|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Absurdy i zdziwka z grup na fejsie
Cytat:
Niestety, ale muszę się z tym zgodzić. Znam wiele kobiet, które mają prawko, ale nie jeżdżą, bo się boją albo takich co innym niż swoje auto nie pojedzie, bo to inne i ona nie potrafi, w daleką trasę to ona też nie pojedzie, bo się boi i kręcą się tylko pomiędzy pracą, domem i sklepem ![]() Cytat:
Dla mnie to jest kosmos jak kobieta boi się z ojcem dziecka to dziecko zostawić, ale też się z takim czymś spotkałam. Zachwycanie się tym, że chłop się dzieckiem zajmuje też jest dla mnie mega dziwnie. Przecież to jest jego obowiązek. Jest rodzicem w takim samym stopniu jak matka. [1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88908042]No bo stereotyp, innego wytłumaczenia nie ma. Dla mnie zgon alkoholowy jest słaby niezależnie od płci, ale cóż zdarza się czasem i o ile jest wypadkiem przy pracy to nic sobie nie myślę. Ale nagminnie jest tak samo przykry u facetów jak i kobiet. Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Mam takie samo zdanie. Uważam, że dorosły człowiek zna swoje granice i jak ktoś je regularnie przekracza to bardzo słabo to wygląda. Cytat:
Ale to daleko szukać nie trzeba, wystarczy czytać wizaż i co chwilę można trafić na wątek jak kobieta pisze, że no chłop fajny, bo w domu pomaga. Dla mnie to jest totalnie niezrozumiałe. Obowiązki domowe są wspólne, więc łaski nie robi. To jak ktoś te obowiązki podzieli to już inna sprawa, bo wiadomo, że sytuacje są różne, ale nie rozumiem czemu zakłada się, że sprzątanie i opieka nad dzieckiem to obowiązek kobiety, a chłop to tylko pomaga. [1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88908253]Wiecie co ja to wręcz uważam, że to wy jesteście jakieś nierealne i jak tak słucham ludzi w realu to się zastanawiam skąd się biorą laski z wizażu, bo na około.prawoe same męczennice albo takie co przed mężem muszą bluzkę nową chować albo jak wychodzą to są pod telefonem i muszą tatusiowi instrukcje dawać na bieżąco. No slaboooo Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] A ja znam takie osoby w realu, ale te laski to same z siebie męczennice robią i same sobie na to pozwalają. Jakbym zamieszkała z chłopem i zobaczyła, że jest leniem patentowanym z dwiema lewymi rączkami to bym go pogoniła w diabły, bo ja niczyją służącą nie jestem. Tak samo z w przypadku dzieci. Skoro obydwoje chcemy to obydwoje się nim zajmujemy. Tylko, że takie rzeczy to trzeba ustalić, bo może się okazać, że są różne wizje tego rodzicielstwa, a jak się dziecko urodzi to już trochę za późno. Mam dwie koleżanki, które jak trafiły do szpitala do dzieckiem babcia musiała się zajmować, bo tatuś nie ogarnia. Dla mnie to są sytuacje nie do wyobrażenia, żeby ojciec nie był w stanie się własnym dzieckiem zająć. Cytat:
Mnie to dziwi, że kobiety sobie na takie coś pozwalają. Z moich obserwacji wynika, ze tacy najbardziej niedorobieni panowie to tacy, którzy z mamusią całe życie mieszkali, a potem od razu z partnerką. Jak ktoś mieszkał sam to zwykle lepiej sobie radzi z takimi rzeczami. Cytat:
Ja robię tak samo. Wtedy szybciej schną i prawie w ogóle nie są pogniecione. Cytat:
Ja też zawsze na płasko, bo inaczej się wyciągają.
![]() |
![]() |
#2252 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Po prostu nie chcę. Miałam moje w naprawie i ktoś usilnie chciał mi pożyczyć swoje, którego nie używa na co dzień. Mały dostawczak. Gdzie ja tym będę na mieście w tej ciasnocie parkować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2253 |
Zakorzenienie
|
Ja też nie pojadę czyimś samochodem. Tzn pojechać bym pojechała, gdybym musiała, ale nie czułabym się komfortowo. Dlatego np nie jeżdżę samochodem męża. Jestem przyzwyczajona do mojego małego autka, a w jego kombi wiem, że musiałabym wcześniej zacząć skręcać, inaczej parkować itd.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2254 |
(=^‥^=)
|
Ja jestem z tych osób, co mają prawko, a boją się jeździć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2255 |
Zakorzenienie
|
A do skarpetek sportowych często dochodzi jeszcze problem, że jedna jest na lewą stopę, a druga na prawą. I co z tego, że ma się np. 5 par takich samych skarpetek sportowych, jak i tak trzeba parować R+L.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2256 |
whatever
|
Ja nie jeżdzę na co dzień, ale nie boję się pojechać czyimś samochodem. Musiałam się przemóc żeby jeździć wypożyczonym na wakacjach i od tamtej pory wiem, że to nic strasznego. Jak ma kamerki i wszystkie systemy bezpieczeństwa to już w ogóle nie ma problemu
![]() Za to moja mama totalnie lamentuje jak ma nowy samochód albo musiałaby wsiąść do nie swojego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2257 |
Zakorzenienie
|
To tak jak np uczysz się jeździć nowiuśkim autkiem na kursie, a potem na egzaminie dostajesz rzęcha z ledwie zipiącym sprzęgłem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2258 |
Konto usunięte
|
Jeżdżę wszystkim czym mogę, nie pojmuję jak można się bać jeździć trochę większym samochodem. Uważam, że nawet lepiej się na takim uczyć, bo jak się opanuje parkowanie, cofanie itp. Dużym samochodem to wtedy znika ten strach i zyskuje się dużo pewności za kierownicą. Trochę nie rozumiem problemu parkowania, bo miejsca są przecież standardowe. No jedynie długość samochodu ma znaczenie przy parkowaniu równoległym.
Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2259 |
Zakorzenienie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88914604]Jeżdżę wszystkim czym mogę, nie pojmuję jak można się bać jeździć trochę większym samochodem. Uważam, że nawet lepiej się na takim uczyć, bo jak się opanuje parkowanie, cofanie itp. Dużym samochodem to wtedy znika ten strach i zyskuje się dużo pewności za kierownicą. Trochę nie rozumiem problemu parkowania, bo miejsca są przecież standardowe. No jedynie długość samochodu ma znaczenie przy parkowaniu równoległym.
Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Jak mieszkasz w starym bloku bez parkingu i jest samowolka, to miejsca nie są standardowe ![]() Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2021-09-22 o 13:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2260 |
Konto usunięte
|
Poza tym w niektórych samochodach różne rzeczy działają "inaczej", mnie się nie chce wkładać w to wysiłku, żeby to wyczuć.
Pomijam nowe samochody prosto z fabryki, bo to inna bajka. Ale np. jechałam samochodem mamy, a to takie mułowate, dziwne odgłosy wydaje, bałam się, że i zaraz stanie, albo coś. Albo innym, gdzie był automat i strasznie, ale to strasznie wyczulony hamulec, o ile w jeździe normalnie po drodze ok, to parkowanie przy takiej kombinacji to była dla mnie tragedia ![]() Albo jeszcze innym, gdzie strasznie mi się rozjeżdżało to, co na obrotomierzu z tym, jaka prędkość i bieg oraz z tym, co na słuch. Nic mi się nie zgadzało tam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2261 |
whatever
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88914604]Jeżdżę wszystkim czym mogę, nie pojmuję jak można się bać jeździć trochę większym samochodem. Uważam, że nawet lepiej się na takim uczyć, bo jak się opanuje parkowanie, cofanie itp. Dużym samochodem to wtedy znika ten strach i zyskuje się dużo pewności za kierownicą. Trochę nie rozumiem problemu parkowania, bo miejsca są przecież standardowe. No jedynie długość samochodu ma znaczenie przy parkowaniu równoległym.
Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Ja się bałam dopóki nie spróbowałam (mój tż z tych mało wyrozumiałych, więc "masz prawo jazdy to jedź i nie marudź, ja się nauczyłem, to Ty też możesz" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2262 |
Konto usunięte
|
Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Nie zawsze miejsca parkingowe są jakoś oddzielone między sobą liniami. Niekiedy jest po prostu samochód, za którym parkuje drugi samochód, za nim trzeci, itp. Jak się zwolni miejsce po jakimś cinquocento, to przy parkingu równoległym nie wjedziesz tam większym autem. Nie wszystkie parkingi wyglądają jak pod CH. Nie zawsze na parkingu są wydzielone miejsca. Edytowane przez ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee Czas edycji: 2021-09-22 o 13:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2263 |
Konto usunięte
|
Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] ja tez ![]() przez pare miesiecy jezdzilam H. sluzbowym outlanderem, a jak jako zastepczy dostal twingo to przez pierwsze kilometry na autostradzie myslalam ze umre ze strachu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2264 |
Zakorzenienie
|
My mamy trzy samochody, a jeżdżę tylko swoim (automat). Mąż ma manual, a to już dla mnie odpada. Za naszego dostawczaka też bym się nie wzięła. Po prostu zdaję sobie sprawę, że nie jestem najlepszym kierowcą. Jeżdżę, bo muszę, ale nigdy daleko. Najdalej zajechałam w góry (ok. 150 km). Najlepiej jeździ mi się po trasach, które znam. Gdybym musiała, to wiadomo, nauczyłabym się (a raczej przypomniała), jak jeździ się manualem i pewnie gdzieś dalej bym pojechała, ale jeśli nie muszę, to się za to nie biorę. Dla mnie nie ma nic fajnego w prowadzeniu samochodu.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2265 |
Rozeznanie
|
Ja np nie lubie dużych aut bo po prostu "czuję" je słabiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2266 |
Zakorzenienie
|
Mnie wkurzają duże samochody, bo mają wyżej światła i mnie oślepiają. Nie mówiąc już o tym, że dużo ludzi ma ustawione światła za wysoko, bo "tak lepiej widzą drogę". A to, że oślepiają ludzi to taki mały szczegół. Nienawidzę jeździć wieczorami jak jest już ciemno. A za chwilę będę tak codziennie wracała z pracy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2267 | |
Zakorzenienie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;88914555]Ja też tak czasem mówię, że nie pojadę innym, niż moje, bo się boję albo nie potrafię, ale to nie znaczy, że serio nie potrafię
![]() Po prostu nie chcę. Miałam moje w naprawie i ktoś usilnie chciał mi pożyczyć swoje, którego nie używa na co dzień. Mały dostawczak. Gdzie ja tym będę na mieście w tej ciasnocie parkować ![]() No, ale ja znam osoby, które serio nie pojadą. I sory, ale ja uważam, że takie osoby w ogóle nie powinny mieć prawka, bo jak dla mnie nie potrafią jeździć. Cytat:
No, ale co innego ciężko się przestawić, a co innego nie pojadę. Wiadomo, że auto od auta może się trochę różnić, ale to nie są takie różnice żeby nie ogarnąć.
![]() |
![]() |
#2268 | |
Konto usunięte
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;88914628]ja tez
![]() przez pare miesiecy jezdzilam H. sluzbowym outlanderem, a jak jako zastepczy dostal twingo to przez pierwsze kilometry na autostradzie myslalam ze umre ze strachu ![]() Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2269 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ostatnio mam ból dupy, bo na jednej wylotówce chyba w powodu remontu wyłączyli latarnie na połowie długości jednej ulicy. A na środku tego odcinka przejście dla pieszych, gdzie normalnie widać mało co, a tak to już kompletnie nic. Ludzie chodzą tam jak święte krowy, bo z jednej strony wielkie osiedle, z drugiej Biedra, na dodatek z jednej strony przy przejściu jakieś krzaczory i nie widać, gdy ktoś się zbliża. Tzn normalnie nie widać, nawet bez tych wyłączonych latarni. Teraz po ciemku za bardzo nie widać nawet, jak ktoś na przejście już wchodzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2270 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na dłuższą trasę, taką kilkaset km, też pojadę sama - ale wtedy zdecydowanie lepiej mi się jedzie służbowym, w moim małym prywatnym jakoś niepewnie się czuję na takie dłuższe dystanse, może właśnie przez to, że jest mniejsze. ![]() ![]() [1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;88914611]Poza tym w niektórych samochodach różne rzeczy działają "inaczej", mnie się nie chce wkładać w to wysiłku, żeby to wyczuć. Pomijam nowe samochody prosto z fabryki, bo to inna bajka. Ale np. jechałam samochodem mamy, a to takie mułowate, dziwne odgłosy wydaje, bałam się, że i zaraz stanie, albo coś. Albo innym, gdzie był automat i strasznie, ale to strasznie wyczulony hamulec, o ile w jeździe normalnie po drodze ok, to parkowanie przy takiej kombinacji to była dla mnie tragedia ![]() Albo jeszcze innym, gdzie strasznie mi się rozjeżdżało to, co na obrotomierzu z tym, jaka prędkość i bieg oraz z tym, co na słuch. Nic mi się nie zgadzało tam.[/QUOTE] A to też prawda, że niektóre bardziej wyjeżdżone auta dziwnie się zachowują. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2271 |
Zakorzenienie
|
[1=695d786c3492781c3fd020c 39a3abf990173eddf_6577a2b 887a02;88914674]To może wynikać też z tego, że w przypadku kobiety jest większe przyzwolenie na "nieumienie" jeździć i mniejsze ryzyko złośliwych komentarzy.
![]() Dla mnie to jest kwestia przyzwolenie tylko zwyczajnie nie spotkałam się z facetem dla którego faktycznie byłby to problem żeby jechać innym autem albo w nieznaną trasę.
![]() |
#2272 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Jedzilam do pracy, na zakupy, do lekarza. Dla mnie prawko do wielkie ułatwienie, jestem bardzo mobilna, nie muszę się nikogo prosić o podrzucenie. Ale jak gdzieś dalej trzeba jechać, na wakacje, czy do wielkiego miasta, to jedzie mąż. Ja po prostu niezbyt pewnie się czuje za kierownicą, stresuje się,że nie będę miała jak i gdzie zaparkować. Tak, to ja, ten typ kierowcy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2273 |
Konto usunięte
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88914653]My się z moim zamieniliśmy samochodami i teraz już do kilku miesięcy jeżdżę dużym suvem i za nic nie chce już wracać do mojego klasy B. Będziemy za niedługo zmieniać samochody i z całą pewnością biorę coś dużego, bo komfort i poczucie bezpieczeństwa jest o niebo lepsze. Zresztą właśnie duży samochód fajnie się prowadzi, czuć jego ciężar, jesteś wysoko i masz fajną widoczność. Argument z parkowaniem do mnie nie przemawia,.bo nigdy nie parkuję w jakichś podejrzanych małych miejscach na pół gwizdka.
Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Zgadzam się z Tobą. Ja znam osoby, które do miasta nie pojadą ![]() Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] akurat SUVow wizualnie nie lubie, ale fakt fajnie sie taki prowadzi i wiecej widac, bo sie siedzi wyzej ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2274 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2275 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak już jesteśmy przy stereotypach, to rzeczywiście facet rzadziej się przyzna, że czegoś nie umie (a jak się przyzna, to będą krzywe uśmieszki, jaki to on niemęski), a potem wychodzi różnie. Kiedyś jechałam z kolegą i pomyślałam sobie, ze dobrze, że on prowadzi, bo ja po ciemku nie lubię, bo gorzej widzę - a tu on za chwilę, już w trakcie drogi się przyznaje, że w zasadzie to on słabo widzi i nie lubi tak jeździć po ciemku. ![]() I też myślę, że dobrze, że ktoś realnie ocenia swoje możliwości - nikomu krzywdy nie robi, jak sobie ma to prawko i po prostu jeździ ostrożnie i tylko swoim autem. Poza tym to, że teraz się boi, nie znaczy, że się będzie bał już zawsze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty mnie chyba nie rozumiesz. Rozmowa jest o stereotypach i seksizmie. Ja uważam, że ten, że kobiety są gorszym kierowcami nie bierze się z powietrza, bo nie spotkałam się z mężczyzną, który nie wsiądzie do cudzego auta albo boi się jechać obcą trasą. Sebix, który myśli, że jest panem świata i ciśnie setką w deszczową noc centrum miasta nie ma tu nic do rzeczy, bo to w ogóle jest osobna kategoria. Jak się nie jest pewnym swoich umiejętności po x latach jeżdżenia to się nie powinno jeździć i tyle. To nie jest gotowanie zupy. Ja uważam, że nie każdy musi i nie każdy powinien mieć prawo jazdy i tyle. Za dużo jeżdżę autem i widzę co się dzieje na drogach. Dla mnie nie ma nic gorszego niż niepewny kierowca.
![]() |
![]() |
#2277 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Myślę, że chodzi o to, ze to, że mężczyzna częściej się po prostu nie przyzna, nawet jeśli faktycznie ma obawy. I myślę też, że nadmierna pewność siebie jest groźniejsza niż świadomość swoich braków. A, no i pamiętam też, że jak miałam jechać z pewnym kolegą, to pół nocy nie spałam z nerwów i odetchnęłam z ulgą dopiero, jak sama usiadłam za kierownicą. ![]() ![]() Edytowane przez 695d786c3492781c3fd020c39a3abf990173eddf_6577a2b887a02 Czas edycji: 2021-09-22 o 15:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2279 |
Zakorzenienie
|
[1=695d786c3492781c3fd020c 39a3abf990173eddf_6577a2b 887a02;88914809]Ja jednak kojarzę mężczyzn, którzy pewnymi trasami nie pojadą, nie pojadą o zmierzchu, nie pojadą małym autem itd. Tacy starsi, w wieku 60-70+, ale owszem, istnieją.
Myślę, że chodzi o to, ze to, że mężczyzna częściej się po prostu nie przyzna, nawet jeśli faktycznie ma obawy. I myślę też, że nadmierna pewność siebie jest groźniejsza niż świadomość swoich braków.[/QUOTE] Co do starszych panów to się zgadzam. Ja w ogóle uważam, że w pewnym wieku powinno się co roku jakieś testy przechodzić i to się tyczy i kobiet i mężczyzn. W pewnym wieku warto zrezygnować z jazdy, a zwłaszcza w jakieś dłuższe trasy, bo to jest mega nieodpowiedzialne.
![]() |
#2280 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:58.