![]() |
#1621 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Bukiety ślubne - cz. II
Cytat:
![]() Ja kompletnie się na tym nie znam i myślę, że nie dałabym rady się z tym wszystkim ogarnąć... Czy oznacza to, że widzisz do mojej sukni tylko ten wachlarz?? Nic innego wg Ciebie nie pasi?? ![]() Ja normanie się tu pochlastam ![]() ![]() ![]() Już nic nie wiem... Wklejam kilka bukietów, które mi się podobają pod względem kształtu. Może to pomoże?? ![]() tam fotki a tu linki: http://www.wedding.w8w.pl/KWIATY/Buk...es/445445.html http://www.wedding.w8w.pl/KWIATY/Buk...tw24-1-01.html http://www.wedding.w8w.pl/KWIATY/Buk...des/inn03.html http://www.wedding.w8w.pl/KWIATY/Buk...des/11lc6.html
![]() |
#1622 |
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny.
![]() ![]() Marzy mi się bukiet opadający z dużą ilością kwiatów bez liści. Ewentualnie z jasnozielonymi dodatkami. Kwiaty w kolorze...i tu pojawia sie problem. ![]() A kształt??? Moim faworytem jest bukiet nr 1..... Czy do takiej sukni jak moja będzie dobry???? A może łosoś zastapić różem bardzo delikatnym??? Który z tych kolorów bardziej pasuje do ecru???? Prosze pomóżcie. W przyszłym tygodniu idę zamawiać bukiet.... ![]() Bardzo Cię też proszę Eweleno o przesłanie zdjęć rodzajów róż w delikatnym kolorze łososiowym.... Jeśli będziesz dysponowała i zechcesz mi pomóc. Jak myślisz.... Czy do sukni w kształcie litery A kształtem lepiej pasuje bukiet nr 1 czy taki jak kolejym zdjęciu wiszący ale zwężający się ku dołowi z kednym elementem wiszącym... Jakie sa zasady doboru kształtu bukietu do kształtu sukni.... Prosze napisz... ![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-09-03 o 09:27 Powód: proszę nie pisać post pod postem (korzystać z funkcji edytuj bądź multicytowania)! |
![]() ![]() |
![]() |
#1623 |
Zadomowienie
|
Już wcześniej pytałam się o bukiet, dostałam odpowiedż że powinien być prosty, bez elementów zwisających. Teraz w koncu musze zdecydowac sie na rodzaj kwiatow i kolor.
Termin 27 wrzesnia Ja: suknia jasna ecru, 177cm On: garnitur prawie czarny, delikatne cieniutkie jasne paski, 182cm Jako ze bukiet ma byc prosty w formie chce zaszalec z kolorem i wybralam mocny roz, Jakie kwiaty bylyby najlepsze? Mysle o storczykach, cantadeskiach i amarylisie. Co byloby dostepne w moim terminie? Moge przypomniec moja suknie ale to na priv zeby moj A. nie dojrzał. Pieknie prosze o rade ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1624 |
Rozeznanie
|
dołączam do kolekcji swój prosty bukiecik: różowa eustoma+miniaturowe zielone chryzantemy+gipsówka, za bukiet i butonierkę zapłaciłam (w małej miejscowości) 150 zł
Ostatecznie nie miałam zbyt dużego wyboru (odradzam załatwianie bukietu tydzień przed ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1625 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Twoja suknia jest piekna i nietypowa więc wymaga oryginalnego bukietu. Cytat:
Amarylis jest bardzo dużym i ciężkim kwiatem. Jeśli jeden to tak - jeśli kilka będzie to bardzo ciężka pod względem wyglądu i ciężaru i kwiatów "wiącha". Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-09-03 o 09:29 Powód: rekord w pisaniu post pod postem |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1626 |
Przyczajenie
|
Mi się strasznie podobają kalie i na pewno będę je miała
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1627 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1628 |
Zadomowienie
|
Moje bukiety w wersji pomarańczowo --kremowo-zielonej i bukiet kremowo błękitny.
Uwaga na bukiet pomarańczowy - składa sie głównie ze storczyków dużych, średnich i całkiem maleńkich. |
![]() ![]() |
![]() |
#1629 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
piękne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1630 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moj wymarzony bukiecik! Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-09-03 o 09:29 Powód: proszę nie pisać post pod postem (korzystać z funkcji edytuj bądź multicytowania)! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1631 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już prawie się przekonałam do tego bukietu! Nawet zaczyna bardziej mi się podobać niż wachlarz! ![]() Pytanie tylko, co mogłabym dać i co by pasowało zamiast tej gipsówki- nie cierpię tego śmierdziela powiem szczerze! ![]() Hm? Co możesz mi zaproponować moja droga?? Eustoma ecru?? a może zamoczyć ich brzegi <eustomy> w złotym brokaciku tak delikatnie?? Myślisz, że dobrze by to wyglądało? Czy lepiej róże?? Nie mam takiej wyobraźni ![]() A o te miodowo-złote cymbidium muszę zapytać kwiaciarenki! ![]() Buziak i czekam na pomysła! ![]() Bardzo skromny, ale bardzo ładny i kwiaty również nietypowe! Ja taka skromna nie jestem i raczej nie odzwierciedla to mojej osobowości! ![]()
![]() |
#1632 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczeta
jedno pytanko czy 200 zł za bukiet z białej i ecru eustemy + zielony gozdzik to duzo??? acha i 80zl za drugi troche mniejszy dla swiadkowej..... moim zdaniem pani troche przesadzila z ta cena ale moze sie myle ile placicie za sowje bukiety???? dzieki apaa a i pytanko do ewalenyczy taka kombinacja w ogole pasuje do tego typu sukni??? bardzo dziekuje za odp
Mad about Mad Men ![]() “Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.” ― Albert Einstein Edytowane przez Kofika13 Czas edycji: 2008-11-29 o 22:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#1633 |
Przyczajenie
|
Ja placiłam za swój bukiet 100 zl, a bukiet swiadkowej kosztował 50zł.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1634 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1635 |
Zakorzenienie
|
no faktycznie sliczny ten twoj bukiecik
![]()
#1636 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
To chyba zależy od region gdzie jest robiony - w krakowie to 200 zł to niska cena, ale tez standardowa. Nie ukrywam że są kwiaciarki ktore sie specjalizuja w tego typu bukietach i czasem warto doplacic zeby bukiet (tak jak mi) nie rozlecial sie po godzinie. Za swoj dalam 5 lat temu 250 zł - nie dosc ze nie bylo w nim ani jednej rozy ktora zamawialam z katalogu po 15 zl za sztuke to jeszcze roze byly rozkwitniete i wygladaly tak jak moje ukochane eustomy, ktore tez byly w tym bukiecie. Koncepcja bukietu mialabyc taka ze pomidzy eustomami bielusienkimi, kremowe duze pąki róz..niestety wszystko wygladalo jak bukiet zrobiony przez dziecko z kawiatów polnych...ledwo donioslam go na przyjecie i o rzucaniu nim nie bylo mowy - zbyt duzo osob by go dostalao ![]()
![]() |
#1637 |
Przyczajenie
|
WItam koleżanki
![]() potrzebuje Waszej pomocy. Dokładnie chodzi mi o to, z czego - z jakiej rozsinki zrobione sa te 'wasy' pod kielichami cantadesek?? z gory dziekuje za pomoc ![]() pozdrowienia a.
#1638 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Możesz zastosować TRACHELIUM eustoma niezła ale bukiet będzie wygladał ciężej i nie przepada za spryskiwaniem, a zamoczenie w brokacie odpada bo płatki tego nie wytrzymają - są zbyt miekkie. Cytat:
Cytat:
Moim zdaniem cena urosła ze względu na groszek. o tej porze kwiaciarka kupi holenderski hodowlany bardzo drogi 9czasami 1 gałązka w hurcie nawet3 zł a paczka 20-25 szt.) Groszek jest nie wydajny i trzeba go sporo użyć aby był widoczny. Niestety zdjęcie mało czytelne. Cytat:
W niektórych kwiaciarniach nie mają pojęcia o robieniu bukietu ślubnego który jest wyrobem użytkowym. Nie wystarczy zebrac kwiatków do kupy, nie ma mowy o przypadkowych jakościowo i kolorystycznie kwiatach. Chyba że kwiaciarnia ma dewizę że cokolwiek zrobi Panna Młoda na godzinę przed ślubem i tak to weżmie bo nie ma innego wyjścia. Jak szanuję moje klientki wiem że to jest TEN dzień i staram się aby były zadowolone. Za bukiet z prawie samych storczyków z dodatkiem eustomy i róż który wkleiłam kilka postów wyżej zapłacono 280zł. I jak na Warszawę jest to dobra cena. Pamiętajcie im więcej gatunków i kolorów w bukiecie tym jego cena większa. Uwaga bukiet także powinien byc bardzo starannie wykończony nie tylko owinięty wstążką. Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-09-03 o 09:30 Powód: proszę nie pisać post pod postem (korzystać z funkcji edytuj bądź multicytowania)! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1639 |
Zadomowienie
|
może jednak poradzisz ewelano jaki kolor? wiem ze nie moze być ani róż ani ecri ani biale. myślałam o bardzo ciemnych różach w brązie - garnitur kamizelka i musznik pana młodego.
tylko czy takie znajde ?!?!
#1640 |
Zakorzenienie
|
Wklejam swoj bukiecik, jestem nim oczarowana, wykonany wedlug koncepcji Ewaleny tylko troszeczke go zmienilam.... Zdjecia robione na poprawinach kiedy to bukiet przeszedl juz wiele
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1641 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale Ty bukiet chcesz wykonać sama, a do tego typu wiązanki trzeba mieć doskonale opanowaną technikę. Wiązanka wymaga masy materiału kwiatowego i jest szalenie pracochłonna, a w związku z tym jest kosztowna. W Krakowie może Ci ją wykonać Ania Fudali z pracowni "Ładne kwiatki". Na zdjęciach tylko typ. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1642 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
yyyy groszek? tam nie bedzie groszku, chodziło mi o zielony gozdzik ![]() a sukienka?? co masz na mysli ze fota nieczytelna??? u mnie otwiera sie bez problemu ![]()
![]() |
#1643 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Sukienkę już sobie zobaczyłam na innym komputerze i jet OK. Do tego fasonu wszystko oprócz tradycyjnej odwróconej kropli, która nie najlepiej wygląda przy takim dekolcie jak Twój. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1644 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1645 |
Raczkowanie
|
hej prosilam was juz tu o pomoc i jeszcze raz za nia dziekuje, od tamtego czasu mi sie troche odmienilo a ze robiłam rekonesans dzis po kwiaciarniach to sie podziele wiadomosciami.
ten bukiecik co na foto wyceniano mi w swidniku na 150,- dla swiadkowej od 50 wzwyz butonierka raz gratis raz 10,- a raz powyzej 20,- stroik to indywidualnie ale mozna znaleźć od 50 70,- w zwyz (w jednej kwiaciarni pokazywala mi dziewczyna po 200,- 400zł przystrojenie auta). Mam nadzieje ze ten bukiet bedzie pasował do mojej sukni mysle ze urozmaice go jednak 3 rózyczkami zielonymi. (moja sukienka post ze strony 40) Pozdrawiam wszystkie wizazanki i miłych poszukiwan zycze. . Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-09-03 o 09:27 Powód: proszę nie pisać post pod postem (korzystać z funkcji edytuj bądź multicytowania)! |
![]() ![]() |
![]() |
#1646 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1647 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W Lublinie jak zawsze polecam kwiaciarnię AVILLA. Bukiet powinien być stosunkowo nie duży chyba w tym przypadku wolała bym samą eustomę. Ściśle ułożona zatraca swoje cechy i staje się jednym kwiatem, Właśnie z niej układam czasami niby kamelię. Podstawa taka jak na zdjęciu eustomy dokłada się od dołu w poziomie wykańcz kilkoma w pionie. Zanieś ten krótki opis do kwiaciarni i zdjęcie może sobie poradzą w AVilli powinni bo robią naprawdę dobre wiązanki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1648 |
Przyczajenie
|
Bardzo dziękuje jesteś boska Ewalena 1000 całusków.
#1649 |
Przyczajenie
|
Kochana Ewaleno, mam nadzieje że mi pomożesz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1650 |
Przyczajenie
|
Witaj Ewaleno, mój ślub juz tuż tuż (18.10)a mi brak pomysłu na wiązanke ślubną, bede wdzieczna za dobrą radę. Moja sukienka to relief/pronovias(nr23 w katalogu), jestem szczupła mam 180 cm wzrostu ciemne włosy i ciemna oprawa oczu. Storczyki chodzą mi po głowie, ale czy pasują???pozdrawiam serdecznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:03.