Maturzyści 2009 - cz. II :) - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-06, 09:42   #1621
ania2510
Raczkowanie

GG do ania2510
Dot.: Maturzyści 2009 - cz. II :)

Boże ja się tu czuję jak jakaś dezerterka normalnie Przez ostatnie dni to nawet nie miałam siły na kompa siąść- jak przychodziłam to od razu w kime. Nie ma mowy o jakiejś nauce! ale jak tak się naczytałam ile Wy powtarzacie i robicie to się załamuję normalnie... Trzeba się wziąć do roboty. Masakra I jeszcze to cholerne prawko- ja nie wiem jak ja to wszystko pogodzę No dobra nie będę się rozwodzić nad tym, idę szybciutko posprzątam w chacie i do nauki!

PS. Wybaczcie, że się nie pojawiam na forum a jeśli już się pojawiam to piszę jakieś durnoty i to nieskładnie Ostatnio nie mam do niczego weny nawet do pisania. Ale poprawię się
ania2510 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-06, 10:46   #1622
1264cfbd25b40f51a2184bab410ce1a999cc0a39_625ded7235d3c
Konto usunięte

a ja siedze w poznaniu bo dzisiaj impreza SOS with tiesto;] nawet nie czytam co tu ostatnio piszecie bo od srody wieczor jestem chora a w czwartek culam sie jkby mnie ktos walcem przejechał;/ z tż'em nadal źle ..... szkoda slow;/ hehehe i jeszcze w klepach nic ciekawego na czym mozna oko zawiesic.... bleah heheh
1264cfbd25b40f51a2184bab410ce1a999cc0a39_625ded7235d3c jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-06, 11:05   #1623
Angewera
Przyczajenie

Witam po długiej przerwie wszystkie wizażanki, a zwłaszcza te, które dołączyły pod moją nieobecność ^^
Wybaczcie, że nie będę czytać wszystkiego co zdążyłyście napisać, ale ogrom notatek jakie mam do przepisania chyba nie pozwoli mi się znad nich ruszyć Oo'
Jak nastroje przed-maturalne?
Pozdrawiam!
Angewera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-06, 11:08   #1624
lil coco
BAN stały

a ja zaczynam od dzisiaj..
intenstywna nauka angielskiego i niemieckiego ( w grudniu zdaje certyfikat dsdII) i lektury...przypominam sobie wszystko od początku, porządkuje ehhhhh
lil coco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-06, 11:15   #1625
karateczka000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nika135 Pokaż wiadomość
I stopien to są 3 letnie ( licencjata bronisz na koniec )
II stopien to są 2 letnie po licencjackich ( tu magistra na koniec bronisz, nie muszisz isć na nie , jeżeli ci wystarcza licencjat ) Chyba jasno się wyraxiłam ?
Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Ja połowy tych tematów na swojej kartce nie mam,a szkoda bo drugi wydaje się ciekawy

I stopnia - studia licencjackie
II stopnia - dwuletnie magisterskie. Robi się je po zdanym licencjacie.
Licencjackie tak jakby połowa studiów :P Po licencjacie jest wykształcenie niepełne wyższe, dopiero po magisterskich ma się wykształcenie wyższe.

A co do spania to dajcie spokój, ja bym całymi dniami spała Wczoraj byłam z TŻ w kinie samochodowym, film zaczynał się o 21,a ja połowę przespałam. Wróciłam do domu to w trakcie pisaniu mu smsa zasnęłam. Nie wiem co się ze mną dzieje, nadal ciężko mi się przestawić do szkoły :/
dziękino to mniej więcej wszystko zaczyna mi się układać...

właśnie mam przed sobą tematy, spodobał mi się "pies jako bohater lit i malarski. Zbadaj różne formy ujęcia i funkcje motywu"-co myślicie?

karateczka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-06, 11:24   #1626
killerzin
Zadomowienie

witajcie
ten weekend będzie chyba ostatnim podczas którego będe sie obijała :P nie mam nic siły robić, (a już za 2tyg spr z całej strożytności i z biblii na pol).
poza tym na 16 jazdy, a potem lecę z dziewczynami opijać moje urodziny
czyli sam relaks
killerzin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-06, 11:25   #1627
paula007
Zakorzenienie

Widziałyście harmonogram matur?
http://www.cke.edu.pl/index.php?opti...d=649&Itemid=2

Angielski i geografię mam w jednym tygodniu, więc teraz się modlę, żeby ustny ang dali mi w miarę szybko, bo miałabym od razu wolne.

paula007 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-06, 11:28   #1628
karateczka000
Zakorzenienie

jeszcze co do tych tematów, to, czy trzeba je wybierać na zasadzie " kto pierwszy, ten lepszy"?

przepraszam, ze tak o wszystko pytam, ale do poniedziałku jeszcze duuuuużo czasu( zanim moglabym dowiedziec się w szkole), a ja chciałabym juz teraz wiedzieć...

Stary 2008-09-06, 11:30   #1629
paula007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karateczka000 Pokaż wiadomość
jeszcze co do tych tematów, to, czy trzeba je wybierać na zasadzie " kto pierwszy, ten lepszy"?

przepraszam, ze tak o wszystko pytam, ale do poniedziałku jeszcze duuuuużo czasu( zanim moglabym dowiedziec się w szkole), a ja chciałabym juz teraz wiedzieć...
Nie, właściwie to nawet cała klas może mieć taki sam, ale trzeba je inaczej zrealizować. Tylko wiesz, jak wybierzesz popularny temat (typu motyw kobiety) to musisz się liczyć z tym, że komisja się takich prezentacji dużo naoglądała i trudniej będzie ją "zadowolić".

Stary 2008-09-06, 11:32   #1630
killerzin
Zadomowienie

Cytat:

u mnie w szkole, może wybrac jeden temat kilka osób, lecz nauczyciele starają się nie dopuścić do takiej sytuacji - czyli gdy na jeden temat zapisało się wiecej niź dwie osoby, odradzają go
ale możeu ciebie jest inaczej poza tym nie chciałabym być dziesiątą osobą w szkole, która mówi o tym samym
killerzin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-06, 11:36   #1631
Nikaa1990
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paula007 Pokaż wiadomość
Dziewczęta, zachęcam do obejrzenia filmu "Uciekinier".
O ucieczce więznia Oświęcimia. Naprawdę rewelacyjny.
Zwyciężył na tym festiwalu, przy którym pomagałam, a teraz go nawet w necie znalazłam.
http://www.itvp.pl/rozrywka/video.ht...76&video=24829
Na pewno obejrzę, jak będę mieć chwilę czasu, bo luię takie filmy

tak tylko wpadam przelotem Już na następny tydzień mam sporo zadane Dzisiaj muszę się wziąść za chemię i polski, jutro za biologię + materiał z innych przedmiotów na bieżąco(kartkówki, odpowiedź, zadania domowe).... ehh A tak mi się nie chce

30.37.45
75.74.50
Nikaa1990 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-06, 11:38   #1632
karateczka000
Zakorzenienie

no racja, im mniej popularny temat tym lepiej.....
a co myslicie o tym z psem(o ktorym napisalam wyzej)? wygląda na taki, który wybierze dużo osób?

Stary 2008-09-06, 12:11   #1633
ma_linka
Zadomowienie

ja dziś zaczęłam od matematyki, będę musiała napisać sobie wszystkie potrzebne wzory i wykuć je na pamięć potem biologia i pomyślę nad tematami z polskiego, które znalazłam na stronie int. mojej szkoły :P od początku roku jakoś mam ochotę się uczyć. co mi się stało :O no, ale ciesze się, że nie muszę się zmuszać (masło maślane )
co do tematu z psem, to mi niezbyt przypadł do gustu

ma_linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-06, 12:34   #1634
sydunia
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie mam przed sobą tematy, spodobał mi się "pies jako bohater lit i malarski. Zbadaj różne formy ujęcia i funkcje motywu"-co myślicie?
Temat fajny, tylko ta część malarska mi nie pasuje

w bibliotece nie mieli już lektury, więc musiałam wydać aż 3zł na gregowskie wydanie w takim razie chyba nawet zmuszę się do przeczytania, skoro już tak się wykosztowałam dobrze, że trafiłam na względnie małą kolejkę w księgarni.

no a zaraz powinnam się za matmę wziąć nawet nie wiem od czego zacząć, więc chyba najpierw od pracy domowej i nauki na poniedziałkową klasówkę z bieżącego działu. a potem testy maturalne z podstawy na wtorkową ahhh. kiedy ja ostatnio w sobotę cokolwiek robiłam? zawsze sobie mówiłam, że jest jeszcze mnóstwo czasu i wszystko zostawało na niedzielny wieczor
sydunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-06, 13:04   #1635
lil coco
BAN stały

dziewczyny znacie może jakąś strone gdzie sa podane wymagania na podstawowy angielski ???? jakie czasy itp..nie moge tego nigdzie znalezc a jest mi bardzo potrzebne

a co do harmonogramu ...mi wyszło że mam przez pierwszy tydzień codziennie !!!i poźniej spokój.

EDIT: ZNALAZłAM !
lil coco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-06, 13:11   #1636
ksh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sydunia Pokaż wiadomość
no widzisz czyli już kolejna randka zaplanowana?
tylko takie gadanie Zobaczymy,co wyniknie

Cytat:
dziękino to mniej więcej wszystko zaczyna mi się układać...

O psie, który jeździł koleją !!!
Fajny, taki... oryginalny

Kuuuuuuuurde. Umówiłam się z koleżanką na mieście, jak już byłam prawie na miejscu ona zadzwoniła, że nie przyjedzie.
A dzisiaj jeszcze taki upał.
e veux seulement oublier
Et puis je fume

ksh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-06, 13:26   #1637
karateczka000
Zakorzenienie

hmmm.....cieszę się, że Wam się spodobał, ale właściwie lepiej by było jakby w mojej szkole było inaczej. Mam nadzieję, że nikt go nie wybierze

ksh-wiesz, że od razu tez pomyśłałam o tym psie ale na maturze chyba nie wypada omawiać takiej 'ksiązeczki' jak myślisz......

znalazłam już kilka pomorskich i nie tylko uczelni, na ktorych są kierunki, które mnie względnie interesują. Wyszło tego 13. Wybierałam przede wszystkim pod kątem przedmiotów, które pasują mi do zdawania na maturze. Może coś z tego będzie a wczoraj nie wiedziałam od czego mam zacząć.................

Stary 2008-09-06, 13:30   #1638
ewelina090
Raczkowanie

czesc
ja dzisiaj ciezko pracuje pomagam rodzicom i teraz mialam chwilke przerwy i zaraz znowu lece...

u mnie w szkole naprawde nie jest jeszcze tak zle. narazie mam tylko zadane kilka zadan z matmy, fizy, cos z biologii...

Neszikaa a skad jestes? i gdzie chcesz chcesz isc na studia? ja chcialabym do lublina i tam na am na analityke medyczna trzeba chemie i biologie rozszerzona.

ma_linka a na co chcialabys isc? no ja nawet lubie chemie. i pewnie zdawalabym ja gdyby nie fakt ze w 2 klasie czesto zamiast chemii mialam godzine wychowawcza...

no i nam nie dali tematow, nawet na stronie szkoly ich nie ma...

no wiec ja ide dalej pracowac
milego dnia
ewelina090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-06, 13:33   #1639
beoneself
Zakorzenienie

Na mojej liście tematów spodobał mi się temat, coś w stylu "Sylwetka kota w literaturze i sztuce". Możliwe, że się nim zajmę

A dzisiaj się wybieram z kumpelami do kina na Mamma Mia!
beoneself jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-06, 13:33   #1640
karateczka000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beoneself Pokaż wiadomość
Na mojej liście tematów spodobał mi się temat, coś w stylu "Sylwetka kota w literaturze i sztuce". Możliwe, że się nim zajmę

A dzisiaj się wybieram z kumpelami do kina na Mamma Mia!
super temat (mnie się podoba)

Stary 2008-09-06, 13:40   #1641
sydunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beoneself Pokaż wiadomość
o, ten też fajny tylko ta sztuka znów mi nie pasuje
sydunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-06, 13:44   #1642
grudniowa-szatynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lil coco Pokaż wiadomość
a ja zaczynam od dzisiaj..
intenstywna nauka angielskiego i niemieckiego ( w grudniu zdaje certyfikat dsdII) i lektury...przypominam sobie wszystko od początku, porządkuje ehhhhh
Powodzenia na dsd jak patrzę na to co oni tam robią i ILE to strasznie ich podziwiam, że jeszcze im się chce

Cytat:
Napisane przez paula007 Pokaż wiadomość
Widziałyście harmonogram matur?
http://www.cke.edu.pl/index.php?opti...d=649&Itemid=2

Angielski i geografię mam w jednym tygodniu, więc teraz się modlę, żeby ustny ang dali mi w miarę szybko, bo miałabym od razu wolne.

Ja też mam przerwę 4 dni i biol i chem z głowy. Ufff... a reszta aż tak bardzo mnie nie obchodzi. Byle zdać

Uff siedzę właśnie w chemii kwantowej dobrnęłam do końca i czas na 5minutowy relaks (po cichu odliczam do 16 kiedy czas się zbierać z domu )

Be
Super temat !!! sama chętnie bym taki wzięła jeśli tylko u mnie jest.
Stary 2008-09-06, 13:47   #1643
ksh
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm.....cieszę się, że Wam się spodobał, ale właściwie lepiej by było jakby w mojej szkole było inaczej. Mam nadzieję, że nikt go nie wybierze

ksh-wiesz, że od razu tez pomyśłałam o tym psie ale na maturze chyba nie wypada omawiać takiej 'ksiązeczki' jak myślisz......

znalazłam już kilka pomorskich i nie tylko uczelni, na ktorych są kierunki, które mnie względnie interesują. Wyszło tego 13. Wybierałam przede wszystkim pod kątem przedmiotów, które pasują mi do zdawania na maturze. Może coś z tego będzie a wczoraj nie wiedziałam od czego mam zacząć.................
tak, myślę, że raczej można znaleźć lepsze książki do omówienia Choć o tej wspomnieć nie zaszkodzi, bo pies urósł tam do roli bohatera
e veux seulement oublier
Et puis je fume

ksh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-06, 15:07   #1644
maalwiinkaa2
Zakorzenienie

GG do maalwiinkaa2

Hej
Ja się zabieram za temat : 'Symbolizm w literaturze i malarstwie romantyzmu i Młodej Polski' sama go stworzyłam w 2 kl xD

A teraz spadam czytać dalej

start: 70,8
teraz: 59/60
cel 1. : 60
cel 2. : 57
maalwiinkaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-06, 15:15   #1645
LittleDevil14
Raczkowanie

GG do LittleDevil14

Witam drogie tegoroczne maturzyski widze że Wy tu wszystkie przygotowania pełną parą a ja jestem kompletnie zielona. Dobiero ocknelam sie ze do konca miesiąca musze złożyć deklaracje no i może w końcu najwyższy czas zacząć się uczyć :/ ja niestety mam zaległości bo zeszły rok cały przebalowałam sobie. A w szkole tragedia - pierwszy tydzieńatu same sprawdziany i jak tu sie nie załamać Boje się że nie dam rady, szczególnie z angielskim

Edytowane przez LittleDevil14
Czas edycji: 2008-09-06 o 15:16 Powód: literówka
LittleDevil14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-06, 15:21   #1646
Renia90
Zakorzenienie

cześć dziewczyny
[1=1264cfbd25b40f51a2184ba b410ce1a999cc0a39_625ded7 235d3c;8904601]a ja siedze w poznaniu bo dzisiaj impreza SOS with tiesto;] nawet nie czytam co tu ostatnio piszecie bo od srody wieczor jestem chora a w czwartek culam sie jkby mnie ktos walcem przejechał;/ z tż'em nadal źle ..... szkoda slow;/ hehehe i jeszcze w klepach nic ciekawego na czym mozna oko zawiesic.... bleah heheh[/quote]
o tiesto Tobie to dobrze
ja też jestem chora wczoraj mnie bolała głowa miała zatkany nochal.. a dziś taki katar, kaszel.. chyba mam zatoki

Cytat:

nam mówiła babka że to jest tak: jeden temat mogą mieć dwie osoby ale muszą je mieć opracowane na różnych przykładach.. muszą mieć różną bibliografię

posprzątałam już cały domek(tzn się parter i klatkę schodową, reszta dla siostry)
teraz musze w końcu się zabrać za tą notatkę z polskiego bo za każdym razem co się do niej zabieram wymyślam co innego.. ostatnio np. porządki w szufladzie :P

później musze powtórzyć matmę: permutacje, kombinatoryka itp bleh
no i w końcu muszę siąść nad tymi nieszczęsnymi tematami.

"Robienie czegoś najlepiej jak się potrafi jest ważniejsze niż bycie najlepszym" /Shannon Miller/

KLIKnij raz dziennie i pomóż
i jeszcze tutaj!
Renia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-06, 16:10   #1647
paula007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maalwiinkaa2 Pokaż wiadomość
Hej
Ja się zabieram za temat : 'Symbolizm w literaturze i malarstwie romantyzmu i Młodej Polski' sama go stworzyłam w 2 kl xD

Ambitnie.

A ja przeczytałam "Mendla Gdańskiego". Ale jak sobie pomyślę, że przydałoby się też przeczytać "Potop", to...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-06, 16:12   #1648
201704240951
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez killerzin Pokaż wiadomość
u mnie w szkole, może wybrac jeden temat kilka osób, lecz nauczyciele starają się nie dopuścić do takiej sytuacji - czyli gdy na jeden temat zapisało się wiecej niź dwie osoby, odradzają go
ale możeu ciebie jest inaczej poza tym nie chciałabym być dziesiątą osobą w szkole, która mówi o tym samym

U mnie jeden temat w klasie.
A ja nadal nie wybrałam intesesujacego mnie tematu. Myślałam o kulturze w internecie.. z jednej strony sie wydaje łatwe, a z drugie trudne.
Mojego tematu to nie przyjęło OKE, jak i większosc z klasy. Wybredni.
201704240951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-06, 16:19   #1649
karateczka000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LittleDevil14 Pokaż wiadomość
Witam drogie tegoroczne maturzyski widze że Wy tu wszystkie przygotowania pełną parą a ja jestem kompletnie zielona. Dobiero ocknelam sie ze do konca miesiąca musze złożyć deklaracje
lepiej pozno niż wcale...

co do psa,to najwyżej będe musiała poszukać mniej znanych książek, w ktorych bohaterami są psy......tak bym chciała żeby nikt tego nie wybrał na dzien dzisiejszy jestem zdecydowana na ten temat

nika, a jaki zaproponowałaś?

Stary 2008-09-06, 16:22   #1650
201704240951
Konto usunięte

Cytat:
\

to najwyżej będe musiała poszukać mniej znanych książek, w ktorych bohaterami są psy......tak bym chciała żeby nikt tego nie wybrał na dzien dzisiejszy jestem zdecydowana na ten temat

nika, a jaki zaproponowałaś?
Milosć do ojczyzny na wybranych przykałdach z literatury

A wracając do psów...
Pies, który jeździł koleją ?
201704240951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości