![]() |
#4291 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2021
Cytat:
![]() Kokardkę mieliśmy wstępnie przyczepioną bo wózek był po rodzinie męża i o to "zadbali", bardzo demonstracyjnie ją od razu odpięłam - przesądów nie toleruję ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4292 |
Zakorzenienie
|
Ja chyba nie dostanę, skoro wcześniej nie dostałam, ale jakbym dostała to podziękowałabym za ozdobę do włosów, zawsze o niej marzyłam
![]() Nie, nie robię baby shower. Nie mam na to czasu ani głowy. TŻ też jakoś nie wyprawia pępkowego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4293 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Od wczorajszego popołudnia jesteśmy w domu, wróciliśmy dzień wcześniej, niż zamierzaliśmy, bo w sumie i tak już nie mieliśmy co robić na tym wyjeździe i byliśmy zmęczeni. I chyba dobrze się stało, ja już sobie wszystko poprałam, mąż normalnie zrobił zakupy na cały tydzień, a dzisiaj i tak mam jakiś spadek formy, kiepski nastrój i ból głowy, także chyba lepiej sobie to odchorować w domu niż w trasie. Od poniedziałku (no dobra, moze wtorku ![]() Edytowane przez sale_girl Czas edycji: 2021-07-03 o 12:36 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz nie mogę się doczekać efektów sesji ![]() Kocham hennę za efekty na nich włosach (kolorystyczne i odżywcze), a samo hennowanie jest dla mnie dość relaksujące, ale dużo czasu to zżera ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4295 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4296 |
Zadomowienie
|
Piękny wianek,bardzo mi się podoba ta moda na wianki u panien młodych
![]() ![]() ![]() Ja dziś trochę prasowalam ciuszków i pieluch flanelowych i powoli kompletuje torbę. Wolę żeby już stała i czekała niz miec stres ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4297 |
Rozeznanie
|
oo Michiru..to dobrze ze Ci się sprawdzaly te przyciemniane szyby...fajnie
![]() ![]() theali super wianek ![]() ![]() ![]() monisssskaa Ja na takie kontkretne usg III trymestru nie ide ...moj ginekolog(prywatnie) powiedzial ze to co się sprawdza na tym usg to on sprawdza mi co dwa tygodnie ze względu na male dziecko( np. wszystkie przeplywy) Michiru Kokardka do wózka- slyszalam o tych zabobonach..i tez mnie nie ruszaja....no ale jak ktos widzi taka kokardke to znaczy ze mama nie chce by zagladac do wózeczka....wiec może się to komus przyda ![]() ![]() kghyt baby shower nie robie, szkoda mi na to czasu, sił...jakos mi się nie chce. Edytowane przez zwyklylogin Czas edycji: 2021-07-03 o 13:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja do końca weekendu muszę ogarnąć aptekę, żeby to a poniedziałek albo wtorek wysłali. Przejrze też jeszcze raz ciuszki i odłożę do prania te, które wezmę do szpitala ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4299 |
Zakorzenienie
|
Też słyszałam że wizyty patronażowe są obowiązkowe
![]() ![]() Ja taką kokardę czerwona dostałam ... od teściowej ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4300 |
Zakorzenienie
|
Większość stron podaje, że te wizyty są obowiązkowe (minimum 4, maksymalnie 6), gdzieniegdzie piszą, że nie. Widziałam też wpisy, że przy Covidzie obowiązkowa jest tylko pierwsza, a pozostałe, o ile nie ma wskazań do wizyty stacjonarnej, powinny być w ramach "telemedycyny".
Ale grzebiąc za źródłami/przepisami trafiłam jeszcze na coś takiego jak wizyta pielęgniarki środowiskowej około 3-4 miesiąca życia dziecka, ponoć też obowiązkowa. I że nawet się nie muszą zapowiadać (co jest idiotyczne, nie mam obowiązku siedzieć na tyłku w domu). Szczerze powiem, że pierwszy raz o takiej wizycie słyszę i trochę w szoku jestem xD I chyba bym jej sobie nie życzyła, bo o ile położną mam wybraną fajną, o tyle pielęgniarkę jakąś randomową z poradni, w której mam rodzinnego - i w życiu kobiety nie widziałam. Spotkałyście się z czymś takim (tu pytam te, które już mają starsze dzieci)? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4301 |
Zadomowienie
|
Nas po 6mcu życia córki odwiedziła niezapowiedzianie pielęgniarka środowiskowa . Wizyta jak dla mnie zbędna, nic nie wniosła zupełnie.
Na wizycie stwierdziła że nie ma zastrzeżeń i niby może być jeszcze jedna taka wizyta ale raczej ona się i tak nie wyrobi to pewnie nie będzie. I albo nie przyszła po raz drugi albo mnie w domu nie było ![]() Co do wizyt patronazowych to z tego co wiem nie są obowiązkowe. Akurat jak ja potrzebowałam to tego dnia do nas nie dotarła ;/. Ogólnie poza stwierdzeniem że jest ok z dzieckiem to wizyty niczego nie wniosły. Jedyny plus to kontrolą kikuta pępowiny i ogonie dziecka co róży pierwszym dziecku mi dało trochę spokoju jak świeżo upieczonej matce. Nie mogę powiedzieć bo położna była miła ale jakoś ja zbytnio też pytań nie miałam więc może to dlatego. Nie wspominam tych wizyt źle ani jako jakaś ingerencję w moją prywatność, odbyły się i tyle. Podobno na niektórych wizytach położna waży dziecko, u nas ano razu nie miało to miejsca tylko oceniała córkę "na oko". Plusem było to że dała do siebie nr komórkowy i kazała dzwonić jakby co ale jak pisałam jak miałam potrzebę to akurat jej nie było i nic z tego nie było . Teraz się zastanawiam czy przy covid będę tych wizyt w ogóle chcieć. Pediatre na rejonie mam super i jak co to w razie potrzeby mogę do niej się wybrać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4303 |
Rozeznanie
|
Ja miałam tę samą położną do porodu co do odwiedzin w domu, ceniłam sobie te wizyty bo dzięki nim wiedziałam, że synek odpowiednio przybiera, mogłam też rozwiać każdą wątpliwość. Zawsze się zapowiadała i ostatni raz była u nas jakoś w 6 tygodniu
![]() Co do baby shower, przy pierwszym maluchu nie robiłam, bo mieliśmy remont i przeprowadzkę. Teraz nie robię, bo nie bardzo mam siły przy dziecku + nic większego nie organizowałam od kiedy zaczęła się pandemia i jakoś zupełnie wypadłam z rytmu... Natomiast jeśli chodzi o ochotę na taką imprezę, to zdecydowanie bym miała, uwielbiam takie "dziewczyńskie" imprezy i ogólnie brakuje mi ich ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4304 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do wizyt patronażowych, obiło mi się, że jeśli nie wpuścisz położnej, to ściągają MOPS albo coś w tym rodzaju :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4306 |
Zakorzenienie
|
O rany, spędziliśmy pół popołudnia na powietrzu, ale odpoczęłam
![]() ![]() Zuzia daje popalić. Obrywam zawsze w krocze, czasem tak że mam ochotę się zgiąć w pół i zakląć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4307 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie dziś kontynuacja kiepskiego nastroju z wczoraj, zaczęło mnie mdlić, boli głowa i nagle zaczęły mi nawalać plecy w dole. Czytałam, że na tym etapie to nic dziwnego, ale mam nadzieję, że to się nie utrzyma, bo już dzisiaj musieliśmy przez to odwołać plany, a ja zamierzam nie próżnować w tym miesiącu ;P Zresztą chyba lepiej się czuję, jak się ruszam i chodzę, na wakacjach codziennie robiliśmy po ok. 12 tys kroków i ani razu mnie plecy nie bolały, w dodatku zasypiałam jak dziecko i budziłam się jak nowo narodzona, a dzisiaj wstałam cała zesztywniała :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja mogę mieć toalety nawet płatne, byleby właśnie jakiekolwiek były. Taka lipa, nawet jakbym chciała gdzieś iść na cały dzień to robi się problem, jak nie z tym to z czym innym i mnie to mega denerwuje ![]() Wciąż nie ogarnęłam apteki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4309 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też nie mam apteki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- brak mebli kuchennych - w kuchni magazyn mebli z innych pomieszczeń - położone tynki, ale niezaczęte malowanie - pył, wszędzie pył - trzeba w końcu umówić gościa od cyklinowania parkietu - szanowny mężu czeka na polecony kontakt od szafy pod zabudowę - aż się boję myśleć, ile będziemy na nią czekać, przewiduję życie na walizkach parę tygodni po tym, jak resztę remontu ogarniemy - wciąż koczujemy w jednym pokoju u teściowej. JEDYNY PLUS: gaz jest z powrotem podłączony, zatem jest ciepła woda, zatem mogę chodzić do nas pod prysznic (u teściowej jest wąska, niewygodna wanna bez parawanu czy zasłonki, więc albo zalewam pół łazienki, albo nie udaje mi się porządnie umyć). Tak, chyba mam drobny kryzys ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4311 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas tę ciuszki zapewnia szpital, ale nie wiem w jakie będą chcieli wciskać małą i boję się, że nie będę miała nad tym kontroli, że mi ją będą chcieli przegrzewać, więc biorę własne i będę ubierać wg uznania. Dorobiłam się rozstępów. Na nodze. Na piszczeli. Z przodu🤦🤯 co za głupie miejsce na rozstępy.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Macie coś z Babyly? OMG jak mi się ich bawełniano-lniane kocyki wafelki spodobały 🤩 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4312 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4313 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4314 |
Konto usunięte
|
Dzień dobry
![]() Michiru hi4 ja też ostatnio dostaje takie kopniaki po pęcherzu ![]() Sale też jestem tym typem co czasami bierze za dużo do siebie i potem rozkminia i przejmuje się ![]() jest jeszcze czas na jakieś zakupy ![]() Theali o kurde, to faktycznie trochę pracy Was jeszcze czeka, oby poszło w miarę bez obsuwa czasowych i bez większych problemów ![]() My mieliśmy mega zakręcony weekend, w sobotę pojechaliśmy do rodziców na urodziny teściowej, mamy imieniny, tacie dać prezent z okazji dnia ojca i jeszcze wczoraj odebraliśmy wózek od siostry TŻ z nosidełkiem, bo jak już byliśmy, to stwierdziliśmy, że weźmiemy teraz, a nie będziemy czekać do ostatniej chwili ![]() ![]() Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4315 | ||
Raczkowanie
|
Ja też jeszcze apteki nie mam, ale planuje pod koniec tego tygodnia się zabrać za to bo jeszcze przed nami w szkole rodzenia temat właśnie apteczki.
Byliśmy wczoraj u moim rodziców na grillu i tam dziadki już szaleją ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 06:36 ---------- Poprzedni post napisano o 06:32 ---------- [1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;88791628]Dzień dobry ![]() Michiru hi4 ja też ostatnio dostaje takie kopniaki po pęcherzu ![]() Sale też jestem tym typem co czasami bierze za dużo do siebie i potem rozkminia i przejmuje się ![]() jest jeszcze czas na jakieś zakupy ![]() Theali o kurde, to faktycznie trochę pracy Was jeszcze czeka, oby poszło w miarę bez obsuwa czasowych i bez większych problemów ![]() My mieliśmy mega zakręcony weekend, w sobotę pojechaliśmy do rodziców na urodziny teściowej, mamy imieniny, tacie dać prezent z okazji dnia ojca i jeszcze wczoraj odebraliśmy wózek od siostry TŻ z nosidełkiem, bo jak już byliśmy, to stwierdziliśmy, że weźmiemy teraz, a nie będziemy czekać do ostatniej chwili ![]() ![]() Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Oo super, to z głowy i teraz zostaje tylko pranie ![]() W sumie teraz powoli trzeba się przyzwyczajać że wszędzie gdzie to będzie pakowanie z takim całym majdanem ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4316 |
Konto usunięte
|
Kghyt o kurcze, to faktycznie dziadki szaleją
![]() ![]() W sumie ja trochę też obawiam się opieki po porodzie, ale cały czas tłumaczę sobie, że dam radę ![]() Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4317 |
Raczkowanie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;88791636]Kghyt o kurcze, to faktycznie dziadki szaleją
![]() ![]() W sumie ja trochę też obawiam się opieki po porodzie, ale cały czas tłumaczę sobie, że dam radę ![]() Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Pierwsza dlatego tak do głowy dostali chyba, widzimy co u rodziców tż było jak pojawiła się tam pierwsza wnuczka ale prognozujemy że może za tym razem fala szaleństwa u nich może być słabsza ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nogi mi praktycznie w ogóle nie puchną na szczęście. Jeszcze, bo nie wiadomo jak będzie dalej. Mam tylko takie wrażenie, jakbym mi stopy paliło. Nie wiem skąd ten rozstęp, wyszedł wczoraj, na szczęście nie jest duży, ale ja tylko zrobiłam takieeee oczyyyyy ![]() Nie bójcie się obsługi malutkiego dziecka, to naprawdę nie jest aż takie skomplikowane ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ---------- [1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;88791628]Dzień dobry ![]() Michiru hi4 ja też ostatnio dostaje takie kopniaki po pęcherzu ![]() Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Dziś dzwoniłam na infolinię Taurona zaraz po 7 i okazuje się, że jest nadpłata (uffff!) I do końca tyg powinnam dostać korektę. Nie chcę, żeby ta kasa szła na następne rachunki, chcę ją na powrotem i będę składać o rozwiązanie umowy. Mój ojciec i moja macocha mieli rok na dogadanie się między sobą i ze mną, ale po co, macocha nie miała ochoty. Więc teraz, jak już nie ma mojego ojca, który jej przed wszystkimi broni i tłumaczy to niech się buja i sama załatwia Taurona. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- Ja aptekę chcę jak najszybciej zamówić, tylko najpotrzebniejsze rzeczy, bo w każdej chwili mogę potem coś dokupić jeśli uznam że potrzebuję. Tym bardziej, że się okazuje, że znów muszę chłopakom kupić kilka ciuchów, z chęcią wybrałabym w totka tyle tego wszystkiego ostatnio jest ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4319 |
Zakorzenienie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;88791628]
Theali o kurde, to faktycznie trochę pracy Was jeszcze czeka, oby poszło w miarę bez obsuwa czasowych i bez większych problemów ![]() Meble do kuchni mają być w ostatnim tygodniu lipca lub pierwszym sierpnia, więc mam nadzieję, że do tego czasu aż wszystko będzie ogarnięte (ewentualnie poza tą szafą w pokoju...) ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4320 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale przypomniałaś mi, że moja ciocia, która spędziła całe lata na metamorfozie ogródka działkowego po babci i z typowej działki z warzywami i szklarnią zrobiła teren rekreacyjny, trawka, kwiatki itd, niedawno znów wysiała warzywa, żeby wnuki mialy ekologiczne i niepryskane ![]() @Michiru mój szwagier ma rozstępy na kolanie i też nie wiadomo, skąd mu się to wzięło ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:44.