|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 64.
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://www.mediaexpert.pl/telewizor...tws-bt-hp-pink Te też są ok https://www.mediaexpert.pl/telewizor...o-touch-rozowy. No chyba, że szukasz tych z gumkami, to nie pomogę, bo ich nie lubię. Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2022-01-19 o 14:09 |
|
|
|
|
|
#423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spróbuję wziąć skierowanie na zdjęcie przez medicover (jak się uda załapać na teleporade lub czat) , żeby wiedziec, czy mogę normalnie jeździć etc. Palce chyba sklejają do tego obok. Paznokieć nie schodzi, bo jakby staw jest puknięty, a nie czubek, bo uderzyłam tak bardziej od boku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#426 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wolę już takie z gumkami lub te na taśmie na szyję. Albo nauszne (plus na rowerze, w uszy nie wieje). |
|
|
|
|
|
#427 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
https://www.mediaexpert.pl/telewizor...nauszne-czarne Kupilam na all za 150 zl. Biegam w nich, spaceruje, bateria trzyma dlugo. Jakosc dzwieku jest ok, w sam raz do muzyki, czy podcastu. |
|
|
|
|
|
#428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wygodne, fajne, używam też do rozmawiania, bo mają też mikrofon. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#429 |
|
Wtajemniczenie
|
Kupiłam w markecie wędzona ćwiartkę kurczaka. Ma naklejke że zapanowanio 17 stycznia, jest w folii próżniowej. Ile czasu to będzie dobre? Nie ma daty ważności
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#430 |
|
Konto usunięte
|
mnie słuchawka na ulicy wypadła z ucha wprost pod koła samochodu. Słuchawki do wyrzucenia. Potem kupiłam takie na kablu na szyję.
|
|
|
|
|
#431 | |
|
Konto usunięte
|
Odkurzacz ręczny ND12_14182 - ja mam ten. Do takich małych porządków jak dla mnie jest wystarczający.
Cytat:
Słuchawki nauszne PHILIPS TAUH202BK/00 - te mi się całkiem dobrze sprawdzają. Mam je rok, jeszcze ich nie rozwaliłam i wytrzymują około 12h nadal
Edytowane przez 835313362e9486e3c9442f08647b1f88dd16e422_65652de798c50 Czas edycji: 2022-01-19 o 15:07 |
|
|
|
|
|
#432 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
nie mogę zamówić recepty, nie mogę zmienić lekarza poz.. nic nie mogę ![]() jeśli Ci coś odpiszą to proszę daj znać. jestem bardzo ciekawa |
|
|
|
|
|
#433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyżby POZ nie potrafił obsłużyć wniosku albo go nie widział, że nie podejmuje? Próba nr 3 Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2022-01-19 o 15:24 |
|
|
|
|
|
#434 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#435 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Te bez gumek trzymają się bez problemu? Widzę że chyba za bardzo nie ma ich jak dopasować do ucha. [1=8a2f9fb51c587df16e9198a 7f25e9b452978d109_622be72 bc6161;89081888]Ja i polowa Polski (widze je bardzo czesto u biegaczy, czy na silce) mamy te https://www.mediaexpert.pl/telewizor...nauszne-czarne Kupilam na all za 150 zl. Biegam w nich, spaceruje, bateria trzyma dlugo. Jakosc dzwieku jest ok, w sam raz do muzyki, czy podcastu.[/QUOTE]Fajne, pewnie dobrze wygłuszają dźwięki z zewnątrz? Cytat:
Bardzo dziękuję za wszystkie polecenia, widzę że jest z czego wybierać i jednak da się znaleźć coś fajnego w rozsądnej cenie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
|
#436 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
też robiłam próbę nr 3 na stronie jest wyraźnie napisane, że jeśli przychodnia nie obsługuje zamawiania recept przez ikp to w trakcie składania zamawiania pojawi się taka informacja. skoro takiej informacji nie ma to powinni umieć ja to w ogóle mam pecha jakiegoś. tydzień temu złożyłam deklarację zmiany lekarza poz, bo w sumie to się przeprowadziłam i pasowałoby wybrać jakąś przychodnię blisko domu. specjalnie wybrałam taką 'nowoczesną' i co? i chyba też się nie lubią z ikp, bo od tygodnia wniosek czeka na zaakceptowanie (lub odrzucenie)
|
|
|
|
|
|
#437 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeszcze jest opcja na nauszne, czyli takie duże. One są spoko, ale... Nie znalazłam jeszcze modelu, który po paru godzinach by nie wywoływał bólu (noszę okulary, docisk na zauszniki zawsze występuje). Ja mam akurat od groma słuchawek bezprzewodowych, tak do siedzenia na kanapie najlepsze są douszne, do leżenia przed tv - dokanałowe z kablem na kark, a do jazdy na rowerze - nauszne. |
|
|
|
|
|
#438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez polecam |
|
|
|
|
|
#440 | ||||
|
Rozeznanie
|
[1=8a2f9fb51c587df16e9198a 7f25e9b452978d109_622be72 bc6161;89081386]Jesli nie umiesz jezdzic figurowe sa trudniejsze niz hokejowe do nauki. Wiekszosc zaleca kupno jakis hokejowych na poczatek. Zorientuj sie, czy nie ma jakies szkolki u Ciebie na lodowisku (zazwyczaj sa). Koszt jest duzo nizszy niz instruktor. Polecam zaczac od....pojscia. Nie na szkolke, ale po prostu na lodowisko, nalozenie lyzew i proby jezdzenia. Pewnie pare 1 razy, spedzisz trzymajac sie poreczy - ja tak zaczynalam. Z czasem, bedzie lepiej. Poczatki sa trudne, lodowisko, ludzie potrafia byc przytlaczajace. Ale powodzenia.[/QUOTE]
Tylko no... Ja nie jestem zainteresowana typowo hokejową jazdą, a figurową. A wydaje mi się, że to całkiem co innego. Tego, że będę leżeć na lodzie czy prawie cały czas stać przy poręczy, to szczerze mówiąc się spodziewam . Także to nic, na co już nie byłabym psychicznie przygotowana. Z tego wszystkiego chyba najbardziej stresują mnie ludzie. Cytat:
.Mieszkam w Krakowie, więc jakieś całoroczne tutaj są z tego, co się orientuję. No i nie mam do nich super daleko. Jakieś 20min tramwajem może. Cytat:
Cytat:
Trochę nie rozumiem, dlaczego próbujesz mi "obrzydzić" jazdę na łyżwach, jeśli nawet jeszcze tego nie spróbowałam i zamiast tego proponujesz mi coś, czym kompletnie nie jestem zainteresowana. Nie na tym moje pytanie polegało. Gdybym była zainteresowana jeszcze jakimkolwiek innym sportem, to też o to bym zapytała. Zdaję sobie sprawę, że to nie wygląda tak piękne jak na filmikach w social mediach. Prawie nic tak pięknie nie wygląda, bądźmy szczerzy. [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;89081525]Idź na lodowisko i spróbuj, czy wogole się odnajdziesz w tym sporcie. Dlaczego wybrałaś lyzwy, jesli wogole nie znosisz wysiłku? To bardzo trudny i kontuzjogenny sport Sent from my SM-G973F using Tapatalk[/QUOTE] Każdy sport będzie dla mnie trudny, biorąc pod uwagę moje podejście, no i samą kondycję. Łyżwy to jedyny sport, który jako tako zawsze wzbudzał moje zainteresowanie. Do oglądania nikt mnie nie musiał zmuszać i gdzieś z tyłu głowy zawsze miałam myśl, żeby spróbować. Poza tym mocno liczy się dla mnie też sama temperatura. Wiadomo, że wszędzie przy wysiłku się spocisz i będzie ci gorąco. Ale lodowisko musi mieć utrzymaną odpowiednią, troszkę niższą temperaturę. A zima, mrozy, zimno, lód, to coś w czym ja czuję się najlepiej pod względem fizycznym i psychicznym. Cytat:
(...)There's no life, emotion Or warmth, but just garbage language A desolately rolling meadow Loneliness adds as the days go by We have to be humans Because we get scars Edytowane przez Lianhua Czas edycji: 2022-01-19 o 17:15 |
||||
|
|
|
|
#441 |
|
Raczkowanie
|
Mam takie sitko w kuchni, które ma zapobiegać, żeby brudy dostawały się do rur.
Problem w tym, że to wydaje się stale zapchane: woda stoi, nawet jak leję niedużo. Ale jak patrzę, żeby brudy wyjąć i odblokować, to brudów na sitku nie ma. Czy to nie działa? Ma ktoś coś podobnego? Jak sitko zdejmuję to wszystko normalnie spływa.
Edytowane przez mistress_of_light Czas edycji: 2022-01-19 o 17:32 |
|
|
|
|
#442 |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak na pierwszy raz to myślę, że najlepiej jednak pożyczyć. Nie dziwne, że się 'brzydzisz', możesz wziąć spray do butów dla pewności - przekonasz się, czy Ci się podoba, poza tym, pierwsze jazdy raczej będą krótko trwały niż 2-3 godziny. Kupno tanich łyżew to też nie wyjście, bo mogą być niewygodne, źle dobrane i możesz się zniechęcić. No i co z nimi zrobisz jesli po tym 1 razie stwierdzisz, że też Ci ten sport nie odpowiada? Co prawda możesz spróbować sprzedać np. na Vinted ale to też nic pewnego, że się szybko i w ogóle uda. Aaa no i co rozumiesz pod pojęciem "jazda figurowa"? Kręcenie piruetów?
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2022-01-19 o 17:45 |
|
|
|
|
|
#444 |
|
Raczkowanie
|
[1=837577522c61f12fd19d267 21bfa89a63d19e6ec_63eec38 21f71b;89082154]ja za mocno je wciśniesz to blokuje przepływ wody, żeby np jej nabrać w zlewie. Musisz trochę do góry pociągnąć.[/QUOTE]
Nigdy nie próbowałam tego wciskać. Ono luźno leży, nie jest w żaden sposób dociśnięte. |
|
|
|
|
#445 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#446 |
|
Raczkowanie
|
[1=837577522c61f12fd19d267 21bfa89a63d19e6ec_63eec38 21f71b;89082172]ja mam takie samo zabezpieczenie i ono wchodzi jakby na dwa razy. Często zdarza się, że garnkiem albo talerzem się to dopcha do końca. Nie musisz tego sama wciskać.[/QUOTE]
U mnie tak nie jest. Leży luźno. |
|
|
|
|
#447 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gdybym kupiła tańsze, nie byłoby mi tak szkoda wydanych pieniędzy, nawet jakby później te łyżwy leżały w kącie. Ale może to i racja, przecierpieć ten pierwszy raz w wypożyczonych. Nie, nie kręcenie piruetów tylko. Ja głównie w tym widzę ogromna kontrole nad ciałem, czego ja na ten moment nie posiadam w ogóle. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#448 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie się czasami tak dzieje, jak u Ciebie, i mój mąż wtedy wtedy reguluje jakąś śrubkę na końcu tego sitka.
Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#449 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja miałam w ramach wf na studiach lodowisko. Zaczynałam zupełnie od podstaw, łyżwy miałam pożyczone od kuzynki. Nauczyłam się jeździć w przodem i tyłem po okręgu - w sensie wszyscy jeździli dookoła lodowiska. Raz konkretnie się przewróciłam - kolega we mnie wjechał - uderzyłam głową o lód, ale bez poważnych konsekwencji .Generalnie jeździło się całkiem przyjemnie |
|
|
|
|
|
#450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:54.

.