|
|
#2581 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ślub od pierwszego wejrzenia - odcinek do przodu
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2582 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
|
|
|
#2583 |
|
Zakorzenienie
|
Mój prawie 3 latek uwielbia warzywa i owoce. Przez kilka miesięcy praktycznie nie jadł mięsa. Dawałam i nie jadł. No zmusić go się nie da. I jadł praktyczne frytki cały czas.
|
|
#2584 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2585 |
|
Zadomowienie
|
Wiadomo jakie są dzieci, może taki gnom złapać fazę na parówki i przez tydzień nie wziąć do ust absolutnie nic innego choćby rodzice stawali na uszach. Ale nie wiem czy to przez całokształt Marty czy tak jej słowa wybrzmialy, ja też odebrałam to tak, że ona nawet nie próbuje mu tych warzyw przemycić. Nie ma nic złego z tym, żeby dziecko czasem zjadło frytki, jest zrozumiałe, że szczególnie mama, która samotnie wychowuje dziecko musi sobie odpuścić trochę więcej, żeby jakoś wyrobić i nie zwariować. Po prostu inaczej by to wyglądało gdyby powiedziała "spróbujmy mu dać trochę surówki, ale wątpię, że zje, bo od miesiąca nie chce nawet patrzeć na warzywa" a inaczej kiedy bez podjęcia próby mówi, że jej dziecko nie je warzyw i już. Rysio to bystry chłopak, nie wątpię, że Marta dla o niego najlepiej jak umie, chyba to kwestia tego, że w połączeniu z jej swobodnym podejściem do własnego wyglądu jakoś mocniej się to rzuciło w oczy.
|
|
|
|
|
#2586 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak mi się tak czasami nudzi, to czytam wykop i bardzo spodobał mi się wątek, że "kobiety nie potrafią oceniać męskiej urody" czy coś w ten deseń
(to kto ją ma oceniać) i jaki Maciej to atrakcyjny nie jest, a Marta pali jak smok, żłopie piwsko (dosłownie chyba każda para piła podczas podróży poślubnej, a później jej z browarem nie widziałam) i w ogóle fuj, nawet jak schudłą. Cóż, uwielbiam te podwójne standardy, ale Maciej nie jest obiektywnie wcale atrakcyjnym mężczyzną w moich oczach i wielu kobiet, a zakłamywanie tej rzeczywistości jest smutne. Choć w tej edycji jest zdecydowanie lepiej, bo Patryk jest obiektywnie atrakcyjny (choć nie w moim guście, ale ma wysportowane ciało, męskie, ostre rysy twarzy, nie łysieje jakoś strasznie) czy Przemek jest obiektywnie też całkiem przeciętny/ atrakcyjny (mnie się podoba bardziej i to nawet w takim wydaniu jak w programie niż po metamorfozie, ale obiektywnie bardziej Patryk się wpisuje we wzorzec atrakcyjności), ale Maciej - no niestety tutaj nie, to, że o siebie dba, nie dodaje mu atrakcyjności. A Marta cóż - rozumiem, że komuś może nie przypaść do gustu i według mnie ona nawet nie robiła tego celowo, ale po prostu nie potrafiła dobrze skomponować ubrań. Są tacy ludzie i tyle, jakaś przesadnie gruba też przecież nie była w programie - tutaj Julia już była większa chyba, ale potrafiła się lepiej ubrać - ale fatalnie dobiera kreacje niestety. I tutaj chyba jest pies pogrzebany, a tak naprawdę dla mnie Marta jakaś super niezadbana nie jest - i Dorota nie robiła przesadnego makijażu, nosiła jakieś domowe ubrania, ale Dorota to młodo wyglądająca kobieta z dziewczęcymi rysami twarzy, a choć Marta niewiele starsza to bardziej zmęczona życiem i ma zupełnie inne rysy twarzy, które najkorzystniej wypadają podkreślone makijażem. Tak samo Julia naprawdę dobrze prezentowała się z małą ilością make upu - ale znowu, zupełnie inne rysy. W każdym razie Marta na zmianę z Justyną zapewne co odcinek będą na świeczniku - mnie trudno tutaj oceniać dietę jej syna na podstawie krótkiego urywka, ale jednak mam nadzieję, że daje mu jakieś warzywa bądź chociaż próbuje . Przyjemnie się tego nie ogląda.W ogóle podoba mi się jaki na Wykopie trzeba być idealnie chudą, żeby być uznaną za "ok" - nawet Laurze ktoś sugerował, że powinna schudnąć na podstawie programu - natomiast jak facet ma dodatkowe kilogramy - "kobiety wolę pulchniejszych". Tak naprawdę co edycję to głównie panowie mają brzuchy, dodatkowe kilogramy, a kobiet plus size w programie było niewiele - a jak się jakaś znalazła, to została nazwana grubaską na antenie. Teraz leci nowa edycja "Love is blind" i podoba mi się jak uczestniczka plus size nie jest ciągle opisywana przez pryzmat swojej wagi, a jej partner nie wypomniał jej nawet tego faktu. W polskim programie to już by było - "co za świnia". |
|
|
|
|
#2587 |
|
Zadomowienie
|
Kiedyś ktoś wrzucił na Wykop zdjęcie szczupłej i bardzo ładnej dziewczyny, która powiedziała o sobie, że wie, że jest ładna, to komentowali, że laskom się wydaje, że jak nie są grube, to od razu są ładne
Tak że z tą wagą to trochę pod tezę Zakładam, że osoba idąca do takiego programu ma przynajmniej jakieś wyobrażenie tego, że jest gotowa na komentarze krytykujące wygląd. Zawsze mnie za to martwi co z osobami, które śledzą program, uważają, że mają gorszą figurę niż dana uczestniczka i walczą z kompleksami, a potem czytają jaka to Marta niby gruba i aseksualna..
|
|
|
|
|
#2588 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie że powinny być przygotowani na krytykę, ale ten program to jakie trochę nie wiadomo co. Z jednej strony oczekuje się "normalnych" ludzi, a z drugiej niekiedy oczekiwania są takie jak od uczestników "Love island" - szczególnie w odniesieniu do kobiet. Akurat u Marty widzę, "o co chodzi" - mój pomysł ze stylistą był krytykowani, ale mi nie chodzi o to, żeby uczestnicy przechodzili niesamowite metamorfozy i wyglądali jak z żurnala, ale stacja mogłaby im zafundować fryzjera, w przypadku kobiet makijażystkę, kosmetyczkę itd., w niektórych przypadkach nawet stylistę. Bo po prostu Marta może dopiero w telewizji widzi, że niektóre jej stylizacje nie do końca się dobrze komponują.
No i od kobiet oczekuje się zdecydowanie więcej. W zasadzie nawet szczupłym - jak np. Oliwii - wypomina się wagę (przecież ona też schudła kilkanaście kilo po programie) czy Julii (która na pewno drobną nadwagę miała, ale daleko jej było do otyłości) i też nagle poczuła presję zrzucenia wagi, Agnieszka Bulionowa też - filtry, makijaż, kosmetyczka itd. Nie przypominam sobie, żeby jakiś mężczyzna przeszedł spektakularną przemianę czy był równie krytykowany za dodatkowe kilogramy, dres, kapcie. A kobiety - czy ludzie - mają różne sylwetki i też w domu nie muszą latać w szpilkach i kreacjach wieczorowych. A Martę opisuje się już w ogóle wręcz jak jakiegoś potwora - zgodzę się, że nie jest klasyczną pięknością czy nie zostanie Miss Polski - ale bez przesady, nie wygląda jak bezdomna. A i o Idze szły komentarze, że wygląda, jakby piła małpki w krzakach . Ludzie ogólnie są okrutni i o ile jeszcze na wykopie trudno się spodziewać czegoś więcej, to w kontekście grupy na facebooku - gdzie ludzie pod swoimi własnymi nazwiskami wylewają to szambo, mają dzieci, partnerów - to mnie dziwi, jak taki program wyciąga zezwierzęcenie w ludziach plus do tego to, o czym mówię - podwójne standardy, facetom się pod kątem fizycznym wybacza więcej. |
|
|
|
|
#2589 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wiadomo, że łatwiej niezadbanej dziewczynie włożyć papierosa w usta i dorobić flaszkę No ale jeśli raz się tak stało (pokazała się robiąc jedno czy drugie), to ludzie już zawsze będą ją tak kojarzyć - i to jest coś czego w ludziach nie cierpię.Ale z drugiej strony - czy Maciek kłamał mówiąc, że wg niego Marta dużo pali? Co do atrakcyjności, to Maciek nie funkcjonuje w moich oczach jako nadzwyczajnie zadbany gość. Gdzieś spotkałam się z opinią, że "No, trzeba docenić fakt, że dba o siebie", a ja nie widzę tutaj nic nadzwyczajnego. Dla mnie Maciek wygląda jak wielu przeciętnych mężczyzn w wieku 25 - 35 lat, bo mnóstwo ma taki styl (dzinsy + bluza w nie - burym kolorze). Co to za wyczyn, że facet się myje, nie ma pomiętych ciuchów, od czasu do czasu chodzi do fryzjera i zakłada bluzy w bardziej wyrazistych kolorach. To jest jakiś oryginalny styl? Jeśli ludzie tak myślą, to wciąż słabo wygląda styl polskich mężczyzn Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#2590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W drugiej edycji był Grzesix i on miał taki Sebixowy vibe, i on faktycznie ubierał się tak jak piszesz, ale tanio. U Maćka nie widzę taniości, ale ja tę edycję to oglądam piąte przez dziesiąte Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2591 | ||
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Co oznacza, że nie dba o siebie? Po czym wbioskujesz że nie dba o dziecko i o mieszkanie? Odważna teza, nie mająca pokrycia w rzeczywistości, bo tą widujemy może przez 15 minut w całym odcinku? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
Może pali 5 papierosów dziennie, może 2 paczki, tego też nie wiemy z programu Maciek mógł zaznaczyć w ankiecie, że nie lubi palących, a nie wypominać jej każdego papierosa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2592 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Nie wiem jak ona dba o dziecko czy o mieszkanie, ale już była za jakieś sceny mające miejsce w jej domu krytykowana. No można dość łatwo określić, co z czego wynika i dlaczego tak jest. A jak jest naprawdę, to wie ona sama. Mnie to aż tak bardzo nie interesuje. Co do papierosów, to Maciek i produkcja sugerują, że Marta pali sporo. Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#2593 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Snujesz wniosek, że zaniedbana kobieta =zaniedbane dziecko i mieszkanie, potem stwierdzasz , że to na podstawie komentarzy i sugestii produkcji jednak, i w sumie cię to nie interesuje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2594 |
|
Zakorzenienie
|
Sublips, dzięki za cynk o nowym sezonie Love is blind (US). Wprawdzie uważam, że drugi sezon to była porażka jeżeli chodzi o dobranie się par, ale może tym razem będzie bardziej jak w sezonie pierwszym. Odpaliłam właśnie pierwszy odcinek sezonu 3 i widzę jakby nieco większą różnorodność wśród uczestników (jeżeli chodzi o wygląd).
|
|
#2595 |
|
Konto usunięte
|
Marta podjęła decyzję o tym, że Rysio będzie z nią w trakcie eksperymentu w domu i od tej decyzji tak naprawdę wszystko zależało. Teraz ludzie oglądający ją w TV komentują i oceniają nie tylko jej postawę wobec przydzielonego męża (jak w przypadku innych uczestników), ale także pokazane aspekty macierzyństwa. Wręcz można było się tego spodziewac.
Z jednej strony wiadomo: ogromna tęsknota za dzieckiem, a z drugiej kurczę, pokazanie swojego dziecka całej Polsce oglądajacej program... Masa komentarzy, że podała picolo w kieliszku, że nie dała warzyw, że może miesza Rysiowi w głowie tym, że jaki z przyjaciel pojawił się w ich domu. No a też sam eksperyment trochę będzie wypaczony, bo obecne relacje małżonków to skupienie się na dziecku głównie (przynajmniej na materiałach w TV). Nawet nie mogli z ekspertka pogadać na spokojnie, bo trzeba dziecka pilnować, bo to szklanka chce się pobawić, żeby nie zrzucił, itd... No ale zrzucam to na świadomość Marty, że i tak z pary nic by nie było. Ktoś napisał, ze trudno na podstawie 15 min w TV ocenić, czy dużo pali. No ale jeśli Maciek mowi, że pali co 15 min, a ona w sumie nawet nie zaprzecza, tylko mówi, że i tak przy nim stara się ograniczyć palenie, to chyba o czymś świadczy (że pali sporo). A przynajmniej sporo jak dla osoby niepalacej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2596 |
|
Zakorzenienie
|
Ellen odnośnie love is blind sezon 3 to po trzech odcinkach wydaje mi się, że tu będzie katastrofa gorsza niż w tekście drugiego sezonu, a wracając do ŚOPW to nie wiem dlaczego, ale wydaje mi się, że w przypadku innej partnerki to on nie byłby taki spokojny i stonowany. Marta38 chyba tak na niego wpływa. Podobno ja jej palcu dopatrzono się obrączki na jakimś zdjęciu na Instagramie i to ma być dowód na przetrwanie małżeństwa. Inne part według mnie nie mają szans..na miejscu Przemysława czułabym się jakbym grała w horrorze Hitchcocka i balabym się kolejnych ,,wspaniałych" niespodzianek Justyny. Natomiast na Martę32 i Macieja aż przykro się patrzy...wydaje mi się, że ja na jej miejscu przerwałabym eksperyment
|
|
|
|
#2597 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#2598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby nie.
|
|
|
#2599 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Marta38 na IG nagrywa filmiki jak to ona super gotuje na keto.
Mam wrażenie, że ludzie na keto to jakaś sekta Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2600 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2023-12-17 o 23:19 |
|
|
|
|
#2601 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2602 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2603 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie zastanawia co to dokładnie oznacza, że ktoś jest zaniedbany. Tak jak mówię, wiele zależy od samej urody. Ktoś w danym wydaniu będzie wyglądał niechlujnie, a ktoś nie. Nie widzę po Marcie aż tak ogromnego zaniedbania, bardziej widzę brak wyczucia. Chociażby te połyskujące cienie.
Nie chcę robić offtopu, ale ja się nie zgadzam z powyższym. Drugi sezon uważam za tragiczny i w ogóle mnie nie wciągnął. W tym widzę co najmniej dwie pary, które mają spory potencjał. Plus jak na cztery odcinki wiadomo, są lekkie dramy, ale powiedziałabym, że nie poszli po najniższych emocjach. |
|
|
|
|
#2604 |
|
Wtajemniczenie
|
Marta32 popełnia dużo błędów w żywieniu dziecka, zgadzam się. Większość rodziców robi to tak, jak kiedyś, jak robili ich rodzice. Daleka jednak jestem od miażdżącej krytyki, bo mam dziecko w tym wieku, zmagamy się z neofobią i to jest mega ciężkie. A ona jeszcze jest samotną matką, ja ledwo przeżyłam 6 dni, gdy mąż był w delegacji
Dla mnie samodzielne rodzicielstwo to mistrzostwo świata. Maciek atrakcyjny? Ciekawe. Mnie odrzuca jak zawsze wada wymowy, już abstrahując od jego typu urody. Natomiast Przemek po metamorfozie wygląda naprawdę fajnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2605 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Ponawiam pytanie: skąd wiecie, że popełnia DUŻO błędów w żywieniu dziecka? Jesteście z nią 24h na dobę?
|
|
#2606 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2607 |
|
Zakorzeniona
|
Maciej jest dla mnie mało atrakcyjny, ale Patryk jest chyba dla mnie najbardziej nieatrakcyjnym uczestnikiem wszystkich edycji.
|
|
|
|
#2608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawiasem mówiąc ciekawe jak wyglądałaby polska wersja. Tylko to program z dużym budżetem, więc wątpię czy powstanie kiedykolwiek.
|
|
|
#2610 |
|
Raczkowanie
|
Dla mnie Maciek również nie jest atrakcyjny - wada wymowy, sposób w jaki się wypowiada (bardzo mały zasób słów, ciągle powtórzenia), brak wyczucia. To wszystko działa na nie i nawet wzrost go nie ratuje. Teoretycznie Patryk jest ok, ma wysportowane ciało ale nie podoba mi się jego cygańska uroda. Przemek najbardziej mi się podoba, miła aparycja - zrzucone pare kilogramów według mnie na plus.
Edytowane przez Lyse Czas edycji: 2022-10-23 o 10:49 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:37.

28.062014

. Przyjemnie się tego nie ogląda.
Tak że z tą wagą to trochę pod tezę 

. 

Witaj Życie po Wizażu (Discord). Wszystko przed nami.
Oby nie.
Dla mnie samodzielne rodzicielstwo to mistrzostwo świata.