![]() |
#811 |
Zadomowienie
|
Dot.: DermaPen stamp MyM
15min w jednym miejscu będzie akurat
![]()
![]() |
#812 |
Śnięta Mucha
|
Pewnie we wtorek robię przypominający z retinolem. Widziałam zdjęcie kartridża do Ez Injector założonego na... strzykawkę. Zastanawiam się nad tą opcją na szyję z Dermaheal HSR. Trochę mniej mi to wygląda strasznie niż igła do mezo. Tylko musiałabym poczytać, bo pewnie są różne
![]() Wydaje mi się... że retinal faktycznie wyciął w pień mój ostatni wysyp. Czyli to kwestia bakterii. Ale... nie daje efektu rozświetlenia pod oczami i nos pełen zaskórników. Może będę kombinowała różne części twarzy na noc różnymi retinoidami ![]()
![]() |
#813 |
Wtajemniczenie
|
Pani Robot, to serum z retinalem Geek & Gorgeous mam cały czas w koszyku i wpisałam na ścisłą listę zakupową
![]() Nuova BB glow faktycznie trzeba robić kartridżem 36 igłowym lub nawet nano. Co do ampułek Farmony-to nie używałam , ale kupiłam kilka Bielendy , były tanie i chce nimi podziałać latem. Myślę że warto wypróbować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#814 |
Śnięta Mucha
|
Ja chyba, z uwagi na moje sine podkowy, zostanę przy adapalenie i ceramidach na okolicę oka, może poszukam czegoś z cholesterolem. Zobaczymy za jakiś czas czy ma działanie anti aging. Na pewno pięknie rozjaśnia melaninowe podkówki. I chyba nos zostawie z adapalenem, a czoło, policzki, podbródek, szyja, dekolt - tam gdzie pojawiają się wypryski, bede robic raz retinal raz to. Pewnie dość szybko praktyka zweryfikuje, czy tak się w ogóle da. Jestem coraz bardziej psychicznie gotowa na igłę do mezo 4mm na szyję...
Aniołek pytanie do Ciebie jako weteranki ![]() https://pl.aliexpress.com/item/10050...rch-mainSearch Taka igła to będzie "manualna" wersja pistoletu? Mezo manualna to kąt 30* iglą 0,4mm Widzę na opakowaniu, że dlugość tych w "kartridzu" to 1,5mm. Kupiłam do szyi mililitrową strzykawkę, Dermaheal HSR, na oczy SR + Caffeine MCCM, odkurze nanoigły, a na twarz retinol i kartridż, bo te igły widzę tylko na drugim końcu globu. Zrobiłabym nimi HSR na buzię. Zaczyna mi być mało wrażeń... Myślę o skórze głowy.
Everyone you meet is fighting a battle inside you know nothing about Be kind. Always Wyzwanie Czytelnicze 25 / 34 (26) Wyzwanie Filmowe 5 / 100 100 książek w 2023 92 / 55 Edytowane przez Pani_Robot Czas edycji: 2022-04-11 o 21:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#815 |
Rozeznanie
|
dziewczyny, kupowalyscie moze pistolet do mezoterapii iglowej z aliexpress i mozecie polecic,z ktoego linka ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#816 |
Zadomowienie
|
Pani_Robot jak te w krtridżu mają 1,5mm to będą ok, kąt prosty więc teoretycznie prócz siniaka nie będzie chyba nic, no chyba, że będziesz próbować wstrzykiwać kwas usieciowany, ale chyba nie sądze
![]() będzie troche Ci ciężko operować ją, będziesz musiała naciągać skórę i przytrzymywać, skóra na szyji jest luźniejsza. Stąd pokazane na filmiku czolo jak działają igły i jak łatwo się wbijają, z resztą twarzy może być ciężej. Sama próbowałam z pistoletu zabrać kartidż i robić ze strzykawką, więcej ubytków preparatu było poza skórą niż w skórze. Próbuj może akurat szyja wyjdzie dobrze tym kartridżem, a i weź sobie 3ml strzykawkę nie 1ml, ona jest bardzo niewygodna i z byt lekko tłoczek chodzi, więc nawet przy wyjęciu kartridża ze skóry może Ci reszta wystrzelić w powietrze ![]()
![]() |
#817 |
Śnięta Mucha
|
Już kliknęłam 1ml, najwyzej dokupie wieksze. Przyszła lidokaina, jutro pewnie dotrze reszta i robię dzień estetyczny
![]() Testuje dalej jak najdelikatniejsze myjadła do suchej skóry ciała i do mycia twarzy rano, bo filtra to nie zmywa. Póki co jest zachwyt. Kosmetyk sporo łagodniejszy od olejku Atoderm: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...-i-suchej.html Tylko to naprawde emulsja - zero piany.
![]() |
#818 |
Zadomowienie
|
Pani_Robot kiedyś widziałam w poleceniach dermatolog z Ameryki, polecała te produkty, jakoś zajechało mi reklamą więc przeszłam obok. Zapisze sobie i kupię razem z kremem na przyszłość gdy będę mieć większe problemy z cerą.
Któraś z Was zdecydowała się na ampułkę z MCCM pdrn? jak ona wygląda chodzi mi o fiolkę, wygląda identycznie jak na stronach pokazywana czy jest przeźroczysta z byle jaką naklejką...?
![]() |
#819 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Pani_Robot, ja od wczoraj tez działam z adapalenem, jestem ciekawa efektów. Kupiłam jeszcze w aptece Cicaplast Baume B5 i jest świetny, do tego ma Spf 50.
Dzisiaj zrobię ostatnia akcje BB, tym razem Zgodnie ze wszystkimi zasadami. ![]() ![]() Tylko pytanie czy ten Differin mi nie złuszczy pigmentu ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#820 |
Śnięta Mucha
|
Dobre pytanie... Nie znam się aż tak głęboko na procesie, który pobudzają retinoidy. Chociaż one chyba bardziej przeciwko rogowaceniu, a nie złuszczająco
![]() Faktycznie w insulinówkach tłok to jakaś pomyłka ![]() Przyszła przesyłka.
![]() |
#821 |
Śnięta Mucha
|
Ten lekko pracujący tłok to jednak wybawienie…. Za to nanoigły Filorga dramat
![]() Wiadomo ze nie utrzyma się kąta 30 stopni samemu wiec mam kilka zarysowań, ale szyja poszła gładko. Będę jeszcze czarować dlonie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#822 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
![]() A co do adapalenu i BB glow to chyba niestety tak może być ...Adapalen ma działanie keratolityczne. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#823 |
Śnięta Mucha
|
A gdzie tam… porwałam się na igłę 0,4 podskórnie… szyja i dekolt. Dłonie potrzebują j-cain 30%, bo na 11% to bym się zes… z bólu. Zobaczę za ile dni znikną ślady i czy nic nie popsułam
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#824 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#825 |
Raczkowanie
|
co to jest nano igla /nanosoft? to nie to samo co kadridz nano? Kadridz nano to moj osobisty hit, stosuje codziennie pod oczy do wmasowania serum, najlepszy masażer
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#826 |
Śnięta Mucha
|
Nano igła Filorga 0,6mm. Tu w porównaniu z klasyczną 4mm do mezoterapii igłowej. Są jeszcze dwie długości pomiędzy - 1,5mm oraz 2,5mm, ale nie widziałam ich w Polsce. Są na Ali.
A tu opisane roznice: W mezoterapii igłowej wyróżniamy cztery metody podawania preparatu: METODA ŚRÓDNASKÓRKOWA:
Mikropęcherzykowa to jak dobrze dedukuję będzie pistolet i to co robiłam u siebie na szyi i dekolcie. A, że strasznie satysfakcjonujace sa te powstające mikro bąbelki, to chyba zamiast kartridży i pistoletu, kupię igły 1,5mm.
![]() |
#827 |
Raczkowanie
|
Dziękuję!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#828 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ps.Teraz na niego zerknęłam i widzę że to nawet nie są igły tylko taka powierzchnia z dziobkami....Czyli on nie przebija naskórka...?No to faktycznie masuje ![]() Edytowane przez AAAnka Czas edycji: 2022-04-18 o 09:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#829 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() niedlugo ide sie znieczulac i bede sie iglowac, dopiero w czwartek wracam do pracy, chyba ostatni raz w tym sezonie i wroce jesienia ![]() A Wy robicie przerwe na lato? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#830 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Teraz tak sobie pomyślałam jak w takim razie on może cokolwiek zdziałać w BB glow..?Czytałam sugestie żeby wykonać 36 igłowym lub nano...To nano to bez sensu w takim razie w BB Glow.Chyba bzdury piszą.Tak jak ostatnio na jakiejś stronie poświęconej medycynie estetycznej przeczytałam że w kartridżach 12 igłowych igły są grubsze niż w np. 24 igłowym... Ja w piątek zrobiłam sobie porządny zabieg 12 igłowym i resztką Pink Glow.To miał być mój ostatni inwazyjny zabieg, ale otworzyłam 10ml ampułę Dives DMAE i zrobiłam nią szyję. Więc myślę że jeszcze powtórzę ze dwa razy. Zaopatrzyłam się w 24 i 36 igłowe kart. i myślę że nawet latem będę sobie robić jakimiś delikatnymi ampułkami.Po takich kartridżach moja skóra na drugi dzień jest bez śladu. No i ten retinol musze odstawić.....tylko jakoś tak to przeciągam w czasie.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#831 |
Raczkowanie
|
na bb glow nano jest bez szans, wg mnie jezeli chcesz wprowadzic barwnik potrzebujesz wtlaczania plytko i gęsto czyli kadridz 36 lub 42 najlepiej. Ja do klasycznego mikronakluwania zawsze uzywam 12 igieł, wtedy wchodze na taka glebokosc jaka ustawie, uzywalam tez kiedys 36 do peelingu chemicznego. Dlaczego chcesz odstawiac retinol? Ja po 4 dniach od zabiegu wchodze z tretynoina, zalezy mi na optymalnej kalagenogenezie, mam juz tolerancje wiec nic mnie nie podraznia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#832 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zrobiłam sobie podsumowanie mojego sezonu zabiegowego i stwierdziłam że z przebarwieniami to mi niestety wyszło średnio. Nie malowałam się przez tydzień i miałam okazję widzieć swoją twarz w różnym świetle i przebarwienia na bokach twarzy nadal są...Dodatkowo pierwszy raz od wielu wielu lat zmieniłam swój spf i mam chyba jakąś schizę że nie działa jak poprzedni(juz widzę jakieś nowe przebarwienia ![]() Na plus wyraźne spłycenie moich kreseczek na czole, praktycznie znikły, dodatkowo oduczyłam się marszczenia czoła. Pory zminimalizowane. To mi się podoba. CzarnaMaciejka, jaki preparat z tretynoiną stosujesz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#833 |
Śnięta Mucha
|
AAAnka fajne podsumowanie
![]() U mnie przebarwienia mocno zlikwidowane. Mam dwa nowsze z boku na żuchwie po krostkach, które chyba usunę T35P już na jesień. Trochę się obawiam wyciągać taki kwas na słoneczne dni. Szczegolnie, że co ja zrobię później z otwartą fiolką? Ale retinoidów nie odstawiam, bo wróci trądzik i cienie pod oczami. Pewnie za kilka dni się wezmę za nakłuwanie z Retinolem Venome, bo ile ta fiolka ma stac otwarta... Może rozjasni te dwie na żuchwie. Poniewaz uwielbiam wszelkie before/after to tu buzia w najgorszym momencie - nawrót dorosłego trądziku 2018 leczonego... solarium ![]() W kwestii zmarszczek widzę lekką róznicę tylko po igłowce na szyi z Dermaheal HSR. Siniaczki i krwiaczki 1-2mm były 2-3 dni. Takie mini, po igle.
![]() |
#834 |
Raczkowanie
|
retinoidy zewnetrzne nie działają fotouwrażliwiająco, to mit. na poczatku stosowania zcienczaja naskorek i rzeczywiście moze byc łatwiej o oparzenia itp ale gdzy jest juz zbudowana tolerancja, skora nie luszczy się to nie ma niebezpieczeństwa. oczywiście jezeli będziesz sie czula bezpieczniej to odstaw
stosuje Cordes vas 0,05 z Niemiec, recepta transgraniczna, ale tez bez recepty w kilku krajach jest ja przebarwien nie mialam, widze efekt ze skora jest duzo bardziej gesta, pory sa mniejsze, jest glow, mam 33 lata Pani Robot, piękny efekt, gratuluje Edytowane przez CzarnaMaciejka Czas edycji: 2022-04-21 o 00:50 Powód: . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#835 |
Wtajemniczenie
|
Pani Robot-genialny efekt!Widac że te zaciemnienia pod oczami znikły i jaki róny koloryt
![]() ![]() ![]() CzarnaMaciejka też myślałam nad tretyoniną ![]() Jak oceniasz moc stężenia 0,05?Ja teraz używam retinolu raz w tygodniu 1% |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#836 |
Raczkowanie
|
AAAnka 0,05 to juz sredniomocny kaliber, na poczatku bardzo rozcieńczalam, stosowalam 2x w tyg i jakos poszło i obylo sie bez mocniejszych podrażnień
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#837 |
Śnięta Mucha
|
Ja bede jesienia zaczynac od 0,25 tretynoinę. Teraz mam retinal 0,05, pierwsze opakowanie.
AAnka no ja jak wariatka mam pełno zdjęć skóry, włosów na komorce, żeby obserwować postępy, bo mnie później zestawienia motywują. Tak, pod oczami jest mega roznica! Już nie mam pytań czy choruję.
![]() |
#838 |
Zadomowienie
|
Pani_Robot efekt super ale co sie dziwić jak przestałaś się opalać, z trądzikiem to ja nie widzę, że miałaś problemy
![]() Gdybym ja robiła zdjęcia w 2018r jak moja twarz wyglądała a też próbowałam zaleczać się słońcem, to bym dopiero miała porównanie przebarwień od groma, krost i podskórnych gul. Ciężko mi było patrzeć w lustro więc nie w głowie mi było cykanie fot. Zamówiłam sobie venome retinol c shot bez nakłuwania ale się tak zastanawiam czy dam radę zrobić zabiegi jak teraz okres letni się zbliża. Bo tak jak AAAnka wspomniała mam podobne schizy co do spf mam wrażenie, że jak tego holika holika nie widać tzn nie bieli to go za mało daje, a wyciskam specjalnie wzdłuż dwóch palców by mieć pewność, że dużo daje ![]() A i co do tego zabiegu retinol to niewskazane chyba aby dodatkowo co jakiś czas nałożyć krem z kwasem...za dużo tego wszystkiego ![]()
![]() |
#839 |
Śnięta Mucha
|
Każda kropeczka na mojej twarzy to blizna po pryszczu. Miałam rzuty po kilka mcy, a pozniej spokój tygodniami i znowu. Pewnie przez rozwalone hormony.
Co do SPF, to siedzę minimum 2h dziennie w słoncu 2m od okna, teraz filtruje się akurat Niveą, wczesniej Holiką, w planach mam Garniery. Jestem dowodem tego, że filtry działają po tej przygodzie wyspania się w słońcu bez filtra i poworcie dziesiątek plamek. Teraz roleta w sypialni już opuszczona na amen. Aczkolwiek nie zamierzam siadać na ławeczce i wystawiać się do słońca ![]()
![]() |
#840 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Jak tam wasze zabiegi? Ja wróciłam z urlopu i od razu zabrałam się za dermapen, bo od dużej ilości spf i wysokich temperatur zawsze robi mi się kaszka na twarzy, bleh. Muszę to wszystko porządnie złuszczyć.
Pytanko mam do Was jako stałych użytkowniczek - czy przy tych agresywniejszych kartridżach zawsze macie trochę krwi? Bo za pierwszym razem nie miałam prawie wcale, teraz doszły do mnie nowe kartridże i mam wrażenie, ze te poprzednie to jednak były strasznie tępe. Wczoraj przejechałam 9tka na głębokość 1.5 i tej krwi się pojawiło sporo. Czułam tez dość mocno czoło mimo znieczulenia. Btw zaaplikowałam po raz pierwszy ampułkę z aktywnym węglem i jest moc. Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:40.