|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1771 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja
Cytat:
Mnie chodziło o hormony tarczycy (TSH) i hormony płciowe (estradiol, testosteron). Nie wiem co jeszcze, nie jestem specjalistką, ale jedną czy dwie strony wstecz ktoś o tym więcej pisał... Chociaż jeśli chodzi o tarczycę, to wystarczy zrobić samo TSH.
![]() |
#1772 |
Zakorzenienie
|
benia zrób badania hormonalne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1773 |
Raczkowanie
|
czy gdy wypadanie spowodowane jest łojotokiem to wlosy odrastają na nowo?
szukalam odp na pytanie le nie znalazlam z gory dziekuje za odp Nie mam 50% wlosow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1774 |
Zakorzenienie
|
Nie ma to jak spamować forum ... Przecież założyłaś już osobny wątek o tym !
|
![]() ![]() |
![]() |
#1775 |
Zakorzenienie
|
Velvet Acid Kitty dzięki wielkie za te informacje dot. wit A
![]() Chyba jednak jeśli chodzi o przedawkowanie to mnie to nie dotyczy, bo nie pije mleka, nie jem serów czy pomidorów ![]() ![]()
![]() |
#1776 |
Zakorzenienie
|
Dołączam się do wątku
![]() Od jakiegoś czasu moje włosy wypadają niemiłosiernie. Podczas mycia, czesania, każdego muśniecia włosów, te słabeuszki lecą na podłogę. W dodatku są bardzo cienkie i wyglądają marnie. Dziś zaczęłam picie skrzypu polnego, smaruję włosy naftą kosmetyczną z olejem rycynowym, kupiłam szampon wzmacniający Radical, którego już kiedyś używałam i byłam zadowolona z efektów. ![]() Uff.
#1777 |
Rozeznanie
|
Parę tygodni temu zaczęły mi bardzo wypadać włosy, kilka razy już miałam z tym problem, ale zwykle pomagał szampon przeciw wypadaniu włosów, np. Seboradin. Teraz też go używam, ale stan włosów nie poprawił się. Czy powodem wypadania może być:
a) pianka do włosów wellaflex b) szampon Timotei? Bo wypadanie zbiegło się w czasie z używaniem tych produktów (po raz pierwszy). Timotei odstawiłam kilka dni temu, ale pianki używam nadal. Odstawię ją i zobaczę efekt, ale powiedzcie, czy to może być przyczyna? |
![]() ![]() |
![]() |
#1778 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
udaj sie do endrykrynologa, albo ew.do ginekologa, powiedza ci jakie dokladnie badania wykonac ![]() Cytat:
w moim przypadku tak, mam cm odrosty ale co z tego skoro nadal wypadaja ![]()
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1779 |
Przyczajenie
|
Wypadające włosy
Podczas Mycia włosów wypada mi ich rekordowa liczba. Ja juz nie wiem co mam robić...Wziełam już całe opakowanie tabletek Bioscalin Giuliani włoskie tabletki, kończy mi sie już szampon Wax, Nie mam zadnej choroby skory, bo i łupiezu tez nie mam. Z natury mam bardzo cienkie wlosy, i coraz bardziej sie boję.Wiem, ze poniszczylam sobie wlosy farbowaniem, no ale czymś teraz muszę je wzmocnić, znacie jeszcze jakieś dobre leki, szampony, odzywki ? Moze wizyta u dermatologa, ja juz nie wiem ;((((
|
![]() ![]() |
![]() |
#1780 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wypadające włosy
spokojnie, że wypadają Ci włosy nie znaczy, że masz jakąś chorobę. Może po prostu masz taki okres wzmożonego wypadania? Ja mam tak np. każdej wiosny. Albo na spokojnie licz włosy -podobno jeżeli nie wypada ich człowiekowi więcej niż 100 to wszystko jest w porządku...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1781 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wypadające włosy
zapraszam do wątku o wypadajcych włosach
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1782 |
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny.
![]() a myślicie,że wypadające włosy mogą mieć jakiś związek z brzydką cerą? bo ja już nie wiem co mam o tych moich włosach myśleć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1783 |
Zadomowienie
|
[quote=inc0rrect;8912825]\
udaj sie do endrykrynologa, albo ew.do ginekologa, powiedza ci jakie dokladnie badania wykonac ![]() Dzięki IncOrrect! Co prawda lekarze typu ginekolog ignorują taki problem jak wypadanie włosów, ale będę nalegać! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1784 |
Przyczajenie
|
![]()
od jakis 3 miesiecy mam problem z wypadaniem wlosow,czesto mi sie przetluszczaja, musze myc co drugi dzien. Nie wiem co jest przyczyna, biore witaminy od jakis 3 miesiecy(belissa), stosowalam nawet szampon i odzywke firmy Nisim ,ale to tez mi nie pomoglo. Najwiecej mi wypada podczas mycia wlosow, policzylam je wczoraj i wypada mi okolo 150 dziennie, moze wiecej. Jestem troche zmartwion. Nie wiem co mam robic. Stosuje antykoncepcje w postaci implantu(implanon)od grudnia. Moze to jest przyczyna, mowia ze antykoncepcja moze wzmacniac wlosy a mi wypadaja. Wiec nie wiem. pomozcie!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1785 |
Zakorzenienie
|
Dot.: wypadajace wlosy
A spojrzałaś chociaż na pierwszą stronę? 4 wątki niżej masz ogromny wątek o wypadaniu włosów...
![]()
![]() |
#1786 | |
Zakorzenienie
|
[quote=benia1169;8915151]
Cytat:
nawet jak zignoruje problem to niech ci poda jakie badania masz zrobic ![]()
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1787 | |
Zakorzenienie
|
[quote=benia1169;8915151]
Cytat:
Ja wlasnie od gina dostalam skierowanie na badanie krwi Kazdy internista da Ci takie skierowanie na badanie lub do endokrynologa I nie slyszalam zadnego komentarza ,a wlosy wg osob z zewnatrz mam geste ,tylko nic mnie te opinie nie obchodza bo ja wiem ile mialam i ile mam wlosow i co jest u mnie norma a co nie Mow stanowczo co Cie niepokoi i juz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1788 | ||
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
![]()
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno. Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum. Ta reklama pokazywana jest pod 6 269 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1789 |
Rozeznanie
|
ja narazie biore kwas omega-3, myje włosy dercosem vichy i stosuje wax, zobaczymy co z tego bedzie. W sumie tylko za pierwszy razem po uzyciu wax'a wypadło duzo włosow, pozniej juz mniej, wiec moze bedzie dobrze
![]() mam nadzieje, ze wasze kuracje tez przyniosa efekt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1790 |
Zakorzenienie
|
Ja już nie wiem co o tym myśleć, może jestem juz przewrazliwiona na pkt tych włosów;/ lekarka mowi ze juz wszytsko ok ale one wypadają
przy myciu-zero rozczesywanie- ok 20-30 wlosow...(kiedys byly 2-3;/) ale i tak w miare ok jest... ale za to w ciagu dnia na ubraniach zbieram ich duzo..sciagam czarny sweterek to tam z 10 wlosow jest zawsze...to ja nie wiem czy to norma czy nadal jestem chora?: ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1791 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1792 |
The Pink Power Mołderajtor
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1793 | |
Zadomowienie
|
[quote=bess;8918036]
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1794 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1795 |
Raczkowanie
|
Nie masz się czego bać, taka ilość wypadających włosów to normalka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1796 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1797 |
Rozeznanie
|
A ja mam pytanie. Kupilam sobie dzis szamponetke, bo chce przyciemnic troche wlosy i sprawdzic jakby to wygladało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1798 |
Zakorzenienie
|
Wprawdzie sprawy z endokrynologiem jeszcze nie załatwiłam (ale się zmuszę... może w tym tygodniu...
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1799 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny... Chyba wkońcu moge powiedzieć że trafiłam na super dermatologa ( prywatnego) Pan Dermatolog był bardzo miły i uprzejmy. Zadał duzo pytań , obejrzał mi skóre głowy i włosy nawet pod wielką lupą. Powiedział żebym sie nie matrwiła bo jeszcze nie miał takiego przypadku żeby nie pomógł z wypadajacymi włoskami. Została mi wypisane 2 recepty- co smieszne dostałam na leki 50% upustu. Za leki zapłaciłam smieszne 25 zł. A przepisał mi Flucanazole - tabletlki, spironol- tabletki zincas fote- cynk i wcierke robiona w aptece. licze ze włosy wypadac przestana
![]()
![]() |
#1800 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A już się martwiłam, że jestem jakimś beznadziejnym przypadkiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:21.