|
|
#241 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zbędny wydatek
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, cena może zależeć od koloru i pamięci, są różne warianty. ![]() Szczerze mówiąc to dziwi mnie kupowanie tych wersji telefonów, no ale racja, skoro produkują, to musi im schodzić. (Nienawidzę małych telefonów.)
|
|
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam Folda i z ręką na sercu bardzo go lubię, nie zamieniłabym na żadnego iphona. Choć gdyby Samsung wrócił do linii Note to bez wahania bym się przesiadła. Przy czym nie ma dla mnie górnej granicy kwoty, którą wydałabym na telefon, bo jest to urządzenie, z którego korzystam najczęściej.
Wysłane z mojego SM-F926B przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O, którego masz Folda? Jak długo? Na ile starcza bateria? Jak często go otwierasz? Zwykle używasz na złożonym, czy jednak wolisz rozłożony? Ten złożony wydaje mi się trochę za mały, jakby był większy pewnie już bym dawno kupiła. Jak się trzyma wewnętrzna folia ochronna? Już wymieniałaś, czy jeszcze nie?
|
|
|
#245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Baterię trudno mi oszacować, bo praktycznie cały czas jest podpięty albo do Android Auto, albo leży na ładowarce indukcyjnej, ew. jest podpięty do monitora, ale generalnie jestem zadowolona, tym bardziej że w opcji awaryjnej możesz go naładować innym telefonem. Bateria imo leci mocno jak robię dużo zdjęć/filmy. Na plus świetne głośniki. Folię wywaliłam już, ale ekran jest w idealnym stanie. Gorzej z ramką, kilka razy tel mi poleciał, i jest w paru miejscach delikatnie zdarta. No i kocham za dual SIM, ale to chyba już standard. Wysłane z mojego SM-F926B przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#247 |
|
Wtajemniczenie
|
Dla mnie telewizor 65 cali byłby za duży.
|
|
|
|
|
#248 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myślałam tak samo i kazałam się tżtowi pukać w głowę. Ale finalnie jak przyszedł to sporo większy niż poprzedni nie jest - tamten miał dość szeroką ramę a nowy prawie jej nie ma tylko ekran większy. Szybko się przyzwyczaiłam
![]() Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#249 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwszych parę dni rzeczywiście było takie wrażenie, ale szybko przeszło.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#250 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#252 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja się właśnie śmiałam z siostrą, że tyle to mogę zapłacić za sprzęt, z którego się wysuwają aluminiowe ręce, które kręcą kotlety i lepią pierogi Oglądałam filmiki i czekałam na coś wow, a to się niewiele różni od gotowania w zwykłym garnku. Te nieszczęsne mielone - no ukręciło babie masę na te kotlety, ale sama musiała je formować i smażyć - za cholerę by mi się nie chciało wyciągać do tego jakiegoś sprzętu
|
|
|
|
|
|
#253 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A jak mielisz mięso albo ścierasz ziemniaki to nie wyciągasz dodatkowego sprzętu? Skąd ten hejt na termomix? Przez jego cenę? |
|
|
|
|
|
#254 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale w ☠☠☠☠☠☠☠☠☠ie mięsa się nie zmieli, a ziemniaków nie zetrze to moj najgorszy wydatek i używam go jedynie do siekania kapusty i wyrobienia ciasta. Zbieram się do jego sprzedaży i kupna zwykłego robota Mum lub Kenwood, które maja nakładki do mielenia, tarcia czy wałkowania ciasta. Dużo bardziej użyteczne moim zdaniem. Thermo maja bardzo nachalnych przedstawicieli, którzy maja tak śmieszne argumenty na zakup, ze nie dziwie się hejtom. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Dla mnie zbędnym wydatkiem są wszelakie sprzęty do paznokci. Próbowałam sama przedłużać i malować, ale zajmowało mi to cały dzień, paznokcie trzymały się kilka dni. Wole raz na 3 tygodnie pójść do swojej kosmetyczki, zapłacić 200 i mieć odświeżone paznokcie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#256 |
|
Inez
|
Jeśli chodzi o hejty na cenę termo to akurat to rozumiem. Nie ma się co oszukiwać, to jest bardzo drogi sprzęt i spokojnie można żyć bez tego.
Za to jeśli chodzi o użyteczność to dla mnie jest super. Mogłabym spokojnie pozbyć się innych robotów kuchennych, blenderów i pewnie połowy garnków. Moim zdaniem gotuje się szybciej niż tradycyjnie. Wbudowane przepisy są super, dużo nowych rzeczy wprowadziłam do swojego jadłospisu. Z tym że muszę zaznaczyć, że ja żadnym masterchefem nie jestem i często wolę skorzystać z przepisu (ewentualnie go modyfikować) niż sama coś wymyślać. Mój termo myje się sam, wystarczy go potem opłukać, a te dodatkowe elementy można bez problemu myć w zmywarce. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#257 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tam ziemniaki siekam w termomixie na babę albo placki i wychodzi super. Moja mama sieka normalnie mięso na kotlety, wychodzi szybciej niż mielenie w maszynce i mówią, że jest ok. Ja mam termo rok i to najlepszy wydatek, używany praktycznie codziennie, a teraz jak sezon na przetwory i dżemy to chodzi cały czas. Ja nie byłam na prezentacji więc nie wiem czy przedstawiciele są nachalni czy nie, mój był bardzo ok, bardzo się starała dostarczyć tą osłonę noża miksującego. Ja kupiłam dopiero jak go sobie pożyczyłam od znajomej i przetestowałam. |
|
|
|
|
|
#258 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#259 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Jak usłyszałam cenę i to, czego NIE robi ( bo ja też sobie kiedyś wyobrażałam, że on sam pierogi lepi itp ), to aż Śmiechłam.Moja siostra kupiła. Ja zobaczyłam jak wielkie może być to ułatwienie to sobie kupiłam, ale ta podróbe z Lidla. Ja jestem zachwycona. Nie używam blendera, miksera, wagi kuchennej. Dla mnie wyrabianie ciasta jakiegokolwiek to była masakra, nienawidzę dotykać tego glutowatego ciasta, wyrabiać tego, zawsze mi twarde wychodziło. Tu wszystko wrzucam, mam wyrobione i buch na blachę. To samo z mięsem - nienawidzę dotykać surowego mięsa, mieszanka tego, bleeee Mise trzeba myć, a jak robicie rzeczy w "zwykłym" robocie to nie myjecie garów, misek? ![]() Zawsze mnie śmieszy ten argument. Nie wiem jak się mają te termo do robotów planetarnych ( bo tu często pada to porównanie), ale ten sprzęt też sporo kosztuje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#260 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No właśnie, że da się ogarnąć mięso na kotlety i ziemniaki na placki i nie potrzeba dodatkowych urządzeń. ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
Też mnie śmieszy to mycie. Gotując zdarza mi się myć w między czasie patelnie, bo jeszcze raz potrzebna xD |
||
|
|
|
|
#261 |
|
Inez
|
Ale jak wy sobie wyobrażacie to lepienie pierogów przez robota? XD
U nas była pani jak termo przyszedł, pokazała podstawowe funkcje i zrobiłyśmy zupę. Była mega miła, nawet pogadałyśmy chwilę przy kawie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#262 |
|
Wtajemniczenie
|
Z drugiej strony niektórzy właściciele termo... potrafią go zachwalać słowami, że dzięki niemu kawa mrożona zawsze smakuje tak samo.
Serio
|
|
|
|
|
#263 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rodzice maja kenwooda i ma on nakładkę do wałkowania ciasta. Jest ekstra! I ciasto i jego wałkowanie to moja zmora Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#264 | |
|
zielony stworek
|
Cytat:
Jak robię surówkę to też w międzyczasie nic nie myję, tylko raz po robocie wrzuca się do mycia. Ja nie mam problemu z wydaniem 6tys na sprzęt do kuchni. Mnie śmieszą te grupy na fb niczym sekta i wmawianie, że tylko w ten sposób można się zdrowo odżywiać. No dla mnie pierogi i ogólnie mączne produkty nie są zdrowe. Nie wiem po co mi by był taki sprzęt w diecie niskoweglowodanowej. Jeszcze gdzieś czytałam, że nie wszystko w tym można myć w zmywarce no śmieszne. Jajkowar czy ryżowar nie ważne za ile to dla mnie zbędny wydatek. Zauważyłam, że osoby co to kupują nie mają po prostu porządnych garnków i dlatego nie potrafią takich prostych rzeczy ugotować. |
|
|
|
|
|
#265 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A może potrafią gotować, a chcą mieć więcej czasu? Ja jestem osobą, która jest bardzo wygodna i chce mieć zawsze jak najwięcej czasu dla siebie. A i teraz mam jedno urządzenie, więc i miejsca więcej :P Nie wiem gdzie czytałaś, ale wszystkie części myje się w zmywarce. |
|
|
|
|
|
#266 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#267 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
. Bardzo rzadko myję coś ręcznie.
|
||
|
|
|
|
#268 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#269 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#270 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Czasem jest :wrzuć ziarna do misy, zmiel, przełóż do innego naczynia Wiadomo, jak są okruszki, to przepłucze i jadę dalej. Zresztą te thermo i inne wersje mają opcje samoczyszczenia- wlewasz wodę, dodajesz krople płynu, włączasz czyszczenie, po czyszczeniu tylko oplukujesz czysta woda i już. Albo wylewasz wodę i wkładasz wszystko do zmywarki, bo wszystkie elementy łącznie z misą są "zmywarkowe". Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.

), to aż Śmiechłam.