|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1441 | |
BAN stały
|
Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 63
Cytat:
nie zabraniam Ci przecież przebijania jak masz taka ochotę |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1442 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może. Ale byłam na izolatce i wychodziłam tylko na te wspomniane badania. Czy taki wymaz mogę tez sama zrobić? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1443 |
Konto usunięte
|
Czy, któraś z Was bardzo źle znosi owulację? Nawet gorzej niż sam okres?
Od 3 dni źle się czuję. Zaczęło się w pt i najpierw myślałam, że to jakieś przeziębienie mnie bierze. Bolały mnie wszystkie mięśnie, stawy, kręgosłup. Miałam mdłości, brak apetytu, musiałam leżeć bo jak tylko wstawałam na nogi, to robiło mi się słabo. Po każdym kęsie jedzenie, bolał mnie od razu brzuch. Już prawie zaczynałam spisywać testament ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1444 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wydaje mi się, ze można zrobić wymaz odpłatnie, bez skierowania, w laboratoriach. Musiałabyś sprawdzić gdzieś w okolicy miejsca zamieszkania jakie są laboratoria i czy oferują wymaz bez skierowania. Link bezpośrednio nie działa, trzeba pousuwać "_" https://www.d_o_z/czytelnia/a13095-Wymaz_z_gardla_-_ile_kosztuje_badanie_i_g dzie_mozna_je_wykonac Edytowane przez 72f264f1cd165e2b94e38888adc60ec5afe5a0b8_658382a5e67ad Czas edycji: 2021-11-21 o 12:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1445 | |
cat lady
|
Cytat:
![]() A wszelkie obtarcia to te plastry comped które przewinęły się wyżej, ale w wersji "dla aktywnych" to zlooooto. Te standardowe mi się gorzej sprawdzają. Tylko trzeba parę dni w tym pochodzić i koniecznie nakleić po dezynfekcji rany. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1446 |
Zakorzenienie
|
[1=72f264f1cd165e2b94e3888 8adc60ec5afe5a0b8_658382a 5e67ad;89005320]Wydaje mi siÄ, ze można zrobiÄ wymaz odpÅatnie, bez skierowania, w laboratoriach. MusiaÅabyÅ sprawdziÄ gdzieÅ w okolicy miejsca zamieszkania jakie sÄ
laboratoria i czy oferujÄ
wymaz bez skierowania. Link bezpoÅrednio nie dziaÅa, trzeba pousuwaÄ "_"
https://www.d_o_z/czytelnia/a13095-Wymaz_z_gardla_-_ile_kosztuje_badanie_i_g dzie_mozna_je_wykonac[/QUOTE] Dziękuje. Sprawdzę ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1447 |
Zakorzenienie
|
[1=837577522c61f12fd19d267 21bfa89a63d19e6ec_63eec38 21f71b;89005316]Czy, któraś z Was bardzo źle znosi owulację? Nawet gorzej niż sam okres?
Od 3 dni źle się czuję. Zaczęło się w pt i najpierw myślałam, że to jakieś przeziębienie mnie bierze. Bolały mnie wszystkie mięśnie, stawy, kręgosłup. Miałam mdłości, brak apetytu, musiałam leżeć bo jak tylko wstawałam na nogi, to robiło mi się słabo. Po każdym kęsie jedzenie, bolał mnie od razu brzuch. Już prawie zaczynałam spisywać testament ![]() Ja tak miałam 2 razy w życiu. Prawie zemdlałam podczas owulacji, silny ból brzucha, diagnozowana byłam pod kątem zapalenia wyrostka robaczkowego itp. okazało się, że była to owulacja. Trwało to u mnie 2/3dni. Nie miałam żadnej torbieli itp., bo też brano pod uwagę, czy np. nie pękła jakaś. ![]() Wysłane z mojego ASUS_I006D przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1448 |
Zakorzenienie
|
[1=837577522c61f12fd19d267 21bfa89a63d19e6ec_63eec38 21f71b;89005316]Czy, któraś z Was bardzo źle znosi owulację? Nawet gorzej niż sam okres?
Od 3 dni źle się czuję. Zaczęło się w pt i najpierw myślałam, że to jakieś przeziębienie mnie bierze. Bolały mnie wszystkie mięśnie, stawy, kręgosłup. Miałam mdłości, brak apetytu, musiałam leżeć bo jak tylko wstawałam na nogi, to robiło mi się słabo. Po każdym kęsie jedzenie, bolał mnie od razu brzuch. Już prawie zaczynałam spisywać testament ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1449 |
Zakorzenienie
|
chciałabym upiec na Święta piernik dojrzewający może macie sprawdzony przepis?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1451 | |
Konto usunięte
|
Jak najszybciej rozmrozic mieso mielone? Wlozylam do zimnej wody ale to chyba potrwa.
Chcialabym tak za godzine zaczac smazyc, to sa 2 woreczki po 250 gram, czy ewentualnie jak sie nie do konca rozmrozi to mozna rozmrozic na patelni juz smazac? (Podobno nie mozna, ale w sumie nie wiem czemu). Mam opory przed rozmrozeniem w mikrofalowce, ale moze moglybyscie mnie uspokoic ze bedzie ok? ![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
Poza tym polecam youtube czy instagram taki jak Po Taniosci i Moje na wierzchu, dziewczyny bardzo fajnie pokazuja, jak mozna sie lepiej zaczac obchodzic z pieniedzmi. Polecam ci tez aplikacje blix, nie chodzi o to, zeby latac po calym miescie i szukac promocji i kupowac tego nie wiadomo ile, ale jesli np. wiesz, ze jecie 6 kostek masla w miesiacu, pierzecie w konkretnym proszku czy uzywacie konkretnego antyperspirantu, to rownie dobrze mozna kupic po kilka sztuk jak akurat sa o 50% tansze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1452 |
Zakorzenienie
|
[1=742bd6bdde1307502cba7e1 26292911bf766cf73_61f3325 774e32;89005456]Jak najszybciej rozmrozic mieso mielone? Wlozylam do zimnej wody ale to chyba potrwa.
Chcialabym tak za godzine zaczac smazyc, to sa 2 woreczki po 250 gram, czy ewentualnie jak sie nie do konca rozmrozi to mozna rozmrozic na patelni juz smazac? (Podobno nie mozna, ale w sumie nie wiem czemu). Mam opory przed rozmrozeniem w mikrofalowce, ale moze moglybyscie mnie uspokoic ze bedzie ok? :.[/QUOTE] Będzie ok ![]() Jak wpisujecie wydatki to jak to robicie: każda rzecz oddzielnie? Czy może ogólnie: spożywka X0 PLN? Przeraża mnie szczegółowe rozpisywanie, zawsze mnie to pokonało gdy próbowałam, a w sytuacji gdy dwie osoby robią zakupy to wydaje mi się wręcz niemożliwe. Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1453 |
zielony stworek
|
Budżet domowy przesunęłam tutaj
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1237376 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1454 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1455 |
Zakorzenienie
|
Jaki % wełny w swetrach już jest dla Was ok?
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1456 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1457 | |
zielony stworek
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1458 |
Zakorzenienie
|
Właśnie mam golf 100% wełny i jest super. Myślałam, że przy mniejszej ilości wełny też już będzie ok. Może zejdę do tych 80%
![]() Choć mam kilka ciuchów sportowych z merino, ale nie 100% i już różnice czuję przy treningach/wyjściach w góry, ale to zupełnie inne ubrania, więc na tym nie chciałabym się opierać. Sent from my SM-G970F using Tapatalk
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1459 | |
zielony stworek
|
Cytat:
Wełna powoduje, że skóra oddycha. Na pewno nie ma sensu inwestować w coś co ma np. 20% wełny. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1460 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego ASUS_I006D przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#1461 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak, w 20% wełny nie wierzę ![]() Dzięki za opinie ![]() Sent from my SM-G970F using Tapatalk
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1462 |
Zakorzenienie
|
Pytanie do kociarzy. Czy dostanę jakaś dobra składowi karmę za 150zl. Nie licząc dostawy w ilości 60x400 g?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1463 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1464 |
Zakorzenienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;89005958]0%
Zaprzestałam prób jakiś czas temu, wszytko co najmniej gryzie Sent from my SM-G973F using Tapatalk[/QUOTE] U mnie obecnie też. Co prawda merino mnie nie gryzie, ale nie widzę żadnych plusów, które skłoniłyby mnie do cackania z tym materiałem tak, jak tego wymaga. Napis "wełna" mnie odstrasza od kupna. Edytowane przez chimay Czas edycji: 2021-11-21 o 19:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1465 | |
Czarna owca
|
Cytat:
![]() Sent from my M2101K6G using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1466 |
Zadomowienie
|
Niedaleko mojego rodzinnego domu jest sporo osób, które śpią na dworze. Do tej pory zostawiałam im koce, wodę, kanapki, jednak nie jestem pewna czy takie zwykłe koce są dobre, noce są wilgotne, więc pod takim kocem pewnie jest zimno.
Co można kupić zamiast koców? Co można im kupić do jedzenia? Niestety nie będę już mogła robić nic na bieżąco, więc chcę zostawić w altanie coś co się szybko nie zepsuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1467 |
Zakorzenienie
|
Jako naczelna zmarzlina Wizażu nie marznę mniej w wełnie. Z naturalnych materiałów okryć wierzchnich puch/pierze bije wełnę na głowę w kwestii grzania. Zaś czy mam czapkę/rekawiczki/skarpety z wełny czy innego materiału - i tak marznę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1468 | |||
Zakorzenienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;89005958]0%
Zaprzestałam prób jakiś czas temu, wszytko co najmniej gryzie Sent from my SM-G973F using Tapatalk[/QUOTE] ![]() Cytat:
Cytat:
Mam programy na wełnę w pralce i suszarce, jadę jednak ja maszynką do golenia po jakimś czasie, a nie wyczesuje, tak jak się powinno, więc nie mam trudności z jakimś specjalnym traktowaniem. Sent from my SM-G970F using Tapatalk ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
![]() Sent from my SM-G970F using Tapatalk
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1469 |
Zakorzenienie
|
Jak długo przed badaniem krzywej cukrowej nie należy pić kawy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1470 |
zielony stworek
|
Rano, na czczo robię.
Żadnej kawy tego dnia, a na wieczór raczej też nie piję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:26.