![]() |
#1 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 323
|
w³oski na twarzy-jak usun±æ?
Czy znacie metodê na usuniêcia bia³ych w³osków z twarzy? mam na my¶li nie takie nad górn± warg±, ale po bokach twarzy, w okolicach ¿uchwy i uszu. Nie s± one jako¶ widoczne, maj± jasny kolor, ale mo¿e jest sposób ba trwa³e usuniêcie? nie stosowa³am wosku, bo bojê siê, ¿e zaczn± odrastaæ i bêd± ciemniejsze, a tego bym nie prze¿y³a chyba :P czy która¶ z Was mia³a ten problem? Czy mogê prosiæ Pani± Kosmetyczkê o radê? serdecznie dziêkujê!
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 807
|
Dot.: w³oski na twarzy-jak usun±æ?
Cytat:
![]() ja nie mialam na ten przyklad wloskow strasznie widocznych na brzuchu a teraz mam gaszcz czarnych klakow... z calego serca odradzam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 323
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 111
|
Cytat:
![]() z wiekiem zapomnisz o nich,bo sa wazniejsze problemy i wcale tego nie mówie niegrzecznie,tylko ze szczerego serducha pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 87
|
Ja mam ledwo widoczne w³oski na policzkach i wd³u¿ lini szczêki oraz nad gorna warg± .Depiluje je za pomoc± plastrów do depilacji i jestem zadowolona. Po ka¿dej takiej depilacji mam piêkn± g³adk± skóre . Ja nie musia³am tego robiæ tylko mialam du¿o wyprysków wd³u¿ lini szczêki i od kiedy depiluje tam w³oski mam ³adn± skóre. Ja polecam z ca³ego serca!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 5
|
Ja mam w³oski po bokach twarzy i troszke na brodzie.Depiluje je plastrami z woskiem.Wystarczaja do 2 tygodni potem trzeba rwac znowu.Slyszalam o laserze,ze pomaga,ale nie mam odwagi pojsc z tym do gabinetu.Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 587
|
Ja mam na gornej wardze i bardzo mnie to zlosci bo z bliska je bardzo widac ,a ze wzgledu ze jestem brunetka tym bardziej.Myslalam o depilcji laserowej ale ....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 50 457
|
Ja tez mam taki problem. W³soki pojawi³y mi sie po odstawieniu tabletek anty. Sa miêkkie i jasne, ale widoczne, zw³aszcza na brodzie o wokó³ ust - siostra siê ¶mieje ze mam buziê jak brzoskwinka (w sensie ze tak± w³ochat±). W³oski s± widoczne zw³aszcza pod s³oñce i pod odpowiednim katem.
Zastanawiam siê, czy warto zaczynaæ "zabawê" np. kremami do depilacji - czy w³oski bed± odrasta³y ciemniejsze i twardsze?? Czy jak bed± siê "wykluwaæ" to bêd± wygladaæ jak u faceta dzieñ po goleniu ![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 273
|
hmm...a ja mam takie wokol uszu na twarzy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 807
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 4
|
![]()
Ostatnio widzia³am w tv reklamê jakiego¶ , zdaje siê ¿e kremu, który os³abia w³oski na tyle ,¿e w koñcu zanikaj±. Nie zd±¿y³am zapisaæ nazwy i oczywi¶cie natychmiast wylecia³a mi z pamiêci
![]() Mo¿e która¶ z forumowiczek zna/pamiêta nazwê tego specyfiku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 429
|
Dot.: w³oski na twarzy
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Bodajze na biochemii jest o tym watek, zapraszam do przejrzenia, trwa juz tam dyskusja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 4
|
chyba w³a¶nie tak. dziêki wielkie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
![]()
Mam du¿y problem... Wstydzê siê gdziekolwiek wychodziæ, ca³e wakacje spêdzam w domu... To przez to, ¿e mam w³oski na ca³ej twarzy (policzki, w±sik, broda i czo³o). Rosn± mi WSZÊDZIE - na twarzy, na piersiach, klatce piersiowej, brzuchu, plecach, palcach (nie na opuszkach) i nogach. Czy to jaka¶ choroba czy mam problem z hormonami? W³oski co prawda nie s± ciemne, ale bardzo szybko rosn±. Ja mam dopiero 13 lat i bardzo bojê siê powiedzieæ o tym mamie. Nie chce mi siê ¿yæ. Ogó³em jestem do¶æ ³adna, ale te okropne w³oski mnie niszcz±. Bêdê musia³a tak ¿yæ ju¿ zawsze czy mo¿e powinnam i¶æ na wosk do kosmetyczki albo zdecydowaæ siê na depilacjê laserow±? B³agam o pomoc nied³ugo koniec wakacji a nie moge sie TAK pokazaæ ludziom!!! Bardzo proszê o pomoc!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 772
|
Dot.: W³oski na ca³ej twarzy!
Nie wstyd¿ sie rozmowy z mam± bo ona mo¿e Ci pomóc. Mo¿e to hormony dlatego najlepiej i¶æ do lekarza.
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
ale na czym polegaj± te badania hormonalne?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 13 378
|
Badania hormonalne badaj± poziom hormonów w twoim organizmie. Powód w³osków mo¿e byæ ró¿ny. Czasem jest to taka natura, czasem dziedziczne po mamie/cioci/babci, czasem to wynik choroby (zespó³ policystyczych jajników, rak, problemy z tarczyc±). A co do laseru to laser pomaga tylko na czarne w³osy, poniewa¿ one zawieraj± najwiêcej melaniny, na jasne nie pomo¿e.
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 020
|
Zapraszam do w±tku o depilacji. Proszê nie powielaæ istniej±cych tematów.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 13 955
|
Ka¿dy ma w³oski na ca³ym ciele
![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 58
|
Te¿ mam w³oski na twarzy ale w±sik np wyrywam woskiem na brodzie juz mi w³asnie tez rosn±. No ale moja siostra tez ma to samo jest starsza i badania mia³a robione i wysz³o wszystko dobrze. Robi³am badania hormonalne bo derm mi kaza³a z tego co powiedzia³a to ze mam dobre wyniki ale zawy¿one przysadki mózgowej i kaza³a i¶c do ednokrynologa. pozdrawiam
![]()
![]() |
#22 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 108
|
id¼ do endokrynologa najlepiej, bo to mog± byæ jakies zaburzenia hormonalne. badania hormonów to tylko testy z krwi, wiec nie masz sie co martwiæ
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 827
|
endokrynolog pobierze Ci krew do badañ.
wynik stwierdzi jaki masz poziom hormonów. dobierze ewentualne lekarstwa.
![]() |
#24 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 97
|
Te¿ mam identyczny problem .. tyle ze u mnie na twarzy te w³oski nie sa a¿ tak bardzo widoczne , ale jak sie patrzy pod s³oñce to jest masakra .; ( najwiêcej jest ich tu w okolicach uszu ..ale to to jeszcze jestem w stanie znie¶æ ..ale to co dzieje sie na moim brzuchu juz nie . ; ( rosn± mi tam d³ugie ,ciemne ,gêste w³osy . .posza³m najpierw do lekarza rodzinnego zeby skierowa³ mnie do odpowiedniego specjalisty , ale pani doktor wys³a³a mnie tylko na USG zeby zbadaæ nadnercza.. wyniki by³y dobre , wszystko by³o w porz±dku i pani doktor powiedzia³a ze to juz taka moja uroda i zebym sie nie przejmowa³a bo jest wiele dziewczyn borykaj±cyc sie z tym problemem ..a ja nie moge sie nie przejmowaæ bo jest to bardzo krêpuj±ce i liczy³am ze lekarka da mi skierowanie do niewiem no np . hmmm endokrynoooga? lub bedzie kaza³a zbadaæ w³asnie hormony .. a ona nic . .tylko tyle miala do powiedzenia; NIE PRZEJMUJ SIE . TO NIE JEST AZ TAK BARDZO WIDOCZNE ; / A ja cie doskonale rozumiem bo to naprawde jest okropne ;(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Mi nikt nie dawa³ skerowania na takie badania posz³am do przychodni zap³aci³am za badania i teraz ide prywatnie do ednokrynologa..
![]() |
#26 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 97
|
A ile kosztuj± takie badania ? i wizyta u endokrynologa?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
Mam 15 lat i równie¿ dotyczy mnie ten problem, z tym ¿e to ow³osienie robi siê coraz ciemniejsze. By³am w szpitalu w Prokocimiu i lekarz endokrynolog-ginekolog po obejrzeniu mnie zleci³ badania:
*z piciem glukozy(najpierw pobieraj± krew, pó¼niej pije siê chyba 100g glukozy i po 2 godz. znowu pobieraj± krew) *2 tyg. po glukozie badania prolaktyny z tabletk± (podobnie jak z glukoz±, tylko czeka siê godzinê) *pobieranie krwi miêdzy 5 a 7 dniem owulacji *USG jajników i nadnerczy Teraz czekam na wynik. Podejrzewam, ¿e mam zespó³ policystycznych jajników, poniewa¿ mam wiêkszo¶æ objawów. Skutkiem nieleczenia tej choroby mo¿e byæ bezp³odno¶æ. Wiêc jak macie nadmierne ow³osienie zg³o¶cie siê do endokrynolog! Mam nadziejê, ¿e pomog³am. Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
Nie zawsze nadmierne ow³osienie u kobiet ¶wiadczy o zaburzeniach hormonalnych. Czasami wynika z tzw. typu urody. Ja np. jestem typow± brunetk± z gêstymi w³osami i czarnymi krzaczastymi brwiami. Niestety to bujne ow³osienie rozprzestrzeni³o siê równie¿ tam gdzie nie potrzeba, porastaj±c ca³e nogi, brzuch, po¶ladki czarnym gêstym zarostem niczym u mê¿czyzny. Przez ca³e lata zmaga³am siê z tym problemem, na szczê¶cie s± gabinety dermatologii estetycznej i zabiegi laserowe, które go eliminuj± do minimum. Oczywi¶cie to mit,ze depilacja laserowa na sta³e usuwa zarost. Ja jestem po o¶miu zabiegach i z tego co widzê to nie koniec, trzeba siê nastawiæ na okresowe powtarzanie tych zabiegów, gdy¿ w³oski jednak odrastaj±. Pomimo wszystko uwa¿am i¿ ta niema³a inwestycja jest czym¶ najlepszym co mog³am dla siebie zrobiæ...wreszcie koniec problemów z wrastaj±cymi w³oskami, stanami zapalnymi itp.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Ja robi³am badania które mi kaza³a zrobic derm i kosztowa³y mnie ok 120z³ i teraz kaza³a mi jeszcze raz zrobic ale to juz same tarczycowe które kosztuj± ok80z³. No a prywatnie wizyta bedzie mnie kosztowaæ 100z³.
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 084
|
Nie mysl o zadnej depilacji laserowej , skoro w³oski rosn± ci na ca³ym ciele to prawie na pewno problemy hormonalne. Idz z mam± do endokrynologa. £atwo po diagnozie to zahamowaæ.
W³oski zaczynaj± tez rosnac na calym ciele u osob nadmiernie sie odchudzaj±cych, gdy ich waga zaczyna byc krytycznie niska...Odchudzasz sie moze?
wymianka https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post25485480 E.L.F, smashbox, minera³y,soir de lune itp. Edytowane przez tranqil babe Czas edycji: 2010-08-24 o 01:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.