mamuski styczniowo-lutowe 2009 - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-04, 15:22   #2911
bezsenność
Zadomowienie

Dot.: mamuski styczniowo-lutowe 2009

Kochane- jeszcze raz dziękuję za zyczonka!

Mumi24 - wielgachne gratulacje! Na pewno tatuś pęka z dumy.

Gosiala- do zgrabności to mi daaaaalekooooo. Ale mąz kocha moje nadmiary tłuszczyku- wieć co tam - dzidzi jest cieplej :p

Mar_go to nie sukienka ale halka. i rzeczywiście fajnie kryje.
A kolor włosów uwielbiam zmieniać jeszcze dwa tyg temu były bordo- teraz czekam na wyplowienie to przejde przez rudy by wrócic do moich starych blondów ( aby mniej było widac odrosty).
Mój mąz sie smieje- po co mam zmienić zonę skoro Ty za każdym razem inaczej wyglądasz.

A i jeszcze lezy mi na zołądku szkoła rodzenia- u nas jest darmowa ale ...
wczesniej TŻ pracował tak że mogliśmy regulowac godziny jego roboty- teraz nie ma Go od 7 do 21 a ja nie mam ani jak sie tam dostać- ani z kim!
Stary 2008-09-04, 15:32   #2912
AMILAMIJA
Zadomowienie

GG do AMILAMIJA Send a message via Skype™ to AMILAMIJA

Ja już mam na oku takie kombinezoniki, nawet o jeden będę walczyć. Tym razem pomoże mi własnie taki program do "strzału" w ostatniej chwili. Nie chciało mi się w kilku ostatnich aukcjach i przegrałam śliczne ciuzki. Koniec. Teraz ja powalczę, bo nic nie uda mi sie kupić.
Kombinezon kupuje na 0-3 (czyli jakies 62). Za duzego wora nie chcę, bo po co. Dwa miesiące i zaraz wiosna, a po urodzeniu dzicko mi w nim zniknie. A 56 za mały, bo pod spód nic nie włożę...Jak cos fajnego uplouję, to sie pochwalę.
A teraz idę jeść fasolkę po bretońsku, która właśnie skończyłam pichcić
Stary 2008-09-04, 16:43   #2913
Nightingle
Raczkowanie

GG do Nightingle

Zrobilam sobie dzisiaj badanka... poszlam z wielka nadzieja, ze poziom plytek bedzie ok i ze poprzednio to byl tam jakis blad aparatury... no i klops Plytek jeszcze mniej niz poprzednio... tylko 74 tys Zaczyna mnie to powaznie martwic.... a wizyta u doktorka dopiero 16.09

01.11.2005 Jasio

97-90-86-85-81-82-78-74-72,5-66
Nightingle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-04, 17:16   #2914
skoja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nightingle Pokaż wiadomość
Zrobilam sobie dzisiaj badanka... poszlam z wielka nadzieja, ze poziom plytek bedzie ok i ze poprzednio to byl tam jakis blad aparatury... no i klops Plytek jeszcze mniej niz poprzednio... tylko 74 tys Zaczyna mnie to powaznie martwic.... a wizyta u doktorka dopiero 16.09
Ja bym na Twoim miejscu zadzwoniła tam i zapytała, czy przypadkiem nie powinnam sie pojawić wcześniej i podałabym powód. Niech lekarz stwierdzi czy jest to sprawa nie cierpiąca zwłoki.
skoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-04, 17:53   #2915
krolowaa
Zadomowienie

GG do krolowaa

kombinezon kupiłam 0-3 miesiace i tez uwazam ze wiekszy niepotrzebny!

dzis ogladałam wózki,mały wybór był w tym sklepie same te tanie firmy takie w granicach 600-800 zł i musze przyznac ,ze ładnie wygladaja ale wydaja mi sie jakies takie nie za bardzo fajne ,mam wrazenie ze zaraz kola poodpadaja w takim wózku.dla mnie mało wiarygodne.jednak chyba trzeba dac to 1500 i kupic lepszy!5 lat temu dla córki kupiłam tani wózek i koła mi odpadały po drodze był fatalny!tym razem nie chce sie denerwowac.

ogladałam komode brevi z wanienka i przewijakiem i musze przyznac ze super!to kupie na 100%.

http://otworz-oczy.org/?page=1
krolowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-04, 18:50   #2916
mumi24
Zadomowienie

Dziękuje Wam Kochane za gratulacjetak to prawda tatuś pęka z dumy
mnie z kolei teraz ogarnęła jakaś dziwna chandra i wątpliwości czy będę umiała wychować chłopca, pewnie to głupie ale ja sie trochę boje...ehhh

Pani z herbatą będzie na 90% Borysek, ale Tż ostatnio coś mówił że podoba mu się jeszcze Kacper i Patryk ....moze się nam jeszcze zmieni, jednak póki co obstajemy przy Borysku

Dziwne to uczucie, z jednej strony całe morze radości i szczęścia, a z drugiej strach i obawy

http://s2.pierwszezabki.pl/026/0261949b0.png?3414
mumi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-04, 19:01   #2917
krolowaa
Zadomowienie

GG do krolowaa

Cytat:
Napisane przez mumi24 Pokaż wiadomość
Dziękuje Wam Kochane za gratulacjetak to prawda tatuś pęka z dumy
mnie z kolei teraz ogarnęła jakaś dziwna chandra i wątpliwości czy będę umiała wychować chłopca, pewnie to głupie ale ja sie trochę boje...ehhh

Pani z herbatą będzie na 90% Borysek, ale Tż ostatnio coś mówił że podoba mu się jeszcze Kacper i Patryk ....moze się nam jeszcze zmieni, jednak póki co obstajemy przy Borysku

Dziwne to uczucie, z jednej strony całe morze radości i szczęścia, a z drugiej strach i obawy
mi na usg prenatalnym wyszedł chłop na 90% na kolejnym usg połówkowym na 90% ze córka,trzymam sie drugiej wersji bo tez sie zalamalam ze syna dobrze nie wychowam,jakos nie mam podejscia do chłopaków !na 100% to bedziemy wiedziały jak urodzimy.nie martw sie bo jeszcze moze sie okazac ze masz córeczke!w kazdym razie rozumiem ciebie doskonale.

http://otworz-oczy.org/?page=1
krolowaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-04, 19:57   #2918
mumi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez krolowaa Pokaż wiadomość
mi na usg prenatalnym wyszedł chłop na 90% na kolejnym usg połówkowym na 90% ze córka,trzymam sie drugiej wersji bo tez sie zalamalam ze syna dobrze nie wychowam,jakos nie mam podejscia do chłopaków !na 100% to bedziemy wiedziały jak urodzimy.nie martw sie bo jeszcze moze sie okazac ze masz córeczke!w kazdym razie rozumiem ciebie doskonale.
U nas to raczej pewne bo siusiak na zdjęciach jak ta lala nie zrozum mnie źle to nie tak, że jestem załamana że będzie chłopak, ja poprostu czuje jakieś obawy czy dam rade z małym facetem, ale to bardziej o swoje podejście i umiejętności....
mam nadzieję że to wszystko samo przyjdzie jakos naturalnie

Dziekuję że rozumiesz moje rozterki i nie uważasz że jakaś psychiczna jestem
Bo tak naprawdę to jestem najszczęśliwsza, że jest zdrowe i jest...i będę go kochać najmocniej na świecie

Stary 2008-09-04, 20:04   #2919
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki już jestem po usg....będzie chłopak tż wniebowzięty, ja się dopiero oswajam, najbardziej jestem szczęśliwa że jest zdrowe waży 440 g
moje maleństwo kochane ziewało i uśmiechało się do nas, ale potem się zmęczył tym podglądaniem i zakrywał buzię łapkami.....
Gratuluję i zazdroszczę świadomości płci dzidziusia

Cytat:
Napisane przez pani z herbata Pokaż wiadomość
bedzie Borys znaczy sie

ja juz sie tak przyzwyczailam ze ma byc Polina ze nie wyobrazam sobie ze moze byc syn
Ciekawe czy u nas na wątku będą jakieś wielkie niespodzianki... bo patrząc na poprzednie wątki mamusiowe, to często dziciaczkom coś wyrastało lub odpadało...

Cytat:
Napisane przez jukol Pokaż wiadomość
Ciekawe co u mnie mieksza ... mam dziwne przeczucie ze Oluś
Ciekawe czy sie spełnią te nasze przeczucia

Cytat:
Napisane przez bezsenność Pokaż wiadomość
A i jeszcze lezy mi na zołądku szkoła rodzenia- u nas jest darmowa ale ...
wczesniej TŻ pracował tak że mogliśmy regulowac godziny jego roboty- teraz nie ma Go od 7 do 21 a ja nie mam ani jak sie tam dostać- ani z kim!
U mnie wprawdzie nie jest darmowa, ale po rozmowach z kilkoma koleżankami BARDZO bym chciała pójść, ale nie dość, że mam podobny problem do Twojego, to jeszcze lekarz no to krzywo patrzy (mam się oszczędzać, a tam mam kawał drogi i to autobusem, no i właśnie SAMA musiałabym jeździć...)

Cytat:
Napisane przez AMILAMIJA Pokaż wiadomość
A teraz idę jeść fasolkę po bretońsku, która właśnie skończyłam pichcić
Nieeeeeee no... a Ty znowu o fasolce... zaślinię się przez Ciebie...

Cytat:
Napisane przez Nightingle Pokaż wiadomość
Kochana zadzwoń do lekarza i powiedz mu o tym, bo nie wiem czy nie będziesz miała wskazań do konsultacji u specjalisty hematologa , a tam mogą być odległe terminy... (niski poziom płytek to większe zagrożenie krwotokiem okołoporodowym jeśli dobrze pamiętam)

Cytat:
Napisane przez krolowaa Pokaż wiadomość
dzis ogladałam wózki,mały wybór był w tym sklepie same te tanie firmy takie w granicach 600-800 zł i musze przyznac ,ze ładnie wygladaja ale wydaja mi sie jakies takie nie za bardzo fajne ,mam wrazenie ze zaraz kola poodpadaja w takim wózku.dla mnie mało wiarygodne.jednak chyba trzeba dac to 1500 i kupic lepszy!5 lat temu dla córki kupiłam tani wózek i koła mi odpadały po drodze był fatalny!tym razem nie chce sie denerwowac.

ogladałam komode brevi z wanienka i przewijakiem i musze przyznac ze super!to kupie na 100%.
No muszę powiedzieć, że też to zauważyłam... jest zalew wózków z najniższej półki (400-800 zł) i jakieś te wózki takie zabawkowo - plastikowe... mam wrażenie, że konstrukcja wytrzyma ciężar niemowlaka... no może większego dziecka tak do 10 kg, ale więcej już nie... i takie dziwne plastikowe kółka...
A co do BREVI... niepotrzebnie wzięłam ze sklepu katalog, teraz mam wyrzuty do całego świata, że mamy taaakie małe mieszkanko i nie mogę sobie pozwolić na kupowanie tych piękności... Mają bardzo dużo ładnych i mam wrażenie świetnych jakościowo rzeczy

Ktoś tu kiedyś prosił o linki - więc ja przedstawiam rzeczy wybrane przeze mnie do kupienia:
- ŁÓŻECZKO - http://www.allegro.pl/item429403478_lozeczko_ra dek_vii_sosna_szuflada_kl ups_matera.html
- POŚCIEL - http://allegro.pl/item427503322_posciel_dis ney_dla_maluchow_100x140_ 8_wzorow.html
- POŚCIEL (WSAD) - http://www.allegro.pl/item431414895_100x135_40x 60_posciel_ingeo_najtanie j_producent.html
- KOSZULA DO KARMIENIA - http://www.allegro.pl/item431720248_koszula_do_ porodu_i_karmienia_nowa_r ozm_xl.html
- WÓZEK - http://www.swistak.pl/aukcje/3454536,WOZKI-TAKO-Wozek-JUMPER-NEW-MODEL-2008-wys-0-zl.html
Wózek już zdecydowanie ten - mąż obejrzał na żywo i już mamy pewność. Różnica tylko taka, że będziemy zamawiać w zestawie z fotelikiem u producenta za ok. 1050 zł - tam wychodzi najtaniej.

A dzidzia mnie wczoraj skopała w czasie oglądania "Oszukać przeznaczenie" - nie wiem... chyba film nie przypadł jej do gustu albo bała się, że zasnę...

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-04, 20:37   #2920
jukol
Zakorzenienie

GG do jukol Send a message via Skype™ to jukol

Kasiu wiesz... zakochalam sie w tym wozku szczegolnie koloru zielonego ... tylko boje sie troche tych malych kolek i cena mogla by byc nizsza
zobacze co u mnie w miescinie proponuja z wozkow.
Wlasnie zostalam skopana przez Wlasne dziecko jak poloze reke to juz czuc kopniaka.
lece spac buziaki

Olinek

Paulinka
jukol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-04, 20:39   #2921
Kasia.234
Rozeznanie

Planujemy w niedalekiej przyszłości zakup łóżka i materaca dla nas (jeszcze nie dla dzidziola ), ale nie bardzo wiem, jaki materac wybrać. Może mi coś polecicie?
Kasia.234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-04, 20:51   #2922
nimfa83
Raczkowanie

GG do nimfa83

Czesc dziewczyny!

Jak ja Wam zazdroszcze! Zajmujecie sie przyjemnosciami, a ja musze nadal meczyc sie z ta praca magisterska
Coraz blizej konca, ale mam juz dosyc.

Mam do Was pytanie: ile pijecie wody (czy tez innych plynow) dziennie?
Wyszlo mi, ze mam zawyzony poziom leukocytow (jesli sie nie myle), no i kazano mi pic wiecej wody, bo ponoc wtedy nerki lepiej pracuja i lepiej radza sobie z bakteriami. Pytano mnie ile pije. Powiedzialam, ze 2 litry dziennie. Powinnam ponoc dolozyc do tego chociaz pol litra dziennie. Problem tylko w tym, ze od wczoraj obserwuje ile wypijam i okazalo sie, ze wczoraj 1,5 litra, a dzis litr i dzien sie konczy :/

Druga sprawa to slodycze. Od dwoch dni mam takak ochote na slodyczne, ze ciagle jadlabym cos slodkiego. Narazie przytylam tylko 3 kilo od poczatku ciazy, ale jak tak dalej bede miala taka ochote na slodycze to boje sie, ze w 9. miesiacu do setki dobije.

Uciekam pisac dalej prace :/
nimfa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-04, 20:53   #2923
Seviljanka
Raczkowanie

Kasiu-Roxi, po prostu śliczności wybraliście dla Maleństwa

A ja mam pytanko bo gdzieś czytałam by na początek dla noworodków nie stosować kołderki tylko po prostu śpiworki . Wiecie coś na ten temat?
Stary 2008-09-04, 20:58   #2924
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Kasiu wiesz... zakochalam sie w tym wozku szczegolnie koloru zielonego ... tylko boje sie troche tych malych kolek i cena mogla by byc nizsza
zobacze co u mnie w miescinie proponuja z wozkow.
Wlasnie zostalam skopana przez Wlasne dziecko jak poloze reke to juz czuc kopniaka.
lece spac buziaki
Justynko - wózek sprawdziłam osobiście - objeździłam nim cały sklep Mimo małych kółek z przodu jest bardzo stabilny i bardzo zwrotny. Cena jest średnia, a jakość super. Rama jest aluminiowa, więc jest to dość lekki wózek - z gondolką waży ok. 13 kg i co ważne - jest niewielki po złożeniu, tak, że nie trzeba mieć kombi, żeby go przewieźć No i ja też po obejrzeniu na żywo wybrałam zielony

Stary 2008-09-04, 21:12   #2925
roxi1980
Zakorzenienie

PRZEPRASZAM ZA POST POD POSTEM...

Cytat:
Napisane przez nimfa83 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny!

Jak ja Wam zazdroszcze! Zajmujecie sie przyjemnosciami, a ja musze nadal meczyc sie z ta praca magisterska

Mam do Was pytanie: ile pijecie wody (czy tez innych plynow) dziennie?
Wyszlo mi, ze mam zawyzony poziom leukocytow (jesli sie nie myle), no i kazano mi pic wiecej wody, bo ponoc wtedy nerki lepiej pracuja i lepiej radza sobie z bakteriami. Pytano mnie ile pije. Powiedzialam, ze 2 litry dziennie. Powinnam ponoc dolozyc do tego chociaz pol litra dziennie. Problem tylko w tym, ze od wczoraj obserwuje ile wypijam i okazalo sie, ze wczoraj 1,5 litra, a dzis litr i dzien sie konczy :/

Druga sprawa to slodycze. Od dwoch dni mam takak ochote na slodyczne, ze ciagle jadlabym cos slodkiego. Narazie przytylam tylko 3 kilo od poczatku ciazy, ale jak tak dalej bede miala taka ochote na slodycze to boje sie, ze w 9. miesiacu do setki dobije.

Nie martw się Malutka... obronisz się i dzidzia będzie dumna z mamusi

Co do wody, to piję za mało... mam tak od zawsze i nie umiem się poić na siłę. A co co leukocytów to nic nie bój - w ciąży są podwyższone - ja mam co badanie 10-14 tys. i to jest w normie. Ogólnie nie ma co w ciąży patrzeć na normy w morfologii - wszystko te maluchy nam rozreglowują... I picie wody nic tu nie zmieni... ale że dobrze wpływa na nerki to się zgodzę.

Cytat:
Napisane przez Seviljanka Pokaż wiadomość
Kasiu-Roxi, po prostu śliczności wybraliście dla Maleństwa

A ja mam pytanko bo gdzieś czytałam by na początek dla noworodków nie stosować kołderki tylko po prostu śpiworki . Wiecie coś na ten temat?
Dzięki

Co do śpiworków to jak dla mnie to sprawa otwarta, ale wolę kupić kołderkę, bo na dłużej będzie - szczególnie ta duża 135x100

Stary 2008-09-05, 00:29   #2926
freshona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Ciekawe czy u nas na wątku będą jakieś wielkie niespodzianki... bo patrząc na poprzednie wątki mamusiowe, to często dziciaczkom coś wyrastało lub odpadało...

U mnie wprawdzie nie jest darmowa, ale po rozmowach z kilkoma koleżankami BARDZO bym chciała pójść, ale nie dość, że mam podobny problem do Twojego, to jeszcze lekarz no to krzywo patrzy (mam się oszczędzać, a tam mam kawał drogi i to autobusem, no i właśnie SAMA musiałabym jeździć...)
1) Z tym "wyrastaniem" to lepiej wypluj, już się tak przyzwyczaiłam do myśli, że będzie córeczka... Nawet kupiłam typowo dziewczyńskie 3 bodziaki
(zdjęcia będą jak będzie aparat)

A co do szkoły rodzenia...
Chyba się nie wybiorę, niestety. Tam, gdzie zamierzam rodzić, takowej szkoły nie ma, musiałabym popytać w M. Z tym, że mój TŻ pewnie i tak nie mógłby dojeżdżać ze mną, bo kończu pracę w okrutnych porach. Po trzecie wreszcie - i tak nie będzie ze mną rodzić, więc w sumie "papierek" o ukończonej szkole nie jest nam potrzebny.
Choć nie powiem, że nie chciałbym do takiej szkoły iść...

Cytat:
Justynko - wózek sprawdziłam osobiście - objeździłam nim cały sklep Mimo małych kółek z przodu jest bardzo stabilny i bardzo zwrotny. Cena jest średnia, a jakość super. Rama jest aluminiowa, więc jest to dość lekki wózek - z gondolką waży ok. 13 kg i co ważne - jest niewielki po złożeniu, tak, że nie trzeba mieć kombi, żeby go przewieźć No i ja też po obejrzeniu na żywo wybrałam zielony
No Kasiu, widzę, że wózek naprawdę fajny. Też będę brała go pod uwagę

Edytowane przez freshona
Czas edycji: 2008-09-05 o 08:27 Powód: literówka
freshona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 00:58   #2927
nimfa83
Raczkowanie

GG do nimfa83

Myslalam, ze wszystkie dziewczynki juz spia, a jednak nie

Freshona, nie mozesz spac?

Ja daje sobie spokoj na dzis z moja praca i lece do lozka, bo z rana znow musze sie za nia brac :/

Dobranoc!
nimfa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 01:04   #2928
freshona
Zadomowienie

Cytat:
Myslalam, ze wszystkie dziewczynki juz spia, a jednak nie

Freshona, nie mozesz spac?

Ja daje sobie spokoj na dzis z moja praca i lece do lozka, bo z rana znow musze sie za nia brac :/

Dobranoc!
Właśnie skończyłam pić mleko, może mnie ruszy do łóżka
Chyba też sie już położę - co tu tak będę sama siedzieć
Stary 2008-09-05, 06:20   #2929
passionfruit
Zakorzenienie

Cześć z rana.
Miło się czyta, że u Was wszystko w porządku Ja byłam wczoraj na badaniu moczu i krwi i teraz czekam na wyniki. Mam nadzieję, że będzie ok. A poza tym...jutro jadę na grzyby. Ale tak naprawdę to taka przykrywka bo nie mam zamiaru nic zbierać tylko bede łąziłą po lesie i wdychała powietrze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-05, 08:18   #2930
freshona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez passionfruit Pokaż wiadomość
A poza tym...jutro jadę na grzyby. Ale tak naprawdę to taka przykrywka bo nie mam zamiaru nic zbierać tylko bede łąziłą po lesie i wdychała powietrze
Słusznie
Ale uważaj na kleszcze i inne "gady".
Mnie kiedyś podczas wakacji za granicą ukąsił skorpion Miałam problemy z nogą chyba przez rok.
Stary 2008-09-05, 08:35   #2931
jukol
Zakorzenienie

GG do jukol Send a message via Skype™ to jukol

Witam kochane
Kasiu tz mowi ze fajny ten wozek wiec sie nad nim zastanawiamy powazniej

Wieczorem bolal mnie brzuch,poszlam spac zasnelam co w nocy sie obudzialam dalej bolal wzielam nospe ,rano tj ćmił a teraz przestal.Bol nie byl mocny leciuki moze to zoladek ... sama nie wiem co myslec ???? leciec odrazu do lekarza najwyzej ja bedzie dalej bolal jutro polece do szpitala bo w sobote nikt mnie nie przyjmie.

Olinek

Paulinka
jukol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 08:42   #2932
Sandrunia Niepoń
Zadomowienie

GG do Sandrunia Niepoń Send a message via Skype™ to Sandrunia Niepoń

Cytat:
Dziewczynki już jestem po usg....będzie chłopak tż wniebowzięty, ja się dopiero oswajam, najbardziej jestem szczęśliwa że jest zdrowe waży 440 g
moje maleństwo kochane ziewało i uśmiechało się do nas, ale potem się zmęczył tym podglądaniem i zakrywał buzię łapkami.....

Jeju ale fajnie.Najwazniejsze ze Tż sie cieszy.Moj bedzie sie cieszyl jak bedzie dziewuszka.Jescze tylko 10dni do usg(odliczam)

Cytat:
Napisane przez pani z herbata Pokaż wiadomość
bedzie Borys znaczy sie

ja juz sie tak przyzwyczailam ze ma byc Polina ze nie wyobrazam sobie ze moze byc syn
Co Ty nie powiesz?Ja do swjego brzucha to juz mowie Moniczka,tylko mi w dupsko dac,ale tak pragne strasznie tej Moniczki

Roxi super te linki dalas.Zaraz sobie bede ogladala.Wczoraj chcialam kupic posciel dla Moniczki,ale tyle tego jest,ze nic nie wybralam

Przyszedł na świat 2009.01.06

Sandrunia Niepoń jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 09:12   #2933
mumi24
Zadomowienie

Dzień dobry mamusie
pomimo że u nas pogoda paskudna, ja mam wyjątkowo dobry humor
Idę dzisiaj do sklepu kupić śliczny pirwszy album dla mojego synka,
Tż w sobotę obiecał że pojedziemy na dzidziusiowe zakupy

Roxi Pościel cukiereczek! Model wózka na który się zdecydowałaś ostatnio zachwalał mi sprzedawca, nie wiem tylko jak wygląda sprawa z szerokością siedziska w spacerówce i czy rozkłada się na płasko do spania
Wózek jak na wszystkie 3 elementy cenę ma bardzo atrakcyjną....to jest polska firma?

Stary 2008-09-05, 09:24   #2934
bezsenność
Zadomowienie

Witam mamuśki!

Kasiu- musze Ci powiedzieć że zakochałam się w "twojej" pościeli

nad wózkiem Tako Jumper też sie zastanawiamy - ale ma dla mnie jeden minus- brak hamulca ręcznego. A zamierzam śmigać na rolkach po porodzie, a sama nie wychamuję wózka będąc na kółkach. Pytałam producenta- hamulce wogóle nie są brane pod uwagę. Chyba że mój meżol coś wykombinuje. Ale przed zakupem- wybierzemy sie do Wrocka- może tam odnajdziemy jakieś sklepy z wiekszym asortymentem.

Właśnie znalazłam info że u nas szkoła rodzenia jest w poniedziałki od 17-18 czyli nawet jak mój męzol stanie na głowie- to nie dojedzie . Nie orientujecie sie czasem ile zajęć trzeba zaliczyć w szkole rodzenia- abo ile czasu ona trwa? Może poczekam do zimy?

A u Ciebie kasiu, rzeczywiście warto sie zastanowić. Skoro masz taki kawał jechać a i tak bedziesz sama- mże nie waro sie przemeczać? Bo jestem pewna że w pielęgnacj maluszka i tak będziesz najlepsza
Stary 2008-09-05, 09:33   #2935
siobhan1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasia.234 Pokaż wiadomość
Planujemy w niedalekiej przyszłości zakup łóżka i materaca dla nas (jeszcze nie dla dzidziola ), ale nie bardzo wiem, jaki materac wybrać. Może mi coś polecicie?
Mam bonele + gryka + welna na stronie zimowej, jest twardy i taki z TZ preferujemy. Wszystko zalezy od twardosci jaka lubisz.
najlepiej wybrac sie do sklepu, porozmawiac ze sprzedawca, polozyc sie na kilku, testujac jaka twardosc wolisz i decyzja dokonana

Cytat:
Czesc dziewczyny!

Witaj w klubie
Zamiast cieszyc sie kupowaniem ciuszków i szykaniem lózeczek, siedze z nosem w ksiazce i zakuwam
Jutro egzamin i juz nie bede sie musiala wiecej uczyc
Mam nadzieje, ze zdam i bede mogla sobie kolejne literki przed nazwiskiem postawic MGR QFA (Kwalifikowany doradca finasowy) J... P... hahaha
TEn egzamin jest juz 5 z kolei ale obejmujacy caaaaaly material i jakos ciezko to widze. Jak mi nie pojdzie to poprawka w kwietniu bo na stycznowa z oczywistego wzgledu sie nie zalapie

Cytat:
Napisane przez Seviljanka Pokaż wiadomość
Mnie sie te spiworki baaaardzo podobaja i nawet juz jeden zakupilam. Zamierzam ich uzywac jak najdluzej, bede tylko kupowac co raz wieksze rozmiary.
Sa przeslodziachne

Cytat:
Napisane przez freshona Pokaż wiadomość
Słusznie
Ale uważaj na kleszcze i inne "gady".
Mnie kiedyś podczas wakacji za granicą ukąsił skorpion Miałam problemy z nogą chyba przez rok.
WOW!!!!!
o takiej sytuacji jeszcze nie slyszalam, przerazajace...
dlatego boje sie jechac do australii mimo iz mam tak rodzine, to jakos migam sie od wizyty hihihihih ale cykor jestem, no nie?

Bylam wczoraj u lekarza i u nas wszystko OK tylko co do wagi to lekarz nie do konca zadowolony. Tyje 1 kg na tydzien i powiedzial, ze mam ograniczyc jedzonko i wiecej sie ruszac bo za miesiac chce widziec tylko 2kg wiecej a nie 4
Ale mi lyso bylo Trza sie za siebie wziasc, bo bedzie mnie lepiej przeskoczyc niz obejsc do okola
Reszta OK, szyjka zamknieta, cisnienie OK, spoxs
siobhan1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 09:35   #2936
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez freshona Pokaż wiadomość
1) Z tym "wyrastaniem" to lepiej wypluj, już się tak przyzwyczaiłam do myśli, że będzie córeczka... Nawet kupiłam typowo dziewczyńskie 3 bodziaki
(zdjęcia będą jak będzie aparat)

No Kasiu, widzę, że wózek naprawdę fajny. Też będę brała go pod uwagę
No mam nadzieję, że Hani nic nie urośnie

Cytat:
Witam kochane
Kasiu tz mowi ze fajny ten wozek wiec sie nad nim zastanawiamy powazniej
Warto - tak myslę

Cytat:
Roxi Pościel cukiereczek! Model wózka na który się zdecydowałaś ostatnio zachwalał mi sprzedawca, nie wiem tylko jak wygląda sprawa z szerokością siedziska w spacerówce i czy rozkłada się na płasko do spania
Wózek jak na wszystkie 3 elementy cenę ma bardzo atrakcyjną....to jest polska firma?

Mumi - wózek (tzn. spacerówka) rozkłada się na płasko a szerokość siedziska to ok. 33-34 cm (z tego co patrzyłam na inne modele wózków to raczej standard, bo mają od 30 do 36 cm - chyba, że nie widziałam na prawdę dużego ). I TAK - to Polski wózek produkowany przez firmę z Częstochowy - tu masz sklep internetowy http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=105

Cytat:
Napisane przez bezsenność Pokaż wiadomość
Witam mamuśki!

Kasiu- musze Ci powiedzieć że zakochałam się w "twojej" pościeli

nad wózkiem Tako Jumper też sie zastanawiamy - ale ma dla mnie jeden minus- brak hamulca ręcznego. A zamierzam śmigać na rolkach po porodzie, a sama nie wychamuję wózka będąc na kółkach. Pytałam producenta- hamulce wogóle nie są brane pod uwagę. Chyba że mój meżol coś wykombinuje. Ale przed zakupem- wybierzemy sie do Wrocka- może tam odnajdziemy jakieś sklepy z wiekszym asortymentem.

A u Ciebie kasiu, rzeczywiście warto sie zastanowić. Skoro masz taki kawał jechać a i tak bedziesz sama- mże nie waro sie przemeczać? Bo jestem pewna że w pielęgnacj maluszka i tak będziesz najlepsza
Pościel mnie też oczarowała... i nawet Robert powiedział, że ładna, ale musiałam obiecać, że jak będzie chłopaczek to choć jedną z Autami kupimy
Co do hamulca... nie wiem czy znajdziesz takowy, bo nie słyszałam, ale daj znać jak na coś trafisz...
No ja chyba szkołę odpuszczę - chyba, że zaliczę inną bliżej - mam nadzieję, że będzie respetowana przez szpital, gdzie chcę rodzić - dowiem się ok. 20 września.

Stary 2008-09-05, 10:05   #2937
siobhan1
Zadomowienie

Cytat:
TAK - to Polski wózek produkowany przez firmę z Częstochowy - tu masz sklep internetowy http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=105

Co do hamulca... nie wiem czy znajdziesz takowy, bo nie słyszałam, ale daj znać jak na coś trafisz...
No ja chyba szkołę odpuszczę - chyba, że zaliczę inną bliżej - mam nadzieję, że będzie respetowana przez szpital, gdzie chcę rodzić - dowiem się ok. 20 września.
Jak mieszkalabym w PL to pernie na taki wóz bym sie zdecydowala, jednak transport wózka z PL tutaj kosztawal by mnie fortune i wybralam Quinny Speedi, który ma chamulec reczny. Jeszcze nie mam go w domku, ale sie wysyla
Bedzie dokladnie taki
http://www.allegro.pl/item415172831_...lik_od_ss.html
siobhan1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-05, 10:09   #2938
mar_go
Rozeznanie

GG do mar_go

Dziewuszki, pytanko mam, do tych, które już zdecydowały się na Jumpera. Patrzyłyście na testy bezpieczeństwa fotelików samochodowych? Jak wypadają te Taco? ALe właściwie to moje pytanie jest inne. Ja juz zdecydowąłam że fotelik na pewno będzie Maxi Cosi Cabrio i czy może się orientujecie, czy można ten fotelik wpiąć do stelaża Taco? Bo było by to niezłe rozwiązanie, no i tańsze niz Quinni, o którym myślałam.
Wczoraj weszliśmy do Mothercare, dorwaliśmy się do wóżków i fotelików właśnie i zaczepiłam jakichś młodych rodziców o ich wózek, mieli Teutonie - jakiś niemiecki, który bardoz polecali i do neigo właśnie wpięty Maxi Cosi, więc może i z innymi stelażami jest kompatybilny.
I radość do łez
mar_go jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 10:26   #2939
AMILAMIJA
Zadomowienie

GG do AMILAMIJA Send a message via Skype™ to AMILAMIJA

Są wózki ze zintegrowanym hamulcem ręcznym. Wkleję tylko przykłady, nie patrzyłam na ceny, tylko na tą cechę:
http://www.bobowozki.pl/product_info...5&%3CosCsid%3E

http://www.bobowozki.pl/product_info...7&%3CosCsid%3E

http://www.bobowozki.pl/product_info...2&%3CosCsid%3E

http://www.bobowozki.pl/product_info...1&%3CosCsid%3E

mar-go - wątpię...ale trzeba byłoby sprawdzić. Zykle potrzebne jest dokupienie specjalnych adapterów.
A wózek, który polecali ci rodzice w sklepie faktycznie jest jednym z najlepszych na rynku i godnym uwagi.
Stary 2008-09-05, 10:53   #2940
mar_go
Rozeznanie

GG do mar_go

Cytat:
Napisane przez AMILAMIJA Pokaż wiadomość

mar-go - wątpię...ale trzeba byłoby sprawdzić. Zykle potrzebne jest dokupienie specjalnych adapterów.
A wózek, który polecali ci rodzice w sklepie faktycznie jest jednym z najlepszych na rynku i godnym uwagi.
Dzięki, w takim razie poszukam jakiś szczegółów, bo w sumie widziałam tylko stelaż
A tak BTW - ja też wczoraj robiłam fasolkę po bretońsku
I radość do łez
mar_go jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości