|
|
#1861 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz. V
Cytat:
![]() Jak najmniej bólu życzę Cytat:
|
||
|
|
|
#1862 |
|
Raczkowanie
|
Skończyłam dzisiaj pracę o 17...Myślałam,że padnę
A na dodatek jak wracałam do domu,to zrobiła się taka ulewa,że przemokłam do suchej nitki... Taka pogoda,że nic mi się nie chce...
|
|
|
|
#1863 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ehhhh hRybulka trzymam kciuki za twojego tz napewno sie super obroni nio i zycze wam spokojne nocki i poranka bez klotni
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|||
|
|
|
#1864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
druhnie juz suknienki nie wybiore;D niech ma to co lubi ![]() ![]() ale hmm pomysl ciekawy musze obejrzec ten film moze cos podpatrze
|
|
|
#1865 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Serdeczne dzięki w imieniu swoim i TŻa Cytat:
) świadkowa mogła by Cię prześwięcić
|
||
|
|
|
#1866 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Albo paniusie, które niby nie specjalnie chwalą się, że mają skórę za 2,5 tysiąca albo futro z norek za nie wiem ile..masakra. Na szczęście zdarzają się też porządni i kulturalni ludzie szanujący sprzedawcę![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1867 |
|
Zakorzenienie
|
Idę spać dziewczynki, bo jak jutro zaśpię...
Jak sie obudzę, mam dzwonic do TŻa, żeby on nie daj Boże nie zaspał... Biedak jeszcze nie wie, że przed obroną się człowiek tak stresuje, że wstanie rześki choćby o 4.00 Dobranoc wszystkim
|
|
|
|
#1868 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaz.. moja przyjaciolka ktora bedzie swiedkiem jest bardzo kontrowersyjna, odwazna, nieprzewidywalna.. i lubi sie wyrozniac.. wiec... kto wie.. Cytat:
![]() da rade... ja bynajmniej trzymam kcuki tak pro-forma;D
|
|
|
#1869 |
|
Zakorzenienie
|
Rybulka no ale Pierwsza komunia Święta ma być przeżyciem duchowym, nijak to się ma do dojrzałości duchowej siedmiolatka. Moim zdaniem
![]() A wczoraj teściowa rzuciał focha zrobiliśmy pranie sami w jej rąbniętej pralce (kupili pralkę Ardo 3 lata temu, i fakt ma pranie 30 minutowe, ale co z tego jak nie pobiera płynu zmiękczającego bo coś się zepsuło, i trzeba pilnować momentu jego dolania ) No zrobilismy pranie jedno, plus kilka rzeczy Tż rodziców, potem drugie wstawiliśmy prało się już ponad godzinę bo to spodnie itp. Rozwieszam, po swojemu - zawsze mi tak schnie (koszule na wieszakach, zaczepiam po bokach suszarki - wysychają) to teściowa mnie zaczęła poprawiać, że mam powiesić te koszule nad blatem w kuchni (tam zaczepione już były 4 koszule) ja na to że nie - tak jest dobrze i wysłchnie - to ona na to od razu z atakiem, że mam powiesić bo ona potrzebuje jutro suszarki a tego focha strzeliła też chyba dlatego że Tz wrzucił z ciemnym praniem taką szmatkę specjalną do czyszczenia, która w dotyku przypomina szmatkę do okularów. skoro leżałą w brudach to ją wziął i wyprał ![]() W ogóle, to czas aby się w końcu od nich wyprowadzić, Dłużej żadne z nas tego nie wytrzyma ![]() Ponadto z Tż zrobiliśmy to pranie, bo kto to widział zbierać 3 tygodnie skarpety do prania!!! bo Tż mama twierdzi, że w normlanym praniu z innymi rzeczami i długim wirowaniem się skarpetki wypaczają A najgrosze wczoraj było to że z tego mojego przeziębienia źle się wczoraj poczułam. Tak mnie głowa rozbolała, że wzięłam tabl;etki i pod kołdrę poszłam. Weszli Tż rodzice z działki - Tz mama zobaczyła że śpię i przymknęła dzrwi - a dzrwi tak skrzypią na końcu zamknięcia że niedźwiedź ze snu zimowego by się obudził ![]() Za chwilę wpadłą bratowa Tż z córką, ok w miarę cicho były, zaraz weszła siostra Tż z córką (mieszka piętro wyżej) więc jak się te dziewczynki dobrały to charmider na maxa. W dodatku Tż mama mówi, że ja śpię i żeby ciszej, to Tż siostra na to - a co to za spanie przed 20 ![]() Za chwilę wszedł Tż brat, tak siedzieli trochę obgadywali plan lekcji, bo Tż tata zawozi i odbiera wnuczkę ze szkoły i zawozi do innej. No i po chwili zrobił się taki charmoder, Tż brat zaczął gilgotac obie dziewczynki te zaczęły chichrac się i krzyczeć na całego, zaczęły biegać itp ![]() Wchodzi Tż, który był w tym czasie piętro wyżej pomagać chrześniakowi z instalacją planet w wiszącym ukłądzie słonecznym ![]() I do mnie - goście są. A ja na to mam w nosie takich gości i że to nie moi goście, więc z łóżka nie wychodzę. Prawie fochem strzelił, że nie chcę wyjść - ale podszedł i się spytał co się stało, to mu powiedziałam, że się źle poczułam, spałam a tu takie akcje odchodzą. pocałował mnie, a potem jeszcze przeprosił. No ale kurde zero szacunku jakiegoś
|
|
|
|
#1870 |
|
Wtajemniczenie
|
Kliwia, współczuję. Teściowa jakaś nie ten teges, widać jakaś pedantka. Mam nadzieję, że moi teściowie tacy nie będą, jak z nimi zamieszkamy na jakiś czas.
|
|
|
|
#1871 |
|
Zakorzenienie
|
anuulaa teściowa jest całkiem spoko, no ale wczoraj to nie wiem o co jej chodziło.
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1872 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1873 | |
|
Raczkowanie
|
Bo w tym sklepie panowała zasada, że kto był pod ręką to siadał do kas, nie było czegoś takiego, że siadam o 8 i schodzę o 16..Parodia....Największe manko dziewczyny zrobiły jak mnie nie było w pracy...Były niesnaski bo ja pracowałam tam najkrócej a i tak robiłam najwięcej. No i mój szef to zaczął doceniać. Niby taki choleryk ale przymykał oczy jak poszłam sobie zapalić (bo niby nie można) albo z wolnym na kilka godzin nie było problemu. Tylko, że ja potrafiłam z nim gadać, a one nie traktowały go jak bóstwo. Potem mi poprostu przestało zależeć i stwierdziłam, że nie to chccę w życiu robić i podziękowałam...
Cytat:
To daj znać jak mu poszło i nie stresuj się...Hehe dobrze mi mówić nie jestem w Twojej skórze
|
|
#1874 |
|
Zakorzenienie
|
Rosette kabina by weszła jakbyś wywaliła pralkę, faktycznie- szkoda
![]() A to okno do łazienki zostawicie? wstawicie luksfery czy coś? czy zabudujecie? Matko boska to ja wam współczuję - chociaż dobrze, że nie musicie tam mieszkać w traklcie remontu. Ale już widzę piękny geberit (no on chyba może być zmaontowany ) i piekną wanne obudiwaną kafeleczkami.A to jadalnia z kuchnią będzie prawda? I czy do są deski czy gumolit? senskju ![]() edit: mysleliście o przeniesieniu grzejnika bliżej szachtu w łazience? i zakup nowego oczywiśćie. ![]() Edit: na waszym miejscu nie bawiłabym się w gipsowanie, tylko od razu przykeliłabym na to karton gipsy. Podejrzewam że to co na ścianach to farba kredowa - ja miałam u nas taką na suficie - nic się tego badziewia trzymać nie chce. i efekt tego taki że jak nam odcinali rurę z gazem, to od ciepła odpadło nam kawałek na suficie w przedpokoju tynku z gipsem ![]() Płyty KG nie wymagają takiego gipsowania (takiej warstwy) jak ściana bo już karton gipsem sobie równasz powierzchnię ściany, nakłądając pod nią więcej lub mniej kleju ![]() Ciotka Rosetee, jak masz taką duża kuchnię to wywal pralkę z łazienki
|
|
|
|
#1875 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1876 |
|
Wtajemniczenie
|
Rosette, czeka Was dużo pracy, ale na pewno mieszkanko będzie piękne
![]() Dzwoniłam przed chwilą do biura naszej sali i znowu pytałam się o umowę. Tym razem była już pani a nie portier i zaczęła mi tłumaczyć, że umowy spisują 3 miesiące przed weselem, że nie mamy się czego obawiać. Jak złożyliśmy podanie, to jest rzecz święta dla nich. Poza tym nie mają jeszcze konkretnej kalkulacji ile w nowym roku to wszystko wyniesie, ale nieoficjalnie może powiedzieć, że 3200-3300zl a nauczyciele (czyli moja teściowa) mają 30% zniżki, więc to wychodzi dla nas tysiąc złotych taniej. Gadałyśmy z 7 min. w końcu jej uwierzyłam. Powiedziała, że jak tak mi zależy, to jak tylko będzie miała tą kalkulację to do mnie zadzwoni i się umówimy na umowę. Trochę się uspokoiłam, ale dalej nie mam żadnego nawet świstka. No, ale na szczęście to nie jest żadna restauracja, tylko jakaś państwowa instytucja, więc mam nadzieję żadnych przekrętów nie robią. Ale tą zniżką się ucieszyłam, bo ta sala normalnie jest bardzo droga, a teraz będzie wyglądała super, będzie klimatyzacja wreszcie, na krzesłach białe pokrowce na krzesła, w ogóle cała dekoracja. Dzisiaj chcemy też iść do kancelarii i się zapisać. A Wy spisywaliście już protokół przedmałżeski, bo my chyba od razu będziemy. |
|
|
|
#1877 |
|
Zakorzenienie
|
protokół przedmałżęński się spisuje jak się ma akty urodzenia chrztu z bierzmowaniem, czyli na 3 miesiace przed ślubem najwcześniej
![]() Rosette, superancko ![]() przerabiałam u siebie zrywanie tapet, najgorsze że potem musieliśmy spać w takich gołych murach yhy na prowizorycznym łóżku
|
|
|
|
#1878 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1879 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1880 |
|
Raczkowanie
|
a ja bym już chiała ten ślub-a tu jeszcze 13 m-cy
![]() ![]() tyle czekania. No i przyszła szwagierka chce nas wyprzedzić-czym też nas zdenerwowała
|
|
|
|
#1881 |
|
Zakorzenienie
|
a niech sobie wyprzedza, byleby jakoś miesiąć dwa wcześniej, żeby ludzie na prezenty mieli
![]() anula, ciekawe co ksiądz na to powie się teściowa zdziwi jak ją odprawi (oby odprawił )
|
|
|
|
#1882 | |
|
Zakorzenienie
|
Baja, Rybulka, Martucha dzięki!
![]() Cytat:
ale mniej więcej wiem jakie te stopnie są, a reszta wyjdzie w praniu, po jakim czasie itd bo tego za bardzo nie rozumiemPo 2 latach studiów poszłaś do pracy już jako nauczyciel? czyli na staż? Przepraszam, że pytam, ale co robiałaś w przeciągu pierwszych dwóch lat? ![]() Sas to bardzo dobrze, że z tż już w porządku, a kłótnie o pierdoły to najgorsze jakie są ![]() Rybulka, mam nadzieję, że obrona tż przebiegła/przebiega bezstresowo
|
|
|
|
|
#1883 |
|
Wtajemniczenie
|
Upolowałam fajne art. dekoracyjne, np.
sztuczne bukiety, każdy kwiatek za druciku 10szt. 2,80 http://www.allegro.pl/item427516473_...ele_85144.html są nawet kalie http://www.allegro.pl/show_item.php?item=426329535 kamyki szklane http://www.allegro.pl/item430677298_...ele_74113.html Większość dekoracji chcę zrobić sama, chcę kupić takie kamyki, ze 100szt podgrzewaczy, i w takich miseczkach szklanych na wodzie ułożyć podgrzewacze i kwiaty żywe, a na dnie takie kamyczki. Dodatkowo 25m tiulu np do dekoracji samochodu i sali http://www.allegro.pl/item434588404_...k_organza.html Najchętniej to bym już teraz zaczęła wszystko zamawiać i przygotowywać, a jeszcze tyle czasu:/ |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1884 |
|
Raczkowanie
|
Barzo ładne te dekoracje
Widzę, że masz tę samą melodię na robienie dekoracji co ja :P Tylko mi został jeszcze rok i 3 dni i póki co wzięłam się za robienie zaproszeń bo chcę je zrobić sama
|
#1885 |
|
Raczkowanie
|
ja też już bym się tym zajmowała-ale kurcze-chyba nie zdecyduję się na zrobienie własnoręcznie dekoacji-mam 2 lewe ręce plastycznie
co najwyżej właśnie takie coś jak wazony z kwiatami itp-ale sie zastanawiam -co z tym potem? czy nie lepiej dopłacić firmie dekorującej salę za świeczniki, itp??
|
|
|
|
#1886 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A to moja wizja: 1 - winietki 2 - świeczki na wodzie 3 - zaproszenia |
|
|
|
|
#1887 |
|
Zakorzenienie
|
heja.
Z TZ po raz kolejny doszlismy do porozumienia. Mam nadzieje, ze teraz w koncu zrozumie, ze to nie przelewki. Oczywiscie na poczatku wmawial mi, ze robie z igly widly, ale jak mu wyjasnilam co czuje i dawalam mu przyklady to stwierdzil, ze jednak mam racje. Jak zwykle z reszta. Tak wiec na razie jest ok. Zobaczymy tylko na jak dlugo... Ech, znow wykazuje sie anielska cierpliwoscia do niego...Znow mu afere matka zrobila. Wygonila go z domu... Wiec raczej z tesciowka mieszkac nie bedziemy a bedziemy stawiac nasz wlasny dom. ierdziele by w srodku nocy do nas przychodzila i nas wyganiala...
|
#1888 |
|
Zakorzenienie
|
a niby z jakim powodem was/jego wywaliła z domu?
|
|
|
|
#1889 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem czemu, ale mama TZ ma zal do calego swiata o to, ze jej malzenstwo nie wyszlo. No i czesto i gesto o to oskarza takze TZ. Jak na nia cos najdzie to go wyrzuca z domu. To nie pierwszy taki przypadek.
Wczoraj zdalam ksiazki do uczelnianej biblioteki. Zaplacilam kare w wysokosci... 110 zl. Zdziercy.
|
#1890 |
|
Zakorzenienie
|
to Tż matka powinna iść do psychologa. skoro sobie nie radzi
![]() 110? czyzby bylo 10 zł za tydzueń zwłoki? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.

.. sam zabieg nic nie bolał ale jak przestawało działać znieczulenie myślałam ,że padne, bo ranki już bolały, a szczęke miałam dalej całą zdrętwiałą że nie umiałam mówić ani przełykać nawet śliny, ale wziełam ketonal i teraz już wszystko ok 
i chcemy na taka stylizacje
A na dodatek jak wracałam do domu,to zrobiła się taka ulewa,że przemokłam do suchej nitki...![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
ehhhh h
ja do takich sklepów drogich nie wchodze
Albo paniusie, które niby nie specjalnie chwalą się, że mają skórę za 2,5 tysiąca albo futro z norek za nie wiem ile..masakra. Na szczęście zdarzają się też porządni i kulturalni ludzie szanujący sprzedawcę
Jak sie obudzę, mam dzwonic do TŻa, żeby on nie daj Boże nie zaspał... Biedak jeszcze nie wie, że przed obroną się człowiek tak stresuje, że wstanie rześki choćby o 4.00

Mam nadzieje, ze teraz w koncu zrozumie, ze to nie przelewki. Oczywiscie na poczatku wmawial mi, ze robie z igly widly, ale jak mu wyjasnilam co czuje i dawalam mu przyklady to stwierdzil, ze jednak mam racje.