![]() |
#241 | |
Śnięta Mucha
|
Dot.: Piękne, młode i szalone, 30+, 40+- część VI.
Cytat:
Golf, trampki, dobrze skrojony płaszcz i jeansy, które pasują? No tacy, to u nas albo 20+, albo w stolicy, a i to niewielu ![]() Za ciasne, zwężane spodnie i wywalony bebzon, koszulka dla nastolatka opinająca bebzon, bojówki z demobilu mające 30 lat i koszulka z allegro ze śmiesznym napisem, koszula, która opina boczki i rozchodzi się na zapięciu ukazując owłosione ciało, kurtka trekkingowo sportowa, najchętniej 4F noszona jako podstawowa odzież wierzchnia, spodnie z Y2K, których nigdy nie przestali nosić, te piżamomajty w kratę, oczywiście najchętniej z kieszeniami cargo i obowiązkowo wariacje na temat halówek. Tak sobie myślę, że część tej odzieży ma po 15 lat i jest sprzed 15kg... W sumie nie pomyślałam, że głupie wypowiedzi Kim mogą byc obliczone na klikalność. W końcu speców od marketingu na pewno ma najlepszych. Jednak mimo wszystko to, gdzie jest celebrytka to nie do końca jej zasługa. Już widzę jakby tam dotarła, gdyby była Justyną z Poddębic, urodzoną w domu nauczycielki i mechanika samochodowego. Magbeth miałam tatuaż Burzum ![]() Tzn nadal mam po nim niemały ślad. Przeżywałam wielką fascynację norweskim black metalem jako 16-latka. W 2009 oszalałam na punkcie SlipKnot. Moje obecne najnowsze odkrycie, z tych już lajtowych, to starsi panowie z Volbeat https://www.youtube.com/watch?v=aXhj...el=KyuSoulless Nóżka sama tupie. Ile lat nosiłam się w czerni, ciężko powiedzieć, ale pewnie spokojnie z 15-16. Zwiewną panną w pantofelkach już chyba nie zostanę. Lubię mieć kopyto na nodze, więc obecna moda nomadyczno-wojskowego obuwia mnie syci. Tyle, że już dziś to beże i ecru. Nie bywam na tematycznych festiwalach, ale wychowałam sie na postapo i cyberpunku moje dziecinstwo to lata Mad Maxa, Blade Runnera, więc tu przyjemności wizualne: https://youtu.be/sXYIxJScSik?t=90 Bardzo nie lubię wysokich dźwięków, więc Zakka Wylde nie podziwiam, przynajmniej nie podczas słuchania solówek, za to każde drum solo przyjmę chętnie. Jestem pierwszy dzień na IF... Zważona rano. Najgorsze będą pierwsze 2-3 dni.
Everyone you meet is fighting a battle inside you know nothing about Be kind. Always Wyzwanie Czytelnicze 25 / 34 (26) Wyzwanie Filmowe 5 / 100 100 książek w 2023 92 / 55 Edytowane przez Pani_Robot Czas edycji: 2022-05-06 o 20:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Dzik
|
Ja się w sumie wyprowadziłam do No bo mi fascynacja norweskim BM do dziś nie przeszła, będzie już ponad 20 lat.
Chwilowo mam znowu zjazd tak olbrzymi i poczucie ze zaraz się kompletnie rozsypie znów, więc dokończę tego posta później... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 | |
Śnięta Mucha
|
Cytat:
![]() ![]() Poszperałam sobie po lubimyczytać. Przeczytałam 229 książek, napisałam krótkie recenzje dla 120. W ciągu ostatnich 3-4 lat zawrotne 8 pozycji plus jakies knigi akademickie, których nie wliczam, bo były robione rozdziałam, co zadali. Zapisuję się do biblioteki, bo mamy nową filię w najpiękniejszej z kamienic i bliżej mi tam niż do paczkomatu. Już sobie naszykowałam 15 pozycji, które chcę. Ta biblio wygląda fajnie na zdjęciach, może nawet posiedze i poczytam tam... https://uml.lodz.pl/aktualnosci/arty...5392/2020/7/3/ Jest ogródek i można czytać na rowerku nawet. Nie podejrzewam Polaków o to, że w biblio będą tłumy... A jeszcze w ramach ploteczek, zobaczcie jakiego stygmatyzującego babola opublikowała psycholożka w sieci i mimo kilku osób, które zwróciły jej uwagę, idzie w zaparte...
Everyone you meet is fighting a battle inside you know nothing about Be kind. Always Wyzwanie Czytelnicze 25 / 34 (26) Wyzwanie Filmowe 5 / 100 100 książek w 2023 92 / 55 Edytowane przez Pani_Robot Czas edycji: 2022-05-06 o 22:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 | |
Dzik
|
Cytat:
Dziękuje ![]() ![]() ![]() ![]() Mój eks jest w nowym związku. Z relacji wynika, ze to już chwilę trwa i że szczęście się z niego wylewa na wszystkie strony. #}%%!?€$!!! Widziałam tę grafikę, obserwuję ten profil. No tu poleciała stereotypami aż miło i nie, nie mają racji ci, którzy o tym piszą. ![]() Ava, ten Slayer bardzo tak! ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Dzik
|
Ta chwila w sensie ze zaczął z tamta jeszcze jak ponoć był ze mną…
![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 | |
🦄
|
Cytat:
Popatrz, jak się on się wobec Ciebie zachował! Nawet mu cojones nie starczyło żeby Ci powiedzieć prawdę. Chciałabyś być z facetem, który w obliczu trudności nagle zniknie? Ja bym nie chciała. To boli, boleć będzie, ale on nie zasłużył na szczerą, fajną relację, wiec nawet jak się tam z niego szczęście wylewa to nie jest pewne, że taką relację dostanie. Zacznij przepracowywać to, bo znając życie on jeszcze zapuka do Twoich drzwi i życzę Ci żebyś wtedy go kopnęła w zadek. Pies koleżanki mnie pogryzł, nie wiem, chyba się chciał bawić, ale wyglądam jak ofiara przemocy w rodzinie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 | |
Dzik
|
Cytat:
O matko, aż tak? Jakiś zaangażowany szczeniaczek czy jak? No ja zdecydowanie z nim nie chciałabym być, po tym co i JAK zrobił to nie ma opcji żebym go jakkolwiek chciała w moim życiu, a jednak taka wiadomość jest jak cios w splot słoneczny. Chodzi mi o czas i te jaja, o których piszesz. On ponoć od 8miu miesięcy zastanawiał się nad odejściem. ![]() Nie strasz mnie tym, ze wróci, niech on sobie idzie w to przysłowiowe pi*** z kim tam chce i da mi kompletny spokój. Źródłom również podziękowałam na przyszłość. Nie potrzeba mi tego. Zapętliłam sobie Behemotha z tego wszystkiego i całą noc leciał Evangelion. Mam nadzieję, ze na dole na tablicy nie ma petycji o usunięcie mnie z bloku ![]() ![]() Pójdę na któraś z plaż, bo pogoda zapowiada sie ok. Jakie macie plany na sobotę? Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Kathy Leonia
|
witajcie sobotnio!
trochę miałam odskocznię od internetów, pogoda za oknem piękna to się siedzieć przy kompie nie chce ![]() 34 tydz leci, czuję się balonikiem ![]()
![]() |
#249 | |
🦄
|
Cytat:
![]() Niestety pies młody i z tym większych, ja broniłam się rękami i mam dwa piękne dziabnięcia i siniaki, zanim został okiełznany przez właścicielką. W ogóle jakoś tak ostro chciał się ze mną bawić, ponoć to pierwsza taka jego reakcja na kogoś nowego i zwykle się tak nie zachowuje. No ja już na taki wybieg bez smyczy z nim się nie wybieram. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Czy kiedykolwiek im powiedziałaś o swoich przemyśleniach? Co odpowiedzieli? Z drugiej strony... trafiłam w życiu na facetów, którzy zabierali mnie na randki rodem z komedii romantycznych, czułam się jak księżniczka, angażowali mnie w swoje hobby, pasje, itd. Pod tym względem byli naprawdę ideałami, tylko wiesz co? Miało to swoją drugą, ciemną strone - tacy przerysowanie kreatywni, spontaniczni faceci, to często albo narcyzy, albo tacy z syndromem Piotrusia Pana. Przynajmniej ja mam takie doświadczenia. Wiesz, odrzuca Cię to, ale to tylko jedna mała część faceta. Jest jeszcze masa innych rzeczy, w których może spełniać się idealnie. W 100% ideału nie znajdziesz, o tym już na pewno wiesz. Czasami na niektóre rzeczy warto przymknąć oko, zaakceptować, że jest jak jest, jeżeli w innych aspektach facet rokuje bardzo, bardzo dobrze. Mam nadzieje, ze moze coś tam pomogłam, nie wiem ![]() Cytat:
Magbeth, trzymaj się ![]() Aaaa, i jeszcze jedno: podpisałabym tę petycje ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 Czas edycji: 2022-05-07 o 11:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Śnięta Mucha
|
Ja mam w planach odwiedzenie biblioteki, muszę potwierdzić rejestrację internetową i wyrobić kartę. Chcę wziąć książki o minimalizmie, które czytałam 10 lat temu, bo one... dobrze motywują do declutteringu
![]() Ah i byliśmy z Felutkiem wczoraj przed północą na spacerze, bo mi się przypomniało, że farba od dwóch dni mieszka w paczkomacie... oj to już ten okres nocnych wypraw do parku. Pogoda cudo, ludzi zero ![]() Trochę mnie stresuje ta biblio, trochę śmieszy, uprzedzę panią, że będę zadawać dziwne pytania, bo nigdy w życiu nie byłam w bibliotece ![]() Zasadzam się na Kult tego lata, bo będą mi grać koło domu, a tak dawno Kazika nie słyszałam. Może się przełamię do Roguckiego, czy Zalewskiego. Nosowską bardzo cenię jak osobę, ale słuchać to tylko stare utwory Hey. https://ec1lodz.pl/aktualnosci/letnie-brzmienia-2022 To są fajne, dość kameralne koncerty na naszej trasie spacerowej. Może ze 200 osób? I cóż, będę leżeć i kurczyć żołądek z książką... Wczoraj zasypiałam głodna i nieszczęśliwa ![]() Zaklepałam sobie Efekt Lucyfera Zimbardo, bo jego pozycje są oblegane, ale chyba nie mam ochoty na nic cięższego teraz, jak mnie żre alergia. U mnie dziś to: https://www.youtube.com/watch?v=6Huk...hannel=Spirala Igo ma świetny głos.
Everyone you meet is fighting a battle inside you know nothing about Be kind. Always Wyzwanie Czytelnicze 25 / 34 (26) Wyzwanie Filmowe 5 / 100 100 książek w 2023 92 / 55 Edytowane przez Pani_Robot Czas edycji: 2022-05-07 o 11:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
Dzik
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;89210733]
Aaaa, i jeszcze jedno: podpisałabym tę petycje ![]() ![]() ![]() ![]() Haha, nie ma petycji, sąsiedzi żyją ![]() ![]() Na Intymnym jest mój wątek o tym człowieku, ma tytuł kamfora. Bardzo bym chciała, żeby się wyłamał z wzorca ghostingu i nie wrócił bo ja powolutku odzyskuje spokój ducha i nie chce żadnych atrakcji w jego stylu. Swieci piękne słońce, ale pizga złem i odczuwalna temperatura jest w okolicy, nie wiem, 2 stopni. Byłam zatem krótko na plaży, ale zaraz przerobię zdjęcia i pokaże. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Dzik
|
No to siup, podpielam złe załączniki (zły format) w poprzednim poście
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Śnięta Mucha
|
U nas 18*C, ale na crop top na ramiączkach i siedzenie w ogródku było za chłodno.
Zobaczcie jaka piękna brama. Kilka mam takich w okolicy. IMG_3716.jpg IMG_3717.jpg IMG_3718.jpg Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#255 |
Śnięta Mucha
|
Magbeth jeżu jak cudnie!!!
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#256 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Kocham takie klimaty ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
![]() |
#257 | ||||
Pani Mizantrop
|
Cytat:
Cytat:
Potem biega przez pol godziny za takim odgryzionym kawalkiem papieru popychajac to lapkami ![]() Plus oczywiscie ganianie matki i gryzienie, zazwyczaj jak Charlie zmywa naczynia i kot sie nudzi to co 5 minut wskakuje mi na biurko i probuje podgryzac po rekach. Pewnie czeka nas znowu terapia u behawiorysty. Przez jakis czas byl spokoj z gryzieniem, a teraz kotu ewidentnie sie nudzi i odreagowuje to agresywna zabawa. Cytat:
![]() Cytat:
Bardzo Ci wspolczuje takich przejsc.
![]() |
![]() |
#258 |
Gang Iren
|
A, Kasztanka, to moje nikogo z domowników nie gryzą i pod tym względem są super, bardzo łagodne.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#259 |
Dzik
|
No to dziewczyny czas przemyśleć wycieczkę do poludniowo-zachodniej Norwegii
![]() Mi się marzy Gruzja i trekking. Pani R, zainspirowałas mnie tymi książkami "minimalistycznymi", postanowiłam odgracic chałupę. Plus w sumie od zawsze potrzebuje sposobu na niekupowanie tylu kosmetyków, mam ich multum i potem oddaje albo wywalam... Efekt Lucyfera czytałam jakiś czas temu, ale nie bardzo pamietam, Psychologia i życie jako swego czasu obowiązkowa lektura bardziej zapadła mi w pamięć. :P Ale Zimbardo wchodzi tak czy siak jak masło. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
![]() Mnie sie wyjatkowo temperamentne kocie dziecko trafilo ![]() Gryzace i humorzaste.
![]() |
![]() |
#261 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pani Robot myślę, że Łódź to piękne miasto, tylko jeszcze stosunkowo mało doinwestowane. A Igo też lubię, często są koncerty Bass Astral w Gdańsku. Magbeth pięknie! Norwegię znam tylko od strony fiordów i baaardzo mi się podoba! Wysłane z mojego SM-F926B przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Śnięta Mucha
|
Loreau to taka literatura lekka, aspiracyjna, na popołudnie. Filozofia w wersji light, przystępnej, europejskiej z nutą dalekowschodniego ducha. Miłe, przyjemne, a nie tak banalne jak porady rodem z Pani Domu czy Cosmo. Właściwie to sprzedaje ona pewien nastrój. Nie ma tam zbyt wielu porad, kilka, które są się zdezaktualizowały - przede wszystkim parę zdań o modzie (nie, czerń nie podkreśli każdej urody) i kosmetykach (nie, nie każdemu będą służyły oleje do twarzy, czy mycie jej rano samą wodą, to są indywidualne kwestie, zapewne autorka ma po prostu suchą skórę), jednak zostaje się z chęcią sięgnięcia po szczotkę do ciała, zakup warzyw, spłukanie włosów zimną wodą, wyjście posiedzieć w parku, czy zapalenie świec. Robi mi o wiele bardziej niż te poradniki, które kiedyś wyrastały jak grzyby po deszczu - o Lagom, Hygge itp, w których były oczywistości typu przedruk z gazetki o wszystkim i niczym plus kolorowe fotki wnoszące dokładnie zero.
Do życia w harmonijnym otoczeniu motywuje mocno i pewnie w tygodniu wezmę się za odgracanie - jak zwykle w garderobie czyhają największe grzeszki, bo jest podstawowym pomieszczeniem do upychania ![]() Ale Zgreduś to jest komiczna kluska... Jak wstaje, to ze dwa razy fiknie nogami do góry, a później kuśtyka i stęka jak stary dziod. Babka z fundacji, która go przywiozła mówiła o nim, bo mocno zwiedzał "Bede szed" i faktycznie to mu pasuje. Uwaga, bede szed ![]() Ja mam do zrzucenia jakieś minimum 7kg, ale jestem pozytywnej myśli. Wiosna to taki aspiracyjny okres do zejścia z kanapy, zmiany tego tygodniowego dresu ozdobionego sosem pomidorowym, wyrzucenia opakowań po chipsach. Soso centrum mogłoby być jak Wiedeń (z tą różnicą, że architekturę sakralną mamy o niebo brzydszą, a ulice sporo węższe), ale fundusze i mentalność mieszkańców... Tu ludzie muszą podjechać samochodem pod samą kanapę w dużym pokoju - rozjeżdżone nasadzenia, poplamione olejem ozdobne kostki brukowe. Wjechać do sklepu, z dzieckiem do sali lekcyjnej. No i ustawa krajobrazowa jest tylko u Was w 3city. U nas bida ![]() Perły architektoniczne są często poogradzane, bo zaraz byłyby zarzygane i podpisane sprayem ![]() https://www.radiolodz.pl/media/W1siZ...remoncie_6.jpg https://s.inyourpocket.com/gallery/289736.jpg https://www.konferencje.pl/media/cac...7EzTwjWPn.jpeg https://upload.wikimedia.org/wikiped...27s_palace.jpg https://www.dziswlodzi.pl/pub/thumbs...-1920-1200.jpg
![]() |
#263 |
🦄
|
Dziewczyny, a czy jakaś książka o minimalizmie na Was szczególnie podziałała? Bo na mnie chyba tylko jedna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Śnięta Mucha
|
Mari, która? Bo te 10 lat temu czytałam wszystko co wychodziło
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#265 |
Zakorzenienie
|
Witam Piekne Panie
![]() No, w koncu weekend ![]() ![]() Kasztanko ![]() ![]() Beda trzymac tego jednego jak najdluzej dla mnie, a jesli koniec koncow, moj maz sie nie zgodzi, to piesek dostanie sie mamie babci pacjenta, albo jej tesciowej (chciala wpierw jedna sunie, teraz stwierdzila, ze moze wziac nawet parke ![]() Bardzo wspolczuje tych kradziezy! Oscarek jak byl mlodszy, mial podobna zabawe do Bowiego. rowniez nas atakowal znienacka, np. z rozbiegu wskakiwal na plecy wszczepiajac sie pazurami, albo chowal za sciana (nadsluchiwal jak sie zblizalismy) i potem znienacka wyskakiwal i wgryzal nam sie bolesnie w stope. Na szczescie z tego wyrosl, ale i tak mielismy z mezem traume i dlugo sie zawsze rozgladalismy, czy gdzies sie nie czai. Jak mieszkalam we FR z moimi 5 kotami i pierwszym mezem, to mielismy takie mieszkanie 2 poziomowe i byly belki pod sufitem i tam koty siedzialy i uwielbialy zeskakiwac na plecy naszych gosci... No... nie wszyscy lubili nas odwiedzac ![]() PaniR ![]() ![]() ![]() Co do mojej figury, to dziekuje ![]() ![]() Wspolczuje nieudanej randki ![]() Poza tym, dziewczyny, strasznie przykro mi czytac o Waszych depresjach, zwlaszcza, ze wiem, z czym sie borykacie ![]() ![]() Gosiu ![]() ![]() Slodziaki super ![]() Marigold ![]() ![]() Kama ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ale az mnie serce zakulo, jak zobaczylam, ze u Was jest sporo taniej. Ten moj krem u Was jest za 199zl!!! https://allegro.pl/oferta/elemis-pep...oc-11985422181 u nas za $68 + tax (7%)czyli $72.76 czyli 325zl w/g dzisiejszego kursu $ MASAKRA!!!! https://us.elemis.com/peptide4-plump...pping_flyout=4 albo ten drugi, ktory kupilam https://allegro.pl/oferta/elemis-pro...em-11513691680 145.80zl u Was A u nas https://us.elemis.com/pro-collagen-o...ottle_size=319 ta sama pojemnosc $100, z tax $107, przy dzisiejszym kursie 478.29zl. Az 3 kremy bym mogla za to kupic u Was!! serio, az mnie serce zabolalo!! Dlaczego taka roznica w cenie?? Po cholere ja tam wlazlam, zeby porownac ceny??? teraz bede sie wku****!!!! WRRR!!! Podobnie jak Kama, nie sledze social mediow, nie mam insta itp, nie interesuje mnie zycie jakichs gwiazd, nie moja bajka, mam inne zajecia. Jedyny moj grzeszek, to lubie czasem poczytac pudelka ![]() ![]() ![]() Nie ogladalam met gala, bo mnie takie imprezki nie interesuja, ale dlatego, ze wspomnialyscie, to zerknelam na Kim K. i serio nic do nie nie mam i nie przeszkadza mi, ze zalozyla suknie po MM, ale podkreslam, nie sledze jej w SM i w sumie niewiele o niej wiem (tyle co poczytam czasem na pudelku i to nie zawsze, bo mnie po prostu nie interesuje). Soso ![]() ![]() Nie moge znalezc histore Babci Cinde, a przeszukuje i przeszukuje! ahh, znalazlam, super babcia ![]() Magbeth ![]() O! ja tez kocham Slayer!!! stara metalowa ze mnie... z naciskiem na stara ![]() ![]() i do tej pory slucham praktycznie tylko metalu, no troche rocka (maz), ale juz sie tak nie ubieram jak kiedys, zreszta na Florydzie troche za goraco na skore i czern ![]() zreszta od zeszlego roku, zaczelam sie przerzucac na beze, camele, biele i smietanki.. a propos, doszy moje sneakersy tory burch, ale nawet nie bede sprawdzac ile kosztuja w Polsce, nie cche sie wku*** ![]() pozdrawiam, milego weekendu ![]() Edytowane przez Reign of light Czas edycji: 2022-05-15 o 21:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 | ||
Zakorzenienie
|
Piękne, młode i szalone, 30+, 40+- część VI.
Cytat:
Zabawne, nie tak dawno wprowadzil mi sie nowy sasiad, a ze na mojej ulicy sa 4 domy na krzyz to takie atrakcje nie umykaja nikomu. Wydawalo mi sie, ze wyglada znajomo, nie bylam pewna skad, dzieki Tobie juz wiem! Nie disuje stylu po domu, wiec nie bede goscia hejtowac za to w czym myje swoj samochod, ale pizamomajty w krate bankowo mi mignely. Chyba swoj Cytat:
Niestety faceci czasami wracaja jak wyrzut sumienia, chociaz w tym przypadku gosc powinien miec na tyle przyzwoitosci, zeby nigdy wiecej sie nie pokazywac. Z pozytywow, rozejrzyj sie wokol siebie. Zdjecia, ktore nam tutaj dawkujesz sa cudowne. Masz przywilej i mozliwosc wyjsc na spacer i doswiadczac pieknych wrazen. [1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;89210733]Tak sobie czytam to i stwierdzam, że faktycznie - jest to dość powszechne. Nie jestem pewna czy aby za tym stoi nudziarstwo i brak kreatywności. Z doświadczenia wiem, że wielu mężczyzn chce by dziewczyna/kobieta była po prostu szczęśliwa i chyba wychodzą z założenia, że taka będzie jeżeli pozwoli jej się robić to co ona, nie oni, chcą. Zgodze sie - to nudzi, mnie też to męczyło w niektórych, poprzednich relacjach. Mam jednak koleżanke, która odkąd pamietam organizuje sobie i facetowi czas i jest z tym bardzo szczęśliwa, ale to typ kobiety, który lubi nosić przysłowiowe spodnie w związku. Czy kiedykolwiek im powiedziałaś o swoich przemyśleniach? Co odpowiedzieli? Z drugiej strony... trafiłam w życiu na facetów, którzy zabierali mnie na randki rodem z komedii romantycznych, czułam się jak księżniczka, angażowali mnie w swoje hobby, pasje, itd. Pod tym względem byli naprawdę ideałami, tylko wiesz co? Miało to swoją drugą, ciemną strone - tacy przerysowanie kreatywni, spontaniczni faceci, to często albo narcyzy, albo tacy z syndromem Piotrusia Pana. Przynajmniej ja mam takie doświadczenia. Wiesz, odrzuca Cię to, ale to tylko jedna mała część faceta. Jest jeszcze masa innych rzeczy, w których może spełniać się idealnie. W 100% ideału nie znajdziesz, o tym już na pewno wiesz. Czasami na niektóre rzeczy warto przymknąć oko, zaakceptować, że jest jak jest, jeżeli w innych aspektach facet rokuje bardzo, bardzo dobrze. Mam nadzieje, ze moze coś tam pomogłam, nie wiem ![]() [/QUOTE] Oczywiscie masz duzo racji, jak zwykle zreszta Rzeczywiscie dlugo zwlegam ze zwroceniem uwagi co mi nie pasuje, na wczesnym etapie nie chce zmieniac czlowieka, sugerowac mu, co by bylo lepsze. Obserwuje, obserwuje, a pozniej pyk pstyczek w glowie i stad rownia pochyla. Zanim sie zorientuje denerwuje mnie jak facet trzyma widelec, jak wypowiada moje imie. Nie ma czego zbierac. Pani R, brama zaiscie piekna. Az czlowiek chce sie przezegnac jak wchodzi. Moja sobota spedzona kulturalnie. Jakby ktos zadawal sobie to pytanie, moj nowy chlopak rowniez bardzo interesuje sie femisnistyczna sztuka lat ’60, wiadomix, wiec poszlismy na retrospektywe Louise Bourgeois. Uznalam te wystawe za dosyc smutna. Louise zyla prawie sto lat, tworzyla praktycznie do samego konca i obserwujac jej sztuke od lat ’40 do ’10 mielila w sobie te same tematy, te same traumy, przez tyle lat, ciagle i ciagle. Wspolczesna osoba poslalaby ja na terapie ( wiekszosc jej sztuki dotyka problemu ojca, ktory zdradzal matke, toksycznej relacji z matka itp), zeby mogla sie od tego uwolnic i zyc jako indywiduum, a tu wchodzi temat na ile sztuka moze byc terapeutyczna dla samego autora? Duzo motywow igiel i pajakow. Bardzo ciekawe, szpilka zadaje bol, ale to igla naprawia i leczy, to samo pajaki - nigdy nie wsciekaja sie na zniszczona pajeczyne, po prostu ja naprawiaja. Ogolnie bardzo mily wieczor mimo ponurych refleksji. Ukradlam siostrze szminke, ktora stala sie moim absolutnym hitem. Charlotte Tilbury Super Model daje mi momentalny retro vibe. IMG_1651970351.657336.jpgIMG_1651970404.981158.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Ava_ Czas edycji: 2022-05-08 o 11:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 | |
🦄
|
Cytat:
![]() W szmince pięknie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Dzik
|
Ava, bardzo retro i bardzo piękna ta szminka.
Pomieliłam w głowie posta Pani R o tych polskich amantach, zestawiłam z tubylcami i niestety zgadzam się z tymi smutnymi wnioskami odnośnie Polaków. Nie wiem czy zaniedbanie to taki trochę sport narodowy czy przekonanie wyssane z mlekiem matki, że prawdziwy mężczyzna żuje pszczoły a nie tam dba o paznokcie i buty. Na przykład. Norwedzy są dość mocno wysportowani, No ale nie może być inaczej jak prawie cały czas latają na zewnątrz, dużo trenują i biegają. Dbają tez o wiele bardziej o uzębienie. Mentalnie tez jest trochę inaczej, acz poprańcy maja swoją reprezentację jak wszędzie. I ubierają się na sportowo, na luzie. Modne tez są brody i koczki. Myśle tez cały czas nad tym minimalizmem i nad odsiewaniem treści. Ile faktycznie potrzebuje? Ile jestem w stanie przerobić? Po co? Tak, chodzę cały czas, wbrew pozorom robię sporo dla siebie i na pewno więcej niż miesiąc temu. Leki mi stępiły reakcje, co jest pewnym plusem, szczególnie pracowo. Ale cały czas mam wrażenie ze jestem w jakimś powalonym matriksie, którego ktoś zapomniał odwołać. Wspólni znajomi raczej się wycofali, są tylko te wyjątki, które chyba próbują wybadać grunt, co ucinam, bo mi to na kij potrzebne. Idę dzisiaj na hiking, obiecuje ze będą zdjęcia. ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Gang Iren
|
Reign, na długo lecicie do Polski? Przebitki spore na kosmetykach, nic tylko w Polsce porobić zapasy
![]() ![]() Chyba nie pisałam wam, mamy problemy z byłą żoną mojego K, już chyba z miesiąc nie widział dzieci, telefony nasze zablokowała, jest z nią kontakt tylko przez maila i do tego pisze oficjalne maile po angielsku, czyli coś kombinuje. Obraziła się za zwrot wymiotujących dzieci i SMS którego jej wysłałam po tym jak nas wszystkich pozarażali. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#270 |
Pani Mizantrop
|
Reign, bardzo fajne sneakersy, nosilabym.
Ten krem ktory u Ciebie jest za $72 u mnie kosztuje $112, czyli $80 w amerykanskiej walucie ![]() Ja ostatnio odkrylam budzetowa marke Hero Cosmetics i bardzo podpasowaly mi ich produkty. Wszystko ponizej $20 i na dodatek cruelty free. Zamawiam z iHerb. Ava, pieknie wygladasz z ta szminka. Tez mi sie marza drinki na swiezym powietrzu, a niestety u nas juz na tyle zimno, ze wychodzac dzisiaj zalowalam ze mam na sobie tylko sweterek a nie plaszcz, musze koniecznie pilnie kupic nowy plaszcz.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:15.