Starania o dziecko od 2022 - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2022-02-25, 12:02   #1201
AmnesiaB
Raczkowanie

Dot.: Starania o dziecko od 2022

Cytat:
Napisane przez faithworkswonders Pokaż wiadomość
Hej

Można dołączyć ?
Hej , witamy
Cytat:
Napisane przez mamonkey Pokaż wiadomość
Pewnie, zapraszamy
Napiszesz coś więcej o sobie?

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Ja też rozważam test jutro. Niby na jutro nam termin @ i coś tam czuję, że się zbliża, ale nie tak intensywnie, jak zwykle. Teraz mam takie pojedyncze momenty boku brzucha, a zazwyczaj bolał dłużej. I humor też nam normalny, a zwykle byłam nerwowa. Może też się trochę spóźni i tyle, ale chyba jak już będę w aptece, to wezmę od razu test
Ja już zrobiłam 3 testy w sumie i nic z tego co może u Ciebie będą 2 kreski ,trzymam kciuki . Mnie raczej już dzielą godziny od @ bo zaczęło mnie uciskać w krzyżu tak jak zawsze przed

Wysłane z mojego M2012K11G przy użyciu Tapatalka
AmnesiaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-02-25, 12:36   #1202
Mazi00
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hey_You Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny staram się być dobrej myśli, chociaż po tych przejściach jest wybitnie trudno.
Dziś rano testowałam, biel aż biła po oczach. Okres niby w poniedziałek ma być, ale nie nastawiam się na żadne cuda
A mam pytanie jeszcze do Ciebie, bo widziałam że pisałaś o tym ze lekarz wykrył u Ciebie domniemanego polipa-czy miałaś jakieś dolegliwości które by na niego wskazywały? Wlasnie się prawdopodobnie zmagam z tym dziadostwem

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Mazi00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-02-25, 13:24   #1203
hey_You
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mazi00 Pokaż wiadomość
A mam pytanie jeszcze do Ciebie, bo widziałam że pisałaś o tym ze lekarz wykrył u Ciebie domniemanego polipa-czy miałaś jakieś dolegliwości które by na niego wskazywały? Wlasnie się prawdopodobnie zmagam z tym dziadostwem

Głownie plamienia międzymiesiączkowe, których nigdy nie miałam. Jak zaczęłam w połowie cyklu, tak skończyłam w ósmym dniu cyklu następnego. Do tego ostry ból kręgosłupa.
hey_You jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-02-25, 17:06   #1204
Mazi00
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hey_You Pokaż wiadomość
Głownie plamienia międzymiesiączkowe, których nigdy nie miałam. Jak zaczęłam w połowie cyklu, tak skończyłam w ósmym dniu cyklu następnego. Do tego ostry ból kręgosłupa.
Dzięki za odpowiedź. Też mam ból kręgosłupa pod koniec cyklu i plamienia, ale u mnie są zaraz po okresie, do około 8 dnia cyklu.

Mazi00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-02-25, 19:32   #1205
ateris
Zakorzenienie

Dziewczyny, może marzec będzie dla nas szczęśliwy. U mnie to by było do trzech razy sztuka. Mam trzy ostatnie testy owulacyjne i nie chcę kupować więcej. Zrobię wtedy kiedy uznam, że jestem blisko owu czyli gdzieś za tydzień. I niech się dzieje co ma się dziać. Bardzo chciałabym żeby się udało. Tymczasem otworzyłam czerwone wino. Wasze zdrowie!

Edytowane przez ateris
Czas edycji: 2022-02-25 o 19:33
ateris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-02-25, 19:37   #1206
mamonkey
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ateris Pokaż wiadomość
Dziewczyny, może marzec będzie dla nas szczęśliwy. U mnie to by było do trzech razy sztuka. Mam trzy ostatnie testy owulacyjne i nie chcę kupować więcej. Zrobię wtedy kiedy uznam, że jestem blisko owu czyli gdzieś za tydzień. I niech się dzieje co ma się dziać. Bardzo chciałabym żeby się udało. Tymczasem otworzyłam czerwone wino. Wasze zdrowie!

I to jest świetne podejście też mam nadzieję, że w marcu się uda, żeby dzieciaczki jeszcze w tym roku pojawiły się na świecie. Ja się zaopatrzyłam w olej z wiesiołka i w testy owulacyjne. Myślałam o winku, ale stanęło tylko na sushi, mam nadzieję, że po raz ostatni surowym
No i oczywiście trzymam kciuki za te dziewczyny, które są jeszcze przed testowaniem
mamonkey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-02-26, 05:58   #1207
xflamesxx
Rozeznanie

Po trzech minutach zobaczyłam cień cienia dlaczego zawsze jak tracę nadzieję to się udaje IMG_20220226_065658.jpg
xflamesxx jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2022-02-26, 06:54   #1208
pelargonie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xflamesxx Pokaż wiadomość
Po trzech minutach zobaczyłam cień cienia dlaczego zawsze jak tracę nadzieję to się udaje Załącznik 7768164
Jest!!!! Widać!

pelargonie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-02-26, 07:06   #1209
mamonkey
Raczkowanie

Cytat:
Po trzech minutach zobaczyłam cień cienia dlaczego zawsze jak tracę nadzieję to się udaje Załącznik 7768164
Gratulacje!
Stary 2022-02-26, 07:13   #1210
ateris
Zakorzenienie

Cytat:
Jaki tam cień cienia! To piękna kreseczka! Gratulacje wielkie

Stary 2022-02-26, 07:27   #1211
faithworkswonders
Wtajemniczenie

Tak więc ,jestem Martyna mam w tym roku 28 lat , mamy z tż'em trójkę dzieci . Kolejno 2016 ,2017 i 2021 😁😍 mieliśmy już kończyć produkcję ,ale niestety starsze bardzo odsuwają najmłodszego. Jako że oni są rok po roku stwierdziliśmy że potrzebna jest para 😁 Myślę że może marzec ,albo kwiecien ruszymy ze staraniami.

xflamesxx- gratulacje moje testy w 2016 i 2020 tak wyglądały 😍

Emilia
faithworkswonders jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2022-02-26, 07:36   #1212
candellla
Raczkowanie

Cytat:
No jasne że jest! U mnie było identycznie, taki sam cień, i zaraz zaczynam 10 tydzień
gratulacje !!!

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Cytat:
Tak więc ,jestem Martyna mam w tym roku 28 lat , mamy z tż'em trójkę dzieci . Kolejno 2016 ,2017 i 2021 😁😍 mieliśmy już kończyć produkcję ,ale niestety starsze bardzo odsuwają najmłodszego. Jako że oni są rok po roku stwierdziliśmy że potrzebna jest para 😁 Myślę że może marzec ,albo kwiecien ruszymy ze staraniami.

xflamesxx- gratulacje moje testy w 2016 i 2020 tak wyglądały 😍
Piękna gromadka, trzymamy kciuki zatem!
candellla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-02-26, 07:44   #1213
mamonkey
Raczkowanie

Dziewczyny, jak to jest z tym sikaniem? Poszłam spać o 23, wstaję o 7. Obudziłam się o 3 i mocno mi się chciało do WC robić test w nocy czy rano? W sumie i ten sik i ten będzie po 4 godzinach, a niby ma być rano, to raczej bym na rano obstawiała. Ale co jeśli budzę się o 4, a wstaję o 6 czy 7?

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Cytat:
Tak więc ,jestem Martyna mam w tym roku 28 lat , mamy z tż'em trójkę dzieci . Kolejno 2016 ,2017 i 2021 mieliśmy już kończyć produkcję ,ale niestety starsze bardzo odsuwają najmłodszego. Jako że oni są rok po roku stwierdziliśmy że potrzebna jest para Myślę że może marzec ,albo kwiecien ruszymy ze staraniami.

xflamesxx- gratulacje moje testy w 2016 i 2020 tak wyglądały
Ale super! Ja tam chciałam mieć zawsze trójkę lub czwórkę teraz to może nie być tak łatwo osiągalne, bo jestem po 30 i jeszcze żadnego nie mam, ale nie jest to oczywiście niemożliwe
A jak znosiłaś jedną ciążę po drugiej? Słyszałam, że organizm powinien się regenerować około dwóch lat od porodu do kolejnej ciąży, z innych źródeł, że od porodu do kolejnego porodu. Pytanie też do innych dziewczyn, które mają take doświadczenie
Stary 2022-02-26, 07:54   #1214
ateris
Zakorzenienie

Cytat:
Tak więc ,jestem Martyna mam w tym roku 28 lat , mamy z tż'em trójkę dzieci . Kolejno 2016 ,2017 i 2021 mieliśmy już kończyć produkcję ,ale niestety starsze bardzo odsuwają najmłodszego. Jako że oni są rok po roku stwierdziliśmy że potrzebna jest para Myślę że może marzec ,albo kwiecien ruszymy ze staraniami.

xflamesxx- gratulacje moje testy w 2016 i 2020 tak wyglądały
Hej Jak to jest być mamą trójki? Macie czas dla siebie z TŻ czy nie da się przy takiej gromadzie?

Stary 2022-02-26, 08:28   #1215
AnielkaMamusiax2
Zadomowienie

Cytat:
U mnie było dokładnie tak samo, jak już wchodziło poczucie utraty nadziei, nagle hyc i było cudowny Cień, gratulacje i kciukasy za zdrowe i nudne 9 miesięcy!

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Cytat:
I to jest świetne podejście też mam nadzieję, że w marcu się uda, żeby dzieciaczki jeszcze w tym roku pojawiły się na świecie. Ja się zaopatrzyłam w olej z wiesiołka i w testy owulacyjne. Myślałam o winku, ale stanęło tylko na sushi, mam nadzieję, że po raz ostatni surowym
No i oczywiście trzymam kciuki za te dziewczyny, które są jeszcze przed testowaniem
Moja siostra zaszła w ciążę 27.03 i równo 9 miesięcy później 27.12 urodziła, córa ma 6 lat obecnie i skubana święta jeszcze się najadła pyszności a na Sylwestra już były w domu hi hi

AnielkaMamusiax2 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2022-02-26, 08:31   #1216
mamonkey
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AnielkaMamusiax2 Pokaż wiadomość
Moja siostra zaszła w ciążę 27.03 i równo 9 miesięcy później 27.12 urodziła, córa ma 6 lat obecnie i skubana święta jeszcze się najadła pyszności a na Sylwestra już były w domu hi hi

no proszę, ale się udało
Stary 2022-02-26, 08:36   #1217
AnielkaMamusiax2
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, jak to jest z tym sikaniem? Poszłam spać o 23, wstaję o 7. Obudziłam się o 3 i mocno mi się chciało do WC robić test w nocy czy rano? W sumie i ten sik i ten będzie po 4 godzinach, a niby ma być rano, to raczej bym na rano obstawiała. Ale co jeśli budzę się o 4, a wstaję o 6 czy 7?

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Ale super! Ja tam chciałam mieć zawsze trójkę lub czwórkę teraz to może nie być tak łatwo osiągalne, bo jestem po 30 i jeszcze żadnego nie mam, ale nie jest to oczywiście niemożliwe
A jak znosiłaś jedną ciążę po drugiej? Słyszałam, że organizm powinien się regenerować około dwóch lat od porodu do kolejnej ciąży, z innych źródeł, że od porodu do kolejnego porodu. Pytanie też do innych dziewczyn, które mają take doświadczenie
Ja bym w tym przypadku sikała o tej 3-4h. Trochę moczu żeby spłynęło i środkowy strumień, ja tak robiłam i miałam w obu ciążach 12 dpo cienie ale widoczne. U mnie najwidoczniej tyle trwało zagnieżdżanie+początek produkcji HCG.

Mi też w szpitalu kazali po CC co najmniej 2 lata odczekać a Córcia poczęła się praktycznie w 1 urodziny Synka a nawet około 3 tygodni wcześniej i też się skończyło CC i wszystko jest dobrze, ciąża ok, też od gina już mieliśmy zielone światło po 6 miesiącach od CC. Wszystko zależy od organizmu. Na pewno warto skonsultować z ginem. Ja też zaczęłam późno rodzić i myślę że przy odpowiednim wsparciu dobrych specjalistów można "wszystko"

Stary 2022-02-26, 08:41   #1218
pelargonie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AnielkaMamusiax2 Pokaż wiadomość
U mnie było dokładnie tak samo, jak już wchodziło poczucie utraty nadziei, nagle hyc i było cudowny Cień, gratulacje i kciukasy za zdrowe i nudne 9 miesięcy!

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Moja mama mówi, że jestem zrobiona dokładnie w kwietniu w imieniny taty i urodziłam się idealnie tego samego dnia stycznia 🤣

Stary 2022-02-26, 08:41   #1219
Milciaczek
Raczkowanie

Cytat:

Tak jak piszą dziewczyny to jest piękna kreska ! Moje gratulacje
Spokojnych 9 miesięcy
Milciaczek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2022-02-26, 08:43   #1220
AnielkaMamusiax2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pelargonie Pokaż wiadomość
Moja mama mówi, że jestem zrobiona dokładnie w kwietniu w imieniny taty i urodziłam się idealnie tego samego dnia stycznia 🤣

O proszę, więc coś w tym jest

Stary 2022-02-26, 08:44   #1221
pelargonie
Raczkowanie

Cytat:
Jaki tam cień cienia! To piękna kreseczka! Gratulacje wielkie

No właśnie, ja we wtorek ledwo widziałam cokolwiek, to był dopiero cień...

Stary 2022-02-26, 08:57   #1222
xflamesxx
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pelargonie Pokaż wiadomość
No właśnie, ja we wtorek ledwo widziałam cokolwiek, to był dopiero cień...

Musiałam nieźle telefon ustawić żeby cokolwiek było widać, ale pod kątem się udało.

Trochę się boję jak to dalej będzie, już dobrze wiem że pozytywny test to w moim przypadku początek długiej drogi
Stary 2022-02-26, 09:03   #1223
mamonkey
Raczkowanie

Dziewczyny, to ja może opowiem, co u mnie było. Obudziłam się o tej 3 bardzo nerwowa, nie mogłam spać. Poszłam, zrobiłam test, oczy mi się kleiły, tyle, co zobaczyłam, że nic nie ma, odłożyłam test i poszłam do łóżka. Wstaję rano, a na teście jak u pelargonie ostatnio - no coś tam jest. Ale zaczęłam trzeźwieć, że po tyle godzinach wynik już nieważny. Wchodzę do Was, xflamesxx pisze, że jak zaczęła tracić nadzieję, to się pojawiła kreska. No to mówię dobra, robię raz jeszcze i ze stoperem stałam. Nic nie było, a w połowie trzeciej minuty zaczęła wychodzić delikatna kreska. Swoje maksimum osiągnęła właśnie po 3 minutach. Co myślicie?IMG_20220226_090755.jpg
Stary 2022-02-26, 09:05   #1224
xflamesxx
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny, to ja może opowiem, co u mnie było. Obudziłam się o tej 3 bardzo nerwowa, nie mogłam spać. Poszłam, zrobiłam test, oczy mi się kleiły, tyle, co zobaczyłam, że nic nie ma, odłożyłam test i poszłam do łóżka. Wstaję rano, a na teście jak u pelargonie ostatnio - no coś tam jest. Ale zaczęłam trzeźwieć, że po tyle godzinach wynik już nieważny. Wchodzę do Was, xflamesxx pisze, że jak zaczęła tracić nadzieję, to się pojawiła kreska. No to mówię dobra, robię raz jeszcze i ze stoperem stałam. Nic nie było, a w połowie trzeciej minuty zaczęła wychodzić delikatna kreska. Swoje maksimum osiągnęła właśnie po 3 minutach. Co myślicie?Załącznik 7768166
Widać!! Tak samo jak u mnie. Gratulacje
Stary 2022-02-26, 09:08   #1225
mamonkey
Raczkowanie

Cytat:
Widać!! Tak samo jak u mnie. Gratulacje
Dziękuję tylko mi się aż płakać chce i to nie ze szczęścia. Cały czas nie dochodziło do mnie, że nie jestem w ciąży, ale to pewnie ma każda kobieta, szczególnie na początku starań. A teraz to mam tak złe przeczucia... Boli mnie brzuch, jakbym miała dostać okres. TŻ tak samo się nie cieszy, bo ostatnio tak samo było - jasna kreska i ostatecznie ciąża biochemiczna. Pobiegłam szybko na betę, czekam w kolejce, pewnie jeszcze z godzinę posiedzę, bo jest dużo ludzi. Ale czy robienie bety teraz ma sens? Bardziej myślę o tym, co wcześniej rozmawiałyśmy, że gdyby kilka okazało się biochemicznych, to żeby pójść z tymi wynikami do lekarza i żeby zlecił jakieś konkretne badania. Nie wiem tylko, czy już dziś robić tę betę czy odpuścić
Stary 2022-02-26, 09:10   #1226
xflamesxx
Rozeznanie

Cytat:
Dziękuję tylko mi się aż płakać chce i to nie ze szczęścia. Cały czas nie dochodziło do mnie, że nie jestem w ciąży, ale to pewnie ma każda kobieta, szczególnie na początku starań. A teraz to mam tak złe przeczucia... Boli mnie brzuch, jakbym miała dostać okres. TŻ tak samo się nie cieszy, bo ostatnio tak samo było - jasna kreska i ostatecznie ciąża biochemiczna. Pobiegłam szybko na betę, czekam w kolejce, pewnie jeszcze z godzinę posiedzę, bo jest dużo ludzi. Ale czy robienie bety teraz ma sens? Bardziej myślę o tym, co wcześniej rozmawiałyśmy, że gdyby kilka okazało się biochemicznych, to żeby pójść z tymi wynikami do lekarza i żeby zlecił jakieś konkretne badania. Nie wiem tylko, czy już dziś robić tę betę czy odpuścić
Mnie też brzuch lekko boli, więc to może być normalny objaw, ostatnio też tak miałam.
Nie przejmuj się tym
Stary 2022-02-26, 09:12   #1227
ateris
Zakorzenienie

Cytat:
Ojej gratulacje To masz piękną niespodziankę. Ale dlaczego takie negatywne myślenie? Wszystko będzie dobrze! Tu trzeba się cieszyć, a nie martwić .

Stary 2022-02-26, 09:14   #1228
mamonkey
Raczkowanie

Cytat:
Ojej gratulacje To masz piękną niespodziankę. Ale dlaczego takie negatywne myślenie? Wszystko będzie dobrze! Tu trzeba się cieszyć, a nie martwić .

Nie wiem czemu, po prostu jak się w nocy obudziłam z niepokojem, jeszcze zanim zrobiłam ten pierwszy test, to już tak zostało. A po tym drugim pewnie doszła obawa, że skończy się jak ostatnio.
Chyba jednak poczekam z tą betą teraz. Kiedy najsensowniej robić pierwszy raz? Czy najpierw ginekolog i on mi powie co i jak?
Stary 2022-02-26, 09:17   #1229
xflamesxx
Rozeznanie

Cytat:
Nie wiem czemu, po prostu jak się w nocy obudziłam z niepokojem, jeszcze zanim zrobiłam ten pierwszy test, to już tak zostało. A po tym drugim pewnie doszła obawa, że skończy się jak ostatnio.
Chyba jednak poczekam z tą betą teraz. Kiedy najsensowniej robić pierwszy raz? Czy najpierw ginekolog i on mi powie co i jak?
Mi Ginekolog już wystawił skierowanie więc pójdę pewnie na poniedziałek
Stary 2022-02-26, 09:17   #1230
pelargonie
Raczkowanie

Cytat:
Miałam to samo, też najpierw się popłakałam nie do końca ze szczęścia, mimo że chcieliśmy. Też boli mnie brzuch, też czuję się dziwnie. Ja betę, będę robić w poniedziałek, staram się dbać o siebie i czekać po prostu. To co jest nam zapisane, to będzie!
Gratuluję z całego serca

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości