|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 66
|
|
|
|
|
#1892 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1894 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#1895 |
|
Zakorzenienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;89347501]mam od 15 lat miedziana i zero bolu, wogole nie czuje miesiaczki. To jest efekt uboczny, który moze ale nie musi wystapic
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] "zanika" w przypadku hormonalnej, nie miedzianej[/QUOTE]Wow no to pozazdrościć. Ja miałam 5 lat i byly bolesne i obfite. Po wyjęciu wróciły do normy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1896 | ||
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
[1=d5f2b1fe262415f84dead74 6c1bee8c0d6ac2850_6340b04 00d0a7;89347551]Całe życie stosuję i nie pękła nam nigdy. Prawidłowo przechowywana, dobrana do rozmiaru penisa i założona nie ma praktycznie prawa pęknąć. Raz nam się zsunęła, ale to dlatego, że ewidentnie była za luźna.[/QUOTE] Przez 17-18 lat zadne zsuniecie ani pekniecie mi sie nie zdarzylo. Cytat:
|
|
|
#1897 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko raz czułam. Koleś kupił na nasz pierwszy raz taka niby bajerancka, chropowata w dotyku. Matko jaki koszmar. Jak tarka. Zero przyjemności. Nie wiem jak to może się podobać.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1898 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Poza tym to już nie to samo czucie co skóra przy skórze, tak sztucznie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1900 |
|
Zakorzenienie
|
My nie narzekamy. 7 lat używamy już. Na początku bo nie wiedziałam czy chce czy nie inna antykoncepcję a nie chciałam hormonów a teraz jak bym z chęcią założyła spirale to chyba na maks 2 lata mi się nie opłaca (?)
Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niby zakładanie to dosłownie kilka sekund, ale mi już psuje cały nastrój. |
|
|
|
|
|
#1902 |
|
Zakorzenienie
|
Czekooczekolada nie chodzi mi o używanie prezerwatyw ogólnie, bo nic do nich nie mam. Są spoko, sama używam. Ale na boga gładkich, a nie z jakąś faktura tarki. Ponoć kobieta dzięki tej tarce miała mieć silniejsze doznania. U mnie zadziałało odwrotnie.
|
|
|
|
#1903 |
|
Zakorzenienie
|
Lateks może podrażniać, wtedy czuć faktycznie że jest inaczej no i dużo zależy od nawilżenia. Dla mnie to też jedyna metoda antykoncepcji od zawsze. Niedoskonała, ale chyba najzdrowsza. No i nigdy nic nam nie pękło ani się nie zsunęło (może wtedy mówiłabym inaczej
)A te chropowate to jakiś wynalazek szatana. Podobnie jak te żele rozgrzewające czy inne tej samej marki, z założenia" intymne" a w praktyce służące chyba tylko torturom. Czy wiecie jak można usunąć trwałe ten dopisek "wysłano z mojego..."? Nie wiem po co się to wstawia, nie chce tego ale nie wiem jak wyłączyć.
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» Edytowane przez Paprotka_ Czas edycji: 2022-09-13 o 15:11 |
|
|
|
|
#1904 |
|
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie. Moje śluzówki od zawsze były oszczędne w produkcji, u mojego faceta wręcz przeciwnie i dlatego co rusz prezerwatywa albo pękała albo się zsuwała. Nie wiem, może komuś nie przeszkadza ciągłe przerywanie na kontrolę poziomu nawilżenia i dokładanie lubrykantu, ale dla mnie to było okropnie niekomfortowe. Przy bezgumkowych metodach anty problem nawilżenia rozwiązuje się sam z siebie i jeśli jedna strona jest bardziej mokra, to nie potrzeba żadnego dodatkowego nawilżacza.
|
|
|
|
|
#1905 |
|
Dzik
|
Finlora, pogadaj z ginem, jeśli dobrze znosiłaś tabletki to czemu nie? Jeśli będziesz chodzić do regularnej kontroli i nie masz obciążenia genetycznego w rodzinie to powinno być ok.
Ja hormonów nie mogę, raz, ze wiek, dwa, przerobiłam chyba wszystko (tabletki jedno- i dwuskladnikowe, rozne rodzaje, spirale hormonalna, plastry i zastrzyk) - i niestety, skutki uboczne są silniejsze niż potencjalne korzyści. Najgorsze były migreny, które wyłączały mnie z życia na dobre kilka dni. Po założeniu spirali Jaydess przez trzy pierwsze miesiące straciłam spokojne polowe włosów. Dlatego podziękowałam hormonom, zreszta póki co i tak nie potrzebuje antykoncepcji. Co do prezerwatyw to mi tam niczego nie zaburzały czuciowo i nigdy nie miałam złych doświadczeń z pęknięciami. Mam za to z zapachem, truskawkowe są mdlące i serio nie dało się skupić... Spirali miedzianej nie mogę z kolei ze względu na alergie. Kurcze, powinien byc jakiś zawór albo guziczek w ciele, prosto, szybko, skutecznie - chcesz potomka to guziczek wio, nie chcesz - wyłączamy.
|
|
|
|
|
#1906 |
|
Zakorzenienie
|
W nawiązaniu do tematu antykoncepcji - czy myślicie, że doczekamy antykoncepcji hormonalnej dla mężczyzn? Od dziesięcioleci próbują, szukają, robią testy, a finalnie na rynek nie wchodzi nic. Spiseg czy to jednak trudniejsze od lotu w kosmos?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1907 |
|
Zakorzeniona
|
Uprawiam seks od prawie 20 lat, gumka pękła mi raz w życiu i to w czasach nastoletnich. Ja bardzo lubię Unimil Skin. Chciałabym brać tabletki, ale po każdych miałam libido na poziomie -100, więc nie było sensu ich brać (próbowałam przez łącznie 2 lata, więc nie jest tak, że to miało szansę minąć, a ja za szybko zrezygnowałam).
|
|
|
|
#1908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1909 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1910 |
|
🦄
|
Przeczytałam po "meta amfetaminie"
|
|
#1911 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1912 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=d5f2b1fe262415f84dead74 6c1bee8c0d6ac2850_6340b04 00d0a7;89347551]Całe życie stosuję i nie pękła nam nigdy. Prawidłowo przechowywana, dobrana do rozmiaru penisa i założona nie ma praktycznie prawa pęknąć. Raz nam się zsunęła, ale to dlatego, że ewidentnie była za luźna.[/QUOTE]Nam raz pękła kupiona w aptece...
Wysłane z mojego SM-M115F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-M115F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Ja czuję pewna różnice,ale jest na tyle mała,ze dalej uważam prezerwatywy za najlepszą metodą dla mnie. Przede wszystkim wygoda. Wysłane z mojego SM-M115F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Cytat:
Bardzo grubych też nie lubię, ale takich używaliśmy tylko na początku. Wysłane z mojego SM-M115F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
|
#1913 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- Ciężka praca nieproporcjonalnie do zarobków. - Idiotyczna reforma edukacji, która skumulowała roczniki, na co jeszcze nałożyli się uchodźcy. Przez to jest o wiele więcej uczniów na jednego nauczyciela - Wszystko co odwala minister edukacji. - Konieczność użerania się z rodzicami, często po godzinach pracy. - Nadmiar biurokracji. Nie tylko młodzi nauczyciele nie przychodzą, ale też zwalniają się starsi. Idą na zwolnienia lekarskie, wcześniejsze emerytury albo cokolwiek, żeby już nie musieć oglądać szkoły pogrążającej się w odmętach absurdu. Cytat:
b) Jeszcze nie pracowałam w korporacji, a kilka ich przerobiłam, w której potrzebowałabym dwóch języków obcych. W jednej nawet angielski nie był mi potrzebny. Zaawansowanych programów komputerowych można się nauczyć (o ile w ogóle będą potrzebne, bo czasem wystarczy znać średnio pakiet Microsoftu i to wystarczy) i przecież nie ma limitu, że masz na to tylko miesiąc. Chociażby z darmowych kursów w necie. Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#1914 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może u par w dłuższych związkach. Ale w świeżej znajomości nie zaufałabym facetowi, gdyby mi powiedział, że bierze tabletki. Zwłaszcza, że często nie potrafią pamiętać o kilku datach na krzyż w ciągu roku ![]() Wysłane z mojego M2004J19C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1915 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
W ogóle to jak patrzę na system edukacji, to nie chciałabym być ani nauczycielką, ani...matką. Wychodzi na to, że planując dziecko musisz zaplanować tysiąc innych rzeczy. A co do reform edukacji, to spróbuj znaleźć roczniki, które nie przerobily żadnej, nie były w jakiś sposób królikiem doswiadczalnym. Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1916 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze zapomniałam dodać: kompletnie przestarzały sztywny system edukacji z tym podziałem na klasy, dzwonkami...
Już 20 lat temu wydawało mi się to reliktem sprzed dwóch wieków, a do teraz jakoś niewiele się zmieniło. Nie dziwi mnie, że nikt nie chce tam pracować. |
|
|
|
|
#1917 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że są cięższe zawody, ale w życiu nie chciałabym być nauczycielem i nie bez powodu jest powiedzenie "Obyś cudze dzieci uczył" kiedy życzymy komuś źle ![]() Cytat:
![]() O taaak, to byłoby super
|
||
|
|
|
|
#1918 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Studiując można pracować w różnych sektorach i mieć spore doświadczenia więc znalezienie pracy poza nurtem szkolnym nie jest trudną rzeczą. I można zarobić więcej niż 2200 ma rękę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1920 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Nawet szkolne ławki mnie denerwowaly ![]() I jeszcze to wymuszona wysoka liczebność klas - a ponad 30 dzieci w jednej klasie to za dużo. Nie mówiąc o przeładowanym na maxa szkolny programie, który wymusza na uczniach "pamięciówkę". Ogólnie to system, który uczy ciebie nieefektywnego wysiłku i produkuje młodych ludzi, którzy już po opuszczeniu szkolnych murów czują się zmęczeni, a nie zdziwiłabym się jeśli także wypaleni. Generalnie system jest do zaorania. Kiedyś miałam obiekcje co do edukacji domowej, a jak ostatnio zobaczyłam babkę, która naprawdę podjęła taką decyzję na razie w przypadku jednego syna, to aż chciałam jej pogratulować. Zero zdziwienia. Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:50.

Poza tym to już nie to samo czucie co skóra przy skórze, tak sztucznie. 
)
26.08.2023

Studiując można pracować w różnych sektorach i mieć spore doświadczenia więc znalezienie pracy poza nurtem szkolnym nie jest trudną rzeczą. I można zarobić więcej niż 2200 ma rękę.