![]() |
#1711 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Maturzyści 2009 - cz. II :)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1712 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A angielski to to, co będzie na bieżąco w szkole i na kursie. ![]()
![]() |
#1713 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Be, ja teraz sobie tego sama nie organizuję, bo zorganizowali nam nauczyciele ![]() ![]() Obym miała o ojcostwie bo o tym naprawdę chciałabym napisać ![]() Obejrzę teraz film który poleca Paula, oddam do wypozyczalni Ratatuja (mi się podobał bo kocham zwierzątka a te szczurki były super szczególnie Emil ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polski to tyle co w szkole i będę powtarzać w domu. Choć sporo pamiętam. Angielski - tyle co w szkole pewnie, listeningi ew. w domu. WOS - duuuuużo w domu i od października fakultety. Historia - duuuuużo w szkole, duuuuużo w domu i fakultety. ![]() No i nie wiem. Chcę już, ale jak pisałam wcześniej, na razie "nacieszam" się obecnością TŻta i to jest raczej łagodny wstęp do nauki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1715 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Aż mnie naszła ochota na łyknięcie sobie takiego Guinnessa ![]() Cytat:
![]() dzień dobry ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1716 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1717 | ||
Wtajemniczenie
|
dzien dobry
![]() rok szkolny sie dopiero zaczał a ja juz ledwo wyrabiam ... jestem codziennie wrecz wyczerpana, i spalabym cale popoludnie i jeszcze noc... mam problem z wyborem tematu na ustny polski.... bo w ogole nie wiem od czego mam zaczac,a nie bardzo ma mi kto w tym pomoc ... ehhh
![]() |
#1718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z angielskiego będę robić to co do szkoły + to co na swój ang. powtórzę całą gramatykę, no i testy, testy, dużo testów a z geografii kiedy zacznę, to nie wiem ![]() ![]() wejdź na stronę operonu, tam gdzieś są do pobrania kalendarze maturalne do każdego z przedmiotów |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1719 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() ale mnie tu dawno nie było ![]() jak tam dziewczyny idzie wybieranie tematu na ustą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I co, gdybym zrobiła to wszystko, co oni mi tam zaplanowali... Będę super ekstra przygotowana? ![]() Ach, gdyby tak udało mi się być obowiązkową i systematyczną... ![]() Mam jeszcze dylemat co do Vademecum: kupować z lat poprzednich, czy kupić aktualne, na 2009 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1721 |
Rozeznanie
|
Któraś tu wspominała o motywie ojca. Ja go mam na liście
![]() -Istota i rola buntu w życiu człowieka. Zaprezentuj wybrane kreacje buntowników w literaturze i filmie. Porównaj sposoby obrazowania. -Na wybranych przykładach przedstaw i porównaj literackie i malarskie wizje powstań narodowych - styczniowego lub listopadowego. -Różne sposoby ukazywania bohaterskiej śmierci w literaturze i sztuce. Przedstaw je i porównaj, analizując wybrane dzieła należące do jednej epoki literackiej -Motyw żywiołu w literaturze i sztuce. Omów funkcjonowanie tego motywu na wybranych przykładach tekstów kultury. -Bohaterowie samotni z wyboru i konieczności. Omów kreację i funkcję tego typu postaci literackich w wybranych utworach różnych epok. Co wy na to? ![]() Ja się już powinnam zacząć ostro Óczyć ![]()
#1722 |
Zakorzenienie
|
Paula film jest niesamowity... wbił mnie w krzesło. Do końca miałam nadzieję na szczęśliwy koniec dla wszystkich bohaterów, jednak nie mieli oni tyle szczęścia co pan Kazimierz. Najwspanialsze jest to, że po 70 latach zaczął spełniać marzenia i to w tak fantastyczny sposób. Ciągle jestem pod wielkim wrażeniem.
![]() |
#1723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzień dobry wszystkim ![]() Wczoraj do 2 w nocy grałam z kolegą w grę z typu 'wyjdź z pokoju' ile przy tym śmiechu było ![]() ![]() Dziś muszę coś się pouczyć bo wczoraj nic nie zrobiłam ![]() ![]() Miłej niedzieli ![]() ![]()
![]() |
#1724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() sonnerin mnie najbardziej podoba się ten: Bohaterowie samotni z wyboru i konieczności. Omów kreację i funkcję tego typu postaci literackich w wybranych utworach różnych epok. ... ale pewnie jest dość popularny.
![]() ![]() |
![]() |
#1725 |
Rozeznanie
|
Pewnie tak... Coś mi się widzi, że długo mi zajmie wybranie tego tematu
![]() No, a teraz idę w angielski ![]()
#1726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziewczyny ale u mnie gorąco- teraz jest 29 stopni w cieniu, zaraz się ugotuje...
![]() |
#1727 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanie do dziewczyn zdających geografię...
Na jakie studia się potem wybieracie? Ja też chciałabym zdawać gegrę rozszerzoną. Chyba dam radę ![]() ![]() ![]() Pytam, bo na razie nie jestem pewna na jakie chce iść studia, więc może któraś z Was podsunie mi jakiś pomysł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1729 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jakiś taki dobry humor mam dzisiaj ![]() ![]() A ja głupia czekałam aż moja chemiczka dostanie ten kalendarz od wydawnictwa ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1730 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Wstałam o 10, ale jeszcze trochę bym sobie pospała ![]() Jestem z siebie dumna, bo normalnie jak wracam na weekend do domu to nie potrafię się tutaj uczyć, ale w ten weekend cośtam mi się udało. Uczyłam się na spr z chemii, zrobiłam notatki, przypomniałam DNA i RNA na biolę, a dzisiaj muszę napisać konspekt wypowiedzi pisemnej na polski, powtórzyć Lalkę (bo jutro spr z treści), nauczyć się z bieżącego materiału na biologię (ale to wieczorem) rozwiązać chociaz kilka zadań na fizykę i na konieć obejrzeć "Teraz albo nigdy". Ogląda któraś? ![]() Czeka mnie pracowity dzień, znając siebię odpuszczę sobie konspekt z polskiego, bo to dopiero na piątek ![]() A w środę mam wizytę u chirurga plastyka (jak to brzmi ![]()
![]() |
#1731 |
Raczkowanie
|
Alexia chirurga plastyka?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1732 | |
Zakorzenienie
|
dżem dpbry
![]() witamy ![]() Cytat:
![]() przed chwilką wróciłam z Kościołka.. teraz muszę zrobić na polski tekst na czyt ze zrozumieniem i powtórzyć matmę.. tak mi się teraz nie chce no ale po 14 jadę z rodzicami do ciotki.. może pojawię się jeszcze wieczorem póki co życzę miłego dnia ![]() PS. wczoraj do północy oglądałam "Uciekiniera".. podobał mi się, lubię takie filmy dokumentalne bo bardzo mnie interesują. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1733 |
Raczkowanie
|
Widzę że wszędzie w szkoła nauczyciele sieją postrach tą maturą
![]() ![]() Teraz zmykam uczyć sie z chemii bo jutro kartkówa i tych okropnych Ludzi bezdomnych czyać muszę ![]()
#1734 |
maszyna, nie człowiek
|
hej ;*
od rana walczę z trygonometrią. czy jest tu jakaś matematyczna duszyczka, która mi powie jak zrobić zadanko? mam wyznaczyć zbiór wartości funkcji y=1/(co^2x-2cosx-8). zamieniłam to na t=cosx, narysowalam funkcje kwadratową (ta w mianowniku). na jakiej zasadzie mam teraz przekształcić wykres, by móc odczytać zbiór wartości funkcji pierwotnej? ![]()
#1735 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż historia mnie tak bardzo nie zaskoczyła, bo w wakacje wpadła mi w ręce książka ze wspomnieniami więźniów Oświęcimia i była tam właśnie relacja Kazimierza Piechowskiego. Cytat:
![]() I jeszcze strasznie smakował mi w Pradze ciemny Pilsner. ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1736 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Żywiec to jedno z moich ulubionych, ale za to Tyskiego nie lubię ![]()
![]() |
#1737 | |||
Wtajemniczenie
|
cześć Dziewczyny!
Wróciłam w końcu. Spałam dziś tylko 4h, ale wybawiła, się świetnie a policzki i brzuch do tej pory mnie bolą. Oczywiście od ciągłego śmiania się ![]() Naspamowałyście mi 4str ![]() Cytat:
Grudniowa-szatynka u mnie też jest motyw ojca; dokładnie: ''Różne ujęcie motywu ojca w literaturze i sztuce. Omów zagadnienie, odwołując się do wybranych tekstów kultury europejskiej'' A jakie masz przykłady? Cytat:
Cytat:
Ja mam dylemat. Strasznie podoba mi się ten z portretem outsidera w literaturze, ale znalazłam też jeszcze inny: ''Przedstaw obraz lat 70. utrwalony w literaturze i muzyce tamtych czasów''. Ale wiem z kolei, że ten temat wybrała już osoba w klasie więc powtórki nie chce. I moje pytanie czy za outsidera można uznać osobę, która w osamotnieniu walczy przeciwko ideom innych? Albo jej zachowanie, charakter doprowadza do tego, że jest samotna i żyje na uboczu? Może powiem co mam na myśli np. Prometeusz, Antygona, Werter?
![]() ![]() |
![]() |
#1738 |
Zakorzenienie
|
Ja się waham nad kilkoma tematami...
Najulubieńszy ![]() I inne, nad którymi się zastanawiam... Porównaj wybrane dzieło literackie z jego filmową adaptacją (ale na razie zupełnie nie mam pomysłu na to, co miałabym analizować). Poddaj analizie wybrane utwory E. Stachury, wskazując ich charakterystyczne cechy. "Emancypantki i ich siostry feministki". Zaprezentuj pozycję kobiety w życiu publicznym, odwołując się do wybranych przykładów z literatury XIX/XX wieku i współczesnej. Macie może jakieś uwagi/rady a propos wyboru tematu? |
![]() ![]() |
![]() |
#1739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ten temat pogrubiony byłby idealny dla mnie !! Re-we-lac-ja! ![]() ![]() co do outsidera - myślę, że jak najbardziej ![]() ![]()
![]() |
#1740 |
Zadomowienie
|
Biust sobie muszę przed studniówką powiększyć, żeby sukienka się miała na czym utrzymać
![]() Nie no, tak na poważnie: chcę usunąć 2 pieprzyki, a onkolog powiedział, że to nic groźnego więc mi skierowania na zabieg nie da i mam sobie isć do chirurga plastyka ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.