Ludzie i zachowania, które nas dziwią + ot, część 73. - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2022-02-06, 19:28   #811
Lottie69
Zakorzenienie

Dot.: Ludzie i zachowania, które nas dziwią + ot, część 73.

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
To już w temacie kociakow - co sądzicie o czipach? Zbędne, niezbędne?

Wysłane z iPhone
Ja nie mam chipa, ale zastanawiam się nad założeniem. Kot nie wychodzący. W sumie nigdy nam wet nie proponował...

Może przy szczepieniu się spytam, jakoś niedługo nam wychodzi.

Wydaje mi się, że temat przydatny gdyby kiedyś zdarzyło się kotu uciec /zaginąć i ktoś by go odnalazł, wtedy w schronisku czy u weta ktoś go odczyta i zadzwoni na numer telefonu z bazy.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Lottie69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-02-06, 19:40   #812
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:

Wysłane z iPhone
obowiązkowe
niby koty są z reguły raczej nie wychodzące, ale... nie raz i nie dwa czytałam, że komuś uciekł. poza tym chip nic nie szkodzi i nie przeszkadza. ale jak chip jest, to łatwiej potem namierzyć właściciela i ewentualnie mieć go na oku jak mu nagle coś dużo tych kotów "ucieka"
Pani_Mada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-02-06, 21:07   #813
837577522c61f12fd19d26721bfa89a63d19e6ec_63eec3821f71b
Konto usunięte

Mi się wydaje, czy to już 3 wątek zdominowały tematy zwierzęce ?

To oczywiście żaden przytyk, bo sama się do tego procederu przyczyniam

Ze zwierzakami też może być tak, że same Ci się na chatę wproszą. My zwierząt, a już zwłaszcza kotów nie planowaliśmy, ale nagle się☠po prostu pojawiły (jak w wątku o szlachetnej paczce). Mieliśmy do wyboru albo je olać i udać, że nie widzimy jak nam pod nosem umierają, albo uratować i przygarnąć. Nie mieliśmy na to za bardzo warunków, więc konieczne było przeorganizowanie pod koty całego życia. Udało się, ale fakt, że nie było to w ogóle rozsądne, ani przemyślane, ani poprzedzone analizami, czy możemy, czy damy radę i czy mamy fundusze.

Jedyne co było wiadome to to, że jesteśmy gotowi na to, by rzeczywiście się do nowej sytuacji dostosować i poświęcić swoje dotychczasowe życie, wolny czas, a pieniądze wydawać nagle na puszki, zwirek, weta i zabawki, zamiast na siebie.
837577522c61f12fd19d26721bfa89a63d19e6ec_63eec3821f71b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-02-06, 21:25   #814
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość

Stanowczo to nieprawda. Kot domowy potrzebuje kontaktu z człowiekiem na co dzień. Dziwi mnie w ogóle takie podejście. Jak się wyjeżdża to się zabiera kota. Albo nie wyjeżdża. Albo ogarnia kogoś, kogo kot zna i komu ufa by zamieszkał na czas naszego wyjazdu.
Niektóre koty nie akceptują wyjazdów i zmiany otoczenia i kończy się to dla nich problemami zdrowotnymi i z czymś takim też trzeba się liczyć. I albo właśnie zainwestować w pet sittera albo nie wyjeżdżać.

invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-02-06, 21:36   #815
Lottie69
Zakorzenienie

[1=837577522c61f12fd19d267 21bfa89a63d19e6ec_63eec38 21f71b;89106925]Mi się wydaje, czy to już 3 wątek zdominowały tematy zwierzęce ?

To oczywiście żaden przytyk, bo sama się do tego procederu przyczyniam

Ze zwierzakami też może być tak, że same Ci się na chatę wproszą. My zwierząt, a już zwłaszcza kotów nie planowaliśmy, ale nagle siępo prostu pojawiły (jak w wątku o szlachetnej paczce). Mieliśmy do wyboru albo je olać i udać, że nie widzimy jak nam pod nosem umierają, albo uratować i przygarnąć. Nie mieliśmy na to za bardzo warunków, więc konieczne było przeorganizowanie pod koty całego życia. Udało się, ale fakt, że nie było to w ogóle rozsądne, ani przemyślane, ani poprzedzone analizami, czy możemy, czy damy radę i czy mamy fundusze.

Jedyne co było wiadome to to, że jesteśmy gotowi na to, by rzeczywiście się do nowej sytuacji dostosować i poświęcić swoje dotychczasowe życie, wolny czas, a pieniądze wydawać nagle na puszki, zwirek, weta i zabawki, zamiast na siebie.[/QUOTE]No u nas też to była nagła decyzja, kot chodził po produkcji u mnie w firmie, szkoda, żeby jej się krzywda tam stała. Pamiętam, że wtedy jeszcze tż był bez pracy (bo przeprowadziliśmy się za moją pracą), ale decyzja została podjęta bardzo szybko.
Jeśli chodzi o zwierzęta, to zawsze mam miękką pupę, nawet mi powieka nie drgnie, jak trzeba jednak z czegoś zrezygnować (z wyjazdu, z obijania na kanapie i machać patykiem, z ciuchów i kupić za to puszki).

Już pożegnałam jedną kocią towarzyszkę życia i jedyne czego żałowałam, to że nie poświęciłam jej jeszcze więcej czasu i uwagi.

Uważam, że właśnie opiekunami zwierząt powinny być osoby, które świadomie chcą poświęcić swój czas dla nich. Dlatego tak bardzo ważne są dla mnie projekty sterylizacji, usuwanie pseudo hodowli. Trzeba po prostu zmniejszyć w ten sposób liczbę zwierząt, a w międzyczasie wzmacniać karanie znęcania się nad zwierzętami i starać się przenosić zwierzęta w lepsze warunki.

Stary 2022-02-06, 21:39   #816
lightangel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lottie69 Pokaż wiadomość
Tak, bardzo możliwe.

Ja mam temat przedyskutowany i moja mama chce podobnie w razie w - zero oglądania jej zwłok, mogę ją co najwyżej w celach ogarniania tematu i tyle. Jak sama mówi "zawińcie mnie w prześcieradło i papa. I zero oglądania".

Dla mnie to ważne, uważam, że ustalenie sobie pewnych rzeczy pomaga w momencie, gdy ten temat nagle się pojawia i nie ma już za bardzo czasu na zastanawianie się.

To widzę że Twoja mama ma takie podejście jakie miała moja babcia. Niestety przy kremacji był obowiązek potwierdzenia tożsamości przez kogoś z rodziny, więc nie dało się tak kompletnie bez oglądania.

Cytat:
Napisane przez Pani_Mada Pokaż wiadomość
kota nie mam i nigdy pewnie mieć nie będę (prędzej psa) ale zawsze strasznie mnie dziwiło, jak znajomi jechali na 2 tyg na urlop, zostawiali kota w mieszkaniu i tylko ktoś przychodził raz dziennie na pół godziny dać jeść i kuwetę posprzątać. a w ogóle, że raz dziennie ktoś przychodzi to i tak nieźle. inni opowiadali, że kupili sobie taki dozownik do jedzenia, kilka kuwet i kot sobie sam siedzi te 2 tyg (i raz na tydzień ktoś wpadał ogarnąć te kuwety i dosypać jedzenia do dozownika)

nie wiem czy to normalne, ale mi osobiście wydaje takie nieludzkie.
serio kot nie potrzebuje człowieka aż tak bardzo, że przez 2 tyg. wystarczy mu jedzenie i czysta kuweta?
To jest nieludzkie i to bardzo. Ja nawet kwiatków nie zostawiam na tak długo bez opieki, a co dopiero zwierzę? Nigdy nie wiadomo czy coś się nie stanie, zwierzę które jest tak długo samo nigdy nie jest całkowicie bezpieczne.
Moja kotka jak zostaje sama na dłużej niż 8-10h to przestaje jeść, jak raz musiałam ją zostawić samą na dwa dni to nawet nie ruszyła jedzenia. Teraz jak muszę nawet na dwa dni wyjechać to kota trafia do moich rodziców gdzie jest traktowana jak królowa.

Cytat:
Napisane przez kasiunia788742 Pokaż wiadomość
Mój kot też dostaje czesto żarcie bo jest kociakiem i duzo wcina, je mokrą karme. Uwielbia człowieka i domaga się glaskania. Jak zdarzy się dzień, że mnie i tż lacznie nie ma z 8h to kot na nas krzyczy a później nie opuszcza na krok przez jakiś czas. W ogole on chodzi za nami krok w krok, śpi gdzie jesteśmy itp.
Ja na moją kotę mówię śledzik albo cieniu, bo też chodzi za nami krok w krok, w nocy śpi na mojej poduszce albo na mnie. Jak raz na ruski rok uda mi się samej skorzystać z łazienki to stoi pod drzwiami i drze japę 🤣

Cytat:
Niezbędne. Zawsze może się zdarzyć że kot niepostrzeżenie wyjdzie z domu, moja kota tak czmychnęła mamie jak wracała z zakupów. Sąsiad który ją znalazł na klatce zamiast przejść się i popytać czyj to kot to wystawił ją na dwór. Fart że cały dzień lało i kota schowała się w bunkrze na podwórku, jakby gdzieś dalej poszła to bez czipa na pewno byśmy jej nie odzyskali.

lightangel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-02-06, 21:46   #817
07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce
Konto usunięte

Ale z tym że nakład pracy przy kociaku jest taki jak przy dziecku to jednak trochę odlot.

Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka
07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-02-06, 22:03   #818
Lottie69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lightangel Pokaż wiadomość
To widzę że Twoja mama ma takie podejście jakie miała moja babcia. Niestety przy kremacji był obowiązek potwierdzenia tożsamości przez kogoś z rodziny, więc nie dało się tak kompletnie bez oglądania.

To jest nieludzkie i to bardzo. Ja nawet kwiatków nie zostawiam na tak długo bez opieki, a co dopiero zwierzę? Nigdy nie wiadomo czy coś się nie stanie, zwierzę które jest tak długo samo nigdy nie jest całkowicie bezpieczne.
Moja kotka jak zostaje sama na dłużej niż 8-10h to przestaje jeść, jak raz musiałam ją zostawić samą na dwa dni to nawet nie ruszyła jedzenia. Teraz jak muszę nawet na dwa dni wyjechać to kota trafia do moich rodziców gdzie jest traktowana jak królowa.

Ja na moją kotę mówię śledzik albo cieniu, bo też chodzi za nami krok w krok, w nocy śpi na mojej poduszce albo na mnie. Jak raz na ruski rok uda mi się samej skorzystać z łazienki to stoi pod drzwiami i drze japę 🤣

Niezbędne. Zawsze może się zdarzyć że kot niepostrzeżenie wyjdzie z domu, moja kota tak czmychnęła mamie jak wracała z zakupów. Sąsiad który ją znalazł na klatce zamiast przejść się i popytać czyj to kot to wystawił ją na dwór. Fart że cały dzień lało i kota schowała się w bunkrze na podwórku, jakby gdzieś dalej poszła to bez czipa na pewno byśmy jej nie odzyskali.

Tak, będzie ktoś musiał, jesteśmy umówione, że będę to ja.

Szczerze, to jest mi dużo lżej, bo już wiem, czego ode mnie oczekuje. [1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;89106968]Ale z tym że nakład pracy przy kociaku jest taki jak przy dziecku to jednak trochę odlot.

Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]No trochę tak. Rodzice znaleźli trzy małe koty i karmili je strzykawkami, a później z butelki. Karmienie co trzy godziny, później umyć, jak już się nauczyły kuwety, to było trochę łatwiej. Pomiędzy karmieniami jeszcze leki podawali, bo było trochę problemów, masowanie brzuszków, wybawianie. Dobrze, że pracowali na zmiany, a siostra była w szkole i w trójkę jakoś to ogarnęli. Przez dobre pół roku czas wolny chyba dla nich nie istniał

Przy jednym pewnie łatwiej, ale nadal wymaga sporo uwagi, jeśli się faktycznie zajmuje tym zwierzakiem. Ze starszymi jest łatwiej, bo już dużo się same sobą potrafią zająć.

Ja się cieszę, że wtedy jak Misie przygarnęliśmy to tż nie pracował w tym miesiącu, tylko zaczął pracę 1.5 miesiąca później. Bo kupę czasu i uwagi pochłaniała, gdyby nie był w domu od rana to było by nam dużo trudniej. Ona była w trybie jeść - zabawiać non stop.

Koleżanka teraz przygarnęła psa i dobrze, że pracujemy w połowie czasu zdalnie, to jakoś sobie też radzi, tak by był problem

Stary 2022-02-06, 22:19   #819
rukolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pani_Mada Pokaż wiadomość
i w zasadzie na żywo też mam u niektórych taki dysonans - z jednej strony ostra krytyka, że ludzie biorą zwierzęta, a potem oddają, a z drugiej jak ktoś nie jest zdecydowany i przedstawia argumenty przeciw to jest też nagonka, że to tylko wymówki i się za dużo rozkminia, zamiast po prostu zaadoptować tego kota.
Oj tak, wielokrotnie byłam namawiana do wzięcia sobie różnych zwierząt, chociaż nie wyrażałam nigdy takiej chęci. Ja lubię zwierzęta, ale nie w swoim domu. Wiem, że nie byłabym w stanie poświęcić im tyle czasu i uwagi ile wymagają i dziwi mnie, że osoby, które są większymi zwolennikami zwierząt niż ja tego nie rozumieją.
rukolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-02-06, 22:39   #820
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lottie69 Pokaż wiadomość
Tak, będzie ktoś musiał, jesteśmy umówione, że będę to ja.

Szczerze, to jest mi dużo lżej, bo już wiem, czego ode mnie oczekuje. No trochę tak. Rodzice znaleźli trzy małe koty i karmili je strzykawkami, a później z butelki. Karmienie co trzy godziny, później umyć, jak już się nauczyły kuwety, to było trochę łatwiej. Pomiędzy karmieniami jeszcze leki podawali, bo było trochę problemów, masowanie brzuszków, wybawianie. Dobrze, że pracowali na zmiany, a siostra była w szkole i w trójkę jakoś to ogarnęli. Przez dobre pół roku czas wolny chyba dla nich nie istniał

Przy jednym pewnie łatwiej, ale nadal wymaga sporo uwagi, jeśli się faktycznie zajmuje tym zwierzakiem. Ze starszymi jest łatwiej, bo już dużo się same sobą potrafią zająć.

Ja się cieszę, że wtedy jak Misie przygarnęliśmy to tż nie pracował w tym miesiącu, tylko zaczął pracę 1.5 miesiąca później. Bo kupę czasu i uwagi pochłaniała, gdyby nie był w domu od rana to było by nam dużo trudniej. Ona była w trybie jeść - zabawiać non stop.

Koleżanka teraz przygarnęła psa i dobrze, że pracujemy w połowie czasu zdalnie, to jakoś sobie też radzi, tak by był problem

Takie oseski ledwie urodzone to faktycznie, sporo pracy, ale dlaczego aż pół roku? Półroczny kot może być już płodny, nie wymaga broń boże karmienia - karmienie mizianie i zabawa to wszystko czego potrzebuje (tak uogólniając, bo wiadomo, że różne są osobniki).

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Oglądam oszusta z tindera na netflixie i jestem mega zdziwiona, zszokowana wręcz. To jest prawdziwy dokument?

07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-02-06, 22:40   #821
bezpaniki
Zadomowienie

[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;89106968]Ale z tym że nakład pracy przy kociaku jest taki jak przy dziecku to jednak trochę odlot.

Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

Niestety, czasem sie zdarzy taki okaz jak moj i serio wolalabym kolejne dziecko niz kolejnego kota
Jak nie dostanie wystarczajaco duzo atencji i to w czasie, ktory jemu odpowiada, to od razu zapalenie pecherza (mowimy o doslownie kilku godzinach). Drzwi nie zamykam nawet do lazienki, bo on nie moze byc odeseparowany ode mnie wewnatrz domu. Je niemal wszystko, czego nie powinien (folia, plastik, sznurki, wstazki, wate…) ale karma musi byc o stalej porze i tylko konkretnych marek i tez 2x dziennie bo zwraca. Nic z materialu nie moze lezec na podlodze, a juz na pewno nie dywaniki lazienkowe, bo to lepsza miejscowka na siku, niz kuweta. Pobudki 3-4x w nocy bo sie zachcialo przytulania to norma. I moge dalej wymieniac. Przezyl 3x przeprowadzki, nowego psa, dziecko, rozstanie, sluzyl za ‘modela’ dla wetow do usg i ok. Ale jak go wyprosze z lozka o 5rano albo zamkne drzwi podczas prysznica to juz sie robi nerwowka i latanie do kuwety co 5min ze stresu
bezpaniki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-02-06, 22:50   #822
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bezpaniki Pokaż wiadomość
Niestety, czasem sie zdarzy taki okaz jak moj i serio wolalabym kolejne dziecko niz kolejnego kota
Jak nie dostanie wystarczajaco duzo atencji i to w czasie, ktory jemu odpowiada, to od razu zapalenie pecherza (mowimy o doslownie kilku godzinach). Drzwi nie zamykam nawet do lazienki, bo on nie moze byc odeseparowany ode mnie wewnatrz domu. Je niemal wszystko, czego nie powinien (folia, plastik, sznurki, wstazki, wate…) ale karma musi byc o stalej porze i tylko konkretnych marek i tez 2x dziennie bo zwraca. Nic z materialu nie moze lezec na podlodze, a juz na pewno nie dywaniki lazienkowe, bo to lepsza miejscowka na siku, niz kuweta. Pobudki 3-4x w nocy bo sie zachcialo przytulania to norma. I moge dalej wymieniac. Przezyl 3x przeprowadzki, nowego psa, dziecko, rozstanie, sluzyl za ‘modela’ dla wetow do usg i ok. Ale jak go wyprosze z lozka o 5rano albo zamkne drzwi podczas prysznica to juz sie robi nerwowka i latanie do kuwety co 5min ze stresu
Omg ja mam bliskie relacje z trzema kotami i dla mnie to jest kosmos. Moja kotka to jest złoto, nic nie zje (oprócz karmy), nic nie niszczy, w życiu nie narobiła poza kuwetę, większość dnia śpi, w nocy czasem mnie budzi barankami, ale traktuje to jak zachowanie dziecka, które w nocy przychodzi do mamy się przytulić. Nie polubiłabym się z takim kotem jak Twój

Stary 2022-02-06, 22:55   #823
Ingrid80
BAN stały

Cytat:
To jest jakiś terror. nie wytrzymałabym z takim kotem

Ingrid80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-02-06, 22:57   #824
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee
Konto usunięte

Cytat:

OMG, a ludzie biorą koty, bo są mniej wymagające, niż psy...
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-02-06, 22:58   #825
Misia452
Zakorzenienie

[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;89107037]Takie oseski ledwie urodzone to faktycznie, sporo pracy, ale dlaczego aż pół roku? Półroczny kot może być już płodny, nie wymaga broń boże karmienia - karmienie mizianie i zabawa to wszystko czego potrzebuje (tak uogólniając, bo wiadomo, że różne są osobniki).

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Oglądam oszusta z tindera na netflixie i jestem mega zdziwiona, zszokowana wręcz. To jest prawdziwy dokument?

Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Podobno oparty na faktach.

Misia452 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-02-06, 22:59   #826
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Misia452 Pokaż wiadomość
Podobno oparty na faktach.

Przerażające

Stary 2022-02-06, 23:02   #827
Misia452
Zakorzenienie

[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;89107110]Przerażające

Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]No trochę. Ogólnie fajny film, na początku taki się nie wydawał, potem oboje z tztem się wciągnęliśmy. Ale czy aż taki przerażający,nie powiedziałabym

Stary 2022-02-06, 23:04   #828
Konto usunięte

Cytat:
No trochę. Ogólnie fajny film, na początku taki się nie wydawał, potem oboje z tztem się wciągnęliśmy. Ale czy aż taki przerażający,nie powiedziałabym

No każdy odbiera na swój sposób, mnie natomiast przerażają tacy ludzie i to jak manipulacja potrafią zniszczyć innym życie.

Stary 2022-02-06, 23:06   #829
Misia452
Zakorzenienie

Mnie bardziej przeraża naiwność tych kobiet.

Stary 2022-02-06, 23:11   #830
Konto usunięte

Cytat:

Oj myślę, że na takie coś to wielu by się nabrało. Idealnie to sobie zaplanował. Nie uwierzyłabyś gościowi, który od pierwszego spotkania wyglądałby na milionera? Łatwo ocenić kogoś z boku, na podstawie serialu, patrząc z perspektywy osoby trzeciej.

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Cytat:

I to one są ofiarami, on perfidnym oszustem, to jest jego wina, nie ma tutaj innych winnych.

Stary 2022-02-06, 23:13   #831
980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328
Konto usunięte

[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;89107136]Oj myślę, że na takie coś to wielu by się nabrało. Idealnie to sobie zaplanował. Nie uwierzyłabyś gościowi, który od pierwszego spotkania wyglądałby na milionera? Łatwo ocenić kogoś z boku, na podstawie serialu, patrząc z perspektywy osoby trzeciej.

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

I to one są ofiarami, on perfidnym oszustem, to jest jego wina, nie ma tutaj innych winnych.

Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Co innego, kiedy ktoś udaje milionera przez internet, a co innego, kiedy faktycznie się spotykacie, widzisz człowieka i ten tryb życia na własne oczy, i w ogóle wszystko się klei i wydaje wiarygodne. Jedynie chyba w taką wielką miłość po kilku spotkaniach bym nie uwierzyła.

980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-02-06, 23:20   #832
Konto usunięte

[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;89107140] Co innego, kiedy ktoś udaje milionera przez internet, a co innego, kiedy faktycznie się spotykacie, widzisz człowieka i ten tryb życia na własne oczy, i w ogóle wszystko się klei i wydaje wiarygodne. Jedynie chyba w taką wielką miłość po kilku spotkaniach bym nie uwierzyła.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Oczywiście. Zresztą nie rozumiem jak można obwinić ofiary. No nie rozumiem tego. Nawet jeśli ktoś wyśle kasę komuś z internetu, to tak, owszem, jest naiwny, ale najpewniej zdesperowany, samotny, skrzywdzony - i dlatego łyka wszystko jak pelikan, a ludzkie mendy to wykorzystują.

Stary 2022-02-06, 23:21   #833
Misia452
Zakorzenienie

No ja bym już na etapie pisania w to nie uwierzyła xd ciężko by miał ze mną xd

---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ----------

Ja nie obwiniam ofiar, w żadnym wypadku. Po prostu dziwi mnie tak duża naiwność.

Stary 2022-02-06, 23:24   #834
Konto usunięte

Cytat:
No ja bym już na etapie pisania w to nie uwierzyła xd ciężko by miał ze mną xd

---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ----------

Ja nie obwiniam ofiar, w żadnym wypadku. Po prostu dziwi mnie tak duża naiwność.

Misia ale na jakim etapie pisania? On bardzo szybko pokazywał, że to wszystko to prawda, widać było, że jest milionerem.

Stary 2022-02-06, 23:28   #835
Pusheen_
BAN stały

[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;89107126]No każdy odbiera na swój sposób, mnie natomiast przerażają tacy ludzie i to jak manipulacja potrafią zniszczyć innym życie.

Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Jeszcze tego nie widziałam, ale pewnie miałabym podobne odczucia.

Wiem, że są osoby, które będą ganic kobiety za ich głupotę i naiwność.

Ja sama dałam się kiedyś nabrać. Nie zostałam uwiedziona ani nie wysłałam nikomu pieniędzy, ale padłam ofiarą specyficznej manipulacji i uważam, że to jest bardzo łatwe. Internet to raj dla oszustów i generalnie to łatwo w nim znaleźć ofiarą- czasem trzeba ją wytypować, a czasem takie ofiary wystawiają się same. Na pewno w sieci masz mnóstwo "przestępców" tylko czyhających na różne naiwne owieczki i mających wręcz frajdę, kiedy będą mogli kogoś oszukać,nabrać, okraść czy w jakikolwiek inny sposób zaszkodzić.

Niektórzy robią jeszcze gorsze rzeczy niż ten facet, chociaż rozumiem o co Ci chodzi. Biorąc pod uwagę sam fakt manipulacji, świadomość jak działają tacy oszuści...Ja/Ty wiemy jak bardzo jest to obrzydliwy - w sumie można to wszystko włożyć do tego samego worka (może odejmując przestępstwa powodujące/ przyczyniające się do czyjejś śmierci), jeśli chodzi o szkody dla psychiki - one w wielu przypadkach będą podobne, niezależnie od typu przestępstwa. Tak mi się wydaje.

BTW...W pięknych czasach zyjemy, jeśli ktoś taki staje się bohaterem filmu Netflixa.

Pusheen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-02-06, 23:29   #836
Misia452
Zakorzenienie

[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;89107166]Misia ale na jakim etapie pisania? On bardzo szybko pokazywał, że to wszystko to prawda, widać było, że jest milionerem.

Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Już samo to,że szuka kobiety na takim portalu byłoby dla mnie dziwne. Raczej by mnie to zdziwiło, taki facet nie powinien mieć problemu ze znalezieniem dziewczyny w realu

Stary 2022-02-06, 23:30   #837
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Pusheen_ Pokaż wiadomość
Jeszcze tego nie widziałam, ale pewnie miałabym podobne odczucia.

Wiem, że są osoby, które będą ganic kobiety za ich głupotę i naiwność.

Ja sama dałam się kiedyś nabrać. Nie zostałam uwiedziona ani nie wysłałam nikomu pieniędzy, ale padłam ofiarą specyficznej manipulacji i uważam, że to jest bardzo łatwe. Internet to raj dla oszustów i generalnie to łatwo w nim znaleźć ofiarą- czasem trzeba ją wytypować, a czasem takie ofiary wystawiają się same. Na pewno w sieci masz mnóstwo "przestępców" tylko czyhających na różne naiwne owieczki i mających wręcz frajdę, kiedy będą mogli kogoś oszukać,nabrać, okraść czy w jakikolwiek inny sposób zaszkodzić.

Niektórzy robią jeszcze gorsze rzeczy niż ten facet, chociaż rozumiem o co Ci chodzi. Biorąc pod uwagę sam fakt manipulacji, świadomość jak działają tacy oszuści...Ja/Ty wiemy jak bardzo jest to obrzydliwy - w sumie można to wszystko włożyć do tego samego worka (może odejmując przestępstwa powodujące/ przyczyniające się do czyjejś śmierci), jeśli chodzi o szkody dla psychiki - one w wielu przypadkach będą podobne, niezależnie od typu przestępstwa. Tak mi się wydaje.

BTW...W pięknych czasach zyjemy, jeśli ktoś taki staje się bohaterem filmu Netflixa.

Wiesz chyba raczej antybohaterem. Może dzięki takim dokumentom część kobiet będzie bardziej ostrożna jeśli chodzi o znajomości w sieci.

Stary 2022-02-06, 23:34   #838
980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328
Konto usunięte

W ogóle ja sobie pomyślałam, że za bardzo kocham pieniądze i nie wysłałabym takich sum nigdy nikomu, chyba żeby to rzeczywiście był mój wieloletni partner którego znam na wskroś i sytuacja była naprawdę skrajna

980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-02-06, 23:39   #839
Konto usunięte

[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;89107182]W ogóle ja sobie pomyślałam, że za bardzo kocham pieniądze i nie wysłałabym takich sum nigdy nikomu, chyba żeby to rzeczywiście był mój wieloletni partner którego znam na wskroś i sytuacja była naprawdę skrajna

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Ja nie mam takiej kasy I mam długi w banku więc nie miałabym skąd nawet jakbym baaaardzo chciała

Stary 2022-02-06, 23:41   #840
Pusheen_
BAN stały

[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;89107178]Wiesz chyba raczej antybohaterem. Może dzięki takim dokumentom część kobiet będzie bardziej ostrożna jeśli chodzi o znajomości w sieci.

Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Oby.

Ale nawet przez Internet da się wyczuć manipulatora czy oszustwa.

To nie jest takie proste, żeby kogoś zmanipulować.

Pusheen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości