Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 66 - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2022-09-04, 23:10   #1501
Marigold19
🦄

Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 66

Sanytol chcialam głównie ze względu na zapach, bo i higienę i sądzę, że zapach to on zabije każdy

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

12.03.2023 r.- 12.06.2023 r.
Marigold19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-09-04, 23:20   #1502
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lightangel Pokaż wiadomość
Skoro piszecie o tych płynach dezynfekujących do prania to mam pytanie. Czy one są w stanie usuwać z ubrań nieprzyjemne zapachy? TŻ ma koszulkę w której chodzi regularnie na treningi, oczywiście po każdym treningu koszulka od razu trafia do prania, ale mam wrażenie że po wyschnięciu i tak niefajnie pachnie niezależnie od tego jakich detergentów użyję.

Sportowe ubrania warto puścić ekstra płukanie z octem i nigdy nie używać żadnych płynów do płukania

Sent from my SM-G973F using Tapatalk
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-09-05, 07:51   #1503
Natuś-77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stotek Pokaż wiadomość
Ja kupuję na allegro, w zasadzie wszystko tam kupuje, odkąd mam smart

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
Dziękuję, rozejrzę sie

---------- Dopisano o 06:51 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ----------

Cytat:
Skoro piszecie o tych płynach dezynfekujących do prania to mam pytanie. Czy one są w stanie usuwać z ubrań nieprzyjemne zapachy? TŻ ma koszulkę w której chodzi regularnie na treningi, oczywiście po każdym treningu koszulka od razu trafia do prania, ale mam wrażenie że po wyschnięciu i tak niefajnie pachnie niezależnie od tego jakich detergentów użyję.

Jest duża szansa, mój ma właśnie z pracy takie koszulki i niestety niektore Majtki. Stawiam je teraz osobno na 60 stopni, kupiłam Persil usuwający odór (w wolnym tłumaczeniu) i dodaje płyn dezynfekujacym zamiast płynu do płukania. Na niektórych już nic nie czuć, a niektóre jeszcze delikatny mają.

Stary 2022-09-05, 08:50   #1504
rebeccaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Natuś-77 Pokaż wiadomość
Pierwszy raz slyszę
Na pewno zgłosić do zarządcy wspólnoty i poprosić o maile do lokatorów i ogłoszenia na tablicy ogłoszeń.
Po drugie wysmarować temu komuś list z, prośbą, żeby nie stawiał auta na twoim miejscu. Kończąc napisać, że kolejnym razem auto skończy bez powietrza w kołach.
Rozwiązaniem jest montaż metalowego pachołka zamykanego na klucz.

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

U mnie tego problemu nie ma, bo do bramy garażowej mają poliota tylko osoby, które są właścicielami garaży. Raz, może się, zdarzylo, że ktoś zastawił auto, ale to w takim miejscu że nikomu nie wadziło.

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

W jakim stylu?
Najdłużej mam buty trekingowe firmy Merrel. Mają już, chyba z 13 lat i wyglądają super. Miały być też mega ciepłe, no ale przy moich lodowatych stopach takie nie są.

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Przy dzisiejszych cenach to raczej 5 tys.

Cytat:
Poszukaj firmy która montuje blokady (te z kluczykiem, otwierane). Przy wyjeżdżaniu z miejsca po prostu podnoś blokadę i ją zamykaj. Ewentualnie jak macie ścianki między miejscami to możesz zamontować bramę garażową i zamykać całe miejsce jak Cię nie ma. To drugie rozwiązanie jest wygodniejsze, bo bramę z napędem możesz sobie zdalnie otworzyć, ale nie wiem czy nie trzeba zgody wspólnoty na coś takiego.
Znajomy miał ten sam problem tyle że z miejscem na parkingu pod blokiem. Mieli porozwieszane informacje że to miejsca prywatne, nawet tabliczki z numerem rejestracyjnym samochodu. Dopiero blokady podziałały, bo dzięki nim nie dało się wjechać na miejsce. Mają pilota do wjazdu na podwórko, niby ciągle parkują tylko sąsiedzi, a jak się czasem zdarzy że zapomni blokadę zamknąć wyjeżdżając to zawsze mu ktoś stanie.

Znajomy tak miał, przez cały tydzień stresował się w pracy i był zdrowy, a jak przychodził weekend i stres odpuszczał to z miejsca był chory. Objawy jak przy mega grypie, bardzo wysoka temperatura, bóle całego ciała, zero siły. A po weekendzie normalnie wracał do pracy i funkcjonował bez problemu. Najgorzej było jak miał wysoki poziom prolaktyny, jak zaczął leczenie to sytuacja się poprawiła.

U mnie efekt jak po wizycie u fryzjera to kombinacja kilku elementów: mycie włosów metodą OMO, potem jedwab na wilgotne włosy i suszenie po pasemku z jednoczesnym modelowaniem na szczotce. Plus zazwyczaj na koniec prostownica, bo nie mam takich umiejętności jak fryzjerzy więc nie jestem w stanie uzyskać idealnego efektu samą szczotką i suszarką.
[1=08c7cbc1c0d531be9e51934 d16bbb4732386b516_63def18 200ca5;89338148]Odnośnie tej blokady, to na jej montaż nie potrzebowałabym zgody wspólnoty? Wiadomo, miejsce moje, ale wiem, że np. jeśli chodzi o montaż czegoś na balkonie, ze skutkami dla elewacji to jak najbardziej potrzebuję zgody wspólnoty, więc zastanawiam się, czy z miejscem w garażu nie jest identycznie.

Pamiętam, że w akcie notarialnym mam zapis, że miejsce jest do "wyłącznej dyspozycji" ozoby, która jest właścicielem mojego mieszkania. Czyli nie jest użyte słowo "własność".

A na jedwab to bym uważała. Kiedyś używałam i byłam zachwycona efektem... Dopóki nie przeproteinowałam i miałam straszne siano na głowie, z którym nie byłam w stanie sobie miesiącami poradzić. Znacznie gorzej niż przed używaniem jedwabiu.

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Sprawdziłam 2 pierwsze, które podałaś na google maps i to 35-45 minut do centrum (Dworzec Centralny) komunikacją miejską.

Chyba że osoba pytająca ma samochód, ale z samochodem trzeba jeszcze wziąć pod uwagę np. parking.

Nadal nie są to złe lokalizacje jak na Warszawę, ale zdecydowanie nie 20 minut.

Natomiast ważne jest wziąć pod uwagę gdzie się pracuje. Mieszkałam kiedyś na Woli, w pobliżu przystanku metra. Super lokalizacja. Ale biuro miałam na Mordorze, na Mokotowie. Dojazd w normalny dzień, komunikacją to było 45 minut. Jak padało ponad godzinę.[/QUOTE]Jeśli deweloper na etapie budowy osiedla nie zaprojektował takich blokad to nie można sobie ot tak montować w garażu jakiś blokad.
Jak nie masz oddzielnej księgi wieczystej na garaż, to nie jest to odrębna własność. Tylko część wspólna do wyłącznego korzystania przez właściciela. Jest to w akcie notarialnym zapisane.

Jeśli garaż podziemny jest na pilota to nie znaczy od razu, że parkują tam obce osoby spoza osiedla. Bardzo często osoby zajmujące czyjeś miejsce postojowe to robotnicy, którzy przyjechali do kogoś z bloku coś robić, albo goście/rodzina czy nawet sam właściciel - kupił jedno miejsc postojowe a ma 3 auta. U mnie w garażu często na środku drogi przejazdowej ktoś zostawia auto - taksówkę FreeNow. Niestety ale na nowych osiedlach jest to bardzo częsty problem.

Edytowane przez rebeccaa
Czas edycji: 2022-09-05 o 08:54
rebeccaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-09-05, 08:59   #1505
lightangel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stotek Pokaż wiadomość
Tak, możesz spróbować, jest duża szansa, że taki płyn pomoże na stare smrodki

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
Cytat:
Napisane przez Marigold19 Pokaż wiadomość
Sanytol chcialam głównie ze względu na zapach, bo i higienę i sądzę, że zapach to on zabije każdy

Dziękuję, w takim razie spróbuję bo TŻ ma nowe ciuchy i szkoda by je było wyrzucać przez zapach.
Cytat:
Napisane przez Natuś-77 Pokaż wiadomość
Dziękuję, rozejrzę sie

---------- Dopisano o 06:51 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ----------

Jest duża szansa, mój ma właśnie z pracy takie koszulki i niestety niektore Majtki. Stawiam je teraz osobno na 60 stopni, kupiłam Persil usuwający odór (w wolnym tłumaczeniu) i dodaje płyn dezynfekujacym zamiast płynu do płukania. Na niektórych już nic nie czuć, a niektóre jeszcze delikatny mają.

W 60 stopniach nie odważę się prać, bo wszystkie sportowe ciuchy TŻ ma z jakichś sztucznych materiałów z dodatkiem elastanu. Ale popróbuję z Sanytolem, może da radę. [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;89338853]Sportowe ubrania warto puścić ekstra płukanie z octem i nigdy nie używać żadnych płynów do płukania

Sent from my SM-G973F using Tapatalk[/QUOTE]Płynów do płukania nie używam od dawna do niczego, także na pewno się nie odkładają na ubraniach. Ocet niestety sobie nie poradził, ale pewnie byłoby inaczej gdybym dodawała do każdego prania a nie poddała się po pierwszym.

lightangel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-09-05, 09:32   #1506
meliandra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez głos zza ściany Pokaż wiadomość
Jak uzyskać w domu chociaż namiastkę efektu 'jak po fryzjerze'?

Mam włosy z tendencją do puszenia się, by nie powiedzieć ze do sianaTeraz mam jeszcze rozjaśnione to juz w ogóle

Ale wychodząc od fryzjera włosy jakoś potrafią być zdyscyplinowane i po prostu ładne.Do pierwszego mycia.
-Jak myślicie czy fajny efekt u fryzjera uzyskuje się róznymi specyfikami które używają fryzjerki,czy raczej chodzi o szczotkowanie i suszenie końcowe?Czy to profesjonalny sprzęt/ruchy fryzjerki?

Mi odżywki nie pomagają.W całej swojej naiwności kupiłam suszarko--lokówkę z jonizacją -dalej mam siano.
Kurde o co kaman?
Ktoś uchyli rąbka tajemnicy?

Wg mnie to jest kwestia modelowania. Mi właściwie tylko suszy na szczotkę, ale ja sama tak nie potrafię

Cytat:
Napisane przez kasiunia788742 Pokaż wiadomość
Szukaj torebek że skóry saffiano - ciężko taka zadrzeć, są wtedy sztywniejsze.

Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka

Też polecam, mam torebkę z tej skóry i jest nie do zdarcia.

[1=08c7cbc1c0d531be9e51934 d16bbb4732386b516_63def18 200ca5;89338148]Odnośnie tej blokady, to na jej montaż nie potrzebowałabym zgody wspólnoty? Wiadomo, miejsce moje, ale wiem, że np. jeśli chodzi o montaż czegoś na balkonie, ze skutkami dla elewacji to jak najbardziej potrzebuję zgody wspólnoty, więc zastanawiam się, czy z miejscem w garażu nie jest identycznie.

Pamiętam, że w akcie notarialnym mam zapis, że miejsce jest do "wyłącznej dyspozycji" ozoby, która jest właścicielem mojego mieszkania. Czyli nie jest użyte słowo "własność".

A na jedwab to bym uważała. Kiedyś używałam i byłam zachwycona efektem... Dopóki nie przeproteinowałam i miałam straszne siano na głowie, z którym nie byłam w stanie sobie miesiącami poradzić. Znacznie gorzej niż przed używaniem jedwabiu.

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Sprawdziłam 2 pierwsze, które podałaś na google maps i to 35-45 minut do centrum (Dworzec Centralny) komunikacją miejską.

Chyba że osoba pytająca ma samochód, ale z samochodem trzeba jeszcze wziąć pod uwagę np. parking.

Nadal nie są to złe lokalizacje jak na Warszawę, ale zdecydowanie nie 20 minut.

Natomiast ważne jest wziąć pod uwagę gdzie się pracuje. Mieszkałam kiedyś na Woli, w pobliżu przystanku metra. Super lokalizacja. Ale biuro miałam na Mordorze, na Mokotowie. Dojazd w normalny dzień, komunikacją to było 45 minut. Jak padało ponad godzinę.[/QUOTE]

Ale ten garaż był w cenie mieszkania czy osobno się za to płaciło? Jak dokładnie wygląda akt własności? Ja bym zadzwowniła do spółdzielni i powiedziała jak wygląda sytuacja, niech coś z tym zrobią. Możesz zastawić kogoś jak tam zaparkuje, tak żeby nie zastawiać innych?
Stary 2022-09-05, 10:40   #1507
Marigold19
🦄

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;89338853]Sportowe ubrania warto puścić ekstra płukanie z octem i nigdy nie używać żadnych płynów do płukania

Sent from my SM-G973F using Tapatalk[/QUOTE]

Ocet jest spoko- faktycznie usuwa zapachy a on sam szybko się ulatnia, ale ja tego nie używam albo rzadko, bo boję sobie zniszczyć pralkę (już jedną tak załatwiłam).

Stary 2022-09-05, 11:30   #1508
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Marigold19 Pokaż wiadomość
Ocet jest spoko- faktycznie usuwa zapachy a on sam szybko się ulatnia, ale ja tego nie używam albo rzadko, bo boję sobie zniszczyć pralkę (już jedną tak załatwiłam).
w jaki sposob ocet spozywczego uzywany do plukania niszczy pralke
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-09-05, 11:31   #1509
chitrv
Raczkowanie

Dostałam właśnie ofertę podjęcia pracy w firmie X z prośbą o potwierdzenie, ale w środę mam dzień próbny w firmie Y i jestem ciekawa, co z tego wyniknie.

Czy popełnię straszne faux pas, jeśli odpiszę firmie X coś w stylu:
"Bardzo dziękuję za ofertę pracy, jednak potrzebuję 2-3 dni do namysłu. Czy są Państwo w stanie poczekać na moją decyzję do czwartku rano?"
chitrv jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-09-05, 11:41   #1510
rukolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chitrv Pokaż wiadomość
Dostałam właśnie ofertę podjęcia pracy w firmie X z prośbą o potwierdzenie, ale w środę mam dzień próbny w firmie Y i jestem ciekawa, co z tego wyniknie.

Czy popełnię straszne faux pas, jeśli odpiszę firmie X coś w stylu:
"Bardzo dziękuję za ofertę pracy, jednak potrzebuję 2-3 dni do namysłu. Czy są Państwo w stanie poczekać na moją decyzję do czwartku rano?"

Nie, ja bym tak napisała. To normalne, że trzeba się zastanowić. Gorzej jak potwierdzisz, a potem się wycofasz.
rukolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-09-05, 11:53   #1511
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez rukolka Pokaż wiadomość
Nie, ja bym tak napisała. To normalne, że trzeba się zastanowić. Gorzej jak potwierdzisz, a potem się wycofasz.
Dlaczego gorzej?
To czas na zastanowienie, a nie odwleczenia potencjalnego potwierdzenia.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk
Stary 2022-09-05, 11:59   #1512
pempek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Jaki robot sprzątający polecacie z Xiaomi? Widzę modele i za 600, i za 1300 zł i nie wiem, czy warto dopłacać?

Ja mam ten droższy model i nie jestem super zadowolona, często gubi mapy i kręci się w kółko albo blokuje pod meblami. Mam duże lustro i on to widzi jako inne pomieszczenie i mi przestawia mapę...
Po roku użytkowania - nie polecam.
ten mam: https://www.euro.com.pl/odkurzacze-a...E&gclsrc=aw.ds

Edytowane przez pempek
Czas edycji: 2022-09-05 o 12:01
pempek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-09-05, 12:00   #1513
Norluka
Wtajemniczenie

Czy denerwuje was, gdy czytacie książkę, ktoś siedzi obok i też czyta tę waszą książkę? Albo patrzy, co robicie na telefonie?
Norluka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-09-05, 12:04   #1514
kaylla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Norluka Pokaż wiadomość
Czy denerwuje was, gdy czytacie książkę, ktoś siedzi obok i też czyta tę waszą książkę? Albo patrzy, co robicie na telefonie?
W książkę raczej mi się nikt nie patrzy. Ale nie znoszę jak mi się ktoś patrzy w telefon czy na ekran laptopa, mimo że nic tajemniczego nie robię. Nawet przy zwykłym przeglądaniu internetu mnie to denerwuje.

kaylla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-09-05, 12:05   #1515
lightangel
Zakorzenienie

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;89339141]w jaki sposob ocet spozywczego uzywany do plukania niszczy pralke [/QUOTE]Serwisanci twierdzą że nie wiadomo jak ocet działa na gumowe elementy w pralce, ale ja swojej kilkunastoletniej pralce nie żałuję octu i jak śmigała tak śmiga bez problemu.
Cytat:
W sensie obcej osoby która się przysiadła i czyta razem ze mną? Od razu bym powiedziała że mi to nie pasuje, zwłaszcza w przypadku telefonu. Ktoś bliski może sobie czytać czy oglądać coś razem ze mną, nie ma problemu - chyba że czyta dużo wolniej ode mnie i musiałabym czekać na niego aż skończy stronę

Stary 2022-09-05, 12:35   #1516
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Po to są nakładki ochronne, niedawno dziewczyny o nich pisały. Zastanawiałam się nawet, czy nie kupić, ale często słucham YT podczas robienia czegoś i pod różnymi kątami zerkam na ekran, a z takim szkłem patrząc z boku nic bym nie widziała.
chimay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-09-05, 13:13   #1517
rebeccaa
Zadomowienie

Cytat:
Tak. Sama unikam tego żeby nie zaglądać innym. Więc jak ktoś mi zagląda bardzo mnie to irytuje.

Stary 2022-09-05, 14:38   #1518
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

czy istnieje jakies małe urządzenie AGD kuchenne do ucierania ziemniaków na placki? (poza zwykła ręczną tarką) jeśli tak to jak sie nazywa (pod jakim hasłem szukac) i jakie konkretnie polecacie?
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-09-05, 14:47   #1519
Norluka
Wtajemniczenie

Potrzebuję pomysłu na prezent na rocznicę dla TŻ, mam pustkę w głowie.
Norluka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-09-05, 14:48   #1520
4d032753774d1a68efa6ccfc57dfedd4115cfe72_6584d22253d76
Konto usunięte

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;89339358]czy istnieje jakies małe urządzenie AGD kuchenne do ucierania ziemniaków na placki? (poza zwykła ręczną tarką) jeśli tak to jak sie nazywa (pod jakim hasłem szukac) i jakie konkretnie polecacie?[/QUOTE]Malakser? Taki okragly z rurka i takim czyms do przesuwania w dol tej rurki.

4d032753774d1a68efa6ccfc57dfedd4115cfe72_6584d22253d76 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-09-05, 14:50   #1521
lightangel
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;89339358]czy istnieje jakies małe urządzenie AGD kuchenne do ucierania ziemniaków na placki? (poza zwykła ręczną tarką) jeśli tak to jak sie nazywa (pod jakim hasłem szukac) i jakie konkretnie polecacie?[/QUOTE]Szatkownica do warzyw. Nie polecę konkretnej bo mam tylko jakiś badziew z Lidla.
Cytat:
Może coś fajnego co możecie razem zrobić? Jakieś wyjście do teatru, na koncert albo stand up. My często sobie z TŻ robimy takie prezenty i każdy jest zadowolony.

Stary 2022-09-05, 14:56   #1522
khloe
Strzelaj lub emigruj!

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;89339358]czy istnieje jakies małe urządzenie AGD kuchenne do ucierania ziemniaków na placki? (poza zwykła ręczną tarką) jeśli tak to jak sie nazywa (pod jakim hasłem szukac) i jakie konkretnie polecacie?[/QUOTE]A jak robisz placki?
Ucierasz na papkę, czy takie wiórki?
Bo ja od zawsze uciekałam na papkę i ucierane tym blenderem
https://www.euro.com.pl/miksery-kiel...tm_content=%2F

W ogóle ten sprzęt bardzo ułatwia mi życie

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-09-05, 15:00   #1523
madziara889
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;89339358]czy istnieje jakies małe urządzenie AGD kuchenne do ucierania ziemniaków na placki? (poza zwykła ręczną tarką) jeśli tak to jak sie nazywa (pod jakim hasłem szukac) i jakie konkretnie polecacie?[/QUOTE]Mieliśmy kiedyś taką i świetnie się sprawdzałaScreenshot_2022-09-05-14-59-51-414_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg

madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-09-05, 15:01   #1524
meliandra
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;89339358]czy istnieje jakies małe urządzenie AGD kuchenne do ucierania ziemniaków na placki? (poza zwykła ręczną tarką) jeśli tak to jak sie nazywa (pod jakim hasłem szukac) i jakie konkretnie polecacie?[/QUOTE]

Jak nie jesteście domatorami to ja bym zorganizowała jakiś wyjazd na na weekend albo chociaż wypad za miasto na jeden dzień, jakaś wycieczka plus np. kolacja.
Stary 2022-09-05, 15:02   #1525
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;89339358]czy istnieje jakies małe urządzenie AGD kuchenne do ucierania ziemniaków na placki? (poza zwykła ręczną tarką) jeśli tak to jak sie nazywa (pod jakim hasłem szukac) i jakie konkretnie polecacie?[/QUOTE]
nada się blender z dodatkowymi tarczami, np. coś takiego. Na normalny pojemnik blendera nakłada się tarczę trącą.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg blender_reczny_hoffen_FoodExpert_700w_biedronka.jpg (59,1 KB, 115 załadowań)
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-09-05, 16:40   #1526
d5f2b1fe262415f84dead746c1bee8c0d6ac2850_6340b0400d0a7
Konto usunięte

Cytat:
Łatwiej by było jakbyś napisała kwotę, w obrębie której się chcesz zmieścić.
d5f2b1fe262415f84dead746c1bee8c0d6ac2850_6340b0400d0a7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-09-05, 17:23   #1527
Dobranka
Wtajemniczenie

Jak/gdzie można zobaczyć w internecie, która korporacja/firma/koncern mediowy prowadzą właśnie rekrutację?
Stary 2022-09-05, 17:38   #1528
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez Dobranka Pokaż wiadomość
Jak/gdzie można zobaczyć w internecie, która korporacja/firma/koncern mediowy prowadzą właśnie rekrutację?
Na LinkedIn - wchodzisz w daną firmę i potem w oferty pracy. Weź jednak pod uwagę, że firma może też rekrutować na inne stanowiska (albo w ogóle) tylko przez agencję i sama nie publikuje ogłoszeń.

invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-09-05, 19:19   #1529
Marigold19
🦄

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;89339141]w jaki sposob ocet spozywczego uzywany do plukania niszczy pralke [/QUOTE]

Mi rozpuścił jakąś gumę na bębnie- orzeczone przez pana z serwisu. To była nowa pralka i zostawiała takie czarne plamki-wiórki na ubraniach. Im więcej, tym częściej używałam octu- błędne koło. Ogólnie gość mówił, że ludzie często używają octu do czyszczenia pralek a to powoduje niszczenie jakichś uszczelek. Nikomu nie zabraniam, ale sama już tak po prostu nie robią, bo u mnie się nie sprawdziło.

Stary 2022-09-05, 19:33   #1530
jente1984
Bookworm ;)

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;89339358]czy istnieje jakies małe urządzenie AGD kuchenne do ucierania ziemniaków na placki? (poza zwykła ręczną tarką) jeśli tak to jak sie nazywa (pod jakim hasłem szukac) i jakie konkretnie polecacie?[/QUOTE]Ja używam do tego blendera - tego pojemnika do siekania. Odkąd koleżanka sprzedała mi ten patent, dużo częściej robię placki

The glass is refillable."

jente1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości