|
|
#2401 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: dziewczynki z Irlandii!!!!
nie korzystalam ale slyszalam ze ludzie wysylaja paczki przez kierowcow autobusow ktorzy jada do eire lub w druga strone, eww jesli znasz kierowce tira ktory bedzie przejezdzal przez pl i eire to za drobna oplata da rade tak zrobic
|
#2402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marta wspolczuje ale moge Cie pocieszyc bo tez dzis przemoklam doszczetnie ((( wlasnie probuje przywrocic sie w stan normalnosci...o tak mi tez marzylby sie cieply kraj....a tu w Hiszpanii ponoc recesja po co ja sie tego jezyka ucze hmmm
|
|
|
#2403 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2404 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzieki, musze cos pomyslec, bo okopujemy sie roznymi pierdami i okopujemy, a najblizszy wyjazd do Polszy dopiero w styczniu...najgorsze sa wlasnie moje ksiazki i moja mania i milosc do ksiazek nie zna granic, nawet finansowych, a jak juz trafie do ksiegarni "Chapters" to jestem stracona dla swiata. Nowiuskie tytuly po 1 euro...Nic nie jest w stanie mnie powstrzymac, nic! Cytat:
|
|
|
#2405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też musiałam coś do domu poodsyłać, bo się tych gadzetów, letnich ubrań zebrało że hoho
|
|
#2406 |
|
Wtajemniczenie
|
Marthinisa masz absolutna rację z ta pogodą, ale to chyba dlatego, że juz zaczęła się jesien.... i teraz oby tylko do wiosny
U nas leje od niedzielnej nocy.... a najlepsze jest to, że znajoma kupiła sobie namiot ośmio, czy dziewiecioosobowy, a że maja mały ogródek, postanowili rozłozyc go u nas, bo jest więcej miejsca. Przyjechali w niedziele, rozłozyli, a że bardzo sie zmęczyli, no to sobie małego grila zrobilismy, na którym nasi panowie co nieco wypili i jakos nikt nie miał siły namiotu złożyć, postanowili, że w oniedziałek przyjadą po namiot.... No a w nocy zaczeło lać..... namiot stoi do tej pory bo nie ma kiedy wyschnąć.... a jest tak ogromny, że nie ma jak go w domu wysuszyć..... paranoja.... śmiejemy się, że będą mieli gdzie spać na wiosnę, bo do wiosny u nas zostanie.... ![]() ferguusson glowa do góry na pewno bedzie lepiej, to tylko takie poczatki, nowe środowisko, nowi ludzie, poczekaj, zobaczysz będzie lepiej
|
|
#2407 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny odwiedzające sklep PRIMARk proszę zaglądnijcie do tego wątku!
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=277694
|
#2408 |
|
Zakorzenienie
|
uwielbiam jak tak leje za oknem, ze az bialo jest
a ja sobie siedze z ciepla herbatka w domu )dziekuje za slowa wsparcia, naprawde pierwsze 2-3 dni sa stresujace, nie orientujesz sie jeszcze w tym wszystkim, ale juz w czwartek wrocilam usmiechnieta chociaz notorycznie mam jakies wpadki glupie![]() Jak spedzalyscie/spedzacie łiiiikend? |
|
|
|
#2409 |
|
Wtajemniczenie
|
Leniąc się po raz pierwszy od wieeeeelu, wieeelu dni
![]() I nawet piękne słonko było i wyszłam na chwilke tłuszczyk wytopić I powiem wam, że nawet troszkę złapało....
|
|
#2410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wraz ze znajomymi korzystamy z usług http://www.kurierpolska.pl/ zabierali nam przesylki rozniaste... paczki, rowery, za 3 tygodnie beda przeprowdzac kolezanke ktora wraca na stałe do PL. Ceny przystepne i nigdy nie mieslismy zadnych problemów, moge polecic. |
|
|
|
|
#2411 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2412 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kobietki
![]() Zostanę mamusią Zrobiłam 4 testy ciążowe i okazało się, że jestem w 7 tyg. ciąży W weekend wybieram się do polskiego ginekologa, a potem czeka mnie wizyta u GP i wybór szpitala... Wizażanki z Dublina czy możecie polecic jakiegos dobrego GP i dobry szpital? Pani z Herbata jak tam Twoje maleńśtwo? Jesteś zadowolona z irandzkiej służby zdrowia? Pozdrawiam
|
#2413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje!!!!!!!!
|
|
#2414 |
|
Zadomowienie
|
na moim watku styczen luty jest Siobhan ktora mieszka w DUblinie, pewnie duzo Ci powie to moje pierwsze dziecko wiec nie bardz mam porownanie jedynie to co inne dziewczyny na watku opowiadaja o sluzbie zdrowia w Pl wizyty u GP sa za darmo jezeli jestes w ciazy to samo szkola rodzenia i jezeli wybierzesz opcje public to za porod tez nie placisz mialam robione usg w 7tc bo rzygalam masakrycznie i 2x bylam w spzitalu pod kroplowka, nie placilam a bylam po 2 dni, bardoz przyjemne polozne i w ogole opieka, ale to LImeryk 14tc bardzo bylam zawiedziona bo usg trwalo moment i tylko mi powiedzieli ze tu jest glowka a tu nozki, polowkowego nie robili a podczas badan krwi musialam zaznaczyc ze zycze sobie badania na toxo bo tutaj nie robia tego standardowo do polskiego lekarza nie chodizlam ten w limeryku ma zla opinie a jest tylko jeden, usg w 18 i 20tc zrobilam na ukrainie i mimo ze nie dostalam fotki to badanie bylo na b. wysokim poziomie wszystko posprawdzali aha z tego co wiem w ire robia 3D i 4D prywatnie i nie mam pojecia ile kosztuje, przeziernosc karkowa opdobno sprawdzaja w specj klinice w DUbl ( u nas na usg w 14tc Ci to sprawdzaja na normalnym usg) nast usg bede miec dopiero w listopadzie, tutaj uwzaj a ze usg jest na tyle nowym badaniem i nieznane sa poki co ewentualne skutki uboczne wiec wola nie robic tego za czesto bylam na pierwsyzch zajeciach ze szkoly rodzenia (darmowe) i bardzo mi sie podobalo, z powodu bolu plecow mam w nast tyg konsultacje z fizjoterapeuta tez za free kurde moglabym pisac i pisac jakby co to pytaj mnie lub Siobhan Polina kopie jak szalona, nawet tatusia nie oszczedza i czasem mu sie dostanie hehe
|
#2415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pani z Herbatą dziękuję za informacje ![]() A ile śrendnio czeka się na wizyte u GP? Czy nie ma takiej możliwości, żebym odwiedzała tylko polskiego gina i oczywiście wizyty w szpitalu (omijając szanownego GP)? ![]() Pozdrawiam Ciebie i Polinke
|
|
#2416 |
|
Zakorzenienie
|
Boszenka gratulacje
![]() A ja sie dzis tak wybitnie nudze w pracy ze przejrzalam juz 'polowe stron internetu' (-jesli ktos kojarzy ta reklame ) )
|
|
|
|
#2417 |
|
Zadomowienie
|
boszenka to zalezy u kogo jestes zapisana, moj GP przyjmuje z biegu ale sa tacy do ktorych trzezba sie umawiac
wiem ze wizyty u GP niczego nie wnosza, ale musisz do niego isc chocby po to, zeby wyslal papiery do szpitala o ustalenie daty badan, poza tym sa bezplatne jezeli jestes w ciazy Polina z powazaniem kopie radosnie w odpowiedzi
|
#2418 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki ja mam takie pytanie ,czy widzialyscie to w Irl glownie mi chodzi w okolicach limeryka jakis sklep ,ze zdrowym jedzeniem tzn chlebem razym ,makaronem razowym ,ryzem itp Bardzo będę wdzięczna za jakiekolwiek odpowiedzi!!!
|
#2419 |
|
Zadomowienie
|
zobacz w sieci sklepow holland & barretts (czy jakos tak) u mnie w shannon jest w centrum handlowym (hehe to dumnie brzmi centrum
ale jest jedyne w miescie wiec trudno zgubic) w limeryku o ile mnie pamiec nie myli to w Arturs's Quay jest, tesco miewa stoiska ze zdrowa zywnoscia trzeba poszperac, dunnes co prawda tez ma takie stoiska ale czy beda mieli to nie wiemnie pamietam gdzie dokladnie ale w ennis w centrum, chyba w okolicach kina jest sklepik ze zdrowymi rzeczami, no nazwy nie pamietam, ale z kilku razy w ennis pamietam ten sklep bo tam kupowalam balsam z (kurde jak to sie nazywa, nie miod, chyba a 'P' a jest chyba odpadem przy produkcji miodu)
|
#2420 |
|
Zakorzenienie
|
jaka cisza
.....
|
|
|
|
#2421 |
|
Zakorzenienie
|
nooo.....
wszystkich gdzies wywialo....
|
|
#2422 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak tylko dla wyjaśnienia.... więc wizyta u niego niewiele daje, ale żeby szpital miał Twoje dane musisz sie udać do lekarza GP, ten dalej wysyła Twoje papiery do szpitala... następnie masz wizyty w szpitalu ... a polskiego ginekologa możesz odwiedzac ile chcesz, do szpitala poproszą Cię na wizyte może ze dwa, trzy razy.... ale niestety musisz sie stawić.A wywiało, wywiało, my byliśmy za Cork, w doł, wybrzeżem do Kerry, żeby tylko jeszcze pogoda dopisała..... wklejam kilka fotek ![]() Ale sobie ludziska żyją, nie ma co....
|
|
|
#2423 |
|
Wtajemniczenie
|
No i jeszcze kilka, Ring of Kerry sobie odpusiliśmy, bo bylismy w zeszłym roku, a poza tym w górach była straszna mgła i i tak nic nie było widac, a szkoda....
Ale za to znaleźliśmy starą, bardzo stara kolejke linową z lądu na mała wyspę.... stara, zardzewiała, ale działa!!!! Ja bym tam osobiscie nie wsiadła, no ale jak trzeba....
|
|
#2424 |
|
Zakorzenienie
|
fajne fotki Judy
swoja droga te dzikie krajobrazy przypominaja mi troche county Mayo, gdzie kiedys mieszkalam....polnocno-zachodnia irlandia...gdzie psy d***** szczekaja a diabel mowi dobranoc ...
|
|
#2425 |
|
Zadomowienie
|
my w piatek udlaismy sie na koncercik Indios Bravos w limeryku -prezent urodiznowy od TZta
![]() szkoda ze skakac ne moglam bo mnie nogi same niosly na parkiet pod scena no ale coz brzuchowi chyba by sien ie podobalo skakanko no nie zmienia to faktu ze koncert byl suuuuperr i atmo byla naprawde fajna, dawno nie bylam w miejscy pelnym Polakow ktorzy by sie przynajmniej krzywo nie patrzyli bosz juz jesien i coraz zimniej dostalismy rachunek za esb i to z czasu kiedy bylismy na wakacjach ja 2 tyg Tz miesiac (mieszkamy sami) a rachunek byl wyzszy o 30 od tego ktory mamy normalnie, az sie boje co bedzie jak grzejniki wlaczymy..masakra Judy fajne foteczki, zazdroszcze wycieczki
|
#2426 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy Marta
|
|
|
#2428 |
|
Zakorzenienie
|
A Ty brzydula nie w Dublinie
?
|
|
|
|
#2429 |
|
Rozeznanie
|
Dziekuje bardzo. ech rok minal jak z bicza strzelil. Ani sie nie obejrzymy a bedziemy para staruszkow
|
|
#2430 |
|
Zakorzenienie
|
W Cresent Shopping Centre na Dooradoyle jest Nature's Hand i wszystko czego dusza zapragnie.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:58.

ale moge Cie pocieszyc bo tez dzis przemoklam doszczetnie
((( wlasnie probuje przywrocic sie w stan normalnosci...
, zaklepałam kosmetyczkę i fryzjera... transport dla siebie i gości... obrączki... i nie pamiętam co jeszcze 
93...83...73...70...
65...63

chociaz notorycznie mam jakies wpadki glupie
zębole

?