"Rolnik szuka żony"cz. III - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2022-11-13, 22:34   #3901
Natuś-77
Zakorzenienie

Dot.: "Rolnik szuka żony"cz. III

Cytat:
Napisane przez lexi221 Pokaż wiadomość
Pewnie Valentyn i rolniczka
Chemia na kilometr, ale czy starczy tej siły i zapału na te kilometry, które ich dzielą?
Fajnie się patrzy na taką parę

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Edytowane przez Natuś-77
Czas edycji: 2022-11-13 o 22:41
Natuś-77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-11-13, 22:35   #3902
Timon i Pumba
hakuna matata

Treść usunięta

Edytowane przez Timon i Pumba
Czas edycji: 2023-12-17 o 20:54
Timon i Pumba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-11-13, 22:37   #3903
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malgosiaw123 Pokaż wiadomość
Tak. Ze krytykowaly jego gospodarstwo ze zaniedbane. I ze chca wyjechać (chociaz tu tez troche mieszal sie w zeznaniach).
Nie Ogladalas poprzedniego odcinka 11 listopada? tam juz byl wstep do tego.
(...)
Nie, zapomniałam o odcinku 11-tego.
Stary 2022-11-13, 22:40   #3904
Natuś-77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malgosiaw123 Pokaż wiadomość
Tak. Ze krytykowaly jego gospodarstwo ze zaniedbane. I ze chca wyjechać (chociaz tu tez troche mieszal sie w zeznaniach).
Nie Ogladalas poprzedniego odcinka 11 listopada? tam juz byl wstep do tego.

Ooo Tomasz poszedl w łaske do Kasi

Wysłane z mojego LM-X430 przy użyciu Tapatalka
Tak, to chyba był fragment jej oka w lusterku, co nie? (Chodzi mi o dziewczynę, co w upale drzwi do stodoły malowała).

Stary 2022-11-13, 22:40   #3905
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Timon i Pumba Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Kolejny przykład na bardzo młody i niekoniecznie dojrzały. Łatwo się gada o ślubie itd. tylko co potem. Niby to ma być na całe życie, a to dla kogoś tak młodego mega abstrakcyjna perspektywa. Dziewczyna mu się na pewno podoba, ale chyba za dużo deklaracji padło z początku, a to może przerazić i zniszczyć w zalążku młody związek.
Stary 2022-11-13, 22:41   #3906
Natuś-77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ellen_Ripley Pokaż wiadomość
Nie wiem, ale obstawiam, że tam nic nie będzie. Mnie jakoś cały czas się wydaje, że mu trochę źle z oczu patrzy. Nie wzbudza mojego zaufania.
Mojego też nie, ale widać między nimi że iskrzy ostro.

Stary 2022-11-13, 22:47   #3907
rukolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natuś-77 Pokaż wiadomość
Tak, to chyba był fragment jej oka w lusterku, co nie? (Chodzi mi o dziewczynę, co w upale drzwi do stodoły malowała).

Chyba tak. Dziwię się, że go przyjęła po tym jak wybrał inną.
A te screeny to była rozmowa między Karoliną, a Zuzą, więc musiała wysłać je Zuzia. No chyba że ktoś sprawdził im telefony. Zresztą to ma chyba najmniejsze znaczenie kto to wysłał. Pisały tam, że gospodarstwo się sypie i chcą wyjechać, więc dobrze zrobił.

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Ellen_Ripley Pokaż wiadomość
Kolejny przykład na bardzo młody i niekoniecznie dojrzały. Łatwo się gada o ślubie itd. tylko co potem. Niby to ma być na całe życie, a to dla kogoś tak młodego mega abstrakcyjna perspektywa. Dziewczyna mu się na pewno podoba, ale chyba za dużo deklaracji padło z początku, a to może przerazić i zniszczyć w zalążku młody związek.

Te deklaracje to brałabym przez palce. W każdej edycji chodzą koło kościołów i gadają o ślubach. Pewnie mają to narzucone. Mi się ta para podoba. Żadna pisanina, tylko od razu przeprowadzka.
rukolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-11-13, 23:05   #3908
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natuś-77 Pokaż wiadomość
Mojego też nie, ale widać między nimi że iskrzy ostro.
Tylko seksualny pociąg jest fajny (i moim zdaniem jak najbardziej potrzebny) na początek, a potem emocje, szczególnie u faceta, nieco opadną i wtedy się okaże co i jak. Według mnie on nie będzie chciał tak zmieniać swojego życia dla niej. Po prostu wydaje mi się, że poza chemią tu może nie być jednak wspólnych ideałów i priorytetów.

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Cytat:
Napisane przez rukolka Pokaż wiadomość
(...)
Te deklaracje to brałabym przez palce. W każdej edycji chodzą koło kościołów i gadają o ślubach. Pewnie mają to narzucone. Mi się ta para podoba. Żadna pisanina, tylko od razu przeprowadzka.
I oby im wyszło, tylko żeby nie obciążyli się niepotrzebnie zbyt szybkim tempem. A z czasem i tak się okaże, czy on tak przy jednej potrafi wytrzymać i czy nie będzie zapraszania kolejnych koleżanek na fejsie. Na szczęście blondynka wygląda na konkretną i raczej nie da sobie w kaszę dmuchać w razie czego.
Stary 2022-11-14, 08:40   #3909
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Valentyn i Klaudia
Chemię czuć przez telewizor. Ona zakochana na pewno, on mniej. Kolejny raz powtórzył, ze wiele rzeczy w życiu zepsuł, a tego nie chce. Ciekawe co tak psuł i czy prawdą jest że ma dziecko, o którym Klaudii nie wspomniał (internety donoszą). Facet 28lat, nigdy jeszcze żadnej dziewczyny do domu nie przyprowadził, dużo pracuje, ciągle w delegacji, co potwierdziła mama. No ja tego nie widzę na dłuższą metę. Albo Klaudia nadal sama w domu, a Valentyn nadal na budowach w całej Polsce i widywanie się w weekendy.
Klaudia wysiadła z pociągu bez żadnej walizki?

Michał i Adrianna
Te 4 dni bez rodziców na gospodarstwie były bardzo intensywne i owocne. swobodny kontakt fizyczny, wzajemne zainteresowanie i chęć poznawania się. Fajnie że Ada jedzie do niego i że chcą się przekonać czy są dla siebie pisani. Wróżę im przyszłość jak Asia i Kamil.

Tomasz R. i Justyna
Żadnego kwiatka nie przywiózł? Justyna zaangażowana, on sprawia wrażenie jakby sie wycofywał. Ona jest kucharką w przedszkolu czy trenerką piłki nożnej? Dziwne te pytania Justyny do Tomka czy on tak na poważnie. Też chyba wyczuwa że on się wycofuje. Świetne miny Justyny w kuchni, jak Tomek został sam z mamą i babcią w pokoju.

Mateusz
Co tam sie wydarzyło??
DLa mnie facet skreślony przez swoje teksty o tym, że chce żeby dziewczyny o niego rywalizowały i żądza dotyku.
Myślałam, ze screeny wysłała Zuzka, ta co pierwsza została odesłana do domu i co chciała coś powiedzieć ale jednak nie powiedziała, ale skoro w tych screenach nazywa go debilem, to chyba jednak nie ona.
Pytanie pierwsze to czy te screeny nie są spreparowane. Choć z drugiej strony Karolina się przyznała, że pisała z Zuzką i żałuje że jej zaufała.
Nie rozumiem czemu Mateusz uważa że to ok, że Karolina się przyznała i nie w porządku, że Martyna szła w zaparte. Po tym co było w odcinku 11.11 wyglądało że Martyna o niczym nie wiedziała, albo jest świetną aktorką.
Dziwne czemu Mateusz nie pokazał tych screenów Manowskiej, czemu produkcja nie sprawdziła czy zna numer z którego screeny przyszły.
Manowska bardzo nieempatyczna w tej rozmowie (jak nie ona). Dziwne że trzy dziewczyny z róznych stron kraju, nieznające się wcześniej, miały podobne zdanie o rolniku.
Ja się nie oburzam że dziewczyny oceniały gospodarstwo w swoich rozmowach, że chciały wyjechać, ale nie mówiły o tym do kamery tylko między sobą. To poważne decyzje. Kto inny lepiej zrozumie niż koleżanka w podobnej sytuacji będąca.
Mateusz przeszedł dużą przemianę. Od ekscytacji że w ogóle ktoś do niego napisał do pretensji do dziewczyn że nie walczą o niego.

Tomasz i Zuzanna
No co tu się odwaliło. Hit odcinka. Pannie zależało chyba tylko na wygraniu rywalizacji z koleżankami. Stąd dotyk tylko przy kamerach.
Nie kupuję jej tłumaczenia, że przyzwyczaiła się do życia bez telefonu i dlatego nie odbierała. Przecież to nie love island czy hotel paradise. Na gospodarstwie miały telefony, przecież dziewczyny u Mateusza jakoś do siebie pisały.
Zadziwiła mnie rodzina Zuzanny która podeszła do Tomka pozytywnie, a potem siostra, która "wkopała" swoją mlodszą siostrę.
Im dłużej o tym myślę, tym bardziej wydaje mi się, że po powrocie z gospodarstwa rodzina postanowiła wybić z głowy Zuzannie przeprowadzkę do rolnika. Siostra i znajomi mieli swoim zachowaniem zniechęcić rolnika do niej.
Tomek powróci do kontaktu z Kasią. szkoda mi jej. Internet ją pokochał, na pewno ma dużo kandydatów, a ja pamietam jak Tomek potraktował ją z malowaniem drzwi. Na miejscu Kasi nie chciałabym kontaktu z nim, ale pamiętam jej łzy, więc chyba była zadurzona w nim.
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-11-14, 09:43   #3910
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

U Mateusza to pokazywali w ogóle kogoś z jego rodziny, współmieszkańców? Bo ja troche jednym okiem oglądałam początki na gospodarstwie, generalnie u niego wiało nudą jak w 'polskim filmie' - w większości tam siedzieli i nie szła im konwersacja...
może to ktoś z rodziny wszedł do pokoju dziewczyn i zrobił te skreeny z telefonu?

Ta Zuzanna od Tomka to być może poznała kogoś fajniejszego w tzw. międzyczasie, bardzo atrakcyjna kobieta, towarzyska więc się wycofała.

Justyna bardzo fajna kobieta, trzymam za nią kciuki - żeby znalazła szczęście, niekoniecznie z Tomkiem R.
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-11-14, 10:07   #3911
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;89408864]U Mateusza to pokazywali w ogóle kogoś z jego rodziny, współmieszkańców? Bo ja troche jednym okiem oglądałam początki na gospodarstwie, generalnie u niego wiało nudą jak w 'polskim filmie' - w większości tam siedzieli i nie szła im konwersacja...
może to ktoś z rodziny wszedł do pokoju dziewczyn i zrobił te skreeny z telefonu?

Ta Zuzanna od Tomka to być może poznała kogoś fajniejszego w tzw. międzyczasie, bardzo atrakcyjna kobieta, towarzyska więc się wycofała.

Justyna bardzo fajna kobieta, trzymam za nią kciuki - żeby znalazła szczęście, niekoniecznie z Tomkiem R.[/QUOTE]
Wydaje mi się że była migawka z rodzicami przy przyjezdzie dziewczyn i potem wyjezdzie, ale gadających głów z nimi nie było i jakis aktywności wspólnych też nie. Ich chyba głónie na podwórku przy tym stole pokazywali i w hali z kozami. W domu to tylko jak przyjechały i zdejmował buty Karolinie.
Stary 2022-11-14, 10:46   #3912
abigail888
Raczkowanie

Obejrzałam właśnie na vod.tvp ostatnie dwa odcinki i widzę, że sytuacja zmierza w dobrym kierunku. W przypadku trzech par widać spore zauroczenie, a to bardzo dobry wstęp.
Odetchnęłam z ulgą, gdy Tomasz Młodszy odrzucił tę zimną rybę i mam nadzieję, że przebłaga śliczną Kasię. W samą porę zapaliła mu się lampka. Osoba, która jest zainteresowana kimś, kogo na co dzień nie widuje, chodzi z telefonem w kieszeni i niezwłocznie oddzwania, widząc nieodebrane połączenie. Niespecjalnie też była zmartwiona zerwaniem przez Tomka znajomości.
Tomasz Starszy i Justyna dobrali się jak w korcu maku, życzę powodzenia. Z Walentynem może być różnie. W sumie fajny, szkoda, że łysy. Klaudia chyba najmniej atrakcyjna z wszystkich dotychczasowych rolniczek, ale sympatyczna. Walentyn w swoim zawodzie bez problemu znajdzie pracę wszędzie, w szczególności taką, która nie wymaga codziennej obecności.
Młody Michał bardzo mi się podoba, jest uczuciowy, ma poczucie humoru, ale w tym wieku myślenie o zakładaniu rodziny to trochę za wcześnie. Nie wiem co robi Ada, ale jeśli zaczyna jakieś studia stacjonarne, to marne szanse na powodzenie takiego związku na odległość.
abigail888 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-11-14, 12:37   #3913
Szaryburykot
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez abigail888 Pokaż wiadomość
Obejrzałam właśnie na vod.tvp ostatnie dwa odcinki i widzę, że sytuacja zmierza w dobrym kierunku. W przypadku trzech par widać spore zauroczenie, a to bardzo dobry wstęp.
Odetchnęłam z ulgą, gdy Tomasz Młodszy odrzucił tę zimną rybę i mam nadzieję, że przebłaga śliczną Kasię. W samą porę zapaliła mu się lampka. Osoba, która jest zainteresowana kimś, kogo na co dzień nie widuje, chodzi z telefonem w kieszeni i niezwłocznie oddzwania, widząc nieodebrane połączenie. Niespecjalnie też była zmartwiona zerwaniem przez Tomka znajomości.
Tomasz Starszy i Justyna dobrali się jak w korcu maku, życzę powodzenia. Z Walentynem może być różnie. W sumie fajny, szkoda, że łysy. Klaudia chyba najmniej atrakcyjna z wszystkich dotychczasowych rolniczek, ale sympatyczna. Walentyn w swoim zawodzie bez problemu znajdzie pracę wszędzie, w szczególności taką, która nie wymaga codziennej obecności.
Młody Michał bardzo mi się podoba, jest uczuciowy, ma poczucie humoru, ale w tym wieku myślenie o zakładaniu rodziny to trochę za wcześnie. Nie wiem co robi Ada, ale jeśli zaczyna jakieś studia stacjonarne, to marne szanse na powodzenie takiego związku na odległość.
No właśnie też mnie zastanawia co robi ta Ada, że tak szybko mogła się przeprowadzić. Dziewczyna nie ma żadnych studiów ani pracy?
Szaryburykot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-11-14, 12:48   #3914
lulka19
Zakorzenienie

Ona ma chyba 20 lat. Może akurat skończyła w tym roku szkołę

lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-11-14, 12:49   #3915
Timon i Pumba
hakuna matata

Treść usunięta

Czas edycji: 2023-12-17 o 20:54
Stary 2022-11-14, 12:51   #3916
lulka19
Zakorzenienie

Dobra, juz wiem. Ada studiuje pedagogikę, i pracuje jako niania

Stary 2022-11-15, 08:33   #3917
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Dobra, juz wiem. Ada studiuje pedagogikę, i pracuje jako niania

Czyli w wakacje miała wolne i mogła jechać do Michała. Ciekawe czy w takim razie związek na odległość przetrwa.
Stary 2022-11-15, 09:07   #3918
Timon i Pumba
hakuna matata

Treść usunięta

Czas edycji: 2023-12-17 o 20:53
Stary 2022-11-15, 11:02   #3919
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Timon i Pumba Pokaż wiadomość
Treść usunięta
i Ania i Kuba
Stary 2022-11-15, 12:14   #3920
annav22
Zakorzenienie

Kurde chyba jestem jedna z niewielu która nie odbiera tego Michała jako dojrzałego faceta ( bo wszedzie czytam komentarze typu taki młody a taki dojrzały) . Dla mnie to taki dzieciak co pierwszą dziewczyne ma życiu i lata podjarany z tego podowodu. Te jego teksty niektóre to jakbym słyszłam kolegów moich gdy mielismy po 15-16 lat.
Typowe zauroczenie nastolatków, jak minie to ciekawe co z tego zostanie...
annav22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-11-15, 12:47   #3921
_Sliwka_6
Zadomowienie

Herr Flick przyciśnięty przez Manowską pogubił się w zeznaniach skąd pozyskał screeny, a przecież jako doświadczony dochodzeniowiec mógł zasłonić się tajemnicą śledztwa (ze względu na toczące się postępowanie wyjaśniające). Aż dziwne, że nie walnął pięścią w stół i nie powiedział Manowskiej że to on tu jest od zadawania pytań
_Sliwka_6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-11-15, 12:49   #3922
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annav22 Pokaż wiadomość
Kurde chyba jestem jedna z niewielu która nie odbiera tego Michała jako dojrzałego faceta ( bo wszedzie czytam komentarze typu taki młody a taki dojrzały) . Dla mnie to taki dzieciak co pierwszą dziewczyne ma życiu i lata podjarany z tego podowodu. Te jego teksty niektóre to jakbym słyszłam kolegów moich gdy mielismy po 15-16 lat.
Uważam tak samo. Gadanie o zaręczynach i ślubie to nie jest automatycznie oznaka dojrzałości.
Stary 2022-11-15, 13:01   #3923
Timon i Pumba
hakuna matata

Treść usunięta

Czas edycji: 2023-12-17 o 20:53
Stary 2022-11-15, 13:41   #3924
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annav22 Pokaż wiadomość
Też mam takie zdanie o nim.

Stary 2022-11-16, 10:23   #3925
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Gwiazdą internetu została była żona Tomasza R. Ciśnie po nim, mimo że ma nowego męża.
Stary 2022-11-16, 10:43   #3926
alternative1
Zadomowienie

A nie widziałam nic jeszcze

Wysłane z mojego RMX3171 przy użyciu Tapatalka
alternative1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-11-16, 10:51   #3927
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alternative1 Pokaż wiadomość
A nie widziałam nic jeszcze

Wysłane z mojego RMX3171 przy użyciu Tapatalka
Na fb pod każdym postem sie wypowiada. Profil BeataBeatka czy jakoś tak. I fioletowe profilowe. Nawet na youtube jest.
Stary 2022-11-16, 12:44   #3928
annav22
Zakorzenienie

Ona sie już po odcinku zero zaczeła udzielać.
Ale najlepsze że nigdy z nia w polemikę nie wchodziłam a polubiłam niewygodne widac dla niej komentarze, bo mnie zablokowała Z tego co czytam to blokuje niczym fitowie ze slubów gdy próbuje sie z nia dyskutować i nie tylko
annav22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-11-16, 14:56   #3929
_Sliwka_6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ZamyslonaRoztargniona Pokaż wiadomość
Gwiazdą internetu została była żona Tomasza R. Ciśnie po nim, mimo że ma nowego męża.

Ex żonka pisze "małrzeństwo" wiec jak dla mnie jest mało wiarygodna, nie wierzę ludziom z taką ortografią
_Sliwka_6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-11-16, 18:46   #3930
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Sliwka_6 Pokaż wiadomość
Ex żonka pisze "małrzeństwo" wiec jak dla mnie jest mało wiarygodna, nie wierzę ludziom z taką ortografią
OMG.

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości