|
|
#31 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Zbędny wydatek
Cytat:
Ubrań kupuję bardzo mało, ale nie wyobrażam sobie marnować tyle czasu na szukanie i czekanie zamiast po prostu kupić (albo zrezygnować jeśli coś jest zbyt drogie na moją kieszeń albo zbyt drogie w stosunku do jakości). Oszczędzam unikając restauracji/ zamawiania jedzenia i taksówek/ ubera. Oraz nie farbując włosów - rozważałam kiedyś, ale jak przeliczyłam sobie w głowie, to to wydaje się potwornie drogie. Perfum też nie kupuję, chociaż kosmetyków pielęgnacyjnych sporo. Moją pasją są rośliny domowe. Ale kilka droższych, które kupiłam postanowiło mi nie współpracować i tym samym wyleczyłam się z kupowania kolekcjonerskich. Kupuję tanie. Edytowane przez 08c7cbc1c0d531be9e51934d16bbb4732386b516_63def18200ca5 Czas edycji: 2022-09-05 o 06:45 |
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 06:13 ---------- Poprzedni post napisano o 06:10 ---------- [1=08c7cbc1c0d531be9e51934 d16bbb4732386b516_63def18 200ca5;89338909]Mnie dziwi, że komuś się chce czekać na wyprzedaże albo szukać czegoś w ciucholandzie. Ubrań kupuję bardzo mało, ale nie wyobrażam sobie marnować tyle czasu na szukanie i czekanie zamiast po prostu kupić (albo zrezygnować jeśli coś jest zbyt drogie na moją kieszeń albo zbyt drogie w stosunku do jakości). [/QUOTE] Też nie kupuje dużo ubrań. Jednak jakbym biegała po sieciowkach to co chwilę potrzebowałabym czegoś nowego, bo nie są wytrzymałe. No i chodzi o skład. Mocno się pocę, więc nie chce nakładać sobie ubrań z poliestru. |
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Animal Liberation
|
Cytat:
Perfumy kiedyś gromadzilam, jednak odkąd zobaczyłam że to jest już niezdrowe i nie do zużycia, za każdy jeden nabytek jeden flakon oddaje lub sprzedaję (póki co znajomym, ale chciałabym hurtem dużo przekazać przed zimą jakiemuś domowi samotnej matki czy innemu schronowi dla kobiet). Wiem, że perfu grupy to pasjonaci, ale szczerze mówiąc kompletnie nie rozumiem sensu trzymania przez nich po kilkaset sztuk flaszek do tysiąca, kojarzy mi się to z jakimś objawem grubszej choroby, rekompensata czegoś czego brakuje tym ludziom w życiu lub zaburzeniem (podobnie jak chorobliwe zbieractwo ubrań, butów, toreb, czegokolwiek, potem giną przygnieceni nierozpakowanymi torbami jak ta kobieta w Anglii). Odlewki tak (sama mam bardzo dużo i zużywam systematycznie), jednak kilkuset flaszek nie ma szans zużyć choćby się w tym ktoś kąpał codziennie czy robił pranie... Pomijając, że wiele perfum, w tym np. często kupowane wszelkie Aqua Allegorie psują się dość szybko wbrew temu co zapewniają sprzedawcy i z własnego doświadczenia wiem, że absolutnie nie przetrwają w dobrej formie powyżej kilku lat. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Snowdrop_ Czas edycji: 2022-09-05 o 07:49 |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Zadomowienie
|
[1=08c7cbc1c0d531be9e51934 d16bbb4732386b516_63def18 200ca5;89338909]Mnie dziwi, że komuś się chce czekać na wyprzedaże albo szukać czegoś w ciucholandzie.
Ubrań kupuję bardzo mało, ale nie wyobrażam sobie marnować tyle czasu na szukanie i czekanie zamiast po prostu kupić (albo zrezygnować jeśli coś jest zbyt drogie na moją kieszeń albo zbyt drogie w stosunku do jakości). Oszczędzam unikając restauracji/ zamawiania jedzenia i taksówek/ ubera. Oraz nie farbując włosów - rozważałam kiedyś, ale jak przeliczyłam sobie w głowie, to to wydaje się potwornie drogie. Perfum też nie kupuję, chociaż kosmetyków pielęgnacyjnych sporo. Moją pasją są rośliny domowe. Ale kilka droższych, które kupiłam postanowiło mi nie współpracować i tym samym wyleczyłam się z kupowania kolekcjonerskich. Kupuję tanie.[/QUOTE]A to widzisz, dla mnie to żaden problem wręcz traktuje to jak łowy Wybieram outlet z dobrymi markami (takie sprawdzone już w praniach i podczas używania) no i kupuję ( gdy potrzebuję lub na zasadzie odświeżenia garderoby gdy już serio nie mogę patrzeć na swoje ciuchy) Ostatnio potrzebowałam jeansy i kupiłam piękne Wranglery za 130 zł (oryginalnie koło 300 i tu już włącza się mój cebula alert ). Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Lasagna_ze_szpinakiem Czas edycji: 2022-09-05 o 07:42 |
|
|
|
|
#35 |
|
Konto usunięte
|
[1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89338915]
Też nie kupuje dużo ubrań. Jednak jakbym biegała po sieciowkach to co chwilę potrzebowałabym czegoś nowego, bo nie są wytrzymałe. No i chodzi o skład. Mocno się pocę, więc nie chce nakładać sobie ubrań z poliestru.[/QUOTE] Nigdzie nie napisałam, że "biegam po sieciówkach" Ani że kupuję poliester ![]() Tworzysz alternatywy, które nie istnieją (albo bieganie po sieciówkach i kupowanie trashu albo czekanie na wyprzedaże/ kupowanie świetnej jakości ciuchów w ciucholandach). |
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
Zbędny wydatek to dla mnie ciuchy z sieciówek i lumpeksow - widzę jak wiele osób potrafi kupować tony rzeczy, bardzo złej jakości.
Ja kupuje rzadziej, za dość duże pieniądze jesli mam porównać, ale mam pewność, ze nikogo na ulicy w tym raczej nie spotkam no i jakość pierwsza klasa. Następnie paznokcie, rzesy, tego typu rzeczy. Totalnie nie kumam Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#37 |
|
Wtajemniczenie
|
1. Paznokcie, szkoda mi kasy na to.
2. Brwi - regulację ogarniam sama, jak chcę więcej, to sobie sama pomaluję i tyle. 3. Większość urządzeń kuchennych - jajowar, gofrownica, frytkownica, opiekacz, szybkowar, wyciskarka wolnoobrotowa, sokowirówka, jogurtownica, ekspres do kawy, ryżowar, wypiekacz do chleba, kostkarka do lodu... itd. To jest temat rzeka. 4. Drogi telefon i laptop. 5. Dekoracje do domu typu napis do postawienia, makrama, figurki jakieś, ramki na zdjęcia, cotton ballsy, itp. U mnie rację bytu mają tylko wazony i świeczniki, bo pełnią też funkcję praktyczną, oraz kilka ramek na ścianę z jakimiś plakatami, które będą wisieć tak długo, aż je szlag nie trafi, czyli latami. 6. Biżuteria z jakichś śmieciowych stopów. Raz, że wcale niekoniecznie jest tańsza od srebra, dwa, że szybko się niszczy, zwłaszcza pierścionki, trzy - potrafi uczulić, zwłaszcza kolczyki. 7. Drogie torebki - ja torebki tyram bardzo i czy ona kosztuje 100 zł czy kosztowałaby 1000 zł, to i tak nie byłoby jakiegoś wybitnie długiego żywota. Edytowane przez Norluka Czas edycji: 2022-09-05 o 08:53 |
|
|
|
|
#38 |
|
Konto usunięte
|
1. Tona ciuchów. Kupuje jak coś potrzebuje, nie mam 5 czerwonych sukienek
2. Kosmetyczka. Nie chodzę na paznokcie, debilacje, brwi etc 3. Perfumy. Prawie w ogóle nie używam, mam migreny po tym. Podobnie płyn do płukania. 4. Elektronika. Używam dopóki cos nie padnie. 5. Samochód, mam 19 letniego zloma, rzadko go używam. 6. Kosmetyki i kolorówka. Mam parę na krzyż i więcej nie potrzebuje, nic nie testuje. 7. Biżuteria. W ogóle nie kupuje. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#39 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do lumpów nie chodzę bo ja szukam konkretów, których w lumpie nie znajdę. Poza tym zapach tych ubrań mnie odrzuca i nie mogę się go pozbyć nawet mimo kilku pran. Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Zakorzenienie
|
Zbędny wydatek
Cytat:
Wiem, nie piszę o tym jako kryterium. Jesli jakaś marka robi np tylko ileś sztuk czegoś, to wiadomo, ze cena będzie wysoka + dobra jakość. No i dla mnie sieciówka właśnie to również ta powtarzalność i masowa produkcja, większość nie zostanie nawet sprzedana. Wiec staram się nie. Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane przez chwast Czas edycji: 2022-09-05 o 09:06 |
|
|
|
|
|
#41 |
|
Konto usunięte
|
[1=08c7cbc1c0d531be9e51934 d16bbb4732386b516_63def18 200ca5;89338938]Nigdzie nie napisałam, że "biegam po sieciówkach"
Ani że kupuję poliester ![]() Tworzysz alternatywy, które nie istnieją (albo bieganie po sieciówkach i kupowanie trashu albo czekanie na wyprzedaże/ kupowanie świetnej jakości ciuchów w ciucholandach).[/QUOTE] Tworze anternatywy których dotyczyła dyskusja
|
|
|
|
|
#42 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;89338994]
4. Elektronika. Używam dopóki cos nie padnie. 5. Samochód, mam 19 letniego zloma, rzadko go używam. [/QUOTE] Też kupuję elektronikę dopiero jak poprzednia umrze. Samochód mam służbowy, własnego nie mam i nie zamierzam mieć. Wysłane z mojego M2004J19C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#43 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z takich domowych rzeczy dla mnie zbędnym wydatkiem są meble kuchenne od prywatnego stolarza.Prowadzilam ostatnio z kimś takim dyskusję i sam uznał, ze jeśli nie mówi się o drewnianej kuchni robionej metoda hand made to większość prywatnych małych firm bierze fronty z tym samych hurtowni co sieciowki Przy czym w sieciówce za kuchnie dałam 20 tysi, a u niego byłoby to +/- 35 ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Heh i to właśnie sprawia, że ostro zastanawiam się u kogo zamówić kuchnię - u prywatnego wykonawcy, czy w sieciówce typy Ikea.
|
|
|
#45 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A gdzie kupowałaś? Wysłane z mojego M2004J19C przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
Ikei na pewno się u mnie nie da, bo za mało dostępnych szerokości szafek. Wysłane z mojego M2004J19C przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie zbędne jest:
- kosmetyki kolorowe, a szczególnie te do oczu - wszystko, ale to dosłownie wszystko mnie uczula, nie ma maskary, którą mogłabym mieć dłużej niż 20 minut bez tarcia oczu - drogie meble i inne rzeczy do wyposażenia wnętrz - często mam potrzebę zmiany otoczenia i nie kupuję drogich rzeczy, bo wiem, że zaraz mi się opatrzą, kuchnię też mam z Ikea (7lat) i pewnie niedługo będę zmieniać, jest w dobrym stanie, ale wiem, że już chce inaczej ![]() - drogie, markowe ciuchy i akcesoria - nie lubię krzyczących logo, za które trzeba dopłacić kilka stówek - brwi i rzęsy - nie podoba mi się, ale paznokcie (ze względu na kształt i łamliwość zarówno dłonie jak i stopy) oraz fryzjer (siwizna, której nie pokrywają farby drogeryjne) to dla mnie MUST have |
|
|
|
|
#47 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie zbędnym wydatkiem jest kupowanie rzeczy których nie potrzebujemy, ale kupujemy, bo jest moda, bo jest wyprzedaż, bo ktoś polecił, bo może kiedyś się przyda. Jak ktoś chce torebkę od Chanel to luz, jak krem za 500 zł tak samo, jak mu trzeba frytkownicy i będzie z niej korzystał niech sobie kupi, jak mu potrzeba kanapy za 20k tak tak samo. Najgorsze jest dla mnie uzależnienie od zakupów i potrzeba ciągłego kupowania. Tony szmat, kremów, dupereli z pepco, zbędnych gadżetów, które użyje się raz, a potem lecą w kąt. Uważam, że zakupoholizm to jest choroba, którą powinno się leczyć. Pomijam już kwestie zbędnego wydatku, bo to nie moja kasa, ale świat tonie w śmieciach.
|
|
#49 | ||
|
nieprzyzwoita
|
Cytat:
polecam Leroy Merlin, zapłaciłam za kuchnię coś ok. 6k, gdy na zamówienie z drewnianymi frontami wyliczyli mi 18k. W LM mają czasem promocje, zwrot 100 zł za każdy wydany 1000 zł. Dzięki temu okap miałam za darmo ![]() Cytat:
a propos markowych logowanych ciuchów i dodatków - niezmiernie mnie to śmieszy, kupowanie rzeczy z wielkim logo i bycie słupem reklamowym danej firmy ostatnio znajomka w czapce Hugo Bossa, koszulce Korsa i butach Versace pytałam czy te firmy mu płacą za reklamę - chłopak się zawiesiłBrwi mi lata temu wyprowadziła kosmetyczka do idealnego kształtu, rosną mi teraz trzy włoski na krzyż, więc na brwi nie chodze, henny też nie robię, wystarczy mi wosk i cień - ale polecam profesjonalną regulację, nic tak nie rujnuje twarzy jak źle wyskubane brwi. |
||
|
|
|
|
#50 |
|
astro-loszka
|
[1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;89338994]
1. Tona ciuchów. Kupuje jak coś potrzebuje, nie mam 5 czerwonych sukienek 2. Kosmetyczka. Nie chodzę na paznokcie, debilacje, brwi etc 4. Elektronika. Używam dopóki cos nie padnie. 6. Kosmetyki i kolorówka. Mam parę na krzyż i więcej nie potrzebuje, nic nie testuje. 7. Biżuteria. W ogóle nie kupuje. [/QUOTE] Mam tak samo Dorzucę do zbędnych wydatków fryzjera (włosy farbuję i podcinam końcówki sama), książki (czytam e-booki, wypożyczam z biblioteki, wyszukuje starocie online na portalach typu wikisource czy polona.pl), sprzęty domowe używam, aż się zużyją, nie potrzebuję pierdyliarda blenderów czy odkurzaczy, nie mam tony butów czy torebek. Abonamenty mam dwa: netflix i spotify, inne płatne subskrypcje nie są mi potrzebne. Nie kupuję też kawy na wynos, strata pieniędzy, zresztą każda kawa z sieciówki jest dla mnie za lurowata. Nie kupuje gotowych kanapek czy sałatek, sama robię sobie śniadanie/lunch do pracy. Nie chodzę na płatne siłownie/aerobik (wyjątek zrobiłabym może dla basenu), od dawna odkryłam, że wolę indywidualne formy sportu, jak rower, joga itp.
Kpię i o drogę nie pytam. Edytowane przez linaya Czas edycji: 2022-09-05 o 13:58 |
|
|
|
|
#51 |
|
Konto usunięte
|
[1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;89338994]1. Tona ciuchów. Kupuje jak coś potrzebuje, nie mam 5 czerwonych sukienek
2. Kosmetyczka. Nie chodzę na paznokcie, debilacje, brwi etc 3. Perfumy. Prawie w ogóle nie używam, mam migreny po tym. Podobnie płyn do płukania. 4. Elektronika. Używam dopóki cos nie padnie. 5. Samochód, mam 19 letniego zloma, rzadko go używam. 6. Kosmetyki i kolorówka. Mam parę na krzyż i więcej nie potrzebuje, nic nie testuje. 7. Biżuteria. W ogóle nie kupuje. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] debilacje ![]() Ja podobnie, poza może perfumami - raz na rok jakąs flaszke kupie sobie, przy okazji kupowania prezentów innym. auto używam codziennie akurat, ale tez kilkunastoletnie, chociaż remontowane i wręcz wychuchane regularnie. Za to nie chodzę do fryzjera, farbuje mi siostra, podcina TZ. Ksiązek tez od kilku lat nie kupuje sobie, tylko dziecku kupowalam jak byla mała i chciała czytanie jednej i tej samej w kólko, ale juz przeszlismy na biblioteczne. Abonamentów typu netflix, spotify itp. nie mamy żadnego kawy na wynos czy jakichs kanapek gotowych tez nie (tzn. kawę to na urlopie moze z raz -2 na rok) AGD tez do zużycia używamy (pralka 19letnia, zardzewiała w końcu, lodówka 18letnia i tu faktycznie dalam sie w końcu namówic na wymianę, ale starą zabrał student na dorobku, nie trafiła na wysypisko blender jak mi się trochę rozleciał ze 3 lata temu (tzn. odpada od gornej części, bo jest peknęta, ale da sie nasadzić) to dalej go tak używam, mimo że wygląda jak ze śmietnika,Ubrania dla siebie kupuje rzadko - ze 2 swetry , 1 bluzę, sukienkę, 3 t-shirty na rok (mniej wiecej, nie ze dokladnie tyle) plus bielizna. Torebkę skórzaną kupuje raz na +/- 3 lata, ale w tym roku zaszalałam kupiłam sobie listonoszkę materiałową ![]() To wszystko powyżej wydaje mi sie zbędnym wydatkiem, nie zże mnie na to nie stać (chociaz jakbym chciala wszystko z w.w. wymienionych kupowacć tak w pelny wymiarze plus brak rezygnacji z moich innych pseudoniezbędnych zakupow np. gier planszowych to tak- za biedna bym była ) Edytowane przez 71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 Czas edycji: 2022-09-05 o 14:36 |
|
|
|
|
#52 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A w temacie: nie wydaję na gazety, kawki i kanapki na mieście, ciuchy kupuję w małych ilościach (nic mi się nie podoba z tego co jest w sklepach, masakra), nie jestem gadżeciarą; ostatni telefon miałam siedem lat, żal mi też kasy na samochód - dojeżdżam właśnie mojego staruszka audiczka zawsze igłę (trzynasty rok mi tyłek wozi)
Edytowane przez a240a5cdc9601fd61cd3ffc006c0fc885123340f_657b9702b0d25 Czas edycji: 2022-09-05 o 17:55 |
|
|
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
1. Ozdoby do domu. Chociaż dla mnie to raczej koszmarki łapiące kurz. Mam na myśli figurki, świeczki, światełka, sztuczne kwiaty, 40 pudełek ozdób choinkowych, bo co roku muszą być inne itp.
2. Ksiązki i płyty- odkąd mam Spotify i Legimi nie odczuwam potrzeby kupna. 3. Kosmetyki na tzw.testy, bo może akurat fajne, bo znajoma polecała, bo reklama spoko- używam od lat tego samego, co się u mnie sprawdza. 4. Ciuchy z sieciówek w cenie regularnej-będą wyprzedaże, to wówczas kupię za ułamek ceny, chociaż oczywiście czasem zdarza mi się coś kupić bez wyprzedaży. 5. Ciągłe jadanie na mieście- lubię czasami i traktuję jako pewną rozrywkę, ale nawet gdybym zarabiała miliony nie jadłabym codziennie na mieście. 6. Kawa/herbata z automatu- zazwyczaj smakuje okropnie, dlatego ja wolę kubek termiczny. 7. Ciągłe wizyty u kosmetyczki na depilacje, regulacje brwi, czy paznokcie-szkoda kasy i czasu. 8.Kupowanie na zapas/ w wielosztukach, bo promocja- tak żywności jak i innych rzeczy-jesli nie jestem pewna ,że to zużyję. Edytowane przez bleuclair Czas edycji: 2022-09-05 o 16:01 |
|
|
|
|
#54 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#55 |
|
Zadomowienie
|
Edytowane przez tinpanalley Czas edycji: 2022-09-05 o 17:10 Powód: błędy |
|
|
|
|
#56 |
|
Konto usunięte
|
Kuchnia u stolarza uważam za opcje mega opłacalną. Tym bardziej, gdy nie macie domu "równego" ( czytaj stare budownictwo). Masz zrobione idealnie pod siebie, zamontowane, każdy mankament poprawiony. Warte swojej ceny.
|
|
|
|
|
#57 |
|
Zadomowienie
|
[1=08c7cbc1c0d531be9e51934 d16bbb4732386b516_63def18 200ca5;89339446]Też kiedyś miałam taką opinię, ale po doświadczeniu samodzielnego składania kuchni następną będę raczej brała na wymiar u stolarza.[/QUOTE]No ja mam właśnie to samo z montażem ale w BRW
![]() Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- [1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89339489]Kuchnia u stolarza uważam za opcje mega opłacalną. Tym bardziej, gdy nie macie domu "równego" ( czytaj stare budownictwo). Masz zrobione idealnie pod siebie, zamontowane, każdy mankament poprawiony. Warte swojej ceny.[/QUOTE]My mamy stare budownictwo (dom 100 letni) ale wszystko po całkowitym remoncie i też na wymiar w BRW, dopasowane idealnie ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
[1=08c7cbc1c0d531be9e51934 d16bbb4732386b516_63def18 200ca5;89339446]Też kiedyś miałam taką opinię, ale po doświadczeniu samodzielnego składania kuchni następną będę raczej brała na wymiar u stolarza.[/QUOTE]Ale można kupić w sieciowce wraz z opcją montażu, nie trzeba samodzielnie składać.
Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#59 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sporo osób tez oferuje usługę skręcania mebli. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#60 |
|
Konto usunięte
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;89339355]debilacje
![]() Ja podobnie, poza może perfumami - raz na rok jakąs flaszke kupie sobie, przy okazji kupowania prezentów innym. auto używam codziennie akurat, ale tez kilkunastoletnie, chociaż remontowane i wręcz wychuchane regularnie. Za to nie chodzę do fryzjera, farbuje mi siostra, podcina TZ. Ksiązek tez od kilku lat nie kupuje sobie, tylko dziecku kupowalam jak byla mała i chciała czytanie jednej i tej samej w kólko, ale juz przeszlismy na biblioteczne. Abonamentów typu netflix, spotify itp. nie mamy żadnego kawy na wynos czy jakichs kanapek gotowych tez nie (tzn. kawę to na urlopie moze z raz -2 na rok) AGD tez do zużycia używamy (pralka 19letnia, zardzewiała w końcu, lodówka 18letnia i tu faktycznie dalam sie w końcu namówic na wymianę, ale starą zabrał student na dorobku, nie trafiła na wysypisko blender jak mi się trochę rozleciał ze 3 lata temu (tzn. odpada od gornej części, bo jest peknęta, ale da sie nasadzić) to dalej go tak używam, mimo że wygląda jak ze śmietnika,Ubrania dla siebie kupuje rzadko - ze 2 swetry , 1 bluzę, sukienkę, 3 t-shirty na rok (mniej wiecej, nie ze dokladnie tyle) plus bielizna. Torebkę skórzaną kupuje raz na +/- 3 lata, ale w tym roku zaszalałam kupiłam sobie listonoszkę materiałową ![]() To wszystko powyżej wydaje mi sie zbędnym wydatkiem, nie zże mnie na to nie stać (chociaz jakbym chciala wszystko z w.w. wymienionych kupowacć tak w pelny wymiarze plus brak rezygnacji z moich innych pseudoniezbędnych zakupow np. gier planszowych to tak- za biedna bym była )[/QUOTE] Nawet nie zauważyłam tych debilacji Abonamentów niestety mam z TZ mnóstwo. Spotify, Netflix, hbo, Amazon, Disney, Legimi, do nauki języka. Nie wiem po co nam tyle, nie pytajcie. ;0 Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:41.

Dajecie się ponieść reklamie? 

Wybieram outlet z dobrymi markami (takie sprawdzone już w praniach i podczas używania) no i kupuję ( gdy potrzebuję lub na zasadzie odświeżenia garderoby gdy już serio nie mogę patrzeć na swoje ciuchy)
Ostatnio potrzebowałam jeansy i kupiłam piękne Wranglery za 130 zł (oryginalnie koło 300 i tu już włącza się mój cebula alert
).
Ani że kupuję poliester

Heh i to właśnie sprawia, że ostro zastanawiam się u kogo zamówić kuchnię - u prywatnego wykonawcy, czy w sieciówce typy Ikea.
Witaj Życie po Wizażu (Discord). Wszystko przed nami.