DermaPen stamp MyM - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2022-04-08, 16:13   #811
aniolek199007
Zadomowienie

Dot.: DermaPen stamp MyM

15min w jednym miejscu będzie akurat

20.11.2013
Juz sa!
260cc CPG 322 anatomy mentor
Doktor M.K Poznań
aniolek199007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-04-10, 19:24   #812
Pani_Robot
Śnięta Mucha

Pewnie we wtorek robię przypominający z retinolem. Widziałam zdjęcie kartridża do Ez Injector założonego na... strzykawkę. Zastanawiam się nad tą opcją na szyję z Dermaheal HSR. Trochę mniej mi to wygląda strasznie niż igła do mezo. Tylko musiałabym poczytać, bo pewnie są różne

Wydaje mi się... że retinal faktycznie wyciął w pień mój ostatni wysyp. Czyli to kwestia bakterii. Ale... nie daje efektu rozświetlenia pod oczami i nos pełen zaskórników. Może będę kombinowała różne części twarzy na noc różnymi retinoidami

Wyzwanie Czytelnicze 25 / 34 (26)
Wyzwanie Filmowe
5 / 100
100 książek w 2023 92 / 55

Pani_Robot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-04-11, 07:05   #813
AAAnka
Wtajemniczenie

Pani Robot, to serum z retinalem Geek & Gorgeous mam cały czas w koszyku i wpisałam na ścisłą listę zakupową Dużo czytałam i wyszło na to że retinal może byc dużo skuteczniejszy przy faktycznie niższych podrażnieniach, bardzo mnie zaintrygował.Na pewno kupuje krem pod oczy z ratinalem bo mój z retinolem sie kończy -wybrałam Avène PhysioLift-chyba że doszukam sie czegoś lepszego.
Nuova BB glow faktycznie trzeba robić kartridżem 36 igłowym lub nawet nano. Co do ampułek Farmony-to nie używałam , ale kupiłam kilka Bielendy , były tanie i chce nimi podziałać latem. Myślę że warto wypróbować
AAAnka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-04-11, 21:27   #814
Pani_Robot
Śnięta Mucha

Ja chyba, z uwagi na moje sine podkowy, zostanę przy adapalenie i ceramidach na okolicę oka, może poszukam czegoś z cholesterolem. Zobaczymy za jakiś czas czy ma działanie anti aging. Na pewno pięknie rozjaśnia melaninowe podkówki. I chyba nos zostawie z adapalenem, a czoło, policzki, podbródek, szyja, dekolt - tam gdzie pojawiają się wypryski, bede robic raz retinal raz to. Pewnie dość szybko praktyka zweryfikuje, czy tak się w ogóle da. Jestem coraz bardziej psychicznie gotowa na igłę do mezo 4mm na szyję...

Aniołek pytanie do Ciebie jako weteranki

https://pl.aliexpress.com/item/10050...rch-mainSearch

Taka igła to będzie "manualna" wersja pistoletu? Mezo manualna to kąt 30* iglą 0,4mm
Widzę na opakowaniu, że dlugość tych w "kartridzu" to 1,5mm.

Kupiłam do szyi mililitrową strzykawkę, Dermaheal HSR, na oczy SR + Caffeine MCCM, odkurze nanoigły, a na twarz retinol i kartridż, bo te igły widzę tylko na drugim końcu globu. Zrobiłabym nimi HSR na buzię.

Zaczyna mi być mało wrażeń... Myślę o skórze głowy.

Wyzwanie Filmowe
5 / 100

Edytowane przez Pani_Robot
Czas edycji: 2022-04-11 o 21:38
Stary 2022-04-12, 07:45   #815
Benera
Rozeznanie

dziewczyny, kupowalyscie moze pistolet do mezoterapii iglowej z aliexpress i mozecie polecic,z ktoego linka ?
Benera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-04-12, 07:52   #816
aniolek199007
Zadomowienie

Pani_Robot jak te w krtridżu mają 1,5mm to będą ok, kąt prosty więc teoretycznie prócz siniaka nie będzie chyba nic, no chyba, że będziesz próbować wstrzykiwać kwas usieciowany, ale chyba nie sądze
będzie troche Ci ciężko operować ją, będziesz musiała naciągać skórę i przytrzymywać, skóra na szyji jest luźniejsza. Stąd pokazane na filmiku czolo jak działają igły i jak łatwo się wbijają, z resztą twarzy może być ciężej.
Sama próbowałam z pistoletu zabrać kartidż i robić ze strzykawką, więcej ubytków preparatu było poza skórą niż w skórze.
Próbuj może akurat szyja wyjdzie dobrze tym kartridżem, a i weź sobie 3ml strzykawkę nie 1ml, ona jest bardzo niewygodna i z byt lekko tłoczek chodzi, więc nawet przy wyjęciu kartridża ze skóry może Ci reszta wystrzelić w powietrze

20.11.2013
Juz sa!
Doktor M.K Poznań
Stary 2022-04-12, 23:30   #817
Pani_Robot
Śnięta Mucha

Już kliknęłam 1ml, najwyzej dokupie wieksze. Przyszła lidokaina, jutro pewnie dotrze reszta i robię dzień estetyczny Chyba skuszę się na dłonie. Tu skóra jest tak cienka, że nie da się nie zauważyć żył, a mam strasznie przesuszone i pomarszczone już przez to.

Testuje dalej jak najdelikatniejsze myjadła do suchej skóry ciała i do mycia twarzy rano, bo filtra to nie zmywa. Póki co jest zachwyt. Kosmetyk sporo łagodniejszy od olejku Atoderm: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...-i-suchej.html

Tylko to naprawde emulsja - zero piany.

Wyzwanie Filmowe
5 / 100

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2022-04-13, 14:01   #818
aniolek199007
Zadomowienie

Pani_Robot kiedyś widziałam w poleceniach dermatolog z Ameryki, polecała te produkty, jakoś zajechało mi reklamą więc przeszłam obok. Zapisze sobie i kupię razem z kremem na przyszłość gdy będę mieć większe problemy z cerą.

Któraś z Was zdecydowała się na ampułkę z MCCM pdrn? jak ona wygląda chodzi mi o fiolkę, wygląda identycznie jak na stronach pokazywana czy jest przeźroczysta z byle jaką naklejką...?

20.11.2013
Juz sa!
Doktor M.K Poznań
Stary 2022-04-13, 14:59   #819
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Pani_Robot, ja od wczoraj tez działam z adapalenem, jestem ciekawa efektów. Kupiłam jeszcze w aptece Cicaplast Baume B5 i jest świetny, do tego ma Spf 50.

Dzisiaj zrobię ostatnia akcje BB, tym razem Zgodnie ze wszystkimi zasadami.

Tylko pytanie czy ten Differin mi nie złuszczy pigmentu

Sent from my iPhone using Tapatalk
Nuova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-04-13, 15:51   #820
Pani_Robot
Śnięta Mucha

Dobre pytanie... Nie znam się aż tak głęboko na procesie, który pobudzają retinoidy. Chociaż one chyba bardziej przeciwko rogowaceniu, a nie złuszczająco

Faktycznie w insulinówkach tłok to jakaś pomyłka To to lata.

Przyszła przesyłka.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG-3253.jpg (168,5 KB, 31 załadowań)

Wyzwanie Filmowe
5 / 100

Stary 2022-04-13, 20:38   #821
Pani_Robot
Śnięta Mucha

Ten lekko pracujący tłok to jednak wybawienie…. Za to nanoigły Filorga dramat w ogole nie przebiły skory. Wszystko się rozlało po okolicy.

Wiadomo ze nie utrzyma się kąta 30 stopni samemu wiec mam kilka zarysowań, ale szyja poszła gładko. Będę jeszcze czarować dlonie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Wyzwanie Filmowe
5 / 100

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2022-04-14, 08:49   #822
AAAnka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pani_Robot Pokaż wiadomość
Ten lekko pracujący tłok to jednak wybawienie…. Za to nanoigły Filorga dramat w ogole nie przebiły skory. Wszystko się rozlało po okolicy.

Wiadomo ze nie utrzyma się kąta 30 stopni samemu wiec mam kilka zarysowań, ale szyja poszła gładko. Będę jeszcze czarować dlonie.

To na szyi udało Ci się nanoigłą??Bo u mnie porażka i sie poddałam....

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Nuova Pokaż wiadomość
Pani_Robot, ja od wczoraj tez działam z adapalenem, jestem ciekawa efektów. Kupiłam jeszcze w aptece Cicaplast Baume B5 i jest świetny, do tego ma Spf 50.

Dzisiaj zrobię ostatnia akcje BB, tym razem Zgodnie ze wszystkimi zasadami.

Tylko pytanie czy ten Differin mi nie złuszczy pigmentu

Zaintersował mnie ten Cicaplast z filtrem
A co do adapalenu i BB glow to chyba niestety tak może być ...Adapalen ma działanie keratolityczne.
Stary 2022-04-14, 09:50   #823
Pani_Robot
Śnięta Mucha

A gdzie tam… porwałam się na igłę 0,4 podskórnie… szyja i dekolt. Dłonie potrzebują j-cain 30%, bo na 11% to bym się zes… z bólu. Zobaczę za ile dni znikną ślady i czy nic nie popsułam Depozyty na szyi były mini wiec już wchłonięte, na dekolcie połowicznie, bo były większe. Mam jednego siniaczka ok 1cm.

Wyzwanie Filmowe
5 / 100

Stary 2022-04-15, 06:40   #824
AAAnka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pani_Robot Pokaż wiadomość
A gdzie tam… porwałam się na igłę 0,4 podskórnie… szyja i dekolt. Dłonie potrzebują j-cain 30%, bo na 11% to bym się zes… z bólu. Zobaczę za ile dni znikną ślady i czy nic nie popsułam Depozyty na szyi były mini wiec już wchłonięte, na dekolcie połowicznie, bo były większe. Mam jednego siniaczka ok 1cm.

Hmnn....czyli ta nanosoft jednak nie jest taka łatwa w obsłudze...Ja pokładałam w niej nadzieję na obróbkę oka i u mnie też lipa....
Stary 2022-04-15, 13:27   #825
CzarnaMaciejka
Raczkowanie

co to jest nano igla /nanosoft? to nie to samo co kadridz nano? Kadridz nano to moj osobisty hit, stosuje codziennie pod oczy do wmasowania serum, najlepszy masażer��
CzarnaMaciejka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2022-04-15, 21:16   #826
Pani_Robot
Śnięta Mucha

Nano igła Filorga 0,6mm. Tu w porównaniu z klasyczną 4mm do mezoterapii igłowej. Są jeszcze dwie długości pomiędzy - 1,5mm oraz 2,5mm, ale nie widziałam ich w Polsce. Są na Ali.

A tu opisane roznice:

W mezoterapii igłowej wyróżniamy cztery metody podawania preparatu:
METODA ŚRÓDNASKÓRKOWA:
  • najbardziej powierzchowna metoda, najczęściej wykorzystywana do biorewitalizacji skóry,
  • najbardziej bezpieczna metoda z uwagi na kontrolowaną długość igieł NANOSOFT, co wiąże się z tym, że nie jesteśmy w stanie wejść za głęboko na inne warstwy skóry, uszkodzić ich, nawet na cienkiej, górnej powiece,
  • preparaty dobieramy z małymi cząsteczkami, aby mogły wchłonąć się w naskórku i warstwie powierzchownej skóry,
  • metoda najbardziej podobna do mezoterapii mikroigłowej z wykorzystaniem dermapenu
METODA MIKROPĘCHERZYKOWA:
  • podawanie substancji na granicy skórkowo-naskórkowej, czyli skóry i naskórka,
  • głębokość wkłucia 1mm – 1,5mm,
  • najlepsze efekty można uzyskać dzięki preparatom na bazie kwasu hialuronowego lub czystego kwasu hialuronowego – kwas jest na tyle gesty aby zatrzymać się w tych mikropęcherzykach i zacząć stymulować skórę,
  • bezpieczeństwo związane z zabiegiem – kwas hialuronowy nieusieciowany jest naturalnym składnikiem naszego organizmu, a więc przy podawaniu go w warstwy skóry właściwej nie mamy ryzyka zatkania naczyń krwionośnych

To już dla zawodowców:

METODA NAPPAGE:
  • szybkie wkłucia pod odpowiednim kątem, przy wykorzystywaniu krótkich igieł, najczęściej stosowane w walce z łysieniem oraz w przypadku rozstępów i cellulitu,
  • preferowane igły krótkie, ale igły długie również sprawdzą się przy podawaniu preparatu,
  • bezpieczeństwo związane z zabiegiem – niestety, przy metodzie nappage możemy wbić igłę za głęboko i dotrzeć do tkanki podskórnej, co za tym idzie, możemy uszkodzić naczynie, co powoduje siniaki i uszkodzenie nerwu, a więc krótkie igły przy tej metodzie jak najbardziej wskazane
METODA DEPOZYTOWA (liniowa/punktowa/wolumetryczna):
  • zabieg polega na wprowadzeniu głęboko w skórę lub w tkankę podskórną tzw. depozytów z preparatu, które poprzez powolne, stopniowe wchłanianie stymuluje i nawilża skórę, redukuje tkankę tłuszczową, zniweluje cellulit,
  • do tej metody wybieramy specjalne preparaty, które są wykluczone z podawania metodą nappage i mikropęcherzykową – cząsteczki zbyt małe, szybko się wchłaniają i nie zdążą nam stymulować tkankę podskórną,
  • bezpieczeństwo związane z zabiegiem: pracujemy w głębszych warstwach skóry, co niesie ryzyko uszkodzenia naczyń i nerwów, trzeba zwrócić szczególną uwagę na anatomię okolicy zabiegowej i dobrać odpowiednią metodę podawania – igła czy kaniula

Mikropęcherzykowa to jak dobrze dedukuję będzie pistolet i to co robiłam u siebie na szyi i dekolcie. A, że strasznie satysfakcjonujace sa te powstające mikro bąbelki, to chyba zamiast kartridży i pistoletu, kupię igły 1,5mm.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG-3318(2).jpg (69,6 KB, 37 załadowań)

Wyzwanie Filmowe
5 / 100

Stary 2022-04-16, 23:46   #827
CzarnaMaciejka
Raczkowanie

Dziękuję!
Stary 2022-04-18, 09:03   #828
AAAnka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CzarnaMaciejka Pokaż wiadomość
co to jest nano igla /nanosoft? to nie to samo co kadridz nano? Kadridz nano to moj osobisty hit, stosuje codziennie pod oczy do wmasowania serum, najlepszy masażer��
Wydaje mi się że codziennie to chyba niezbyt dobre dla skóry.Co prawda ja swoich kartridży nano jeszcze nie testowałam i nie wiem jaka jest reakcja skóry na nie, ale codziennie to raczej może zaszkodzić. No i trochę drogo wychodzi, codziennie zużywać kartridż...Nie ma żadnej reakcji skóry po nim...?
Ps.Teraz na niego zerknęłam i widzę że to nawet nie są igły tylko taka powierzchnia z dziobkami....Czyli on nie przebija naskórka...?No to faktycznie masuje

Edytowane przez AAAnka
Czas edycji: 2022-04-18 o 09:07
Stary 2022-04-18, 14:52   #829
CzarnaMaciejka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AAAnka Pokaż wiadomość
Wydaje mi się że codziennie to chyba niezbyt dobre dla skóry.Co prawda ja swoich kartridży nano jeszcze nie testowałam i nie wiem jaka jest reakcja skóry na nie, ale codziennie to raczej może zaszkodzić. No i trochę drogo wychodzi, codziennie zużywać kartridż...Nie ma żadnej reakcji skóry po nim...?
Ps.Teraz na niego zerknęłam i widzę że to nawet nie są igły tylko taka powierzchnia z dziobkami....Czyli on nie przebija naskórka...?No to faktycznie masuje
codziennie to nie, ok 5x w tyg, po 5 minutach od masazu nawet zaczerwienienia nie ma, drugi tydzień uzywam i wszystko ok, on nie ma igiel, tylko takie zaokraglone wypustki, nie przebija ciaglosci naskorka, po uzyciu koncowke spryskuje plynem do dezynfekcji i przechowuje w czystym pojemniku, wymieniam co 6-7 uzyc ale to dla świętego spokoju😉 rzecz jasna kadridz z iglami wyrzucam co kazdym uzyciu a nawet zmieniam na nowy w trakcie zabiegu jeżeli opracowuję wiekszy obszar
niedlugo ide sie znieczulac i bede sie iglowac, dopiero w czwartek wracam do pracy, chyba ostatni raz w tym sezonie i wroce jesienia w sumie wykonalam 8 zabiegow regularnie od kwietnia zeszlego roku, przyda sie przerwa kilkumiesieczna zeby ostatecznie ocenic efekt zabiegow, na razie jestem bardzo zadowolona
A Wy robicie przerwe na lato?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2022-04-19, 11:10   #830
AAAnka
Wtajemniczenie

Cytat:
codziennie to nie, ok 5x w tyg, po 5 minutach od masazu nawet zaczerwienienia nie ma, drugi tydzień uzywam i wszystko ok, on nie ma igiel, tylko takie zaokraglone wypustki, nie przebija ciaglosci naskorka, po uzyciu koncowke spryskuje plynem do dezynfekcji i przechowuje w czystym pojemniku, wymieniam co 6-7 uzyc ale to dla świętego spokoju😉 rzecz jasna kadridz z iglami wyrzucam co kazdym uzyciu a nawet zmieniam na nowy w trakcie zabiegu jeżeli opracowuję wiekszy obszar
niedlugo ide sie znieczulac i bede sie iglowac, dopiero w czwartek wracam do pracy, chyba ostatni raz w tym sezonie i wroce jesienia w sumie wykonalam 8 zabiegow regularnie od kwietnia zeszlego roku, przyda sie przerwa kilkumiesieczna zeby ostatecznie ocenic efekt zabiegow, na razie jestem bardzo zadowolona
A Wy robicie przerwe na lato?
Oglądając kartridż nano też doszłam do tego wniosku: on bardziej wklepuje
Teraz tak sobie pomyślałam jak w takim razie on może cokolwiek zdziałać w BB glow..?Czytałam sugestie żeby wykonać 36 igłowym lub nano...To nano to bez sensu w takim razie w BB Glow.Chyba bzdury piszą.Tak jak ostatnio na jakiejś stronie poświęconej medycynie estetycznej przeczytałam że w kartridżach 12 igłowych igły są grubsze niż w np. 24 igłowym...
Ja w piątek zrobiłam sobie porządny zabieg 12 igłowym i resztką Pink Glow.To miał być mój ostatni inwazyjny zabieg, ale otworzyłam 10ml ampułę Dives DMAE i zrobiłam nią szyję. Więc myślę że jeszcze powtórzę ze dwa razy. Zaopatrzyłam się w 24 i 36 igłowe kart. i myślę że nawet latem będę sobie robić jakimiś delikatnymi ampułkami.Po takich kartridżach moja skóra na drugi dzień jest bez śladu. No i ten retinol musze odstawić.....tylko jakoś tak to przeciągam w czasie....
Stary 2022-04-19, 12:28   #831
CzarnaMaciejka
Raczkowanie

na bb glow nano jest bez szans, wg mnie jezeli chcesz wprowadzic barwnik potrzebujesz wtlaczania plytko i gęsto czyli kadridz 36 lub 42 najlepiej. Ja do klasycznego mikronakluwania zawsze uzywam 12 igieł, wtedy wchodze na taka glebokosc jaka ustawie, uzywalam tez kiedys 36 do peelingu chemicznego. Dlaczego chcesz odstawiac retinol? Ja po 4 dniach od zabiegu wchodze z tretynoina, zalezy mi na optymalnej kalagenogenezie, mam juz tolerancje wiec nic mnie nie podraznia
Stary 2022-04-20, 08:56   #832
AAAnka
Wtajemniczenie

Cytat:
na bb glow nano jest bez szans, wg mnie jezeli chcesz wprowadzic barwnik potrzebujesz wtlaczania plytko i gęsto czyli kadridz 36 lub 42 najlepiej. Ja do klasycznego mikronakluwania zawsze uzywam 12 igieł, wtedy wchodze na taka glebokosc jaka ustawie, uzywalam tez kiedys 36 do peelingu chemicznego. Dlaczego chcesz odstawiac retinol? Ja po 4 dniach od zabiegu wchodze z tretynoina, zalezy mi na optymalnej kalagenogenezie, mam juz tolerancje wiec nic mnie nie podraznia
Chciałam na lato odstawić retinol, trochę mi szkoda bo i tak się filtruję, ale mam obawy o większe przebarwienia...
Zrobiłam sobie podsumowanie mojego sezonu zabiegowego i stwierdziłam że z przebarwieniami to mi niestety wyszło średnio. Nie malowałam się przez tydzień i miałam okazję widzieć swoją twarz w różnym świetle i przebarwienia na bokach twarzy nadal są...Dodatkowo pierwszy raz od wielu wielu lat zmieniłam swój spf i mam chyba jakąś schizę że nie działa jak poprzedni(juz widzę jakieś nowe przebarwienia)
Na plus wyraźne spłycenie moich kreseczek na czole, praktycznie znikły, dodatkowo oduczyłam się marszczenia czoła. Pory zminimalizowane. To mi się podoba.
CzarnaMaciejka, jaki preparat z tretynoiną stosujesz?
Stary 2022-04-20, 15:23   #833
Pani_Robot
Śnięta Mucha

AAAnka fajne podsumowanie
U mnie przebarwienia mocno zlikwidowane. Mam dwa nowsze z boku na żuchwie po krostkach, które chyba usunę T35P już na jesień. Trochę się obawiam wyciągać taki kwas na słoneczne dni. Szczegolnie, że co ja zrobię później z otwartą fiolką? Ale retinoidów nie odstawiam, bo wróci trądzik i cienie pod oczami. Pewnie za kilka dni się wezmę za nakłuwanie z Retinolem Venome, bo ile ta fiolka ma stac otwarta... Może rozjasni te dwie na żuchwie.

Poniewaz uwielbiam wszelkie before/after to tu buzia w najgorszym momencie - nawrót dorosłego trądziku 2018 leczonego... solarium vs dziś.

W kwestii zmarszczek widzę lekką róznicę tylko po igłowce na szyi z Dermaheal HSR. Siniaczki i krwiaczki 1-2mm były 2-3 dni. Takie mini, po igle.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG-3427.jpg (77,9 KB, 57 załadowań)

Wyzwanie Filmowe
5 / 100

Stary 2022-04-21, 00:48   #834
CzarnaMaciejka
Raczkowanie

retinoidy zewnetrzne nie działają fotouwrażliwiająco, to mit. na poczatku stosowania zcienczaja naskorek i rzeczywiście moze byc łatwiej o oparzenia itp ale gdzy jest juz zbudowana tolerancja, skora nie luszczy się to nie ma niebezpieczeństwa. oczywiście jezeli będziesz sie czula bezpieczniej to odstaw
stosuje Cordes vas 0,05 z Niemiec, recepta transgraniczna, ale tez bez recepty w kilku krajach jest
ja przebarwien nie mialam, widze efekt ze skora jest duzo bardziej gesta, pory sa mniejsze, jest glow, mam 33 lata

Pani Robot, piękny efekt, gratuluje��

Edytowane przez CzarnaMaciejka
Czas edycji: 2022-04-21 o 00:50 Powód: .
Stary 2022-04-21, 08:04   #835
AAAnka
Wtajemniczenie

Pani Robot-genialny efekt!Widac że te zaciemnienia pod oczami znikły i jaki róny kolorytSuper że masz porównanie.Ja niby zrobiłam zdjęcia przed, ale na nich nic nie widać, takie światło było że wszystko gładkie Najważniejsze w sumie czuć samemu że coś się poprawiło Moje przebarwienia są hormonalne i tych najtrudniej się pozbyć.
CzarnaMaciejka też myślałam nad tretyoniną
Jak oceniasz moc stężenia 0,05?Ja teraz używam retinolu raz w tygodniu 1%
Stary 2022-04-21, 13:59   #836
CzarnaMaciejka
Raczkowanie

AAAnka 0,05 to juz sredniomocny kaliber, na poczatku bardzo rozcieńczalam, stosowalam 2x w tyg i jakos poszło i obylo sie bez mocniejszych podrażnień
Stary 2022-04-21, 14:47   #837
Pani_Robot
Śnięta Mucha

Ja bede jesienia zaczynac od 0,25 tretynoinę. Teraz mam retinal 0,05, pierwsze opakowanie.

AAnka no ja jak wariatka mam pełno zdjęć skóry, włosów na komorce, żeby obserwować postępy, bo mnie później zestawienia motywują.

Tak, pod oczami jest mega roznica! Już nie mam pytań czy choruję.

Wyzwanie Filmowe
5 / 100

Stary 2022-04-22, 09:25   #838
aniolek199007
Zadomowienie

Pani_Robot efekt super ale co sie dziwić jak przestałaś się opalać, z trądzikiem to ja nie widzę, że miałaś problemy
Gdybym ja robiła zdjęcia w 2018r jak moja twarz wyglądała a też próbowałam zaleczać się słońcem, to bym dopiero miała porównanie przebarwień od groma, krost i podskórnych gul. Ciężko mi było patrzeć w lustro więc nie w głowie mi było cykanie fot.

Zamówiłam sobie venome retinol c shot bez nakłuwania ale się tak zastanawiam czy dam radę zrobić zabiegi jak teraz okres letni się zbliża. Bo tak jak AAAnka wspomniała mam podobne schizy co do spf mam wrażenie, że jak tego holika holika nie widać tzn nie bieli to go za mało daje, a wyciskam specjalnie wzdłuż dwóch palców by mieć pewność, że dużo daje
A i co do tego zabiegu retinol to niewskazane chyba aby dodatkowo co jakiś czas nałożyć krem z kwasem...za dużo tego wszystkiego

20.11.2013
Juz sa!
Doktor M.K Poznań
Stary 2022-04-22, 14:59   #839
Pani_Robot
Śnięta Mucha

Każda kropeczka na mojej twarzy to blizna po pryszczu. Miałam rzuty po kilka mcy, a pozniej spokój tygodniami i znowu. Pewnie przez rozwalone hormony.

Co do SPF, to siedzę minimum 2h dziennie w słoncu 2m od okna, teraz filtruje się akurat Niveą, wczesniej Holiką, w planach mam Garniery. Jestem dowodem tego, że filtry działają po tej przygodzie wyspania się w słońcu bez filtra i poworcie dziesiątek plamek. Teraz roleta w sypialni już opuszczona na amen. Aczkolwiek nie zamierzam siadać na ławeczce i wystawiać się do słońca

Wyzwanie Filmowe
5 / 100

Stary 2022-04-28, 12:10   #840
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jak tam wasze zabiegi? Ja wróciłam z urlopu i od razu zabrałam się za dermapen, bo od dużej ilości spf i wysokich temperatur zawsze robi mi się kaszka na twarzy, bleh. Muszę to wszystko porządnie złuszczyć.

Pytanko mam do Was jako stałych użytkowniczek - czy przy tych agresywniejszych kartridżach zawsze macie trochę krwi? Bo za pierwszym razem nie miałam prawie wcale, teraz doszły do mnie nowe kartridże i mam wrażenie, ze te poprzednie to jednak były strasznie tępe. Wczoraj przejechałam 9tka na głębokość 1.5 i tej krwi się pojawiło sporo. Czułam tez dość mocno czoło mimo znieczulenia.

Btw zaaplikowałam po raz pierwszy ampułkę z aktywnym węglem i jest moc.

Nuova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości