|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mroczne historie, kryminalne zagadki, urban exploring
Cytat:
Dokładnie - masz rację - a sama się często łapię na takim myśleniu, że łatwiej mi coś określić jako patologię, no bo polskie. A tak do końca przecież nie jest. Dla mnie to po pierwsze sprawa medialna, a po drugie potraktowana zupełnie niepoważna. Te sesje na koniu, wywiady do SuperExpressu, w "Rozmowach w toku", później ta piosenka o Madzi.... Natomiast sama Waśniewska, jej historia, a nawet jej relacja z mężem na pewno nie mieściła się w normie, ale nie uważam, że to też była jakaś ciężka patologia, biorąc pod uwagę ogólnie wiele środowisk, o których słyszałam. Wcześniej w sumie mnie w ogóle ta sprawa nie interesowała, ale po tym podcaście widzę w niej wiele ciekawych aspektów. Zresztą dla mnie ciemno wszędzie ma tak wciągające podcasty, że wszystkiego bym chyba wysłuchała; choć np. muzułmańska kultura mnie specjalnie nie interesuje, to wysłuchałam wszystkich części o rodzinie Mahmoody. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4292 |
Zadomowienie
|
Obejrzałam ostatni materiał Tomasza Ławnickiego, o zabójstwie Piotra Karpowicza, dyrektora w PZU (sprawa z lat 90.).
Bardzo lubię materiały pana Tomasza, ale ten mi wyjątkowo nie leży, bo oparty jest na stanowisku mecenasa broniącego podejrzanego o zlecenie tej zbrodni. Wydaje mi się bardzo jednostronny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4293 |
Rozeznanie
|
Nadrobiłam kilka odcinków u Agi Rojek, ale myślami wracam do sprawy Stevena Staynera. Nie słyszałam nigdy wcześniej o tym porwaniu, a uważam, że to szokujące i ogromnie niesprawiedliwe z takiego ludzkiego punktu widzenia. To, że Steven pomógł kolejnemu porwanemu dziecku, że wykazał się odwagą, a wcześniej tyle wycierpiał u porywacza jest niesamowicie smutne w kontekście jego dalszych losów. Wielka szkoda, że rodzina potraktowała go bez zrozumienia, że nie dostał pomocy psychologicznej, a z jego powrotu zrobiono medialną szopkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4294 |
Dzik
|
Pamietam ten mini serial o nim. Historia bardziej niż smutna pod wieloma względami, nie tylko w kontekście samego porwania i losu chłopaka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4295 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Związek Waśniewskich nie zasługuje nawet moim zdaniem na miano patologicznego, chociaż oboje pochodzili z nie do końca zdrowych rodzin. Cytat:
Cytat:
Toż ja nie piszę, co Ty uważasz. Faktem jest, że sprawa Katarzyny zyskała takie patologiczne odium i można analizować powody takiego stanu rzeczy. Ciekawa jestem, czy gdyby się nie wmieszał w to Rutkowski, to w ogóle stałaby się tak znana, bo Katarzyna geniuszem zbrodni nie była i czytałam kiedyś, że policja jest zdania, że gdyby nie Rutkowski, to rozwiązaliby to dużo szybciej. Cytat:
Edytowane przez chimay Czas edycji: 2022-11-12 o 14:26 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4296 |
Zasiedzenie
|
Skończyłam właśnie ten dokument na HBO https://www.filmweb.pl/serial/Przekl...ta-2015-737090
Jak ktoś nie widział, to polecam, trzyma w napięciu, bo (od pewnego momentu) rzeczy się dzieją niejako na naszych oczach. Więcej nie piszę, żeby nie spoilować. Wysłane z mojego M2101K9G przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4297 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może jeszcze "Morderstwo po amerykańsku" mi się podobało, ale to dlatego że wtedy nie znałam tej sprawy i przede wszystkim było krótkie. No i tyle mogę powiedzieć, że mnie zaciekawiło, do powyższej produkcji ma się nijak. A tak to odcinkowe dokumenty true crime na netflixie czy innych platformach zazwyczaj przewijam albo ich nie kończę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4299 |
BAN stały
|
Czy istnieje jakiś podcast dotyczący Rebecci Reusch?
Niemieckie mnie raczej nie interesuja, tylko polskie i angielskie. Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4300 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4301 |
BAN stały
|
Dzieki.
Słyszeliście o sprawie zabójstwa czterech studentów z Idaho? Zostali zamordowani w domu. Jeśli sprawa się szybko nie wyjaśni, to będzie hulac jako zagadka we wszelkich podcastach true crime. Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4302 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Słucham w tej chwili nowej Justyny Mazur - strasznie chaotycznie opowiada, do tego irytuje mnie jej sapanie, przełykanie śliny i "yyyyy" co chwilę. W tym momencie sporo początkujących podcasterek/podcasterów bije ją na głowę charyzmą i snuciem historii. Nie wiem, może jestem uprzedzona.
Końcówka tej historii (dygresja o psach) to już w ogóle jakaś abstrakcja ![]() Edytowane przez Nuova Czas edycji: 2022-11-17 o 20:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4303 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4304 |
Konto usunięte
|
Faktycznie, odcinek porażka. I coraz bardziej wkurzają mnie wtrącenia Justyny o czymś o czym nie ma pojęcia. Tak jak tu np. czym zajmuje się firma elektryczna.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4305 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja miałam przerwę od słuchania Justyny i ostatnio kiedy włączyłam zdaje się przedostatni odcinek to tak mnie męczyło to jej stękanie i yyy ze ledwo dotrwałam do końca . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4306 | |
BAN stały
|
Cytat:
Podcast o Olewniku też zepsuła i duet z innym podcasterem bezlitośnie obnazyl jej braki. Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4307 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4308 |
Zadomowienie
|
Oglądałem serial na netflix dotyczący Jeffrey Dahmer. Serial bardzo smutny. Najgorsze we wszystkim jest to, że wielu tragedii można było uniknąć, ale policja "była mądrzejsza"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4309 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Odcinek slaby, Justyna jak na doczepkę, na siłę chciała coś wtrącać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4310 |
Zadomowienie
|
Włączyłam z ciekawości ten odcinek Justyny Mazur i o matko.... Tak to jeszcze nigdy się nie plątała.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4311 |
Dzik
|
Postanowiłam być uparta i nie słuchać Was zbiorczo, odpaliłam Justynę i...przepraszam za brak zaufania
![]() U Agi Rojek za to suplement do sprawy z Delphi. Edytowane przez magbeth Czas edycji: 2022-11-27 o 09:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4312 |
BAN stały
|
Mnie zastanawia ta nowa sprawa o zbiorowym zabójstwie 4 studentów w Moscow, w Idaho.
Jak można zabić 4 osoby bez zwracania na siebie uwagi? I bez żadnego hałasu, czy slyszalnej reakcji ofiar? I jak to jest możliwe, że w tym domu byly jeszcze 2 wspollokatorki, które po prostu... nic nie slyszaly i przespaly czas, kiedy na nizszych piętrach odbyła się po prostu masakra pila mechaniczna? Albo rozwiązanie jest bardzo proste, albo będzie to dobry temat do analiz w podcastach. Niestety. Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- I czy jedna osoba jest w stanie tak łatwo zabić cztery? No nie wydaje mi się... Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4313 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4314 |
BAN stały
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;89416129]A w jaki sposób zostali zabici? Może byli czymś odurzeni?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Podobno ...gardła we śnie. Wiadomo, że jedna ofiara się broniła. Mogli być odurzeni alko. Jeszcze nikt nie pisał o narkotykach. Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4315 |
Zakorzenienie
|
Nie słucham już w ogóle Olgi Herring, ale jak ją nadal obserwuję na youtubie, to dziwi mnie, że ostatnio każda z poruszanych przez nią spraw z żółtej rybki to sprawa, którą poruszała również Jaśmin (a przynajmniej cztery ostatnie).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4316 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4317 |
Dzik
|
Ciekawa nowa sprawa u Agi, morderstwo dwóch Mary Morris.
Ostatnio myślałam tez znowu nad sprawa Ani Jalowiczor. Jakie macie przypuszczenia co do tej historii? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4318 |
🦄
|
To jest tak dawna historia, że chyba ciężko snuć jakieś przypuszczenia. Może ktoś tę dziewczynkę porwał?
![]() |
#4319 |
Dzik
|
Wg zeznań świadków jest bardzo prawdopodobne, ze ktos Anie porwal, ja się bardziej zastanawiam dlaczego. Jedna osoba słyszała krzyk dziecka, więcej osób widziało nieznany samochód. Motyw pedofilski? Możliwe, ale ciężko uwierzyć w przypadkowosc, kto niby mógł wiedzieć, ze ona pójdzie sama przez groble?
Jej brat ciagle szuka odpowiedzi, uważa, ze wokół sprawy Ani panuje zmowa milczenia. Historia jest często omawiana na kanałach true crime, u Lawnickiego jest rozmowa z bratem, dlugi i dobry podcast został tez wypuszczony przez Tropicieli zbrodni. Wydaje mi się tez, ze ona niestety nie żyje - w chwili zniknięcia była rezolutna dziesięciolatka, nie małym dzieciątkiem, które mogłoby zwyczajnie nie pamiętać przeszłości. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4320 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() Od jakiegoś czasu obserwuję ten wątek z przyczajki i mam nadzieję, że to, co napiszę nie będzie odebrane jako atencjonowanie się ![]() Jestem Karolina i na codzień tworzę podcast Naśladowca(kiedyś 8podcast ![]() ![]() W przeciwieństwie do zeszłego roku sprawy seryjnych będą w zdecydowanej mniejszości, a skupiam się bardziej na zaginięciach (wyjaśnionych/niewyjaśnionych) dramatach rodzinnych, morderczych żonach i knujących mężach/eks mężach. Zatem- jeśli macie chęć na dzienną dozę historii true crime i dołożenie swojej cegiełki do w/w celu, to zapraszam serdecznie codziennie o godzinie 20.00 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:12.