|
|
#271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zbędny wydatek
Nigdy sama ręcznie nie byłam misy w Lidlomixie - kropla płynu, woda, obroty turbo i myje się sama. Potem wylewam i przepłukuje czysta woda, tyle.
Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#272 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam mum i za kazdym razem jak uzyam czegokolwiek innego niz misa i ubijanie/wyrabianie ciasta to googluje jak to podlaczyc bo trzeba to ramie w rozne strony wyginac bo sa rozne otwory do podlaczania konkretnych czesci, przy mieleniu miske trzeba trzymac w rece bo maszynka jest tak jakby na dole.. jako robot plantarny spoko ale ogolnie bez szalu.. dla mnie zbednym wydatkiem ktory widze ze znajomi maja jest roznoczesne wykupywanie: hbo, netflixa, disneya itd... zapomina sie o subskrypcji a kasa jest pobierana z konta
|
|
|
|
#273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#274 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzieki
|
|
|
|
#275 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#276 |
|
Zakorzenienie
|
Kulinarnie zbędnym wydatkiem jest też dla mnie kuchenka mikrofalowa. Nie mam na nią miejsca, poza tym, albo gotuję od podstaw, a jeśli kupię jakieś półprodukty, to bez problemu podgrzeję je na kuchence lub w piekarniku.
|
|
|
|
|
#277 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#279 |
|
Dzik
|
Wlasnie pisalam w wszystkowatku o świecach zapachowych i na dobra sprawę są one w sumie dla mnie dość zbędnym wydatkiem. Jeśli już to na końcu kolejki; częściej dostaje je w prezencie.
|
|
|
|
|
#280 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#281 |
|
Konto usunięte
|
Mikrofalówki nigdy nie miałam i nie chcę mieć. No dobra w domu rodzinnym była. Ale jej raczej nie dotykałam, bo wiecznie była cała w tłuszczu po podgrzewaniu kiełbas przez brata.
Jak wynajmowałam mieszkanie to się dziwiłam czemu ludzie pytają o mikrofalówkę, bo przecież był nowy sprawny piekarnik. W świece i woski zapachowe zaopatrzyłam się raz. Mieszkałam wtedy w małym pokoju na stacji. Odpaliłam w kominku wosk zapachowy z yankee candle. Kilka zapachów miałam, wszystko mnie dusiło. Pozbyłam się tego i nigdy więcej. |
|
|
|
|
#282 |
|
theatrical romantic
|
To jak bez mikrofalówki żyć nie mogę.
|
|
|
|
|
#283 |
|
Zakorzenienie
|
W domu mikrofalówka byłaby dla mnie zbędnym gratem, ale chciałabym mieć mikrofalę w pracy, żeby móc sobie podgrzać jakieś jedzenie (czasami siedzę od 9 do 18). Niestety, nie mam gdzie je postawić, nie mamy pomieszczenia służbowego.
Rozważałam te termosy, które można podpiąć do prądu i one podgrzewają, ale musiałabym chyba do nich rano wkładać ciepłe jedzenie (a wolałabym zimne, które dzień wcześniej przygotowałam, bo rano nie mam czasu na podgrzewanie). |
|
|
|
|
#284 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#285 |
|
Zadomowienie
|
Staram się unikać dodatkowego promieniowania elektromagnetycznego skoro i tak w otoczeniu mamy już go tak wiele
Dochodzi też kwestia składników odżywczych (zrobiono kiedyś badanie na kotach, które przez tydzień jadły i piły jedynie jedzenie i wodę z mikrofalowki- wszystkie niestety zdechły, a w ich tkankach nie odnaleziono żadnych składników odżywczych). Może i ktoś sobie to później zdementował i stwierdził, że jednak jest inaczej i witaminy nie znikają- ale ja podziękuje, wolę tradycyjne sobie coś podgrzać ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#286 |
|
Raczkowanie
|
Tak mi się ostatnio przypomniał mój zbędny wydatek i była to maszynka do popcornu. Oesu jaki ten popcorn z niej niedobry, suchy, gumowaty, beztluszczowy, to i sól się do niego nie przyklei, tylko opada na samo dno. Ta marność kosztowała 70 zł, ale już wolałabym zgubić te pieniądze.
|
|
|
|
|
#287 | |
|
Zasiedzenie
|
Cytat:
Ale zgadzam się, że bez tłuszczu jest niedobry, więc po prostu dodaję do niego tłuszcz Łyżkę roztopionego masła na porcję zrobionego już popcornu, jest pyszny, a tłuszczu o wiele mniej niż w takim gotowcu do mikrofali. Wysłane z mojego M2101K9G przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#288 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#289 |
|
Zakorzenienie
|
To ja popcorn robię w garnku i wychodzi super
![]() Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kocham tę maszynkę, ale właśnie trochę suchy ten popcorn, a w instrukcji straszą, żeby masła nie dawać
|
|
|
#291 | |
|
Zasiedzenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego M2101K9G przy użyciu Tapatalka
Nie ma złych roślin, są tylko źli ludzie. Edytowane przez jaksy Czas edycji: 2022-09-17 o 21:46 |
|
|
|
|
|
#292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#293 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też.
Wysłane z mojego 2109119DG przy użyciu Tapatalka
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
|
|
|
|
#294 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio w rolkach filmików na fb mam sporo propozycji związanych z zakupem dodatków do domu z np. pepco. I to dla mnie zbędny wydatek. Ani to ładne, ani pożyteczne (mówię o tych durnostójkach i popierdółkach, bo sam tam kupuję np. pojemniki na żywność).
|
|
|
|
|
#295 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Za to piekarnik jest dla mnie konieczny, chociaż wiem, że coraz częściej ludzie z niego rezygnują. |
|
|
|
|
|
#296 |
|
Zakorzenienie
|
O dla mnie też, piekarnik to podstawa. Moi znajomi chyba z rok temu zrezygnowali z piekarnika i robiąc remont kuchni zamontowali tylko płytę. Skończyło się na tym, że kupili minipiekarnik, ale nie są zadowoleni, bo przecież to nie to samo.
|
|
|
|
|
#297 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Piekarnik to była pierwsza rzecz, którą kupiłam do mieszkania. Chociaż trochę mnie dziwią ludzie, którzy czasem wrzucają gdzieś na fb nowo zrobione kuchnie, a tam w zabudowie w słupku spoko piekarnik i nad nim duża wypasiona mikrofala. Gdzie patrząc na specyfikację tych urządzeń większość funkcji się dubluje. Dla mnie to byłby zbędny wydatek. Chociaż nie wiem, może jakaś funkcja w piekarniku działa inaczej, niż w mikrofali, i raz jej używają w jednym, raz w drugim w zależności, co robią Chociaż wątpię.
|
|
|
|
|
|
#298 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A swoją drogą nie mogę czytać tego wątku - uświadomiłam sobie potrzebę zakupu ryżowaru - ale to ze względu na męża, po gotowaniu przez niego ryżu/kaszy mam sprzątania z pół godziny
|
|
|
|
#299 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#300 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Dla mnie mikrofalówka to życie. Grzeje porcję, a nie cały gar. Nie muszę brudzić patelni, czy garnka. Grzanie w piekarniku jest czasochłonne i zużywa dużo energii. |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.

to moj najgorszy wydatek i używam go jedynie do siekania kapusty i wyrobienia ciasta. Zbieram się do jego sprzedaży i kupna zwykłego robota Mum lub Kenwood, które maja nakładki do mielenia, tarcia czy wałkowania ciasta. Dużo bardziej użyteczne moim zdaniem. Thermo maja bardzo nachalnych przedstawicieli, którzy maja tak śmieszne argumenty na zakup, ze nie dziwie się hejtom. 

Ale zgadzam się, że bez tłuszczu jest niedobry, więc po prostu dodaję do niego tłuszcz
Łyżkę roztopionego masła na porcję zrobionego już popcornu, jest pyszny, a tłuszczu o wiele mniej niż w takim gotowcu do mikrofali.

Chociaż wątpię.