w³oski na twarzy-jak usun±æ? - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja - pytania do kosmetyczki

Notka

Pielêgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielêgnacji twarzy i cia³a oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2008-06-09, 08:45   #1
gonieczka_o
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 323

w³oski na twarzy-jak usun±æ?

Czy znacie metodê na usuniêcia bia³ych w³osków z twarzy? mam na my¶li nie takie nad górn± warg±, ale po bokach twarzy, w okolicach ¿uchwy i uszu. Nie s± one jako¶ widoczne, maj± jasny kolor, ale mo¿e jest sposób ba trwa³e usuniêcie? nie stosowa³am wosku, bo bojê siê, ¿e zaczn± odrastaæ i bêd± ciemniejsze, a tego bym nie prze¿y³a chyba :P czy która¶ z Was mia³a ten problem? Czy mogê prosiæ Pani± Kosmetyczkê o radê? serdecznie dziêkujê!

"Live as if you were to die tomorrow. Learn as if you were to live forever" (Gandhi)

Love doesn't make the world go round. Love is what makes the ride worthwhile.
~ Franklin P. Jones
gonieczka_o jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-06-09, 12:48   #2
Ankalime
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 807
Dot.: w³oski na twarzy-jak usun±æ?

Cytat:
Napisane przez gonieczka_o Poka¿ wiadomo¶æ
Czy znacie metodê na usuniêcia bia³ych w³osków z twarzy? mam na my¶li nie takie nad górn± warg±, ale po bokach twarzy, w okolicach ¿uchwy i uszu. Nie s± one jako¶ widoczne, maj± jasny kolor, ale mo¿e jest sposób ba trwa³e usuniêcie? nie stosowa³am wosku, bo bojê siê, ¿e zaczn± odrastaæ i bêd± ciemniejsze, a tego bym nie prze¿y³a chyba :P czy która¶ z Was mia³a ten problem? Czy mogê prosiæ Pani± Kosmetyczkê o radê? serdecznie dziêkujê!
mysle, zebys tego nie ruszala... kazdy ma takie wloski, naprawde
ja nie mialam na ten przyklad wloskow strasznie widocznych na brzuchu a teraz mam gaszcz czarnych klakow... z calego serca odradzam
Ankalime jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-06-09, 13:19   #3
gonieczka_o
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 323

Cytat:
Napisane przez Ankalime Poka¿ wiadomo¶æ
mysle, zebys tego nie ruszala... kazdy ma takie wloski, naprawde
ja nie mialam na ten przyklad wloskow strasznie widocznych na brzuchu a teraz mam gaszcz czarnych klakow... z calego serca odradzam
no wlasnie jak sie blizej przyjrzec to je widac :-( ale boje sie ze jak to rusze to potem rady sobie nie dam z depilacja jeszcze kolejnej czesci ciala slyszalam ze jest jakis sposob na latwe i trwale usuniecie?

"Live as if you were to die tomorrow. Learn as if you were to live forever" (Gandhi)

Love doesn't make the world go round. Love is what makes the ride worthwhile.
~ Franklin P. Jones
gonieczka_o jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-06-09, 18:30   #4
Iwona 25
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 111

Cytat:
Napisane przez gonieczka_o Poka¿ wiadomo¶æ
no wlasnie jak sie blizej przyjrzec to je widac :-( ale boje sie ze jak to rusze to potem rady sobie nie dam z depilacja jeszcze kolejnej czesci ciala slyszalam ze jest jakis sposob na latwe i trwale usuniecie?
tak elektroliza lub laserem cos robia kosmetyczki,ale ja ju¿ jestem stara i moje w³oski "wisza mi" a kiedys to by³ problem
z wiekiem zapomnisz o nich,bo sa wazniejsze problemy i wcale tego nie mówie niegrzecznie,tylko ze szczerego serducha
pozdrawiam
Iwona 25 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-08-10, 18:36   #5
olka@@@
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 87

Ja mam ledwo widoczne w³oski na policzkach i wd³u¿ lini szczêki oraz nad gorna warg± .Depiluje je za pomoc± plastrów do depilacji i jestem zadowolona. Po ka¿dej takiej depilacji mam piêkn± g³adk± skóre . Ja nie musia³am tego robiæ tylko mialam du¿o wyprysków wd³u¿ lini szczêki i od kiedy depiluje tam w³oski mam ³adn± skóre. Ja polecam z ca³ego serca!!!
olka@@@ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-08-10, 19:55   #6
iwonnetta
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 5

Ja mam w³oski po bokach twarzy i troszke na brodzie.Depiluje je plastrami z woskiem.Wystarczaja do 2 tygodni potem trzeba rwac znowu.Slyszalam o laserze,ze pomaga,ale nie mam odwagi pojsc z tym do gabinetu.Pozdrawiam
iwonnetta jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-08-11, 11:32   #7
majorka:)
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 587

Ja mam na gornej wardze i bardzo mnie to zlosci bo z bliska je bardzo widac ,a ze wzgledu ze jestem brunetka tym bardziej.Myslalam o depilcji laserowej ale ....
majorka:) jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2008-08-26, 15:42   #8
Hosenka*
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 50 457

Ja tez mam taki problem. W³soki pojawi³y mi sie po odstawieniu tabletek anty. Sa miêkkie i jasne, ale widoczne, zw³aszcza na brodzie o wokó³ ust - siostra siê ¶mieje ze mam buziê jak brzoskwinka (w sensie ze tak± w³ochat±). W³oski s± widoczne zw³aszcza pod s³oñce i pod odpowiednim katem.

Zastanawiam siê, czy warto zaczynaæ "zabawê" np. kremami do depilacji - czy w³oski bed± odrasta³y ciemniejsze i twardsze?? Czy jak bed± siê "wykluwaæ" to bêd± wygladaæ jak u faceta dzieñ po goleniu

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzeda¿ kosmetyków pielêgnacyjnych i do makija¿u
Hosenka* jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-09-08, 11:45   #9
laylla18
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 273

hmm...a ja mam takie wokol uszu na twarzy i to czarne bo jestem brunetka. CO z tym zrobic? Lubiê kitki a to tak szpeci..
laylla18 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-09-08, 15:43   #10
Ankalime
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 807

Cytat:
Napisane przez laylla18 Poka¿ wiadomo¶æ
hmm...a ja mam takie wokol uszu na twarzy i to czarne bo jestem brunetka. CO z tym zrobic? Lubiê kitki a to tak szpeci..
mysle, ze najpierw powinnas isc do lekarza, zbadac hormony
Ankalime jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-06-30, 21:23   #11
galeriadenuo
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 4
Question w³oski na twarzy

Ostatnio widzia³am w tv reklamê jakiego¶ , zdaje siê ¿e kremu, który os³abia w³oski na tyle ,¿e w koñcu zanikaj±. Nie zd±¿y³am zapisaæ nazwy i oczywi¶cie natychmiast wylecia³a mi z pamiêci
Mo¿e która¶ z forumowiczek zna/pamiêta nazwê tego specyfiku
galeriadenuo jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-30, 23:17   #12
pani-jesieñ
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 429
Dot.: w³oski na twarzy

Cytat:
Napisane przez galeriadenuo Poka¿ wiadomo¶æ
Ostatnio widzia³am w tv reklamê jakiego¶ , zdaje siê ¿e kremu, który os³abia w³oski na tyle ,¿e w koñcu zanikaj±. Nie zd±¿y³am zapisaæ nazwy i oczywi¶cie natychmiast wylecia³a mi z pamiêci
Mo¿e która¶ z forumowiczek zna/pamiêta nazwê tego specyfiku
Bioxet?
Stary 2009-06-30, 23:25   #13
jyyli
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 048
GG do jyyli

Bodajze na biochemii jest o tym watek, zapraszam do przejrzenia, trwa juz tam dyskusja

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-07-01, 22:15   #14
galeriadenuo
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 4

chyba w³a¶nie tak. dziêki wielkie
galeriadenuo jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-08-21, 17:29   #15
problematyczna nastolatka
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 2
Unhappy W³oski na ca³ej twarzy!

Mam du¿y problem... Wstydzê siê gdziekolwiek wychodziæ, ca³e wakacje spêdzam w domu... To przez to, ¿e mam w³oski na ca³ej twarzy (policzki, w±sik, broda i czo³o). Rosn± mi WSZÊDZIE - na twarzy, na piersiach, klatce piersiowej, brzuchu, plecach, palcach (nie na opuszkach) i nogach. Czy to jaka¶ choroba czy mam problem z hormonami? W³oski co prawda nie s± ciemne, ale bardzo szybko rosn±. Ja mam dopiero 13 lat i bardzo bojê siê powiedzieæ o tym mamie. Nie chce mi siê ¿yæ. Ogó³em jestem do¶æ ³adna, ale te okropne w³oski mnie niszcz±. Bêdê musia³a tak ¿yæ ju¿ zawsze czy mo¿e powinnam i¶æ na wosk do kosmetyczki albo zdecydowaæ siê na depilacjê laserow±? B³agam o pomoc nied³ugo koniec wakacji a nie moge sie TAK pokazaæ ludziom!!! Bardzo proszê o pomoc! (((((((
problematyczna nastolatka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-21, 17:35   #16
Czarna_Z³o¶nica
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 772
Dot.: W³oski na ca³ej twarzy!

Nie wstyd¿ sie rozmowy z mam± bo ona mo¿e Ci pomóc. Mo¿e to hormony dlatego najlepiej i¶æ do lekarza.

Czarna_Z³o¶nica jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-08-21, 17:37   #17
problematyczna nastolatka
Przyczajenie

ale na czym polegaj± te badania hormonalne?
problematyczna nastolatka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-08-21, 20:46   #18
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 13 378

Badania hormonalne badaj± poziom hormonów w twoim organizmie. Powód w³osków mo¿e byæ ró¿ny. Czasem jest to taka natura, czasem dziedziczne po mamie/cioci/babci, czasem to wynik choroby (zespó³ policystyczych jajników, rak, problemy z tarczyc±). A co do laseru to laser pomaga tylko na czarne w³osy, poniewa¿ one zawieraj± najwiêcej melaniny, na jasne nie pomo¿e.

Treningi
2016: 117/100
2017: 71/100

SekretnyWachlarz jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-08-21, 21:21   #19
ferguusson
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 020

Zapraszam do w±tku o depilacji. Proszê nie powielaæ istniej±cych tematów.

MAC

exchange
ferguusson jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-08-22, 12:06   #20
bianeczkaa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 13 955

Ka¿dy ma w³oski na ca³ym ciele tak¿e na twa¿y. To nasza naturalna bariera ochronna. Pewnie masz zaburzon± gospodarkê hormonaln±. Badanie hormonów polega na pobraniu krwi i przebadaniu jej laboratoryjnie. Id¼ do ginekologa. On ci da skierowanie.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-08-22, 15:13   #21
Marzena18
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 58

Te¿ mam w³oski na twarzy ale w±sik np wyrywam woskiem na brodzie juz mi w³asnie tez rosn±. No ale moja siostra tez ma to samo jest starsza i badania mia³a robione i wysz³o wszystko dobrze. Robi³am badania hormonalne bo derm mi kaza³a z tego co powiedzia³a to ze mam dobre wyniki ale zawy¿one przysadki mózgowej i kaza³a i¶c do ednokrynologa. pozdrawiam
Stary 2010-08-22, 15:25   #22
201712190924
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 2 108

id¼ do endokrynologa najlepiej, bo to mog± byæ jakies zaburzenia hormonalne. badania hormonów to tylko testy z krwi, wiec nie masz sie co martwiæ
201712190924 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-08-22, 15:38   #23
BJean
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 827

endokrynolog pobierze Ci krew do badañ.
wynik stwierdzi jaki masz poziom hormonów.

dobierze ewentualne lekarstwa.

masz prawo wiedzieæ co jesz.

BJean jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-08-23, 09:23   #24
Juuras
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 97

Te¿ mam identyczny problem .. tyle ze u mnie na twarzy te w³oski nie sa a¿ tak bardzo widoczne , ale jak sie patrzy pod s³oñce to jest masakra .; ( najwiêcej jest ich tu w okolicach uszu ..ale to to jeszcze jestem w stanie znie¶æ ..ale to co dzieje sie na moim brzuchu juz nie . ; ( rosn± mi tam d³ugie ,ciemne ,gêste w³osy . .posza³m najpierw do lekarza rodzinnego zeby skierowa³ mnie do odpowiedniego specjalisty , ale pani doktor wys³a³a mnie tylko na USG zeby zbadaæ nadnercza.. wyniki by³y dobre , wszystko by³o w porz±dku i pani doktor powiedzia³a ze to juz taka moja uroda i zebym sie nie przejmowa³a bo jest wiele dziewczyn borykaj±cyc sie z tym problemem ..a ja nie moge sie nie przejmowaæ bo jest to bardzo krêpuj±ce i liczy³am ze lekarka da mi skierowanie do niewiem no np . hmmm endokrynoooga? lub bedzie kaza³a zbadaæ w³asnie hormony .. a ona nic . .tylko tyle miala do powiedzenia; NIE PRZEJMUJ SIE . TO NIE JEST AZ TAK BARDZO WIDOCZNE ; / A ja cie doskonale rozumiem bo to naprawde jest okropne ;(
Juuras jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-08-23, 13:33   #25
Marzena18
Raczkowanie

Mi nikt nie dawa³ skerowania na takie badania posz³am do przychodni zap³aci³am za badania i teraz ide prywatnie do ednokrynologa..
Stary 2010-08-23, 18:08   #26
Juuras
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 97

A ile kosztuj± takie badania ? i wizyta u endokrynologa?
Juuras jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-08-23, 19:51   #27
werol
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 1

Mam 15 lat i równie¿ dotyczy mnie ten problem, z tym ¿e to ow³osienie robi siê coraz ciemniejsze. By³am w szpitalu w Prokocimiu i lekarz endokrynolog-ginekolog po obejrzeniu mnie zleci³ badania:
*z piciem glukozy(najpierw pobieraj± krew, pó¼niej pije siê chyba 100g glukozy i po 2 godz. znowu pobieraj± krew)
*2 tyg. po glukozie badania prolaktyny z tabletk± (podobnie jak z glukoz±, tylko czeka siê godzinê)
*pobieranie krwi miêdzy 5 a 7 dniem owulacji
*USG jajników i nadnerczy

Teraz czekam na wynik. Podejrzewam, ¿e mam zespó³ policystycznych jajników, poniewa¿ mam wiêkszo¶æ objawów. Skutkiem nieleczenia tej choroby mo¿e byæ bezp³odno¶æ. Wiêc jak macie nadmierne ow³osienie zg³o¶cie siê do endokrynolog! Mam nadziejê, ¿e pomog³am. Pozdrawiam!
werol jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-08-23, 20:46   #28
matylda12
Przyczajenie

Nie zawsze nadmierne ow³osienie u kobiet ¶wiadczy o zaburzeniach hormonalnych. Czasami wynika z tzw. typu urody. Ja np. jestem typow± brunetk± z gêstymi w³osami i czarnymi krzaczastymi brwiami. Niestety to bujne ow³osienie rozprzestrzeni³o siê równie¿ tam gdzie nie potrzeba, porastaj±c ca³e nogi, brzuch, po¶ladki czarnym gêstym zarostem niczym u mê¿czyzny. Przez ca³e lata zmaga³am siê z tym problemem, na szczê¶cie s± gabinety dermatologii estetycznej i zabiegi laserowe, które go eliminuj± do minimum. Oczywi¶cie to mit,ze depilacja laserowa na sta³e usuwa zarost. Ja jestem po o¶miu zabiegach i z tego co widzê to nie koniec, trzeba siê nastawiæ na okresowe powtarzanie tych zabiegów, gdy¿ w³oski jednak odrastaj±. Pomimo wszystko uwa¿am i¿ ta niema³a inwestycja jest czym¶ najlepszym co mog³am dla siebie zrobiæ...wreszcie koniec problemów z wrastaj±cymi w³oskami, stanami zapalnymi itp.
matylda12 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-08-23, 22:04   #29
Marzena18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Juuras Poka¿ wiadomo¶æ
A ile kosztuj± takie badania ? i wizyta u endokrynologa?

Ja robi³am badania które mi kaza³a zrobic derm i kosztowa³y mnie ok 120z³ i teraz kaza³a mi jeszcze raz zrobic ale to juz same tarczycowe które kosztuj± ok80z³. No a prywatnie wizyta bedzie mnie kosztowaæ 100z³.
Stary 2010-08-24, 01:09   #30
tranqil babe
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 084

Nie mysl o zadnej depilacji laserowej , skoro w³oski rosn± ci na ca³ym ciele to prawie na pewno problemy hormonalne. Idz z mam± do endokrynologa. £atwo po diagnozie to zahamowaæ.
W³oski zaczynaj± tez rosnac na calym ciele u osob nadmiernie sie odchudzaj±cych, gdy ich waga zaczyna byc krytycznie niska...Odchudzasz sie moze?

Edytowane przez tranqil babe
Czas edycji: 2010-08-24 o 01:11
tranqil babe jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja - pytania do kosmetyczki

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.