Starania o dziecko od 2022 - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2022-08-24, 09:41   #3901
Oska87
Wtajemniczenie

Dot.: Starania o dziecko od 2022

Cytat:
Napisane przez natkurka Pokaż wiadomość
Bylam akurat w poczekalni

Jest serduszko, wszystko okej wedlug USG 6t1d. Kolejna wizyta za 3 tygodnie. Juz Pani kazala umawiac sie na prenatane bo podobno dlugo się czeka…
Nooo, mnie moja nowa lekarka tez kazała dzwonic od razu, bo u mnie na tyle to ważne że wyjeżdżam akurat w 13tc więc jakby czasanewru się skurczył ale umówiłam sie, i oczywiście urlop znow musiałam wziąć dodatkowo, ponoc na badania w ciąży pracodawca musi Cie wypuścić i zapłacić, tylko ja pracuje 30km za miejscem zamieszkania więc raczej nie miałabym jak
Ja nadal nie dowierzam. A juz 10+4tc

Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka
Oska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-08-24, 09:43   #3902
natkurka
Wtajemniczenie

Nie bralam męza ze soba z racji tego ze bylam u lekarza w przychodni w pracy a jeszcze w pracy nikomu nie mowilam. Gdybym przyszla z męzem to od razu by zczaili. A w przychodni jest wlasnie wielu pracownikow ode mnie z dzialu czesto. Ostatnio spotkalam kolezanke ktorej musialam powiedziec bo spotkalysmy sie w poczekalni i usiadlam obok niej a dzisiaj w kolejce do recepcji tez spotkalam kolezanke

Tutaj juz nie planuje chodzic moze jedynie sporadycznie jak bede sie chciala w czyms upewnic wiec na kolejne wizyty wezme męza. Ale teraz generanie mało widac.

Czy uwierzylam? Szczerze? Troche sie uspokoilam ale dalej to do mnie nie dociera.. nie wiem moze potrzebuje wiecej czasu chociaz juz mam wrazenie ze jestem w tej ciazy z 9 msc a nie 6 tygodni
natkurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-08-24, 09:53   #3903
Caro_Carolla
Raczkowanie

Cytat:

Jest serduszko, wszystko okej wedlug USG 6t1d. Kolejna wizyta za 3 tygodnie. Juz Pani kazala umawiac sie na prenatane bo podobno dlugo się czeka…
Super

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:
Napisane przez farfarae Pokaż wiadomość
Caro, bardzo współczuję Szkoda, że diagnoza okazała się trudniejsza do ogarnięcia. Najważniejsze jednak, że macie już jakiś kierunek, w którym będziecie działać. Starania są super frustrujące, o tym wie chyba każda dziewczyna z wątku. Rozeznawaliście już, jakie są terminy u tego dobrego androloga?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Mamy termin na 13.09 bo byl akurat jeden wolny i ten lekarz tez sie zajmuje częściowo immunologia ale w klinice w rwzie co dopelnimy reszte wizyt. Mamy isc do niego najpierw omowic reszte badan, które mamy i on nas skieruje dalej.
Entuzjazm opada

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:
Napisane przez hey_You Pokaż wiadomość
U mnie wyszedł brak kirow, które odpowiadają za implantację zarodka. Lekarz powiedział, ze fakt urodzenia jednego dziecka był dużym szczęściem, bo przy takim haplotypie jest to bardzo utrudnione. Kolejne ciąże były tracone do 10-11 tc. Do immunologa udało mi się dostać pod koniec listopada, badania w grudniu, w styczniu wydane zalecenia (w międzyczasie wyszedł mi ten nieszczęsny polip). W moim przypadku leczenie akurat zaczęłam w lutym, w połowie lutego. pod koniec marca test pozytywny. Od owulacji dawałam sobie zastrzyki z accofilu żeby najprościej mówiąc, wywołać stan zapalny i organizm nie traktował potencjalnej ciąży jak zagrożenie. Udało się przy drugim cyklu. Zastrzyki robiłam do 12 tc. Póki co wszystko z dzieckiem okej, a moje wyniki tez wróciły do normy (przy tych zastrzykach bardzo rosną leukocyty).

Dziekuje za info. Dobrze, ze sa historie ktore sie dobrze koncza mimo tylu przejsc. Moze da sie dobrze zdiagnozować TZ i jesli to to, to tez damy rade.

Caro_Carolla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-08-24, 10:04   #3904
farfarae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Caro_Carolla Pokaż wiadomość
Super

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Mamy termin na 13.09 bo byl akurat jeden wolny i ten lekarz tez sie zajmuje częściowo immunologia ale w klinice w rwzie co dopelnimy reszte wizyt. Mamy isc do niego najpierw omowic reszte badan, które mamy i on nas skieruje dalej.
Entuzjazm opada

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Dziekuje za info. Dobrze, ze sa historie ktore sie dobrze koncza mimo tylu przejsc. Moze da sie dobrze zdiagnozować TZ i jesli to to, to tez damy rade.

Rozumiem, że jesteś sfrustrowana A kojarzysz podcasty Akademii Płodności? To 2 dietetyczki, które zajmują się wpływem diety na płodność, w tym m.in. na nasienie. Może na kwestie immunologiczne to niewiele pomoże, ale na poprawienie parametrów tak. Mają do sprzedaży diety i ebooki, ale też dużo darmowych materiałów.

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:

Gratulacje!!! Oby tak dalej Ja się właśnie zastanawiam, kiedy powinnam iść na pierwszą wizytę (ostatnia miesiączka 30.07).

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:
Napisane przez maja5433 Pokaż wiadomość
Natkurka, pieknie! mogl byc z Toba maz? jakie emocje, juz bardziej uwierzylas?

Caro, mam nadzieje ze uda wam sie trafic na madrego lekarza ktory was dobrze poprowadzi. wszystko przed wami choc fakt ze bedziecie musieli bardziej powalczyc niz tradycyjna para

Farfarae, powtorzylas bete?

Tak, byłam dziś rano w labie i czekam na wyniki jak na szpilkach (mogę sprawdzić online). Dziś też robiłam drugi test ciążowy, tylko miałam taki mało czuły 20 mIU/ml i była kreska. Blada, ale wyraźna.

farfarae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-08-24, 10:40   #3905
Caro_Carolla
Raczkowanie

Cytat:
Rozumiem, że jesteś sfrustrowana A kojarzysz podcasty Akademii Płodności? To 2 dietetyczki, które zajmują się wpływem diety na płodność, w tym m.in. na nasienie. Może na kwestie immunologiczne to niewiele pomoże, ale na poprawienie parametrów tak. Mają do sprzedaży diety i ebooki, ale też dużo darmowych materiałów.

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Gratulacje!!! Oby tak dalej Ja się właśnie zastanawiam, kiedy powinnam iść na pierwszą wizytę (ostatnia miesiączka 30.07).

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Tak, byłam dziś rano w labie i czekam na wyniki jak na szpilkach (mogę sprawdzić online). Dziś też robiłam drugi test ciążowy, tylko miałam taki mało czuły 20 mIU/ml i była kreska. Blada, ale wyraźna.

Tak, znamy Akademie Plodnosci i juz stosowalismy niektore zalecenia jakis czas + suplementy i te wyniki kiepskie juz po pol roku wspomagania stad dalsza diagnoza. Nie mnie chcemy utrzymac te nawyki żywieniowe i ogolne stylu zycia.

Stary 2022-08-24, 10:46   #3906
maja5433
Raczkowanie

Cytat:
Tak, znamy Akademie Plodnosci i juz stosowalismy niektore zalecenia jakis czas + suplementy i te wyniki kiepskie juz po pol roku wspomagania stad dalsza diagnoza. Nie mnie chcemy utrzymac te nawyki żywieniowe i ogolne stylu zycia.

musze ogarnac Akademie Plodnosci bo nie znam

ja wczoraj powiedzialam swojemu facetowi, jesli po roku staran nie bedzie bez rezultatow, zaczynamy in vitro. starania naturalne sa super ale i super frustrujace jesli nie wychodza. a mam wrazenie ze czas nam ucieka :O
maja5433 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-08-24, 11:06   #3907
Caro_Carolla
Raczkowanie

Cytat:
musze ogarnac Akademie Plodnosci bo nie znam

ja wczoraj powiedzialam swojemu facetowi, jesli po roku staran nie bedzie bez rezultatow, zaczynamy in vitro. starania naturalne sa super ale i super frustrujace jesli nie wychodza. a mam wrazenie ze czas nam ucieka :O
Kwestia indywidualna sytuacji bo in vitro to mocno inwazyjna metoda i skieruja Was wowczas gdy inne możliwości beda wyczerpane. Poki mozna naturalne, z lekami czy insyminacja unika się in vitro. Po roku w zasadzie zaczyna sie diagnostyke a to trwa. My zaczeslismy po niecalym pol roku ale to ze wzgledu na nasz wiek. Jestesmy nawet nie w polowie

Edytowane przez Caro_Carolla
Czas edycji: 2022-08-24 o 11:09
Stary 2022-08-24, 11:13   #3908
maja5433
Raczkowanie

Cytat:
Kwestia indywidualna sytuacji bo in vitro to mocno inwazyjna metoda i skieruja Was wowczas gdy inne możliwości beda wyczerpane. Poki mozna naturalne, z lekami czy insyminacja unika się in vitro. Po roku w zasadzie zaczyna sie diagnostyke a to trwa. My zaczeslismy po niecalym pol roku ale to ze wzgledu na nasz wiek. Jestesmy nawet nie w polowie

wszystko zalezy, ja nie mieszkam w Polsce i tutaj podejscie jest zupelnie inne, a juz szczegolnie jak wiek partnerow nagli.
moja kolezanka z pracy 38lat po 5mies nieudanych zaczela procedure in vitro.
Wy szybko zaczeliscie badania, bardzo dobrze!
Stary 2022-08-24, 12:30   #3909
Caro_Carolla
Raczkowanie

Cytat:
wszystko zalezy, ja nie mieszkam w Polsce i tutaj podejscie jest zupelnie inne, a juz szczegolnie jak wiek partnerow nagli.
moja kolezanka z pracy 38lat po 5mies nieudanych zaczela procedure in vitro.
Wy szybko zaczeliscie badania, bardzo dobrze!
No faktycznie zupełnie inaczej niz u nas. Tu wszystko trwa wieki a in vitro to ostatecznosc. Dobrze, ze tak szybko zaczelismy bo wszystko tyle trwa ze odechciewa sie w polowie czegokolwiek robiac wyprawy po n-tym lekarzu

Stary 2022-08-24, 12:46   #3910
maja5433
Raczkowanie

Cytat:
No faktycznie zupełnie inaczej niz u nas. Tu wszystko trwa wieki a in vitro to ostatecznosc. Dobrze, ze tak szybko zaczelismy bo wszystko tyle trwa ze odechciewa sie w polowie czegokolwiek robiac wyprawy po n-tym lekarzu

wiem Caro... strasznie to musi byc frustrujace ale zobaczysz Caro ze jszcze sie pouklada, dobrze ze idziecie powoli w kierunku diagnozy, potem odpowiednie leczenie i bedzie pieknie
Stary 2022-08-24, 13:13   #3911
farfarae
Zadomowienie

Melduję, że beta mi dosyć mocno (?) urosła:

22.08.22 o 8:00 miałam 92
24.08.22 o 7:00 miałam 273

Wg jakiegoś kalkulatora z neta przyrost jest w normie. Co powinnam robić dalej? Trochę poczekać, a potem umawiać się do ginekologa?

Stary 2022-08-24, 13:36   #3912
Caro_Carolla
Raczkowanie

Cytat:
wiem Caro... strasznie to musi byc frustrujace ale zobaczysz Caro ze jszcze sie pouklada, dobrze ze idziecie powoli w kierunku diagnozy, potem odpowiednie leczenie i bedzie pieknie
Dziekuje

Stary 2022-08-24, 13:46   #3913
Oska87
Wtajemniczenie

Cytat:

Wg jakiegoś kalkulatora z neta przyrost jest w normie. Co powinnam robić dalej? Trochę poczekać, a potem umawiać się do ginekologa?

No to pieknie tak poczekać, czym dłużej tym mniejszy zas stres. Ja w 5+4tc miałam widoczny zarodek, a tydzień później biło dopiero serduszko
No ale zrobisz jak zechcesz, dużo czekania przynajmniej na początku z mojego punktu widzenia ale myślę że po prenatalnych wrzucę na luz.

Stary 2022-08-24, 15:02   #3914
miszel92
Raczkowanie

Cytat:

Gratulacje
Zapisz się do ginekologa na za 2-3 tyg, najlepiej idź po skończonym 6tyg, będzie od razu widać zarodek z serduszkiem Jak wolałam poczekać wcześniej trochę dłużej niż potem się stresować, że jest tylko pęcherzyk albo nie bije serduszko

miszel92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-08-24, 19:50   #3915
maja5433
Raczkowanie

Cytat:

Farfarae cudowne wiesci!
ktora kolejna testuje?
I gdzie podziala sie Madziq?
Stary 2022-08-25, 06:52   #3916
Caro_Carolla
Raczkowanie

Ostatnio taki dobry okres i dużo 2 kresek sie pojawiło. Oby tak dalej

Stary 2022-08-25, 07:34   #3917
farfarae
Zadomowienie

Mój ginekolog mówił, że jesień to dobra pora na zachodzenie w ciążę, także tego

Kurcze, ja teraz najchętniej codziennie rano robiłabym test. Specjalnie nie kupowałam, żeby tego nie robić, bo to jednak trochę przesada Ale dziś np. trochę mniej mnie bolą piersi niż wczoraj i zastanawiam się, czy wszystko ok. No chyba zniosę jajo do czasu tej wizyty potwierdzającej u ginekologa, a nie ma sensu, żebym szła przed połową września.

Stary 2022-08-25, 08:34   #3918
Oska87
Wtajemniczenie

Cytat:

Kurcze, ja teraz najchętniej codziennie rano robiłabym test. Specjalnie nie kupowałam, żeby tego nie robić, bo to jednak trochę przesada Ale dziś np. trochę mniej mnie bolą piersi niż wczoraj i zastanawiam się, czy wszystko ok. No chyba zniosę jajo do czasu tej wizyty potwierdzającej u ginekologa, a nie ma sensu, żebym szła przed połową września.

Normalka, ja też nie mogłam wytrzymac
Nadal odliczam do wizyt, a jak nadchodzi ten dzień to nerwy straszne ale No cóż... może po prenatalnych wyluzuje.

Stary 2022-08-25, 09:13   #3919
Anastazja3208
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oska87 Pokaż wiadomość
Nadal odliczam do wizyt, a jak nadchodzi ten dzień to nerwy straszne ale No cóż... może po prenatalnych wyluzuje.

Przez całą ciążę zawsze się człowiek czymś martwi a potem jak maluch jest to też czy dobrze przybiera itp więc zamartwianie cały czas jest

Wysłane z mojego 2107113SG przy użyciu Tapatalka
Anastazja3208 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2022-08-25, 09:24   #3920
farfarae
Zadomowienie

Cytat:

Oska, a Ty jesteś na L4 czy pracujesz? W którym tygodniu teraz jesteś?

Stary 2022-08-25, 09:35   #3921
Oska87
Wtajemniczenie

Cytat:
Oska, a Ty jesteś na L4 czy pracujesz? W którym tygodniu teraz jesteś?

Pracuje, dzis 10+5. Ale głównie dlatego że za 2 tyg lete na cypr

Stary 2022-08-25, 10:04   #3922
miszel92
Raczkowanie

Cytat:

Eee, chyba nigdy się tak do końca nie luzuje U mnie druga ciąża, prenatalne ok a wyszukiwanie wizyt nadal jest W pierwszej ciąży trochę spokojniejsza byłam jak zaczęłam czuć ruchy. Ale wystarczyło, że jeden dzień był bardziej leniwy i już zastanawianie się czy wszystko jest dobrze Po porodzie przyszły inne zmartwienia ale odkąd zobaczy się dwie kreski to takie zastanawianie się i zamartwianie chyba zostaje na zawsze

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Cytat:
Napisane przez miszel92 Pokaż wiadomość
Eee, chyba nigdy się tak do końca nie luzuje U mnie druga ciąża, prenatalne ok a wyszukiwanie wizyt nadal jest W pierwszej ciąży trochę spokojniejsza byłam jak zaczęłam czuć ruchy. Ale wystarczyło, że jeden dzień był bardziej leniwy i już zastanawianie się czy wszystko jest dobrze Po porodzie przyszły inne zmartwienia ale odkąd zobaczy się dwie kreski to takie zastanawianie się i zamartwianie chyba zostaje na zawsze

Wyczekiwanie wizyt miało być, słownik sam poprawił :/

miszel92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-08-25, 11:48   #3923
Oska87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez miszel92 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Wyczekiwanie wizyt miało być, słownik sam poprawił :/

Ehh, no zobaczymy
Dla mnie ważne żeby zdrowe było malenstwo, a płeć to nie ma znaczenia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2022-08-25, 13:58   #3924
farfarae
Zadomowienie

Ja póki co najbardziej się boję, że za wcześnie zrobiłam testy i niepotrzebnie się cieszę, bo statystyki na tym etapie są mocno średnie, no ale cóż - czas pokaże

Stary 2022-08-25, 14:07   #3925
7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0
Konto usunięte

Ja dzisiaj testowałam, bo dzisiaj chcę trochę % 🤭 25 dzień cyklu, 12 dni po owulacji, superczuły test i no cóż, mogę pić.

7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-08-25, 18:30   #3926
Nimfa20Melman
Rozeznanie

Cytat:
Mój M. też

No, powiedział, że od jesieni jak będzie chłodniej to będziemy się bardziej starać

A może zrobić w pierwszym poście taki spis, która ma 2 kreski?
Nimfa20Melman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-08-25, 19:20   #3927
farfarae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nimfa20Melman Pokaż wiadomość
Mój M. też

No, powiedział, że od jesieni jak będzie chłodniej to będziemy się bardziej starać

A może zrobić w pierwszym poście taki spis, która ma 2 kreski?

Hahahahaha fakt, upały nie zachęcają do jakiegoś intensywnego starania się

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;89329056]Ja dzisiaj testowałam, bo dzisiaj chcę trochę % 25 dzień cyklu, 12 dni po owulacji, superczuły test i no cóż, mogę pić.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Przykro mi Może na jesień się uda

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2022-08-25, 23:37   #3928
Caro_Carolla
Raczkowanie

[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;89329056]Ja dzisiaj testowałam, bo dzisiaj chcę trochę % 🤭 25 dzień cyklu, 12 dni po owulacji, superczuły test i no cóż, mogę pić.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Bedzie mi razniej, ze jeszcze ktoś zostaje

Stary 2022-08-26, 08:36   #3929
Jiyongie
Raczkowanie

Byłam u ginekologa, wszystko jest w porządku, ciąża trochę młodsza niż ja to wyliczałam, więc na usg, nie było jeszcze za wiele widać. Natomiast mój ginekolog od razu bardzo mnie przekonywał, że ciąży nie prowadzi się na nfz i żebym koniecznie przyszła do niego prywatnie, bo niby ma lepszy sprzęt itp. Wręcz wprost mi odmówił poprowadzenia ciąży na nfz... i się zastanawiam czy rzeczywiście nikt nie prowadzi ciąży na nfz czy on mnie zwyczajnie chce naciągnąć na kasę...
Jiyongie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-08-26, 08:37   #3930
Oska87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jiyongie Pokaż wiadomość
Byłam u ginekologa, wszystko jest w porządku, ciąża trochę młodsza niż ja to wyliczałam, więc na usg, nie było jeszcze za wiele widać. Natomiast mój ginekolog od razu bardzo mnie przekonywał, że ciąży nie prowadzi się na nfz i żebym koniecznie przyszła do niego prywatnie, bo niby ma lepszy sprzęt itp. Wręcz wprost mi odmówił poprowadzenia ciąży na nfz... i się zastanawiam czy rzeczywiście nikt nie prowadzi ciąży na nfz czy on mnie zwyczajnie chce naciągnąć na kasę...
Chyba chce naciągnąć, wiele zależy od Twoich możliwości, ja zmieniłam lekarza na nfz i poki co jest spoko...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości