|
|
#811 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VI
zrób sobie jakąś sałatkę z sosem jogurtowym z gotowanym jajkiem lub tuńczykiem - nie popadajmy w paranoję z tą białkową kolacją ,jeśli będą w tym przeważać warzywa też będzie git.
|
|
|
|
#812 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
postaram się zastosowac do Twoich rad |
|
|
|
|
#813 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Są oleje do smażenia, np nasz poczciwy "Kujawski", czy jakikolwiek inny olej opisany jako "uniwersalny" albo "do smażenia i pieczenia". Moze być z czegokolwiek. To nie jest tak, ze zdrowe oleje to tylko oliwa i ten z winogron. Każdy olej/oliwa tłoczone w niskich temperatyrach są zdrowe, słonecznikowy ma więcej NNKT niż oliwa, ale to oliwa chroni kobiety przed rakiem piersi, lniany ma unikalne kwasy Omega3, dyniowy chroni skóre przed słońcem itd, itp. fhancuzeczka: Cytat:
Co Cię przeraża w 2200 kcal? Przeciez to _norma_ dzienna dla kobiety nie obciążonej cięzką pracą ani treningiem. Nie chcę dociekac ile masz lat, ale młodzież rosnąca, rozwijająca się, obarczona nauką (mózg spala kalorie tak samo wydajnie jak mięśnie, robiono badania, osoba intensywnie pracująca umysłowo, spala tyle samo co "gościu-men" machający tyle samo czasu łopatą !) powinna zjadać dziennie jeszcze więcej żeby się parwidłowo rozwijać. A w jakim celu w ogóle te kalorie liczysz? ![]() Kika 171: obiecuję naskrobać wieczorem na ten temat.
|
|
#814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na kolację może jakaś sałatka :grecka albo z kurczakiem, jajecznica lub omlet z przewaga białek też będzie dobrym pomysłem, masz racje nie mozan ciągle tuńczyka i wieśniaka jeść
|
|
#815 |
|
Rozeznanie
|
Dziekuję wszystkim za odpowiedzi
No to zrobię sobie jakąś sałateczkę z kurczakiem na kolacje A na R mozna troszeczkę octu winnego do sałatki na kolację dolać? Tak bardzo lubię sałatki z octem winnym
|
|
|
|
#816 |
|
Konto usunięte
|
Dzisiaj W
grahamka z odrobiną masła, sałatą, serkiem zółtym, wędlinką z indyka i ogórkiem kwaśne jabłuszko własnie w przygotowaniu: 6 -7 kotletów sojowych, peperonata (cebulka, czosnek, papryka, pomidory, troche oliwy, bazylia)troche utartego serka zółtego może potem będzie serek wiejski lekki i jabłuszko pewnie
|
|
|
|
#817 |
|
Zakorzenienie
|
Moj dzisiejszy jadlospis - mam nadzieję, że ocenicie i powiecie na co jeszcze dziś mogę sobie pozwolic? Bo chyba trochę kcal mi się uzbieralo....
![]() na śniadanko tuńczyk w sosie pomidorowym + bułka z ziarnami potem arbuz a na obiad: ciabatta przekrojona na pół i do środka wepchnięty ( ) tuńczyk + pół puszki groszku konserwowego + 1 łyżeczka majonezu + siemię (sypane na oko). Wiem, że ten obaid jest trochę nie teges, ale to akurat miałąm pod ręką ![]() co jeszcze mogę zjeść dzisiaj? Obiad byl bardzo przeładowany? Mam jeszcze jabłka, śliwki... Ale po 16 nie bardzo? Dodam, że jestem na R. a przynajmniej staram się, żeby tak było
|
|
|
|
#818 |
|
Rozeznanie
|
Moja dzisiejsza R (tylko z nazwy)
1. wielka grucha, jabłko. 2. wiejski lekki 45 minut wfu 3. panga na teflonie, szpinak mrożony chyba z kilogram śliwek, jabłko 4. makrela wędzona strasznie dużo owoców jem, może przez to nie chudnę. ;[
|
#819 |
|
Rozeznanie
|
MoniczkaaSnk moim zdaniem się głodzisz...
zamień troszkę tych owoców na coś bardziej wartościowego. Super że jesz duzo owoców ale trzeba też jeść coś innego!!!
|
|
|
|
#820 |
|
Zadomowienie
|
U
I. (po godz.13 jako,żem późno wstała) Danio Intenso Musli, garść BF, Kinder Bueno, Ricore ze śmietanką -500 40 min. spaceru II.Moc Warzyw ziemniaczana,5 małych krakersów razowych z dod.oliwy i ziół-160 + wspomagawczo kapsułka Ecomeru z omega-3 ![]() III. Ponad połowa porcji GreenWay'owskiej kofty indyjskiej ->2 smażone kulki twarogowe ,trochę kaszy gryczanej z sosem śmietankowo-pomidorowym. mini surówki ;z marchwi,buraka, surowych brokuł (ble ;/), 13 szt. pistacji- 320 Dojdzie: IV. Lód Magnum Almond, 2razowe herbatniki z kawałkami daktyli i śliwek,mała brzoskwinia, kilka winogron, Ricore z mlekiem- 500 V. Serek Wiejski lekki, ogórek,pomidor ,musztarda ,i cienki wafel orkiszowo-ryżowy -150 |
|
|
|
#821 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A to pierwsze to nie jest nawet posiłek, to same owoce.
|
|
#822 |
|
Rozeznanie
|
R
Ś: -placek na bazie pł. owsianych z 2 bialkami i 1 zoltkiem -1/3 banana -1 lyzeczka dzemu light IIŚ: -kromka chleba zytniego -danio ogorkowo-czosnkowe 60g(100g ma 106kcal) O: -piers z kurczaka KFC (ma najwiecej miesa i najmniej panierki) - troche salaty i pomidora z odrobina sosu czosnkowego - 3 malutkie stripsy(1 ok 30kcal) -kilka sztuk frytek (z 6) D: -garsc orzechow -maly lod (100kcal) K: -niewiem czy jesc kolacje, bo jesli juz przekorczylam 1000kcal to chyba ja sobie daruje lub zjem marchewke ? Prosze o ocenę ![]()
|
#823 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pe.Es. Trochę za mało na sniadanko,.. pewnie przez to wpadły te śliwki po obiedzie.
|
|
|
|
|
#824 |
|
Rozeznanie
|
No włśnie MoniczkaaSnk ile masz wzrostu że chcesz wazyc 47kg
|
|
|
|
#825 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a gdzie IIś, P ?? brakuje NNKT, ile kcal tygodniowo dodajesz?? Cytat:
ale twarożek, serek etc. Cytat:
|
|
#826 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a moj dzisiejszy jadlospis wyglada tak (U):
Razem: 1480kcal
|
|
|
#827 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
nie chce wyjsć na hipokrytke ale jakoś rzuciło mi sie to w oczy. Niech inne dziewczęta ocenią czy mam racje. |
|
|
|
|
#828 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Całe 1000 kcal.... tyle potrezbuje organizm na samo funkcjonowanie jako takie- na oddychanie, prace narządów wenetrznych... a gdzie tu jeszcze codzienne czynności i wysiłek? Miałaś się zdrowo odchudzać....
|
|
#829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(mówię serio - żal mi Cię. a nie chudniesz bo masz rozwalony metabolizm )
|
|
|
#830 |
|
Wtajemniczenie
|
Po podsumowaniu dnia (wcześniej pisałam co zamierzam, a teraz mogę napisać co było):
śniadanie (7:30): drożdżówka z powidłami w pracy(9-17):banan i brzoskwinka po pracy (17:30) jajko sadzone, malutki kalafior, 3 ziemniaczki i pół kubka kefiru kolacja: kromka chleba razowego z serkiem feta light i 3 plasterkami pomidorka.
|
#831 |
|
Zakorzenienie
|
moj jutrzejszy (taki mam plan):
owsianka + siemię (niestety mleko 3.2 %, bo nie bylo mniej w sklepie, a mama wzięla co było )+ bułka z ziarnamiśliwki może jakieś jabłko ![]() warzywa na patelnię 450 g (rozbite na 2 obiadki co 3 godz) wieśniak na kolację chyba czegoś tu brakuje? Ale to śniadanie chyba trochę kcal złapie... |
|
|
|
#832 |
|
Wtajemniczenie
|
ines25 dziękuję za odpowiedź
ja raczej znam zasady R i oczywiście wiem że owoce w drugiej części dnia to nie najlepszy pomysł,ale nie mogłam się powstrzymac jadłospisy chcę zamieszczac żeby ewentualnie pokorygowac błędy,dziś nie napiszę bo zaliczyłam porażkę na R,najadłam się racuchów z jabłkami do bólu brzucha..wstyd się przyznac
|
|
|
|
#833 |
|
Zakorzenienie
|
U
6:30 Wstaję 7:00 Duża kromka chleba ciemnego z wędliną, tofu i pomidorem 8:05-9:45 Dwa w-fy 11:30 Mini grahamka 14:15 Średnia porcja spaghetti (ale bez żadnego sera, ile tak właściwie kcal ma spaghetti?) ~2 wafle orkiszowe~ 18:30 Jabłko 19:00 Kromka pieczywa tostowego żytniego z plasterkiem wędliny i jajkiem ; jabłko |
|
|
|
#834 |
|
Rozeznanie
|
To może i ja...
![]() R śniadanie: 2 lyzki owsianki + 2 garsci płatków wielozbożowych (13g cukru.. i tu mam pytanie to więcej/mniej niz w fitnesach?) zalane kefirem 0% tl. + kilka borówek + marchewka. II sniadanie ; Alpro soya karmelowa 125g. 6 sliwek. Obiad 80 g łososia smażonego na teflonie + cukinia,kalafior cebulka + kilka ogórków konserwowych. podwieczorek: Kromka Wasy zytniej + 50 g jogurtu nat.0%tl. Kolacja: serek wiejski lekki 150 g z przyprawą do piernika + ... duzy pomidor.
|
|
#835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poza tym prawie zero warzyw i kompletne ZERO nnkt!
|
|
|
#837 |
|
Rozeznanie
|
nie, nie byl mały bo warzyw bylo duzo. Wydaje sie byc małym bo nie ma ryżu, makaronu itp ale łosoś za tłusty zeby tak laczyć śmiało:P
|
|
#838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#839 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#840 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Serek, tuńczyk, serek, tuńczyk... anemia, wypadające włosy, problemy z cerą, problemy z sercem, problemy z miesiączkowanie, brak możliwości zajścia w ciążę w przyszłości.... czy chociażby wizja tego, że w wieku 40 (za sprawą rozwalonego metabolizmu) będziesz ważyła 140 kg.... uwierz, całe zycie nie da się jeść tylko seków Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:52.

postaram się zastosowac do Twoich rad
Ja smaże na oliwie z oliwek lub z pestek winogron. Czyli źle
) z rzodkiewką, pomidorkami koktajlowymi i czerwoną papryką.
Taką późniejszą kolacje, wiec samo białko... Wszystkie propozycje mile widziane bo dzis robie duze zakupy. Mogę kupic cokolwiek 
(cebulka, czosnek, papryka, pomidory, troche oliwy, bazylia)
) tuńczyk + pół puszki groszku konserwowego + 1 łyżeczka majonezu + siemię (sypane na oko). Wiem, że ten obaid jest trochę nie teges, ale to akurat miałąm pod ręką 

) 6 zbóż, pol pomidora, marchew (240)
ja raczej znam zasady R i oczywiście wiem że owoce w drugiej części dnia to nie najlepszy pomysł,ale nie mogłam się powstrzymac