|
|
#2611 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Randki przez Internet cz. 3.
Przypomniało mi się jak typ miał do mnie przyjechać, czekałam pół dnia, a jego nie ma. Piszę w końcu do niego, a on, że się źle czuje XD no koszmar haha
Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#2612 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam, że jak kiedyś byłam w Olsztynie to mnie zagadywali na ulicy/przystanku.![]() ![]() ![]() Cytat:
A studia serio nic nie znaczą, no chyba że chodzi o branże typu medycyna itd.![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- W sensie że wszystko zależy od człowieka i da się skończyć studia i dalej być niezbyt, ym, mądrym czy zaradnym. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2613 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego M2101K7BNY przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A przecież ciągle się doszkalał.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2615 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
.
|
|
|
#2616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hahah, ale widzisz, zdobył się i chociaż przyszedł mnie to z kolei przypomniało inne wyjście, gość napisał do mnie koło 21, że chce się spotkać koniecznie, bo jutro już wyjeżdża, coś tam. Nie chciało mi się, ale z drugiej strony pomyślałam, że może być fajnie. Uszykowałam się, dojechałam na miejsce, czekałam na niego sto lat, zgubił się. W końcu przyszedł, poszliśmy na piwo, był jakiś mało rozmowny, ja za to bardzo po czym jak spytałam, czy może zmienimy lokal, zgodził się, jak już pod niego doszliśmy to powiedział, że jest zmeczony i idzie do domu. Tzn rozumiem, że nie polubiliśmy się za bardzo, pewnie liczył na jakieś łóżkowe sprawy czy coś, a mnie totalnie to nie interesowało, tak czy siak - spotkanie trwało z 40 minut i atmosfera tez była średnia. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#2617 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez Malinowanuta Czas edycji: 2022-04-01 o 13:39 |
|
|
|
|
#2618 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moze byc przeciez tak, ze twoj mimo ze robi fizycznie, ceni ambicje i chec doksztalcania sieWysłane z mojego M2101K7BNY przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2619 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2620 |
|
BAN stały
|
Dla niego prowadzenie warsztatu samochodowego to może być pasja, taką wybrał ścieżkę, a to nie znaczy, że jest jakiś nieambitny, ludzie, którzy pracują fizycznie mogą mieć np. ciekawe zainteresowania, mogą być inteligentnymi ludźmi
Nie każdy jest tępą osobą po podstawówce, która nie potrafi zrozumieć, że ktoś musi się doszkalać, wyjeżdżać, bo ma pracę typową umysłową Strasznie stereotypowe myślenie i tak jak wyżej patrzenie na ludzi z góry, ale każdy wybiera sam sobie partnera, jak dla Ciebie to nie do przejścia to dajcie sobie spokój i znajdź kogoś na "swoim poziomie".
|
|
|
|
#2621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2622 |
|
BAN stały
|
Partner mojej mamy jest polecanym elektrykiem po szkole zawodowej, ciągle się dokształca, w życiu bym nie powiedziała, że jest nieambitny, ma pełno zleceń, teraz dostał fajną propozycję pracy w Monachium, myślę, że zarobków niejedna osoba po studiach by mu pozazdrościła
|
|
|
|
#2623 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie tak myslalam ze moja wypowiedz zostanie odebrana w ten sposób, jako traktowanie ludzi z góry. Absolutnie tak nie jest, szanuje wszystkich ludzi bez względu na wykształcenie, pochodzenie itd. Tylko po prostu uważam że przykładowo prawnikowi może być łatwiej dogadać się z kimś o podobnym wykształceniu np o problemach w pracy, jakichś trudnych sytuacjach, co nie oznacza że osoba wykonująca np zawód hydraulika jest debilem bez wyksztalcenia. Lepiej być dobrym hydraulikiem niż mieć byle jakie studia. Więc nie chodziło mi o traktowanie innych ludzi z góry. Musze po prostu wybadać teren, bo faktycznie do tej pory mialam wrazenie ze gdy schodzimy na jakieś tematy odnośnie mojej pracy/doskonalenia się to spotykam się trochę z niezrozumieniem, na innych płaszczyznach tego nie ma, więc może kiedyś uda się to zweryfikować. Ale np nie chciałabym sytuacji gdzie zarabiałabym dużo więcej od partnera, ale chyba mozna mieć takie wymagania przy wyborze ewentualnego partnera.
|
|
|
|
#2624 | |
|
uparta chmura
|
Cytat:
(Tak serio jest inżynierem elektrykiem).
|
|
#2625 |
|
BAN stały
|
Nie wiem jak można tworzyć szczęsliwy/głęboki związek jeżeli różnica wykształcenia wynosi więcej niż 1 stopień (dr/mgr, mgr po dobrej uczelni/mgr po słabej uczelni, mgr/licencjat, licencjat/średnie, średnie/zawodowe itp). Różnica jednego szczebelka ujdzie, dwóch lub więcej nie. Sam zresztą nigdy nie miałem partnerki poniżej mojego poziomu wykształcenia. W życiu by mi to nie przyszło do głowy. Nigdy nie myślałem o słabiej wykształconych kobietach w kategoriach romantycznych.
|
|
|
|
#2626 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2627 |
|
BAN stały
|
[1=93c415117c97e4de5dd6a9d a4f68eac238056681_62f82d1 ce6160;89170903]Hahahahah mistrz. Miałem też takiego jednego profesora, który zawsze powtarzał: kobieto, jak nie masz dr przed nazwiskiem to nawet nie podchodź
[/QUOTE]Tego kwiatu jest pół światu. Atrakcyjoność jest bardzo powiązana z poziomem wykształcenia. |
|
|
|
#2628 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uczenie się super, ale zdecydowanie bardziej wolę jakieś lekcje języka czy kurs od czasu do czasu niż utknięcie na dłużej w naszym systemie edukacji.![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2630 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2631 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2632 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie musi, ale moze. A takie katgoryzowanie, ze jak masz za duza roznice w wyksztalceniu jest DLA MNIE smutne, bo zbam osoby zaj.ebiscie zdolne, madre i zyciowo ogarniete, ktore swiadomie rezygnowaly ze studiow po licencjacie/inzynierze bo do pracy szli.Wysłane z mojego M2101K7BNY przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2633 | |
|
Kathy Leonia
|
Cytat:
co za gościu, bym wypatroszyła, że zmarnował mi czas czekaniem na niego ech ;p
|
|
#2634 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2635 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego M2101K7BNY przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2636 |
|
BAN stały
|
No ja bym też się nie związała z facetem, który patrzy na mnie z góry i ocenia, bo mam gorsze wykształcenie od niego, ale ludzie mają różne priorytety
Mój brat jest z tych bardzo dobrze wykształconych, jeździ po Polsce teraz i organizuje szkolenia, pełno nagród na półkach, kasy mało też nie ma, ale jest mimo wszystko skromny, nigdy nie wychwalał się, nie patrzył na nikogo z góry, czasem nawet się nie przyznawał, że dostał jakiś super awans, jego żona to właśnie taka szara myszka zarabiająca myślę, że z 3k max, a są już razem od 11 lat i nie wyglądają na nieszczęśliwych, no i tępą bym jej nie nazwała, skromna, fajna babka, pasują do siebie idealnie mimo innego stopnia wykształcenia
|
|
|
|
#2637 |
|
Raczkowanie
|
Pomimo tego że to faktycznie nic nie znaczy, również zaobserwowałam że wszyscy moi znajomi mają partnerów o podobnym wykształceniu. W sensie jak ktos ma ukończone studia typu prawo, studia medyczne to zwykle dobiera partnera z podobnego otoczenia i nie wiem z czego to wynika. Nie wiem jak wygląda to na innych kierunkach.
Edytowane przez Malinowanuta Czas edycji: 2022-04-02 o 12:33 |
|
|
|
#2638 |
|
BAN stały
|
Bo ludzie często poznają się i parują na studiach, w środowisku pracy, dobierają się pod kątem wspólnych pasji
Ja jestem przeciętną Kowalską to szukam przeciętnego Kowalskiego, który nie musi mieć doktoratu i zarabiać 20k |
|
|
|
#2639 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
- Bardziej pracochłonne studia dają mniej możliwości na poznanie kogoś poza uczelnią lub ewentualną pracą. - Z moich obswerwacji to nie tylko medycyna czy prawo, ale zwłaszcza uczelnie artystyczne (muzycy, tancerze itd. też tworzą zwiazki w swoim gronie). |
|
|
|
|
#2640 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:01.

Pamiętam, że jak kiedyś byłam w Olsztynie to mnie zagadywali na ulicy/przystanku.

.
mnie to z kolei przypomniało inne wyjście, gość napisał do mnie koło 21, że chce się spotkać koniecznie, bo jutro już wyjeżdża, coś tam. Nie chciało mi się, ale z drugiej strony pomyślałam, że może być fajnie.
po czym jak spytałam, czy może zmienimy lokal, zgodził się, jak już pod niego doszliśmy to powiedział, że jest zmeczony i idzie do domu. 

moze byc przeciez tak, ze twoj mimo ze robi fizycznie, ceni ambicje i chec doksztalcania sie