Ludzie i zachowania, które nas dziwią + ot, część 71. - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2021-10-29, 13:28   #3391
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

Dot.: Ludzie i zachowania, które nas dziwią + ot, część 71.

Cytat:
Napisane przez Pani_Mada Pokaż wiadomość
wcale nie jest takie małoprawdopodobne, że ktoś jej dał cynk

tym bardziej jak wszedł temat książek i teraz ludzie będą lecieć czytać posty w których opisywała ten swój 'instaserial' (bo te książki to ponoć zbiór opublikowanych wcześniej postów, przerobionych nieudolnie na książkę)
Wystarczy w Google wpisać frazę, widać linki do postów na wizażu. Możliwe że sama ma tu konto, ale się nie udziela

Sent from my SM-G973F using Tapatalk
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-29, 13:31   #3392
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
Napisane przez pempek Pokaż wiadomość
Z mama gaciolog była inba na pudelku, który zrobił dla niej mem (swoją droga śmieszny). Później ona się wdała w polemikę No i pewnie miała najazd ludzi na konto, takich którzy jej nie znali, dlatego je sprywatyzowała mniemam

Przeczytałam recenzje tej jej książki, ktoś tu dał link i jeden komentarz mi nakreślił co to za osoba, książka jest podobno napisana bardzo szczerze i bezpośrednio, co jest dość dziwne, poniżej wrzucam recenzje, która przybliża nam postać pani mamy ginekolog, niczym wątki na intymnym:

Nie czytam z reguły złych książek, jednak z racji tego, że jestem na studiach medycznych, a mamaginekolog jest dość popularną postacią w tych kręgach, postanowiłam sprawdzić, co napisała. Założyłam tu konto specjalnie po to, żeby napisać tę recenzję i mieć świadomość, że brnięcie przez to "dzieło" miało jakikolwiek sens - ja się przemęczyłam, Wy już nie musicie.
(...)
też to przeczytałam właśnie, i jeśli autorka książki opisała tam prawdę, to wyłania się obraz nieźle toksycznej kobiety

Edytowane przez Pani_Mada
Czas edycji: 2021-10-29 o 13:32
Pani_Mada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-29, 13:33   #3393
5e046a21a251d9e933976aed7bddd2e3377715e2_65750010a329e
Konto usunięte

Mam dziś tyle roboty jak nigdy, a zamiast pracować to siedzę na wizażu Ale za to dawno się tak nie uśmiałam
5e046a21a251d9e933976aed7bddd2e3377715e2_65750010a329e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-29, 13:49   #3394
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meliandra Pokaż wiadomość
To jest prawda, ale to ogłupieni ludzie są winni. Jak by nikt takich rzeczy nie kupował, to nikt by tego nie sprzedawał. Mnie ogólnie dziwi bycie 'idolem'. Ja rozumiem, że można kogoś lubić czy coś, ale niektórzy to mają taką niezdrową fascynację i ja tego nie rozumiem, że obcy człowiek może tak w głowie zawrócić.

Takie zachowanie jest normalne u nastolatka, ale u dorosłej osoby też bardzo mnie dziwi.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-29, 13:53   #3395
7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0
Konto usunięte

Cytat:
Z mama gaciolog była inba na pudelku, który zrobił dla niej mem (swoją droga śmieszny). Później ona się wdała w polemikę No i pewnie miała najazd ludzi na konto, takich którzy jej nie znali, dlatego je sprywatyzowała mniemam

Przeczytałam recenzje tej jej książki, ktoś tu dał link i jeden komentarz mi nakreślił co to za osoba, książka jest podobno napisana bardzo szczerze i bezpośrednio, co jest dość dziwne, poniżej wrzucam recenzje, która przybliża nam postać pani mamy ginekolog, niczym wątki na intymnym:

Nie czytam z reguły złych książek, jednak z racji tego, że jestem na studiach medycznych, a mamaginekolog jest dość popularną postacią w tych kręgach, postanowiłam sprawdzić, co napisała. Założyłam tu konto specjalnie po to, żeby napisać tę recenzję i mieć świadomość, że brnięcie przez to "dzieło" miało jakikolwiek sens - ja się przemęczyłam, Wy już nie musicie.
Mam pewne obiekcje co do nazywania tego utworu książką - to raczej napisany infantylnym językiem zbiór historyjek, które można opowiedzieć komuś przy piwie. Dodatkowo podzielony co mniej więcej 3 strony nieudolnymi cliffhangerami, mającymi chyba zaciekawić czytelnika. Mnie niestety irytowały.
Stylistycznie mocno średnio, w na siłę instagramowym stylu, bez polotu - trochę jak opowiadanie gimnazjalistki, która tworzy świat, w którym jest bogatą celebrytką.
Nie do końca rozumiem też, co autorka chciała osiągnąc przedstawiając siebie w ten sposób. Na samym początku dowiadujemy się, że z pewnością nie ma problemów z poczuciem własnej wartości. Popada wręcz w megalomanię i egocentryzm zakładając, że każdy student powinien wiedzieć, że jest przewodniczącą Samorządu i ją znać. Szczerze? Ja nie miałam pojęcia kto jest przewodniczącym mojego samorządu zanim do niego dołączyłam.
Dalej jest tylko gorzej - główym powodem, dla którego zwróciła uwagę na swojego obecnego męża była koszula Ralpha Laurena i jachtowe (cokolwiek to znaczy) buty. Autorka opisuje swoje próby zdobycia jego zainteresowania i miłości, nadal nie wierząc, że ktoś może nie być nią zainteresowany, albo - co gorsza - flirtować z kimś innym niż ona.
W swojej ślepej fascynacji Kubą, bo tak ma na imię wybranek mamyginekolog, leci za nim do Tanzanii.
Muszę przyznać, że podziwiam odwagę (ciśnie mi się na usta kilka innych określeń takich jak "brak rozsądku", "lekkomyślność" czy "głupota") - nie każdy byłby w stanie wybrać się w samotną podróż do Afryki. Cały efekt psuje jednak to, że pieniądze na bilet Nicole dostaje bez żadnego wysiłku od taty, a na wolontariat do Tanzanii zamierza polecieć w białych tenisówkach.
Późniejsze strony to próby związania się z chłopakiem, który ewidentnie nie przejawia zainteresowania związkiem z autorką. Jestem w stanie to zrozumieć z wielu powodów, jednak na potrzeby tej recenzji przyjmijmy, że głównym jest fakt, że studiuje on w Londynie.
W pewnym momencie zupełnie szczerze zrobiło mi się szkoda biednej, głupiutkiej Nicole, bez pamięci zakochanej w chłopaku, który ją zdradza. Bardzo szybko jednak współczucie zmieniło się w przejmujące uczucie zażenowania, gdy bohaterka zaczęła opisywać proces "zdobywania" pracy w Londynie.
Po raz kolejny nie byłam w stanie zrozumieć, z jakiego powodu autorka postanowiła wprost przyznać się, że znajomy profesor załatwił jej staż w znanej londyńskiej klinice, co prawie udało jej się zepsuć.
Być może to tylko moja opinia, ale nie jestem w stanie pojąć, jak co najmniej 25-letnia dziewczyna mogła nie wpaść na to, że jeśli ma do przekazania ważną książkę dla ważnego człowieka, o co poprosł ja inny ważny człowiek, nie powinna zostawiać jej w sekretariacie. Nie rozumiem też, jakim cudem tej samej dziewczynie nie przyszło do głowy, że podczas egzaminu ustnego z ginekologii nie wypada chwalić się jednemu profesorowi stażem u innego profesora w Londynie. Cóż, być może jej londyński pracodawca nie bez przyczyny nazwał ją "ładną, ale głupią", gdy czytał jej CV wydrukowane na różowym papierze (o czym również nie omieszkała napisać).
Dalej jest tylko gorzej. Wśród perypetii związanych ze związkiem w pewnym momencie pojawia się temat ślubu. Wydaje się to naturalne, w końcu dla wielu osób ślub jest istotnym momentem w życiu i kolejnym etapem związku. Dla Nicole ślub jednak wydaje się być sprawą życia i śmierci, bo wspomina o tym swojemu chłopakowi codziennie. Stara się wymusić na nim zaręczyny w każdy możliwy sposób, a kiedy to nie przynosi efektu... postanawia zorganizować ich wesele sama. Bez negocjacji z Kubą, bez jego akceptacji i co najważniejsze, bez zaręczyn.
W tym momencie nie podejmuję się oceny tego zachowania - jest tak absurdalnie dalekie od mojej definicji zarówno zdrowego rozsądku jak i zdrowego związku, że jestem w stanie tylko czuć zażenowanie i współczucie dla Kuby. Przysięgam - ostatnie strony czytałam z tak wielkim niedowierzaniem i zniesmaczeniem, że z jednej strony chciałam odlożyć "książkę", a z drugiej masochistycznie chciałam wiedzieć, czy uda jej się zmusić chłopaka do oświadczyn.
Jak się pewnie domyślacie, udało jej się. Wybrała sobie pierścionek, powtórzyła kilkukrotnie jaki ma mieć rozmiar, a później przeszukiwała mieszkanie chłopaka w jego poszukiwaniu (czy wspominałam o zdrowej relacji?). W trakcie najbardziej wymęczonych zaręczyn w historii świata nawet nie powiedziała tak - zapytała, jak jej chłopak przemycił pierścionek, bo nie zauważyła go w dopasowanym garniturze.
Serio? Czy serio warto było błagać o zaręczyny tak długo i wymyślać niezliczone opcje idealnych oświadczyn, żeby potem zareagować w ten sposób?
Z instagrama wynika, że są razem i mają dzieci, więc widocznie jednak było warto. Ślub się odbył, tak jak zaplanowała go Nicole (jakże by inaczej), zmusiła nawet firmę cateringową do gotowania w jej garażu, żeby uniknąć przewożenia jedzenia.
Cóz. Z lektury wywnioskowałam, że najistotniejszą rzeczą w życiu jest ładne mieszkanie w centrum Warszawy, znajomości, co jest podkreślane na każdym kroku i ślub.
Czy trzeba mieć wiedzę żeby pracować w znanej klinice w Londynie? Nie, wystarczą rekomendacje załatwione po znajomości, napisane przez samą autorkę i tylko podpisane przez profesorów.
Czy związek i ślub muszą być decyzją dwóch osób? Nie, wystarczy jedna uparta dziewczynka i można zorganizować wszystko.
Czy jakikolwiek z tych wniosków jest pozytywny? Nie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Przerażające
Faktycznie świetny materiał na książkę... Jakiś dramat psychologiczny czy coś.

7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-29, 13:54   #3396
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:

Mam pewne obiekcje co do nazywania tego utworu książką - to raczej napisany infantylnym językiem zbiór historyjek, które można opowiedzieć komuś przy piwie. Dodatkowo podzielony co mniej więcej 3 strony nieudolnymi cliffhangerami, mającymi chyba zaciekawić czytelnika. Mnie niestety irytowały.
Stylistycznie mocno średnio, w na siłę instagramowym stylu, bez polotu - trochę jak opowiadanie gimnazjalistki, która tworzy świat, w którym jest bogatą celebrytką.
Nie do końca rozumiem też, co autorka chciała osiągnąc przedstawiając siebie w ten sposób. Na samym początku dowiadujemy się, że z pewnością nie ma problemów z poczuciem własnej wartości. Popada wręcz w megalomanię i egocentryzm zakładając, że każdy student powinien wiedzieć, że jest przewodniczącą Samorządu i ją znać. Szczerze? Ja nie miałam pojęcia kto jest przewodniczącym mojego samorządu zanim do niego dołączyłam.
Dalej jest tylko gorzej - główym powodem, dla którego zwróciła uwagę na swojego obecnego męża była koszula Ralpha Laurena i jachtowe (cokolwiek to znaczy) buty. Autorka opisuje swoje próby zdobycia jego zainteresowania i miłości, nadal nie wierząc, że ktoś może nie być nią zainteresowany, albo - co gorsza - flirtować z kimś innym niż ona.
W swojej ślepej fascynacji Kubą, bo tak ma na imię wybranek mamyginekolog, leci za nim do Tanzanii.
Muszę przyznać, że podziwiam odwagę (ciśnie mi się na usta kilka innych określeń takich jak "brak rozsądku", "lekkomyślność" czy "głupota") - nie każdy byłby w stanie wybrać się w samotną podróż do Afryki. Cały efekt psuje jednak to, że pieniądze na bilet Nicole dostaje bez żadnego wysiłku od taty, a na wolontariat do Tanzanii zamierza polecieć w białych tenisówkach.
Późniejsze strony to próby związania się z chłopakiem, który ewidentnie nie przejawia zainteresowania związkiem z autorką. Jestem w stanie to zrozumieć z wielu powodów, jednak na potrzeby tej recenzji przyjmijmy, że głównym jest fakt, że studiuje on w Londynie.
W pewnym momencie zupełnie szczerze zrobiło mi się szkoda biednej, głupiutkiej Nicole, bez pamięci zakochanej w chłopaku, który ją zdradza. Bardzo szybko jednak współczucie zmieniło się w przejmujące uczucie zażenowania, gdy bohaterka zaczęła opisywać proces "zdobywania" pracy w Londynie.
Po raz kolejny nie byłam w stanie zrozumieć, z jakiego powodu autorka postanowiła wprost przyznać się, że znajomy profesor załatwił jej staż w znanej londyńskiej klinice, co prawie udało jej się zepsuć.
Być może to tylko moja opinia, ale nie jestem w stanie pojąć, jak co najmniej 25-letnia dziewczyna mogła nie wpaść na to, że jeśli ma do przekazania ważną książkę dla ważnego człowieka, o co poprosł ja inny ważny człowiek, nie powinna zostawiać jej w sekretariacie. Nie rozumiem też, jakim cudem tej samej dziewczynie nie przyszło do głowy, że podczas egzaminu ustnego z ginekologii nie wypada chwalić się jednemu profesorowi stażem u innego profesora w Londynie. Cóż, być może jej londyński pracodawca nie bez przyczyny nazwał ją "ładną, ale głupią", gdy czytał jej CV wydrukowane na różowym papierze (o czym również nie omieszkała napisać).
Dalej jest tylko gorzej. Wśród perypetii związanych ze związkiem w pewnym momencie pojawia się temat ślubu. Wydaje się to naturalne, w końcu dla wielu osób ślub jest istotnym momentem w życiu i kolejnym etapem związku. Dla Nicole ślub jednak wydaje się być sprawą życia i śmierci, bo wspomina o tym swojemu chłopakowi codziennie. Stara się wymusić na nim zaręczyny w każdy możliwy sposób, a kiedy to nie przynosi efektu... postanawia zorganizować ich wesele sama. Bez negocjacji z Kubą, bez jego akceptacji i co najważniejsze, bez zaręczyn.
W tym momencie nie podejmuję się oceny tego zachowania - jest tak absurdalnie dalekie od mojej definicji zarówno zdrowego rozsądku jak i zdrowego związku, że jestem w stanie tylko czuć zażenowanie i współczucie dla Kuby. Przysięgam - ostatnie strony czytałam z tak wielkim niedowierzaniem i zniesmaczeniem, że z jednej strony chciałam odlożyć "książkę", a z drugiej masochistycznie chciałam wiedzieć, czy uda jej się zmusić chłopaka do oświadczyn.
Jak się pewnie domyślacie, udało jej się. Wybrała sobie pierścionek, powtórzyła kilkukrotnie jaki ma mieć rozmiar, a później przeszukiwała mieszkanie chłopaka w jego poszukiwaniu (czy wspominałam o zdrowej relacji?). W trakcie najbardziej wymęczonych zaręczyn w historii świata nawet nie powiedziała tak - zapytała, jak jej chłopak przemycił pierścionek, bo nie zauważyła go w dopasowanym garniturze.
Serio? Czy serio warto było błagać o zaręczyny tak długo i wymyślać niezliczone opcje idealnych oświadczyn, żeby potem zareagować w ten sposób?
Z instagrama wynika, że są razem i mają dzieci, więc widocznie jednak było warto. Ślub się odbył, tak jak zaplanowała go Nicole (jakże by inaczej), zmusiła nawet firmę cateringową do gotowania w jej garażu, żeby uniknąć przewożenia jedzenia.
Cóz. Z lektury wywnioskowałam, że najistotniejszą rzeczą w życiu jest ładne mieszkanie w centrum Warszawy, znajomości, co jest podkreślane na każdym kroku i ślub.
Czy trzeba mieć wiedzę żeby pracować w znanej klinice w Londynie? Nie, wystarczą rekomendacje załatwione po znajomości, napisane przez samą autorkę i tylko podpisane przez profesorów.
Czy związek i ślub muszą być decyzją dwóch osób? Nie, wystarczy jedna uparta dziewczynka i można zorganizować wszystko.
Czy jakikolwiek z tych wniosków jest pozytywny? Nie

O kurcze grubo ciekawe czy mężowi podobają sie te ksiązki
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-29, 13:59   #3397
7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Natalia_t, mnie jeszcze ciekawi, jak środowisko lekarskie odnosi się do afiszowana się mamaginekolog na insta znajomością z doktorem Wielgosiem, jakby nie było, wybitnym specjalista i jej szefem. Za moich czasów w szkole takie zachowania nazywało się lizusostwem i wazelina.
Nie wiem jak to afiszowanie się i faktyczna znajomość wygląda, więc nie wiem jak to ocenić. I w moim otoczeniu nikt o niej nie rozmawia - nie ta specjalizacja, ze starszych kolegów mało kto ma insta (ja też nie mam), czyta pudelka itp.
Miałam kiedyś koleżankę marząca o zostaniu ginekologiem i wiem, że ją śledziła, ale to było kilka lat temu, kiedy działalność mamy ginekolog była już dość popularna, ale jeszcze nie była tak kontrowersyjna.

7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-29, 14:22   #3398
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Limonka2738 Pokaż wiadomość
Takie zachowanie jest normalne u nastolatka, ale u dorosłej osoby też bardzo mnie dziwi.
Otóż to
Ale ja jednak w pewnym stopniu naiwnie wierzę, że ludzie z wiekiem mądrzeją, co niestety nie jest prawdą. Gdyby tak było, to tego typu treści by się nie sprzedawały.
Z tego co zrozumiałam ta "książka" to jest historia jej związku? I ona tam opisuje m.in. wymuszanie zaręczyn? To jest niewiarygodne, że ludzie płacą za takie treści. Widać pomimo dostępu do edukacji dalej można być mentalnie garkotłukiem jak przed 200 laty.
chimay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-29, 14:37   #3399
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

IMG_3258.jpg
Z tą mamą gaciolog to w ogóle jakaś grubsza sprawa jest. Dużo info jest w komentarzach na Pudelku. Ten jej mąż był jakiś zdolnym kardiologiem i dzięki super kasie zarabianej na IG przez Nicole rzucił robotę Oboje lekarze, ale żadne z nich praktycznie nie pracuje w zawodzie.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Nuova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-29, 14:41   #3400
squirrelqa
Zakorzenienie

Że też chce się Wam kopać w jej biografii, komentarzach na pudelku i historiach rodzinnych...

squirrelqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-29, 14:48   #3401
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

Cytat:
Napisane przez squirrelqa Pokaż wiadomość
Że też chce się Wam kopać w jej biografii, komentarzach na pudelku i historiach rodzinnych...

Że też chce ci się pisać takie komentarze na fioletowym forum wiadomo o czym

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
melkmeisje jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2021-10-29, 14:51   #3402
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Cytat:
Napisane przez melkmeisje Pokaż wiadomość
Że też chce ci się pisać takie komentarze na fioletowym forum wiadomo o czym

W dziale „plotkowym” Kto by się spodziewał tutaj…plotek?

Jak dla mnie to ta cała insta-lekarka jest bardzo szkodliwa i bardzo dobrze, że ludzie się o niej dowiadują prawdy.

Stary 2021-10-29, 15:01   #3403
_vixen_
Zakorzenienie

Faktycznie sprzedaje jajo wibrujące.
https://mamaginekolog.pl/produkt/jajo-wibrujace/
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-29, 15:03   #3404
I am Rock
lokalna gwiazda

Dostałam sms od paczkowych oszustów z numeru 663 421 073
"Twoja paczka została wstrzymana z tytułu niedopłaty 0,99" itd...
Wiem, że to kant, ale zastanawia mnie jedno, skąd wiedzą, że ktoś czeka na paczkę.

Moja przyszła dzień wcześniej, do tego miałam darmową dostawę, ale dziwić się, że ktoś nieobyty się natnie?
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-29, 15:06   #3405
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
Wiem, że to kant, ale zastanawia mnie jedno, skąd wiedzą, że ktoś czeka na paczkę.

Moja przyszła dzień wcześniej, do tego miałam darmową dostawę, ale dziwić się, że ktoś nieobyty się natnie?

Nie wiedzą. Ale jak wyślą losowo, to ktoś się nabierze, bo akurat czeka.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-29, 15:06   #3406
kasiunia788742
Zakorzenienie

Cytat:

Nie wiedzą, zapewne wysyłają losowo a że sporo ludzie paczek zamawiają to ktoś tam pewnie kliknie, czy wyśle i gotowe.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
kasiunia788742 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-29, 15:10   #3407
I am Rock
lokalna gwiazda

Może to faktycznie tylko zbieg okoliczności.
A już zaczęłam węszyć spisek.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-29, 15:23   #3408
Snowdrop_
Animal Liberation

Cytat:
Napisane przez Nuova Pokaż wiadomość
W dziale „plotkowym” Kto by się spodziewał tutaj…plotek?

Jak dla mnie to ta cała insta-lekarka jest bardzo szkodliwa i bardzo dobrze, że ludzie się o niej dowiadują prawdy.

Z tym raczej się zgadzam, ale zgadzam się też ze Squirrelka, że takie obmawianie całej jej historii rodzinnej czyta się bardzo niemiło.

Snowdrop_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-29, 15:28   #3409
SteveS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snowdrop_ Pokaż wiadomość
Z tym raczej się zgadzam, ale zgadzam się też ze Squirrelka, że takie obmawianie całej jej historii rodzinnej czyta się bardzo niemiło.

Nikt by jej nie obmawiał, gdyby ona sama o tym ciągle nie mówiła.
SteveS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2021-10-29, 15:28   #3410
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:

Akurat dla mnie social media juz dawno powinny zostac po pierwsze uregulowane pod kątem reklam a po drugie duza czesc tych ludzi za bardzo wierzy w swoją wiedze, umiejetnosci itd i tworzy swoj wyimaginowany swiat, bo przeciez nigdy nigdzie nie ma nieprzychylnych komentarzy, giną bo po co sobie psuc profil. A to jest czesto szkodliwe i powinno sie o tym mowic.
Stary 2021-10-29, 15:32   #3411
chimay
Zakorzenienie

Cytat:

Biorąc pod uwagę, jak popularne są zakupy on-line, nie ma w tym nic dziwnego. Dostaję co jakiś czas smsy "okołopaczkowe" i łatwo mi sobie wyobrazić, że ktoś może z rozpędu, nie znając ostrzeżeń w to kliknąć.
Naukowy bełkot miał jakiś czas temu odcinek o oszustach podszywających się pod bank, jak to działa, dlaczego ludzie się nabierają. I jak wyjaśnił, nie trzeba być jakimś ćwierćinteligentem, żeby dać się na takie coś złapać. Wystarczy chwila nieuwagi, zmęczenie, rozkojarzenie i automatyczne kliknięcie w coś.

Edytowane przez chimay
Czas edycji: 2021-10-29 o 15:34
chimay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-29, 15:33   #3412
980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328
Konto usunięte

Cytat:

Serio, ludzie maja nie rozmawiac o zyciu kogos, kto cale to zycie ukazuje w internecie?
980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-29, 15:35   #3413
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ba, o tym życiu nawet książkę wydaje i na tym zarabia.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2021-10-29, 15:38   #3414
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

Cytat:

W sensie, że mamie gaciolog będzie niemiło jak wejdzie na wizaż i to przeczyta? Ojej.
Stary 2021-10-29, 15:41   #3415
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

Cytat:

jak ci nie milo czytac, to nie czytaj.
To nie pierwsza i nie ostatnia insta- gwiazdka wywlekajaca szczegoly prywatnego zycia w social media. Trzeba sie liczyc z tym, ze ludzie beda czytali i beda komentowali, nie zawsze beda to mile komentarze
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-29, 15:43   #3416
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:

No ale ona o tym napisała książkę, więc jak tu nie rozmawiać
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-29, 15:56   #3417
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:

Mojej historii rodzinnej nikt w internecie nie porusza, moze dlatego ze nie prowadze instagrama o zyciu rodzinnym i nie napisalam pamietnika w formie ksiazki?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2021-10-29, 15:58   #3418
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:

jeden z ciekawszych tematów na tym wątku ostatniego miesiaca chyba

Cytat:

wszystko jest publiczne, a sama zainteresowana bez skrępowania opisuje wszystko w internetach
sama nie dba o swoją prywatność, więc czemu my miałybyśmy się tym przejmować? takie są wady życia na świeczniku, które sama wybrała.
Pani_Mada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-29, 16:05   #3419
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

Cytat:
Napisane przez Pani_Mada Pokaż wiadomość
jeden z ciekawszych tematów na tym wątku ostatniego miesiaca chyba

wszystko jest publiczne, a sama zainteresowana bez skrępowania opisuje wszystko w internetach
sama nie dba o swoją prywatność, więc czemu my miałybyśmy się tym przejmować? takie są wady życia na świeczniku, które sama wybrała.

Podejrzewam, że taka atencjuszka wręcz się cieszy, bo jak wiadomo, nieważne jak, najważniejsze że gadają, obserwatorów przybywa, kasa się zgadza i tylko zarobi na oblanym egzaminie. I tak się właśnie te internetowe biznesy kręcą. Więc ubolewać nad nią nie mam zamiaru.

Stary 2021-10-29, 16:05   #3420
this_witch
whatever

Mnie to mega śmieszy, takie ukrywanie konta, bo nagle ludzie się zaczęli interesować. A tak to wszędzie jej pełno
this_witch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości