Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-05, 06:49   #2911
Kasiulka22
Zakorzenienie

Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008'

Cytat:
Napisane przez ver_ona Pokaż wiadomość
W moich 3-kach z serii Kubusiowej (nie classic) rozciągliwe są plecki, tak jak 2 i dzięki temu u nas nie wychodzi kupka.
Ver_Onko czyli to jest wersja Premium? A czy wzorki kubusiowe są takie same jak na dwójkach, czy inne ?

Aniu dziękuję za odpowiedź. Super, że są rozciągliwe. Nie wiem co odwaliło producentom pampersów, że te 2 nie są elastyczne.

A co to? jestem pierwsza dzisiaj? Laski wstawać... ja od 6 nie śpię i próbuję właśnie uśpić marudę. Zjadła o 6, strzeliła kupę i teraz marudzi, sama nie wiedząc czego chce, ale mamusia wie śpiące dziecię i coś przysypia w łóziu, choć próbuje się przed tym bronić i pokwękuje sobie. Zaraz pewnie znowu będzie jedzonko, ale może potem mi zaśnie

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 08:02   #2912
anka1900
Zakorzenienie

Smile Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008'

veronka miala racje Huggiesy 3 maja rozciagliwy tyl pieluszki dzis to dokladnie sprawdzilam, bo jak wzielam ostatnio do testow to nie zwrocilam dokladnie uwagi co mi sie rozciaga ogolnie dobrze przylegaly do cialka i bylo git, tylko jeszcze za duze na Miska
Stary 2008-09-05, 08:05   #2913
Cestia
Zakorzenienie

O mamo... jaka cisza Odsypiacie wszystkie czy co?
Moje młode śpi więc korzystam.

marticia, dzięki za informacje Jeszcze Cię kochana troszkę pomęczę, ale to już na priv... mam nadzieję, że się nie obrazisz.

Leonko, wszystkie ochy i achy dla Lilianki jak najbardziej zasłużone. Ten fryz powala

Wczoraj byłam z małą u ortopedy. Narobiła mi obciachu oczywiście Wszystkie dzieciaki grzeczne a Mati nie dość, że osikała pana doktora, łóżko i podłogę to jeszcze tak zaczęła wyć, że mój mąż musiał ją zabrać do samochodu bo ja lekarza nie słyszałam. Pięknie
Mała słabo odwodzi nóżki na bok i mamy zalecenie układać na brzuszku 6-8h dziennie. Suuuuper, fajnie że ja mam czas siedzieć przy niej i pilnować żeby się nie przydusiła tyle godzin na dzień, chyba bym musiała nic więcej nie robić tylko przy niej siedzieć. Wczoraj poleżała 1,5h i usnęła nawet w takiej pozycji (dziwne, bo myślałam że ona będzie tylko wrzeszczeć), a dodatkowy atut takiego leżenia jest taki, że się porządnie wykupkała i wypurkała.

A tak w ogóle wczoraj miałam ambitny plan uśpić ją przed "Lostami"... na ambitnym planie się skończyło
Cestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 08:15   #2914
piekło
Raczkowanie

Witajcie
Dzisiaj ide z Maciusiem do lekarza-zobaczymy co powie.W ogóle to zauważyłam że Maciek źle toleruje moje mleko-po modyfikowanym jest lepiej niż po moim.Zastanawiam się dlaczego?Tymbardziej że jem bardzo ubogoChyba że po nabiale?W sumie głównie jem nabiał-a jeszcze ta wysypka!Może ma skaze białkową?Ja już sama nie wiem.
Ale ucieszyłam się jak głupia bo po 3 dniach zrobił kupke
Widziałam jak biedaczek się męczył i aż mi kamień spadł z serca.
Mam małe pytanko a mianowicie jak to jest z kochaniem się po porodzie?
Zbieram się psychicznie i fizycznie do "pierwszego razu" ale powiem szczerze że trochę się boje.Naczytałam się że to takie nieprzyjemne,bolesne itp i potrzeba czasu więc jakoś odwlekam ten moment.Przed porodem było tak dobrze i boje się że już tak nie będzie
W sumie od porodu minęło nie spełna 4 tyg ale nic mnie nie boli więc?
Może jakaś koleżanka która jest pomoże powiedzieć jak to jest innej zdesperowanej
piekło jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 08:16   #2915
Judi21_84
Zakorzenienie

kochane nie wiem o co chodzi z tym spaniem n brzuchu... z jednej strony wiem ze sie nie powinno ale czemu... tymek np. tak wysoko podnosi glowe lezac na brzuchu, ze nie ma mozliwosci przuduszenia. pytalam juz lekarki, poloznej-kazdy mowi ze sie nie powinno ale nie umie powiedziec czemu przyznam ze tymek od pierwszych dni spi na brzuchu, tak lubi i ciezko go uspac w innej pozycji...choc nie raz probuje....

leonko lili jest boska...i ta nieposkromiona fryzura

my dzisiaj na 14 na usg głowki, brzuszka, potem oddac siki do badania i ja do przegladu podwozia no i chyba dzis wezme cos od gieniowej na zatrzymanie laktacji... jeszcze zapytam pediatry ale dzisiaj chyba zaczynam walczyc o koniec mleka

tak apropos-do dziewczyn ktore juz nie karmia-co stalo sie z waszymi cycami po skonczeniu karmienia...??? zmalaly czy co??

gosiu ja farbowalam w ciazy i farbuje teraz

Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 08:21   #2916
Cestia
Zakorzenienie

piekło, ja też jeszcze jestem przed ale z tego co wiem to najpierw powinien Cię zbadać gin (po 6 tygodniach od porodu), żeby sprawdzić czy wszystko tam ok

Judi, na brzuszku dzieciaczki mogą spać (nawet niektóre powinny, tak jak moja Mati np), tylko trzeba pilnować żeby dziecko nie przekręciło główki na prosto nie docisnęło noskiem i się nie przydusiło przez to. Bo Tymek chyba nie trzyma wysoko głowy jak śpi?

I ja też mam zamiar farbować włosy. W ciąży też farbowałam.
Cestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 08:49   #2917
Kasiulka22
Zakorzenienie

Judi moje cyce zmalały, są pierwotnych rozmiarów takie mam wrażenie, choć małżon mówi że są większe ale zmalały na pewno od momentu w którym były pełne mleka . co dla mnie najprzyjemniejsze, nie są wreszcie twarde, nic się z nich nie leje - chyba że czasem odrobinę jak nacisnę to wyjdzie kropelka, nie czuję od siebie zapachu mleka... co nie wiem dlaczego, ale było dla mnie strasznie drażniące.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-05, 09:16   #2918
anka1900
Zakorzenienie

wspolczuje dzieciaczkom lezakowania na brzuszku w celach medycznych, szczegolnie jesli tego nie cierpia, ja umieralam przed badaniem usg bioderek, bo moj Miki lubi lezakowac nie za wiele czasu na brzuszku, lezakuje ale za chwile jest ryk, staram sie lapac jego dobry humor i klasc zeby jak najdluzej lezakowal mimo ze badanie wyszlo ooooookkkkkk
ogolnie lekarze zalecaja takie brzuszkowanie ale w zasiegu naszego wzroku
moj Miki tylko raz pospal sobie na brzuszku az sama bylam tym zdziwiona, ale caly czas trzymalam nad nim piecze, mimo ze spal z glowka na boczku
Stary 2008-09-05, 09:18   #2919
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
A co to? jestem pierwsza dzisiaj? Laski wstawać... ja od 6 nie śpię i próbuję właśnie uśpić marudę. Zjadła o 6, strzeliła kupę i teraz marudzi, sama nie wiedząc czego chce, ale mamusia wie śpiące dziecię i coś przysypia w łóziu, choć próbuje się przed tym bronić i pokwękuje sobie. Zaraz pewnie znowu będzie jedzonko, ale może potem mi zaśnie
To ja cie przebije Kasiu bo ja juz na nogach od 4.30
Już drugi dzień ta moja córka tak sie budzi.
Usypia midzy 20-21 i spi pieknie z przerwa na żarełko i zmiane pampka ok. 1-2.
Ale po czwartej juz ma oczy jak 5 zł i szaleje... a ja przymusowo z nią

Teraz spi juz od godziny.
Czyli widze ze farbowanie nie szkodzi wiec sie skusze( ) Tylko szkoda że umyłam dzisiaj włosy...poczekam do jutra

Piekło najpierw powinnas odwiedzic gina

Mnie nic nie bolało o trzeciej doby po porodzie,az do wczoraj Jeszcze dzisiaj troche mnie łupie w kroczu,takie uczucie ciagniecia w miejscu blizny po szwach

Kurzoslawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 09:25   #2920
Judi21_84
Zakorzenienie

cestia chodzilo mi o to ze gdyby go cos dusilo to przekreci glowe na druga strone

kasiulko mnie tez drazni ten zapach mleka i to ze cieknie wciaz ze mnie cos... a tymek z tego nic nie ma

tymus musi byc szeroko pieluchowany mimo iz tak jak mowilam spi niemal caly czas na brzuszku. wiec jemu to nic nie dalo...

Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 09:42   #2921
Kasiulka22
Zakorzenienie

Kurzosławko kochana, to Ty chyba śpisz na stojąco... ja śpię ale że zrobiłam makijaż to się nie kładę a pochwalę się, że ostatnio codziennie się maluję. Łapię te momenty gdy Ola śpi, albo jest w miarę spokojna, wczoraj malowałam się jak leżała w wózeczku przed wyjściem na spacer, ale to był sprint, bo ona nie lubi tak leżeć jak nic się nie dzieje, trzeba jechać

Judi trzymam kciuki za mleczne sprawy . Jestem z Tobą!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-05, 09:51   #2922
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Kurzosławko kochana, to Ty chyba śpisz na stojąco... ja śpię ale że zrobiłam makijaż to się nie kładę a pochwalę się, że ostatnio codziennie się maluję. Łapię te momenty gdy Ola śpi, albo jest w miarę spokojna, wczoraj malowałam się jak leżała w wózeczku przed wyjściem na spacer, ale to był sprint, bo ona nie lubi tak leżeć jak nic się nie dzieje, trzeba jechać

Judi trzymam kciuki za mleczne sprawy . Jestem z Tobą!
no spac mi sie chce jak cholera,ale problem mam natury takiej że za zadne skarby swiata nie porafie usnąć w dzieńMam tak odkąd pamietam.Wiec krece sie po domu taka zamulona
Co do makijażu to ja maluje sie codziennieJakos zawsze mi sie udaje w trakcie drzemki malej o 9.
Nastka tez nieciepi leżec w wózku i stac w miejscu...musi być w ruchu,bo inaczej jest ryk.Co jest dość uciążliwe kiedy jestem z nia na zakupach,a ona nie spi

Stary 2008-09-05, 09:59   #2923
jowisz
Zakorzenienie

elo.

dziewczęta proszę was bardzo wypowiedzcie się jak usypiacie swoje pociechy w dzień?
u nas wciąż z tym problem, widzę że śpiąca a w łóżeczku ryk. za cycem, za rękami, ale bardziej cycem. teraz się spłakała i przysnęła pewnie na chwilę, choć musiałam ją trochę pobujać - na leżąco, materacem (w łóżeczku turystycznym to możliwe).
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 10:02   #2924
ver_ona
Zakorzenienie

Tak wygladaja huggies 3 i 2:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (47,6 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (48,6 KB, 20 załadowań)
Stary 2008-09-05, 10:02   #2925
jowisz
Zakorzenienie

no i pokażę ostatnie zdjęcia z wczoraj w ulubionej pozycji na rękach (na leniwego tygrysa ) i w wózku po spacerze
dziś Iga kończy 2 miesiące
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.JPG (43,4 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.JPG (51,0 KB, 33 załadowań)
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 10:05   #2926
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
elo.

dziewczęta proszę was bardzo wypowiedzcie się jak usypiacie swoje pociechy w dzień?
u nas wciąż z tym problem, widzę że śpiąca a w łóżeczku ryk. za cycem, za rękami, ale bardziej cycem. teraz się spłakała i przysnęła pewnie na chwilę, choć musiałam ją trochę pobujać - na leżąco, materacem (w łóżeczku turystycznym to możliwe).
U nas pomaga karuzelka i głaskanie po główce.
Zmęczy się oglądaniem karuzeli i zamyka oczka
Stary 2008-09-05, 10:18   #2927
anka1900
Zakorzenienie

Jowisz, czy Iga juz zajmuje cala gondolke?
bo mojemu jeszcze troszke zapasu zostaje tak moze jeszcze na poltora miesiaca wzrostu
ostatnio pytalam do kiedy mniej wiecej jezdza dzieciaki w gondolce, moze ktos ma jakies doswiadczenia?
pewno na pozna jesien trzeba bedzie zasadzic spacerowe na stelaz
Stary 2008-09-05, 10:33   #2928
wersta
Zakorzenienie

Igo 100 lat

usypiam w nosidełku w dzień. tańczymy sobie i śpiewamy ew. odkurzanie też dobrze działa

Judi pytałaś o wymiona po karmieniu. moje są minimalnie większe niż były, bo staniki 70c mają ciasnawe miseczki no i już nie są tak jędrne jak kiedyś, a karmiłam ledwo 1,5 miesiąca, nie wyobrażam sobie co byłoby po pół roku

Edytowane przez wersta
Czas edycji: 2008-09-05 o 12:37
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 10:33   #2929
Mijalea
Zakorzenienie

Witajcie,
skad bierzecie czas na bazgranie tutaj Ja jak wpadam, to ledwo zdaze przeczytac co napisalyscie i juz trzeba znikac, bo wiadomo...obowiazki i maluch wzywaja...

Ja tez chce pofarbowac wlosy, dzis ide do fryzka, a jak wrocimy do domu to kupie jakas farbke...

Wizyte u ginka mam w przyszlym tyg...licze na jakies mini piglulki czy cus

Moj maly wogole nie placze, jak jest glodny to sie wierci , szuka usteczkami cyca i bierze piastke do buzi, poza tym, totalny luz, ani razu sie nie rozplakal na dobre...oby jak najdluzej

A co do usypiania w dzien...Edzio najczesciej zasypia przy jedzeniu, kima sobie, a jak skonczy to hop do wozka i kontynuuje, czasem jak sie wierci,albo krzyczy to biore go na rece.

Najgorsze jest to, ze w nocy budzi sie o 1 na jedzonko, a potem o 4 i najczesciej juz nie zasypia lezy i macha sobie nozkami i raczkami, a ja polspiaca staram sie go zabawiac...taki z niego ranny ptaszek, ma ktoras z was takie przygody jak ja bladym switem??

Verona,
dzieki za zdjecia Huggiskow, mam chrapke na dwojeczki, przez pomylke kupilam dwojki, ale Classic, i widze, ze jeszcze sa chyba za duze, bo 2 razy maly mial mokrego pajacyka

Aha, w niedziele wracamy do domu, czyli znowu podroz...mam nadzieje, ze moj kawaler zniesie to rownie dobrze jak jazde w te strone

A shopaholic's confessions: http://lenasplanetblog.blogspot.de/
Mijalea jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-05, 10:44   #2930
rusalka
Zadomowienie

GG do rusalka

To może ja się wypowiem na temat gondoli bo ja mam wkładany wkład do wózka i Lena na niespelna 3 miesiace od urodzenia juz prawie sie w niej nie mieści a mam wozek z graco a one niestety maja małe wkłady wiec niedługo go wyciągne i mała będę woziła w spacerówce całkiem rozłozonej .
rusalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 10:49   #2931
asiula_n
Rozeznanie

Czesc Dziewczyny

Cos ostatnio wogole nie mam czasu na wizaz

Mam pytanko do dziewczyn karmiacych piiersią, ktore odstawiły nabiał - po jakim czasie skóra dzieci wrociła do normy? No i co jadacie na tej bezmlecznej diecie????

My w międzyczasie mielismy chrzciny, bakteryjne zapalenie spojowek i teraz walczymy z uczuleniem na buzi - prawdopodobnie skaza bialkowa, ja juz nie wiem co mam jeść żeby było dobrze, z brzuszkiem problemów nie ma, przybiera na wadze, ale cała twarzyczka wysypana taka drobna kaszką podskórną martwię sie bo chciałabym chociaż z poł roku karmić piersią....

No i oczywiscie chwale wszystkie sliczne dzieciaczki, witam Małą i Majke na odchowalni i bardzo sie ciesze że Tymuś i Ania zdrowi
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 10:58   #2932
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

Cytat:
elo.

Nastka zasypia przy karmieniu zawisając na cycu,nastepnie kłade ja do łóżeczka.Jeśli sie wierci biore na chwile na ręce albo (jak ma dobry dzień) właczam karuzele i miziam ja po główce

Cytat:
no i pokażę ostatnie zdjęcia z wczoraj w ulubionej pozycji na rękach (na leniwego tygrysa ) i w wózku po spacerze
Ta pozycja rewelacjaFaktycznie wygląda jak rozleniwiony kociak
Wszystkiego naj dla Igusi Sto lat

Cytat:
Napisane przez Mijalea Pokaż wiadomość

Moj maly wogole nie placze, jak jest glodny to sie wierci , szuka usteczkami cyca i bierze piastke do buzi, poza tym, totalny luz, ani razu sie nie rozplakal na dobre...oby jak najdluzej
Najgorsze jest to, ze w nocy budzi sie o 1 na jedzonko, a potem o 4 i najczesciej juz nie zasypia lezy i macha sobie nozkami i raczkami, a ja polspiaca staram sie go zabawiac...taki z niego ranny ptaszek, ma ktoras z was takie przygody jak ja bladym switem??
Mija ja mam tak samo jak ty mała budzi sie zawsze po 1 na jedzonko i kiedyś budziła sie znowu po 5 ale od dwóch dni wstaje o 4 rano,ciagnie cyca i jak uda jej sie przy tym przysnąc to kima max pól godziny jeszcze...A potem to już szaleje,leży,gaworzy,wywi ja rekami i nogami.

Stary 2008-09-05, 11:02   #2933
Mijalea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiula_n Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny

Cos ostatnio wogole nie mam czasu na wizaz

Mam pytanko do dziewczyn karmiacych piiersią, ktore odstawiły nabiał - po jakim czasie skóra dzieci wrociła do normy? No i co jadacie na tej bezmlecznej diecie????

My w międzyczasie mielismy chrzciny, bakteryjne zapalenie spojowek i teraz walczymy z uczuleniem na buzi - prawdopodobnie skaza bialkowa, ja juz nie wiem co mam jeść żeby było dobrze, z brzuszkiem problemów nie ma, przybiera na wadze, ale cała twarzyczka wysypana taka drobna kaszką podskórną martwię sie bo chciałabym chociaż z poł roku karmić piersią....

No i oczywiscie chwale wszystkie sliczne dzieciaczki, witam Małą i Majke na odchowalni i bardzo sie ciesze że Tymuś i Ania zdrowi
To taka kaszka to tez skaza??
moj maly tez ma lekarz kazal na razie tylko obserwowac, wiec jem nadal nabial, nic sie nie pogarsza, wiec myslalam,ze to ujdzie, podobno dzieci maja czasem cos na skorze

A shopaholic's confessions: http://lenasplanetblog.blogspot.de/
Mijalea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 11:14   #2934
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Heloł

No i my wstalismy w koncu. Pospalam z Piterkiem do 11, a spac poszlam po 1 w nocy ale czuje sie wyspana, mlody przy mnie to moglby spac i spac, mial male pobudki by podac mu smoczka a jak wybily 3h to cycka

Nagralam pare filmikow jak sie rano wyglupial, wiec bedzie na pamiatke. Wyslac wam nie wysle, bo maja po 20 mega wiec nie przejdzie mailem.

Jowiszku, co do usypiania maluszka to w dzien wchodzi w rachube bujaczek, albo w nim zasypia sam obserwujac otoczenie, albo go kolysze i zasypia czytalam ze dzieci dlatego lubia kolysanie i zasypianie jak sie je kolysze bo wtedy przypomina im sie brzuszek, ze jak chodzilysmy to go kolysalysmy a ono zasypialo.. rzadko kiedy lubi zasypiac jak sie go nie buja.. wieczorem natomiast po kapieli zasypia przy cycku, a jak nie zasnie to jak przy nim leze a on wie ze jestem obok to zlapie mnie za bluzke przy cyckach, poczuje sie bezpiecznie i zasnie, a ja zazwyczaj razem z nim wczoraj padlam z nim o 21.30 i przebudzilam sie po 23.00 poszlam sie wykąpać, kolacje zjesc by miec pokarm, posiedzialam na wizazu i zostalam wezwana o 1 w nocy na karmienie wtedy zjadl i zasnal od razu, a ja razem z nim

W dzien usypia go jeszcze spacer wozkiem, a ze w domu wozka nie trzymam to nie zna metody usypiaczki wozkowej )

Igusia wszystkiego najlepszego! my konczymy jutro 2 miechy

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 11:15   #2935
asiula_n
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mijalea Pokaż wiadomość
To taka kaszka to tez skaza??
moj maly tez ma lekarz kazal na razie tylko obserwowac, wiec jem nadal nabial, nic sie nie pogarsza, wiec myslalam,ze to ujdzie, podobno dzieci maja czasem cos na skorze
No podobno ta wysypka to alergiczna, bo robi sie czerwona jak dziecko jest zgrzane, ma ją na całej twarzy, za uszami i troche we wlosach i zrobila mu sie ciemieniucha na uszach, a to wszystko razem to podobno objawy alergii
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 11:17   #2936
rusalka
Zadomowienie

GG do rusalka

Cytat:
Napisane przez asiula_n Pokaż wiadomość
No podobno ta wysypka to alergiczna, bo robi sie czerwona jak dziecko jest zgrzane, ma ją na całej twarzy, za uszami i troche we wlosach i zrobila mu sie ciemieniucha na uszach, a to wszystko razem to podobno objawy alergii
kurcze Lena ma na uszach ale taka skórke schodzącą i walcze zciemieniucha na czubku głowy tydzien jest dobrze a potem znów wychodzi smaruje uszy panthenolem ale lekarka nie mowila zeby to były objawy skazy białkowej ale ze stan alergiczny to tak hmm
moj brat w przeszłości jak był mały tez to samo miał wieczne problemy z pekajaą skórą na uszach.
rusalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 11:24   #2937
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Piotrek mial malutka ciemieniuche, ale smarowanie oliwka bambino wlosow i czaszki oraz wyczesywanie wlosow miekka szczotka sprawily ze poszla sobie w ciorty, a glupio sie ona objawila, bo normalnie po kapieli smierdziala mu glowa takim starym grzybem.. pod swiatlo sprawdzilam co to za cholerstwo patrze a on ma taka skorupke na glowie, naszczescie juz jej nie ma, 3 dni i po klopocie

Ja nie jem nabialu ani mleka, wiec wysypek nie mamy

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 11:30   #2938
wersta
Zakorzenienie

na ciemieniuchę jet olejek skarb matki. kupiłam na wszelki wypadek, oby nie był potrzebny
podobno jest najlepszy.
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 11:31   #2939
poulette
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maladT Pokaż wiadomość
o ile mi wiadomo bardzo fajny jest bebilon ha, ale nie wiem jak to wygląda w praktyce... na razie jade na swoim jeszcze... kurcze niedługo 7 tygodni odciagania...
Dzieki Mala, a nikt inny sie juz nie wypowie ?
Troche doczytalam, ze niektore z was juz nie karmia piersia wiec powiedzcie jakie mleko dajecie swoim malym ? Ja chce tylko do dokarmiania, bo nadal karmie piersia w wiekszosci.

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość
Sosnowa, Veronka gaworzenie wysłane

Dzięki serdeczne za informacje o huggisach ja do tej pory brałam i pampki 2 i huggisy 2 ale zastanawiam sie czy nie kupic teraz wiekszych jak skoncze ten zapas co mam, a jak wy kupujecie?
Ja tez uzywam huggisow, ale juz 3. Sa najlepsze moim zdaniem.

Cytat:
Napisane przez LeoNa86 Pokaż wiadomość
a tutaj zdjęcie jak sobie teraz spi i kilka innych z kolekcji
Lilianka jest przesliczna !!!

Cytat:
elo.

Gino w dzien zasypia w lozeczku sam, albo na spacerze w wozku, a jak marudzi to nosz go w baby biorn i to zawsze dziala ! polecam wiec nosidelko;

Cytat:
Piekna corcia !
poulette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 11:32   #2940
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wersta Pokaż wiadomość
na ciemieniuchę jet olejek skarb matki. kupiłam na wszelki wypadek, oby nie był potrzebny
podobno jest najlepszy.
A tu jest art. dotyczący ciemieniuchy;
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...,1913_8847.htm

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości