|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 14
Jakie ministerstwo taki poziom
Juz nie mówiąc o porównaniu dostępu do danych wrażliwych do oceny ubioru ![]() A kysz tfu! |
|
|
|
|
#692 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;89036750]Do onkologa, ginekologa i psychiatry nie trzeba skierowania.To, że na to jedno skierowanie można zapisać się tylko do jednej poradni, więc nie ma sytuacji, że jeden pacjent umawia się w pięciu różnych poradniach, z tego wybiera jedną a pozostałych czterech wizyt nie odwołuje i zajmuje w ten sposób terminy i kolejka sztucznie się wydłuża.
Jak ktoś ma jakąś chorobę przewlekłą i potrzebuje regularnych wizyt co jakiś czas, to oczywiście nie potrzebuje skierowań na każdą wizytę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]To nieodwolywanie i blokowanie wizyt bardzo ładnie mogłoby ukrócić podejście ze Szwajcarii - pobieranie małej kwoty za rezerwację terminu, która później jest oddawana (chyba, bo tam jest takie połączenie trochę państwowej, trochę doplacanej prywatnej służby zdrowia). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#693 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
te e-skierowania miały ponoć ukrócić taki proceder, że ludzie się zapisują na jedno skierowanie do kilku miejsc. tyle że to chyba pic na wodę, bo gdy ja się rejestrowałam to nikt mnie o żaden numer skierowania nie pytał. dopiero w dniu wizyty, na recepcji. więc teoretycznie nadal mogłam się zapisać do kilku miejsc i czekać gdzie mnie przyjmą szybciej |
|
|
|
|
|
#694 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mnie akurat pytali o kod z e-skierowania podczas rejestracji (miałam skierowanie na badanie). Ale mam marne doświadczenie - kojarzę, że otrzymałam dotąd tylko jedno e-skierowanie (poza tymi dwoma na szczepienia covidowe) .
|
|
|
|
|
|
#695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to zostaje jedno - stworzyć system on-line, który ogarnia każdy szpital, każdego specjalistę i każdą przychodnię i na podstawie peselu rezerwować terminy. No nie wierzę, że lecimy w kosmos, a systemu zapisów do lekarza nie możemy ogarnąć... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Działają świetnie, wystarczyłoby tylko chcieć.
|
|
|
#697 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
aplikacja luxmedu śmiga aż miło, bardzo sprawnie idzie zapisywanie się i szukanie terminów. na pewno dałoby się coś podobnego, nawet bardziej okrojonego, wdrożyć do publicznej służby zdrowia no ale to trzeba byłoby mądrze zarządzać budżetem państwa, żeby znaleźć na to środki. czyli w polsce nie ma szans
|
|
|
|
|
|
#698 |
|
Zakorzenienie
|
Prosze, powiedzcie, że to fake
![]() ![]() ![]() https://wydarzenia.interia.pl/raport...ze,nId,5707036 "Obowiązek noszenia maseczki FFP2 w prawie całym domu, z którego wyjść nie mogą nawet zaszczepieni i ozdrowieńcy - to niektóre z reguł kwarantanny wprowadzonych przez władze Austrii. Stosuje się je tylko względem osób podejrzewanych o zakażenie Omikronem, czyli nową mutacją koronawirusa." Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#699 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#700 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#701 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#703 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może jest to po prostu zalecenie/rada MZ w Austrii. No nie wierzę w taki przepis. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#704 |
|
BAN stały
|
widziałyście, że naukowcy artykułu z nature, którzy pisali o amantadynie jako leku na covid już wprowadzili sprostowanie?
poniżej link i krótkie podsumowanie, jeśli się komuś nie chce czytać całości (fakenews, ale podsumowanie prawdziwe - można sobie z linkiem sprawdzić) polecam ![]() https://www.nature.com/articles/s42003-021-02940-2
|
|
|
|
|
#705 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
https://www.derstandard.at/story/200...-strenger-wird |
|
|
|
|
|
#706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie miałam siły i ochoty się wykłócać, więc machnęłam ręką i przyszłam z poprawnym skierowaniem za parę dni. Jak mi zależy, aby coś załatwić, wybieram numer na telefonie i go zapętlam. Czasem uda mi się wbić po 40 minutach albo dłużej. Ale w sumie dla mnie żaden problem, mam home office, darmowe minuty, 8 godzin w pracy. |
|
|
|
|
|
#707 |
|
Zakorzenienie
|
O ludzie, jaki plan!
Rząd chce wprowadzić ustawę, która będzie pozwalała pracodawcy weryfikować pracowników pod względem covid, I w efekcie tego np: - wysyłać na hm (nuda) Lub UWAGA! - przesuwać na inne stanowisko z (UWAGA!!!) pensją adekwatną do nowego stanowiska. Co na moje oznacza, ze pensja będzie mogła być obniżona. No nie wierzę, co za szach - mat. Bezpieczny plan, bo ogólnie pracujący tez nie są za bardzo znaczącym targetem wyborczym PiS.
|
|
#708 |
|
Konto usunięte
|
Ciekawa propozycja - znów inna od poprzednich w tym temacie.
Zobaczymy czy przejdzie w takiej formie. Chyba jeszcze w grudniu miała trafić do Sejmu? |
|
|
|
|
#709 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś rekord zgonów : 660 osób.
Lekarz w radio opowiada jakieś koszmary, np. mają pacjenta który trafił do szpitala z covidem we wrześniu i nadal musi tam być ze względu na zapotrzebowanie na tlen. Nie jest w stanie żyć poza szpitalem. Lekarze boja się, ze obecnie dla niego najwyższym zagrożeniem jest zakażenie się jakaś infekcja szpitalną i w wyniku tego smierć. Tym niestety skutkuje długotrwały pobyt w szpitalu.
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#711 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#712 |
|
Konto usunięte
|
A wymyślili coś szczególnego o tym kiedy należy wykonać test jeśli domownik ma pozytywny wynik?
|
|
|
|
|
#713 |
|
Raczkowanie
|
Chciałam zrobić sobie badanie przeciwciał po przejściu zakażenia koronawirusem, mija 5 tydzień od wystąpienia objawów. W medicover znalazłam takie badanie:
P-ciała p/wirusowi SARS-CoV-2 całkowite ilościowo i takie: P-ciała p/wirusowi SARS-CoV-2 IgG ilościowo czy to bez znaczenia które wybiorę? |
|
|
|
|
#714 |
|
Zakorzenienie
|
No i dobrze, chcą zeby się ludzie nie tłoczyli, niech dadza kasę co ją trwonią na robienie katastrofy ekologiczne na MierzeiWislanej, na niby lotniska do wywlekania kasy z budżetu, na Rydzyka i debilne programy w TVpaństwowej i puszczą więcej pojazdów zbiorkomu. W pierwszej fali już była szopka: wycofali sporo kursów bo covid, zrobili obostreznie chyba co 2 miejsce zajęte bo Covid i tym sposobem ludzie sie cisneli i tłoczyli w zbiorkomie jak nigdy przedtem. No przeciez nikt nie jezdzi dla rozryki, tylko z potrezby, np. dojechania rano do roboty a potem wrócenia do domu.
|
|
#715 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie jest prywatna komunikacja. I teraz jeździ połowa busów. Skoro da się upchnąć wszystkich w mniejszej ilości busów to co z tego że drzwi się nie domykają.
Za to policja kontroluje maseczki w busach i wypisuje mandaty. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#716 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#717 |
|
Zakorzenienie
|
[1=72f264f1cd165e2b94e3888 8adc60ec5afe5a0b8_658382a 5e67ad;89037889]A wymyślili coś szczególnego o tym kiedy należy wykonać test jeśli domownik ma pozytywny wynik?[/QUOTE]Nie ma konkretnego terminu. Jest informacja ze domownik osoby chorej jest zwolniony z kwarantanny jeśli jest zaszczepiony/ozdrowiencem i wykona test a wynik bedzie negatywny. Od momentu wpisu negatywnego wyniku do systemu jest zwolniony. Czyli test można robić kiedy się chce, jeśli się nie zrobi to kwarantanna.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#718 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Moim zdaniem ''lockdown dla niezaszczepionych'' to aktualnie najlepszy i jedyny sposob, zeby przejsc przez zime - jesli nie zostanie to wprowadzone, to wiele krajow czeka lockdown kompletny dla wszystkich po swietach. Ale zeby nie bylo tak kolorowo, nowy minister zdrowia przeprowadzil inwentaryzacje i okazalo sie, ze na poczatek przyszlego roku jest za malo szczepionek. Mimo ze poprzedni minister zdrowia uwazal, ze jest za duzo i zmniejszyl dostawy biontechu. Nice. W ogole ten nowy minister zdrowia Karl Lauterbach to ciekawa postac. Czesc ludzi go nie lubi, bo czesto bije na alarm, ale zazwyczaj wszystko co mowi sie sprawdza. To czlowiek, ktory siedzi z nosem w badaniach i na tej podstawie podejmuje decyzje, a nie na podstawie sentymentow partii czy ludzi. W ogole nie widac po nim, do jakiej partii przynalezy. Ministrem zdrowia zostal, bo tylu ludzi go chcialo widziec na tym stanowisku (powstaly nawet hashtagi typu chcemy Lauterbacha). Edytowane przez 742bd6bdde1307502cba7e126292911bf766cf73_61f3325774e32 Czas edycji: 2021-12-15 o 13:29 |
|
|
|
|
|
#719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#720 |
|
Zakorzenienie
|
Z drugiej strony trudno zeby kazali ludziom siedziec tydzień w chacie przed zrobieniem testu. Nie po to się człowiek szczepił zeby ladowac na kwarantannie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:25.

.