WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-06, 14:38   #1771
Velvet Acid Kitty
Wtajemniczenie

Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja

Cytat:
Napisane przez benia1169 Pokaż wiadomość
Jakie badania sądzisz, że należałoby zrobić? Te podstawowe mam zawsze wzorowe! Pewnie masz na myśli jakieś specjalistyczne, ale które? Nie znam się na tym w ogóle
Podstawowe masz na myśli OB, morfologia?
Mnie chodziło o hormony tarczycy (TSH) i hormony płciowe (estradiol, testosteron). Nie wiem co jeszcze, nie jestem specjalistką, ale jedną czy dwie strony wstecz ktoś o tym więcej pisał... Chociaż jeśli chodzi o tarczycę, to wystarczy zrobić samo TSH.

Velvet Acid Kitty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-06, 16:40   #1772
gosiaczek6
Zakorzenienie

benia zrób badania hormonalne
gosiaczek6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-06, 16:56   #1773
Artystyczna90
Raczkowanie

czy gdy wypadanie spowodowane jest łojotokiem to wlosy odrastają na nowo?
szukalam odp na pytanie le nie znalazlam z gory dziekuje za odp
Nie mam 50% wlosow
Artystyczna90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-06, 18:10   #1774
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Artystyczna90 Pokaż wiadomość
Nie mam 50% wlosow
Nie ma to jak spamować forum ... Przecież założyłaś już osobny wątek o tym !

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-06, 19:19   #1775
Loczek_brown
Zakorzenienie

Velvet Acid Kitty dzięki wielkie za te informacje dot. wit A
Chyba jednak jeśli chodzi o przedawkowanie to mnie to nie dotyczy, bo nie pije mleka, nie jem serów czy pomidorów A preparaty łykam zgodnie z tym co pisze na opakowaniu więc szukam przyczyn dalej

17.02 16.09
[*][*][*]
Loczek_brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-06, 20:11   #1776
paula-zla
Zakorzenienie

Dołączam się do wątku

Od jakiegoś czasu moje włosy wypadają niemiłosiernie. Podczas mycia, czesania, każdego muśniecia włosów, te słabeuszki lecą na podłogę. W dodatku są bardzo cienkie i wyglądają marnie.
Dziś zaczęłam picie skrzypu polnego, smaruję włosy naftą kosmetyczną z olejem rycynowym, kupiłam szampon wzmacniający Radical, którego już kiedyś używałam i byłam zadowolona z efektów.
Uff.
i don't want to get over you

wymienię
paula-zla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-06, 21:50   #1777
Astarte__
Rozeznanie

GG do Astarte__

Parę tygodni temu zaczęły mi bardzo wypadać włosy, kilka razy już miałam z tym problem, ale zwykle pomagał szampon przeciw wypadaniu włosów, np. Seboradin. Teraz też go używam, ale stan włosów nie poprawił się. Czy powodem wypadania może być:
a) pianka do włosów wellaflex
b) szampon Timotei?
Bo wypadanie zbiegło się w czasie z używaniem tych produktów (po raz pierwszy). Timotei odstawiłam kilka dni temu, ale pianki używam nadal. Odstawię ją i zobaczę efekt, ale powiedzcie, czy to może być przyczyna?
Astarte__ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-06, 23:54   #1778
inc0rrect
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak mam ale już od wielu lat. Praktycznie zawsze coś robię, żeby sobie pomóc. Różne preparaty na skórę głowy stosowałam i - oprócz wyprania kiesieni - nic nie zyskałam! Czasem była poprawa po łykaniu preparatów witaminowych. Zdawało mi się, że po dłuższym stosowaniu Skrzypowity było lepiej. Ale ostatnio, gdy biorę już chyba od kilku miesięcy wyciąg ze skrzypu polnego tym razem, zauważyłam ostatnio, że więcej mi włosów znów wypada. Czyżbym przedawkowała wit. A ?
Biorę już tylko dawkę podtrzymującą - 2x dziennie po tabletce.

Dawniej brałam też preparat z krzemem (silica chyba się nazywał) ale nie było poprawy. Ogólnie to ja podejrzewam u siebie problem hormonów męskich. Oprócz wychodzenia włosów na głowie mam poważne problemy z nadmiernym owłosieniem nóg, wąsik itp na twarzy i nie tylko!

Może ktoś wie gdzie powinnam się udać z takim problemem? Lekarze mnie zwykle pozbywają
\
udaj sie do endrykrynologa, albo ew.do ginekologa, powiedza ci jakie dokladnie badania wykonac

Cytat:
Napisane przez Artystyczna90 Pokaż wiadomość
Nie mam 50% wlosow

w moim przypadku tak, mam cm odrosty ale co z tego skoro nadal wypadaja

Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM

W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
inc0rrect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-07, 07:38   #1779
Alessa1991
Przyczajenie

Wypadające włosy

Podczas Mycia włosów wypada mi ich rekordowa liczba. Ja juz nie wiem co mam robić...Wziełam już całe opakowanie tabletek Bioscalin Giuliani włoskie tabletki, kończy mi sie już szampon Wax, Nie mam zadnej choroby skory, bo i łupiezu tez nie mam. Z natury mam bardzo cienkie wlosy, i coraz bardziej sie boję.Wiem, ze poniszczylam sobie wlosy farbowaniem, no ale czymś teraz muszę je wzmocnić, znacie jeszcze jakieś dobre leki, szampony, odzywki ? Moze wizyta u dermatologa, ja juz nie wiem ;((((
Alessa1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-07, 07:49   #1780
kociekotka2
Raczkowanie

Dot.: Wypadające włosy

spokojnie, że wypadają Ci włosy nie znaczy, że masz jakąś chorobę. Może po prostu masz taki okres wzmożonego wypadania? Ja mam tak np. każdej wiosny. Albo na spokojnie licz włosy -podobno jeżeli nie wypada ich człowiekowi więcej niż 100 to wszystko jest w porządku...
kociekotka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-07, 08:30   #1781
gosiaczek6
Zakorzenienie

Dot.: Wypadające włosy

zapraszam do wątku o wypadajcych włosach
Stary 2008-09-07, 09:45   #1782
suspense
Zadomowienie

cześć dziewczyny.
a myślicie,że wypadające włosy mogą mieć jakiś związek z brzydką cerą? bo ja już nie wiem co mam o tych moich włosach myśleć od 3 miesięcy jem skrzyp, który wprawdzie pomógł mi na paznokcie ale włosy jak leciały tak lecą (o ile nie bardziej). w poniedziałek ide do gina, i przy okazji poprosze go o jakieś badanie hormonalne. mam nadzieje,że nie będzie robił żadnych problemów
suspense jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-07, 11:16   #1783
benia1169
Zadomowienie

[quote=inc0rrect;8912825]\
udaj sie do endrykrynologa, albo ew.do ginekologa, powiedza ci jakie dokladnie badania wykonac

Dzięki IncOrrect! Co prawda lekarze typu ginekolog ignorują taki problem jak wypadanie włosów, ale będę nalegać!
benia1169 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-07, 13:50   #1784
iwona26adi
Przyczajenie

Unhappy wypadajace wlosy

od jakis 3 miesiecy mam problem z wypadaniem wlosow,czesto mi sie przetluszczaja, musze myc co drugi dzien. Nie wiem co jest przyczyna, biore witaminy od jakis 3 miesiecy(belissa), stosowalam nawet szampon i odzywke firmy Nisim ,ale to tez mi nie pomoglo. Najwiecej mi wypada podczas mycia wlosow, policzylam je wczoraj i wypada mi okolo 150 dziennie, moze wiecej. Jestem troche zmartwion. Nie wiem co mam robic. Stosuje antykoncepcje w postaci implantu(implanon)od grudnia. Moze to jest przyczyna, mowia ze antykoncepcja moze wzmacniac wlosy a mi wypadaja. Wiec nie wiem. pomozcie!!!
iwona26adi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-07, 13:53   #1785
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125
Dot.: wypadajace wlosy

A spojrzałaś chociaż na pierwszą stronę? 4 wątki niżej masz ogromny wątek o wypadaniu włosów...

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-07, 14:53   #1786
inc0rrect
Zakorzenienie

[quote=benia1169;8915151]
Cytat:
Napisane przez inc0rrect Pokaż wiadomość
\

Dzięki IncOrrect! Co prawda lekarze typu ginekolog ignorują taki problem jak wypadanie włosów, ale będę nalegać!

nawet jak zignoruje problem to niech ci poda jakie badania masz zrobic

W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
Stary 2008-09-07, 14:55   #1787
bess
Zakorzenienie

[quote=benia1169;8915151]
Cytat:
\

chyba jestes zbyt uprzedzona

Ja wlasnie od gina dostalam skierowanie na badanie krwi
Kazdy internista da Ci takie skierowanie na badanie lub do endokrynologa
I nie slyszalam zadnego komentarza ,a wlosy wg osob z zewnatrz mam geste ,tylko nic mnie te opinie nie obchodza bo ja wiem ile mialam i ile mam wlosow i co jest u mnie norma a co nie
Mow stanowczo co Cie niepokoi i juz
bess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-07, 14:59   #1788
kaska222
Moderator

Cytat:
Napisane przez Alessa1991 Pokaż wiadomość
Podczas Mycia włosów wypada mi ich rekordowa liczba. Ja juz nie wiem co mam robić...Wziełam już całe opakowanie tabletek Bioscalin Giuliani włoskie tabletki, kończy mi sie już szampon Wax, Nie mam zadnej choroby skory, bo i łupiezu tez nie mam. Z natury mam bardzo cienkie wlosy, i coraz bardziej sie boję.Wiem, ze poniszczylam sobie wlosy farbowaniem, no ale czymś teraz muszę je wzmocnić, znacie jeszcze jakieś dobre leki, szampony, odzywki ? Moze wizyta u dermatologa, ja juz nie wiem ;((((
Cytat:
Napisane przez iwona26adi Pokaż wiadomość
od jakis 3 miesiecy mam problem z wypadaniem wlosow,czesto mi sie przetluszczaja, musze myc co drugi dzien. Nie wiem co jest przyczyna, biore witaminy od jakis 3 miesiecy(belissa), stosowalam nawet szampon i odzywke firmy Nisim ,ale to tez mi nie pomoglo. Najwiecej mi wypada podczas mycia wlosow, policzylam je wczoraj i wypada mi okolo 150 dziennie, moze wiecej. Jestem troche zmartwion. Nie wiem co mam robic. Stosuje antykoncepcje w postaci implantu(implanon)od grudnia. Moze to jest przyczyna, mowia ze antykoncepcja moze wzmacniac wlosy a mi wypadaja. Wiec nie wiem. pomozcie!!!
Watki polaczylam,naprzyszly raz prosze korzystac z wyszukiwarki,lub dobrze przejrzec watki na forumie.

RegulaminWizaz.pl
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno.
Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum.

Ta reklama pokazywana jest pod 6 269 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!)
kaska222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-07, 15:10   #1789
myszkakinia
Rozeznanie

ja narazie biore kwas omega-3, myje włosy dercosem vichy i stosuje wax, zobaczymy co z tego bedzie. W sumie tylko za pierwszy razem po uzyciu wax'a wypadło duzo włosow, pozniej juz mniej, wiec moze bedzie dobrze
mam nadzieje, ze wasze kuracje tez przyniosa efekt

myszkakinia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-07, 15:18   #1790
inc0rrect
Zakorzenienie

Ja już nie wiem co o tym myśleć, może jestem juz przewrazliwiona na pkt tych włosów;/ lekarka mowi ze juz wszytsko ok ale one wypadają

przy myciu-zero
rozczesywanie- ok 20-30 wlosow...(kiedys byly 2-3;/)

ale i tak w miare ok jest...

ale za to w ciagu dnia na ubraniach zbieram ich duzo..sciagam czarny sweterek to tam z 10 wlosow jest zawsze...to ja nie wiem czy to norma czy nadal jestem chora?:

Stary 2008-09-07, 15:24   #1791
myszkakinia
Rozeznanie

Cytat:
Ja już nie wiem co o tym myśleć, może jestem juz przewrazliwiona na pkt tych włosów;/ lekarka mowi ze juz wszytsko ok ale one wypadają

przy myciu-zero

ale za to w ciagu dnia na ubraniach zbieram ich duzo..sciagam czarny sweterek to tam z 10 wlosow jest zawsze...to ja nie wiem czy to norma czy nadal jestem chora?:
mi sie wydaje, ze troszke sie przewrazliwiłas wlosy wypadaja codziennie, wiec jak nawet wypadnie z 40 to nic sie nie dzieje

Stary 2008-09-08, 08:53   #1792
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
Napisane przez myszkakinia Pokaż wiadomość
mi sie wydaje, ze troszke sie przewrazliwiłas wlosy wypadaja codziennie, wiec jak nawet wypadnie z 40 to nic sie nie dzieje
Dokładnie tak. 40 włosów wpisuje się w normę, nie jest to wcale nadmierne wypadanie, zatem raczej nie ma się czym martwić.
'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-08, 09:56   #1793
benia1169
Zadomowienie

[quote=bess;8918036]
Cytat:
chyba jestes zbyt uprzedzona

Ja wlasnie od gina dostalam skierowanie na badanie krwi
Kazdy internista da Ci takie skierowanie na badanie lub do endokrynologa
I nie slyszalam zadnego komentarza ,a wlosy wg osob z zewnatrz mam geste ,tylko nic mnie te opinie nie obchodza bo ja wiem ile mialam i ile mam wlosow i co jest u mnie norma a co nie
Mow stanowczo co Cie niepokoi i juz
Masz rację bess, będę nalegać, w razie czego mogę zmienić lekarza
Stary 2008-09-08, 11:44   #1794
gosiaczek6
Zakorzenienie

Cytat:

przy myciu-zero

nie masz sie czym martwic..40 włosów to nie jest tak duzo i miesci sie w normie
Stary 2008-09-08, 18:34   #1795
AyoAya
Raczkowanie

Nie masz się czego bać, taka ilość wypadających włosów to normalka . Jeżeli chcesz zadbać o swoje włosy i uchronić je przed wypadaniem pamiętaj o stosowaniu odpowiedniej diety. W okresach wzmożonego stresu - sesja, egzamin itp. ilość wypadających włosów może się zwiększyć ale i wtedy nie ma się czego bać, to też normalna, naturalna reakcja organizmu. Ważne, żebyś dostarczała organizmowi witamin z grupy B, aminokwasów - szczególnie siarkowych( metioninę i cystynę) * , żelazo, cynk i miedź. Składniki zadbają również o Twoje paznokcie .
AyoAya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-09, 10:06   #1796
benia1169
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez amelsss Pokaż wiadomość
Wlasnie tak sobie mysle,ze jeśli to potrwa przez tydzien jeszcze to idę do dermatologa... Stresu mam bardzo dużo ostatnio.. Co prawda byłam w UK tylko 14dni, ale bardzo mi tam nie pasowało.
Jeśli chodzi o włosy,to wiecznie swędziała mnie skóra głowy,były jakies osłabione.
Mam nadzieje,że to tylko przejsciowe... Zapuszczam włosy i dlatego tak się martwię tym nieszczęsnym wypadaniem ;/
A jak myślisz,jakie witaminy powinnam brac?
Mógł to być stres ale mogła Ci po prostu woda nie odpowiadać
Stary 2008-09-09, 10:26   #1797
myszkakinia
Rozeznanie

A ja mam pytanie. Kupilam sobie dzis szamponetke, bo chce przyciemnic troche wlosy i sprawdzic jakby to wygladało ale nie wiem.. czy ona moze spowodowac ze mi znowu wiecej wlosow zacznie wypadac? Niby jest na niej napisane, ze nie zawiera tych wszystkich szkodliwych srodkow, ale mozna temu wierzyc??

Stary 2008-09-09, 12:56   #1798
Finlora
Zakorzenienie

Wprawdzie sprawy z endokrynologiem jeszcze nie załatwiłam (ale się zmuszę... może w tym tygodniu... ) ale byłam dzisiaj u dermatologa i zapisałam się na środę – oczywiście do innej pani doktor niż wcześniej i zobaczymy co z kolei ta mi powie. Chyba nie będę jej mówić, ze tamta przepisała mi ten Alpicort E, którego nie wykupiłam po przeczytaniu o nim na wizażu. Chyba, ze jeśli ona też zaczęłaby kombinować coś z tym lekiem, powiem jej, ze już brałam i nie było efektów, to może da mi spokój? Bo jakoś nie mam przekonania do tego Alpicortu. Tym bardziej, że do tanich to on nie należy
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-09, 15:33   #1799
AnetaK20
Zakorzenienie

Hej dziewczyny... Chyba wkońcu moge powiedzieć że trafiłam na super dermatologa ( prywatnego) Pan Dermatolog był bardzo miły i uprzejmy. Zadał duzo pytań , obejrzał mi skóre głowy i włosy nawet pod wielką lupą. Powiedział żebym sie nie matrwiła bo jeszcze nie miał takiego przypadku żeby nie pomógł z wypadajacymi włoskami. Została mi wypisane 2 recepty- co smieszne dostałam na leki 50% upustu. Za leki zapłaciłam smieszne 25 zł. A przepisał mi Flucanazole - tabletlki, spironol- tabletki zincas fote- cynk i wcierke robiona w aptece. licze ze włosy wypadac przestana . mam za 2m isc na kolejna wizyte.

I wanna run with the wild horses
Run with the wild horses

AnetaK20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-09, 15:53   #1800
benia1169
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Wprawdzie sprawy z endokrynologiem jeszcze nie załatwiłam (ale się zmuszę... może w tym tygodniu... ) ale byłam dzisiaj u dermatologa i zapisałam się na środę – oczywiście do innej pani doktor niż wcześniej i zobaczymy co z kolei ta mi powie. Chyba nie będę jej mówić, ze tamta przepisała mi ten Alpicort E, którego nie wykupiłam po przeczytaniu o nim na wizażu. Chyba, ze jeśli ona też zaczęłaby kombinować coś z tym lekiem, powiem jej, ze już brałam i nie było efektów, to może da mi spokój? Bo jakoś nie mam przekonania do tego Alpicortu. Tym bardziej, że do tanich to on nie należy
Ja też używałam ten Alpicort E i nie było efektu!!!!!
A już się martwiłam, że jestem jakimś beznadziejnym przypadkiem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości