Ślub od pierwszego wejrzenia - odcinek do przodu - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2022-02-22, 22:43   #1861
panna_felicjanna
Zakorzenienie

Dot.: Ślub od pierwszego wejrzenia - odcinek do przodu

Ja właśnie obejrzałam. Montaż bardzo na plus. Odcinek poświęcony w całości jednej parze. Zostali przedstawieni, pokazano przygotowania, ślub. Bez zbędnego rozwlekania.
Pasują do siebie, jednak zastanawiam się czy wybranie Kamila było dobrym pomysłem. Jednak jest świeżo po rozstaniu, może nie być gotowy na nowy związek. Obym się myliła.
panna_felicjanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-02-22, 22:50   #1862
Lyse
Raczkowanie

Fajnie, że przyspieszyli tempo i na to wychodzi, że każdy ślub będzie zawarty w jednym odcinku. Pierwsza uczestniczka bardzo ładna, naturalna i sympatyczna. Widać, że wie czego chce i jest zdecydowaną osobą. O mężu nie mam zdania póki co. Z jednej strony wydaje się ustatkowany ale z drugiej to piwko tuż przed ślubem zapachniało mi mało dojrzałym zachowaniem, nie wiem nie wiem.

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Cytat:
Napisane przez panna_felicjanna Pokaż wiadomość
Ja właśnie obejrzałam. Montaż bardzo na plus. Odcinek poświęcony w całości jednej parze. Zostali przedstawieni, pokazano przygotowania, ślub. Bez zbędnego rozwlekania.
Pasują do siebie, jednak zastanawiam się czy wybranie Kamila było dobrym pomysłem. Jednak jest świeżo po rozstaniu, może nie być gotowy na nowy związek. Obym się myliła.
Dokładnie, też mam takie przeczucie, nie jestem pewna czy jemu w trakcie eksperymentu się nie odwidzi. Generalnie zmiany w montażu bardzo mi się podobają. I również to, że nie ma ukrywania kto jest parowany z kim.
Lyse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-02-22, 23:05   #1863
lulka19
Zakorzenienie

Długo myślałam nad tym kogo mi przypomina ta Agnieszka, i mam. Marta Kubacka. Żona Dawida. No kropka w kropkę

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-02-22, 23:37   #1864
annav22
Zakorzenienie

Ładna normalna dziewczynam na ślubie ślicznie wygladała. Choć osobiście nie rozumiem po im te welony na cywilnym. No, ale zawsze chyba są
Chłopak też taki normalny, a to juz na plus bo czasem można niezłego cudaka z wyglądu dostać.
Montaż jak u Anity i Adriana, ze jedna para od pocżatku, kolejny dochodziły później, czyżby miało to coś znaczyć?
annav22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-02-22, 23:51   #1865
kroofka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Długo myślałam nad tym kogo mi przypomina ta Agnieszka, i mam. Marta Kubacka. Żona Dawida. No kropka w kropkę

Toż to jest młoda Kinga Preis!
kroofka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-02-22, 23:59   #1866
Lyse
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kroofka Pokaż wiadomość
Toż to jest młoda Kinga Preis!
No kurczę TAK!! też kminiłam do koga ona jest podobna ale dopiero jak zobaczyłam ją w ślubnym wydaniu
Lyse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-02-23, 00:06   #1867
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lyse Pokaż wiadomość
No kurczę TAK!! też kminiłam do koga ona jest podobna ale dopiero jak zobaczyłam ją w ślubnym wydaniu
Ee bo jest ładniejsza jednak. Ale tyo urody ma też jak Kubacka, ale tamta jest drobna.

Stary 2022-02-23, 11:25   #1868
DiabolloPomidorro
Raczkowanie

Czy ktoś tam w ogóle zapina pasy podczas jazdy samochodem w tym TVN?

Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka
DiabolloPomidorro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-02-23, 11:57   #1869
alexandraaa09
Raczkowanie

Obejrzałam dziś pierwszy odcinek. Dziewczyna wydaje się w porządku, bardzo naturalna, miła i taka normalna 😁. Natomiast ten Kamil, jakoś mam wątpliwości co do niego. Trochę mi się kojarzy z takim typem cwaniaka, ale zobaczymy co będzie dalej . Na plus, ze obije maja fajne, wspierające rodziny 😊. Ciekawe jak rozwiąże kwestie ewentualnego mieszkania, ja to bym szczerze mówiąc nie chciała się przeprowadzić do takiego Włocławka, straszna dziura…
alexandraaa09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-02-23, 14:31   #1870
magdamarysia84
Raczkowanie

Na grupie na FB ktoś napisał, że ten Kamil to "największy ruchacz we Włocławku" Ciekawe ile w tym prawdy...

magdamarysia84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-02-23, 16:06   #1871
kasia0912
Zakorzenienie

Ogólnie wrażenia pozytywne póki co. Ale na początku zawsze takie są Agnieszka? wygląda na taką rozsądna osobę . Kamil póki co też, ale coś mi w nim nie gra nie wiem

Razem: 10.08.2016

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

kasia0912 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-02-23, 16:30   #1872
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdamarysia84 Pokaż wiadomość
Na grupie na FB ktoś napisał, że ten Kamil to "największy ruchacz we Włocławku" Ciekawe ile w tym prawdy...

Z tymi plotkami to jest zawsze pół na pół bym powiedziała

Stary 2022-02-23, 16:53   #1873
Platynowa91
Zakorzenienie

Fajnie, że w końcu przyspieszyli z akcją w odcinkach. Pamiętam jak się nudziłam gdy najpierw pokazywali każdego z osobna, później były przymiarki, wieczory kawalerskie... niemiłosiernie to się dłużyło a porem festiwal żenady ze zgadywanie kto z kim odz CSI kto ma jakie kwiaty i butonierkę. A tutaj szybko, zwięźle i na temat. Nowa pani psycholog jest o sto poziomów wyżej niż Mosak (przynajmniej takie mam o niej wstępne wrażenie). Agnieszka wydaje się super fajna dziewczyna i jest z mojego miasta, więc tym bardziej kibicuje. Pięknie wyglądała w ślubnej stylizacji i makijażu

Platynowa91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-02-23, 21:55   #1874
kreolkaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lyse Pokaż wiadomość
Fajnie, że przyspieszyli tempo i na to wychodzi, że każdy ślub będzie zawarty w jednym odcinku. Pierwsza uczestniczka bardzo ładna, naturalna i sympatyczna. Widać, że wie czego chce i jest zdecydowaną osobą. O mężu nie mam zdania póki co. Z jednej strony wydaje się ustatkowany ale z drugiej to piwko tuż przed ślubem zapachniało mi mało dojrzałym zachowaniem, nie wiem nie wiem.

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Dokładnie, też mam takie przeczucie, nie jestem pewna czy jemu w trakcie eksperymentu się nie odwidzi. Generalnie zmiany w montażu bardzo mi się podobają. I również to, że nie ma ukrywania kto jest parowany z kim.
Piwko jak piwko, ale te fajki
Montaż jest na plus, ciekawiej się to ogląda niż poprzednią edycję

Mam podobne zdanie do was. Agnieszka bardzo fajna, ciepła osoba, Kamil też wydaje się w porządku, ale nie wiem czy nie jest typem bardziej rozrywkowym niż ona
kreolkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-02-24, 02:09   #1875
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Ufam pierwszemu wrażeniu i myślę, że nic z tego. Spore wątpliwości co do motywacji tego faceta. Panna Młoda wydaje się być miła... ale też mi nie do końca podeszła, jak mam być szczera.

Fajnie, że przyspieszyli, ale jak dla mnie ciut za bardzo. Wolałabym pierwszy odcinek wprowadzający jednak w nocy sezon.
Stary 2022-02-24, 09:41   #1876
natalcia250
sentimental animal

Mój chłopak był zachwycony nowym sposobem montażu zawsze te pierwsze odcinki się wlekły, nic się nie działo.

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Ja oglądam. Pierwsza uczestniczka bardzo naturalna. Jedna z naturalniejszych w całym programie. Nie przypominam sobie takiej.
I ma bardzo ładną mamę

tak, też zwróciłam na to uwagę

na pierwszy rzut oka pasują do siebie, przynajmniej wizualnie, są do siebie nawet trochę podobni (jak wiele par, które znam)
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-02-24, 11:48   #1877
kroofka
Rozeznanie

Ja stawiam, że będą dymy z Kamilem, który okaże się drugim chomikiem (nie pamiętam imienia, ten od Joanny). Nie podobało mi się, że Chorzewska na uwagę drugiej psycholożki, że to za szybko po rozstaniu, które zakończyło się ślubem z kimś innym, powiedziała "czyli nie w głowie mu głupoty, idealny kandydat" (parafrazując). I koniec tematu, cyk uszczęsliwiamy nim Agnieszkę. Kamil ma sytuację podobną do Kaśki z ostatniej edycji, a wiemy co odwalała Kaśka. Chorzewska nie uczy się na błędach.
Myślę też, że Kamil może odpychać ją tym odpalaniem fai od fai i może piwerkami. Jeśli ktoś nie ma hamulców, żeby takie zachowania pokazywać przed kamerami w dniu ślubu, to nic go nie powstrzyma.
kroofka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-02-24, 11:59   #1878
juhaska
Zadomowienie

Cytat:
Ja stawiam, że będą dymy z Kamilem, który okaże się drugim chomikiem (nie pamiętam imienia, ten od Joanny). Nie podobało mi się, że Chorzewska na uwagę drugiej psycholożki, że to za szybko po rozstaniu, które zakończyło się ślubem z kimś innym, powiedziała "czyli nie w głowie mu głupoty, idealny kandydat" (parafrazując). I koniec tematu, cyk uszczęsliwiamy nim Agnieszkę. Kamil ma sytuację podobną do Kaśki z ostatniej edycji, a wiemy co odwalała Kaśka. Chorzewska nie uczy się na błędach.
Myślę też, że Kamil może odpychać ją tym odpalaniem fai od fai i może piwerkami. Jeśli ktoś nie ma hamulców, żeby takie zachowania pokazywać przed kamerami w dniu ślubu, to nic go nie powstrzyma.
Tak samo bardzo mi się nie spodobało zachowanie Chorzewskiej. Nowa psycholożka powiedział, że ma wątpliwości co do jego udziału w programie a Chorzewska tak dość ostro że to go czyni idealnym kandydatem.
Oj widzę, że nowa psycholożka chciała wyrazić swoje faktyczne zdanie a tu niestety nie program na to...
Moje odczucia co do Kamila są na nie. Czas pokaże, tylko szkoda Agnieszki ewentualnie bo sympatyczna się wydaje
Stary 2022-02-24, 13:53   #1879
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo się zgadzam z tymi obserwacjami. Nawet nie obejrzałam uważnie tej rozmowy psycholożek, ale nie trzeba być wielkim psychologiem, aby wiedzieć że takie szybkie akcje, w dodatku pchanie się po rozstaniu do tv, to nie za bardzo. Kamil ma dla mnie vibe cichej wody, co to wzruszająco kocha na pokaz, ale jak pójdzie w miasto z kumplami to "co się dzieje w Las Vegas...". Ale i ona mi serca nie skradła.

Chyba muszę jeszcze raz zobaczyć ten odcinek.
Stary 2022-03-01, 23:19   #1880
panna_felicjanna
Zakorzenienie

No i zdaje się, że jednak montaż jest bardzo zbliżony do tego z 3 edycji. Jak wiadomo, wtedy to właśnie jedna para była najczęściej pokazywana, pierwszy odcinek poświęcony Anicie i Adrianowi, potem dopiero dochodziły wzmianki o kolejnych parach.
W tej edycji, po drugim odcinku widać ten sam schemat. Czyżby Agnieszka i Kamil zostali w związku jako jedyni z tej edycji?
panna_felicjanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-03-01, 23:38   #1881
annav22
Zakorzenienie

jejku jaka śliczna dziewczyna, chyba najładniejsza ze wszystkich edycji jak dla mnie. W życiu bym jej nie dała 29 lat.
A na ślubie wyglada cudnie, i w końcu bez welonu na głowie.
Facet z wygladu też spoko, ale taki mam wrażenie strasznie spokojny a ona wulkan energi, moje pierwsze wrażenie, zupełnie do siebie nie pasuja No zobaczymy co bedzie dalej
Slub w przepięknej scenerii na zamku
W 3 odcinku Patrycja z Warszawy i Adam nie zrozumiałam skąd i chyba ślub znów w urzędzie

Edytowane przez annav22
Czas edycji: 2022-03-02 o 11:50
Stary 2022-03-02, 07:14   #1882
Timon i Pumba
hakuna matata

Treść usunięta

Edytowane przez Timon i Pumba
Czas edycji: 2023-12-17 o 23:21
Timon i Pumba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-03-02, 07:21   #1883
Timon i Pumba
hakuna matata

Treść usunięta

Edytowane przez Timon i Pumba
Czas edycji: 2023-12-17 o 23:21
Timon i Pumba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-03-02, 09:48   #1884
9436a3955e4ffdff99da230456d338dc0303348e_62f82cf251cf9
Konto usunięte

Ale pytanie Agnieszki do świadkowej czy wzięła małpkę i szukanie ustronnego miejsca to była klasa
9436a3955e4ffdff99da230456d338dc0303348e_62f82cf251cf9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-03-02, 10:49   #1885
Zorzoli
Zakorzenienie

Pierwsza para fajna chociaż czuję od nich bardzo delikatną nutkę kiczu ale ładnie razem wyglądają.

Natomaist jestem zachwycona drugą parą. Dorota jest prześliczna i na ślubie wyglądała rewelacyjnie, jej mąż też bardzo na plus i chyba najprzystojniejszy facet (dla mnie) ze wszystkich edycji. Wydaje się trochę spokojny ale mam nadzieję, że w nastęonym odcinku się rozkręci.
Na plus, ze eksperciw ybrali normalnych ludzi i widocznie słuchali ich preferencji bo na razie wygląda, że wszyscy się sobie podobają.

https://www.suwaczek.pl/cache/cadbaa1cc7.png
Zorzoli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-03-02, 11:42   #1886
lulka19
Zakorzenienie

Dla mnie ta Dorota no nie wiem, mieszane uczucia. Bardzo ładna dziewczyna, ale taka infantylna. Ciężko uwierzyć, że ma prawie 30 (!) lat.
Jej mąż, nie pamiętam imienia ogólnie spoko, ale chyba ciepłe kluski. Niekoniecznie kobiety takich lubią! Nie mówię za siebie

Stary 2022-03-02, 11:57   #1887
annav22
Zakorzenienie

Piotr, on ma na imię Piotr
Czy była w ogóle mowa czym sie on zajmją na codzień, gdzie pracuja , bo jakos mnie to chyba omineło. Przy poprzedniej parze było to wyrażnie powiedziane pokazane, tutaj mam wrażenie ze żadnych wzmianek nie było. Tylko tyle że Piotr kupił 3 pokojowe mieszkanie , juz z myślą o rodzinie ,czyli no musi pracowac, a ona nadal mieszka z rodzicami.
Stary 2022-03-02, 13:13   #1888
kasia0912
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annav22 Pokaż wiadomość
Piotr, on ma na imię Piotr
Czy była w ogóle mowa czym sie on zajmją na codzień, gdzie pracuja , bo jakos mnie to chyba omineło. Przy poprzedniej parze było to wyrażnie powiedziane pokazane, tutaj mam wrażenie ze żadnych wzmianek nie było. Tylko tyle że Piotr kupił 3 pokojowe mieszkanie , juz z myślą o rodzinie ,czyli no musi pracowac, a ona nadal mieszka z rodzicami.
Pracuję w firmie jako specjalista logistyki jakieś części do maszyn chyba rolniczych

Razem: 10.08.2016

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

kasia0912 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-03-02, 17:14   #1889
MsCorleone
Raczkowanie

Mnie też bardzo podoba się brak rozwlekania akcji na odcinki, lepiej tak się ogląda.

Jestem jakoś wyczulona, czy w montażu fragmentów pary Agnieszka-Kamil wyjątkowo często pojawiały się wątki używkowe, szczególnie alkoholowe?
Chociaż póki co wydają się dobrze dopasowani, duży plus też dla otwartości i dobrego przyjęcia przez rodziny. Kamil ma w sobie coś takiego, co przypomina mi Grzegorza, obym się myliła. Agnieszka bardzo hop do przodu, już ma plan przeprowadzki do niego, a swoje nowe mieszkanie na wynajem, jeszcze na wesele nie dojechali, a ona już planuje ślub kościelny

Co do Doroty i Piotra to ona wydaje się lekko infantylna, on natomiast takie ciepłe kluski. Odnoszę wrażenie, że oboje są bardzo sfokusowani na samym ślubie, tak jakby chcieli się ohajtać, bo już najwyższy czas. Ciekawa jestem kolejnego odcinka i ich wrażeń po ślubie i weselu, może też będzie powiedziane czym zajmuje się Dorota, bo póki co chyba zostało to przemilczane..?
MsCorleone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-03-02, 17:37   #1890
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsCorleone Pokaż wiadomość
(...)
Kamil ma w sobie coś takiego, co przypomina mi Grzegorza, obym się myliła.Agnieszka bardzo hop do przodu, już ma plan przeprowadzki do niego, a swoje nowe mieszkanie na wynajem, jeszcze na wesele nie dojechali, a ona już planuje ślub kościelny
(...)
W końcu ktoś to napisał.

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości