|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 65.
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2732 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jem jogurt z owocami i granolą, kanapki, lawasze, sałatki, owoce, koktajle, kaszę lub ryż z warzywami (jem na zimno, bo z mikrofali nie lubię), naleśniki, omlety. A nie możecie gdzieś tego zgłosić? Ja bym pakowała w jakieś worki plus podpisywała i przykleiła list na lodówkę. Jak wkłady i torba termiczna to faktycznie najlepiej zostawiać je w pracy w lodówce żeby nie nosić. Cytat:
Ja też polecam dać sobie jakiś czas na płakanie i zaleganie w łóżku, a potem małymi krokami stawiać sobie jakieś cele. Ugotowanie obiadu, kąpiel, wyjście na spacer czy nawet sprzątanie. W miarę możliwości staraj zająć sobie czymś głowie, szukaj jakiegoś zajęcia, najlepiej wśród ludzi. Takie siedzenie samemu w czterech ścianach bywa bardzo dołujące. Nawet jak byś się miała do tego zmusić to staraj się wyjść z domu. Może czytanie książki w parku. Staraj się nie rozmyślać o tym co się stało, nie pielęgnuj w sobie tego bólu. Cytat:
Dlaczego nie? Przecież to zwykła kradzież. Nie wiem jak ktoś może brać czyjeś jedzenie. Przecież tam może być nawet coś trującego. Cytat:
Dla mnie to by nie było 8h, bo jeszcze dojazd do pracy, powrót, do tego jakieś zakupy albo załatwienie jakiś spraw, spotkanie się z kimś. No i ja staram się koło 23 iść spać, więc będąc w domu koło 18 miałabym 5h na jedzenie. Dla mnie bezsensu. Raczej nie jest to jakaś odżywcza i zdrowa dieta, bo nie wiem czy w tak krótkim czasie można zjeść tyle żeby dostarczyć organizmowi wszystkich potrzebnych składników. No i jak się przy biurku to się odsuwa dokumenty, a telefonów nie trzeba odbierać z pełną buzią.
|
|
|
#2733 |
|
BAN stały
|
Dla mnie IF to odkrycie życia (zresztą stosowałem go, zanim stało się to modne)
Czasami mi się tylko "okna" rozjeżdżają, jak teraz, gdy nie jadłem od niedzieli wieczora, więc idę coś zjeść
|
|
|
|
|
#2734 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2735 |
|
Zakorzenienie
|
Zdarza mi się jeść jeden posiłek w ciągu doby. Nie jestem przed nim bardziej głodna niż kiedy jem co 2 godziny. Bo to nie jest prawdziwy głód.
|
|
|
|
|
#2736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łatwiej mi ugotować coś raz dziennie niż tak łazić co 3 godziny i kombinować. Nie mam na to czasu zwykle. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2737 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#2738 |
|
Zakorzeniona
|
Można jeść jeden posiłek dziennie i czuć się dobrze, można jeść osiem, ale naprawdę warto byłoby się wstrzymać z polecaniem jakiegoś sposobu żywienia innym.
|
|
|
|
#2739 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem to na przykład 3 posiłki, które mi przepisał dietetyk na cały dzień na raz po prostu, jakaś bułka grahamka z polędwicą z kurczaka, kiełkami, rukolą, pomidorem i ogórkiem, akurat wtedy kończę gotować obiad na ciepło i do tego jogurt naturalny z owocami jako deser. (Konsultowane, mam to zaakceptowane.) Lepiej tak niż latać po jakieś gotowce, albo fast foody. Mój styl życia nie pozwala na przygotowywanie jedzenia co chwilę (i jedzenie go). Zwykle nie mam na to czasu. Jeśli mam intensywniejszy okres, to często jedyne na co mam czas poza obiadem to zajechanie do KFC na drive'a i kupienie jakiegoś twistera, bo to najłatwiej jeść prowadząc. No a to raczej średnio dobre rozwiązanie. (Przygotowywanie jedzenia zajmuje mi więcej czasu, ponieważ mam nerwicę natręctw i bułki nie kupię tak o, w Biedronce z tego kosza. Muszę kupić te szczelnie zamykane do własnego pieczenia itd. Dlatego też może się to wydawać dziwne i pewnie człowiek niezaburzony nawet z moim trybem życia znalazłby czas. No ale jest jak jest. Nauczyłam się funkcjonować, żeby było dobrze.) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Posiłek ma ok. 1200 kalorii. Resztę zapotrzebowania dopijam słodzonymi napojami. Nie jestem z tego dumna, ale to działa i mi pasuje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2742 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie wyobrażam sobie zjeść na raz 1800 kcal, w tym ok pół kilograma warzyw
|
|
|
|
|
#2743 |
|
whatever
|
Czy jedzenie takiej dużej objętości jedzenia na raz nie wpływa źle na układ trawienny? Nie rozciąga żołądka?
Sent from my SM-G996B using Tapatalk |
|
|
|
|
#2744 | |
|
Czarna owca
|
Cytat:
Na szczęście mogę sobie w biurze iść do kuchni i zjeść jak człowiek ten jeden posiłek. Na drugi zwykle wypijam Huela, to już mi wszystko jedno. Sent from my M2101K6G using Tapatalk Edytowane przez Higurashi Czas edycji: 2022-06-14 o 12:30 |
|
|
|
|
|
#2745 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
wlasnie skonczylam sniadaie 1450kcal (no ale glodna bylam, bo wczoraj jadlam o 17.00 a pozniej poszlam na trening) nie musi byc duzo, zeby bylo kalorycznie warzywa mozna podgryzac caly dzien, podobnie jak pic |
|
|
|
|
|
#2746 |
|
Zakorzenienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;89257232]eeee luzik, dramatyzujesz
wlasnie skonczylam sniadaie 1450kcal (no ale glodna bylam, bo wczoraj jadlam o 17.00 a pozniej poszlam na trening) nie musi byc duzo, zeby bylo kalorycznie warzywa mozna podgryzac caly dzien, podobnie jak pic[/QUOTE] Ależ oczywiście, że dramatyzuję. |
|
|
|
|
#2747 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja to nie daje rady kebaba całego zjeść hahaha. Ale jestem głodna co 3-4 godziny, jest to upierdliwe trochę
|
|
|
|
#2748 |
|
BAN stały
|
Dla mnie największy koszmar żywieniowy ever to żelazne zalecenia dietetyczne pt. "5 posiłków dziennie & owoce 5 razy dziennie & śniadanie największym posiłkiem dnia", no bym rzygał na dzień dobry
I jeszcze te owoce, fuj!
|
|
|
|
|
#2749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedna bułka, jeden jogurt z owocami (ten mniejszy, powinno być chyba mniej, ale mi się nie chce odważać i kombinować, więc daje mały jogurt po prostu) i jakiś makaron z kurczakiem na 1/3 talerza to nie są jakieś straszne ilości nie do wciśnięcia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2750 | |
|
whatever
|
Cytat:
Sent from my SM-G996B using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#2751 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#2752 |
|
Zakorzenienie
|
Jakieś 1200, pisałam już.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2753 | ||
|
Konto usunięte
|
Tak.
Cytat:
---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
Ale jedzenie 4-5 razy dziennie to dla mnie norma, chociaż znacznie częściej wychodzi mi 4. |
||
|
|
|
|
#2754 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2755 |
|
Zakorzenienie
|
Gdybym miała jeść 5 posiłków dziennie to mój cały żywot kręciłby się wokół jedzenia (zakupy, przygotowywanie). Nie wiem ile dostarczam kalorii bo nie liczę ale sądząc po wskazaniach wagi za dużo (mam niskie zapotrzebowanie z powodu małej aktywności, jakoś 1300 kcal to chyba jakoś 2 kotlety). Nie zamierzam nikogo przekonywać. Stwierdzam tylko, że ograniczenie ilości posiłków jest wygodne logistycznie. Rezygnując z jedzenia w pracy odpadło mi sporo zawracanie doopy a z natury leniwa jestem
|
|
|
|
|
#2756 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2022-06-14 o 13:16 |
|
|
|
|
#2757 |
|
Konto usunięte
|
Ja na keto tak robilam. Jak sie nie je weglowodanow, to produkowane jest mniej greliny, hormonu, ktory odpowiada za uczucie glodu. Na poczatku jadlam 3 razy dziennie, potem 2, potem 1 i czulam sie super przez caly dzien. Jadlam np. Lody z mascarpone i mrozonych wisni (pyszne i kaloryczne), do tego jakies niskoweglowodanowe pieczywo np. z pasta z twarogu i sardynek z puszki i jeszcze jajka a la szakszuka. Troche warzyw dodatkowo. Gdzie brakuje kalorii tam wystarczy troche masla, sera, smietany czy orzechow i szybko zbiera sie 1800-1900 kcal.
Po takim posilku czulam sie pelna, ale to bylo zupelnie inne uczucie, ta pelnosc nie ograniczala mnie, nie chcialo mi sie spac jak po posilkach z weglowodanami. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez 4d032753774d1a68efa6ccfc57dfedd4115cfe72_6584d22253d76 Czas edycji: 2022-06-14 o 13:16 |
|
|
|
|
#2758 | |
|
whatever
|
Cytat:
Sent from my SM-G996B using Tapatalk ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Ja akurat piję tyle na luzie, w zasadzie ciągle coś popijam ![]() Sent from my SM-G996B using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#2759 |
|
Zakorzenienie
|
[1=4d032753774d1a68efa6ccf c57dfedd4115cfe72_6584d22 253d76;89257303]Ja na keto tak robilam. Jak sie nie je weglowodanow, to produkowane jest mniej greliny, hormonu, ktory odpowiada za uczucie glodu. Na poczatku jadlam 3 razy dziennie, potem 2, potem 1 i czulam sie super przez caly dzien. Jadlam np. Lody z mascarpone i mrozonych wisni (pyszne i kaloryczne), do tego jakies niskoweglowodanowe pieczywo np. z pasta z twarogu i sardynek z puszki i jeszcze jajka a la szakszuka. Troche warzyw dodatkowo. Gdzie brakuje kalorii tam wystarczy troche masla, sera, smietany czy orzechow i szybko zbiera sie 1800-1900 kcal.
Po takim posilku czulam sie pelna, ale to bylo zupelnie inne uczucie, ta pelnosc nie ograniczala mnie, nie chcialo mi sie spac jak po posilkach z weglowodanami. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Te lody to jakieś domowe? Ja jadłam ostatnio z bitej śmietany z ksylitolem do mrożonej kawy. Dobre ale kwasiło mnie potem. Ja miałam najgorzej jak jadłam w pracy. Już dwie godziny po śniadaniu myślałam czy już pora na drugie a przed końcem rozglądałam się za czymś na deser a do domu i tak wracałam głodna i wściekła, do tego z parciem na jelita. |
|
|
|
|
#2760 |
|
BAN stały
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;89257282]
no i bez sniadanie nie wychodz z domu [/QUOTE]Praktycznie nigdy nie budzę się głodny, więc zaraz po wstaniu z łóżka piję szklankę wody, nastawiam kawiarkę i jakieś pół godziny później piję kubek mocnej kawy. Spokojnie mnie "trzyma" do południa. Kocham węgle, keto nie dla mnie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:59.

Czasami mi się tylko "okna" rozjeżdżają, jak teraz, gdy nie jadłem od niedzieli wieczora, więc idę coś zjeść 

wlasnie skonczylam sniadaie 1450kcal (no ale glodna bylam, bo wczoraj jadlam o 17.00 a pozniej poszlam na trening) nie musi byc duzo, zeby bylo kalorycznie