|
|
#1891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ślub od pierwszego wejrzenia - odcinek do przodu
Tak. Albo kolesia z rolnik szuka żony co płakał. Tamten był szczupły, ale jeden sebixowy sort.
Zauważyłam też, że Kamil słabo patrzy w oczy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1892 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że jednak to mylne wrażenia i jednak im się uda stworzyć związek. |
|
|
|
|
|
#1893 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale chyba jednak u Piotra bardziej - brak widoków na stały związek, ale mieszkanie kupione już z myślą o pokoju dla dziecka dla mnie to czerwona flaga, może to właśnie dlatego nie mógł znaleźć chętnej..
|
||
|
|
|
|
#1894 |
|
Zakorzenienie
|
Co w tym dziwnego, mieszkania nie kupuje się na rok. Gorzej jakby kupił kawalerkę, a planował zakładać rodzinę.
|
|
|
|
|
#1895 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Poza tym pozostaje kwestia też tego jak zostało to przedstawione. Co innego, gdyby tego nie roztrząsali. Może trafiło mu się M4 w dobrej cenie i dlatego kupił większe, ale tam wyraźnie było powiedziane o pokoiku dziecięcym, stąd moje wrażenie desperacji
|
|
|
|
|
|
#1896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1897 | |
|
catch me if I fall.
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#1898 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zgadzam się, sama gdyby mnie było stać to chciałabym 3 pokoje przyszłościowo xD Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#1899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Yyy… no ale on ma ponad 30 lat, a nie 18. Mieszkanie to nie ciuch, który kupujesz na rok-dwa tylko przeważnie największy życiowy zakup, nawet jak nie na całe życie to na wiele lat. |
|
|
|
|
|
#1900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1901 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co innego migać się od zobowiązań, a co innego kupować mieszkanie pod rodzinę nie mając nawet dziewczyny. Czy facet z kawalerką automatycznie będzie się migał od ślubu i dzieci? ![]() Tak jak napisałam - temat pokoiku dziecięcego został sztucznie rozdmuchany. Pewnie inaczej bym to odebrała, gdyby zostało to powiedziane w inny sposób ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() W PL faktycznie ostatnio jest trudno, bo wszyscy trzymają kasę w nieruchomościach, żeby nie stracić na inflacji. Na rynek trafiają tylko ochłapy
|
|||||
|
|
|
|
#1902 |
|
Zakorzenienie
|
Serio nazywać faceta desperatem bo kupił 3-pokojowe mieszkanie bo planuje w przyszłości dzieci? Jak dla mnie to po prostu jest dojrzałe podejście. I widocznie stać go na utrzymanie takiego metrażu, nawet mieszkając tam samemu.
Ja tam zauważyłam , ze w takie kupowanie kawalerek i ewentualną wymianę mieszkania na większe po paru latach bawią się osoby, których nie stać od razu na większy metraż i muszą się dorobić. Kogo stać od razu na większe mieszkanie to po prostu takie kupuje. A to ze jest ono 3-pokojowe i jest tam zaplanowany pokoik dziecięcy to tez nie oznacza, ze trzeba tam mieszkać już do końca życia, można je zmienić jak każde inne mieszkanie, jeśli coś przestanie tam komuś pasować. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może i czynsz jest większy ale częste zmiany mieszkania to tez są spore koszty. Trzeba zapłacić kilka tysięcy za notariusza, opłaty sądowe no i strata czasu na załatwianie wszystkiego (chyba, że się zapłaci agentowi ). Sprzedaż jednego i kupno nowego mieszkania to jednak sporo roboty i nerwów i sama bym sobie kupiła większe mieszkanie jakby był9 mnie stać zwłaszcza, że te 3 pokoje to nie jest jakiś wielki metraż. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nikogo niestety nie zmusisz do miłości ale zawsze możesz zamknąć wybranka w piwnicy i trzymać tam dopóki nie rozwinie się u niego syndrom sztokholmski. 🙃 https://www.suwaczek.pl/cache/cadbaa1cc7.png |
|
|
|
|
|
#1904 |
|
Realistka
|
Jak kupowaliśmy z moim ówczesnym chłopakiem mieszkanie to też kupiliśmy 3 pokojowe żeby jeden pokój był 'przyszlosciowo' dla dziecka. Mimo że wtedy nie planowaliśmy dzieci i zakładalismy, że po prostu lepiej kupić większe skoro nam na takie starczy kasy
i dobrze zrobiliśmy, bo teraz nie byłoby nas na nie stać przez wzrost cen. Dla mnie to absolutnie nic dziwnego. I to, że pokój stał 5 lat pusty i służył jako schowek mi nie przeszkadzało Dla mnie to nic dziwnego, że ktoś myśli przyszłościowo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1905 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zresztą, nie sądzę, aby ten facet sam z siebie zaczął opowiadać wprost: Kupiłem 3-pokojowe mieszkanie, bo tu będzie pokój dla dziecka. Produkcja takich programów polega na tym, że produkcja zadaje mu masę pytań podczas wywiadu, dopytują, ciągną za język, a potem montują i wychodzi jedna taka wypowiedź pod program, a ktoś na forum sobie potem uważa, że to desperacja. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1906 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Cytat:
Bardzo młodzi ludzie kupujący (najczęściej zresztą siłami rodziców) kawalerkę "na start" tego nie rozumieją.
|
|
|
#1907 |
|
Wtajemniczenie
|
Agnieszka wydaje mi się być trochę za spokojna dla Kamila, ale może się później rozkręci. Jego rodzina wydaje się dość zamożna i rozrywkowa, sam Kamil ma moim zdaniem vibe chłopaka z dyskoteki, nie powiedziałabym, że zależy mu na małżeństwie i założeniu rodziny
![]() Dorota i Piotr-nerd - nie wiem czy się dogadają, oboje nie mają doświadczenia, do tego Dorota i wizualnie i trochę z zachowania wygląda na 8 lat młodszą. |
|
|
|
|
#1908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jego rodzina rzeczywiście sobie chyba bardzo dobrze radzi finansowo, ale on jest w tym wszystkim trochę jednak na łasce i niełasce siostry i jej męża. Gdyby się coś nie daj bobrze tam źle podziało w interesach, czy małżeństwie to koleś traci grunt pod nogami. Nie wiem, czy bym się dobrze czuła robiąc za tło dla rodziny, która jednocześnie jest moimi szefami.
|
|
|
#1909 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Są z Agnieszką trochę z innych światów, oby to nie była zmarnowana szansa jak np. w przypadku Izy, której mi jest mega szkoda, beznadziejnie ich dopasowali. Tak, tak, ja też jestem zdania, że z rodziną i znajomymi interesów się nie robi. Osobiście już zdążyłam się przejechać na takim postępowaniu i nie ja pierwsza ani ostatnia. Generalnie dziwi mnie też, że ludzie nadal chcą brać udział w tym programie - nie oglądałam połowy sezonów, ale z tego co czytam w necie, to w sumie z 4 pary są nadal razem na tyle edycji? Nie rzadko wyglądają na dobranych tylko na potrzeby oglądalności, od razu widać, że kompletnie nietrafione pary (Iza i Kamil, Julia i Tomek), do tego uczestnicy ewidentnie z nieprzepracowanymi problemami - Kasia z ostatniej edycji czy Iga. |
|
|
|
|
|
#1910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że dużo osób patrzy na ten program jako na szansę na przygodę, poznanie ludzi (niekoniecznie męża / żony), sposób na ewentualnych biznes, czy po prostu zrobienie sobie reklamy na matrymonialnym rynku. Par połączono może niewiele, za to sporo osób się z kimś sparowało po programie, bo stali się rozpoznawalni, było im nieco łatwiej. Gwoli oddania Kamilowi sprawiedliwości: motywacja jego programowej małżonki również mnie mocno nie przekonuje.
Żegnaj Wizaż Forum. Tyle lat za nami. Witaj Życie po Wizażu (Discord). Wszystko przed nami. Edytowane przez Ellen_Ripley Czas edycji: 2022-03-06 o 19:10 |
|
|
|
|
|
#1911 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nadrobiłam drugi odcinek. Z wszystkim co piszecie o Kamilu się zgadzam ale mimo wszystko wydaje mi się, że może im się udać, nie wiem skąd. Jakieś przeczucie. Przynajmniej na jakiś czas. Co do drugiej pary to Piotr - ogarnięty życiowo facet ze sprecyzowanymi planami (związek/żona/dzieci). Dość spokojny ale po 1 odcinku nie da się za wiele wyrokować. Dorota - ładna, naturalna nieco dziecinna jak na swój wiek. Nie wiem czy bez doświadczenia będzie w stanie ułożyć sobie życie z kimś kto wie już czego chce. Ja będąc w swoim 1-2 związku dopiero kształtowałam swoje wymagania co do partnera. Nie jestem pewna czy jej się nie odwidzi w trakcie eksperymentu. Ponownie mnie wkurzają z tymi ślubami w jakiś brzydkich miejscach. Ślub na zamku w Ogrodzieńcu ma swój urok i nie rozumiem czemu nie zrobią 3 parom zaślubin w takiej samej scenerii bo kolejna para znowu będzie mieć w budynku. Ehhh kolejny raz wychodzi dziadowanie produkcji ![]() A i jeszcze w kwestii 3-pokojowego mieszkania. Z tego co mówił Piotr był wcześniej w związkach więc równie dobrze mógł kupić to mieszkanie z myślą o życiu ze swoja partnerka na tamten czas a życie potoczyło się inaczej. To nie jest 20 latek tylko gość 34 lata nie dziwię się jego decyzji i nie świadczy ona dla mnie o desperacji. |
|
|
|
|
|
#1912 |
|
Zakorzenienie
|
Również mam wrażenie, że znowu się sępią z kasą. Chyba chcą maksymalnych zysków przy minimalnych kosztach. Może uznali, że ludzie i tak będą oglądać. Szkoda, że u nas wszystko musi być w takim bieda wydaniu.
|
|
#1913 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Nie mam rodziny, znajomych, którzy mogliby przyjeżdżać i nocować, a do przechowywania rzeczy wolałabym pomieszczenie gospodarcze. [1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;89142089]Wspomniałaś, że twoi znajomi kupowali mieszkania "na start". Czyli zapewne w trochę młodszym wieku. A ten facet z programu ma już ponad 30 lat, wie czego chce i nie dziwię się w ogóle, że kupuje mieszkanie przyszłościowo pod swoje plany. Nawet jak nie ma jeszcze rodziny, to przecież dodatkowe pokoje zawsze się przydadzą. Na przyklad: w czasach pracy zdalnej, mieć w zapasie dodatkowy pokój to rewelacja. Zresztą, nie sądzę, aby ten facet sam z siebie zaczął opowiadać wprost: Kupiłem 3-pokojowe mieszkanie, bo tu będzie pokój dla dziecka. Produkcja takich programów polega na tym, że produkcja zadaje mu masę pytań podczas wywiadu, dopytują, ciągną za język, a potem montują i wychodzi jedna taka wypowiedź pod program, a ktoś na forum sobie potem uważa, że to desperacja. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Masz racje, że moi znajomi kupowali te mieszkania w młodszym wieku, ale już wtedy byli parą i planowali założenie rodziny, więc równie dobrze mogli kupić większe. Finanse akurat tutaj nie były problemem, bardziej podejście, że nie wiedzieli co będzie za X lat i jakie będą ich potrzeby ![]() Zgadzam się co do uwagi o montażu. Sama też pisałam, że bardzo możliwe, że zostało to rozdmuchane i przestawione w programie w taki a nie inny sposób ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#1914 | |
|
Realistka
|
Cytat:
|
|
|
#1915 |
|
Raczkowanie
|
Ze wszystkich małżeństw najbardziej jestem ciekawa co będzie dalej u pary nr 3. Wydają się być dobrze dobrani, oboje mają za sobą trudne doświadczenia (rozwód rodziców, śmierć ojca), fajnie mogą sie uzupelniac charakterami, szkoda tylko ze tej parze poświęcili najmniej czasu, więc moze im nie wyjść... Babcia Patrycji totalnie nietaktowna, 2 razy mnie zatkało dosłownie, to sugerowanie zeby poszukać ojca i zaprosic na ślub i skomentowanie skromnej liczby gosci pana młodego - nie dość ze na głos, to jeszcze bezpośrednio do nich samych
Edytowane przez CzarnaMaciejka Czas edycji: 2022-03-08 o 22:40 Powód: . |
|
|
|
|
#1916 | |
|
Rozeznanie
|
W takim razie ja jestem jakimś odmieńcem ze swoim minimalizmem
Gdyby mnie było stać to prędzej kupiłabym drugie mieszkanie na wynajem niż 3 pokoje dla siebie samej Cytat:
Niby dobrani, ale nie do końca. Patrycja bardzo mi się podoba, fajna babka i tyle a on dziwnie - pierwsze wrażenie masakra, a potem uznałam, że chyba jednak ma coś w sobie Tam raczej będzie szybka akcja, jeśli on jej się nie spodoba to mu podziękuje. Ona mi wygląda na bardzo konkretną osobę ![]() Co do babci to chyba częsta przypadłość starszych osób, że zawsze mówią co myślą.
|
|
|
|
|
|
#1917 |
|
Zadomowienie
|
Para numer 3 - oj czuje tutaj dramy
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1918 |
|
sentimental animal
|
Para numer 3 dobrana chyba a zasadzie przeciwieństw, nie mam pojęcia jak mogli ich tak sparować
![]() Bardzo emocjonalny i pewnie szybko przywiązujący się facet, z kobietą, która sama o sobie mówi, że jej problemem jest to, że się nie angażuje. Plus jej siostra, która mówiła, że ma problem z wyrażaniem uczuć ![]() Swoją drogą, mam wrażenie, że sami się podłożyli tym montażem, po tym jak powiedziała o tym, że nie umie się zaangażować i szybko się poddaje, była odpowiedź, okej, super, znaleźliśmy Ci męża. Chyba, że jednak jakimś cudem im wyszło i dlatego to zmontowali w ten sposób
|
|
#1919 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1920 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.

dla mnie to czerwona flaga, może to właśnie dlatego nie mógł znaleźć chętnej..
Witaj Życie po Wizażu (Discord). Wszystko przed nami. 

uważam za totalnie normalne że ktoś myśli przyszłościowo i kupuje coś większego