|
|
#2821 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Starania o dziecko od 2022
A ty Oska87 monitorowalas owulacje?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2822 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
![]() W szoku jesteśmy. Nadal. Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2823 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ej tez mam wtedy imieniny jak masz na imie? Czyli robilas teraz test owu i wyszedl ci pik tak? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2824 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
@ byla 11.06. Więc duży szok, tym bardziej jak byłam u innego gina pytac co i jak bo mój miał termin dopiero teraz. Sam tamten mowil ze 3-6miesiecy a tu po miesiącu się udało. Na imię mi Natala ![]() Wiec duży szok dla nas, no i czekamy. Najchętniej juz bym ogłosiła całemu światu. Ale jak niedaj Boże coś pojdzie nie tak, to nie wyobrażam sobie tego odkręcać. Wiec resztki cierpliwosci na imieniny zostawiam 🥲 Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
Gin wczoraj mowil ze ciałko żółte ciążowe w prawym jajniku widzi ale nic poza tym bo zawczesnie. Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2825 |
|
Wtajemniczenie
|
A wspolzylas kiedy? Bo jesli ci nie wyszedl pik to owulacje moze mialas jeszcze pozniej i wtedy wspolzylas?
Ja tez mam na imie Natalia ale najbardziej na swiecie nienawidze jak ktos mowi do mnie NATALA zawsze dostaje spazmow i poprawiam ze mam na imie Natalia a nie Natala ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2826 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Natala mi nie przeszkadza. Sex był 21,22,23.06 i lekarz mowil ze od owu +- 3-5dni jest szansa. Po owu to albo nie zapisałam albo dopiero 04.07 ![]() Wiec obstawiam na 23.06 ze wtedy pyklo. Potem bylam jakas wnerwiona na mojego cały tydzień tak mnie drażnił bylam pewna że to na @. Piersi tez zaczęły pobolewać. Cześć mnie się cieszy i najchętniej ogłosiła bym całemu światu, ale rozum każe czekac do 27.07 czy będzie serducho. Cały czas bitwa myśli. Gdyby nie ta wizyta wczoraj u gina pewnie test robiłabym najwcześniej w sobotę lub niedzielę. A teraz całe zamieszanie i czekanie czy bedzie dobrze.Tym bardziej że moja koleżanka tez szybko zaszła ale okazało się że nie ma zarodka i miała samoistne poronienie, i zas rok się starali ale udało im się. I teraz ma już 2,5latka. Łatwo się mówi nie myśleć. I luzować ale wciąż się zastanawiam czy będzie .Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2827 | |
|
Wtajemniczenie
|
Starania o dziecko od 2022
Cytat:
A to faktycznie jesli okres mialas 11 czerwca pewnie do okolo 16 czerwca to faktycznie w dniu wspolzycia moglas byc przed owu lub bylas ideanie podczas owulacji bo zaczelas wspolzyc okolo 11 dnia cyklu przez 3 dni wiec moglas idealnie wstrzelic sie w owulacje 23 czerwca to 13 dzien cyklu owu mogla byc w ten dzien lub kolejny np dlatego ci sie udalo ![]() Jesli robilas testy owulacyjne 26-27 czerwca to napewno nie mialabys juz piku bo to bylby juz okolo 17 dzien cyklu wiec najpewniej przegapilas pik bo owu moglas miec w 12-14 dniu cyklu chyba ze cykle masz dluzsze zazwyczaj, podkreslam zazwyczaj bo jest to rozne aczkolwiek owulacja jest w 13/14dc/15mniej wiecej tak w polowie przy ideanie regularnych cyklach. Wiec moglas sie ze wspolzyciem wstrzelic idealnie w owulacjeWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez natkurka Czas edycji: 2022-07-07 o 13:09 |
|
|
|
|
#2828 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to już tak i myślałam tyle razy kiedy najlepiej
żeby się udało tyle miałam teorii że już zaczęłam się gubić🤣 Powiem wam że ja bardzo chciałam żeby było tak jak przy poprzednich staraniach że przy 1cs się udało taki sam schemat żeby był ale niestety niewyszlo🤷🏼☠♀️teraz w tym cyklu pilnuje żeby było podobnie ale tu znowu testy i moja owu płatają figle w szczęśliwym cyklu niewiem kiedy dokładnie w sensie w który dzień się udało ale wiem że były codziennie tzn ja sugerowalam się bardziej tym kiedy apka mi wyznaczyła owu a to był pierwszy cykl jak mierzyłam temp i chciałam wstrzelić się w tą datę wyznaczona przez apke potem okazało się że testy i temp wyznaczyły mi na inny termin i znowu robiłam maraton w sumie wyszło że robiliśmy 4x przed owu w dzień owu nic a potem znowu 3x i jakoś się udało 🤷🏼☠♀️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2829 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mysle ze tobie sie szybko uda. 3 ciaze na to wskazuja poprostu jestes zasmucona ze nie udalo sie za 1 razem ale mysle se u ciebie to kwestia pewnie 2-3 cyklow nie wiecej. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fakt do rzęs mówisz że jednak mam zawód że nieudało się poprzednio w 1cs ale no nieoszukujmy się w dniach płodnych było tylko 2x więc no z tyłu głowy miałam że niema jak się udać ale zawód był zwłaszcza że cykl mi się tak rozjechał i zbyt wcześnie przyszedł...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2831 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zawód bedzie zawsze jak czlowiek na coś liczyc zawsze. W sumie w przypadku ciązy nie ma posrodkow - albo jest albo nie ma wiec to totalnie zrozumiale ze jak czlowiek na cos liczy a nie zaskoczy to mu z tym zle Mysle jednak ze u ciebie naprawde pojdzie szybciutko. Ile masz lat przypomnij? Chociaz chyba wiek jest tak naprawde istotny dla pierworódki bardziej niz dla kobiet ktore rodzily. Na innym watku na ktorym razem jestesmy dziewczyna zaszla w ciaze bo kochala sie z mezem 1 raz w dniu w ktorej jej wyszed pozywtyny test owu. Nad ranem jej maz wyjechal wiec moze sie udac naprawde za 1 razem czekaj na pik na tescie i działajWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niestety na niektóre rzeczy niemamy wpływu więc pozostaje czekać i mieć nadzieję że się uda w poprzednim cyklu w dniach kiedy miałam pik były a mimo to się nieudało 🤷🏼☠♀️więc teraz muszę przed i po piku 🤣żeby się wstrzelić. Ja wiem właśnie że niektórym wystarczy jeden raz żeby się udało i nawet niemusi być to w owu a inne mogą przez cały okres owu a i tak nic nie wyjdzie. Ja staram się myśleć pozytywnie ale różnie z tym bywa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2833 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ja w czerwcu skonczylam 32 a jeszcze dzieci nie mam wiec u mnie wieksze prawdopodobienstwo niepowodzen ewentualnych ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2834 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale tak mnie wszystko wnerwia zaczynając od faceta po ludziach w pracy kończąc. Mam wrażenie że nikt mnie rozumie a jeszcze wielce tajemnice poki nie ma serduszka. No wykonczona tym wszystkim jestem już tym całym myśleniem o tym wszystkim, zawsze się wszystkim przejmuje ale ogłaszam ze w tym momencie daje se na looz. I mam w nosie. Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2835 |
|
Zakorzenienie
|
Ej nie stresujemy siebie nawzajem tym wiekiem
Ja 34 i zero dzieci to musiałabym się załamać. A nie wolno się załamywać. Chociaż ciężkie chwilę są.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2836 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I też nie mam dzieci jeszcze na koncie. Oddychać, oddychać. Ufffff. Tyle nerwow gdzie człowiek powinien się cieszyć, i w ogóle. Oddychać. Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2837 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko spokój nas uratuje 🤣🤣🤣
![]() Niby łatwo się mówi ale jednak człowiek się zastanawia czy w organizmie się coś niepoprzestawjalo 🤣 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2838 |
|
Zakorzenienie
|
Cieszę się, że tworzymy tu taka mała społeczność, gdzie rozumiemy te nasze problemy. Tak to nikomu nie mówię o staraniach
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2839 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez nikomu totanie nie mowie
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2840 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja napisalam lekarzowi któremu mowilam o staraniach, że beta wyszła 73,71 i że mam 2 krechy mimo ze przed planowana @ jestem. To mi napisał że najlepiej zrobić druga bete i sprawdzić przyrost. A tamten u którego bylam i mam iść za 3 tyg. Mowil ze nie ma sensu. Ale zrobie dzis te druga dla świętego spokoju. Trzymcie kciuki, co ma być to bedzie Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2841 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to warto chyba badac do 3-4 razow i stop. Jedna tez mi sie wydaje za malo Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2842 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miejsce gdzie można się wspierać i wygadać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#2843 |
|
Zadomowienie
|
Ja też nikomu nie mówię o staraniach
Co wiecej, nie planuję mówić nikomu oprócz TŻ o ciąży do pierwszych badań prenatalnych. Ale zastanawiam się, jak to w razie czego rozwiązać w pracy.
|
|
|
|
#2844 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2845 |
|
Wtajemniczenie
|
No dziewczyny, dzis beta 218,43.
![]() Ale wydaje mi się za duży przyrost. Skoro 48 godzin wczesniej 73,71 chociaz nie wiem, nie znam się... ![]() Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Oska87 Czas edycji: 2022-07-07 o 23:06 |
|
|
|
#2846 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a on mi na to, to co pijemy. A ja do niego ze na 18 predzej jak widać roznie bywa.Z informowaniem całego świata czekamy do . Przez co mi trochę ciężko, tym bardziej że jestem cały czas wnerwiona. Bzdury mnie wyprowadzają z rownowagi![]() Fajnie ze tutaj trafiłam bo jednak zawsze większe wsparcie. Najbliższe koleżanki nie wiem czy to z zazdrości czy jak, ale nie dowierzają. Facet umiarkowanie się cieszy, zaskoczony ze tak szybko, niestety na nim wyładowuje cala frustrację. Eh. W koncu nauczę się cierpliwosci. Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2847 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie mniej zazdroszczę, że już masz za sobą czekanie na 2 kreski, oby teraz wszystko bylo dobrze i tylko do przodu ️Mnie nadal wszystko boli po tym HSG i jest krwawienie. Oby się szybko konczylo bo ja tu mam misje a juz dni płodne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2848 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
a kiedy kolejna wizyta??To ja ci powiem że mnie niekorci i niekorcilo nigdy nikomu mówic że jestem w ciąży w poprzedniej niektórzy znajomi się dowiedzieli jak już urodziłam mimo że często się widywaliśmy 🤣 raz przyjechali na kawę bo ich zaprosiliśmy a tu dzidziuś haha 🤣🤣Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2849 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I w pracy się zastanawiam bo zaczyna mi się niedobrze robic... I zaraz będą pytania dlaczego I domysły... Nie wiem jak to ugryźć, pracuje w biurze przy produkcji.. Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
Ponieważ u mnie ciezko z zastępstwem.... będą musieli kogoś znaleźć... a nie wiem ile wytrzymam. Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2850 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś krechy jeszcze mocniejsze niż wczoraj
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.

jak masz na imie? 

i czekanie czy bedzie dobrze.
.

żeby się udało tyle miałam teorii że już zaczęłam się gubić🤣
Powiem wam że ja bardzo chciałam żeby było tak jak przy poprzednich staraniach że przy 1cs się udało taki sam schemat żeby był ale niestety niewyszlo🤷🏼☠♀️teraz w tym cyklu pilnuje żeby było podobnie ale tu znowu testy i moja owu płatają figle

teraz w tym cyklu pilnuje żeby było podobnie ale tu znowu testy i moja owu płatają figle
fakt do rzęs mówisz że jednak mam zawód że nieudało się poprzednio w 1cs ale no nieoszukujmy się w dniach płodnych było tylko 2x więc no z tyłu głowy miałam że niema jak się udać
ale zawód był zwłaszcza że cykl mi się tak rozjechał i zbyt wcześnie przyszedł...

Ja 34 i zero dzieci to musiałabym się załamać. A nie wolno się załamywać. Chociaż ciężkie chwilę są.