Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. 4 - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-02, 12:26   #1381
asiullka103
Raczkowanie

Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. 4

Dzięki za rady wiem, że często jest tak, że same sobie wmawiamy różne objawy, a ja ostatnio widzę u siebie wszystkie czytam to forum od dłuższego czasu i wiem, że rozmowy toczą się tu na wysokim poziomie, nie to co na innych stronach, dlatego zapytałam Was o zdanie i dziękuję za odpowiedzi
asiullka103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-03, 15:34   #1382
majekczka1234
Przyczajenie

Czy mozna zajsc w ciaze w ostatni dzien miesiaczki

Kochalam sie ze Swoim chlopakiem w 5 dzien cyklu,rano jeszcze mialam bardzo lekkie krwawienie wieczorem juz nic ale w godzine po sstosunku przy oddawaniu moczu zauwazylam duzo krwi potem juz nic.Dodam ze uprawialismy seks bez zabezpieczenia i skonczyl we mnie...wprawdzie duzo wylecialo pozniej ze mnie.Slyszalam ze w tych dniach sa dni niepolodne?czy to prawda?od pol roku mam dopiero regularne miesiaczki nie sa one dlugie trwaja 3/4 dni.To wedlug kalendarzka byly dni nieplodne.Dodam jeszcze ze moj facet zazywa roznych odzywek jest kulturysta,czy to tez moze wplynac na jego plodnosc?byl ktos juz w takiej sytuacji?jest mozliwa ciaza?dodam ze chyba do najplodniejszych nienaleze bo juz mialam duzo sytuacji z ktorych moglaby by wpadka.Moj cykl trwa 31dni
majekczka1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-03, 15:38   #1383
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari
Dot.: Czy mozna zajsc w ciaze w ostatni dzien miesiaczki

Cytat:
Napisane przez majekczka1234 Pokaż wiadomość
Kochalam sie ze Swoim chlopakiem w 5 dzien cyklu,rano jeszcze mialam bardzo lekkie krwawienie wieczorem juz nic ale w godzine po sstosunku przy oddawaniu moczu zauwazylam duzo krwi potem juz nic.Dodam ze uprawialismy seks bez zabezpieczenia i skonczyl we mnie...wprawdzie duzo wylecialo pozniej ze mnie.Slyszalam ze w tych dniach sa dni niepolodne?czy to prawda?od pol roku mam dopiero regularne miesiaczki nie sa one dlugie trwaja 3/4 dni.To wedlug kalendarzka byly dni nieplodne.Dodam jeszcze ze moj facet zazywa roznych odzywek jest kulturysta,czy to tez moze wplynac na jego plodnosc?byl ktos juz w takiej sytuacji?jest mozliwa ciaza?dodam ze chyba do najplodniejszych nienaleze bo juz mialam duzo sytuacji z ktorych moglaby by wpadka.Moj cykl trwa 31dni
rozumiem, że staracie się o dziecko?
uprawiając seks bez zabezpieczenia w dodatku do końca to bardzo duża szansa na ciążę...
jeżeli nie obserwujesz śluzu i nie mierzysz temperatury, to nie wiesz kiedy masz dni płodne...
zrób test po 14 dniach od stosunku, to się dowiesz czy jesteś w ciąży czy nie.

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-03, 15:42   #1384
majekczka1234
Przyczajenie

Jakby bylo dziecko to bardzo fajnie nie planujemy poprostu jak sie trafi za ktoryms razem to bedzie wspanialedlatego uprawiamy taki seks,bez zabezpieczenia i do srodka) tylko nie wiem jak to jest z tymi dniami plodnymi,jedne zachodza w ciaze nawet w pierwszy dzien okresu chociaz mowia ze to jest niemozliwe bo to najbardziej nieplodny dzien ,a inne nawet w plodne nie moga zajsc
majekczka1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-03, 15:57   #1385
martaK
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez majekczka1234 Pokaż wiadomość
Jakby bylo dziecko to bardzo fajnie nie planujemy poprostu jak sie trafi za ktoryms razem to bedzie wspanialedlatego uprawiamy taki seks,bez zabezpieczenia i do srodka) tylko nie wiem jak to jest z tymi dniami plodnymi,jedne zachodza w ciaze nawet w pierwszy dzien okresu chociaz mowia ze to jest niemozliwe bo to najbardziej nieplodny dzien ,a inne nawet w plodne nie moga zajsc
Nie rozumiem sensu zadawania pytań czy mogłam zajść w ciąże po chwili że jak się trafi to będzie wspaniale.... Jakbyś się ciąży nie obawiała to po co to pytanie? Będzie czy nie będzie - okaże się za jakieś 3 tygodnie. A odpowiadając na pytanie to jest taka możliwość - kalendarzyk ma raczej małą skuteczność i znam masę dzieci które właśnie z kalendarzyka są
martaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-04, 08:22   #1386
justtina
Raczkowanie

Dot.: Yasmin a tycie-jestem przerazona

>
juz sama nie wiem co mam robic gdzie isc? Jak bylam u endokrynologa zbagatelizowal moja sprawe (nie robiac nawet badan) mowiac ze wymyslam i mam mniej jesc- ale ja naprawde jej malo!!!!!!!!!
>

yyy...co to za endokrynolog? moim zdaniem to raczej sprawa hormonów tarczycy niż tabletek anty. Idz do labolatorium i zrób sama badania TSH i FT4. W moim miescie każde koszuje kilkanaście złotych. I zmień endokrynologa :/
justtina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-04, 10:49   #1387
memoryof
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja brałam novynette-przytyłam po nich w rok 9kg z 53->62
póxniej lekarz zmienił mi na yasim-niestety nie schudłam, ale wziełam się za dietę i ważę już 60kg jeszcze 7 i będzie super
tez bralam novynette przytylam 5 -6kg w ciagu 3 miesiecy i załamana odstawiłam. Ciezko jest mi wrocic do popzedniej wagi Bardzo zrazilam sie do tabletek anty.
memoryof jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-04, 14:32   #1388
lolitka88
Przyczajenie

wizyta u lekarza

hej czy jak pójdę do lekarza ginekologa to jest on w stanie stwierdzić kiedy odbywał sie ostatni stosunek???
lolitka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-04, 23:23   #1389
wredka
Raczkowanie

ja biorę yasmin od 2ch miesięcy. nie przytyłam, a nawet chudnę, bo na dietce jestem
wredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 10:35   #1390
PSYCHOLOSHKA
Przyczajenie

Talking Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. 4

czesc dziewczynki
robilam dzisiaj test ciazawy "pre-test" dzisiaj mija 7 dzien od zaplodnienia ewentualnego i wiecie co? wyszly odrazu dwie kreseczki jedna testowa bardziej wyrazna druga ta od hormonow mniej widoczna ale zdecydowanie widac ze jest.
Jak myslicie test mogl sie pomylic? w ulotce pisze ze jak sa dwie kreseczki to nie ma opcji albo ciaza albo jakies cysty. Z tym ze w czerwcu mialam cytologie i wyszlo ze zapalenie mam II stopien i dopiero teraz po wakacjach zamierzalam zaczac to leczyc no ale maly wypadeczek sie przytrafil i teraz ten test?! myslicie ,ze jakas cysta sie mogla w miedzyczasie zrobic? jakos sie nie czuje ze jestem w ciazy. No troche pobolewa leciutko czasamu dol brzucha jak na okres i mam stala temperature ciala 37 stopni.
Napiszcie czy uzywalyscie tego testu i czy cos nie teges z nim bylo? a i oczywiscie czy to zapalenie niewyleczone jeszcze moglo jakos na wynik testu wplynac?

pozdrawiam
PSYCHOLOSHKA
PSYCHOLOSHKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 11:35   #1391
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez PSYCHOLOSHKA Pokaż wiadomość
czesc dziewczynki
robilam dzisiaj test ciazawy "pre-test" dzisiaj mija 7 dzien od zaplodnienia ewentualnego i wiecie co? wyszly odrazu dwie kreseczki jedna testowa bardziej wyrazna druga ta od hormonow mniej widoczna ale zdecydowanie widac ze jest.
Jak myslicie test mogl sie pomylic? w ulotce pisze ze jak sa dwie kreseczki to nie ma opcji albo ciaza albo jakies cysty. Z tym ze w czerwcu mialam cytologie i wyszlo ze zapalenie mam II stopien i dopiero teraz po wakacjach zamierzalam zaczac to leczyc no ale maly wypadeczek sie przytrafil i teraz ten test?! myslicie ,ze jakas cysta sie mogla w miedzyczasie zrobic? jakos sie nie czuje ze jestem w ciazy. No troche pobolewa leciutko czasamu dol brzucha jak na okres i mam stala temperature ciala 37 stopni.
Napiszcie czy uzywalyscie tego testu i czy cos nie teges z nim bylo? a i oczywiscie czy to zapalenie niewyleczone jeszcze moglo jakos na wynik testu wplynac?

pozdrawiam
PSYCHOLOSHKA
jak spóźniał mi się okres 26 dni kupowałam testy jak popadnie i między innymi pre-test, test jak każdy inny, równie skuteczny. Jeśli chodzi o twój wynik to czy ta druga kreska pojawiła się zgodnie z planem tzn. po paru minutach czy po parunastu minutach? Bo jeśli np. po kwadransie to nie jesteś w ciąży, bo po pewnym czasie niektóre testy tak właśnie reagują, że pojawia się druga kreska ...Pytanie jeszcze czy robiłaś test rano czy popołudniu po terminie spodziewanej miesiączki czy przed Co do tego czy czujesz się w ciąży czy nie, ale wybacz to dopiero 7 dni po "zapłodnieniu" prawdziwe objawy ciąży następują po miesiącu nie po paru dniach..Zapalenie wcale nie oznacza, że nie możesz być w ciąży i nie zmienia to wyniku. Test sprawdza twój MOCZ i stężenie hormonu więc grzybica czy bakterie nie zmienią wyniku (wiem bo rozmawiałam z ginekologiem) Ja na twoim miejscu poszłabym do ginekologa...Możesz oczywiście zrobić kolejny test, ale dla mnie to średnio sensowne jeśli dobrze go zrobiłaś to każdy test wykaże to samo, bo ma tę samą skuteczność. Mam nadzieję że pomogłam
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 11:42   #1392
intransitive
Wtajemniczenie

mam pyt
biorę tabletki anty i wczoraj miałam egzamin,przed którym się bardzo stresowałam. Dzień wcześniej wzięłam o 21.00 tabletkę (tak jak zwykle, no może czasem jest 30 minut różnicy w tą czy w tą, ale rzadko), nie zapomniałam żadnej tabletki. No i 10 godzin później latałam do kibelka - no bo stres itp. Byłam da razy. Po południu zaczął mnie boleć dość brzuch, to trwało aż do wieczora, jak brałam tabletkę też. Chyba najadłam się za dużo winogron
No iw związkuz tym mam panikarskie pytanie: czy skuteczność tabletki jest zachowana? Bo ta wizyta w wc była po przespanej nocy a później, jak bolał mnie brzuch (żołądek głównie i jelita, chyba miałam wzdęcia) to nie byłam w wc, więc tabletka "była we mnie" cały czas Nie mam się czym martwić, prawda?
Stary 2008-09-05, 12:00   #1393
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez intransitive Pokaż wiadomość
mam pyt
biorę tabletki anty i wczoraj miałam egzamin,przed którym się bardzo stresowałam. Dzień wcześniej wzięłam o 21.00 tabletkę (tak jak zwykle, no może czasem jest 30 minut różnicy w tą czy w tą, ale rzadko), nie zapomniałam żadnej tabletki. No i 10 godzin później latałam do kibelka - no bo stres itp. Byłam da razy. Po południu zaczął mnie boleć dość brzuch, to trwało aż do wieczora, jak brałam tabletkę też. Chyba najadłam się za dużo winogron
No iw związkuz tym mam panikarskie pytanie: czy skuteczność tabletki jest zachowana? Bo ta wizyta w wc była po przespanej nocy a później, jak bolał mnie brzuch (żołądek głównie i jelita, chyba miałam wzdęcia) to nie byłam w wc, więc tabletka "była we mnie" cały czas Nie mam się czym martwić, prawda?
skoro biegałaś 10h później to bez obaw.
i znowu odsyłam do ulotki
wyraźnie jest napisane, że biegunka lub wymioty mogą zmniejszyć skuteczność jeśli wystąpią do 4h od wzięcia.

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2008-09-05, 12:00   #1394
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez intransitive Pokaż wiadomość
mam pyt
jeśli w ciągu 4 godzin od zażycia tabsa nie byłaś w toalecie z ostrą biegunką to nie masz czym się martwić
same przeboje z bolącym brzuchem wpływu na zabezpieczenie nie maja

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 12:04   #1395
intransitive
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Marwari Pokaż wiadomość
skoro biegałaś 10h później to bez obaw.
i znowu odsyłam do ulotki
wyraźnie jest napisane, że biegunka lub wymioty mogą zmniejszyć skuteczność jeśli wystąpią do 4h od wzięcia.
czytałam ulotkę i znam zasadę 4 h
bardziej martwiłam się tym bólem brzucha, czy on nie zaburzył trawienia czy coś, ale skoro nie byłam w WC no to ok

dzięki Wam za odp, jednak czasem wolę się z kimś skonsultować, a jendak sądzę, że to nie jest aż tak poważne by dzwonić do gina
Stary 2008-09-05, 12:15   #1396
malgosia1051
Zadomowienie

Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))

dziewczyny mam takie pytanie. bo chcę pare kilo schudnąć. i biorę tabletki odchudzające. I zawsze miałeam cykle 25dni. a teraz okres dostała półtora tyg za wcześnie. i czy może to być tym że biorę te tabletki?

------------------------
AKCJA ODCHUDZANIE od dnia 19.08.2008r

62
------>61<-------->60<-------->59<-------->58<------>57<------->56<---->55

malgosia1051 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 14:24   #1397
PSYCHOLOSHKA
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez doloresd Pokaż wiadomość
jak spóźniał mi się okres 26 dni kupowałam testy jak popadnie i między innymi pre-test, test jak każdy inny, równie skuteczny. Jeśli chodzi o twój wynik to czy ta druga kreska pojawiła się zgodnie z planem tzn. po paru minutach czy po parunastu minutach? Bo jeśli np. po kwadransie to nie jesteś w ciąży, bo po pewnym czasie niektóre testy tak właśnie reagują, że pojawia się druga kreska ...Pytanie jeszcze czy robiłaś test rano czy popołudniu po terminie spodziewanej miesiączki czy przed Co do tego czy czujesz się w ciąży czy nie, ale wybacz to dopiero 7 dni po "zapłodnieniu" prawdziwe objawy ciąży następują po miesiącu nie po paru dniach..Zapalenie wcale nie oznacza, że nie możesz być w ciąży i nie zmienia to wyniku. Test sprawdza twój MOCZ i stężenie hormonu więc grzybica czy bakterie nie zmienią wyniku (wiem bo rozmawiałam z ginekologiem) Ja na twoim miejscu poszłabym do ginekologa...Możesz oczywiście zrobić kolejny test, ale dla mnie to średnio sensowne jeśli dobrze go zrobiłaś to każdy test wykaże to samo, bo ma tę samą skuteczność. Mam nadzieję że pomogłam
test wykonalam zgodnie z instrukcja rano na czczo i w ogole wynik pojawil sie niemal odrazu obie kreseczki. jestem umowiona do lekarza ale za miesiac bo i tak mi nic nie powie a zrobie sobie w przyszlym tygodniu badania krwi Beta HCG tak mi w przychodni ginekologicznej doradzili. Wiec sie ciesze ze to nie ma wplywu ale jest jeszcze mozliwosc ze od zapalenia mam jakiegos np torbiela ktory podobno testy ciazowe myla z ciaza. Juz sama nie wiem. Badanie krwi to chyba na 100% powie tak mi sie wydaje zawsze moze byc wada techniczna testru :P no ale...
Stary 2008-09-05, 14:36   #1398
asiullka103
Raczkowanie

I mam kolejny problem. O swoich obawach pisałam kilka postów wyżej a teraz pojawiło sie coś nowego co mnie bardzo niepokoi. Otóż dostałąm dzisiaj jakieś dziwne krwawienie. Miesiączka powinna być za kilka dni a tymczasem wydobywa się ze mnie jakaś woda o lekko różowym zabarwieniu. Moje piersi są obrzmiałe, od czasu do czasu czuje ból taki, jak przy okresie, jednak ta wydzielina krwi nie przypomina. Bardziej cos w stylu końcowego, skąpego krwawienia. Jak myślicie co to może być? Czy to możliwe aby to było krwawienie implantacyjne? Do lekarza moge iść dopiero w przyszłym tygodniu....
asiullka103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 14:43   #1399
intransitive
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiullka103 Pokaż wiadomość
I mam kolejny problem. O swoich obawach pisałam kilka postów wyżej a teraz pojawiło sie coś nowego co mnie bardzo niepokoi. Otóż dostałąm dzisiaj jakieś dziwne krwawienie. Miesiączka powinna być za kilka dni a tymczasem wydobywa się ze mnie jakaś woda o lekko różowym zabarwieniu. Moje piersi są obrzmiałe, od czasu do czasu czuje ból taki, jak przy okresie, jednak ta wydzielina krwi nie przypomina. Bardziej cos w stylu końcowego, skąpego krwawienia. Jak myślicie co to może być? Czy to możliwe aby to było krwawienie implantacyjne? Do lekarza moge iść dopiero w przyszłym tygodniu....
a kiedy wspolzylas?
szczerze mowiac, to to jest raczej takie krwawienie spowodowane postinorem. ja sama mialam np,przez pierwszy dzien okresy plamienie,baaardzo delikatne, cos jak Twoje, a dopiero na drugi dzień się rozkręcało
Stary 2008-09-05, 15:10   #1400
eska1
Raczkowanie

Biore tabletki od 1 marca czyli juz przez pol roku. Wszystko bylo do tej pory w porzadku, okresy regularne w 4 dni przerwy az do dzis :O dzis biore ostatnia tabletke a ja mam juz krwawienie i bole miesiaczkowe. Nie pominelam zadnej tabletki. Czy jestem w ciazy? Czy cos jest nie tak bo troche mnie to niepokoi.
eska1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 15:13   #1401
intransitive
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eska1 Pokaż wiadomość
Biore tabletki od 1 marca czyli juz przez pol roku. Wszystko bylo do tej pory w porzadku, okresy regularne w 4 dni przerwy az do dzis :O dzis biore ostatnia tabletke a ja mam juz krwawienie i bole miesiaczkowe. Nie pominelam zadnej tabletki. Czy jestem w ciazy? Czy cos jest nie tak bo troche mnie to niepokoi.
nie jesteś w ciąży. czasem tak się dzieje, jak tabletki są za słabe. Udaj się do ginekologa.
Stary 2008-09-05, 15:25   #1402
eska1
Raczkowanie

dzieki za odpowiedz Czyli powinnam zmienic na inne? Biore yasminelle.
Stary 2008-09-05, 15:27   #1403
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
najlepiej idź do ginekologa i on Ci najlepiej doradzi

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2008-09-05, 15:31   #1404
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym się wstrzymała jeszcze z wizytą
być może to jednorazowy wybryk organizmu
jeśli jednak za miesiąc takie coś się powtórzy -odwiedziłabym ginekologa

Stary 2008-09-05, 15:33   #1405
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
test wykonalam zgodnie z instrukcja rano na czczo i w ogole wynik pojawil sie niemal odrazu obie kreseczki. jestem umowiona do lekarza ale za miesiac bo i tak mi nic nie powie a zrobie sobie w przyszlym tygodniu badania krwi Beta HCG tak mi w przychodni ginekologicznej doradzili. Wiec sie ciesze ze to nie ma wplywu ale jest jeszcze mozliwosc ze od zapalenia mam jakiegos np torbiela ktory podobno testy ciazowe myla z ciaza. Juz sama nie wiem. Badanie krwi to chyba na 100% powie tak mi sie wydaje zawsze moze byc wada techniczna testru :P no ale...
Przekonasz się po badaniu krwi na 100 %
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 15:35   #1406
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez doloresd Pokaż wiadomość
Przekonasz się po badaniu krwi na 100 %

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2008-09-05, 15:43   #1407
PSYCHOLOSHKA
Przyczajenie

a wiecie jak dlugo sie w ogole czeka na wynik takiego badania i czy na wynikach pisze ze ciaza czy nie? bo ide we wtorek na badanie i to trzeba tez na czczo i w ogole?

dzieki za odp
Stary 2008-09-05, 15:46   #1408
eska1
Raczkowanie

czyli dzis ostatnia tabletke z opakowania wziac i zrobic przerwe
Stary 2008-09-05, 15:49   #1409
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
a wiecie jak dlugo sie w ogole czeka na wynik takiego badania i czy na wynikach pisze ze ciaza czy nie? bo ide we wtorek na badanie i to trzeba tez na czczo i w ogole?

dzieki za odp
Na beta hcg nie trzeba być na czczo ale ponoć nie powinno się nic spożywać na 2 godziny przed pobraniem krwi
a znajoma ostatnio była i po 2-3godzinach miała już wyniki

Cytat:
czyli dzis ostatnia tabletke z opakowania wziac i zrobic przerwe
tak

Stary 2008-09-05, 15:55   #1410
eska1
Raczkowanie

a jak sa dla mnie za slabe tzn ze daja mi mniejsza ochrone?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości