![]() |
#4291 |
BAN stały
|
Dot.: Galerie artystyczne w internecie
[quote=Vesnaa;8896950]Spełnianie zawodowe zostawmy na boku, bo to agumenty pokroju - " Taka zołza, bo dawno chłopa nie miała". Czyli poniżej jakiegokolwiek poziomu.
A co to znaczy - "To dlaczego żaden student w ostatnich latach nie dorównał poziomem absolwentom przykładowo z florenckiej akademii sztuk pięknych,bądź jeden z przodujących w Nowym Jorku?" ? Rozumiem, że to wniosek wyciągnięty na podstawie Twego własnego rankingu tak? Coś mi tu nie gra - uzurpujesz sobie prawo do wydawania takich ocen (polscy artyści fuj, zagraniczni cacy) - toteż można wnioskować, że jesteś specjalistą w tej dziedzinie, prawda? To jak to możliwe - że z taką wiedzą o sztuce - nie potrafisz wycenić własnych prac? uote] Potrafię,tylko nie chcę przypadkowo zaniżyć. Nie wiem,mam to napisać jeszcze 50 razy,żebyś zrozumiała? Idź sobie na nasze rodzime asp i zobacz,jakie gówno tam wisi (zazwyczaj bohomazy,domki, , kółeczka i dorobiona sterta ideologii),a potem otwórz sobie galerie przodujących zagranicznych uczelni,wtedy możesz mieć jakieś pojęcie w temacie. Żeby malować nowocześnie nie trzeba mieć żadnej wiedzy,żeby robić klasycznie,trzeba się na tym znać. ___Dominika___ Masz akurat rację. Tyle,ze ja nikogo nie obrażam,może to czyjaś niska samoocena. Ale fakt,żegnam. Edytowane przez Larril Czas edycji: 2008-09-05 o 16:22 Powód: błąd |
![]() ![]() |
![]() |
#4292 |
Zakorzenienie
|
Larril, mialam sie nie wypowiadac, ale...
Z calym szacunkiem - rozumiem ze potrzebna Ci pomoc, wpisujesz cos w wyszukiwarke... Ale nie zauwazasz, ze trafiasz na forum tylko i wylacznie o bizuterii (chyba tylko watek plotkowy jest o wszystkim). Gdy ktos probuje Ci pokazac, ze nie trafiles tak gdzie chciales, zaczynasz sie wsciekac i ublizac ilus osobom ktore zwracaja Ci uwage. Nie dziw sie, ze dziewczyny sie wkurzaja. Chcesz by lepiej okreslac temat. Wiesz, skoro forum ma odpowiednia specyfike i tematyke to nie ma takiej potrzeby - dla nas jest wystarczajaco czytelny i jednoznaczny. Jak to ktos napisal:
#4293 |
Raczkowanie
|
juz nerwów nie mam nie rozumiesz ze nas malarstwo nie interesuje?
powatrzamw cześniejsze pytanie strone dalej bo pewnei sie gdzieś w tym przegadywaniu straciło: bo wysyłam maile do pakamery i nic zero odp nawet jak pytam czy dochodzą do nich moje wiadomości nic nie odp ![]() Edytowane przez joanna_k Czas edycji: 2008-09-06 o 14:53 Powód: połączenie sąsiednich postów |
![]() ![]() |
![]() |
#4294 |
Zakorzenienie
|
Nie Ty jedna. Rzadko odpisują. Prawie wcale.
#4295 |
Zakorzenienie
|
mi też nie odpisują
|
![]() ![]() |
![]() |
#4296 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4298 |
Zakorzenienie
|
Dominika, mi też nie odpisali
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Drogi PANIE ARTYSTO - tak, dowalam się z zasady ![]() Widzi PAN mu to tylko panny nadziewające koraliki przecież do tego nie trzeba mieć ani talentu,żadnych umiejętności. Każdy może to robić. A już nazwać to "małym dziełem sztuki" to bluźnierstwo! A jeśli są wyjątki według PANA ARTYSTY - to z chęcią je poznam. Bo zrozumiałam,że handmade nie może być sztuką i wszystko co sprzedaje się w galeriach typu Trendymania czy Pakamera to nic co załugiwało by na uwagę ARTYSTY? Ale my kochamy nasz "badziew"..... I jeśli posiedział by PAN kilka godzin przy jednym projekcie to może inaczej by PAN mówił. PANIE ARTYSTO. Nie wnikam, czy robienie biżuterii jest szuką czy też nie..... i nie powiem,że na ASP też są kierunki typu projektowanie biżuterii..... Każdy na to patrzy jak chce - rzemosło, sztuka czy coś jeszcze. Ale jeśli nie ma się zielonego pojęcia o czymś - w tym wypadku wykonywaniu biżuterii - to proszę się nie wypowiadać w taki sposób o tym rzemiośle, sztuce, rękodziele czy jak tam wolisz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4300 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Od dziecka malowalam i rysowalam i zawsze twierdzilam ze rysunku mona sie nauczyc.....nie jest to trudne i jak ktos chce to potrafi a przy dobrym nauczycielu z nieuka mozna zrobic kujona ![]() ![]() Facet wyraznie nie zna sie na sztuce której nie tylko podlega malarstwo i rysunek ale i wiele róznych technik wykonywania wlasnorecznie ozdób dodatkow itp. A tak ogólem to co to za artysta który krytykuje twórczosc innych?? normalnie osoby które twierdza ze sa artystami doceniaja prace innych i nawet jesli ogolna praca im sie niue podoba próbuja wyszukac w niej cos wartego uwagi.Pprostu szkoda gadac ![]() Sorki ze odkopalam ten post ale musialm ![]() Edit: zapomnialam skoro ten gosc twierdzi ze jeste lepszy od nas to dlaczego nie zaprezentowal nam chocby jednaj swojej pracy skoro i tak nie robi mu róznicy czy jest to watek z bizu czy z czyms innym?? moze tez mialybysmy cos do powiedzenia na temat jego "dziel" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4301 |
Raczkowanie
|
'Nie nazwałbym robienia biżuterii talentem (raczej doborem odpowiedniej techniki) więc nie wiem,czy na pewno wiesz,czym jest sztuka? Ale rozumiem,że jak nie ma się żadnego konkretnego rzemiosła,to najlepiej drzeć ryja.'
![]() ps.to że przelewamy naszą pasję akurat w biżuterię która dla nas jest swoistym rodzajem sztuki [choć użytkowej] nie znaczy że jesteśmy gorsze od MALARZA-ARTYSTY - który może wcale artystą nie jest, mimo wyuczonego kunsztu. wiele z nas tworzy też w innych technikach: też maluje, rysuje, szyje, haftuje, robi papaterię, rzeźbi itp.. uzdolnione osoby tworzą w wielu technikach i niestety nasz ARTYSTA zapomniał o tym i nawet nie jest tolerancyjny dla innych rzemiosł.......szkoda |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4302 |
Zakorzenienie
|
hmmm. jak ARTYSTA MALARZ jest taki utalentowany i och ach, to czemu chce wyjechać na studia ? Pzrecież już wszystko umie...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4303 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj miałam ciężki dzień, ale Pan Artysta Larril poprawił mi humor. Cudowny, wręcz klasyczny przypadek potężnego rozmiękczenia mózgu, prawdopodobnie z powodu nadmiernego mniemania o sobie. Jaka szkoda, ze już zbanowany, może jeszcze jakimiś klejnotami swych przemyśleń by nas uraczył.
Dziewczyny! I Wy tak zupełnie poważnie wdałyście się z nim w dyskusję? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4305 |
Raczkowanie
|
Żeby daleko nie szukać - o, pierwsza Sub się nawinęła. Więcej cytować mi się nie chce.
"Larril, mialam sie nie wypowiadac, ale... Z calym szacunkiem - rozumiem ze potrzebna Ci pomoc, wpisujesz cos w wyszukiwarke... Ale nie zauwazasz, ze trafiasz na forum tylko i wylacznie o bizuterii (chyba tylko watek plotkowy jest o wszystkim). Gdy ktos probuje Ci pokazac, ze nie trafiles tak gdzie chciales, zaczynasz sie wsciekac i ublizac ilus osobom ktore zwracaja Ci uwage. Nie dziw sie, ze dziewczyny sie wkurzaja. Chcesz by lepiej okreslac temat. Wiesz, skoro forum ma odpowiednia specyfike i tematyke to nie ma takiej potrzeby - dla nas jest wystarczajaco czytelny i jednoznaczny. Jak to ktos napisal: Cytat: Napisane przez Larril ![]() Myślenie nie boli. Polecam." A z kretynem nie warto dyskutować, bo, jak to mówią "ściągnie cię na swój poziom i tam pokona doświadczeniem" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4306 |
Zakorzenienie
|
No dzieki, ze sie nawinelam :P
#4307 |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Na poważnie w sumie mogę rozmawiać z kimś do kogo dociera to co piszę, a do pana artysty - raczej nic nie docierało ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4308 |
Raczkowanie
|
Sub, po prostu byłaś najbliżej, jeśli chodzi o te "poważnie i kulturalnie dyskutujące z tymi, z którymi dyskutować nie warto"
![]() Z mojej strony koniec OT, bo już się za dużo tego zrobiło. |
![]() ![]() |
![]() |
#4309 |
Przyczajenie
|
Dostałam się do wylęgarni!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4310 |
Wtajemniczenie
|
przegrzebałam ostatnie kilkanaście stron wątku, ale nie znalazłam odpowiedzi...
jak mam paczke kolczykow wystawionych w Wylegarni np 10 sztuk i chce dodac nowosci do nich to mam utworzyc nowa paczke? o tym samym banerze i ikonce ekspozycji zeby podlaczyli mi do tamtych kolczykow?
#4311 |
Zakorzenienie
|
Za każdym razem jak dodajesz coś nowego to dodajesz paczkę przedmiotów. Ta paczka dodawana jest do konkretnej ekspozycji. Na przykład masz trzy ekspozycje: kolczyki ze szkłem, kolczyki srebrne i kolczyki wire wrapping. Dajesz dodaj paczkę, pojawia Ci się rozwijane okienko z nazwami Twoich ekspozycj, wybierasz jedną i później dodajesz baner i ikonę, które wcale nie muszą być takie same jak poprzednio - to nazwa ekspozycji rozróżnia je a nie baner czy ikona.
#4312 |
Wtajemniczenie
|
dziękuję
![]()
#4313 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4314 |
Przyczajenie
|
Powtórzę prośbę o udzielenie informacji: ile średnio się czeka na wylęgarni na akceptację paczki???
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4315 |
Rozeznanie
|
O kurcze ominela mnie cała zabawa;D. Gosiolku tak nawiasem mówiąc nie zgadzam się z Tobą w kwestii obrazów. Żaden malarz/artysta/Larril(
![]() ![]()
#4316 |
Rozeznanie
|
w wątku jest odpowiedź na to pytanie, poszukaj.
#4317 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4318 |
Rozeznanie
|
No dobra impresjoniści też malowali szybko bo chcieli uchwycic chwile. Ale to są wyjątki.
#4319 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4320 |
Zakorzenienie
|
Tak to była ironia i świadome przerysowanie
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:37.