|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Starania o dziecko od 2022
Nie polecam HM.. ja kupilam w Calzedonii nawet jeszcze takie nie ciazowe i sa fenomenalne. Dopiero teraz w 22 moze lekko za ciasne ale planuje kupic ich wersje ciążowa. Super gruby material, ani troszke nie przebijaja, no rewelka!
My dzisiaj bylismy na polowkowych. 22tc, maly wazy juz 406g. Dostał 5+ od lekarza wiec happy. Nawet dostalismy zdjecie w 3d |
|
|
|
#4622 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4623 |
|
Zakorzenienie
|
Caro, kochana, mam nadzieję, że małpa nie przyszła. Jestem ostatnio głodna dobrych wiadomości, bo mam kiepski nastrój.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4624 | |
|
Zadomowienie
|
Starania o dziecko od 2022
Cytat:
Ja kupiłam dzisiaj te bawełniane ciążowe (za 149,99 zł), założyłam je na popołudnie i są super wygodne, nie prześwitują. Góra jeszcze troszeńkę luźna, ale nie przeszkadza mi to. Gratki z powodu udanych połówkowych, ja idę w przyszłym tygodniu. Będę w 20 tc. Czujesz już ruchy przy 400 g człowieka? Czuć na zewnątrz? Ja od dobrych paru dni czuję codziennie rano i wieczorem coś, co myślę, że jest ruchami ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4625 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje Dziewczyny
nie przyszla, raptem 2 dni po terminie, a ja na wyjezdzie w pracy. Jaj wroce zrobie test. Z wynikami TZ nie ludze sie i pewnie zwykłe przesunięcie jak to juz bywalo. Entuzjazm opadl. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4627 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A może niespodzianka świąteczna ![]() Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4628 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4630 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja na glukozie siedze... nie było zle, ale teraz trochę w głowie mi się kreci, ale to chyba z glodu za 30min pobranie, I drugie za kolejna godzinę...Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4631 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak ale dopiero gdzies od tygodni czuje wyrazniejsze ruchy ale glownie tylko rano i wieczorem. Mam łozysko na przedniej scianie wiec az tak mocno tego nie czuje. Troche sie martwilam ale lekarka uspokoila ze przy pierwszej ciazy pozno czuc. Na poczatku mialam takie jakby bulgotanie w jelitach, teraz czuje faktycznie dziecko ale nie czuje jakichs kopniakow itp, bardziej ze cos mi w brzuchu plywa Ateris a co u Ciebie? Karo trzymam mega kciuki
|
|
|
|
|
#4632 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki!! Ja jestem 3 dni przed okresem, ale mam objawy jak na niego. Ból piersi i już wydęty brzuch. Nie nastawiam się... poza tym mam parszywy humor byłam u chirurga kontrolnie z wynikiem USG, bo mi wyszły jakie polipy na woreczku i no....czeka mnie usunięcie woreczka jestem podłamana....Trochę pewnie to potrwa bo przede mną przychodnia przyszpitalna, zanim będzie termin, dojdę po zabiegu to będę miała na liczniku prawie 35 lat. Odkąd wiem o tym jest mi naprawdę źle :/
|
|
|
|
|
#4633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natkurka u mnie bez zmian, może 2023 będzie szczęśliwy na pewno dam znać tutaj gdy coś się zmieni.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4634 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
więc dziewczyny, lajcik. Wiek to nie wyrocznia ![]() U mnie ruchy coraz wyraźniejsze, I coraz częstsze ostatnio bardziej się rozpycha, myślę że zmieniła pozycje, bo wpierw były kopniaki wyraźne prosto w pęcherz a teraz bardziej jakby duża ryba pływała i się rozpychala ale już widać ruchy jak brzuszek faluje i tata często wyczuwa nawet te subtelne dzisiaj mnie obudzila kopniakami pierwszy raz mi się to zdarzyło brzuszek mysle ze jeszcze nie jest jakiś ogromny, ale powoli widac nawet pod bluza my wchodzimy zaraz w 26 tc.20221207_212222.jpgWysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4635 |
|
Konto usunięte
|
też miałam wcześniej tylko kopniaki, a od kilku dni akurat te zmiany pozycji wyczuwam
no i oczywiście w nocy tego jest najwięcej
|
|
|
|
#4636 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie też trochę w środku ta 3 z przodu męczy, ale jaki mam na to wpływ? Sorry, żadnego niestety A tak na marginesie to moja koleżanka z poprzedniej pracy zaszła w pierwszą ciążę w wieku 37 lat, a w drugą w wieku 40 lat, bo tak jej się życie ułożyło - wyszła za mąż w wieku 37 lat. Nie ma reguły niestety |
|
|
|
|
#4637 |
|
Raczkowanie
|
Cudnie, ze macie juz takie duze brzuszki. A btw jak ten czas leci, szok.
Ja mam 36 lat. Kupilam test i zaraz zrobilo sie jak na okres. Jest rozowo i po zawodach... Jednak metoda z tekstem niezawodna 🤪 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4638 |
|
Wtajemniczenie
|
Hehehe smiac mi sie chce z tej niezawodnej metody na wywolanie okresu - zrobic test albo przynajmniej go kupic
@wredna_loszka - jak myslisz ile czeka sie na zabieg? Czy te polipy sa ewentualnie przeciwskazaniem do ciąży? Zakazali sie starac do tego czasu? @ateris - przypominam ze w 2023 macie zrobic badanie nasienia a to tuz tuz bede pilnowac zebyscie ogarneli temat bo moze i tutaj jest przyczyna.
|
|
|
|
#4639 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję dziewczyny za wsparcie
️Dowiem się wszystkiego dokładnie 23.12 bo mam wizytę już w szpitalu - data niezbyt fajna ale chcę to ogarnąć sprawnie.Konsultowałam to z ginem i stwierdził, że najlepiej będzie ogarnąć ten woreczek a potem się starać. Wykryli mi je jakiś czas temu, ale były małe (2mm) i zalecono mi obserwacje co rok... Teraz wyszło, że urosły jedyne co mnie pociesza, to to że robiłam w lato markery i gastroskopię i było ok....Z nerwów mnie brzuch boli albo okres tuż tuż, zdecydowałam że testu robić nie będę, skoro to powoduje sytuację odwrotna ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4640 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4641 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dopiero co zaczelam kompletowac wyprawke i dostalam pierwsze zamowienia i te ubranka są takie maluuuusie
. Aczkolwiek jak pomysle ze ja to malusie dziecko mam urodzic to te ubranka wydaja mi sie ogromne![]() Czesc z HM po prawej zamowilam z HM ( Vinted) a wiekszosc z NEXTA. Polecam Nexta, jakosc fenomenalna, lepsza nawet niz Newbie itp. Jeszcze od nich cos zamowie IMG_8180.jpg |
|
|
|
#4642 |
|
Zakorzenienie
|
natkurka na kiedy masz termin?
![]() Słodziachne te ubranka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4643 |
|
Wtajemniczenie
|
Na polowe kwietnia. Niby jest jeszcze czas ale jak podczytuje inne grupy po jakies porady wyprawkowe to dziewczyny juz maja prawie wszystko
my oprocz paru ubranek jeszcze niwiele wiec powoli chce cos kupic bo czesc pewnie bede odsylac i tak w kolko
|
|
|
|
#4644 |
|
Zadomowienie
|
Natkurka, a na jaki rozmiar kupujesz? 56? 62? Ja planuję na taki i taki. Też już trochę pozamawiałam i mam dokładnie takie same wrażenia - po wyciągnięciu z paczki „ojej, jakie maleńkie”, po przyłożeniu do brzucha „
![]() ![]() ”.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4645 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ubranka mamy na start typowo paka z olx i zadowolona jestem, pewnie coś dokupimy ale raczej jakieś super zestawy pojedyncze, w styczniu zaczynam akcje pranie i prasowanie bo używane warto też przeprasowac. Dla mnie najgorsze te pierdy, bo finansowo strach się bać, co idziemy do dziecego sklepu pol siatki A 300zl w niej jeszcze nam zostały materace, rozki, mój się upiera że baldachim chce nad lozeczkiem, ochraniacz do łóżeczka, wyściółka do gondoli, podgrzewacz do butelek, I bóg jeden wie co jeszcze No i kosmetyki i coś do szpitala, mimo że mój akurat prawie wszystko zapewnia. Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4646 |
|
Wtajemniczenie
|
Oska z tymi ochraniaczami baldachimami to poczytajcie troszke o tym.. ogolnie one zwiekszaja ryzyko smierci lozeczkowej. Wygladaja przepieknie i slodko ale dla takiego malego dzidziusia bym sie jednak bala.
Tak ja w tym Next wydalam 600zl a jeszcze musze pozamawiac. Na Vinted tez z 200 juz poszlo. Najgorsze wydatki z takich ☠☠☠☠☠☠☠owatych to dla mnie termometry, inhalatory itp bo tu kazde kosztuje z 200-250zl i z tego robi sie kwota. Ja narazie chcialam ogarnac kwestie ubranek i tekstyliow bo stwierdzilam ze gdybym jakos nagle z roznych powodow wyladowala w szpitalu to mezowi bedzie ciezko skompletowac ubranka pieluchy itp. Foteliki Wozki to w zasadzie mozna od reki dostac wiec kompletuje to w czym balabym sie zaufac mezowi ze kupi wyprawke z apteki dla mnie i syna to tez w zasadzie kwestia zamowienia na telefonie wiec zostawiam to na potem. Narazie tylko zeby te ubranka. Wogole wczoraj robilam zamowienie z Lullalove i kocyk dla dzieck to koszt 200zl. To jest chyba najdrozsza rzecz jesli chodzi o takie kwestie ubrankowo pieluchowe itp. Zamowilam dwa i jeszcze jakies dwa z ikea bo maja super sklad. Z ubranek to wiekszosc z Nexta zamawialam na 62 czyli wrdlug icb rozpiski 56-62. Daje pro tipa ze ubranka z H&M wypadaja wieksze o rozmiar czyli jesli chcemy kupic 56 to w HM bierzemy 50, jesli 62 to w HM 56. Ja tych na 56 tez teoszke kupune ale mniej niz na 62. Jednak tak czy siak cos trzeba miec chociaz z 7-8 body i spodenek. |
|
|
|
#4647 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tym bardziej że u nast trochę tego lata wszystkiego, nowe bloki to co rok jakas plaga, muchy, biedronki, muchy, nie wiem co w następnym roku będzie Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Oska87 Czas edycji: 2022-12-09 o 15:02 |
|
|
|
|
#4648 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niestety Natkurka ma rację - wszystkie dupsy w łóżeczku i wokół łóżeczka zwiększają ryzyko śmierci łóżeczkowej. Baldachimy są niezalecane, ochraniacze też. W łóżeczku powinen być materacyk, solidnie zaczepione prześcieradło, śpiworek i dziecko w śpiworku. I tyle. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4649 |
|
Wtajemniczenie
|
My tez tak planujemy - zero udzwinien tylko jak najbardziej pusto i dziecko w spiworku a nie w poscieli. Zawsze mi sie wydawalo ze dziecku bedzie zimno ale okazuje sie ze absolutnie
|
|
|
|
#4650 |
|
Zadomowienie
|
A co do wyprawki, to ja mam z kolei wrażenie, że wózek i fotelik są najważniejsze
To chciałam pocisnąć szybko, póki jestem jeszcze na chodzie, na wypadek właśnie jakiegoś gorszego samopoczucia czy (tfu, tfu) szpitala. I jeszcze łóżeczko, bo chciałam dostawkę, a mamy niskie łóżko i prawie żadna nie pasowała. To są też najgrubsze wydatki i nie chciałabym utopić kasy. Z fotelikiem jest taki problem, że jak ktoś ma więcej niż jedno auto, to musi pasować do wszystkich, co nie jest takie oczywiste. My mamy toyotę i BMW i pasowały nam łącznie tylko 2 modele (z bazą obrotową).Z ubrankami, kosmetykami i apteką mam większy luz, zawsze można coś na szybko dokupić, poza tym jak dzidzior będzie chodzić jak żul w body w kwiaty i spodniach w dinozaury, to ucierpi tylko moje poczucie estetyki ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Natkurka, a jakie kocyki w ikea zamówiłaś? Widziałam, że te z lullalove są bardzo polecane i przewiewne, ale w sumie nie wiem, czy dziecko potrzebuje aż tyle kocyków? Pielucha nie starczy w razie czego? Tak głośno myślę, zastanawiam się, ile w razie czego kupić. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.

nie przyszla, raptem 2 dni po terminie, a ja na wyjezdzie w pracy. Jaj wroce zrobie test. Z wynikami TZ nie ludze sie i pewnie zwykłe przesunięcie jak to juz bywalo. Entuzjazm opadl. 

za 30min pobranie, I drugie za kolejna godzinę...

byłam u chirurga kontrolnie z wynikiem USG, bo mi wyszły jakie polipy na woreczku i no....czeka mnie usunięcie woreczka
więc dziewczyny, lajcik. Wiek to nie wyrocznia
a teraz bardziej jakby duża ryba pływała i się rozpychala
️
jedyne co mnie pociesza, to to że robiłam w lato markery i gastroskopię i było ok....

my oprocz paru ubranek jeszcze niwiele wiec powoli chce cos kupic bo czesc pewnie bede odsylac i tak w kolko

jeszcze nam zostały materace, rozki, mój się upiera że baldachim chce nad lozeczkiem, ochraniacz do łóżeczka, wyściółka do gondoli, podgrzewacz do butelek, I bóg jeden wie co jeszcze No i kosmetyki i coś do szpitala, mimo że mój akurat prawie wszystko zapewnia.