|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzie i zachowania, które nas dziwią + ot, część 73.
Cytat:
Czytałam, że ma być jakaś odpowiedź z jego strony. Może być ciekawie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#902 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem najmniej wierzącą osobą z rodziny/znajomych, a jednocześnie najbardziej oswojoną ze śmiercią. Wręcz przeciwnie, fakt, że śmierć to koniec, finito, nie ma nic więcej, game over sprawił, że musiałam ją oswoić jako naturalną część życia, bo bym zwariowała. Osoby wierzące żyją w wiecznym zaprzeczeniu, a to nie jest zdrowy sposób radzenia sobie ze śmiertelnością i żałobą. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
Mogę mieć kota, no bo czemu nie? To, że czasem mnie nie ma 2/3 dni w domu? No nasypie mu więcej karmy do miski, kupię automatyczne poidełko i przecież nie umrze. Tylko to nie do końca o to w tym chodzi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#903 |
|
BAN stały
|
A dzisiaj znów pieszczochy władzy dostaną podwyżkę stóp pod pretekstem walki z inflacją. Dziwi mnie że nikt tego nie dostrzega, że korzyści mają z tego nie Polacy a tylko uprzywilejowani
|
|
|
|
|
#904 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie to łażenie po głowie to jest dramat. Nie mogłabym spać w takich warunkach Cytat:
Ale tu nikt nikogo nie stygmatyzuje. Współczuję takim ludziom, ale to nie zmienia faktu, że trzeba być czujnym. To, że nie zamknę mieszkania nie oznacza, że ktoś może je okraść, ale jednak zamykanie je jest bardziej odpowiedzialne niż liczenie na uczciwość innych. Po co niepotrzebnie kusić los. Cytat:
Dla mnie to też jest chore. Zwłaszcza sytuacja z mieszkaniami. Za chwilę ludzie będą mieszkać pod mostem, bo nikogo nie będzie stać ani na kupno ani na wynajem. Rynek najmu krótkoterminowego to zło wcielone. Mieszkania na inwestycje w dużej mierze przyczyniły się do tego jakie teraz mamy ceny. Przeciętny Kowalski nie ma jak kupić mieszkania, bo inwestor zaraz go przebije i na dodatek kupi bez oglądania i wybrzydzania, bo to i tak nie dla niego. Wynajem długoterminowy się nie już zwyczajnie nie opłaca, więc za chwilę takich mieszkać nie będzie albo będą ceny z kosmosu.
|
|
|
#905 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;89108682]Ja to może napisałabym do jego "ojca", żeby pomógł synowi.
Czytałam, że ma być jakaś odpowiedź z jego strony. Może być ciekawie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Ta prawdziwa firma, LLD Diamonds, wydała oświadczenie od razu jak wyszedł dokument. Myślę, że ciężko "pisać do ojca", bo w internecie znajdziesz co najwyżej korporacyjny adres / formularz kontaktowy, a po drugie przy urabianiu Pernilli Simon sfingował jakiś artykuł, że firma jest obiektem śledztwa i konta są zamrożone, też taka wiadomość odstrasza raczej od prób kontaktu z firmą. Jeśli chodzi o pisanie przez konto Insta, to kto tam zagląda w ogóle w skrzynkę spamową. |
|
|
|
|
#906 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#907 |
|
BAN stały
|
[1=1f523025fec1a137a503b95 38176c8d184ddfe4a_6265d68 40ddc6;89108822]"nie stać mnie na kredyt, więc musi mnie być stac na wynajem"[/QUOTE]
Glosujcie nadal na pis to nadal wam będą obniżać ceny bułki w biedrze o 5 groszy zamiast wywłaszczyć cwaniaków i regulować ceny wynajmu jak na zachodzie. Tam szybko sobie poradzono z cebularzami |
|
|
|
|
#908 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#909 |
|
BAN stały
|
[1=1f523025fec1a137a503b95 38176c8d184ddfe4a_6265d68 40ddc6;89108895]ja nie głosuję na PiS[/QUOTE]
Ktoś głosuje i mówię o tych. Oni udają że nie głosują bo tak naprawdę to pis to partia uprzywilejowanych. Wystarczy spojrzeć komu się żyje lepiej i dlatego to oni na nich głosują. |
|
|
|
|
#910 | |
|
Kathy Leonia
|
Cytat:
ludziom podnieśli najniższą krajową i co z tego... jak wszystkie opłaty idą w góry, wyjdzie na jedno. A tu jeden z drugim w rządzie po 10 tys premii se dostaną. Tak to można na zakupki chodzić
|
|
|
#911 |
|
BAN stały
|
A niech w rządzie dostają i po 100 tyś podwyżki. Stosunkowo mało ich w tym morzu. Ale za programistów każdy się boi wziąć i to ukrócić. Teraz tych szkoleń i szkółek po których produkują programistów a potem zgarniają po kilkanaście tyś jest za dużo. To właśnie ten sektor napędza najbardziej w Polsce spirale płacowo-cenowa. Na zachodzie tak nie ma, że sektor IT dominuje wszystko inne i to zwalczono odgórnie
|
|
|
|
|
#912 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że napuszczanie ludzi na konkretne grupy zawodowe trwa w najlepsze. Ach ci wstrętni programiści, jak mogą zarabiać więcej. Przez nich te pielęgniarki zarabiają mniej. A rząd i posłowie niech tam sobie mają te podwyzki. Obrzydliwe.
Wysłane z mojego 2109119DG przy użyciu Tapatalka
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
|
|
|
|
#913 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#914 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I tez nie wiem skad wzielas te 15k dla osob zaczynajacych. Prowadzilam rekrutacje w 3 firmach, w tym jednej, ktora zatrudnia najwiecej programistow w Polsce i wlasciwie to pensja na entry level jest duzo nizsza od tych kilkunastu tysiecy. |
|
|
|
|
|
#915 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
IT to najszybciej rozwijająca się branża, nic dziwnego, że specjaliści się cenią. ciągle jest za mało specjalistów (specjalistów, nie świeżaków po studiach czy bootcampie) wiec mogą windować ceny. dlaczego np nie czepiasz się piłkarzy? wielomilionowe kontrakty za kopanie piłki? zdaje się, że można by było lepiej te pieniądze wykorzystać
|
|
|
|
|
|
#916 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlaczego nic nie powiesz na pensje audytorow, doradcow finansowych, doradcow nieruchomosciowych, adwokatow, kadry zarzadzajacej (i pewnie tu mozna wymieniac i wymieniac)? Tez powinny byc regulowane? Kazdy powinien miec po rowno? Komuno wroc! |
|
|
|
|
|
#917 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#919 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
programistom płacą firmy prywatne. pielęgniarkom płaci państwo. do państwa miej pretensje, że tak nisko wycenia pracę pielęgniarek, nie do firm, które z medycyną nie mają nic wspólnego czy może właściciele firm informatycznych powinni obciąć pensje pracownikom i zrzucać się, żeby wspomagać państwo w płaceniu wypłat pielęgniarkom? |
|
|
|
|
|
#920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego 2109119DG przy użyciu Tapatalka
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
|
|
|
|
|
#921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#922 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() bo chyba do tego dąży ta dyskusja |
|
|
|
|
|
#923 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
W sumie to nie zdziwilabym sie gdyby nasz rzad wpadl na pomysl zatrudnienia trolli internetowych, ktorzy by napuszczali jedne grupy zawodowe na drugie
|
||
|
|
|
|
#924 |
|
Rozeznanie
|
Omg, programista dostaje 15 000 zł na start xD Ale odpływasz
|
|
|
|
|
#925 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#926 |
|
BAN stały
|
Zacznijcie czytać. Napisałam wczoraj, że był głęboko analizujący artykuł w biznesowym wydaniu Gazety Wyborczej właśnie o inflacji i skąd wynika. Co jak co, ale Gazeta Wyborcza to nie Gazeta Polska xD
Inflacja wynika z przesadnych płac jakie mają miejsce w sektorze IT. Sektor IT w Polsce jest rozbuchany. Spirala płacowa w tym sektorze napędza spiralę cenową na półkach. Gdyby odgórnie choćby zamrozić płace programistów jak sugeruje zresztą analiza, to inflacja byłaby zduszona. Oczywiście nie chodzi także tylko o sektor IT ale ogólnie o sektory najlepiej zarabiające. Nic nie poradzę że IT jest największy. |
|
|
|
|
#927 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#928 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Twoje argumenty są tak absurdalne że aż szkoda czasu na wchodzenie w polemikę. Mnie mało obchodzi jakieś zdanie pani z GW która rzuca jakimiś kwotami z kosmosu. Możesz się wić i płakać w poduszkę ale tak nie wygląda rynek IT w Polsce.Proponuję w ogóle ustalić średnie wynagrodzenie i każdemu polakowi dać tyle samo. Bo czymś się różni praca programisty od pielęgniarki / nauczyciela / ministra? Ahoj, każdemu po równo! Rynek tak nie działa Czekam za kolejnymi światłymi wypowiedziami
|
|
|
|
|
|
#929 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#930 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.