![]() |
#151 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Randki przez Internet cz. 4.
Cytat:
![]() |
![]() |
#152 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
Wymiankowy: Dokładka: Perfumy, minerały, podkłady, hybrydy, kosmetyki do włosów:Jantar, Anwen, Oleje. https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=795843 Edytowane przez pseudofeministka Czas edycji: 2022-08-24 o 08:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie co prawda nikt nie wystawił ani się tyle nie spóźnił ale zawsze miałam plan b. Skoro jestem ubrana, umalowana i wypachniona ![]() Skoro miałam ochotę na tą kawę/lody/kraftowe piwo na które się umawialiśmy to był na nie poszła czy by przyszedł czy nie. Zacznij sobie też tak planować, mniej stresu, więcej self care ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Raczkowanie
|
Przychodzę z newsami: ja wciąż z tym samym facetem, właśnie 2 miesiąc minął
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Zakorzenienie
|
[1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;89327872]super!
![]() ![]() Ja też wciąz z tym samym, a w październiku zamieszkamy razem. Jak sobie przypomnę moje nastawienie przed pierwszym spotkaniem, to nie ogarniam, jak do tego doszło ![]() Tzn? Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Konto usunięte
|
Byłam pewna, że spotkamy się raz, max dwa, będzie to jałowe, bez sensu, że powtórzę repertuar każdej poprzedniej randki, czyli jakiś tam small talk, który jest zapakowany w trochę ładniejsze słowa, wypiję aperola i do domu i, że facet oczywiście nie będzie wiedział czego chce, albo jak będzie wiedział, to będzie to tylko seks.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Zakorzenienie
|
[1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;89327918]Byłam pewna, że spotkamy się raz, max dwa, będzie to jałowe, bez sensu, że powtórzę repertuar każdej poprzedniej randki, czyli jakiś tam small talk, który jest zapakowany w trochę ładniejsze słowa, wypiję aperola i do domu i, że facet oczywiście nie będzie wiedział czego chce, albo jak będzie wiedział, to będzie to tylko seks.[/QUOTE]
![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Rozeznanie
|
Ja nie znoszę spóźnialskich i zawsze dawałam do zrozumienia, że mi się to nie podoba. Ale tacy ludzie są zwykle niereformowalni i zwykle to tylko początek problemów z danym facetem. Jeden koleś się tak spóźniał dość sporo, to poszłam do domu i napisałam mu dlaczego. Jaką litanię smsów mi potem walnął. Najpierw to mnie w ogóle o☠☠☠☠☠☠☠ił, że to ja przyszłam za wcześnie, potem się pokrętnie tłumaczył, że wcale się nie spóźnił, a potem stwierdził, że zresztą to on szuka ludzi wyluzowanych, którzy się niczym nie przejmują.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ---------- [1=d5f2b1fe262415f84dead74 6c1bee8c0d6ac2850_6340b04 00d0a7;89326833]Ale o tym właśnie piszę - jeśli kogoś rodzice się tak zachowują, że co rusz potrzebują pomocy, obrażają się, że masz już inne plany, nie szanują twojej niezależności, a ktoś i tak z nimi mieszka, nie umie stawiać granic to byłby dla mnie ogromny red flag.[/QUOTE]Tak. Najgorzej gdy ktoś ma właśnie takich rodziców a nie umie postawić granicy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Zakorzenienie
|
[1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;89327816]Dobrze ujęte
![]() Dokladnie! No i tez narazasz siebie na niefajne odczucia wtedy. Po co, na co. ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- [1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;89327918]Byłam pewna, że spotkamy się raz, max dwa, będzie to jałowe, bez sensu, że powtórzę repertuar każdej poprzedniej randki, czyli jakiś tam small talk, który jest zapakowany w trochę ładniejsze słowa, wypiję aperola i do domu i, że facet oczywiście nie będzie wiedział czego chce, albo jak będzie wiedział, to będzie to tylko seks.[/QUOTE] Dlatego ja dochodze do wniosku, ze jednak nie ma co wsadzac wszystkich facetow do jednego worka (przez jakies negatywne doswiadczenia), tylko warto byc otwartym i wyzbyc sie wiekszych uprzedzen czy nastawien ![]()
![]() |
#165 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Raczkowanie
|
Co do namolnych gości... jakiś czas temu sparowało mnie z gościem na tinderze, na początku nawet ok się pisało, ale jakoś potem zrobiło się drętwo, przestałam odpisywać. Od tego czasu zaczęły się codzienne wiadomości typu "dzień dobry", "jak dzień", "jak ci się spalo", " co robisz" i zero moich odp xd w końcu usunelam parę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Wtajemniczenie
|
Ja z tym co kilka stron temu mówiłam, że średnio się pisze, ale jest w moim typie to teraz piszę codziennie, właściwie on pisze i rozkręciło się to wszystko, teraz się spoko dogadujemy
![]() ![]() ![]()
![]() |
#168 |
Raczkowanie
|
ja po przerwie postanowilam wrocic na tindera. bo nie mam opcji zadnej zeby inaczej kogos poznac.
wczoraj spotkalam sie z jednym gosciem. calkiem w porzadku facet lat 38. ale wydaje mi sie ze bez wiekszych ambicji na poprawe swojego zycia - cos na zasadzie wystarczy mi to co mam. i dwa, widac ma parcie na zwiazek i malzenstwo bo "ma juz" 38 lat. a ja nie mam ochoty byc zwiazku dlatego, ze ktos mnie wybral bo chce szybko kogos miec. jak ktoras z was znalazla na tinderze kogos ambitnego i inteligentego to zazdroszcze. bo ja teraz nikogo takiego nie znajduje. podczas pandemii byl wiekszy wybor i w miare normalni ludzie. taraz to masakra. Edytowane przez karamelli Czas edycji: 2022-08-28 o 06:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślenie o założeniu rodziny w wieku 38 lat to niekoniecznie parcie na związek, tylko bycie realistą.
![]() |
![]() |
#170 |
Raczkowanie
|
hmm ja generalnie duzo pracuje - no i znow uslyszalam tekst, ze co mial ze mnie moj byly, skoro ja ciagle zapracowana. tylko ze ja pracuje po to zeby cos odlozyc. i strasznie mnie bola takie teksty od facetow, bo to nie jest tak, ze ja chce tak duzo pracowac. chetnie bym to olala, zyla sobie za moja podstawowa wyplate i wegetowala. tylko ze jednak mi zalezy na podnoszeniu jakosci zycia.
wynajem mieszkania to akurat mnie nie dziwi, sama wynajmuje. i wiele osob nie stac na kupno mieszkania. ale dziwi mnie brak auta. ja zarabiajac niewiele, mocno ciulalam na to zeby kupic auto. uprzedzajac pytania - tak, jest mu potrzebne. ale cos tam sobie jezdzi czasem firmowym, tylko ze to firmowe jest teraz w firmie, w ktorej jest 2 lata. wczesniej go nie mial. faceci maja to do siebie ze idac do pracy, pierwsze na co zbierają to auto. a tu gosc ma tyle lat, ze spokojnie by sobie odlozyl. trzecia rzecz, nie ma checi do tego zeby zmienic prace na lepiej platna. twierdzac ze wystarcza mu to co ma - uprzedzajac, powiedzial mi ile zarabia i jest to mniej wiecej tyle co ja. tylko ja ciagne jeszcze do tego druga prace, zeby bylo wiecej. bo ta podstawowa kwota wcale nie wystarcza na super wygodne zycie. niestety moj ex postawil poprzeczke wysoko. bo byl czlowiekiem bardzo ambitnym i zaradnym w tych kwestiach. to raz. a dwa, ja tez sie staram. i jak widze, ze mi sie bardziej chce dążyć do tego, zeby jakos swoj los poprawić, od faceta, ktoremu wystarcza to co ma, to mnie to niestety zniecheca. wiem doskonale, ze skoro jemu wystarcza, to ma do tego pelne prawo, zeby sobie tak zyc. podsumowujac - mam problem z tym, ze ja ciagle i duzo pracuje, zmieniam prace zeby cos wiecej zarobic. i w momencie, kiedy poznaje faceta i widze, ze on nie ma takich chci na to, zeby miec lepiej i wystarczy mu taka srednia jakosc zycia (tak wiem, dla niego to moze wysoka jakosc), no to mam tutaj spory zgrzyt. zdaje sobie sprawe z tego ze to sa moje subiektywne odczucia. jednak no, kazdy ma swoje jakies tam wymagania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Zakorzenienie
|
Tylko się w tym momencie zastanów, czy szukasz związku i miłości, czy korpo-układu, bo "harówka sensem życia plus kasa kasa kasa". Napisz może wprost, że szukasz kogoś na granicy pracoholika, skoro masz takie myślenie, że życie z wypłaty to od razu wegetacja. Nieco bardziej nastawieni na "nie żyję dla pracy" faceci nie będą niepotrzebnie tracić czasu. Jeżeli samochód i praca plus dorabianie lub jakiś poziom wypłaty to dla Ciebie minimum, to też to pisz wprost.
Troszkę bym na Twoim miejscu sobie jednak przewartościowała pewne rzeczy. Kasy do grobu nie zabierzesz. Trochę nie bierzesz pod uwagę, że ludzie są różni. Widzisz, mimo wszystko związek z super ambitnym panem nie wyszedł.
Żegnaj Wizaż Forum. Tyle lat za nami. ![]() ![]() Edytowane przez Ellen_Ripley Czas edycji: 2022-08-28 o 07:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Zakorzenienie
|
[1=d5f2b1fe262415f84dead74 6c1bee8c0d6ac2850_6340b04 00d0a7;89331219]Ty masz prawo chcieć mieć wyższą jakość życia, a facet partnerkę, która ma lepszy work-life balance. To jest kwestia preferencjii i dopasowania. Nie ma co się oburzać.
Ale nie każdy potrzebuje auta na co dzień, a utrzymanie auta generuje duże koszty. Może woli odkładać na coś innego? Ludzie mają różne priorytety. Poza tym jak ktoś ma prawo jazdy to przecież zawsze może pożyczyć albo kupić auto, gdyby się okazało, że jest mu potrzebne. Super wygodne życie czyli jakie? Bo ludzie mają różne potrzeby. Skoro od początku wiesz ile facet zarabia, że nie planuje obecnie więcej, a tobie to nie pasuje to po co w ogóle zawracasz mu ![]() No właśnie? Może warto jednak walnąć sobie szczery opis czego się tak naprawdę szuka i jakie ma priorytety (a te tu są bardzo konkretne i nie ma co się krygować, że jest inaczej), zamiast tracić czas na randki z facetami, których od razu się w myślach wpisuje na listę "nieambitnych" (delikatnie mówiąc).
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#174 | |
Raczkowanie
|
[1=d5f2b1fe262415f84dead74 6c1bee8c0d6ac2850_6340b04 00d0a7;89331219]Ty masz prawo chcieć mieć wyższą jakość życia, a facet partnerkę, która ma lepszy work-life balance. To jest kwestia preferencjii i dopasowania. Nie ma co się oburzać.
Ale nie każdy potrzebuje auta na co dzień, a utrzymanie auta generuje duże koszty. Może woli odkładać na coś innego? Ludzie mają różne priorytety. Poza tym jak ktoś ma prawo jazdy to przecież zawsze może pożyczyć albo kupić auto, gdyby się okazało, że jest mu potrzebne. Super wygodne życie czyli jakie? Bo ludzie mają różne potrzeby. Skoro od początku wiesz ile facet zarabia, że nie planuje obecnie więcej, a tobie to nie pasuje to po co w ogóle zawracasz mu ![]() no raczej zeby sie tego dowiedziec to trzeba sie umowic. to raz. a dwa to akurat on rozpoczal temat pieniedzy i to on pierwszy pytal o zarobki moje, ile place za mieszkanie. itd. nie ja. a co do auta - akurat jemu wlasnie jest potrzebne ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#176 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Konto usunięte
|
A czemu ci się w ogóle rypło z byłym? Skoro go tak idealizujesz i porównujesz innych facetów do niego, to może jeszcze się nie do końca wyleczyłaś z tamtej relacji i nie czas na randki?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- [1=d5f2b1fe262415f84dead74 6c1bee8c0d6ac2850_6340b04 00d0a7;89331241]A czemu ci się w ogóle rypło z byłym? Skoro go tak idealizujesz i porównujesz innych facetów do niego, to może jeszcze się nie do końca wyleczyłaś z tamtej relacji i nie czas na randki?[/QUOTE] nie idealizuje. przytoczylam fakt, nie idealizowanie. a nie wyszlo przez jego nalog. ale to nie temat o nim. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Konto usunięte
|
A nie przyszło ci do głowy, że jego nałóg mógł być wynikiem właśnie takiego 'ambitnego' stylu życia? Wiele ludzi wpada w przeróżne nałogi dlatego, że nie potrafią w zdrowy sposób odreagować stresu, potrzebują jakiś wspomagaczy, bagatelizują swoje zdrowie na rzecz zarabiania i wydawania pieniędzy, ignorują nieprzepracowane problem, bo nie pasują one do wizerunku człowieka sukcesu, który chcą mieć. Jak ktoś na dłuższą metę pracuje na ponad etat to nie wierzę, że to się prędzej czy póżniej nie odbije na jego zdrowiu psychicznym czy fizycznym. Także trochę niepokojąco brzmi, że hołdujesz czemuś takiemu i wręcz dążysz, żeby powtórzyć taki schemat w kolejnej relacji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Raczkowanie
|
[1=d5f2b1fe262415f84dead74 6c1bee8c0d6ac2850_6340b04 00d0a7;89331258]A nie przyszło ci do głowy, że jego nałóg mógł być wynikiem właśnie takiego 'ambitnego' stylu życia? Wiele ludzi wpada w przeróżne nałogi dlatego, że nie potrafią w zdrowy sposób odreagować stresu, potrzebują jakiś wspomagaczy, bagatelizują swoje zdrowie na rzecz zarabiania i wydawania pieniędzy, ignorują nieprzepracowane problem, bo nie pasują one do wizerunku człowieka sukcesu, który chcą mieć. Jak ktoś na dłuższą metę pracuje na ponad etat to nie wierzę, że to się prędzej czy póżniej nie odbije na jego zdrowiu psychicznym czy fizycznym. Także trochę niepokojąco brzmi, że hołdujesz czemuś takiemu i wręcz dążysz, żeby powtórzyć taki schemat w kolejnej relacji.[/QUOTE]
nie hołduje pracy ponad etat. jeśli to odnosisz do exa - on nie pracowal ponad etat akurat. a zczego wynikal nalog to ja doskonale wiem. ale to nie temat o nim i jest to temat zamkniety. jesli chodzi o mnie - pracuje wiecej bo musze. jezeli na przyklad kupowanie najtanszego jedzenia w biedrze mnie nie zadowala to pracuje wiecej zeby sobie moc kupic lepsze. i to nie sa jakies wygorowane cele. przy wynajmie mieszkania w pojedynke spora czesc kasy idzie na to. no i ja chce miec wiecej, zebym mogla poza wynajmem jakos zyc. Edytowane przez karamelli Czas edycji: 2022-08-28 o 08:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.