Ludzie i zachowania, które nas dziwią + ot, część 71. - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2021-09-24, 14:36   #541
Natalie_Alex
Zadomowienie

Dot.: Ludzie i zachowania, które nas dziwią + ot, część 71.

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
Bardzo też lubię today, ale ma tylko mini perfumetkę bo zapach dla mnie jest bardzo intensywny, i wystarczy mi jeden "psik", ale często jak byłam nim wypsikana to ktoś mi zwracał uwagę, że pięknie pachne

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Też lubię perfumy Today. Kojarzą mi się z latami 2000

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
Napisane przez this_witch Pokaż wiadomość
Mi też
Cóż, mi również
Natalie_Alex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-09-24, 14:38   #542
Snowdrop_
Animal Liberation

[1=5e046a21a251d9e933976ae d7bddd2e3377715e2_6575001 0a329e;88918133]A kojarzysz jakieś perfumy, które by pachniały jak czekolada Kinder lub creme brulee? Pytanie całkowicie serio

Kiedyś (z 10 lat temu) była taka mgiełka waniliowa z Avonu, najpierw pachniała jak skarmelizowany cukier, a potem jak waniliowy budyń Szkoda, że to wycofali- to był jedyny słodki, waniliowy zapach, który uwielbiałam.[/QUOTE]Hm hm czekolada Kinder to bym musiała pomyśleć (choć kilka takich słodko czekoladowych zapachów ponoć ma Comptoir Sud Pacifique, niestety nie testowałam) ale gorzką czekoladą pachną Nouveau Genre, a czekoladą z wanilią Cuir de Nuit. Creme brulee, czy taki w ogóle budyniowy zapach, najładniejszy z tych które znam znalazłam we Fragonard Daima, aż dziwi mnie, że są tak mało znane, bo to niesamowicie piękny słodziak. W Reminiscence Heliotrope znajdziesz pistacje i marcepan.

Snowdrop_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-09-24, 14:44   #543
Likka9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pani_Mada Pokaż wiadomość
a mnie tak. bo takie życie ciągle na 200% często kończy się wypaleniem, frustracją, stanami depresyjnymi i nierzadko psychicznym wyładowywaniem się na rodzinie, bo "nikt nie pomaga, wszystko muszę robić sama".
Każdy ma jakiegoś bzika

U tej mojej znajomej akurat cała rodzina jest taka "pracowita". To chyba takie typy,że nie usiedza w miejscu. Niektórych sprzątanie odpręża

Likka9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-09-24, 14:47   #544
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Likka9 Pokaż wiadomość
Każdy ma jakiegoś bzika

U tej mojej znajomej akurat cała rodzina jest taka "pracowita". To chyba takie typy,że nie usiedza w miejscu. Niektórych sprzątanie odpręża

szczerze wątpię, że kogokolwiek odpręża bieganie z praniem o 23, gdy ma świadomość, że rano wcześnie wstaje do pracy i ma do ogarnięcia śniadanie, dzieci do szkoły i jeszcze to poranne sprzątanie
Pani_Mada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-09-24, 15:27   #545
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14
Konto usunięte

Cytat:
szczerze wątpię, że kogokolwiek odpręża bieganie z praniem o 23, gdy ma świadomość, że rano wcześnie wstaje do pracy i ma do ogarnięcia śniadanie, dzieci do szkoły i jeszcze to poranne sprzątanie
ludze znajduja czas na rzeczy ktore lubia.
Jak mam faze na gotowanie to siedze i do 24. Bo mam chęć i lubie.
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-09-24, 15:28   #546
meliandra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
Mi strasznie przeszkadza kurz, brudne podłogi, klamoty nie na swoim miejscu. To taka moja obsesja, której chciałabym się wyzbyć, bo mnie to już męczy. Ja 3x dziennie odkurzam, codziennie myje podłogi, czasem nawet 2x dziennie, zabawki dziecięce zbieram notorycznie chociaż wiem, że za 10 min będzie tak samo. Z domu nie wyjdę jak mam bałagan, na blacie w kuchni nie może mi nic niepotrzebnie stać, wszystko ma swoje miejsce i najlepiej jak najmniej - na "widoku" mam tylko czajnik, chlebak i stojak z nożami. Męczy mnie ten pedantyzm okropnie, wolałabym móc żyć w brudzie i żeby mnie to nie ruszało

Mi też takie rzeczy przeszkadzają, ale dla mnie kluczem do utrzymywanie porządku jest nierobienie bałaganu plus wszystko musi mieć swoje miejsce, wtedy łatwiej o prządek. Odkurzania 3 razy dziennie sobie nie wyobrażam Skąd w ogóle bierze się ten bałagan skoro tak często sprzątasz?

Cytat:
Napisane przez Nightmare666 Pokaż wiadomość
E tam, nie szkoda mi kasy, bo też nie mam bardzo drogich perfum, nic mi się nie popsuło ani nie zmieniło koloru.

Moje najstarsze mają może z 5 lat i wszystko jest okej.

Dokładnie. Chociaż nie bardzo wierzę w odkurzanie 3 razy dziennie, kto tak robi?

Ja nie znam nikogo takiego. Nie mam pojęcia po co tak często odkurzać. Przecież to się nawet nabrudzić nie zdąży.

Cytat:
Nie wiem czy to 'brak lepszego zajęcia', ja wracając po pracy do domu nie zjadłam i nie usiadłam, dopóki wstępnie nie ogarnęłam klamotów, to jest właśnie odczuwanie jakiejś takiej presji porządku i ja muszę coś z tym zrobić.

No, ale skąd Ci się te klamoty biorą? Może po prostu odkładaj wszystko od razu na miejsce.

Cytat:
Napisane przez lightangel Pokaż wiadomość
Taki przymus sprzątania na pewno jest bardzo męczący, ale efekt musi być całkiem niezły. Zawsze jak oglądam katalogi to podobają mi się wymuskane wnętrza, tylko pewnie trzeba sprzątać tak jak Ty żeby utrzymać taki efekt dłużej niż 2h.

Nie trzeba. Mnie właśnie zawsze dziwi, że ludzie jak widzą posprzątanie mieszkanie to myślą, że ludzie mieszkają jak w muzeum i ciągle na szmacie latają. Ja sprzątam raz w tygodniu, a tak na bieżąco to wiadomo jak coś się rozleje czy rozsypie. Nie wiem po co miałabym ogarniać podłogę 3 razy dziennie. W butach po domu nie chodzę, więc żaden syf się nie nosi. Po gotowaniu wycieram kuchenkę i blaty, naczynia do zmywarki, ciuchy daję do kosza na pranie albo do szafy, resztę rzeczy po użyciu też zawsze odkładam na miejsce. Nie mam zbędnych klamotów. Nie wiem co miałby mi ten bałagan robić. Aaa i jeszcze po kąpieli kabinę wycieram suchą szmatą, bo mam taką wodę, że się kamień osadza. Jak wytrę to nie muszę jej potem szorować, a zajmuje mi to 30 sekund.

Cytat:
Nie sądzę,że jak ktoś ma mocna potrzebę sprzątania to etat poza domem mu w tym przeszkodzi. Mam taką osobę w bliskim otoczeniu. Praca na dwie zmiany, dzieci, dom, sprząta gdy wstaje, przed rodziną, sprząta przed pójściem spać, jak pralka skończy w nocy program to wstaje i wiesza pranie, ona ciągle sprząta Kiedyś o 23:00 wpadłam coś podrzucić to otworzyła zdyszana między robieniem treningu z YT,a sprzątaniem, w tle roomba, zmywarka szumi. Taki typ człowieka. Znamy się od lat.

Ja tak nie mam,ale czy mnie to dziwi? Nie każdy ma jakiegoś swojego świra.

No, ale roomba i zmywarka to nie jest jakoś bardzo angażujące

Cytat:
a mnie tak. bo takie życie ciągle na 200% często kończy się wypaleniem, frustracją, stanami depresyjnymi i nierzadko psychicznym wyładowywaniem się na rodzinie, bo "nikt nie pomaga, wszystko muszę robić sama".

Dokładnie. Ja lubię porządek, jestem pedantką, ale nie jest to mój życiowy cel i priorytet. Jak mam w planach sprzątać, ale znajomi na piwo ciągną to idę. Jak kurz poleży jeden dzień dłużej to tragedia się nie stanie.
Stary 2021-09-24, 15:39   #547
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meliandra Pokaż wiadomość

Ja nie znam nikogo takiego. Nie mam pojęcia po co tak często odkurzać. Przecież to się nawet nabrudzić nie zdąży.
Oj zdąży. Nie raz latem pozwalałam sobie pochodzić boso po umytej tego samego dnia podłodze. Po 2-3 godzinach miałam brudne stopy. U mnie kurz zbiera się w godzinowym tempie. Jakbym odkurzała raz na tydzień, to miałabym wszędzie turlające sie koty z kurzu.
chimay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-09-24, 15:44   #548
Pani_Mada
BAN stały

[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;88918319]ludze znajduja czas na rzeczy ktore lubia.
Jak mam faze na gotowanie to siedze i do 24. Bo mam chęć i lubie.[/QUOTE]

ale ja nie piszę o fazie na gotowanie czy o fazie na sprzątanie raz na jakiś czas. przypominam post wyjściowy:

Cytat:
(...)Praca na dwie zmiany, dzieci, dom, sprząta gdy wstaje, przed rodziną, sprząta przed pójściem spać, jak pralka skończy w nocy program to wstaje i wiesza pranie, ona ciągle sprząta Kiedyś o 23:00 wpadłam coś podrzucić to otworzyła zdyszana między robieniem treningu z YT,a sprzątaniem, w tle roomba, zmywarka szumi. (...)

Edytowane przez Pani_Mada
Czas edycji: 2021-09-24 o 15:52
Stary 2021-09-24, 15:59   #549
this_witch
whatever

Mnie nie dziwi akurat pralka czy zmywarka o 23. No tak to wygląda jak się pracuje, a po pracy jeszcze siłownia czy coś, spacer z psem, obiad itd. A jak pralka skończy to nie wyobrażam sobie nie wysuszyć tego od razu tylko zostawić do skiśnięcia do rana?
this_witch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-09-24, 16:05   #550
695d786c3492781c3fd020c39a3abf990173eddf_6577a2b887a02
Konto usunięte

Cytat:
No, ale skąd Ci się te klamoty biorą? Może po prostu odkładaj wszystko od razu na miejsce.

Nie trzeba. Mnie właśnie zawsze dziwi, że ludzie jak widzą posprzątanie mieszkanie to myślą, że ludzie mieszkają jak w muzeum i ciągle na szmacie latają. Ja sprzątam raz w tygodniu, a tak na bieżąco to wiadomo jak coś się rozleje czy rozsypie. Nie wiem po co miałabym ogarniać podłogę 3 razy dziennie. W butach po domu nie chodzę, więc żaden syf się nie nosi. Po gotowaniu wycieram kuchenkę i blaty, naczynia do zmywarki, ciuchy daję do kosza na pranie albo do szafy, resztę rzeczy po użyciu też zawsze odkładam na miejsce. Nie mam zbędnych klamotów. Nie wiem co miałby mi ten bałagan robić. Aaa i jeszcze po kąpieli kabinę wycieram suchą szmatą, bo mam taką wodę, że się kamień osadza. Jak wytrę to nie muszę jej potem szorować, a zajmuje mi to 30 sekund.
Dla mnie tak samo kluczem jest utrzymywanie ładu na bieżąco. W sypialni i pokoju dziennym zawsze mam porządek, bo po prostu trudno byłoby go nie mieć, kuchnię czy łazienkę też nie problem ogarnąć. W trzecim, "roboczym" pokoju już gorzej.
W kabinie po każdym prysznicu używam ściągaczki - nie mam twardej wody, więc jak tak robię, to w ogóle powoli się gromadzą osady. A umycie brodzika już jest mniej czasochłonne.

Ale jak się ma w domu dzieci, to one tworzą chaos - tylko mnie by się wtedy chyba nie chciało bawić w Syzyfa.

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Cytat:
Mnie nie dziwi akurat pralka czy zmywarka o 23. No tak to wygląda jak się pracuje, a po pracy jeszcze siłownia czy coś, spacer z psem, obiad itd. A jak pralka skończy to nie wyobrażam sobie nie wysuszyć tego od razu tylko zostawić do skiśnięcia do rana?
Jak idę spać o północy, to też nie widzę problemu, żeby 10 minut przed snem rozwiesić pranie - a do perfekcyjnej pani domu mi daleko. Zmywarka czy robot też służą temu, żeby samemu nie robić.
695d786c3492781c3fd020c39a3abf990173eddf_6577a2b887a02 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-09-24, 16:13   #551
lightangel
Zakorzenienie

Cytat:
co najlepsze, nie urodziłam się z tym kiiedyś mi to 'wisiało i powiewało' czy jest posprzątane, odkąd jestem na swoim to mam jakąś durną obsesję
Mam znajomego który sprząta podobnie do Ciebie, mimo że pracuje na cały etat i jeszcze udziela się w polityce w swoim regionie. On to wyniósł z domu, ale zawsze będzie dla mnie hitem wyczesywanie frędzli w dywanie. Potrafi to robić po kilka razy dziennie, wystarczy że ktoś przejdzie i poruszy

Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość
Ja mam podobnie. Z tym że u mnie się naprawdę wściekle kurzy. Niedawno po odkurzaniu i umyciu podłogi zrobiłam niewielkie porządki w ciuchach w sypialni (kilka wyprasowałam i przewiesiłam z szafy na wieszak). Po tym zebrałam z podłogi kłąb kurzu wielkości paczki chusteczek i to tylko z jakiejś 2/3 powierzchni podłogi.
Najbardziej wkurza mnie, jak kładę się na macie do ćwiczeń, bo wtedy najbardziej to kurzowe królestwo widzę.
Odkurzam około 5 razy w tygodniu i staram się po prostu ignorować widoczny kurz pomiędzy odkurzaniami, żeby się właśnie nie wpędzić w przymus.
U mnie też się mocno kurzy, mniej od kiedy mam oczyszczacz. Nadal mam sporo kurzu, ale jak posprzątam to chociaż kilka godzin widać efekt

Cytat:
Dużo zależy od mieszkania, ale też jego okolicy. Na pewno dużo rzadziej można sprzątać w dużym mieszkaniu, szczególnie jak nie ma się dzieci ani zwierząt i mieszka w spokojnej okolicy gdzieś poza centrum.
Ja mieszkam w kawalerce, tuż przy głównej ulicy w centrum wojewódzkiego miasta. Z dworu kurzy się ogromnie, ale przez większość roku nie jesteśmy z TŻ w stanie wysiedzieć przy zamkniętych oknach więc trzeba się pogodzić z tym syfem. Od kiedy mamy oczyszczacz jest lepiej, ale i tak żeby utrzymać efekt jak z katalogu musiałabym wycierać kurze minimum dwa razy dziennie. Raz w tygodniu myję ściany koło okien bo zbiera mi się na nich czarny osad, jak sadza - bo taki syf wpada z dworu. W butach po mieszkaniu nie chodzę, ale mam kotkę która gubi mnóstwo sierści i roznosi na łapkach żwirek z kuwety. Odkurzam dwa razy w tygodniu, częściej po prostu zbieram na zmiotkę ale i tak kota się postara żeby zawsze gdzieś coś leżało.
I może dla uściślenia - dla mnie dom jak z katalogu to nie jest tylko uporządkowana przestrzeń (bo to dla mnie norma) tylko wnętrza sterylne i wymuskane że dałoby się jeść z podłogi. U mnie się nie da, bo nie mam aż takiego ciśnienia i fizycznie byłoby trudno w tak małym mieszkaniu jak moje. Wystarczy się obrócić i już gdzieś się nakurzy

lightangel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-09-24, 16:19   #552
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
naprawdę tak brzmi dla Ciebie ten przytoczony post, do którego się odnosiłam? że chodzi tylko o włączenie co jakiś czas pralki czy zmywarki o 23?

praca na dwie zmiany
sprząta gdy wstaje, przed rodziną
sprząta przed pójściem spać
ona ciągle sprząta
otworzyła zdyszana między robieniem treningu z YT, a sprzątaniem

dla mnie to nie brzmi w ogóle jak faza na sprzątanie czy sprzątanie dla relaksu jeśli dla kogoś to tak właśnie brzmi, to podziwiam, że kogoś może relaksować CIĄGŁE sprzątanie.
Stary 2021-09-24, 16:39   #553
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lightangel Pokaż wiadomość
Dużo zależy od mieszkania, ale też jego okolicy. Na pewno dużo rzadziej można sprzątać w dużym mieszkaniu, szczególnie jak nie ma się dzieci ani zwierząt i mieszka w spokojnej okolicy gdzieś poza centrum.
Ja mieszkam w kawalerce, tuż przy głównej ulicy w centrum wojewódzkiego miasta. Z dworu kurzy się ogromnie, ale przez większość roku nie jesteśmy z TŻ w stanie wysiedzieć przy zamkniętych oknach więc trzeba się pogodzić z tym syfem. Od kiedy mamy oczyszczacz jest lepiej, ale i tak żeby utrzymać efekt jak z katalogu musiałabym wycierać kurze minimum dwa razy dziennie. Raz w tygodniu myję ściany koło okien bo zbiera mi się na nich czarny osad, jak sadza - bo taki syf wpada z dworu. W butach po mieszkaniu nie chodzę, ale mam kotkę która gubi mnóstwo sierści i roznosi na łapkach żwirek z kuwety. Odkurzam dwa razy w tygodniu, częściej po prostu zbieram na zmiotkę ale i tak kota się postara żeby zawsze gdzieś coś leżało.

To jest kluczowe. W poprzednim mieszkaniu na głębokiej prowincji w górach zupełnie wystarczało odkurzanie + mycie raz w tygodniu. W obecnym w centrum miasta w zurbanizowanym terenie odkurzanie razy dziennie nie daje takiego efektu jak w tym poprzednim mieszkaniu raz na tydzień.
chimay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-09-24, 16:41   #554
this_witch
whatever

Cytat:
naprawdę tak brzmi dla Ciebie ten przytoczony post, do którego się odnosiłam? że chodzi tylko o włączenie co jakiś czas pralki czy zmywarki o 23?

praca na dwie zmiany

ona ciągle sprząta

dla mnie to nie brzmi w ogóle jak faza na sprzątanie czy sprzątanie dla relaksu jeśli dla kogoś to tak właśnie brzmi, to podziwiam, że kogoś może relaksować CIĄGŁE sprzątanie.
Brzmi dla mnie że może w taki moment trafiła, ale oczywiście nie znam tej koleżanki jeżeli ma czas na trening, to myślę że to sprzątanie aż tak nie wpływa na jej życie. Ja się po prostu nie dziwię, że jak ktoś jest zajęty (a przy dwójce dzieci to już w ogóle kosmos) to o tej 23 się jeszcze odkopuje z sajgonu. Ja bez dzieci mam czasem problem z nadążęniem ze zmywarką, gdybym była matką to zapewne latalabym z wywieszonym językiem, a gdzie tu jeszcze jakiś trening
Stary 2021-09-24, 16:43   #555
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
Brzmi dla mnie że może w taki moment trafiła, ale oczywiście nie znam tej koleżanki jeżeli ma czas na trening, to myślę że to sprzątanie aż tak nie wpływa na jej życie. Ja się po prostu nie dziwię, że jak ktoś jest zajęty (a przy dwójce dzieci to już w ogóle kosmos) to o tej 23 się jeszcze odkopuje z sajgonu. Ja bez dzieci mam czasem problem z nadążęniem ze zmywarką, gdybym była matką to zapewne latalabym z wywieszonym językiem, a gdzie tu jeszcze jakiś trening
to tam było jeszcze "Taki typ człowieka. Znamy się od lat."
Stary 2021-09-24, 16:44   #556
Misia452
Zakorzenienie

Cytat:

praca na dwie zmiany
ona ciągle sprząta

A rodzina nie sprząta? Ciekawe. Jakby każdy po sobie z grubsza ogarnął to może nie musiałaby non stop latać na szmacie

Misia452 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-09-24, 16:47   #557
this_witch
whatever

Cytat:
to tam było jeszcze "Taki typ człowieka. Znamy się od lat."
No każdy ma jakiegoś bzika plus żeby nie zarosnąć brudem przy więcej niż jednym dziecku, to wyobrażam sobie że jednak trzeba zapitalać (jak kto lubi ofc, przymusu nie ma i ja to rozumiem). Moja matka jest trochę taką pedantyczną osobą, mój mąż przy niej po raz pierwszy dowiedział się, że można źle włożyć zakupy do lodówki może stąd nie robi to na mnie wrażenia.
Stary 2021-09-24, 16:55   #558
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

Cytat:
No każdy ma jakiegoś bzika plus żeby nie zarosnąć brudem przy więcej niż jednym dziecku, to wyobrażam sobie że jednak trzeba zapitalać (jak kto lubi ofc, przymusu nie ma i ja to rozumiem). Moja matka jest trochę taką pedantyczną osobą, mój mąż przy niej po raz pierwszy dowiedział się, że można źle włożyć zakupy do lodówki może stąd nie robi to na mnie wrażenia.
ooo... ja tez
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-09-24, 16:57   #559
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Moja matka jest trochę taką pedantyczną osobą, mój mąż przy niej po raz pierwszy dowiedział się, że można źle włożyć zakupy do lodówki może stąd nie robi to na mnie wrażenia.
Można, mój to czasami słyszy Nie mówiąc już o wkładaniu naczyń do zmywarki lub wieszaniu prania
A jestem ostatnią osobą na świecie, którą można nazwać pedantką. Już prędzej bałaganiarą
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-09-24, 17:05   #560
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
ależ ja nie mówię, że to robi na mnie wrażenie, a że nie wierzę w to, że to wszystko dla relaksu
Stary 2021-09-24, 17:14   #561
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Mi też takie rzeczy przeszkadzają, ale dla mnie kluczem do utrzymywanie porządku jest nierobienie bałaganu plus wszystko musi mieć swoje miejsce, wtedy łatwiej o prządek. Odkurzania 3 razy dziennie sobie nie wyobrażam Skąd w ogóle bierze się ten bałagan skoro tak często sprzątasz?

dwójka dzieci i zwierzęta. uwierz, jest co odkurzać i jest jakie klamoty zbierać.

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2021-09-24, 17:19   #562
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snowdrop_ Pokaż wiadomość
Jeżeli lubisz "Jabłuszko" i chciałabyś coś w tym klimacie to zamów sobie na Odlewki Perfum próbki 1-2 ml każdego z Ogródków Hermesa, Azzaro L'Eau Tres Charmante i Florale oraz próbkę Moment de Bonheur L'Eau, te ostatnie to moje ulubione jabłko, któremu towarzyszy świeża róża i zieleń (taka po deszczu) a ten zapach jest już na wylocie w YR i zaraz zakończą produkcję. Na pewno coś dla siebie z tych wyżej znajdziesz

Brzmi super, dzięki za rekomendacje! [1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;88918157]A to nie, ja daję jeden psik, max 2.

Mnie też to się kojarzy z osobami, które wyżywają się na rodzinie, bo skoro pozostali domownicy nie uważają, że wszystko musi być na błysk i myte i sprzątane 120x dziennie to są leniwi i niewdzięczni.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Wypisz wymaluj moja matka. Zluzowała dopiero po 60.
Cytat:
Napisane przez Misia452 Pokaż wiadomość
A rodzina nie sprząta? Ciekawe. Jakby każdy po sobie z grubsza ogarnął to może nie musiałaby non stop latać na szmacie

A to swoją drogą

Olkaaaa_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-09-24, 20:37   #563
Likka9
Zakorzenienie

Odkładanie rzeczy to pikuś przy takim sprzątaniu.

Moja wspomniana znajoma np regularnie myje każda plastikowa kulkę z basenu dla dzieci jak ktoś ma bzika na punkcie sprzątania to sobie zawsze znajdzie coś

Likka9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-09-24, 20:42   #564
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2021-09-24 o 20:46
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-09-24, 22:05   #565
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nightmare666 Pokaż wiadomość
Zwłaszcza na ciemnych meblach jest to mega uciążliwe.

Ja mam białe i też się żyć nie da.

Chyba najmniej widać na drewnianych. Albo trzeba kupić szare.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-09-24, 22:42   #566
5e046a21a251d9e933976aed7bddd2e3377715e2_65750010a329e
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Snowdrop_ Pokaż wiadomość
Hm hm czekolada Kinder to bym musiała pomyśleć (choć kilka takich słodko czekoladowych zapachów ponoć ma Comptoir Sud Pacifique, niestety nie testowałam) ale gorzką czekoladą pachną Nouveau Genre, a czekoladą z wanilią Cuir de Nuit. Creme brulee, czy taki w ogóle budyniowy zapach, najładniejszy z tych które znam znalazłam we Fragonard Daima, aż dziwi mnie, że są tak mało znane, bo to niesamowicie piękny słodziak. W Reminiscence Heliotrope znajdziesz pistacje i marcepan.

Dzięki, będę szukać tych zapachów Mam ochotę na te Fragonard, ale nigdzie nie da się kupić próbki
5e046a21a251d9e933976aed7bddd2e3377715e2_65750010a329e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-09-24, 22:49   #567
081ed4854e23be6738824bf7e7324809f3af476a_65822e820d4a7
Konto usunięte

Treść usunięta
081ed4854e23be6738824bf7e7324809f3af476a_65822e820d4a7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-09-25, 00:12   #568
Dobranka
Wtajemniczenie

Cytat:
dwójka dzieci i zwierzęta. uwierz, jest co odkurzać i jest jakie klamoty zbierać.
A masz poukładane różne rzeczy tematycznie? Ja np. trzy lata temu kiedy przeprowadziłam się do nowego mieszkania wpadłam na to, że poukładam wszystko tematycznie - np. jest szafa z dokumentami, kącik geograficzny z mapami i książkami o podróżach, kącik wspomnieniowy ze zdjęciami i starymi listami, szuflada na okulary, szuflada na majtki, inna na skarpetki. Od razu odkładam na miejsce i nie szukam. Możesz tak zrobić z zabawkami i nauczyć dzieci, że klocki odkładamy od razu do klocków, a lalki do lalek.
Stary 2021-09-25, 04:26   #569
Misia452
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Limonka2738 Pokaż wiadomość
Ja mam białe i też się żyć nie da.

Chyba najmniej widać na drewnianych. Albo trzeba kupić szare.
Na drewnianych jasnych. Np dąb sonoma.

Misia452 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-09-25, 07:33   #570
07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce
Konto usunięte

Ja lubię takie loftowe industralne tematy gdzie jest dużo czerni w meblach także chyba najgorzej dla kurzu. Ale w sumie ja nie mam obsesji. Zetrę raz na tydzień, a tak to mi nie przeszkadza trochę kurzu.
Na boso nie chodzę, jestem chora jak nie mam kapci, po prostu nie dam rady.

Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka
07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości