjera "U Ani" to zapadły mi w pamięć krytyczne posty PM, które musiały czekać kilka godzin na schodach na swoja kolej w dniu ślubu i uwagi o zbyt dużej ilości klientek umawianych na te sama godzinę.

Ja przed ślubem pomaluję włosy u swoje fryzjerki na Milenijnej, a co do czesania na ślub to prawdopodobnie pójdę do Uli, do salonu :"Prestiż" na Bursztynowej.
W tamtym roku bardzo ładnie uczesała mnie na ślub znajomych, byłam tez zadowolona z atmosfery w salonie.
dziękuję za odpowiedzi!!a o salonie prestiż też gdzieś czytałam że bardzo fajnie czeszą i że jest bardzo miło....nie wiem sama........chyba będę próbować w różnych salonach bo przed moim weselem mam jeszcze 4 hehe!!!buziaki
Stary 2008-09-03, 14:00   #3793
marzedowna
Raczkowanie

Cytat:
wiatm nowe wiżażanki, oczywiście podopisywałam do listy te które prosiły mnie wcześniej, kto jeszcze by chciał to może juz na priv ale super, że nasza lista codziennie się wydłuża, będzie o czym rozprawiać przez rok, co oglądać i w ogóle suuuper

martynka81 zdjęcia świetne, wyglądaliście prześlicznie, widziałam że ślub był u Ledóchowskiej, to tam gdzie i my mieć będziemy to zapytam się hmm ile was kosztowały opłaty kościelne tam bo chciałabym wiedzieć na ile mamy sie przygotować
ceny kochana to zależą od kościoła! bo ja słyszałam różne opinie
my np płaciliśmy 50 za zapowiedzi, 100 kościelnemu, 100 organiście bo nie mógł byc inny jak tylko ten nasz z kościoła, oraz 400 księdzu, choć po znajomości nie przyjął od nas pieniędzy to i taka daliśmy mu ofiarę na kościół! 84 zł zapłacilismy za papieru z Urzędu stanu Cywilnego no i to chyba tyle! bo inne koszta to mozna juz zredukować do minimum! zalezy od wesela
marzedowna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-03, 19:34   #3794
skrzatek24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Doro22_10 Pokaż wiadomość
Skrzatku prześlicznie wyglądałaś!!! Bardzo się cieszę, że wesele się udało. Czekam na zdjęcia z sali weselnej Jeśli masz jeszcze jakieś rady, na co warto zwrócić uwagę to proszę na priv albo maila, będę ci bardzo wdzięczna Bardzo dużo mi pomogłaś zaczynając od namiarów na "Olę" po informacje o menu, cenach... Jeszcze raz ci dziękuję i mam nadzieję, że po swoim weselu będę tak samo zadowolona jak ty.
Dzięki Wysłałam maila - pozytywnego, bo takie mam nastroje po weseluJa też mam nadzieję, ze wszystko się uda. Żeby nie było na mnie

Coś pustki tutaj... Tegoroczne panny młode, powolutku przestaja być pannami przyszłoroczne mają już prawie wszystko gotowe - cieszcie się czasem przedślubnym, bo z perspektywy czasu te chwile oczekiwania wydają się naprawdę wspaniałe. A po slubie będzie jeszcze piękniej
Pozdrawiam
skrzatek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-03, 20:26   #3795
marzedowna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez skrzatek24 Pokaż wiadomość
Dzięki Wysłałam maila - pozytywnego, bo takie mam nastroje po weseluJa też mam nadzieję, ze wszystko się uda. Żeby nie było na mnie

Coś pustki tutaj... Tegoroczne panny młode, powolutku przestaja być pannami przyszłoroczne mają już prawie wszystko gotowe - cieszcie się czasem przedślubnym, bo z perspektywy czasu te chwile oczekiwania wydają się naprawdę wspaniałe. A po slubie będzie jeszcze piękniej
Pozdrawiam
właśnie przeczytałam Twojego posta i sie uśmiechnęłam sama do siebie
będzie jeszcze piękniej... no może i tak ,ale ku przestrodze nowym pannom młodym, ten czas po ślubie to czas docierania sie dwóch osób!!! tak jest przynajmniej miedzy nami, dwie osoby, dwa rózne przyzwyczajenia, dwa charaktery, dwie kultury, dwa wychowania w jednym wszystko wymaga kompromisów, do które trzeba dochodzic przez długie rozmowy, czasem lekkie kłotnie! ale jedyny plus- miłość zwycięża! także POWODZENIA DZIEWUCHY
Stary 2008-09-03, 20:38   #3796
Joasia***
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marzedowna Pokaż wiadomość
właśnie przeczytałam Twojego posta i sie uśmiechnęłam sama do siebie
będzie jeszcze piękniej... no może i tak ,ale ku przestrodze nowym pannom młodym, ten czas po ślubie to czas docierania sie dwóch osób!!! tak jest przynajmniej miedzy nami, dwie osoby, dwa rózne przyzwyczajenia, dwa charaktery, dwie kultury, dwa wychowania w jednym wszystko wymaga kompromisów, do które trzeba dochodzic przez długie rozmowy, czasem lekkie kłotnie! ale jedyny plus- miłość zwycięża! także POWODZENIA DZIEWUCHY
my się juz od ponad roku docieramy ale coraz lepiej nam to idzie i jestem bardzo zadowolona z mieszkania razem przed ślubem
Stary 2008-09-03, 20:58   #3797
marzedowna
Raczkowanie

Cytat:
my się juz od ponad roku docieramy ale coraz lepiej nam to idzie i jestem bardzo zadowolona z mieszkania razem przed ślubem
No to tylko pogratulować! ja tam jestem szczęśliwa ze z mężem zamieszkaliśmy dopiero po ślubie! wcześniej miałam takie doświadczenia z mieszkaniem na wolną rękę i wcale tego dobrze nie wspominam! teraz nareszcie wszytsko uklada się tak ja sobie wymarzyłam, no moze po za momentami konfliktów, ale miłość kwitnie i to cieszy!
Stary 2008-09-03, 21:17   #3798
Miira
Zadomowienie

GG do Miira

Cytat:
Mamy tak samo już rok razem mieszkamy i (tfu tfu ) jest super
Stary 2008-09-03, 22:11   #3799
A27
Przyczajenie

Cześć dziewczyny,
ja już jestem po uroczystości. Pobraliśmy się w tą sobotę - 30 sierpnia. Dla przyszłych panien młodych polecam z czystym sumieniem: Zajazd Gościnny i Zespół Mayday. Wesele było extra. Goście się bawili do 6 rano. Na żadnym weselu się tak nie wybawiłam jak na naszym.
Co do makijażu to polecam Panią Kazanowską - Flis. Super. Makijaż mi się trzymał całą noc i nie musiałam biegać i co chwilę poprawiać.
Życzę powodzenia i wytrwałości w przygotowaniach.
Pozdrawiam
Agata
A27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-03, 22:17   #3800
Joasia***
Rozeznanie

przeglądając oferty z sukniami na allegro znalazłam super stronke z sukniami:
http://www.madameblanche.pl/sg_pl.html
suknie z tej kolekcji sprzedają za 999-1299zł na allegro, niestety nie wszystkie, znalazłam wśród nich na stronce też suknie madzikowni....reszta ich sukni też jest powalająca
niestety kontakt jest tylko e-mailowy, nic nie pisza o salonie gdzie możnaby zmierzyć te suknie, a podoba mi sie mnóstwo z ich oferty...
Stary 2008-09-03, 22:45   #3801
korzel
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Miira Pokaż wiadomość
Mamy tak samo już rok razem mieszkamy i (tfu tfu ) jest super
Cytat:
Napisane przez marzedowna Pokaż wiadomość
No to tylko pogratulować! ja tam jestem szczęśliwa ze z mężem zamieszkaliśmy dopiero po ślubie! wcześniej miałam takie doświadczenia z mieszkaniem na wolną rękę i wcale tego dobrze nie wspominam! teraz nareszcie wszytsko uklada się tak ja sobie wymarzyłam, no moze po za momentami konfliktów, ale miłość kwitnie i to cieszy!
Cytat:
To ja swoje trzy grosze wtrace - wydaje mi sie, ze kazda para powinna przetestowac swoj zwiazek wlasnie mieszkajac razem, tylko najlepiej jak juz ta szalencza faza zakochania troche minie. Tyle rzeczy wychodzi na jaw, ze mozna sie bardzo zdziwic. Facet moze byc wspanialy na randkach, ale ci nigdy w domu w niczym nie pomoze - a trudno sie o tym przekonac gdy sie nie dzieli wspolnych obowiazkow jakie niesie mieszkanie pod jednym dachem. (Mam nadzieje ze wymagacie cos od swoich mezusiow w tym wspolnym zyciu).

Razem od: 08.2002
Zareczyny: 09.2005
Wesele: 04.07.2009
korzel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-03, 22:50   #3802
edytka27101982
Rozeznanie

Cytat:
suknie z tej kolekcji sprzedają za 999-1299zł na allegro, niestety nie wszystkie, znalazłam wśród nich na stronce też suknie madzikowni....reszta ich sukni też jest powalająca
niestety kontakt jest tylko e-mailowy, nic nie pisza o salonie gdzie możnaby zmierzyć te suknie, a podoba mi sie mnóstwo z ich oferty...
pisałam do nich mejla jakiś tydzień temu, nie pamiętam może więcej, z pytaniem gdzie można przymierzyć suknie, ewentualnie zobaczyć, i nic... głucha cisza!

edytka27101982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-04, 00:46   #3803
egwene6
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez edytka27101982 Pokaż wiadomość
pisałam do nich mejla jakiś tydzień temu, nie pamiętam może więcej, z pytaniem gdzie można przymierzyć suknie, ewentualnie zobaczyć, i nic... głucha cisza!
Czy to tylko moje wrażenie czy większośc tych sukienek to praktyczne DOKŁADNE kopie sukien Maggie Sottero?

Mam rację - nawet używają zdjęc z katalogu Maggie! Zobaczcie same: http://www.maggiesottero.com/dress.aspx?style=J1183LU
http://www.madameblanche.pl/441.html

Nie wydaje mi się żeby to było zbyt legalne...

12.09.2011
Emma i Gabriel już z nami

Edytowane przez egwene6
Czas edycji: 2008-09-04 o 01:07 Powód: dopisek
egwene6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-04, 06:09   #3804
irmineczka
Przyczajenie

witam,
chciałabym pochwalić sie wam moimi ślubnymi dokonaniami i uprzedzi.ć przed porażkami mój ślub odbył się 14 czerwca - przygotowania zaczęły się rok wcześniej oczywiście pomagało mi w nich forum wizażowe
ślub odbył się w katedrze i polecam wszystkim - stosunkowo niedrogo, wspaniałe wnętrza i super organy
zdjęcia robił p.Zomer - również polecam, ja napewno wrócę do niego przy jakiejś okazji na sesje , albo bez okazji
natomiast przyjęcie (40osób ) było w restauracji Locomotiva, piękne wnętrza nie wymagające, balonów, obrazów i czego tam jeszcze, wystrój z żywych kwiatów o który nie musiałam siemartwić no i najistotniejsze- te dania nie dość że wyglądały super to jeszcze świetnie smakowały cały obiad i deser były serwowane przez kelnerów , i mieliśmy jeszcze świetnego łabędzia lodowego

jeśli chodzi o porażki to całe szczeście nie było tak źle, ale na przyszłość-
bukiet był z różyczek chyba 26 takich w kupie no i jak wybierałam kolor to ładne ecri ale jak tych różyczek było dużo to wyszedl żółty , ale i tak fajny
no i jeszce jedna sprawa nie pijcie nic % przed bo ja z fryzjerka z tej radości od rana zaczęlam a potem sie troche źle czułam - a może to stres

życze wam wszystkim dziewczyny żebyście miały takie dobre wspomnienia jak ja - bo lepszych sie nie da
irmineczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-04, 09:02   #3805
katia0117
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez irmineczka Pokaż wiadomość
witam,
chciałabym pochwalić sie wam moimi ślubnymi dokonaniami i uprzedzi.ć przed porażkami mój ślub odbył się 14 czerwca - przygotowania zaczęły się rok wcześniej oczywiście pomagało mi w nich forum wizażowe
ślub odbył się w katedrze i polecam wszystkim - stosunkowo niedrogo, wspaniałe wnętrza i super organy
zdjęcia robił p.Zomer - również polecam, ja napewno wrócę do niego przy jakiejś okazji na sesje , albo bez okazji
natomiast przyjęcie (40osób ) było w restauracji Locomotiva, piękne wnętrza nie wymagające, balonów, obrazów i czego tam jeszcze, wystrój z żywych kwiatów o który nie musiałam siemartwić no i najistotniejsze- te dania nie dość że wyglądały super to jeszcze świetnie smakowały cały obiad i deser były serwowane przez kelnerów , i mieliśmy jeszcze świetnego łabędzia lodowego

jeśli chodzi o porażki to całe szczeście nie było tak źle, ale na przyszłość-
bukiet był z różyczek chyba 26 takich w kupie no i jak wybierałam kolor to ładne ecri ale jak tych różyczek było dużo to wyszedl żółty , ale i tak fajny
no i jeszce jedna sprawa nie pijcie nic % przed bo ja z fryzjerka z tej radości od rana zaczęlam a potem sie troche źle czułam - a może to stres

życze wam wszystkim dziewczyny żebyście miały takie dobre wspomnienia jak ja - bo lepszych sie nie da
hehe uśmiałam sie z tego trochę No wiesz to zalezy ile sie wypije Ja tam np nie mam nic przeciwko kieliszeczku jakiegos likierku czy nawet czegos mocniejszego na odwagę,natomiast jesli mialabym wypic pół butelki przed to wcale bym sie nie zdziwiła,ze coś ze mną nie tak
Stary 2008-09-04, 09:52   #3806
madzikownia
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do madzikownia

Cytat:
Rzeczywicie sliczne te suknie a jaki ma nick na allegro ta firma???? pani u ktorej ja kupowalam nie odzywa sie A jezeli chodzi o mierzenie to ja zrobilam tak... poszlam do salonu z siostra i mierzylam podobne modele doszlysmy do wniosku ze wygladam bardzo ladnie i zamowilam ale zdaje sobie sprawe ze nie kazda z nas kupilaby suknie na ten jeden jedyny dzien troszke w ciemno. Szczerze mowiac mi szkoda wydac 3000zl na sukienke a taka jaka mam za 1000zl nigdzie bym nie kupila.
korzel ja tez mam podobnie zdanie jak ty co do zamieszkania przed slubem. Ja ze swoim tz jestesmy ze soba 6 lat a mieszkamy ponad 2 lata i przynajmniej wiem czego sie moge spodziewac duzo osob uwaza ze po slubie wszysto sie zmienia ale moim zdaniem tylko w przypadku kiedy mloda para nie mieszkala przed slubem w naszym nie zauwaze chyba zadnej zmiany z wyjatkiem tego ze bede do niego mowila mezu
madzikownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-04, 10:05   #3807
madziam15
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katia0117 Pokaż wiadomość
hehe uśmiałam sie z tego trochę No wiesz to zalezy ile sie wypije Ja tam np nie mam nic przeciwko kieliszeczku jakiegos likierku czy nawet czegos mocniejszego na odwagę,natomiast jesli mialabym wypic pół butelki przed to wcale bym sie nie zdziwiła,ze coś ze mną nie tak
co do picia alkoholu to zam taki przypadek że przyszły Pan Młody na odwagę przed ślubem strzelił sobie kielonek a potem wzioł tabletke uspokajającą.....efekt był taki że na ślubie był odrętwiały i nie do poznania )) także myśle że lepiej nie pomaga sobie tylko przeżyc ten Dzień na czysto) a napewno nic nie mieszac hehehepozdrawiam!!!!
Stary 2008-09-04, 12:40   #3808
katia0117
Zadomowienie

Cytat:
co do picia alkoholu to zam taki przypadek że przyszły Pan Młody na odwagę przed ślubem strzelił sobie kielonek a potem wzioł tabletke uspokajającą.....efekt był taki że na ślubie był odrętwiały i nie do poznania )) także myśle że lepiej nie pomaga sobie tylko przeżyc ten Dzień na czysto) a napewno nic nie mieszac hehehepozdrawiam!!!!
No mieszać na pewno nie polecam,albo jedno albo drugie
Stary 2008-09-04, 13:03   #3809
Miira
Zadomowienie

GG do Miira

Cytat:
Hmm... tabletki uspokajające to chyba jednak nie jest taki głupi pomysł. Jakiś persen czy coś (chociaż akurat persen na mnie wcale nie działa ). Ostatnio moja mama mi opowiadała, że jak była na ślubie to Panna Młoda tak płakała w czasie przysięgi, że przez dłuższy czas nie mogła nic powiedzieć. Aż sie zanosiła od płaczu... Ja sie trochę boje, że też tak będę mieć . Niby na ślubach nie płacze ale jak sie tam stoi i mówi przysięgę najukochańszemu mężczyźnie i pojmie sie sens wypowiadanych słów i rangę chwili... w dodatku dochodzi stres... i płacz murowany. Już sobie wyobrażam... stoję, stoję zdenerwowana, napięta jak struna, (wszyscy na nas patrzą, stres bo może się pomylę przy przysiędze.... ) i słyszę, że TŻ mówi ".... że Cię nie opuszczę aż do śmierci..." i ja słysząc, że mężczyzna którego kocham ponad wszystko, bez którego nie wyobrażam sobie życia (gdy nie widzimy się 1 dzień to ja już normalnie nie mogę wytrzymać !) wypowiada te słowa przez Bogiem... to ja już wiem, że sie rozkleję i koniec....
Stwierdzam, że to kobiety powinny mówić pierwsze przysięgę byłoby łatwiej .
A potem znając życie nie będę mogła włożyć obrączki TŻ (a on mi bo na 100% spuchną mi ręce - zawsze tak mam jak sie stresuje ).

Patrząc jednak z drugiej strony, takie (lekkie!) łzy mają też swój urok i są tak jakby przypieczętowaniem szczerości i tego że jesteśmy szczęśliwi... Bo jak ktoś sucho, zupełnie bez emocji odklepie "Ja... Ciebie... bla bla bla Amen." to jeszcze gorzej.

Ja mam takie jedno marzenie.... chciałabym byśmy tego dnia nie widzieli świata poza sobą... jesteśmy MY a reszta to tylko świadkowie naszego szczęścia. Strasznie mi sie nie podoba jak na weselach Młoda Para się sobą w ogóle nie zajmuje. Byłam już 2 razy na takim weselu. Ona sobie z koleżankami, on sobie z kolegami. Czas na rozmowy w pojedynkę z przyjaciółmi każdy miał przy wieczorze panieńskim/ kawalerskim. Odwalili powinność - pierwszy taniec i już. Potem ona do swojej rodziny pogadać... a on do swojej... jak dla mnie owszem powinni podejść do każdego gościa, porozmawiać chwilę, podziękować za przybycie (!) ale RAZEM. W końcu to jest ich wspólny dzień, a nie każdego z osobna.

Uwielbiam te słowa "Dotąd dwoje, lecz jeszcze nie jedno, odtąd jedno chociaż nadal dwoje" niby takie proste zdanie... a pokazuje sens zawierania małżeństwa.

Aha i jeszcze jedno ostatnio gdzieś czytałam coś w stylu "najlepszy wiek na małżeństwo" i oczywiście tam było coś w stylu "nie mniej niż 26 czy 27" ... i powiem szczerze, że jak ludzie wypisują takie rzeczy to źle mi sie robi. To tak jakby spłaszczyć całą ludzkość, wszystkich pod jeden schemat.... toż to jakaś bzdura. I ludzie czytają takie rzeczy i sie z tym zgadzają. Nieraz nastolatka jest 100% bardziej przygotowana do małżeństwa niż niejedna kobieta po 30. Moim zdaniem ślub najlepiej jest wziąć wtedy gdy dwoje ludzi się kocha, chcą wspólnego dobra dla siebie, patrzą razem w jednym kierunku, oczywiście mają za co żyć i najważniejsze że chcą to zrobić i się nie wahają. A nie że robią to, bo "już wypada" lub "bo muszą". Wtedy to jest dopiero spłaszczanie ślubu....
Ja już na naszym ślubie słyszę pytania od starych ciotek "a czemu już ślub, nie lepiej było się jeszcze wyszaleć?"... Już zaczynam w głowie przygotowywać jakąś uszczypliwą odpowiedz. Dlatego sądzę że będą o to pytać, bo mi po ślubie zostaną do zrobienia uzupełniające magisterskie. Mój tż już skończył i pracuje, ale doszliśmy do wniosku że zapiszemy się na drugi kierunek i tak zrobiliśmy... który trwa 6 lat... ale co tam

Ale wywód strzeliłam
Stary 2008-09-04, 13:53   #3810
marzedowna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Miira Pokaż wiadomość
Hmm... tabletki uspokajające to chyba jednak nie jest taki głupi pomysł. Jakiś persen czy coś (chociaż akurat persen na mnie wcale nie działa ). Ostatnio moja mama mi opowiadała, że jak była na ślubie to Panna Młoda tak płakała w czasie przysięgi, że przez dłuższy czas nie mogła nic powiedzieć. Aż sie zanosiła od płaczu... Ja sie trochę boje, że też tak będę mieć . Niby na ślubach nie płacze ale jak sie tam stoi i mówi przysięgę najukochańszemu mężczyźnie i pojmie sie sens wypowiadanych słów i rangę chwili... w dodatku dochodzi stres... i płacz murowany. Już sobie wyobrażam... stoję, stoję zdenerwowana, napięta jak struna, (wszyscy na nas patrzą, stres bo może się pomylę przy przysiędze.... ) i słyszę, że TŻ mówi ".... że Cię nie opuszczę aż do śmierci..." i ja słysząc, że mężczyzna którego kocham ponad wszystko, bez którego nie wyobrażam sobie życia (gdy nie widzimy się 1 dzień to ja już normalnie nie mogę wytrzymać !) wypowiada te słowa przez Bogiem... to ja już wiem, że sie rozkleję i koniec....
Stwierdzam, że to kobiety powinny mówić pierwsze przysięgę byłoby łatwiej .
A potem znając życie nie będę mogła włożyć obrączki TŻ (a on mi bo na 100% spuchną mi ręce - zawsze tak mam jak sie stresuje ).

Patrząc jednak z drugiej strony, takie (lekkie!) łzy mają też swój urok i są tak jakby przypieczętowaniem szczerości i tego że jesteśmy szczęśliwi... Bo jak ktoś sucho, zupełnie bez emocji odklepie "Ja... Ciebie... bla bla bla Amen." to jeszcze gorzej.

Ja mam takie jedno marzenie.... chciałabym byśmy tego dnia nie widzieli świata poza sobą... jesteśmy MY a reszta to tylko świadkowie naszego szczęścia. Strasznie mi sie nie podoba jak na weselach Młoda Para się sobą w ogóle nie zajmuje. Byłam już 2 razy na takim weselu. Ona sobie z koleżankami, on sobie z kolegami. Czas na rozmowy w pojedynkę z przyjaciółmi każdy miał przy wieczorze panieńskim/ kawalerskim. Odwalili powinność - pierwszy taniec i już. Potem ona do swojej rodziny pogadać... a on do swojej... jak dla mnie owszem powinni podejść do każdego gościa, porozmawiać chwilę, podziękować za przybycie (!) ale RAZEM. W końcu to jest ich wspólny dzień, a nie każdego z osobna.

Uwielbiam te słowa "Dotąd dwoje, lecz jeszcze nie jedno, odtąd jedno chociaż nadal dwoje" niby takie proste zdanie... a pokazuje sens zawierania małżeństwa.

Aha i jeszcze jedno ostatnio gdzieś czytałam coś w stylu "najlepszy wiek na małżeństwo" i oczywiście tam było coś w stylu "nie mniej niż 26 czy 27" ... i powiem szczerze, że jak ludzie wypisują takie rzeczy to źle mi sie robi. To tak jakby spłaszczyć całą ludzkość, wszystkich pod jeden schemat.... toż to jakaś bzdura. I ludzie czytają takie rzeczy i sie z tym zgadzają. Nieraz nastolatka jest 100% bardziej przygotowana do małżeństwa niż niejedna kobieta po 30. Moim zdaniem ślub najlepiej jest wziąć wtedy gdy dwoje ludzi się kocha, chcą wspólnego dobra dla siebie, patrzą razem w jednym kierunku, oczywiście mają za co żyć i najważniejsze że chcą to zrobić i się nie wahają. A nie że robią to, bo "już wypada" lub "bo muszą". Wtedy to jest dopiero spłaszczanie ślubu....
Ja już na naszym ślubie słyszę pytania od starych ciotek "a czemu już ślub, nie lepiej było się jeszcze wyszaleć?"... Już zaczynam w głowie przygotowywać jakąś uszczypliwą odpowiedz. Dlatego sądzę że będą o to pytać, bo mi po ślubie zostaną do zrobienia uzupełniające magisterskie. Mój tż już skończył i pracuje, ale doszliśmy do wniosku że zapiszemy się na drugi kierunek i tak zrobiliśmy... który trwa 6 lat... ale co tam

Ale wywód strzeliłam
co do leków to chyba lekka przesada faszerować się przed własnym ślubem, my poszliśmy na czystko i choc nerwy robiły swoje to było warto
co do wzruszeń, to też obawialiśmy się oboje o łzy szczęscia to nic podobnego się nie wydarzyło, i mimo słyszalnego płaczu niektórych gosci my bylismy twardzi i szczęśliwi
A jak czytam o Twoim marzeniu to tak jakbym miała nas przed oczami na naszym ślubie i weselu! goście do dzisiejszego dnia nam zarzucają ze sie od siebie nie odklejaliśmy, ale ja właśnie tego chciałam z moim mężem! zresztą widać to na zdjęciach ten dzień był cały dla nas, żylismy nim jakby miał byc dniem ostatnim
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości