![]() |
#871 |
Konto usunięte
|
Dot.: Miejsce dla każdego- pogaduchy, ploteczki
Ok. Przyjęli nas na oddział, po przyjęciu lekarka przyszła osłuchać i okazało się, że inhalacja z wczoraj i nocna na tyle poprawiły sytuację, że płuca są czyste i nie ma duszności
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#872 |
Czarna owca
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;88940760]Ok. Przyjęli nas na oddział, po przyjęciu lekarka przyszła osłuchać i okazało się, że inhalacja z wczoraj i nocna na tyle poprawiły sytuację, że płuca są czyste i nie ma duszności
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Czyli jest poprawa! Super, oby tak dalej i zdrówka ![]() Sent from my M2101K6G using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#873 |
Zadomowienie
|
Super, że obyło się bez szpitala
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#874 |
Śnięta Mucha
|
To dobrze, ze bez szpitala.
Dziewczyny jak Wy się ubieracie na spacer w takie pogody jak obecnie? Dziś mamy rano 3*C, niby odczuwalna 1, a ja bym raczej powiedziała 7-8… Po południu ma być 13*C. No i mnie przy tych 3 wystarczy sweter i ramoneska, a 13 to koszulka z rękawem 3/4 i pewnie dałabym radę nawet w sandałkach ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#875 |
Raczkowanie
|
Gryzia, super, że jest lepiej
![]() Higurashi, DAWAJ WALIZKE ![]() Jakie macie piękne pazury! A mi się nic nie chce, tylko olej kładę, a wizyty w gabinecie są mi tak obce, że ojej ![]() Wracam do ocm - moja skóra zasygnalizowała brak oleju i dostatecznej pielęgnacji z lenistwa. Czuje się w końcu lepiej i wracam do żywych ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#876 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Więc ja w taką pogodę zakładam sweter i na to cienką parkę na przykład ☺ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#877 | |
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;88940760]Ok. Przyjęli nas na oddział, po przyjęciu lekarka przyszła osłuchać i okazało się, że inhalacja z wczoraj i nocna na tyle poprawiły sytuację, że płuca są czyste i nie ma duszności
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Super wieści, to już teraz z górki! Szpital w tych pandemicznych czasach, to nic przyjemnego. Siedzi się jak w więzieniu. ![]() Cytat:
Zakładam koszulkę, bluzę/sweter i kurtkę/ramoneskę lub płaszcz. Buty, to zazwyczaj sportowe, jak wychodzę pod wieczór to już botki, bo chłód daje się już we znaki. Wysłane z mojego SM-A037G przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#878 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o buty, to nadal zakładam jeszcze balerinki ![]() Cytat:
![]() ![]() Taka piękna, słoneczna sobota a mój kot postanowił sobie porządnie porzygać ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#879 | |
Śnięta Mucha
|
Cytat:
Moja królewna zawsze doniesie na buty, ale tylko te stojące nisko. Te na wyższych półkach są bezpieczne. Wtedy wiem, że gadzinę muszę wyczesac. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
![]() |
#880 |
Czarna owca
|
Koyanskaya, nie oddam!
![]() Ja się ubieram trochę na cebulkę albo zakładam sweterek, zależy w sumie, ile czasu mam być na zewnątrz i czy w różnych godzinach właśnie. Ale ja się nie ubieram zbyt ciepło, bo jestem raczej zimnolubna i nie marznę mocno Sent from my M2101K6G using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#881 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#882 | |
Śnięta Mucha
|
Cytat:
U mnie jest tylko „skóra” z poliestrowej owcy w sypialni, obecnie wyprana bo senior się na nią skupkał. Dywany mam… dwa, zwinięte i schowane ![]() A kjujewna, to potrafi i zrzygać się w łóżku ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
![]() |
#883 |
Pani żona :)
|
Cześć dziewczyny, trochę się nie odzywałam, ale grzałam dupkę na wakacjach.
Oczywiście teraz wróciłam i jestem chora. Podejrzewam, że to od zmiany klimatu na zimniejszy. Teraz siedzę pod kocem, popijam kawę i staram się odpoczywać, bo sił od przeziębienia brak.
![]() |
![]() |
#884 |
Raczkowanie
|
Ale nic mi się nie chce. Dramat. Daje sobie jeszcze 3 minuty, shot kofeiny i do roboty. Posprzątać i bieganie rodzinne w planie.
Jak mi się nie chce. O mamusiu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#885 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Kurka ten mój malec to będzie ciężki kaliber do leczenia... w zaleceniach poszpitalnych mam 250mg sterydu do inhalacji + lek rozkurczający, ale przeczytałam to dopiero wczoraj po południu, więc go inhalowałam 500mg + lek rozkurczający oskrzela, bo tak mieliśmy robić przy dusznościach. I przedwczoraj w nocy i wczoraj w dzień lepiej o 100%, prawie bez kaszlu, bez świstów w oddechu, no ktoś kto nie wie co jest by powiedział zdrowe dziecko. I na wieczór wczoraj zrobiłam 250mg sterydu zgodnie z zaleceniem i noc tak fatalna, jak ta, po której mu podałam antybiotyk ![]() Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Biegaczka a powiedz mi jak stwierdzili u Hani, że to ta astma wczesnodziecięca? Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#886 |
Zadomowienie
|
Hej!
Ja spędziłam weekend w Krakowie, była piękna słoneczna pogoda, choć bardzo zimno - jakieś 10 stopni w ciągu dnia i wiatr. No i w temacie ubrań - miałam na sobie cienki przylegający do ciała sweterek, na to grubszy sweter, na to kurtka jesienno-wiosenna, duża chusta na szyi, do tego czapka i rękawiczki. No ale my praktycznie cały czas na zewnątrz spacerowaliśmy ![]() Widziałam też ludzi zarówno w zimowych kurtkach jak i niektórych jeszcze w spodenkach (faceci) ![]() Ja tak jak Imp - nawet w lecie czasami lubię się zaszyć pod kocem, a i puchate skarpetki po prysznicu być muszą ![]() ![]() Miłego poniedziałku wszystkim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#887 |
Śnięta Mucha
|
Ja tez mam niskie ciśnienie, zimne dłonie i stopy… wiecznie mi leci z nosa (ah jakie to estetyczne
![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#888 |
Zadomowienie
|
Melike, jak ja lubię w mrozy włożyć termofor pod kołdrę... W zimie śpię w polarowej piżamie, skarpetach, z kołdrą i kocem, a w sypialni wcale nie jest zimno, bo zazwyczaj jest 21°C.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#889 |
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;88942157]I co, ruszyłaś w końcu?
Kurka ten mój malec to będzie ciężki kaliber do leczenia... w zaleceniach poszpitalnych mam 250mg sterydu do inhalacji + lek rozkurczający, ale przeczytałam to dopiero wczoraj po południu, więc go inhalowałam 500mg + lek rozkurczający oskrzela, bo tak mieliśmy robić przy dusznościach. I przedwczoraj w nocy i wczoraj w dzień lepiej o 100%, prawie bez kaszlu, bez świstów w oddechu, no ktoś kto nie wie co jest by powiedział zdrowe dziecko. I na wieczór wczoraj zrobiłam 250mg sterydu zgodnie z zaleceniem i noc tak fatalna, jak ta, po której mu podałam antybiotyk ![]() Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Biegaczka a powiedz mi jak stwierdzili u Hani, że to ta astma wczesnodziecięca? Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Pulmonolog na podstawie wywiadu tak strzeliła. Na to nie ma testów jako takich - jak są objawy, tak jak u niej te częste choroby układu oddechowego przechodzące szybko na oskrzela w zapalenia itd. to wprowadza się leczenie w kierunku astmy i obserwuje. Jesli jest poprawa to po jakims czasie teoretycznie powinno się odstawić leki i zobaczyć, czy to nawraca i w taki sposób się to diagnozuje. U nas od marca mamy codziennie na noc taki lek singulair (montelukast), takie tabletki ktore mala rozgryza. Na początku, jak sie jeszcze balam je jej tak podawac, to je rozgniatalam i z musem owocowym. Do tego ma syrop na ten alergiczny niezyt nosa. I jakos to idzie. Teraz konczymy 2. tydzien nebbudu (pierwszy tydzien miala jeszcze dodatkowo wziewy z ventolinu) ale cos nadal mokro kaszle. ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Dodam jeszcze wlasnie, ze u niej to jest takie nietypowe, bo astma czesto sie kojarzy z suchym, duszacym kaszlem, a u niej jest czesto mokry, z wymiotami, jak mocno nasilony, bo ona obok tej astmy ma ten niezyt nosa wiec wieczny glut, caly rok. Takie kombo przyjemne ![]()
![]() |
![]() |
#890 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- My zaczynaliśmy teraz od 10kropli berodualu i 250mg nebbudu. Przez 5dni nic nie pomogło, wręcz się pogorszyło. Po kolejnych 2 dniach doszły duszności, więc berodual zmieniliśmy na ventolin i z 250mg nebbudu 500mg. I dopiero to przynosi jakieś efekty. Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#891 |
|
Ja w okresie jesienno -zimowym obowiązkowo śpię w skarpetkach. Zdarza się i z termoforem lub kocem elektrycznym. Najlepiej mi się grzać od Tżta, albo od mojego psa.
P.S. Też mam niskie ciśnienie, wiecznie mi zimno i często się przeziębiam.
![]() |
![]() |
#892 |
Zakorzenienie
|
Ja z kolei mam wysokie ciśnienie i wiecznie jest mi gorąco
![]() ![]() Śpię nago, pod cienkim kocem- latem bez koca ![]() Czapki w tym sezonie jeszcze nie ubrałam. Mimo, że jakąś godzinę przed wyjściem z domu biorę prysznic - łącznie z myciem głowy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#893 | |
|
Cytat:
![]() Ja gdybym umyła włosy i wyszła na dwóch to bym za 2 dni z gorączką w łózku leżała i zapalenie zatok gratis. W jesień i zimę myję włosy tylko wieczorami i częściej suszę je jeszcze przed snem suszarką, bo czasami się budzę z mokrymi :P mimo, że myję je ok 18 wieczorem. Ogólnie to w lato, czy na wiosnę nie używam suszarki do włosów (może że na basenie).
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#894 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() W moim przypadku mycie włosów wieczorem nie ma sensu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#895 |
Zadomowienie
|
Ja bez przykrycia nie zasnę, nawet w największy upał coś (najlepiej coś grubszego niż kocyk) musi na mnie leżeć, jakkolwiek to brzmi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#896 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aktualnie w domu mam jakieś 22 stopnie a siedzę pod kocem w ocieplanych legginsach, swetrze i chyba wstanę włączyć ogrzewanie, bo mi zimno ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#897 |
Konto usunięte
|
Ja kiedyś byłam bardzo ciepłolubna, teraz optymalnie jest dla mnie 20-25stopni, powyżej się gotuję. Z zimnem nie mam problemu jako takiego, ale przez cały rok wkładam tshirt w spodnie
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#898 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() wracam po urlopie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#899 |
Czarna owca
|
Ja w domu utrzymuję 19 stopni w nocy, a w dzień 21-22
![]() Sent from my M2101K6G using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#900 |
Zakorzenienie
|
U nas ostatnio w nocy temperatura spadła do 19 stopni i myślałam, że zamarznę.
![]() Jestem absolutnie ciepłolubna, ale z tego co piszecie, to ja odczuwam temperatury tak umiarkowanie. Nie ubieram się w zimie jakoś bardzo grubo. Sweter i kurtka wystarczają. No ale latem to jest życie! Uwielbiam jak jest ciepło. Wysłane z mojego SM-A037G przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:23.