|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 13.
Cytat:
Wiem ze to krotki czas zeby ocenic ale niektorzy maja bardzo szybko skutki ubocnze po szczepionce wiec pisze. Te ponad godzin po szczepionce na razie moze zaklulo mnie z 5 minut miejsce wklucia ale poza tym nic. Teraz juz nie kluje ani nie boli ale wiadomo bede sie oszczedzac. Dzis i jeszcze jutro mam wolne od pracy. Reka mnie nie boli. Ja tylko mialam bol bo sie spieklam na ramionach mocno opalilam ale tego tez juz nie mam. To jeszcze przed szczepieniem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#542 |
|
Wtajemniczenie
|
We wrześniu lockdown przez wariant Delta, a na wiosnę szykujcie się na wariant Lambda.
P.S. myślę, że 5 albo 6 dawka poradzi sobie z tym nowym wariantem. https://portal.abczdrowie.pl/koronaw...mpression=true Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez _Bumblebee_ Czas edycji: 2021-06-29 o 15:29 |
|
|
|
|
#543 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#544 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#545 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#546 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- [1=5e327f3732852adf48e9cb3 f56b2e58327f4a9c0_62c21f8 678871;88782354]I co się tak burzycie. Niektóre choroby się roznoszą drogą kropelkową, co zapewne wiecie. Jak ktoś chory trafi na kogoś podatnego to i na ulicy może zarazić. Ja nie twierdzę, że to są cholernie częste przypadki, ale nie możecie zaprzeczyć, że to się może zdarzyć i się zdarza. Więc napisałam, że może to uratować komuś przypadkiem życie. I wg was to w 100 procentach nie jest możliwe? Nigdy się nie zdarzyło i nie ma takiej opcji że się wydarzy? W australii jak się pojawili chorzy na wariant delta, sprawdzili drogę emisji. Okazało się, że kilka osób zaraziło się mijając chorego na dworze. No trzeba do nich napisać, bo głupoty gadają i powielają na dodatek. Co za durnie. Się nie znają (nie to co internauci) a się odzywają. I o co wam chodzi? O to, ze ktoś uważa że noszenie maseczki w niektórych przypadkach komuś może bardziej pomóc niż zaszkodzić? Z mojej strony EOT. Faktycznie robi się tu nieciekawie. Nie tylko z powodu antyszczepów i trolli.[/QUOTE] Masz racje. Nie zgodze sie z Finlora, ze wymog noszenia maseczki na dworzu gdy nie mozna zachowac odstepu to ''wymysl rzadu''. To nie jest wymysl polskiego rzadu, tylko oficjalne stanowisko w wielu krajach. W Niemczech np. od poczatku tak bylo. Idziesz na dworzu - bez maseczki, ale idziesz w tlumie, np. na deptaku, to maseczke zakladasz. Ryzyko zarazenia jest oczywiscie mniejsze, ale jakies zawsze jest. Jesli faktycznie mamy ryzyko minimalizowac, to mozna to zrobic z glowa. |
|
|
|
|
|
#547 |
|
Zakorzenienie
|
[1=742bd6bdde1307502cba7e1 26292911bf766cf73_61f3325 774e32;88782363]Bumblebee, odnosisz jakas satysfakcje z tego, ze nas tak meczysz? Przeciez to, ze w naszych oczach wirus faktycznie istnieje i moze byc niebezpieczny, nie jest rownoznaczne z tym, ze wszyscy chca lockdownu. Raczej malo kto chce tego lockdownu. Wszystkim to dalo po kosciach. I tez sie tego boimy, bo ani psychicznie ani finansowo wielu z nas tego nie wytrzyma.[/QUOTE]Dla mnie lockdowny jesienia i wiosna kiedy latem hulaj dusza piekła nie ma jest bez sensu bo tak bedziemy do usranej smierci sie z tym bujac aż mutacja z każdego kraju cały świat okraży. Wolalabgm chyba np 2 lata bez wakacji za granica, dofinansowac miejsca typowo turystyczne i żyć w obrebie kraju bez lockownow co pol roku niż ciągle mieszanie się jednak ludzi i kwarantanny dla zaszczepionych (jak w niemczech, czekać az inne kraje to zrobią).
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#548 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tam maseczki na zewnątrz używam dość często... na rower. Ale raczej z tych cienkich "antymandatów", dobra na trasy wzdłuż rzeki, gdzie jest dużo owadów, wygodniej od bandany.
![]() Za to do zatłoczonych sklepów - jednorazowe maseczki chirurgiczne. |
|
|
|
|
#549 |
|
Zakorzenienie
|
Słuchajcie czy jak po zdjęciu plastra po szczepieniu miałam malutka ilość krwi to normalne? Teraz już ok.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#550 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie panikuj tak że cały czas o tym myślę. Relaksuje się tak w ogóle i Jest ok. Ja miałam tylko lekki stres przed szczepieniem ale myślę że to normalne po opisach niektórych reakcji po 2 dawkach ale ogólnie się nie boję już![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#553 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#555 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#556 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#557 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#558 |
|
Zakorzenienie
|
Mi zrobił się siniak po drugiej dawce
najpierw był taki jakby rumień dookoła i teraz siniak półksiężyc ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#559 |
|
Zadomowienie
|
Czytałam ze lockdown ma być tam gdzie mało zaszczepionych
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#560 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ciekawe na jakim poziomie ustaliliby ten poziom że mało zaszczepionych ![]() Na dzień dzisiejszy jeszcze w żadnej gminie nie ma 50% zaszczepionych w pełni (czyli 2 dawkami szczepionek dwudawkowych lub 1 dawką Johnsona). A te "bezpieczne" poziomy to 80-90%??? Nie wiem czy to gdziekolwiek w Polsce zostanie osiągnięte |
|
|
|
|
|
#561 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mowiac szczerze nie sprawdzalam jak jest u mnie z poziomem zaszczepienia sie tu kolo Warszawy i w Warszawie.
|
|
|
|
#562 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Warszawa dobrze wygląda na tle innych miast w Polsce ![]() Tu można sobie sprawdzać (aktualizują codziennie) https://www.gov.pl/web/szczepienia-gmin#/common |
|
|
|
|
|
#563 |
|
Rozeznanie
|
[1=5e327f3732852adf48e9cb3 f56b2e58327f4a9c0_62c21f8 678871;88782354]I co się tak burzycie. Niektóre choroby się roznoszą drogą kropelkową, co zapewne wiecie. Jak ktoś chory trafi na kogoś podatnego to i na ulicy może zarazić. Ja nie twierdzę, że to są cholernie częste przypadki, ale nie możecie zaprzeczyć, że to się może zdarzyć i się zdarza. Więc napisałam, że może to uratować komuś przypadkiem życie. I wg was to w 100 procentach nie jest możliwe? Nigdy się nie zdarzyło i nie ma takiej opcji że się wydarzy? W australii jak się pojawili chorzy na wariant delta, sprawdzili drogę emisji. Okazało się, że kilka osób zaraziło się mijając chorego na dworze. No trzeba do nich napisać, bo głupoty gadają i powielają na dodatek. Co za durnie. Się nie znają (nie to co internauci) a się odzywają. I o co wam chodzi? O to, ze ktoś uważa że noszenie maseczki w niektórych przypadkach komuś może bardziej pomóc niż zaszkodzić? Z mojej strony EOT. Faktycznie robi się tu nieciekawie. Nie tylko z powodu antyszczepów i trolli.[/QUOTE]Poczytaj, co to droga kropelkowa- bo wirus nie lata w powietrzu na 10 m, tylko maks na 3-4 (a i to przy kichnięcie lub kaszlnięcie!l i tak - przy mijaniu się z kimś nie ma szansy na zarażenie się (można poczytać badania w Nature na ten temat) - potrzeba kilkunastominutowego narażenia na wirusa aby przyjac taka dawkę "wirionow", które spowodują chorobę. Ba, niektórzy nawet nie zachorują przebywając z osobą chora w jednym domu/pomieszczeniu.
O tym artykule z Interi czy tam WP mówiącym o tym, że Delta ktoś się "zaraził na ulicy" bo kamera to wyłapała to nie będę nawet mówić bo to śmiech na sali i nigdzie w australijskich mediach o tym nie pisali (a specjalnie szukalam) - tylko widac polskie internety się pewnie z jakichś tajnych źródeł o tym dowiedziały ![]() Absolutnie nie powiedziałam nic na temat noszenia maseczek na zewnatrz - jak ktoś chce, to niech nosi, naprawdę mi to nie przeszkadza. Ale powielanie mitów i strasznie ludzi że "w ciągu 2sekundowego mijania się z osobą potencjalnie chora się można zarazic" no to już naprawdę... Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#564 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#565 |
|
Zakorzenienie
|
[1=72f264f1cd165e2b94e3888 8adc60ec5afe5a0b8_658382a 5e67ad;88782833]Warszawa dobrze wygląda na tle innych miast w Polsce
![]() Tu można sobie sprawdzać (aktualizują codziennie) https://www.gov.pl/web/szczepienia-gmin#/common[/QUOTE]Ok dziękuję. Teraz 8 godzin po szczepieniu coś można ocenić. Trochę mnie zmorzylo i zrrzemnelam się koło 17. Poza tym ok. Zero gorączki czyli tak przy 1 dawce chyba że się jeszcze pojawi, lekko sztywniejsza ręka ale bez bólu. Czuje się dobrze ![]() Edit : Teraz sprawdziłam z ciekawości i mam 37,1. No ale tylko stan podgoraczkowy. Wcale tego nie czuje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Dokładnie. Też nie rozumiem oburzenia. Kino potrzebuje teraz zarobku tym bardziej. Ja już mam paszport covidowy od razu po szczepieniu mi wydrukowano to mogę się podpierać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Monia284 Czas edycji: 2021-06-29 o 22:11 |
|
|
|
|
#566 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#567 |
|
Zakorzenienie
|
Śledziłam trochę sytuację z Heliosem. Generalnie wyszło to z tego, że antyszczepy nie ogarnęli z jakiego powodu wprowadzili podział biletów na dla zaszczepionych i tych nie (żeby zwiększyć liczbę klientów oczywiście, też chcą się finansowo odkuć po miesiącach posuchy) i zaczęli się burzyć, że hurr durr segregacja społeczeństwa
|
|
|
|
|
#568 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#569 |
|
Zakorzenienie
|
Aha rozumiem. Myślałam że może coś się zmieniło i że dlatego już drukuja. Ok.
|
|
|
|
#570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:31.

O ile rozumiem, że ktoś chce nosic maseczke to pisanie ze "uratuje się komuś zycie" przez założenie jej na zewnatrz to taka straszna hiperbola...
Pierwsza mnie mocno potargała.

26.08.2023

najpierw był taki jakby rumień dookoła i teraz siniak półksiężyc