|
|
#811 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie październik 2021 cz. 3.
Cytat:
Ale mozliwe, że to już poród a na nie czuje normalnych skurczy? Teraz mnie zestresowałaś ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#812 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#813 |
|
Konto usunięte
|
Może też być tak, że te wszystkie bóle nic nie znaczą.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#814 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]I teraz totalnie nie wiem co robić. Poleże odpocznę i zdecyduje jak tż wróci. Za 3h. Bo sama nie wiem, czy warto stać w tej giga kolejce do IP. od 13 do 16 w moim szpitalu jest ktg i meeeega kolejka. Zazwyczaj przeciąga się do 17-18.00 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#815 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mala ciumka niby ale się frustruje szybko Jak zaczyna być głodna to zasypia a pozniej jak już jest zbyt głodna to rączkami odpycha się i ciumka i odwraca i koniec końców nie pije nic ostatnio Odciagam i mam nadzieje ze rozkręci się bardziej jak Brdzie lecieć samo bardziej może jej to pomoże ale nie wiem Tz będzie szukał kogos w okolicy jeśli chodzi o KP |
|
|
|
|
|
#816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kawowa jak o tym ostatnio pisałaś to nie wierzyłam. Serio. Zwracam honor do kieszeni bo mój poród z Nini wyglądal identycznie (tylko mnie plecy bolały nie brzuch) z tymże przed partymi poczułam 3 mocniejsze skurcze i dopiero wtedy zadzwoniłam do meza bo wcześniej nie czułam kompletnie nic poza dyskomfortem. Cały czas sobie łaziłam po sali. No i przez to mąż nie zdążył ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#817 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
||
|
|
|
|
#818 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- [1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;88944962]Dlatego ja zawsze do szpitala idę ok. 21 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Jak prawie urodziłam w 31tc w pierwszej ciąży to też nic nie czułam prócz dyskomfortu na plecach. Żałuję, że nie zrobiłam wtedy zdjęcia wykresu na ktg, bo wszystkie wykresy wrzucane na grupach na fb mogą się przy nim skryć. No ale człowiek wtedy nie ogarniał co się dzieje w ogóle i dlaczego wszyscy mówią do mnie jakbym rodziła. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Najlepsza pora! Też mi się tak udało ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#819 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Czyli możliwe,że już rodzę🤣 nie chce tż z pracy ściągać. Ale zaczynam się stresować. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- [1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;88944962]Dlatego ja zawsze do szpitala idę ok. 21 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Jak prawie urodziłam w 31tc w pierwszej ciąży to też nic nie czułam prócz dyskomfortu na plecach. Żałuję, że nie zrobiłam wtedy zdjęcia wykresu na ktg, bo wszystkie wykresy wrzucane na grupach na fb mogą się przy nim skryć. No ale człowiek wtedy nie ogarniał co się dzieje w ogóle i dlaczego wszyscy mówią do mnie jakbym rodziła. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]21 to idealna godzina. Dlatego wolałabym teraz sama z walizką się nie pchać. Tymbardziej, że tż zanim dojedzie w korkach to z 2h minie. A to jest ciągły ból. Okresowy nie skurcze. Dzwoniłam do mamy kazała liczyć skurcze a ja nie mam czego liczyć ![]() Siostra stwiwrdziła, że jak jestem w stanie dzwonić i czytać w necie to nie poród. Nie ten poziom bólu. Wiec już zdurniałam. Czekam co się wydarzy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#820 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#821 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#822 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#823 |
|
Zadomowienie
|
Ej mnie też boli krocze! Czyli mówicie, że jednak możliwe, że coś się dzieje?
Ja się od wczoraj dosłownie czuję jakby mi się bożena miała na lewą stronę wykręcić ![]() Justynka powodzenia Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#824 |
|
Zadomowienie
|
justynka, czy Ty przypadkiem nie zamawiałaś porodu na 13.10? 😂😎 Kciuki, żeby coś ruszyło! Za Ciebie Johasia też 🤞
|
|
|
|
|
#825 |
|
Zadomowienie
|
Ja chyba pisałam, że 12.10.2021 też byłby spoko, ale mogę solidarnie poczekać na Justynę do jutra
Ja naiwnie liczę, że to rozwarcie się tak robi i robi i jak poczuję się bardziej porodowo i pojadę na porodowke to się okaże że najgorsze już za mną ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#826 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja czuję się źle. Nie wiem już sama co robić. Boli mnie tyle rzeczy, że liste musiałabym zrobić. Narazie odpoczywam i czekam☺ Dziękuje dziewczyny. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#827 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy ktoś ma jeszcze taka gastrofaze? Ja dzisiaj tylko jem. Już nie wiem co mam zjeść, ciągle głodna.
|
|
|
|
#828 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
IMG_20211012_152728.jpgWysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#829 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#830 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna dawaj znać jak sytuacja i na co się zdecydowaliście. A telefon do swojej lekarki?
Ja dziś pożarłam sushi ![]() ![]() matkobosko mogłabym jeszcze z 10 opakowań zjeść ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#831 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Narazie nie nasila się. Boli tak samo. Nie ma żadnych zmian. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#833 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja właśnie machnęłam pomidorową, a z 2 lata nie robiłam
już myślę nad spacerkiem po drożdżówkę. Najlepsze że ja się nie czuje najedzona ani opchana mam wrażenie że dzisiaj mam żołądek wielkości macicy![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#834 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
|
|
|
|
#835 |
|
Zakorzenienie
|
Oj ciężko. Jesteśmy już po konsultacji z cdl i mamy problem ..wędzidełko podjęzykowe jest za krótkie przez co Franek się męczy i nie pobiera pokarmu tak jak normalny maluch przez to ni przybiera na wadze. Dostaliśmy kontakt do neurologopedy ale to dla nas nie osiągalne żeby tam dojechać. Zalecenia mam takie, że nie wiem czy dam radę. Serio zastanawiam się czy nie dać sobie spokój. On się denerwuje, że mu nie leci ja się denerwuje i mecze żeby mu pomóc jeść z tej piersi. Nie mniej jednak chce spróbować może akurat to wypali. Najgorsze będą noce bo mogę karmić tylko w dwóch pozycjach krzyżowej albo z pod pachy. Kręgosłup już mi wchodzi do dupy nie mówiąc o tym, że nie mam przyjemności z macierzyństwa. Syn bardzo przeżywa nową sytuację już każdy to widzi nawet obce osoby. Rana po CC zaczyna mi się sączyć jutro przyjdzie do nas położna. Chciałabym pospać dłużej niż 2h.
|
|
|
|
#836 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Czekam na sushi z surowej ryby. ![]() Cytat:
|||
|
|
|
|
#837 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#838 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ogólnie pozycję męczące, ale np ta z pod pachy to jest standard przy dużych piersiach. Ogólnie wszystko zależy od ciebie. Inna opcja to odciąganie mleka. Jemu będzie łatwiej a ty mimo wszystko będziesz karmić własnym mlekiem, ale to jest dużo roboty i pewnie nie będziesz spać więcej. Musisz się zastanowić co dla was będzie najlepsze i podjąć decyzję. Trzymam kciuki za was ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#839 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do pozycji, to obie bardzo lubię, tylko obowiązkowo potrzebuję przy nich poduchę do karmienia i druga podłożoną pod plecy, żeby siedzieć prosto z oparciem. Pokombinuj, bo one wcale nie muszą być niewygodne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#840 |
|
Konto usunięte
|
Musiałam aż zobaczyć co to ta pozycja krzyżowa i się okazało, że tylko w takiej karmiłam.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.

Kciuki, żeby coś ruszyło! Za Ciebie Johasia też 🤞

Ogólnie pozycję męczące, ale np ta z pod pachy to jest standard przy dużych piersiach. Ogólnie wszystko zależy od ciebie. Inna opcja to odciąganie mleka. Jemu będzie łatwiej a ty mimo wszystko będziesz karmić własnym mlekiem, ale to jest dużo roboty i pewnie nie będziesz spać więcej.