![]() |
#2911 |
Zadomowienie
|
Dot.: mamuski styczniowo-lutowe 2009
Kochane- jeszcze raz dziękuję za zyczonka!
![]() Mumi24 - wielgachne gratulacje! Na pewno tatuś pęka z dumy. Gosiala- do zgrabności to mi daaaaalekooooo. Ale mąz kocha moje nadmiary tłuszczyku- wieć co tam ![]() Mar_go to nie sukienka ale halka. i rzeczywiście fajnie kryje. A kolor włosów uwielbiam zmieniać jeszcze dwa tyg temu były bordo- teraz czekam na wyplowienie to przejde przez rudy by wrócic do moich starych blondów ( aby mniej było widac odrosty). Mój mąz sie smieje- po co mam zmienić zonę skoro Ty za każdym razem inaczej wyglądasz. A i jeszcze lezy mi na zołądku szkoła rodzenia- u nas jest darmowa ale ... wczesniej TŻ pracował tak że mogliśmy regulowac godziny jego roboty- teraz nie ma Go od 7 do 21 a ja nie mam ani jak sie tam dostać- ani z kim! |
![]() ![]() |
![]() |
#2912 |
Zadomowienie
|
Ja już mam na oku takie kombinezoniki, nawet o jeden będę walczyć. Tym razem pomoże mi własnie taki program do "strzału" w ostatniej chwili. Nie chciało mi się w kilku ostatnich aukcjach i przegrałam śliczne ciuzki. Koniec. Teraz ja powalczę, bo nic nie uda mi sie kupić.
Kombinezon kupuje na 0-3 (czyli jakies 62). Za duzego wora nie chcę, bo po co. Dwa miesiące i zaraz wiosna, a po urodzeniu dzicko mi w nim zniknie. A 56 za mały, bo pod spód nic nie włożę...Jak cos fajnego uplouję, to sie pochwalę. A teraz idę jeść fasolkę po bretońsku, która właśnie skończyłam pichcić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2913 |
Raczkowanie
|
Zrobilam sobie dzisiaj badanka... poszlam z wielka nadzieja, ze poziom plytek bedzie ok i ze poprzednio to byl tam jakis blad aparatury... no i klops
![]() ![]()
#2914 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2915 |
Zadomowienie
|
kombinezon kupiłam 0-3 miesiace i tez uwazam ze wiekszy niepotrzebny!
dzis ogladałam wózki,mały wybór był w tym sklepie same te tanie firmy takie w granicach 600-800 zł i musze przyznac ,ze ładnie wygladaja ale wydaja mi sie jakies takie nie za bardzo fajne ,mam wrazenie ze zaraz kola poodpadaja ![]() ogladałam komode brevi z wanienka i przewijakiem i musze przyznac ze super!to kupie na 100%. |
![]() ![]() |
![]() |
#2916 |
Zadomowienie
|
Dziękuje Wam Kochane za gratulacje
![]() ![]() mnie z kolei teraz ogarnęła jakaś dziwna chandra i wątpliwości czy będę umiała wychować chłopca, pewnie to głupie ale ja sie trochę boje...ehhh Pani z herbatą będzie na 90% Borysek, ale Tż ostatnio coś mówił że podoba mu się jeszcze Kacper i Patryk ....moze się nam jeszcze zmieni, jednak póki co obstajemy przy Borysku ![]() Dziwne to uczucie, z jednej strony całe morze radości i szczęścia, a z drugiej strach i obawy ![]()
#2917 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2918 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieję że to wszystko samo przyjdzie jakos naturalnie ![]() Dziekuję że rozumiesz moje rozterki i nie uważasz że jakaś psychiczna jestem ![]() Bo tak naprawdę to jestem najszczęśliwsza, że jest zdrowe i jest...i będę go kochać najmocniej na świecie ![]()
![]() |
#2919 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Ciekawe czy sie spełnią te nasze przeczucia ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co do BREVI... niepotrzebnie wzięłam ze sklepu katalog, teraz mam wyrzuty do całego świata, że mamy taaakie małe mieszkanko i nie mogę sobie pozwolić na kupowanie tych piękności... Mają bardzo dużo ładnych i mam wrażenie świetnych jakościowo rzeczy ![]() Ktoś tu kiedyś prosił o linki - więc ja przedstawiam rzeczy wybrane przeze mnie do kupienia: - ŁÓŻECZKO - http://www.allegro.pl/item429403478_lozeczko_ra dek_vii_sosna_szuflada_kl ups_matera.html - POŚCIEL - http://allegro.pl/item427503322_posciel_dis ney_dla_maluchow_100x140_ 8_wzorow.html - POŚCIEL (WSAD) - http://www.allegro.pl/item431414895_100x135_40x 60_posciel_ingeo_najtanie j_producent.html - KOSZULA DO KARMIENIA - http://www.allegro.pl/item431720248_koszula_do_ porodu_i_karmienia_nowa_r ozm_xl.html - WÓZEK - http://www.swistak.pl/aukcje/3454536,WOZKI-TAKO-Wozek-JUMPER-NEW-MODEL-2008-wys-0-zl.html Wózek już zdecydowanie ten - mąż obejrzał na żywo i już mamy pewność. Różnica tylko taka, że będziemy zamawiać w zestawie z fotelikiem u producenta za ok. 1050 zł - tam wychodzi najtaniej. A dzidzia mnie wczoraj skopała w czasie oglądania "Oszukać przeznaczenie" - nie wiem... chyba film nie przypadł jej do gustu ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2920 |
Zakorzenienie
|
Kasiu wiesz... zakochalam sie w tym wozku szczegolnie koloru zielonego ... tylko boje sie troche tych malych kolek i cena mogla by byc nizsza
![]() zobacze co u mnie w miescinie proponuja z wozkow. Wlasnie zostalam skopana przez Wlasne dziecko ![]() lece spac buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
#2921 |
Rozeznanie
|
Planujemy w niedalekiej przyszłości zakup łóżka i materaca dla nas (jeszcze nie dla dzidziola
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2922 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny!
Jak ja Wam zazdroszcze! Zajmujecie sie przyjemnosciami, a ja musze nadal meczyc sie z ta praca magisterska ![]() Coraz blizej konca, ale mam juz dosyc. Mam do Was pytanie: ile pijecie wody (czy tez innych plynow) dziennie? Wyszlo mi, ze mam zawyzony poziom leukocytow (jesli sie nie myle), no i kazano mi pic wiecej wody, bo ponoc wtedy nerki lepiej pracuja i lepiej radza sobie z bakteriami. Pytano mnie ile pije. Powiedzialam, ze 2 litry dziennie. Powinnam ponoc dolozyc do tego chociaz pol litra dziennie. Problem tylko w tym, ze od wczoraj obserwuje ile wypijam i okazalo sie, ze wczoraj 1,5 litra, a dzis litr i dzien sie konczy :/ Druga sprawa to slodycze. Od dwoch dni mam takak ochote na slodyczne, ze ciagle jadlabym cos slodkiego. Narazie przytylam tylko 3 kilo od poczatku ciazy, ale jak tak dalej bede miala taka ochote na slodycze to boje sie, ze w 9. miesiacu do setki dobije. Uciekam pisac dalej prace :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2923 |
Raczkowanie
|
Kasiu-Roxi, po prostu śliczności wybraliście dla Maleństwa
![]() A ja mam pytanko bo gdzieś czytałam by na początek dla noworodków nie stosować kołderki tylko po prostu śpiworki ![]()
#2924 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2925 | ||
Zakorzenienie
|
PRZEPRASZAM ZA POST POD POSTEM...
Cytat:
![]() Co do wody, to piję za mało... mam tak od zawsze i nie umiem się poić na siłę. A co co leukocytów to nic nie bój - w ciąży są podwyższone - ja mam co badanie 10-14 tys. i to jest w normie. Ogólnie nie ma co w ciąży patrzeć na normy w morfologii - wszystko te maluchy nam rozreglowują... I picie wody nic tu nie zmieni... ale że dobrze wpływa na nerki to się zgodzę. Cytat:
![]() Co do śpiworków to jak dla mnie to sprawa otwarta, ale wolę kupić kołderkę, bo na dłużej będzie - szczególnie ta duża 135x100 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2926 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() (zdjęcia będą jak będzie aparat) A co do szkoły rodzenia... Chyba się nie wybiorę, niestety. Tam, gdzie zamierzam rodzić, takowej szkoły nie ma, musiałabym popytać w M. Z tym, że mój TŻ pewnie i tak nie mógłby dojeżdżać ze mną, bo kończu pracę w okrutnych porach. Po trzecie wreszcie - i tak nie będzie ze mną rodzić, więc w sumie "papierek" o ukończonej szkole nie jest nam potrzebny. Choć nie powiem, że nie chciałbym do takiej szkoły iść... Cytat:
![]() Edytowane przez freshona Czas edycji: 2008-09-05 o 08:27 Powód: literówka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2927 |
Raczkowanie
|
Myslalam, ze wszystkie dziewczynki juz spia, a jednak nie
![]() Freshona, nie mozesz spac? ![]() Ja daje sobie spokoj na dzis z moja praca i lece do lozka, bo z rana znow musze sie za nia brac :/ Dobranoc! |
![]() ![]() |
![]() |
#2928 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chyba też sie już położę - co tu tak będę sama siedzieć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2929 |
Zakorzenienie
|
Cześć z rana.
Miło się czyta, że u Was wszystko w porządku ![]() ![]()
![]() |
#2930 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale uważaj na kleszcze i inne "gady". Mnie kiedyś podczas wakacji za granicą ukąsił skorpion ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2931 |
Zakorzenienie
|
Witam kochane
![]() Kasiu tz mowi ze fajny ten wozek wiec sie nad nim zastanawiamy powazniej ![]() Wieczorem bolal mnie brzuch,poszlam spac zasnelam co w nocy sie obudzialam dalej bolal wzielam nospe ,rano tj ćmił a teraz przestal.Bol nie byl mocny leciuki moze to zoladek ... sama nie wiem co myslec ???? leciec odrazu do lekarza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2932 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeju ale fajnie.Najwazniejsze ze Tż sie cieszy.Moj bedzie sie cieszyl jak bedzie dziewuszka.Jescze tylko 10dni do usg ![]() Cytat:
Roxi super te linki dalas.Zaraz sobie bede ogladala.Wczoraj chcialam kupic posciel dla Moniczki,ale tyle tego jest,ze nic nie wybralam ![]()
![]() |
#2933 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamusie
![]() pomimo że u nas pogoda paskudna, ja mam wyjątkowo dobry humor ![]() Idę dzisiaj do sklepu kupić śliczny pirwszy album dla mojego synka, Tż w sobotę obiecał że pojedziemy na dzidziusiowe zakupy ![]() Roxi Pościel cukiereczek! Model wózka na który się zdecydowałaś ostatnio zachwalał mi sprzedawca, nie wiem tylko jak wygląda sprawa z szerokością siedziska w spacerówce i czy rozkłada się na płasko do spania ![]() Wózek jak na wszystkie 3 elementy cenę ma bardzo atrakcyjną....to jest polska firma?
#2934 |
Zadomowienie
|
Witam mamuśki!
Kasiu- musze Ci powiedzieć że zakochałam się w "twojej" pościeli ![]() nad wózkiem Tako Jumper też sie zastanawiamy - ale ma dla mnie jeden minus- brak hamulca ręcznego. A zamierzam śmigać na rolkach po porodzie, a sama nie wychamuję wózka będąc na kółkach. Pytałam producenta- hamulce wogóle nie są brane pod uwagę. Chyba że mój meżol coś wykombinuje. Ale przed zakupem- wybierzemy sie do Wrocka- może tam odnajdziemy jakieś sklepy z wiekszym asortymentem. Właśnie znalazłam info że u nas szkoła rodzenia jest w poniedziałki od 17-18 czyli nawet jak mój męzol stanie na głowie- to nie dojedzie ![]() A u Ciebie kasiu, rzeczywiście warto sie zastanowić. Skoro masz taki kawał jechać a i tak bedziesz sama- mże nie waro sie przemeczać? Bo jestem pewna że w pielęgnacj maluszka i tak będziesz najlepsza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2935 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
najlepiej wybrac sie do sklepu, porozmawiac ze sprzedawca, polozyc sie na kilku, testujac jaka twardosc wolisz i decyzja dokonana ![]() Cytat:
![]() Zamiast cieszyc sie kupowaniem ciuszków i szykaniem lózeczek, siedze z nosem w ksiazce i zakuwam ![]() Jutro egzamin i juz nie bede sie musiala wiecej uczyc ![]() Mam nadzieje, ze zdam i bede mogla sobie kolejne literki przed nazwiskiem postawic ![]() ![]() TEn egzamin jest juz 5 z kolei ale obejmujacy caaaaaly material i jakos ciezko to widze. Jak mi nie pojdzie to poprawka w kwietniu bo na stycznowa z oczywistego wzgledu sie nie zalapie ![]() Cytat:
Sa przeslodziachne ![]() Cytat:
o takiej sytuacji jeszcze nie slyszalam, przerazajace... dlatego boje sie jechac do australii mimo iz mam tak rodzine, to jakos migam sie od wizyty ![]() Bylam wczoraj u lekarza i u nas wszystko OK tylko co do wagi to lekarz nie do konca zadowolony. Tyje 1 kg na tydzien i powiedzial, ze mam ograniczyc jedzonko i wiecej sie ruszac bo za miesiac chce widziec tylko 2kg wiecej a nie 4 ![]() Ale mi lyso bylo ![]() ![]() Reszta OK, szyjka zamknieta, cisnienie OK, spoxs ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2936 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Mumi - wózek (tzn. spacerówka) rozkłada się na płasko a szerokość siedziska to ok. 33-34 cm (z tego co patrzyłam na inne modele wózków to raczej standard, bo mają od 30 do 36 cm - chyba, że nie widziałam na prawdę dużego ). I TAK - to Polski wózek produkowany przez firmę z Częstochowy - tu masz sklep internetowy http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=105 Cytat:
![]() Co do hamulca... nie wiem czy znajdziesz takowy, bo nie słyszałam, ale daj znać jak na coś trafisz... No ja chyba szkołę odpuszczę - chyba, że zaliczę inną bliżej - mam nadzieję, że będzie respetowana przez szpital, gdzie chcę rodzić - dowiem się ok. 20 września. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2937 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bedzie dokladnie taki ![]() http://www.allegro.pl/item415172831_...lik_od_ss.html |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2938 |
Rozeznanie
|
Dziewuszki, pytanko mam, do tych, które już zdecydowały się na Jumpera. Patrzyłyście na testy bezpieczeństwa fotelików samochodowych? Jak wypadają te Taco? ALe właściwie to moje pytanie jest inne. Ja juz zdecydowąłam że fotelik na pewno będzie Maxi Cosi Cabrio i czy może się orientujecie, czy można ten fotelik wpiąć do stelaża Taco? Bo było by to niezłe rozwiązanie, no i tańsze niz Quinni, o którym myślałam.
Wczoraj weszliśmy do Mothercare, dorwaliśmy się do wóżków i fotelików właśnie i zaczepiłam jakichś młodych rodziców o ich wózek, mieli Teutonie - jakiś niemiecki, który bardoz polecali i do neigo właśnie wpięty Maxi Cosi, więc może i z innymi stelażami jest kompatybilny.
#2939 |
Zadomowienie
|
Są wózki ze zintegrowanym hamulcem ręcznym. Wkleję tylko przykłady, nie patrzyłam na ceny, tylko na tą cechę:
http://www.bobowozki.pl/product_info...5&%3CosCsid%3E http://www.bobowozki.pl/product_info...7&%3CosCsid%3E http://www.bobowozki.pl/product_info...2&%3CosCsid%3E http://www.bobowozki.pl/product_info...1&%3CosCsid%3E mar-go - wątpię...ale trzeba byłoby sprawdzić. Zykle potrzebne jest dokupienie specjalnych adapterów. A wózek, który polecali ci rodzice w sklepie faktycznie jest jednym z najlepszych na rynku i godnym uwagi. |
![]() ![]() |
![]() |
#2940 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A tak BTW - ja też wczoraj robiłam fasolkę po bretońsku ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:58.