|
|
#601 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uzależnienie od słodyczy
Cytat:
![]() Cytat:
Nigdy nie potrafiłam ugasić pragnienia czymś, co miało w sobie choćby odrobinę cukru. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#602 |
|
Konto usunięte
|
Ja w ogóle nie mam cukru w mieszkaniu
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#603 |
|
theatrical romantic
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;88783057]Ja w ogóle nie mam cukru w mieszkaniu
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Ja też nie. ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Walczę dziś ze sobą. Naszła mnie ochota na tiramisu albo Kinder Bueno. Po ścianach będę chodzić, ale nie pójdę do sklepu. Ewentualnie po jakiś jogurt. Tak długo się trzymałam, a dziś od rana chcę tiramisu. Nawet mi się śniło ![]() Mam jeszcze jakieś saszetki kawy mocha w domu. Może mi po niej przejdzie ochota na słodkie. Mam w domu owoce, a mózg krzyczy "tiramisu". Niepotrzebnie robiłam włoskie danie na obiad. Po włoskim zawsze chcę zjeść deser Odśpiewuję właśnie litanię, że tiramisu ma milion kalorii i pójdzie mi w biodra. Piję kawę i chyba pomogło na słodyczowy napad.
Edytowane przez _medianoche Czas edycji: 2021-07-01 o 17:33 |
|
|
|
|
#604 |
|
BAN stały
|
Ja niestety poległam zupełnie. Ale trzymam kciuki za resztę
|
|
|
|
|
#605 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie na szczęście Aldi nie ma już Tiramisu i Profiterole. Nie mogłam się im oprzeć, a były to spore opakowania, nie że tam na raz do kawy. Znaczy ja bym to bez problemu zeżarła na raz, ale dla normalnego człowieka to było kilka porcji.
|
|
|
|
|
#606 |
|
theatrical romantic
|
Ja mam blisko do supermarketu i mają tam dobre Tiramisu. Nawet poszłam przed chwilą pod prysznic i siedzę z mokrą głową na znak, że nie idę
Muszę się trzymać, bo zaraz wracam do normalnej pracy (z HO) i nie chcę wrócić do starych nawyków np. eklerek do kawy, jakieś ciastko, drożdżówka itd. Wpadało mi to często rano i potem chodziłam taka nabuzowana "więcej słodkiego". Chyba sobie zrobię bana na kuchnię włoską. Rzuca mnie na słodkie po włoskim jedzeniu. |
|
|
|
|
#607 |
|
Zakorzenienie
|
Jak poległaś?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#608 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I dla mnie owoce (które lubię) to nie słodkie. Owoce są tak wodniste, że po nich dopiero mam ochotę na coś prawdziwie słodkiego i konkretnego. |
|
|
|
|
|
#609 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
|
|
|
#610 |
|
Przyczajenie
|
Cukier uzależnia, trzeba po prostu odstawić słodycze, po kilku ciężkich dniach, przejdzie ci na nie ochota. U mnie się sprawdziło. Teraz zjadam sporadycznie i mnie w ogóle do nich nie ciągnie.
|
|
|
|
|
#611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#612 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
|
|
|
#614 |
|
theatrical romantic
|
|
|
|
|
|
#615 |
|
Zakorzenienie
|
I alkoholikom o procentach, toż to takie proste.
Dziś po 6 dniach nie jedzenia słodkiego kupiłam sobie lody , nie piszę jakie bo są pyszne i okrutnie słodkie Zwykle takie opakowanie jem na raz ale dziś się powstrzymałam i zjem drugą część o 20-stej.To tak aby uczcić przytycie 0,8 kg
|
|
#616 |
|
theatrical romantic
|
Musiałam iść po jedzenie, bo lodówka pusta i kupiłam te tiramisu. I Kinder czekoladę, drożdżówkę, Kinder Bueno również. Czuję teraz poczucie winy. Jak ofiara losu się czuję.
Tiramisu stoi w lodówce, nie tknęłam jeszcze. Odechciało mi się. Kinder Bueno zostawiam do okresu. Wtedy mam napady na słodycze. Kinder czekolada smakuje jak cukrowa margaryna. Zostawia dziwny posmak w ustach i niedobrze mi po tym. Od razu leciałam umyć zęby. Fuj. To zdecydowanie nie jest smak dzieciństwa. Albo zawsze tak smakowała. Fuj. Więcej nie kupię. I to nie był dobry pomysł, żeby robić zakupy na pusty żołądek. Wzięłam słodką drożdżówkę z budyniem i zjadłam ją zamiast śniadania. Koszmar. Zaczynam od nowa. Jako, że jest początek miesiąca, podjęłam wyzwanie - nie kupić żadnych słodyczy od teraz do końca lipca. Tak małymi kroczkami lepiej jest się powstrzymać niż "od dziś już nie jem i koniec". I nie robić zakupów z pustym żołądkiem. Czy wam też słownik podkreśla słowo "odechciało"? To nie jest poprawnie i tak się nie mówi? |
|
|
|
|
#617 |
|
Zakorzenienie
|
_medianoche- mnie nie podkreśla słowa "odechciało"
Ja jestem fanką kokosa.W marcu dostałam Rafaello, chomikowałam długo, zostawiłam nawet u mamy żeby nie kusiło (miałam nadzieję że ona je zje i będzie problem z głowy) i ostatnio jak byłam na początku czerwca to otwarłam i zjadłam kilka.Byłam w szoku jak mi nie smakowało.Normalnie właśnie taka margaryna mega tłusta na języku , nie mogłam doszorować potem jamy ustnej , ciągle czułam ten posmak.Jestem bardzo zdziwiona bo jeszcze jakieś 2 lata temu mi smakowało.To samo mam z Lindorem. Na święta BN dostaliśmy paczki z firmy ze słodyczami i się skusiłam pamiętając że kiedyś mi smakowało.Potem wylądowałam w wc.
a w temacie narzekania to wiecie jak jest, każdy ma coś z Achillesa co mu przeszkadza i tyle -fasolinno- Edytowane przez Milennka03 Czas edycji: 2021-07-02 o 18:33 |
|
|
|
|
#618 | |
|
theatrical romantic
|
Cytat:
Też uwielbiam kokosa. Ja bym chciała, żeby mi wszystko tak paskudnie smakowało. Wtedy bym nawet nie miała na to ochoty. Ja po tej Kinder czekoladzie piłam czarną herbatę i miałam po tym wszystkim posmak w ustach, jakbym wypiła płyn do mycia naczyń. Albo zjadła mydło w kostce. Idę zjeść normalną kolację. I jutro na długi spacer, żeby spalić tą drożdżówkę z rana. Edytowane przez _medianoche Czas edycji: 2021-07-02 o 18:39 |
|
|
|
|
|
#619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałabym żeby właśnie wszystko co słodkie jechało mi mydłem, wtedy byłby problem z głowy
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#620 | |
|
theatrical romantic
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
– To wódka? – słabym głosem zapytała Małgorzata.(...) – Na litość boską, królowo – zachrypiał – czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus. Mistrz i Małgorzata, Michaił Bułhakow Edytowane przez j_fly Czas edycji: 2021-07-02 o 20:38 |
|
|
|
|
|
#622 | |
|
theatrical romantic
|
Cytat:
A niech sobie zmieniają składy. Niech mi wszystko zbrzydnie, wtedy nie będę jadła. |
|
|
|
|
|
#623 | |
|
Animal Liberation
|
Cytat:
naprawdę w Milce nigdy nie czułam czekolady. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#624 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Jem słodycze po prostu. Codziennie wpadnie coś albo kilka różnych rzeczy i nie mam ochoty już z tym walczyć. Cytat:
Jasne, miałam okres w życiu, że nie jadłam nic, podkreślam, nic słodkiego przez 3 miesiące. I co? Wcale nie przeszła mi ochota, wcale się nie odzwyczaiłam, a słodycze smakowały wspaniale jak zawsze, kiedy złamałam się i zaczęłam jeść je z powrotem. Dla mnie to jeden z gorszych mitów powielanych w internecie. "Wystarczy wytrzymać ileś tam, żeby się odzwyczaić". Nie na każdego to zadziała. |
||
|
|
|
|
#625 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#626 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sama często się na tym łapałam, że jak swoje zasady złamałam raz to później motywacja spadała, olewałam wszystko i wracałam do słodkiego z myślą, że przecież i tak już nie udało mi się wytrzymać. A przecież bez sensu jest takie myślenie, bo nawet jak tylko co drugi raz uda się powstrzymać, to i tak jest to ogólnie o połowę słodyczy mniej zjedzone. |
|
|
|
|
|
#627 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Narkotyki, papierosy, alkohol, węglowodany? To takie łatwe? |
|
|
|
|
|
#628 | |
|
theatrical romantic
|
Cytat:
I stwierdziłam, że tak źle ze mną nie jest. Ćwiczę regularnie, czasem wpada coś słodkiego, ale czasem, nie codziennie. A kiedyś potrafiłam jeść to słodkie czekoladowe mleko w tubie Gostyń. Za dzieciaka się to jadło. Chodziłam sobie po nie do polskiego sklepu. Teraz bym kijem nie ruszyła, bo to jest obrzydliwie słodkie. Mój problem ze słodyczami nie jest tak paskudny, jak 10 lat temu. Wtedy potrafiłam cały dzień nie zjeść nic tylko batoniki. Aż jestem zdziwiona, że nie nabawiłam się cukrzycy. |
|
|
|
|
|
#629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zawsze lubiłam i dalej lubię Rafaello. Nie kojarzę zbytnio, żeby jakieś słodycze "zepsuły się" w moim odczuciu. W sumie niewiele jest słodyczy, których bym nie ruszyła. Lukrecjowych nie cierpię i wszelakich landrynek, od razu krwawi mi od nich podniebienie. Są takie, za którymi nie przepadam, ale jak mam słaby dzień, to zeżre. Na przykład żelki albo galaretki. Ale sama bym sobie nie kupiła. |
|
|
|
|
|
#630 | |
|
Animal Liberation
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:10.

Nigdy nie potrafiłam ugasić pragnienia czymś, co miało w sobie choćby odrobinę cukru. 

dzis juz weszła drozdzowka i mleczne prince polo XXL oczywiscie

naprawdę w Milce nigdy nie czułam czekolady.