|
|
#631 | ||
|
BAN stały
|
Dot.: Uzależnienie od słodyczy
Cytat:
To jak widzę nie jestem sama, tylko że ja nie mam silnej woli w ogóle i jak mam ochotę na słodkie to prawie zawsze ulegnę. Cytat:
Czasami sama kupuję, czasami inni domownicy, albo jestem u znajomych i słodycze są na stole. Ogólnie masz rację, zgadzam się, że ominięcie nawet jednej słodyczowej pokusy to już jakiś sukces, ale obecnie jestem na etapie zupełnego zniechęcenia do walki z tym. |
||
|
|
|
|
#632 | ||
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
Cytat:
Ogolnie jestem dosc wybredna jesli chodzi o slodycze, malo co mi smakuje. Zwlaszcza przy lodach jestem mega wybredna.
|
|
|
#633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ten weekend mamy imprezę, więc pozwolimy sobie na coś słodkiego, ale takie było założenie, że imprezy, święta i urlop wyłączamy z rezygnacji z cukru. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#634 |
|
Konto usunięte
|
Ja z kokosowych smaków lubię bounty, czekolada jest w nim dobrej jakości - gorzka, ale nadzienie jest słodkie więc się razem dobrze komponują. I jeszcze własnoręcznie zrobione ciasto rafaello.
Mi ostatnio żadna mleczna czekolada za bardzo nie smakuje, bo przyzwyczaiłam się właśnie do smaku gorzkiej, która jest już w tym momencie wystarczająco słodka. A w temacie uzależnienia, chyba i mnie dopadło, bo nie umiem sobie słodkości odmówić, a kiedyś nie było to wielkim problemem. |
|
|
|
|
#635 |
|
Zakorzenienie
|
Dołączam się do grona słodyczoholików
![]() Od zawsze lubiłam słodki smak. Śniadania praktycznie zawsze jem słodkie. Również po obiedzie ciągnie mnie do słodkiego. Na pocieszenie mogę tylko dodać, że poje gorzką herbatę i kawę bez cukru. Też próbowałam odzwyczaić się od słodyczy. Zazwyczaj wytrzymuje tydzień a potem rzucam się na słodkie jak wygłodniały wilk Moje ulubione smaki słodyczy to Nutella, kulki Lindor, Rafaello, Kinder czekolada. Ostatnio mam fazę na nugaty. Kiedyś uwielbiałam żelki , teraz już mniej . Dla mnie również owoce, czy bakalie to kiepski zamiennik |
|
|
|
|
#636 | |
|
Animal Liberation
|
Cytat:
rano muszę zjeść jakąś sałatkę i jajko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#637 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
|
|
|
#638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#639 |
|
theatrical romantic
|
Te tiramisu wcale nie było takie dobre. Wyobrażałam sobie lepszy smak, jak miałam na nie ogromną ochotę. Przejadło mi się chyba
Wyrzuciłam ostatnie opakowanie po tropikalnym soku i planuję przestać je pić. Za dużo cukru. |
|
|
|
|
#640 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
|
|
|
#641 | |
|
theatrical romantic
|
Cytat:
I jeszcze kokosowo - malinowy. Albo kokosowy - mangowy. Szkoda, że ma u mnie tych dużych targów, jak w hiszpańskich miastach. Edytowane przez _medianoche Czas edycji: 2021-07-05 o 19:22 |
|
|
|
|
|
#642 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
Ostatnio jak zasiadalam do filmu to sobie zrobilam caly wielki talerz owocow: truskawki, mandarynki, kiwi, persymony. Zaluje, ze nie ma sezonu na brzoskwinie i arbuzy - potrafie ich zjesc olbrzymie ilosci. Guawy na wage w sklepach nie widuje, ale w sokach niektorych jest. Uwielbiam marakuje, tez potrafie zjesc duzo za jednym podejsciem nawet mimo kwaskowego smaku
|
|
|
#643 |
|
Rozeznanie
|
Ja bardzo lubiłam francuskie śniadania, croissanty same w sobie nie są jakieś super słodkie + mają bardzo dobre kawy.
Ale fakt, bułeczki maślane to jest plaga, wiekszosc wyjazdu jadłam właśnie je bo nie potrafiłam znaleźc normalnych w pobliskim markecie xD |
|
|
|
|
#644 |
|
theatrical romantic
|
Aktualnie zakwasy po ćwiczeniach trzymają mnie z dala od słodyczy.
|
|
|
|
|
#645 |
|
Wtajemniczenie
|
Dołączam, jeśli można, do grupy słodyczoholików... Od miesiąca jestem na diecie, i o ile na początku było dość łatwo, tak z dnia na dzień widzę, że ilość kostek czekolady dziennie jakoś dziwnie się zwiększa, odkąd w przypływie radości kupiłam 2 tabliczki, których dotąd nie próbowałam.
|
|
#646 |
|
astro-loszka
|
Zauważyłam, że odkąd więcej się ruszam (a latem zawsze tak jest), bardziej ciągnie mnie do podjadania niezdrowych rzeczy.
Wczoraj wróciłam z konkretnej przejażdżki rowerowej, i oprócz kolacji skusiłam się jeszcze na paczkę chrupek Słodki smak też lubię, ale bez przesady. Aktualnie chodzą za mną jagodzianki, ale własnoręcznie upieczone.
|
|
#647 |
|
theatrical romantic
|
U mnie aktualnie tragedia. Zakwasy się trochę zmniejszyły (wstaję z łóżka bez stękania) i dopadłam się do Kinder Bueno. Zjadłam całą paczkę w dwa dni.
Otworzyłam wczoraj wieczorem i rzuciłam się jak zwierz. Wszystkie owoce też zjadłam i po słodkich bananach rzuciłam się na Kinder Bueno. Banany parę dni leżały i były mega słodkie. |
|
|
|
|
#648 |
|
Zakorzenienie
|
a ja zajadam emocje i to bardzo. jak jest ok w miarę stabilnie to mogę nie jeść ale jak zaczyna być nerwowo czy świat się wali to pochłaniam kg
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#649 |
|
theatrical romantic
|
Czuję, że teraz będzie ze mną lepiej, bo nareszcie pojawiły się na stoisku z owocami figi. Wiem, że mają dużo kalorii, ale jak zjem paczkę to potem niczego słodkiego nie tknę.
|
|
|
|
|
#650 |
|
Pani Mizantrop
|
Ja wczoraj wciagnelam dwie paczki owocow marakui - po 10 sztuk w kazdej
![]() Kupilam tez wisnie, piekne, chociaz nie tak duze jak latem - tamte to sa wrecz olbrzymie
|
|
#651 |
|
theatrical romantic
|
|
|
|
|
|
#652 |
|
Pani Mizantrop
|
Mam lody Ben & Jerry's w dwoch smakach w zamrazarce, i Haagen Dazsy o smaku slonego karmelu.
Ale jest na nie za zimno, ostatnio bylam przeziebiona, a poza tym nie mam obecnie ochoty na zadne inne slodycze. Czekolad nie lubie, zz batonikami i ciastkami mam "fazy" jedzenia czegos codziennie przez X dni i potem mi przechodzi i latami wrecz nie moge patrzec na ten produkt
|
|
#653 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#654 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#655 | |
|
theatrical romantic
|
Cytat:
Teraz mam fazę na Kinder Bueno. Ale jestem w trakcie PMS i wciągam wszystko, co słodkie. I jeszcze mam jakąś super motywację do ćwiczeń. Na przemian ćwiczenia i batoniki. Zaznaczam sobie w kalendarzyku od dziś "X dni bez słodyczy". Po co ja się tyle pocę i męczę podczas ćwiczeń, jak zjem potem te dwa Kinder Bueno i co zrzuciłam podczas ćwiczeń, wraca z powrotem. Aktualnie jestem w trakcie 4-tygodniowego programu z ćwiczeniami. Zaczynam go on nowa dziś wieczorem (zakwasy mnie unieruchomiły na parę dni) i nie ruszę nic słodkiego. |
|
|
|
|
|
#656 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
Za to takie Raffaello czy Kinder Bueno chyba nigdy mi sie nie znudzi. Ale tez nie jestem w stanie tego duzo zjesc za jednym podejsciem, wiec ciezko by bylo, zeby mi sie przejadly.
|
|
|
#657 | |
|
theatrical romantic
|
Cytat:
Ostatnio odkryłam kokosowe Kinder Bueno i smakuje jak Rafaello bez tego orzecha w środku. Krem Rafallo to jest w wafelku |
|
|
|
|
|
#658 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
|
|
|
#659 |
|
Animal Liberation
|
Mnie zastanawia, że Francuzi tak wciągają te super słodkie śniadania, giga porcję cukru a to najszczuplejszy naród jaki widziałam. Myślę, że tajemnica leży w tym, że nie jedzą węglowodanów na obiad i kolacje, żadnych ziemniaków, frytek czy makaronu, a ten cukier zjedzony z samego rana, przed południem to i tak się spali (moje rodzeństwo je w ten sam sposób i są chude obie, śniadania to samo słodkie). Też bym mogła objadać się cukrem bezkarnie (jeśli chodzi o wagę), tylko mi on bardzo szkodzi na wygląd skóry (chyba wolałabym tyć niż chodzić po dermatologach), zaraz mam jakieś niedoskonałości i z tego względu unikam słodyczy od lat, podobnie jak mleka i jego przetworów.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Snowdrop_ Czas edycji: 2021-07-09 o 22:58 |
|
|
|
|
#660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jedyne co mnie motywuje do znacznego ograniczenia słodyczy to strach przed cukrzycą (ale wiem, że to nie jedyny czynnik na nią wpływający), poza tym kompletnie nic. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
– To wódka? – słabym głosem zapytała Małgorzata.(...) – Na litość boską, królowo – zachrypiał – czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus. Mistrz i Małgorzata, Michaił Bułhakow Edytowane przez j_fly Czas edycji: 2021-07-10 o 06:59 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:38.

W ten weekend mamy imprezę, więc pozwolimy sobie na coś słodkiego, ale takie było założenie, że imprezy, święta i urlop wyłączamy z rezygnacji z cukru. 
rano muszę zjeść jakąś sałatkę i jajko. 

Otworzyłam wczoraj wieczorem i rzuciłam się jak zwierz.