![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Męski zapach na jesień, na dzień.
Witam!
Przeczytałem praktycznie wszystkie posty na temat męskich perfum. Tu są zapachy które używam obecnie: http://img515.imageshack.us/my.php?image=perfumyep8.jpg Tak jak w temacie szukam męskich NA JESIEŃ, NA DZIEŃ.. Na wieczór mam trochę za dużo. W tej chwili, spełniających ten warunek pozostaje mi tylko Nemo i Eternity. Trochę za mało.... Wiek 25lat. Szukam jakiś nieczęsto spotykanych, tj. takich, które można kupić np. w Douglasie czy Sephorze, ale nie np. Bossa czy Lacoste które są najczęściej eksponowane i kupowane. Chodzi mi, tu prośba do Pań; o takie dyskretne zapachy, które zwracają waszą uwagę... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Męski zapach na jesień, na dzień.
ja uwielbiam męski Mont Blanc....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Nie jestem panią, ale mimo wszystko polece:
1. Chanel Allure - znany, ale ze wzgledu na cenę, raczej mało popularny. Zapch jaby stworzony z myślą o jesieni 2. Dune Men - klasyk, troche oklepany, ale jest typowo na pzadziernik, listopad 3. Mexx Perspective - moje jesienne odkrycie Ja na tegoroczną jesien/zimę sprawiłem sobie Gucciego Pour Homme, ale chce dokupić jeszcze M7 i odnowić Gaiaca. W Rossmanie za 50 zł możesz kupic Color Men od Benettonu. Polecam, tym bardziej ze promocja taka nie zdarza sie codzien. A zapomniałbym. Niuchnij w perfumerii Amarige od Givenchy. Kobiecy, ale za poleceniem jednego gościa z tego forum kupiłem i jest super. Taki na złotą jesień. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
no i witamy kolejnego perfumaniaka
![]() clevland, przepiekna kolekcja ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Powoli zaczynam tworzyć sobie listę co kupić. Niestety jej weryfikacjia jest czasochłonna. Dobierając zapach mogę posługiwać się tylko swoją skórą ponieważ na "papierze" jest on trochę inny.
Ostanio testowałęm: XS Paco Rabanne, Carolina Herrera for man (pierwszy z jej zapchów, podobny jest BOSS z flakonem w stylu militarnym), Egoist Platinum. Najlepiej trzymała Carolina Herrera. Egoist Platinium jest taki średni, ale muszę jeszcze raz dać mu szansę. Poszukam XS Extreme ponieważ ten zwykły jest płaski. Dzisiaj idę na koleją wycieczkę. Napiszę co testowałem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Koniecznie wypróbuj Tumulte pour Homme Christian Lacroix - moje ostatnie odkrycie, a TŻ urzeczony tą "odą do cedru"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Clevland, masz imponującą kolekcję
![]() ![]() Ja zaproponuję Ci: - Dunhill Men (brązowy) - Dunhil Desire for a Man (czerwony flakon; zapach świetny, ale kojarzy mi się raczej z latem) - Polo Black - Declaration Cartier - Bulgari Black (do upolowania na Allegro) - Fendi Theorema Uomo - Nina Ricci Memoire d'Homme - Guerlain L'Instant Pour Homme - Rive Gauche YSL Cytat:
- http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...6&postcount=88 - http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...0&postcount=95 Pozdrawiam! ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Dzięki. Bardzo lubię te ciepłe zapachy, oraz efekt jaki wywołują na kobietach.
Szczególnie Heaven (choć jest kilka podobnych zpachów) oraz Envy i Magnetizm... Ciężko jest jednak chodzić tak na codzień nawet "lekko pryśnięty". poza tym nie lubię mocno pachnieć i na codzień i na wieczór. Tak więc na dzień musi być coś ekstra i unikalne, ale nie mocne jak na wieczór. Muszę się w związku z tym przełamać i kupić coś bardziej lekkiego... Dlatego staram się "załamywać" swój lekko "drzewny" nos czymś innym np. w tej chwili podchodzę któryś raz pod Egoiste Platinium. Trzeba wchodzić na inne stopnie zapachowe. Mam już wstępną listę (plus powyższe posty). Z tym że prosiłbym o uwagi jeżeli któryś z poniższych jest wyjątkowo mocny bądź typowo letni: life by esprit Jil Sander for Men Gucci Rush Gucci pour homme Memoire D'Homme Niny Ricci Zanzibar Van Cleef & Arpels Givenchy pour Homme Dunhil Desire Bvlgari Extreme- Escada Casual Friday Truth Calvina Kleina Duel Annick Goutal Chanel Platinum Egosite ROMA for men - LAURA BIAGIOTTI Rykiel Homme Be CK Mont Blanc Chanel Allure Dune Men Mexx Perspective Color Men od Benettonu Dunhill Men (brązowy) Polo Black Declaration Cartier Bulgari Black (do upolowania na Allegro) Fendi Theorema Uomo Nina Ricci Memoire d'Homme Guerlain L'Instant Pour Homme Rive Gauche YSL Edytowane przez Clevland Czas edycji: 2006-08-23 o 13:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Dzisiaj się wybieram ale ręce mam tylko dwie a listę jak widać długą...
W sumie to to wybieranie (tak między ustami a brzegiem pucharu) jest najfajniejsze. Oczywiście satysfakcjia z udanych zakupów jeszcze większa. Teraz z ciekawością wyglądam Cacharel Amore pure homme |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Dzisiaj testowałem na rękach:
Gucci pour homme- bardzo ciekawy zostaje! XS Black - lekko truskawkowy - DSQ Platinum Egoist- podobnie "kwaśnie" może nie rozmarynem pachnie mój Casran. (Kupię przy innej okazji) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Declaration jest ciepły i delikatny; ja go lubię, zwłaszcza wyczuwalne dla mnie nuty słonecznika. Jesiennym gościem, który się pojawił na mojej półce, jest zaś Pocałunek Smoka, który koresponduje z naturalnym zapachem mojej skóry i pięknie się na niej rozwija.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Ostatnio testowałem:
Guerlain L'Instant Pour Homme Hugo Boss Soul Micallef Gaiac Micallef Aoud -Guerlain mnie niczym szczególnym nie zachwycił. -Gaiac mnie "zmulił"- kościelne kadzidła i trochę słodyczy przekroczyły nawet moje uwielbienie do tego rodzaju zapchów. Psiknąłem delikatnie ale zapach niesamowicie intensywny. Na tyle że umyłem przedramię wodą z mydłem i mimo to dalej było go czuć. -Aoud mnie "odrzucił", nie dałem mu nawet szans na rozwinięcie się na mojej skórze... -Hugo Boss Soul dosyć ciekawy. Nie pachnie inensywnie ale jest stonowany. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
a mnie L'INSTANT DE GUERLAIN Pour Homme Eau Extreme zachwycił
![]() Działa chyba uzależniająco ![]() ![]() Ale już zamówiłem flakonik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#19 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
W takim razie sprawdzę Présence na swojej skórze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Jil Sander form men vs Chanel Allure
Sander niczym mnie nie zachwycił a dodatkowo szybko się ulotnił z mojego nadgarstka. Allure, rewelacyjny, utrzymuje się długo. Tak się zastanawiam czy jest odpowiedni na jesień? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem Chanel Allure wprost idealnie pasuje do jesieni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Allure trzyma się na moim nadgarstku już 24 godziny.Psiknąłem w ilości "0,5 promila" (byłem w marynarce więc nacisnąłem tylko mniej niż pół, aby do rękawa mi nie spłynęło) .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
Lacoste Men
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
Chodzi ci o ten zapach?
http://www.osmoz.com/encyclo/marques...NGUE&LANGUE=FR |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
Clevland-tak dokladnie o ten,cudowny...
![]()
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Męski zapach na jesień
Jaki zapach proponujecie na chłodniejsze dni końca roku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Męski zapach na jesień
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Sprawdź L'instant de Guerlain i Laura Biagiotti Roma Uomo.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Givenchy Pi? Bvlgari Black?
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
o tak, Bvlgari Black, tym kocem wanili zagaszonej nuta sandalowca i ambry, kazda zmarznieta kobieta chce sie przykryc ;-)
( meskim kocem, rzecz jasna ![]() Pour Homme Soir tez ladniej sie uklada w zimniejsze dni, nizli w te spalone sloncem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.