Problemy pierwszego świata + ot, część 6. - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2022-02-24, 18:33   #3571
4b27789c826749bd4d16893be0ab05cdfb4777a2_659f2fa2a88b4
Konto usunięte

Dot.: Aktualne wydarzenia w kraju i na świecie - luźne wnioski, część 3.

[1=e36b38c1b02253f65e484b4 d30ebb09d9d5f8578_646d457 1ebe9e;89132132]Co się stało z Leany? Coś przegapiłam?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

na wątku "gdzie się podziały wizażanki" wszytsko jest
4b27789c826749bd4d16893be0ab05cdfb4777a2_659f2fa2a88b4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-02-24, 19:08   #3572
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Dot.: Problemy pierwszego świata + ot, część 6.

[1=4d032753774d1a68efa6ccf c57dfedd4115cfe72_6584d22 253d76;89132126]To jakis twoj cel, skierowac rozmowe na inny temat?[/QUOTE]

Wyraźnie napisałam, że pytanie na rozweselenie. Prościej się nie da. To jest wątek ppś jakkolwiek byśmy nie były wk... zdenerwowane tymi dziwnymi "porządkami". Mam nadzieję, że Leany wystąpi o zniesienie bana i to nastąpi.

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Gravitsappa Pokaż wiadomość
Bzdura, nie było ani miejsca, ani czasu na żadne rozmowy, bo wszystkie natychmiast były ucinane i kończyły się banem. To nazywasz rozmową? Wątek przeznaczony specjalnie do tego sama zamknęłaś, bo 'uznałaś temat za wyczerpany'. Jakie niezliczone próby podjęcia dialogu? Jakie sugestie użytkowników były wzięte pod uwagę?
Jaja i tyle.

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Podaję jedyną słuszną kolejność: sosy, sałata, szynka, ser, pomidor, ogórek
Jak wyżej. Oczywiście chodzi o kanapkę.
Stary 2022-02-24, 19:12   #3573
sublips
Zakorzenienie

Dot.: Gdzie się podziały Wizażanki? Część 2.

Co? Serio nie wierzę, że Leany ma bana .
sublips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-02-24, 19:15   #3574
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 64.

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
Myślicie, że jakby założyć kolejną część, to zablokują, tak na zaś?
Myślę, że prędzej WAS zablokują/zbanuja, niż wątek zablokują

Klony Edana hulają po forum, wieloletnie wizażanki są banowane.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-02-24, 19:29   #3575
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
(...)
Klony Edana hulają po forum, wieloletnie wizażanki są banowane.
Np. chyba Intymnym? Ci nowi, zupełnie z ulicy, przypadkowi jak kupa gołębia z nieba użytkownicy płci męskiej.
Stary 2022-02-24, 19:43   #3576
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Edit. Napisałam kilkanaście minut temu post na temat klonów edana hulających po forum i zbanowanych użytkowniczek.

I nagle zniknął. Ktoś? coś?

km

mój INSTA
Stary 2022-02-24, 19:48   #3577
emiliais
Rozeznanie

Jak Leany mogła za taki wpis dostać bana? To jest totalny absurd.
Jej wypowiedzi zawsze były bardzo kulturalne i wartościowe.
emiliais jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-02-24, 19:49   #3578
lightangel
Zakorzenienie

Cytat:
Edit. Napisałam kilkanaście minut temu post na temat klonów edana hulających po forum i zbanowanych użytkowniczek.

I nagle zniknął. Ktoś? coś?

Pewnie został uznany za kontynuację rewolucji i może jeszcze przedłużył ban na wątek zdziwieniowy 🤣

lightangel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-02-24, 19:59   #3579
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emiliais Pokaż wiadomość
Jak Leany mogła za taki wpis dostać bana? To jest totalny absurd.
Jej wypowiedzi zawsze były bardzo kulturalne i wartościowe.
A jakie jest uzasadnienie bana? W aplikacji nie widać.
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-02-24, 20:03   #3580
this_witch
whatever

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
A jakie jest uzasadnienie bana? W aplikacji nie widać.
Atak na moderację.

Sent from my SM-G996B using Tapatalk
this_witch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-02-24, 20:05   #3581
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez this_witch Pokaż wiadomość
Atak na moderację.

Że kuwa co?
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-02-24, 20:12   #3582
wlosomaniaczkaaa
Zakorzenienie

Za to trole mają się dobrze. Coś za coś.

wlosomaniaczkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-02-24, 20:18   #3583
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Moderacja kasuje moje posty, chyba są dla nich niewygodne, bo napisałam, że klony Edana od rana hulają po forum.
Zaraz chyba mnie skasują. 🤷

km

mój INSTA
Stary 2022-02-24, 20:21   #3584
khloe
Strzelaj lub emigruj!

O! Widzę moje zaginione posty! Zostały tutaj przeniesione.

km

mój INSTA
Stary 2022-02-24, 22:05   #3585
bafa65383b74e1029ccef70174e4f68b71e8a0f7_646950f23ada7
Konto usunięte

Cytat:
Moderacja kasuje moje posty, chyba są dla nich niewygodne, bo napisałam, że klony Edana od rana hulają po forum.
Zaraz chyba mnie skasują.

Leany nic obraźliwego nie napisała i została zbanowana.
Za to człowiek który sieje dezinformację na temat wojny został zbanowany dopiero po ponad 90 postach!
To jakaś patologia a nie moderacja jest.

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka
bafa65383b74e1029ccef70174e4f68b71e8a0f7_646950f23ada7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-02-24, 22:06   #3586
Monia284
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Nie no serio, już Leany dostała bana?
To weźcie już wszystkich zbanujcie co mają więcej jak kilkanaście postów i z bańki.
Bo serio, szkoda prądu na takie coś.

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

To obserwowanie polega na banowaniu zgłaszających?
Co? Leany? Przecież kulturalnie i merytorycznie się wypowiada.

Monia284 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-02-24, 22:15   #3587
Pusheen_
BAN stały

Cytat:
Napisane przez _medianoche Pokaż wiadomość
No, właśnie zapomniałam o tych naszych Dżesikach itd. Zawsze mnie się z patologią kojarzyły te Dżesiki i Andżeliki. I mnie to ciekawi, że taki Andrzej jest spoko, ale Andrzelika to już 'dziwnie' wygląda na papierze i wolimy pisownię Angelika. A Andrzej i Andrzelika pochodzą od oryginalnej formy 'Angel'. To czemu tego Andrzeja spolszczają, a Andrzelikę zostawiają z 'g' ? Za dużo liter i się pisać nie chce?

Bo tak jest właśnie w Irlandii. Popularne w Stanach imię Ashley pochodzi od irlandzkiego Aisling, które zapisuje się Aisling, Aishling albo Ashling. A potem to przebrało przeróżne formy w Ameryce jak Ashlyn, Ashley itd.

Miałam klientów z Polski, dopiero co tu przyjechali i czekali u mnie w biurze na recepcji, a jak gadałyśmy przez telefon z klientami to nam naliczyli, że tak 7 na 10 telefonów to pytałyśmy jak się zapisuje imię, czy to jest Sarah czy Sara itd. Samo nazwisko McLaughlin ma kilka wersji np. McClaughlin, McLachlan/MacLachlan, McLachlin, McLauchlan, McLauchlin, McLaughlan, MacLochlan, MacLoughlin, MacLaughlan itd. Serio. W Polsce to by było dziwne. Kowalski, Kowalijski, Kjovalsky, Kowalsky itd. To proszę o przeliterowanie, albo pytam czy McLaughlin z 'a' czy McLoughlin z 'o'.

A ostatnio miałam klienta z Litwy. Sienkiewicza Tylko po litewsku to Sinkevicius. Nie wiem czy Sienkiewicz to litewskie nazwisko czy polskie, ale u nas się przyjęło, że spolszczamy wszystko i w 99% przypadkach nie trzeba pytać jak się coś zapisuje. Za to zdrabniamy wszystko, co się da. I skąd ten cringe z polszczonymi nazwami? Andrzej zamiast Angel jest ok, ale Brajan zamiast Brian to już nie. Myślicie, że taki Andrzej był kiedyś 'patusiarskim' imieniem?

Mam długie pierwsze imię, które w Polsce każdy by zdrobnił i używam zdrobnienia w Irlandii. Nikt do mnie nie mówi np. Małgorzata, Krystyna albo Katarzyna. Pełne mam w dokumentach, rachunkach itd. I jak rozmawiam z polskim klientem to mnie nie przeszkadza, że mówi do mnie np. pani Gosiu. Jakby powiedział 'Pani Małgorzato', to bym się bała, że jest na mnie wkurzony.

A tak po latach w Irlandii, nie mogę się nadziwić, jak potrafimy sobie 'fikać' przy formie 'pani', kiedy chcemy być z kimś 'bliżej', ale nie wypada jeszcze przejść na ty. I taka Małgorzata Kowalska dzwoni do klienta, on o coś prosi i nazywa ją 'panią Gosią'. To imię już zdrobniliśmy, ale tam jest dalej 'pani'. Ale bardziej 'zdrobnić' już się nie da bez robienia z siebie debila. "No, pani Gosiu, pani Gosiaczku, Gośku... Gosiaczku - Prosiaczku, załatwisz mi, pani, tę fakturę?"

Dlatego tutejsza polonia od razu przechodzi na 'ty', żeby uniknąć tego 'fikania'. Ja zawsze pytam czy wolą zostać przy pani. I większość moich polskich konwersacji w emailach jest tragiczna. Bo mi się język plącze i nie wiem jak coś ubrać w słowa. Brzmię jak szpiegowski robot.

Jak tu czasem maila zaczynam z "Further to our recent telephone conversation, bla bla bla...". To jak mam napisać do Polaka, nie wiem nawet jak. On wysyła maila do biura po ang, ja mu odpisuję po ang. Widzi w stopce maila moje polskie imię. Przechodzi na polski. I dla to już kaplica murowana. 'Panie Cześku, proszę zapoznać się z załączoną broszurą z ofertą kredytu". To polskie zdanie brzmi chyba ok, ale 'odbieram je' jako bezbarwne, oziębłe wręcz. Nie wiem czemu mnie ten korpo polski przeraża, z sądami mi się kojarzy. Jak mam tak pisać to wolę zadzwonić, wyjaśnienie czegoś mi zajmie pół minuty. A tak to się 20 min zastawiam jak się pisze 'korpo' maila po polsku. Nie wypada mi się zwracać do niego w języku potocznym, bo odpowiadam mu jako pracownik firmy.

Czuję się wtedy jak debil. Jak pracuję to myślę po angielsku i nie znam polskich określeń na biurowe / bankowe sprawy. A jak mnie przenieśli do działu nieruchomości to już w ogóle nie wiem jak się po polsku wysłowić i do Polaków dzwonię. 'Cześku, załączam kontrakt w sprawie dzierżawy'. Boże... Jak kretynka się czuję wtedy. Nipanimaju Nie wiem co brzmi dobrze, a co jak szpiegowski robot. Jakbym miała pracować w Polsce, musiałabym pójść na kurs językowy, nauczyć się biurowego polskiego. Jak wy chodzicie na business English, ja bym musiała chodzić na biznesowy polski.

To ja sobie chyba pooglądam jakieś polskie seriale korpo, prawnicze itd. Może wtedy załapię co brzmi dobrze, a co jak szpiegowski robot.
No bo zazwyczaj tak niestety jest - Dzesiki, Andzeliki i Brajany pochodzą zwykle z określonego typu środowisk .

Co do platania się w polskiej mowie, to cóż...Pewnie sporo emigrantów ma taki problem, że po pewnym czasie zapomina języka...w gębie albo łamie go sobie w jakiejś prostej wymianie zdań, więc problemem jest albo potoczny język, co wydaje mi się naturalne, bo tego nie znajdziesz zagranica (chyba, że codzienne się stykasz z rodakami) albo specjalistyczny.

A polska korpomowa jest wyjątkowo zabawna, ja jakoś nie potrafię jej kupić.

Co do chodzenia na kurs językowy, to sorry...Wielu Polaków, którzy nigdy nie wynurzyli nosa za granicę powinno na takie kursy ruszyć. Bo kalecza swój ojczysty jezyk...I ja sama muszę ze smutkiem przyznać, że mój język jakby zubozal i czasem mam wrażenie, że te kilkanaście lat temu wypowiadałam się po prostu lepiej. Może to efekt zbyt częstego korzystania z Internetu? Mnie to boli, bo nawet w czasach gimnazjalnych jezyk polski jako przedmiot szkolny był moim konikiem - uwielbialam dyktanda, a teraz sama nie raz się muszę zastanowić nad szykiem, poprawnościa zdania pod kątem gramatycznym, stylistycznym, itd.

Może polski po prostu nie jest łatwym językiem? Nawet dla nas :jezu:

Pusheen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-02-24, 22:16   #3588
this_witch
whatever

Cytat:
Napisane przez Monia284 Pokaż wiadomość
Co? Leany? Przecież kulturalnie i merytorycznie się wypowiada.

No taki mamy teraz klimat. Serio zostaje tylko gadać o pogodzie (ale też bez przesadnych emocji, bo zaraz rozgonią towarzystwo )

this_witch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-02-24, 22:54   #3589
Pusheen_
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kasztanka3 Pokaż wiadomość
Tez mam PPS z pisownia imion i nazwisk, bo u mnie jest masa osob z Chin, Wietnamu, Korei, Libanu - i z kazdego innego kraju o jakim mozna tylko pomyslec, ale to te wymienione sprawiaja mi najwiecej problemow.
To jest pewien problem, trudno zaprzeczyć...Ale ja i tak zazdroszczę życia w międzynarodowym środowisku, to musi być fajne doświadczenie nawet kiedy sobie lamiesz jezyk przy wymowie cudzych imion lub nazwisk

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
Niedługo wszyscy skończymy na "wyliczankach", bo inne miejsca będą politycznie niepoprawne.
Obyś nie miała racji...

Pusheen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-02-24, 23:16   #3590
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

Cytat:
Niedługo wszyscy skończymy na "wyliczankach", bo inne miejsca będą politycznie niepoprawne.
Nope, prędzej usunę konto w ☠☠☠☠u

Sent from my SM-G973F using Tapatalk
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-02-24, 23:27   #3591
chacaos
Zadomowienie

Bez jaj, że przeniesione zostały posty z powiedz to tutaj (!!!), i to jeszcze będące stwierdzeniem faktu - zniknęła wizażanka, która pisała mądrze od wielu lat, dziwnie byłoby tego nie zauważyć i nie skomentować. Moderacjo, same się już chyba wstydzicie tych akcji - i bardzo słusznie, szkoda tylko, że próbujecie ukryć je przed resztą forum przenosząc posty na oślep do jednego wątku (bo usuwanie przyniosło efekt odwrotny do zamierzonego) i udając, że to aferka kilku głośnych wizażanek, a nie rozwalanie forum dla nas wszystkich poprzez banowanie aktywnych użytkowniczek.

,,Niezliczone próby podjęcia dialogu przez moderację'' - Już trolle putina lepiej zakłamują rzeczywistość, tylko że one chociaż nie błaźnią się za darmo. Popis tej próby dialogu miałyśmy dzisiaj z Leany.
chacaos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-02-25, 07:36   #3592
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Zastanawia mnie, kiedy moderacja przyzna, ze owszem, regulamin jest jeden, ale interpretacja juz niekoniecznie i zmienia sie jak w kalejdoskopie.
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-02-25, 08:26   #3593
Milagros_90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chacaos Pokaż wiadomość
Bez jaj, że przeniesione zostały posty z powiedz to tutaj (!!!), i to jeszcze będące stwierdzeniem faktu - zniknęła wizażanka, która pisała mądrze od wielu lat, dziwnie byłoby tego nie zauważyć i nie skomentować. Moderacjo, same się już chyba wstydzicie tych akcji - i bardzo słusznie, szkoda tylko, że próbujecie ukryć je przed resztą forum przenosząc posty na oślep do jednego wątku (bo usuwanie przyniosło efekt odwrotny do zamierzonego) i udając, że to aferka kilku głośnych wizażanek, a nie rozwalanie forum dla nas wszystkich poprzez banowanie aktywnych użytkowniczek.

,,Niezliczone próby podjęcia dialogu przez moderację'' - Już trolle putina lepiej zakłamują rzeczywistość, tylko że one chociaż nie błaźnią się za darmo. Popis tej próby dialogu miałyśmy dzisiaj z Leany.
Chacaos, Ciebie też bardzo lubię czytać, zresztą wiesz. Szkoda by mi było, gdybyś i Ty miała dostać bana. Ale też nie pojmuję, co się stało z Leany, przecież ona nic obraźliwego nie napisała?? A od lat udzielała się aktywnie, lubię jej sposób dyskusji

Milagros_90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-02-25, 08:33   #3594
kasztanka3
Pani Mizantrop

A kto znowu usunal konto? Ostatni wpis w watku "gdzie podzialy sie wizazanki"?
Stary 2022-02-25, 08:42   #3595
794223bc1851dab5ec7b06d8fd71564d3001e1e8_6223fec174efc
Konto usunięte

Cytat:
Chyba Lisbeth

Cudownie, Intymne zdechnie, a na plotkowym zostaną same mdłe dyskusje o bzdetach "a dziś u mnie słoneczko, upiekłam ciasto, a w galerii takie kolejki że nie było gdzie zaparkować".

Przynajmniej przestanę czas marnować na wizażu.
Fenomen, że na przestrzeni kilku tygodni 3 moderatorki na krzyż zarżnęły forum i dalej idą w zaparte.
Podglądam sobie staty: na intymnym 12 uzytkowników i 159 gości - no chyba teraz wizaż będzie zatrudniał jakiegoś pełnoetatownca do odpowiadania na posty pod kilkoma różnymi kontami, żeby forum nie wyglądało na opuszczone.

Brawo moderacja - własnego totalitarnego państwa sobie nie stworzycie, ale na wizażowym poletku możecie się wyszaleć, macie namiastkę władzy , pokażcie wszystkim kto tu rządzi, a co! Teraz nikt wam nie podskoczy!
794223bc1851dab5ec7b06d8fd71564d3001e1e8_6223fec174efc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-02-25, 08:43   #3596
4d032753774d1a68efa6ccfc57dfedd4115cfe72_6584d22253d76
Konto usunięte

A to nie czasem I Am Rock, ktora usunela konto?

Mnie to dziwi ze ktos z nimi jeszcze milo rozmawia w innych watkach.
4d032753774d1a68efa6ccfc57dfedd4115cfe72_6584d22253d76 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-02-25, 08:45   #3597
bafa65383b74e1029ccef70174e4f68b71e8a0f7_646950f23ada7
Konto usunięte

[1=4d032753774d1a68efa6ccf c57dfedd4115cfe72_6584d22 253d76;89132593]A to nie czasem I Am Rock, ktora usunela konto?

Mnie to dziwi ze ktos z nimi jeszcze milo rozmawia w innych watkach.[/QUOTE]To wiadomość Lisbeth niestety była.

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka
bafa65383b74e1029ccef70174e4f68b71e8a0f7_646950f23ada7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-02-25, 08:47   #3598
chacaos
Zadomowienie

[1=4d032753774d1a68efa6ccf c57dfedd4115cfe72_6584d22 253d76;89132593]

mnie to dziwi ze ktos z nimi jeszcze milo rozmawia w innych watkach.[/quote]
+1
chacaos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-02-25, 08:47   #3599
kasztanka3
Pani Mizantrop

I Am Rock chyba gdzies mi mignela, wiec to raczej nie ona.
Stary 2022-02-25, 08:57   #3600
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, że Lisbeth. Te wpisy są w jej stylu.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości